η Ψυχή και η Μεγάλη Μητέρα ΘΕΑ...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Trithemius
Γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνει "μύθος";
|
παντως σιγουρα η μυθολογια δεν ισουται με την παραμυθολογια
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από dtango
Ποιος από τους δυο νομίζεις ότι αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού;
|
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από strangef
Και τσπ δεν μπορείται να αναφέρεσται σε μία θεότητα χωρίς να το αποδικνύεται.
|
αν γνωριζεις κανεναν,φερε μου τις αποδειξεις!!
*το κανουργιο FOCUS ειχε ενα αρθρο για τα αγαλματιδια με τις παχουλες γυναικες και τα υπερτονισμενα στηθη και γλουτους (αναφερομαι στη φωτο του mallen στην αρχη του νηματος.
ειναι λεει αξιοπεριεργο να υπηρχαν γυναικες τοσο παχυσαρκες,απο τη στιγμη που εκεινη την εποχη ο ανθρωπος ηταν τροφοσυλλεκτης.Μαλιστα,καποιοι επιστημονες ισχυριζονται πως μονο τη γονιμοτητα δεν συμβολιζουν,αφου ειναι αποδεδειγμενο οτι η παχυσαρκια στεκεται εμποδιο στη συληψη παιδιου.
Δεν ξερω αν ενδιαφερει αλλα και αν επιτρεπεται να πω περισσοτερα επι του θεματος....μη μας κυνηγανε και τα περιοδικα
Περα απο αυτο, το οποιο σου λεω οτι συμφωνω, και αφου το ρωτας, απεδειξε μου οτι ο Ιησους/Θεος, ειναι πιο αληθινος, σε αντιθεση με τη μητερα Θεα.
Και για να ξεκαθαριστει, αν και στο εχω ξαναπει, αντιθετοι με το χριστιανισμο, αν και θα επρεπε να ειναι ολοι οι ελληνες, ειμαστε γτ εχει σπειρει καταστροφη απο την εποχη που ξεκινησε. Και ακομα την σπερνει.
Για μυθολογια... να σε ρωτησω, στο χριστιανισμο τα κειμενα της παλαιας διαθηκης που τα κατατασεις? Σε ιστορικα γεγονοτα? Σε μυθοπλασια/μυθολογια? 'Η σε κειμενα εμπνευσμενα απο το θεο?
Και για να ξεκαθαριστει, αν και στο εχω ξαναπει, αντιθετοι με το χριστιανισμο, αν και θα επρεπε να ειναι ολοι οι ελληνες, ειμαστε γτ εχει σπειρει καταστροφη απο την εποχη που ξεκινησε. Και ακομα την σπερνει.
Για μυθολογια... να σε ρωτησω, στο χριστιανισμο τα κειμενα της παλαιας διαθηκης που τα κατατασεις? Σε ιστορικα γεγονοτα? Σε μυθοπλασια/μυθολογια? 'Η σε κειμενα εμπνευσμενα απο το θεο?
Παράθεση:
|
Περα απο αυτο, το οποιο σου λεω οτι συμφωνω, και αφου το ρωτας, απεδειξε μου οτι ο Ιησους/Θεος, ειναι πιο αληθινος, σε αντιθεση με τη μητερα Θεα.
Και για να ξεκαθαριστει, αν και στο εχω ξαναπει, αντιθετοι με το χριστιανισμο, αν και θα επρεπε να ειναι ολοι οι ελληνες, ειμαστε γτ εχει σπειρει καταστροφη απο την εποχη που ξεκινησε. Και ακομα την σπερνει. |
Και λέω τώρα με την δική σας λογική ενώ δεν υπάρχει ο χριστός και ο θεός τότε εσείς που πιστεύεται οτι δεν υπάρχει γιατι τον πολεμάτε....δηλαδή γιατί πολεμάτε κάτι που δεν υπάρχει?????
τσπ οκ απλώς δεν μπορεί ο καθένας να το παίζει ειδικός περι θρησκεολογίας και της θρησκείας διότι κανένας δεν είναι....ο χριστός εκανε και τοσες εμφανίσεις όλοι οι υπόλοι τί έκαναν....σε καμια θρησκεία δεν έχει εμφανιστει η θεότητα τους....
Και τούτο….

…αγαπητέ μου φίλε, στην μυθολογία ανήκει. Παρόλο όμως ότι δεν τρέφω καμιά συμπάθεια για τον χριστιανισμό, δεν το αντιμετωπίζω με την περιφρόνηση που εσύ αντιμετωπίζεις την μυθολογία διότι ακολουθείται από μια ιστορία, από μια διαδικασία η οποία οδήγησε τον άνθρωπο να πιστέψει στην ύπαρξή του.
Την γνωρίζεις αυτή την ιστορία;
Πολύ αμφιβάλλω!
Ωστόσο, θα σε πληροφορήσω το εξής: ο θεούλης που εικονίζεται παραπάνω έκανε την εμφάνισή του στην ιστορία του ανθρώπινου γένους μόλις πριν από πέντε, το πολύ, χιλιάδες χρόνια (5.000). Η Μεγάλη Μητέρα είναι παρούσα στην ανθρώπινη ιστορία εδώ και σαράντα χιλιάδες χρόνια (40.000).

…αγαπητέ μου φίλε, στην μυθολογία ανήκει. Παρόλο όμως ότι δεν τρέφω καμιά συμπάθεια για τον χριστιανισμό, δεν το αντιμετωπίζω με την περιφρόνηση που εσύ αντιμετωπίζεις την μυθολογία διότι ακολουθείται από μια ιστορία, από μια διαδικασία η οποία οδήγησε τον άνθρωπο να πιστέψει στην ύπαρξή του.
Την γνωρίζεις αυτή την ιστορία;
Πολύ αμφιβάλλω!
Ωστόσο, θα σε πληροφορήσω το εξής: ο θεούλης που εικονίζεται παραπάνω έκανε την εμφάνισή του στην ιστορία του ανθρώπινου γένους μόλις πριν από πέντε, το πολύ, χιλιάδες χρόνια (5.000). Η Μεγάλη Μητέρα είναι παρούσα στην ανθρώπινη ιστορία εδώ και σαράντα χιλιάδες χρόνια (40.000).
Ηρεμείστε. Το παρόν θέμα δεν είναι χώρος όπου θα αποφασιστεί ποια είναι η καλύτερη θρησκεία. Άλλωστε ποτέ δεν υπήρξε πραγματικά σε συλλογικό επίπεδο η "καλύτερη θρησκεία", καθώς το "καλύτερη" αποτελεί καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής και δεν εξαρτάται από τη χρονολογική εμφάνιση ή από τον αριθμό των πιστών που την ασπάζονται...
*ένα θέμα προς έρευνα: τι εστί "μυθολογία"; Γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνει "μύθος";
*ένα θέμα προς έρευνα: τι εστί "μυθολογία"; Γνωρίζετε τι πραγματικά σημαίνει "μύθος";
Η Θεά Μητέρα, η Μεγάλη Θεά δεν είναι άλλη από την Ψυχή του Κόσμου, στις διάφορες εκφράσεις της και από αυτήν εκπορεύονται οι ατομικές Ψυχές.
Οι διάφορες Κοσμογονίες δείχνουν πως κάθε έθνος θεωρούσε την Συμπαντική Ψυχή , την Μεγάλη Θάλασσα, την Βασίλισσα των Ουρανών σαν τον Νού του Δημιουργού Πλάστη και πως ονομαζόταν Μητέρα. Είνα η Anima Mundi, η Παγκόσμια Ψυχή του Πλάτωνα,ο φορέας του Φωτός, το δοχείο των μορφών, το Θείο Πνεύμα των Αιγυπτίων, το Αγιο Πνεύμα των Χριστιανών, το Ακάσα των Ινδουιστών,η Μήτρα του Σύμπαντος.
Το Πνεύμα της κυβερνά τα αστραφτερά ύψη του Ουρανού, την θάλασσα, την θρηνητική σιωπή του κάτω κόσμου. Λατρεύεται με πολλές όψεις και είναι γνωστή με αμέτρητα ονόματα. Είναι το [B]θηλυκό Αρχέτυπο[/B], η πηγή κάθε ζωής. Είναι η Βασίλισσα του Ουρανού, αυτή που κρατάει τα κλειδιά της γονιμότητας. των πυλών της γέννησης και του θανάτου
Μία δύναμη διασκορπισμένη σε όλη την δημιουργία.
Κυβερνήτης των τριών Κόσμων είναι η ίδια αρχή σε τρία επίπεδα.Στο Πνευματικό, Ουράνιο επίπεδο είναι η Ουράνια Αφροδίτη, τον Αστρικό Κόσμο είναι η Σελήνη ή η Περσεφόνη και στο Φυσικό κόσμο είναι η Δημήτηρ (Γή-Μήτηρ).
Χωρίς αυτήν την αρχή που ονομάζουμε ΜΑΝΑΣ (Νοητικό) στο ανθρώπινο επίπεδο και είναι εκπομπή και ουσία της καθαρής αρχής ΜΑΧΑΤ, (Συμπαντική Ψυχή) δεν θα αξίζαμε περισσότερο από τα ζώα.
Στην Κατώτερη όψη της είναι το Αστρικό Φώς.
Η Χρυσή Αφροδίτη είναι η Αφυπνίστρια, η Επιθυμητή. Ως εξώτερο διάστημα στέλνει το κάλεσμά της και ο Πατέρας των πάντων ανταποκρίνεται και αρχίζει να ερωτοτροπεί. Εκείνη ξύπνησε την επιθυμία του και δημιουργήθηκαν οι κόσμοι. Αυτή είναι που Αφυπνίζει.
Ο Πλανήτης Αφροδίτη είναι ο πιό απόκρυφος, ο πιό δυνατός, ο πιό Μυστηριώδης από όλους τους πλανήτες. Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ αναφέρει ότι η Αφροδίτη είναι εκείνη της οποίας είναι πιό έκδηλη η επίδρασή της επί της Γής και η σχέση της με την Γή. Ο Πυθαγόρας την ονόμαζε SOL ALTER, άλλο Ηλιο.
Η Σελήνη ή η Περσεφόνη είναι η Βασίλισσα του Αδη, που κυβερνά τα βασίλεια του ύπνου και του θανάτου. Πολυάριθμες είναι οι παραδόσεις που την ορίζουν σαν την χώρα των νεκρών. Το μεταθανάτιο ταξείδι της Ψυχής στην Σελήνη διατηρήθηκε και σε εξελιγμένους πολιτισμούς (Ινδία, Ιράν,Ελλάδα). Για τους Ινδούς είναι ο "δρόμος των Ψυχών". οι ψυχές ξεκουράζονται στην Σελήνη, περιμένοντας μία καινούργια ενσάρκωση, κατ' αντιδιαστολή με την πορεία του Ηλιου ή του "δρόμου των Θεών" που παίρνουν οι μυημένοι, αυτοί δηλ. που έχουν λυτρωθεί από την πλάνη της άγνοιας.
Οι ψυχές των νεκρών αφού περνούσαν την γέφυρα Cinvat κατευθύνονταν πρός τα άστρα και αν ήταν ενάρετες φτάναν στην Σελήνη, έπειτα στον Ηλιο, ενώ οι πιό ενάρετες εισχωρούσαν στο άπειρο φώς του Αχούρα Μάζντα. Ο Πυθαγορισμός δίνει νέα ώθηση στην αστρική Θεολογία, κάνοντας γνωστή στον λαό την έννοια του Ουράνιου στερεώματος : στην Σελήνη βρίσκονταν τα Ηλύσια πεδία, όπου αναπαύονταν οι ήρωες και οι Καίσαρες. Σελήνη η χώρα των νεκρών, Σελήνη, αναγεννητικό καταφύγιο των Ψυχών. Τα νησιά των Μακάρων και ολόκληρη η μυθική γεωγραφία του θανάτου προβλήθηκαν στα Ουράνια επίπεδα ¨Σελήνη, Ηλιο, Γαλαξία.
Ηλιος και Σελήνη γονιμοποιούν την Γή την μικροκοσμική Μητέρα, και αυτή με την σειρά της συλλαμβάνει και γεννάει.
#Η Αποψή σας...;;;
(πηγή:http://www.nea-acropoli.gr/index.php...-28&Itemid=100)
---------------------------------------------------------------------------
*(να με συγχωρείτε,αλλά η χριστιανοπληξία εδώ μου την έσπασε πραγματικά! Ο Χριστός αυτό -ο Χριστός εκείνο -ο Χριστός το παράλλο...Κι ΑΝ ΠΟΤΕ αποδειχθεί πως...ουδέποτε υπήρξε τελικά ο Ιησούς ως μεσσίας/θεάνθρωπος/προφήτης/δενξέρωγωκαιτιάλλο άτομο??? Βρε τι σου'ναι οι νεοέλληνες...)
Οι διάφορες Κοσμογονίες δείχνουν πως κάθε έθνος θεωρούσε την Συμπαντική Ψυχή , την Μεγάλη Θάλασσα, την Βασίλισσα των Ουρανών σαν τον Νού του Δημιουργού Πλάστη και πως ονομαζόταν Μητέρα. Είνα η Anima Mundi, η Παγκόσμια Ψυχή του Πλάτωνα,ο φορέας του Φωτός, το δοχείο των μορφών, το Θείο Πνεύμα των Αιγυπτίων, το Αγιο Πνεύμα των Χριστιανών, το Ακάσα των Ινδουιστών,η Μήτρα του Σύμπαντος.
Το Πνεύμα της κυβερνά τα αστραφτερά ύψη του Ουρανού, την θάλασσα, την θρηνητική σιωπή του κάτω κόσμου. Λατρεύεται με πολλές όψεις και είναι γνωστή με αμέτρητα ονόματα. Είναι το [B]θηλυκό Αρχέτυπο[/B], η πηγή κάθε ζωής. Είναι η Βασίλισσα του Ουρανού, αυτή που κρατάει τα κλειδιά της γονιμότητας. των πυλών της γέννησης και του θανάτου
Μία δύναμη διασκορπισμένη σε όλη την δημιουργία.
Κυβερνήτης των τριών Κόσμων είναι η ίδια αρχή σε τρία επίπεδα.Στο Πνευματικό, Ουράνιο επίπεδο είναι η Ουράνια Αφροδίτη, τον Αστρικό Κόσμο είναι η Σελήνη ή η Περσεφόνη και στο Φυσικό κόσμο είναι η Δημήτηρ (Γή-Μήτηρ).
Χωρίς αυτήν την αρχή που ονομάζουμε ΜΑΝΑΣ (Νοητικό) στο ανθρώπινο επίπεδο και είναι εκπομπή και ουσία της καθαρής αρχής ΜΑΧΑΤ, (Συμπαντική Ψυχή) δεν θα αξίζαμε περισσότερο από τα ζώα.
Στην Κατώτερη όψη της είναι το Αστρικό Φώς.
Η Χρυσή Αφροδίτη είναι η Αφυπνίστρια, η Επιθυμητή. Ως εξώτερο διάστημα στέλνει το κάλεσμά της και ο Πατέρας των πάντων ανταποκρίνεται και αρχίζει να ερωτοτροπεί. Εκείνη ξύπνησε την επιθυμία του και δημιουργήθηκαν οι κόσμοι. Αυτή είναι που Αφυπνίζει.
Ο Πλανήτης Αφροδίτη είναι ο πιό απόκρυφος, ο πιό δυνατός, ο πιό Μυστηριώδης από όλους τους πλανήτες. Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ αναφέρει ότι η Αφροδίτη είναι εκείνη της οποίας είναι πιό έκδηλη η επίδρασή της επί της Γής και η σχέση της με την Γή. Ο Πυθαγόρας την ονόμαζε SOL ALTER, άλλο Ηλιο.
Η Σελήνη ή η Περσεφόνη είναι η Βασίλισσα του Αδη, που κυβερνά τα βασίλεια του ύπνου και του θανάτου. Πολυάριθμες είναι οι παραδόσεις που την ορίζουν σαν την χώρα των νεκρών. Το μεταθανάτιο ταξείδι της Ψυχής στην Σελήνη διατηρήθηκε και σε εξελιγμένους πολιτισμούς (Ινδία, Ιράν,Ελλάδα). Για τους Ινδούς είναι ο "δρόμος των Ψυχών". οι ψυχές ξεκουράζονται στην Σελήνη, περιμένοντας μία καινούργια ενσάρκωση, κατ' αντιδιαστολή με την πορεία του Ηλιου ή του "δρόμου των Θεών" που παίρνουν οι μυημένοι, αυτοί δηλ. που έχουν λυτρωθεί από την πλάνη της άγνοιας.
Οι ψυχές των νεκρών αφού περνούσαν την γέφυρα Cinvat κατευθύνονταν πρός τα άστρα και αν ήταν ενάρετες φτάναν στην Σελήνη, έπειτα στον Ηλιο, ενώ οι πιό ενάρετες εισχωρούσαν στο άπειρο φώς του Αχούρα Μάζντα. Ο Πυθαγορισμός δίνει νέα ώθηση στην αστρική Θεολογία, κάνοντας γνωστή στον λαό την έννοια του Ουράνιου στερεώματος : στην Σελήνη βρίσκονταν τα Ηλύσια πεδία, όπου αναπαύονταν οι ήρωες και οι Καίσαρες. Σελήνη η χώρα των νεκρών, Σελήνη, αναγεννητικό καταφύγιο των Ψυχών. Τα νησιά των Μακάρων και ολόκληρη η μυθική γεωγραφία του θανάτου προβλήθηκαν στα Ουράνια επίπεδα ¨Σελήνη, Ηλιο, Γαλαξία.
Ηλιος και Σελήνη γονιμοποιούν την Γή την μικροκοσμική Μητέρα, και αυτή με την σειρά της συλλαμβάνει και γεννάει.
#Η Αποψή σας...;;;
(πηγή:http://www.nea-acropoli.gr/index.php...-28&Itemid=100)
---------------------------------------------------------------------------
*(να με συγχωρείτε,αλλά η χριστιανοπληξία εδώ μου την έσπασε πραγματικά! Ο Χριστός αυτό -ο Χριστός εκείνο -ο Χριστός το παράλλο...Κι ΑΝ ΠΟΤΕ αποδειχθεί πως...ουδέποτε υπήρξε τελικά ο Ιησούς ως μεσσίας/θεάνθρωπος/προφήτης/δενξέρωγωκαιτιάλλο άτομο??? Βρε τι σου'ναι οι νεοέλληνες...)
Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε ακόμη σε μια εποχή που ορισμένα μυαλά λειτουργούν με κάρβουνο ...
Ο καθένας συνήθως ερμηνεύει τα πάντα κατά το δοκούν σύμφωνα με τις οικονομικές η πολιτισμικές του ατραπούς
Χωρίς βέβαια να διεκδικώ το τίτλο του σοφού διακρίνω στο συγκεκριμένο άρθρο της ιστοσελίδας που μας παραπέμπεις κάποια λάθη η στη καλύτερη των περιπτώσεων παραλείψεις η στη χειρότερη των περιπτώσεων παραπλανητικά στοιχεία όσον αφορά κυριως τη παράγραφο
Η Ψυχή και ο διπλός Πέλεκυς
Ενώ γράφει ….
Στις Ελληνικές αγγειογραφίες βλέπομε να τον κρατούν οι θεοί,και οι ιερείς, έτσι ώστε αποκτά μία θρησκευτική σημασία,διότι είναι ιερό σκεύος. Στην Κρήτη απεικονίζεται συνήθως πάνω από το κεφάλι της θεάς ή τον κρατά με τα δυό της χέρια.
Στη παράπλευρη φωτο ομως της ίδιας ιστοσελίδας μπορείτε να δείτε πως η θεά αλλά και οι ιέρειες κρατούν κάτι άλλο στα χέρια τους και όχι το διπλό πέλεκυ ο οποίος παρεμπιπτόντως αιωρείται δεικνύοντας μάλλον την επικινδυνότητα η το μυστηριακό ύφος της τελετής ….
Υπ αυτή την έννοια συμφωνώ η θεά δεν είναι άλλη από τη Γη-μητηρ δηλαδή τη μάνα ΓΗ η οποία παράγει καρπούς για να θρέψει αλλά και για να εκπαιδεύσει (μυήσει) τα παιδιά της , όταν το μάθημα δίδεται μεσώ κάποιων ειδικών-ιερών καρπών της γης τότε εμφανίζεται και ο διπλός πέλεκυς η ενίοτε ο ταύρος και το φίδι , αλλά όλα αυτά για να σημάνουν και ουχί ως σήμα κατατεθέν οπως παρουσιάζονται ….
Είναι κουτό εν τέλει κάποιοι να προσπαθούν να οδηγήσουν τα μάτια μας μόνο στον διπλό πέλεκυ χωρίς να λάβουμε υπ όψιν το τι βαστά η θεά και οι εκστατικές ιέρειες καθώς και ότι βρίσκεται στο κορμό του δένδρου πίσω από τα πόδια της θεάς ….
Είναι επίσης λυπηρό λόγω του κυκλωπικού στουρθοκαμηλισμού κάποιων να πηγαίνουν στράφι τόσο όμορφα άρθρα …
αυτή λοιπόν είναι η δική μου ΑΠΟΨΙΣ - ΕΠΟΨΙΣ
Ο καθένας συνήθως ερμηνεύει τα πάντα κατά το δοκούν σύμφωνα με τις οικονομικές η πολιτισμικές του ατραπούς
Χωρίς βέβαια να διεκδικώ το τίτλο του σοφού διακρίνω στο συγκεκριμένο άρθρο της ιστοσελίδας που μας παραπέμπεις κάποια λάθη η στη καλύτερη των περιπτώσεων παραλείψεις η στη χειρότερη των περιπτώσεων παραπλανητικά στοιχεία όσον αφορά κυριως τη παράγραφο
Η Ψυχή και ο διπλός Πέλεκυς
Ενώ γράφει ….
Στις Ελληνικές αγγειογραφίες βλέπομε να τον κρατούν οι θεοί,και οι ιερείς, έτσι ώστε αποκτά μία θρησκευτική σημασία,διότι είναι ιερό σκεύος. Στην Κρήτη απεικονίζεται συνήθως πάνω από το κεφάλι της θεάς ή τον κρατά με τα δυό της χέρια.
Στη παράπλευρη φωτο ομως της ίδιας ιστοσελίδας μπορείτε να δείτε πως η θεά αλλά και οι ιέρειες κρατούν κάτι άλλο στα χέρια τους και όχι το διπλό πέλεκυ ο οποίος παρεμπιπτόντως αιωρείται δεικνύοντας μάλλον την επικινδυνότητα η το μυστηριακό ύφος της τελετής ….
Υπ αυτή την έννοια συμφωνώ η θεά δεν είναι άλλη από τη Γη-μητηρ δηλαδή τη μάνα ΓΗ η οποία παράγει καρπούς για να θρέψει αλλά και για να εκπαιδεύσει (μυήσει) τα παιδιά της , όταν το μάθημα δίδεται μεσώ κάποιων ειδικών-ιερών καρπών της γης τότε εμφανίζεται και ο διπλός πέλεκυς η ενίοτε ο ταύρος και το φίδι , αλλά όλα αυτά για να σημάνουν και ουχί ως σήμα κατατεθέν οπως παρουσιάζονται ….
Είναι κουτό εν τέλει κάποιοι να προσπαθούν να οδηγήσουν τα μάτια μας μόνο στον διπλό πέλεκυ χωρίς να λάβουμε υπ όψιν το τι βαστά η θεά και οι εκστατικές ιέρειες καθώς και ότι βρίσκεται στο κορμό του δένδρου πίσω από τα πόδια της θεάς ….
Είναι επίσης λυπηρό λόγω του κυκλωπικού στουρθοκαμηλισμού κάποιων να πηγαίνουν στράφι τόσο όμορφα άρθρα …
αυτή λοιπόν είναι η δική μου ΑΠΟΨΙΣ - ΕΠΟΨΙΣ
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από LuX
Η Ψυχή και ο διπλός Πέλεκυς |
Λοιπόν, όπως ήδη θα αντιλαμβάνεσαι ΔΕΝ είναι δικό μου άρθρο. Στην πραγματικότητα, τόσο η (πενιχρή) ελληνική βιβλιογραφία όσο και σε άρθρα ιστοσελίδων, βρίθουν (αντιφατικών?)περιεχομένων περί του θέματος Μεγάλη Μητέρα Θεά. Θα μπορούσα είτε να γράψω εγώ ξεχωριστό άρθρο είτε να παραπέμψω σε άλλα κείμενα/άρθρα άλλων ιστοσελίδων. Όμως, διάλεξα αυτό ,επειδή ακριβώς...έτσι όπως τοποθετείται και "αναλύει" το συγκεκριμένο ζήτημα, σηκώνει πολύ κουβέντα και αποτελεί ιδανική αφορμή για καλοπροαίρετη συζήτηση στο παρόν θρεντ. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι θα ανταποκριθούν. Πάντως, εγώ έκανα την αρχή (καθότι δεν έχω υπόψη μου άλλο σχετικό θέμα)...
π.χ. εναλλακτική θεώρηση του θέματος "Μεγάλη Μητέρα Θεά" βρίσκετε και εδώ:
http://www.mensa.org.gr/Hellas/page1131.html
http://www.hmeenee.com/1794/7701.html
http://www.arxaiologia.gr/assets/med...rated/1474.pdf
Παράθεση:
| Στη παράπλευρη φωτο ομως της ίδιας ιστοσελίδας μπορείτε να δείτε πως η θεά αλλά και οι ιέρειες κρατούν κάτι άλλο στα χέρια τους και όχι το διπλό πέλεκυ ο οποίος παρεμπιπτόντως αιωρείται δεικνύοντας μάλλον την επικινδυνότητα η το μυστηριακό ύφος της τελετής …. |
Η Οφιολατρεία ήταν κοινός τόπος σε Κρήτη (π.χ. Μινωική περίοδος)και σε άλλα ελλαδικά κρατίδια και μέρη και όντως τα φίδια στην τότε πολυθεϊστική/παγανιστική Ελλάδα έχαιραν σεβασμού...Και το αυθεντικό άγαλμα της συγκεκριμένης Μεγάλης Οφιοκρατούσας Θεάς φυλάσσεται (εάν κάνω λάθος, διορθώστε με)στο Μουσείο του Ηρακλείου...
Παράθεση:
| Υπ αυτή την έννοια συμφωνώ η θεά δεν είναι άλλη από τη Γη-μητηρ δηλαδή τη μάνα ΓΗ η οποία παράγει καρπούς για να θρέψει αλλά και για να εκπαιδεύσει (μυήσει) τα παιδιά της , όταν το μάθημα δίδεται μεσώ κάποιων ειδικών-ιερών καρπών της γης τότε εμφανίζεται και ο διπλός πέλεκυς η ενίοτε ο ταύρος και το φίδι , αλλά όλα αυτά για να σημάνουν και ουχί ως σήμα κατατεθέν οπως παρουσιάζονται …. |
Παράθεση:
|
Είναι επίσης λυπηρό λόγω του κυκλωπικού στουρθοκαμηλισμού κάποιων να πηγαίνουν στράφι τόσο όμορφα άρθρα … αυτή λοιπόν είναι η δική μου ΑΠΟΨΙΣ - ΕΠΟΨΙΣ |
μαλλον διαβασες λιγο γρηγορα αυτο που εγραψα ....

για αυτη τη φωτο εγραψα την αποψη μου φιλε μου
πολλοι μας μιλανε για τη μεγαλη θεα αλλα συνηθως πιανουν την ιστορια απο τη μεση η εστω απ τα σημεια που τους βολευει ...
αλλοι παλι αναφερονται στη πολυσυζητημενη εκσταση χωρις καν να γνωριζουν γιατι μας μιλανε ....
με λιγα λογια ειναι πολυ δυσκολο να διαβασεις απο ελληνες συγγραφεις ορισμενα πραγματα με το ονομα τους
και οι αρχαιοι απο αυτους ισως λογω του θρησκευτικου ταμπου ειναι δικαιολογημενοι....
οι νεοι ομως ;
αγνοια η κατι αλλο ;
Παράθεση:
| Στη παράπλευρη φωτο ομως της ίδιας ιστοσελίδας μπορείτε να δείτε πως η θεά αλλά και οι ιέρειες κρατούν κάτι άλλο στα χέρια τους και όχι το διπλό πέλεκυ ο οποίος παρεμπιπτόντως αιωρείται δεικνύοντας μάλλον την επικινδυνότητα η το μυστηριακό ύφος της τελετής …. |

για αυτη τη φωτο εγραψα την αποψη μου φιλε μου
πολλοι μας μιλανε για τη μεγαλη θεα αλλα συνηθως πιανουν την ιστορια απο τη μεση η εστω απ τα σημεια που τους βολευει ...
αλλοι παλι αναφερονται στη πολυσυζητημενη εκσταση χωρις καν να γνωριζουν γιατι μας μιλανε ....
με λιγα λογια ειναι πολυ δυσκολο να διαβασεις απο ελληνες συγγραφεις ορισμενα πραγματα με το ονομα τους
και οι αρχαιοι απο αυτους ισως λογω του θρησκευτικου ταμπου ειναι δικαιολογημενοι....
οι νεοι ομως ;
αγνοια η κατι αλλο ;
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από LuX
μαλλον διαβασες λιγο γρηγορα αυτο που εγραψα ....
![]() για αυτη τη φωτο εγραψα την αποψη μου φιλε μου |
Παράθεση:
|
πολλοι μας μιλανε για τη μεγαλη θεα αλλα συνηθως πιανουν την ιστορια απο τη μεση η εστω απ τα σημεια που τους βολευει ... αλλοι παλι αναφερονται στη πολυσυζητημενη εκσταση χωρις καν να γνωριζουν γιατι μας μιλανε .... |
Παράθεση:
|
με λιγα λογια ειναι πολυ δυσκολο να διαβασεις απο ελληνες συγγραφεις ορισμενα πραγματα με το ονομα τους και οι αρχαιοι απο αυτους ισως λογω του θρησκευτικου ταμπου ειναι δικαιολογημενοι.... οι νεοι ομως ; αγνοια η κατι αλλο ; |
Διότι, ως γνωστόν: Μεγάλη Μητέρα Θεά = Μητριαρχία. Τουτεστιν: η κεφαλή της οικογένειας (αλλά και σε κάθε επίπεδο κοινωνικο-στρατιωτικο-οικονομικής οργάνωσης και στάτους) δεν είναι ο άντρας, αλλά η ΓΥΝΑΙΚΑ. Η μητέρα/σύζυγος/γυναίκα/ερωμένη έχει και το μαστίγιο και το καρότο,στη περίπτωση αυτή. Η απλή, καθημερινή γυναίκα (και όχι μόνο...η βασίλισσα μιας πόλης ή η σαμανός-αρχόντισσα μιας κοινότητας/χωριού) διαφέντευε στα των καθημερινών πραγμάτων και στη λήψη κάθε είδους κρίσιμων αποφάσεων.
Αααα...και οι νέοι,εε; Και οι νέοι (κυρίως ...αγόρια) αμφίβολο πολύ ,εάν στη πλειοψηφία τους θα συνηγορούσαν μετά β+κλαδων σε μια σχεδιαζόμενη επιστροφή στο... μητριαρχικό πρότυπο και τρόπο ζωής...Ταμπού;;; Η άγνοια παίζει φυσικά, αλλά η υποκρισία και ο άκρατος κυνισμός, ακόμα περισσότερο...
-
Παράθεση:
|
Η Θεά Μητέρα, η Μεγάλη Θεά δεν είναι άλλη από την Ψυχή του Κόσμου, στις διάφορες εκφράσεις της και από αυτήν εκπορεύονται οι ατομικές Ψυχές.
[…] Ηλιος και Σελήνη γονιμοποιούν την Γή την μικροκοσμική Μητέρα, και αυτή με την σειρά της συλλαμβάνει και γεννάει. #Η Αποψή σας...;;; |
Δεν γίνεται να αποφύγω την πρόκληση του…#Η Αποψή σας...;;; αλλά δεν μπορώ να καταθέσω την άποψή μου χωρίς εικόνες και αποσπάσματα αρχαϊκών κειμένων που περιέχουν ιερογλυφικούς χαρακτήρες. Αναγκαστικά λοιπόν παραπέμπω σε ένα άρθρο το οποίο έχω ανεβάσει
εδώ.
Είναι κάπως μεγάλο αλλά το καθαυτό κείμενο περιορίζεται δραστικά λόγω των πολλών εικόνων και των παρατιθέμενων αποσπασμάτων.
Εν αναμονή σχολίων λοιπόν, να πω «Καλώς σας βρήκα» και να ευχαριστήσω για την φιλοξενία.
Παράθεση:
|
Οι διάφορες Κοσμογονίες δείχνουν πως κάθε έθνος θεωρούσε την Συμπαντική Ψυχή , την Μεγάλη Θάλασσα, την Βασίλισσα των Ουρανών σαν τον Νού του Δημιουργού Πλάστη και πως ονομαζόταν Μητέρα. Είνα η Anima Mundi, η Παγκόσμια Ψυχή του Πλάτωνα,ο φορέας του Φωτός, το δοχείο των μορφών, το Θείο Πνεύμα των Αιγυπτίων, το Αγιο Πνεύμα των Χριστιανών, το Ακάσα των Ινδουιστών,η Μήτρα του Σύμπαντος. Το Πνεύμα της κυβερνά τα αστραφτερά ύψη του Ουρανού, την θάλασσα, την θρηνητική σιωπή του κάτω κόσμου. Λατρεύεται με πολλές όψεις και είναι γνωστή με αμέτρητα ονόματα. Είναι το [B]θηλυκό Αρχέτυπο[/B], η πηγή κάθε ζωής. Είναι η Βασίλισσα του Ουρανού, αυτή που κρατάει τα κλειδιά της γονιμότητας. των πυλών της γέννησης και του θανάτου Μία δύναμη διασκορπισμένη σε όλη την δημιουργία. Κυβερνήτης των τριών Κόσμων είναι η ίδια αρχή σε τρία επίπεδα.Στο Πνευματικό, Ουράνιο επίπεδο είναι η Ουράνια Αφροδίτη, τον Αστρικό Κόσμο είναι η Σελήνη ή η Περσεφόνη και στο Φυσικό κόσμο είναι η Δημήτηρ (Γή-Μήτηρ). Χωρίς αυτήν την αρχή που ονομάζουμε ΜΑΝΑΣ (Νοητικό) στο ανθρώπινο επίπεδο και είναι εκπομπή και ουσία της καθαρής αρχής ΜΑΧΑΤ, (Συμπαντική Ψυχή) δεν θα αξίζαμε περισσότερο από τα ζώα. Στην Κατώτερη όψη της είναι το Αστρικό Φώς. Η Χρυσή Αφροδίτη είναι η Αφυπνίστρια, η Επιθυμητή. Ως εξώτερο διάστημα στέλνει το κάλεσμά της και ο Πατέρας των πάντων ανταποκρίνεται και αρχίζει να ερωτοτροπεί. Εκείνη ξύπνησε την επιθυμία του και δημιουργήθηκαν οι κόσμοι. Αυτή είναι που Αφυπνίζει. Ο Πλανήτης Αφροδίτη είναι ο πιό απόκρυφος, ο πιό δυνατός, ο πιό Μυστηριώδης από όλους τους πλανήτες. Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ αναφέρει ότι η Αφροδίτη είναι εκείνη της οποίας είναι πιό έκδηλη η επίδρασή της επί της Γής και η σχέση της με την Γή. Ο Πυθαγόρας την ονόμαζε SOL ALTER, άλλο Ηλιο. Η Σελήνη ή η Περσεφόνη είναι η Βασίλισσα του Αδη, που κυβερνά τα βασίλεια του ύπνου και του θανάτου. Πολυάριθμες είναι οι παραδόσεις που την ορίζουν σαν την χώρα των νεκρών. Το μεταθανάτιο ταξείδι της Ψυχής στην Σελήνη διατηρήθηκε και σε εξελιγμένους πολιτισμούς (Ινδία, Ιράν,Ελλάδα). Για τους Ινδούς είναι ο "δρόμος των Ψυχών". οι ψυχές ξεκουράζονται στην Σελήνη, περιμένοντας μία καινούργια ενσάρκωση, κατ' αντιδιαστολή με την πορεία του Ηλιου ή του "δρόμου των Θεών" που παίρνουν οι μυημένοι, αυτοί δηλ. που έχουν λυτρωθεί από την πλάνη της άγνοιας. Οι ψυχές των νεκρών αφού περνούσαν την γέφυρα Cinvat κατευθύνονταν πρός τα άστρα και αν ήταν ενάρετες φτάναν στην Σελήνη, έπειτα στον Ηλιο, ενώ οι πιό ενάρετες εισχωρούσαν στο άπειρο φώς του Αχούρα Μάζντα. Ο Πυθαγορισμός δίνει νέα ώθηση στην αστρική Θεολογία, κάνοντας γνωστή στον λαό την έννοια του Ουράνιου στερεώματος : στην Σελήνη βρίσκονταν τα Ηλύσια πεδία, όπου αναπαύονταν οι ήρωες και οι Καίσαρες. Σελήνη η χώρα των νεκρών, Σελήνη, αναγεννητικό καταφύγιο των Ψυχών. Τα νησιά των Μακάρων και ολόκληρη η μυθική γεωγραφία του θανάτου προβλήθηκαν στα Ουράνια επίπεδα ¨Σελήνη, Ηλιο, Γαλαξία. Ηλιος και Σελήνη γονιμοποιούν την Γή την μικροκοσμική Μητέρα, και αυτή με την σειρά της συλλαμβάνει και γεννάει. #Η Αποψή σας...;;; (πηγή:http://www.nea-acropoli.gr/index.php...-28&Itemid=100) --------------------------------------------------------------------------- *(να με συγχωρείτε,αλλά η χριστιανοπληξία εδώ μου την έσπασε πραγματικά! Ο Χριστός αυτό -ο Χριστός εκείνο -ο Χριστός το παράλλο...Κι ΑΝ ΠΟΤΕ αποδειχθεί πως...ουδέποτε υπήρξε τελικά ο Ιησούς ως μεσσίας/θεάνθρωπος/προφήτης/δενξέρωγωκαιτιάλλο άτομο??? Βρε τι σου'ναι οι νεοέλληνες...) |
Μπορεις να μας εξηγησεις γτ ειναι μυθολογια?
Εχω καταλαβει οτι εισαι "full on", μεχρι το κοκκαλο (κοινος), χριαστιανος και καθε τι αλλο το ακυρωνεις, χωρις να συμμετεχεις στη συζητηση, παρα μονο χτυπας και με αυτο το τροπο σου, ακυρωνεις το παρελθον και τις ριζες σου. Εκτος κι αν εχεις προγωνους απο το Ισραηλ και παντα πιστευες στον ενα και μοναδικο "Θεο", σαν λαος, και δεν αλλαξοπιστησες ποτε.
Δηλ. τι κακο εχει ενα thread, αν παρουσιαζει μυστηρια του παρελθοντος, που αναζητουν μια, αν οχι αναλυση, μια επεξηγηση για το πως ζουσαν οι αρχαιοι μας προγωνοι?
Εχω καταλαβει οτι εισαι "full on", μεχρι το κοκκαλο (κοινος), χριαστιανος και καθε τι αλλο το ακυρωνεις, χωρις να συμμετεχεις στη συζητηση, παρα μονο χτυπας και με αυτο το τροπο σου, ακυρωνεις το παρελθον και τις ριζες σου. Εκτος κι αν εχεις προγωνους απο το Ισραηλ και παντα πιστευες στον ενα και μοναδικο "Θεο", σαν λαος, και δεν αλλαξοπιστησες ποτε.
Δηλ. τι κακο εχει ενα thread, αν παρουσιαζει μυστηρια του παρελθοντος, που αναζητουν μια, αν οχι αναλυση, μια επεξηγηση για το πως ζουσαν οι αρχαιοι μας προγωνοι?
Παράθεση:
|
Δηλ. τι κακο εχει ενα thread, αν παρουσιαζει μυστηρια του παρελθοντος, που αναζητουν μια, αν οχι αναλυση, μια επεξηγηση για το πως ζουσαν οι αρχαιοι μας προγωνοι? |
Εγώ πάντως την συγχωρώ.
Παράθεση:
|
Μπορεις να μας εξηγησεις γτ ειναι μυθολογια?
Εχω καταλαβει οτι εισαι "full on", μεχρι το κοκκαλο (κοινος), χριαστιανος και καθε τι αλλο το ακυρωνεις, χωρις να συμμετεχεις στη συζητηση, παρα μονο χτυπας και με αυτο το τροπο σου, ακυρωνεις το παρελθον και τις ριζες σου. Εκτος κι αν εχεις προγωνους απο το Ισραηλ και παντα πιστευες στον ενα και μοναδικο "Θεο", σαν λαος, και δεν αλλαξοπιστησες ποτε. Δηλ. τι κακο εχει ενα thread, αν παρουσιαζει μυστηρια του παρελθοντος, που αναζητουν μια, αν οχι αναλυση, μια επεξηγηση για το πως ζουσαν οι αρχαιοι μας προγωνοι? |
Εγώ μπορώ να σας δείξω ουκ ολίγες αποδείξεις...
Και τσπ δεν μπορείται να αναφέρεσται σε μία θεότητα χωρίς να το αποδικνύεται...
Φιλικά Σωτήρης
Υ.Γ. Δεν είμαι εχθρικός προς κάθε άποψη απλός θέλω και κάτι πιστευτό γύρο από αυτο...