ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
junk95Μέλος
11/01/2005, 00:31:07
quote:

Σκοπώ=εξετάζω, επισκοπώ=εξετάζω λεπτομερώς, επίσκοπος=εξεταστής...
Σας θυμίζει τίποτε αυτό;
Οι λέξεις μας μαθαίνουν ιστορία...

Καλό αυτό. Φαντάζομαι έχεις αλλάξει ριζικά γνώμη και για την ΙΕ θεωρία που βασίζεται κατά 90% σε μελέτη των λέξεων. Μπα, τι λέω...

Τέλος πάντων, μη βγαίνουμε εκτός θέματος.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

11/01/2005, 00:35:53
...95

Κι έλεγα πότε θα τσιμπήσεις...

11/01/2005, 00:41:59
Αίολος:
"Από χαμηλά ξεκινάμε για να φτάσουμε ψηλά φίλε/η Admin.
Γιατί αυτό πρέπει να είναι κατακριτέο;
Εάν κατακρίνεις τα χαμηλά δεν πρόκειται να φτάσεις ποτέ ψηλά.
Ετσι δεν είναι;"

Συμφωνώ απολύτως!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εκθειάζουμε τα χαμηλά. Απλά να τους δώσουμε την θέση που τους ταιριάζει.

Έγραψα παραπάνω ότι: "Είναι απόλυτα κατανοητό και λογικό ότι το "πλήθος" πάντα έχει μία ροπή προς τα κατώτερα και όχι τα ανώτερα." Δεν κατέκρινα όπως βλέπεις...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

11/01/2005, 00:47:09
Admin

Δεν διαφωνούμε τελικά.
Καλή σου νύχτα.

...95

καληνύχτα και σε 'σένα...

kynikosΜέλος
11/01/2005, 00:59:35
Admin:
quote:
"όπως και νά'χει παραμένουν απρεπή!"

Λυπάμαι, αλλά επ'ουδενί δεν μπορώ να συνφωνήσω με αυτό.

Εδώ ο χώρος έχει γεμίσει από "αιμοβόρες", επιθετικές, σαρκοβόρες, βουλγαροκτονικές, σαπουνοποιητικές τοποθετήσεις που ποζάρουν εντελώς ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ σαν "φιλοσοφία", σαν το απόσταγμα της ουσίας του Ελληνισμού, και εμάς μας μάρανε αν το μουνι το λένε Γιώτα. Τί δηλαδή, τα "ευπρεπή" φιλοσοφικά φόρουμ δεν μιλάνε έτσι; Σεμνοτυφία των πισωμερίων, θα έλεγα.

Και η πλάκα είναι φυσικά οτι αυτοί που "ενοχλήθηκαν" από εμένα, μάλλον ενοχλήθηκαν γιατι είπα οτι η σεμνοτυφία και η αρχαιολατρεία μαζί είναι καραγκιοζιλίκι. Ναί, ναι, ενοχλήθηκαν όλοι οι σεμνοί χλαμυδοφόροι. Τι να κάνουμε δηλαδή, να το κλείσουμε το μαγαζί;

Εδώ ένα κάρο κόσμος ενοχλείται και μόνο που υπάρχει το esoterica. Καί μπαίνουν και εδώ μέσα, λερώνουν τον χώρο και στο λένε και κατάφατσα. Η τσογλαναρία. Θες να μην "ενοχλείται" κανείς;
Με έναν τρόπο μόνο θα το πετύχεις αυτό.

Που δηλαδή και να πάταγα το χέσιμο που θέλουν τα κωλόπαιδα... Δε βαριέσαι, ίσως κάποτε υπἀρξει πιο κατάληλος χώρος.

Βρε για κοίτα λαυράκι που έβγαλε το τόπικ σου Zadok.

Τέσπα, βρείτε τότε ποια είναι αυτά τα "ευπρεπή" όρια, κάντε και μια ανακοίνωση για αυτό, και αν δεν είναι εντελώς υπνοφόρα... το ξανασυζητάμε.

Ακού απρεπής η λαϊκή παράδωση.
Ρε γμτ, έχει πάει κανείς σας ποτέ σ'αυτήν την περιβόητη ύπαιθρο;

k

11/01/2005, 02:03:24
Συνεχίζω να βλέπω μετά λύπης μου, ότι οι οπαδοί της λογικής "η Εύα με ηπάτησε" (και αυτή δεν είναι απαραίτητα μία θρησκευτική, αλλά συνειδησιακή επιλογή), δεν μπορούν να εννοήσουν τον σκοπό κάποιων πράξεων, καθώς και της παρούσας συζήτησης.

Εν πάσει περιπτώσει, θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία σε αυτή την υπόθεση, τα οποία θα πρέπει να διαχωρίσουμε εξ αρχής:

• Η αναγέννηση της φύσης συμβολίζεται και γιορτάζεται με την Αποκριά. Ως εκ τούτου, η αναφορά στα κατώτερα μορφικά στοιχεία, εκείνα τα οποία συνθέτουν την ίδια την ύλη ως κατώτατο πεδίο της, δεν μπορεί παρά να είναι δεδομένη. Τα στοιχεία της γενετήσιας πράξης ενεργοποιούν τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι σε έξαρση. Η ανέλιξη σε ανώτερα ερωτικά - συνθετικά στάδια είναι μία πορεία, η οποία πρέπει να ακολουθεί ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

• Η ανθρώπινη εξέλιξη και η αντίστοιχη κοινωνική εξέλιξη μας επιτρέπει να διακρίνουμε τη χυδαιολογία, αλλά αυτό δεν είναι θέμα θρησκευτικής επιλογής ή δικονομικής πρακτικής. Εξάλλου, για κάποιους άλλους εξίσου πρόσφατα, η καύση του Ιούδα (ενός εθίμου αποδεκτού από την Εκκλησία) ήταν έκφραση ρατσισμού. Μήπως θα 'πρεπε να μας μηνύσουν;

• Χυδαία δεν είναι η γενετήσια πράξη. Χυδαίος είναι ο νους μας και αυτά τα ένστικτα μας καλεί η εποχή ν' αναζητήσουμε και να διαχειριστούμε.

• Η ηθική της απομόνωσης είναι για τους καλόγερους. Η κοινωνία πάσχει από όσα έκρυψε μέσα της επί αιώνες.

• Ο καλλιτέχνης είναι ένας άλλος Γαλιλαίος, ο οποίος καλείται να φωνάξει "Κι όμως γυρίζει".

Κλείνοντας, θα συμφωνήσω με τον αγαπητό junk95:

quote:
Για την ακρίβεια μετέφερα ακριβώς αυτά που μου είπαν ο κολλητός μου ο δικηγόρος και ο πατέρας του ο εφέτης (που κάθε άλλο παρά διεθνιστούλης είναι). Είναι φως φανάρι ότι πρόκειται για αβάσιμη μήνυση και υπό κανονικές συνθήκες η Σαμίου μόλις αθωωθεί πανηγυρικά θα μπορέσει να του κάνει αγωγή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και να του πάρει ό,τι έχει και δεν έχει. Αν δηλαδή έχει όρεξη να ασχοληθεί η γυναίκα...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 11/01/2005 02:11:43

pankyfishΝέο Μέλος
11/01/2005, 03:07:46
junk,

Αυτά τα "έχω θείο εισαγγελέα ... " πες στα άλλα παιδάκια στην παιδική χαρά που πας και παίζεις..

Πες επίσης στον φίλο σου τον δικηγόρο και τον μπαμπά-εφέτη να μάθουν να διαβάζουν πρώτα τις δικογραφίες και μετά να αποφαίνονται..

Είναι φανερό βέβαι ότι τέτοιες υποθέσεις δεν έχουν τύχη, ούτε πάνε έτσι, αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ, έτσι δεν είναι;

Επίσης, όσο αφορά τον Admin και τις προειδοποιήσεις του (μόνο προς εμένα), έχω ήδη απαντήσει στην amalia. Admin, τραβάς κάποιο ζόρι με εμένα προσωπικά; Όλο προειδοποιήσεις μου είσαι. Δεν νομίζω άλλωστε να θίγω κανέναν, που δεν με έχει θίξει!

Ασχολούμαστε με ένα θέμα που έσκασε σαν μετεωρίτης, που έντεχνα πλασσάρεται πάλι ως διαμάχη Ελλάδας-Εκκλησίας και που είναι φαιδρό από μόνο του μιας και το μόνο που καταφέρνει είναι να αναδεικνύει πάλι συντηρητικά κατάλοιπα, που υποστηρίζονται μάλιστα από ανθρώπους που λιγάκι την έχουν ψωνίσει.. Δεν είναι κακό, άνθρωποι είμαστε όλοι και ο Αρχιεπίσκοπος άνθρωπος είναι, δεν έχει το αλάθητο..

Αλλά να μας την βγαίνει και ο Admin συντηρητικός και να κοκκινίζει την λαϊκή (λαογραφική) παράδοση, αυτό πάλι... anyway, poy lene kai sto england oi apogonoi toy Neytwna!

..::athakandr::..

pankyfishΝέο Μέλος
11/01/2005, 03:26:04
Α επίσης αγαπητέ Admin, ο k. βρίζει πάλι άλλα μέλη στο προηγούμενο μήνυμα..

quote:

... η αρχαιολατρεία μαζί είναι καραγκιοζιλίκι
... τσογλαναρία. Θες να μην "ενοχλείται" κανείς;

Που δηλαδή και να πάταγα το χέσιμο που θέλουν τα κωλόπαιδα..

Δεν είδα η χάρη σου να κάνει κανένα σχόλιο, καμμιά κοκκινίλα, καμμιά προειδοποίηση, κάτι τέλος πάντων βρε παιδί μου σχετικά με το κήρυγμα που έκανες σε εμένα σε προηγούμενο μήνυμα!

Όχι ότι με πειράζει προσωπικά, μιας και το εν' λόγω τον έχω γραμμένο, αλλά θα πρέπει να τηρούμε τα προσχήματα δεν νομίζεις;

Αλλά ξέχασα, ο athakandr είναι ο κακός .. χαχα! Για να δούμε ...

11/01/2005, 06:06:44
Πάντως pankyfish/athakandr θα πρέπει να παραδεχτείς πως με τις απόψεις μου έκανα εσένα και τον kyniko να "συνασπιστείτε" και να συμφωνήσετε!
... τουλάχιστον στο ότι η λαϊκή μας παράδοση δεν είναι απρεπής.

Κάνεις όμως ένα σημαντικό λάθος, ανάμεσα στα άλλα, πρέπει να σου πω.
Θεωρείς, και δεν είσαι ο μόνος, ότι κάποιος/α ή κάποιοι/ες θα διαβάζουν απαραίτητα - και στον χρόνο που εσύ πιστεύεις ως αποδεκτό - αυτά που γράφεις ή γράφουν κάποιοι άλλοι. Ότι θα έχουν τον χρόνο για να περιδιαβαίνουν συνεχώς τα Forums ψάχνοντας καινούργια μηνύματα... κατά προτίμηση "δικά σου" μηνύματα, "δικά του" μηνύματα, "δικά μου" μηνύματα...
Ότι ακόμη και αν κάποιος/α τα δει αυτά τα μηνύματα θα έχει τον απαραίτητο χρόνο καθώς και την κατάλληλη διάθεση, να απαντήσει σε αυτά ή - εάν είναι Διαχειριστής ή Συντονιστής - να τοποθετηθεί ή να επέμβει "καταλλήλως".
Ότι ακόμη και αν έχει τον χρόνο, θα θεωρήσει καλό ή ταιριαστό να απαντήσει ή να τοποθετηθεί...

... απλά επειδή είναι "δικά σου" μηνύματα, "δικά του" μηνύματα, "δικά μου" μηνύματα...

pankyfish:
"Επίσης, όσο αφορά τον Admin και τις προειδοποιήσεις του (μόνο προς εμένα), έχω ήδη απαντήσει στην amalia. Admin, τραβάς κάποιο ζόρι με εμένα προσωπικά; Όλο προειδοποιήσεις μου είσαι. Δεν νομίζω άλλωστε να θίγω κανέναν, που δεν με έχει θίξει! ...

... Δεν είδα η χάρη σου να κάνει κανένα σχόλιο, καμμιά κοκκινίλα, καμμιά προειδοποίηση, κάτι τέλος πάντων βρε παιδί μου σχετικά με το κήρυγμα που έκανες σε εμένα σε προηγούμενο μήνυμα!"

Όσο γι'αυτά και τις ατυχείς συγκρίσεις που κάνεις, απλά θα σε παραπέμψω σε αυτό ακριβώς το μήνυμα στο οποίο αναφέρεσαι για τις παρατηρήσεις που κάνω προς τον kyniko(πρίν μάλιστα από το "κήρυγμα" προς εσένα) και τις προειδοποιήσεις πρός πολλούς και πολλές γενικότερα. Θα σου υπενθυμίσω ξανά, όπως έκανα και πιο πριν, ότι... "ίσως αμέλησες εσύ να κοιτάξεις λίγο παραπάνω".

Διαβάζεις αλήθεια ενδελεχώς τα μηνύματα στα οποία αναφέρεσαι ή επιλέγεις να τονίσεις μόνον αυτά που σε "συμφέρουν";

Μία πιο σωστή έκφραση που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις είναι: "Δεν νομίζω άλλωστε να θίγω κανέναν, που πιστεύω ότι με έχει θίξει!"

Για παράδειγμα, και μετά την δική σου υπόδειξη, διάβασα το μήνυμα του kynikou στο οποίο αναφέρεσαι... Δεν βρήκα σε κάποιο σημείο να αναφέρεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Ούτε σε κάποια Ομάδα ανθρώπων ή ιδεολογία. Η άποψή του περί ασυμβατότητας "αρχαιολατρείας και σεμνοτυφίας" νομίζω πως είναι μία λογική τοποθέτηση. Λογικότατα επίσης δεν θα έπρεπε να προσβάλλεται κανείς από αυτήν.

Για τον αν "τραβάω κάποιο ζόρι μαζί σου" αν "σου είμαι όλο προειδοποιήσεις" κ.ο.κ., προφανώς έχεις θεωρήσει ότι σου έχω δώσει κάποιο δικαίωμα να συνδιαλλέγεσαι με αυτόν τον τρόπο μαζί μου. Χρειάζεται να σου πω ότι έχεις κάνεις λάθος εκτίμηση;; Απλά αναρωτιέμαι...

Για τις - προφανείς - απόψεις σου περί μεροληψίας δεν νομίζω πως έχω να σου πω και πολλά πράγματα. Απλά διάβασε το μήνυμα του kynikou παραπάνω και το πως αντιδρά στις θέσεις μου, ίσως και με την επίδραση του εκνευρισμού για τις παρεμβάσεις μου σε μήνυμά του για να συνάγεις ίσως ένα πιο "ασφαλές" συμπέρασμα.

--------------------------

Προς όλους θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το ESOTERICA, είναι αυτό που είναι, γιατί - ανάμεσα σε διάφορα άλλα - ουδέποτε παραχώρησε κάτι σε οποιονδήποτε παραβαίνοντας τις Αρχές του. Εάν οποιοσδήποτε έχει φερθεί άδικα, αγενώς, προσβλητικά κ.ο.κ. και αυτό έχει υποπέσει στην αντίληψή μας σε κάθε περίπτωση το έχουμε καταδείξει και έχουμε προσπαθήσει να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης ανάμεσα σε ανθρώπους, ιδεολογίες, απόψεις...

Ίσως γι΄αυτό ακριβώς είναι ένας χώρος ιδιαίτερα αγαπητός για πολλούς ανθρώπους αλλά και μισητός από αρκετούς άλλους. Ίσως γι'αυτό ασκεί μία "περίεργη" έλξη(όπως πολλοί έχουν περιγράψει) και προς τους μεν και προς του δε... Ίσως γι'αυτό ελάχιστοι έως τώρα έχουν κατανοήσει την ουσία του και τα ιδανικά τα οποία πρεσβεύει...

Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να "παραδώσουμε τις αξίες μας" σε κανέναν και για οποιαδήποτε τιμή...

--------------------------

kynikos:
"Τέσπα, βρείτε τότε ποια είναι αυτά τα "ευπρεπή" όρια, κάντε και μια ανακοίνωση για αυτό, και αν δεν είναι εντελώς υπνοφόρα... το ξανασυζητάμε.

Ακού απρεπής η λαϊκή παράδωση.
Ρε γμτ, έχει πάει κανείς σας ποτέ σ'αυτήν την περιβόητη ύπαιθρο;"

Προφανώς στην ύπαιθρο έχεις πάει μόνον εσύ αγαπητέ kynike, και μάλιστα έχεις διαμορφώσει και μία απόλυτα αντικειμενική άποψη για το αν οι άλλοι έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, εάν έχουν γεννηθεί ή κατάγονται από εκεί, εάν έχουν ερευνήσει επαρκώς την Λαογραφία μας...

Θα σε προτρέψω να διαβάσεις καλύτερα αυτά που έχω γράψει πάντως.
Είπα ότι "... τα συγκεκριμένα δείγματα της λαϊκής μας Παράδοσης, όπως και νά'χει παραμένουν απρεπή". Δεν είπα ότι η "λαϊκή μας παράδοση είναι απρεπής" στο σύνολό της.

Είπα επίσης ότι "Κάτι που είναι απρεπές μπορεί να ενταχθεί στα Πλαίσια μίας Φυσικής διαδικασίας, υπό συνθήκες, και ίσως πάλι έτσι να πρέπει να γίνεται." Και μίλησα για "συγκεκριμένες σκοπιμότητες" και για "συγκεκριμένες χρονικές στιγμές". Δεν έδωσα χαρακτηρισμούς "καλού" ή "κακού". Το Ευπρεπές έχει να κάνει πάντα με τα συγκεκριμένα πλαίσια που καθορίζουν "αυτό που πρέπει" και "αυτό που δεν πρέπει" και αυτά είναι παροδικά, κοινωνικά επαγόμενα. Αυτό που δεν πρέπει - το "α-πρεπές", μπορεί να γίνεται "ευ-πρεπές", δηλαδή να χρειάζεται σε κάποιες δεδομένες στιγμές. Αυτό που είναι "ευ-πρεπές" πάλι σε άλλες συνθήκες μπορεί να είναι άκαιρο και παραπλανητικό, άρα "α-πρεπές".

Σίγουρα το παρόν Θέμα δεν εντάσσεται σε μία διαδικασία "αποκριάτικη" ή "διονυσιακή" οπότε και το πρέπον είναι να αποφύγουμε την παράθεση κειμένων που στις πλείστες των κοινωνικών μας συναναστροφών θα αποφεύγαμε και θα τις θεωρούσαμε "μη-αποδεκτές". Εκτός βέβαια εάν προάγουν την Συζήτηση, πράγμα που δεν διέκρινα. Ούτως ή άλλως, τα συγκεκριμένα κείμενα διαγραμμίστηκαν περισσότερο, δεν σβήστηκαν, και όλοι μπορούν έτσι να πάρουν μία ιδέα περί του αντικειμένου του περιστατικού αυτού που πραγματεύεται η Zadok στο θέμα αυτό που ξεκίνησε. Υπάρχει σαφώς η πιθανότητα αυτή μου η πρακτική να μην ήταν και η πλέον "πρέπουσα"... δεν θα αντιδρούσα καθόλου σε μία τέτοια τοποθέτηση.

Σε αυτό που πάντα αντιλέγω(όπως αναφέρω και παραπάνω) είναι στις οποιεσδήποτε απόψεις που εξωραΐζουν οτιδήποτε "παλιό" ή "αρχαίο" ή και από την αντίθετη οπτική οτιδήποτε "νέο" ή "τωρινό".

Ειδικά για την Λαϊκή μας Παράδοση θα μπορούσα να φέρω μερικά παραδείγματα όχι απλά "απρεπών" πρακτικών αλλά ακόμη και άδικων, καταδυναστευτικών, καταστροφικών για την ψυχή. Είναι όμως ζήτημα άλλης συζήτησης αυτό. Φανταστείτε όμως κάποια από τα στοιχεία της σημερινής ελληνικής κοινωνίας που τώρα γενικότερα κατακρίνουμε(τουλάχιστον μία μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που συνευρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο Συζητήσεων) να θεωρηθούν - που θα θεωρηθούν κατά πάσα πιθανότητα - στοιχεία της "Λαϊκής μας Παράδοσης" στο μέλλον. Εάν βρισκόμαστε - με φανταστικό τρόπο - σε αυτήν την εποχή του μελλοντικού Λαογράφου, θα του λέγαμε ίσως: "μα όλα αυτά θεωρούνταν κατάπτυστα από αρκετούς Έλληνες στην εποχή που συνέβαιναν!". Και αυτός θα απαντούσε: "Μην γίνεστε συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί και ανελεύθεροι!! Ανήκουν στην Λαϊκή μας Παράδοση! Αρά είναι εκ προοιμίου καλά".

Τέλος πάντων, για να πάψουμε την καταστρατήγηση του συγκεκριμένου θέματος, εμπλεκόμενοι σε περιφερειακά και συγγενικά του ζητήματα, ας πω απλά ότι εάν υπάρξει κάποια στιγμή Χώρος μέσα στο ESOTERICA που να ασχολείται με την Λαογραφία πιο συγκεκριμένα(όπως θα υπάρξουν και για την Ιστορία, την Αρχαιολογία κ.ο.κ.), πιθανότατα εκεί να είναι πιο πρέπον να παρατεθούν κείμενα σαν αυτά, "υπό συνθήκες" πάντα... βασικά τέτοιες που έχουν να κάνουν με την συνάφειά τους με το ευρύτερο πεδίο Ενδιαφέροντος και Έρευνας του τόπου αυτού.

Μία τελευταία σκέψη μόνον...
Γυρνάει στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό η ιδέα να ξεκινήσει μία Συζήτηση, οριοθετημένη πολύ σαφώς, που να ασχοληθεί με το "φλέγον" ζήτημα του υπερβολικού πάθους σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα και τις Αρχαιο-ελληνικές θρησκευτικές αντιλήψεις, την Χριστιανική Ελλάδα και την αντίστοιχη Θρησκευτική Μισαλλοδοξία καθώς και τις - διαφόρων τύπων - διαμάχες μεταξύ των "αντιπάλων" απόψεων.

Ξέρω ότι είναι άκρως δύσκολο να το χειριστούμε ως Κοινότητα Συζητητών, όμως ίσως και να είναι απαραίτητο να υπάρξει κάτι τέτοιο ως μεταβατικό στάδιο της επερχόμενης ανακατάταξης των θεμάτων και του χώρου των Συζητήσεων γενικότερα στην οποία θα προσπαθήσουμε να μην επιτρέψουμε ξανά την "καπήλευση" ενός γενικότερου τομέα για αυτά τα ζητήματα, πράγμα που έχει γίνει περιοδικά κατά κόρον, ειδικά στο παρόν Forum ".-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-."
Επιθυμούμε να υπάρξει ένας ειδικός και πολύ συγκεκριμένος υπο-τομέας γι'αυτές τις Συζητήσεις και θα θέλαμε να ανιχνεύσουμε πρώτα απ'όλα τις δυνατότητες και τις διαθέσεις...

"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

11/01/2005, 14:21:58
ESOTERICA

Οταν έγραψα την λέξη "μ....", διεγράφη μαζί με την υπόλοιπη φράση σε 10 λεπτά!

" το μουνι το λένε Γιώτα."

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΩΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!!!

Μήπως το ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΕ λίγο;
Ετσι νομίζετε ότι θα διατηρήσετε την σοβαρότητα και το κύρος σας;
Η μεροληψία έχει και τα όριά της, μη χεσω...
Και στα papa riamu εάν μου το σβύσετε!

pankyfishΝέο Μέλος
11/01/2005, 17:17:24
quote:

Για τις - προφανείς - απόψεις σου περί μεροληψίας δεν νομίζω πως έχω να σου πω και πολλά πράγματα. Απλά διάβασε το μήνυμα του kynikou παραπάνω και το πως αντιδρά στις θέσεις μου, ίσως και με την επίδραση του εκνευρισμού για τις παρεμβάσεις μου σε μήνυμά του για να συνάγεις ίσως ένα πιο "ασφαλές" συμπέρασμα.

Έχεις δίκιο Admin, πράγματι δεν έχεις να πεις και πολλά πράγματα ..

Να σου επαναλάβω λοιπόν, πως όσο ο λογαριασμός athakandr παραμένει απενεργοποιημένος και οι λογαριασμοί junk και kynikos ενεργοί,(ενώ αποδεδειγμένα πρώτοι εξύβρισαν χυδαία), όσο "απειλείς" μόνο εμένα, τόσο περισσότερο θα συμπράττεις κι εσύ στην παρατεταμένη και βαθύτατη κρίση του esoterica, που θυμίζει άλλες εποχές που έχουν παρέλθει προ τριακονταετίας..

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και όσο ο αρχικός μου λογαριασμός παραμένει "παγωμένος" δεν προτίθεμαι να συμμετέχω πλέον στις συζητήσεις του esoterica..

Ελπίζω η απόφασή μου να σε ικανοποιεί!

11/01/2005, 18:09:20
quote:
Ειδικά για την Λαϊκή μας Παράδοση θα μπορούσα να φέρω μερικά παραδείγματα όχι απλά "απρεπών" πρακτικών αλλά ακόμη και άδικων, καταδυναστευτικών, καταστροφικών για την ψυχή. Είναι όμως ζήτημα άλλης συζήτησης αυτό. Φανταστείτε όμως κάποια από τα στοιχεία της σημερινής ελληνικής κοινωνίας που τώρα γενικότερα κατακρίνουμε(τουλάχιστον μία μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που συνευρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο Συζητήσεων) να θεωρηθούν - που θα θεωρηθούν κατά πάσα πιθανότητα - στοιχεία της "Λαϊκής μας Παράδοσης" στο μέλλον. Εάν βρισκόμαστε - με φανταστικό τρόπο - σε αυτήν την εποχή του μελλοντικού Λαογράφου, θα του λέγαμε ίσως: "μα όλα αυτά θεωρούνταν κατάπτυστα από αρκετούς Έλληνες στην εποχή που συνέβαιναν!". Και αυτός θα απαντούσε: "Μην γίνεστε συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί και ανελεύθεροι!! Ανήκουν στην Λαϊκή μας Παράδοση! Αρά είναι εκ προοιμίου καλά".

Μήπως μπερδεύουμε την Δόμνα Σαμίου με την Άντζυ Σαμίου

Εν πάσει περιπτώσει, μας απασχολεί το ίδιο το φαινόμενο του εορτασμού και η ηθική του ή το γεγονός ότι κάποιος το παρουσίασε

Άραγε, ποιός είναι ο σκοπός όσων όψιμα επικαλούνται την "προστασία" των αθώων παιδικών ματιών και αφτιών και τη διάβρωση της καθ' όλα ηθικής κοινωνίας

Η κοινωνία δεν καλλιέργησε τα έθιμα αυτά

Τα αποκριάτικα της Δόμνας

Σε ήχο ελληνικό

Να 'μουν' νυ - μωρέ να 'μουν' νυ - να 'μουν νύχτα στο γιαλό, ν' ανάψω λυ - μωρέ ν' ανάψω λυ - ν' ανάψω λύχνο για να δω.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τίμησε φέτος την παράδοση της Αποκριάς καλώντας τη Δόμνα Σαμίου να ζωντανέψει το πνεύμα και τον ήχο αυτής της αρχαιότατης γιορτής.

Η Δόμνα Σαμίου είναι ο πρώτος άνθρωπος που φρόντισε να συγκεντρώσει, να ταξινομήσει και να εκδώσει ηχητικές καταγραφές με τραγούδια που συνοδεύουν τις εκδηλώσεις και τελετές της ελληνικής Αποκριάς (1994) που, ας σημειωθεί, αποτελούν μια κατηγορία ελάχιστα καταγεγραμμένη και μελετημένη, καθώς το άκρως τολμηρό τού περιεχομένου τους αποτελούσε, και ίσως ακόμα αποτελεί, ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα μέτρα της αστικής ηθικής. Δεν είναι, άραγε, αξιοπαρατήρητο ότι επί εκατό σχεδόν χρόνια δισκογραφικής δραστηριότητας κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να ηχογραφήσει ένα αποκριάτικο τραγούδι;

Ωστόσο, τα μασκαρέματα, οι αθυροστομίες, ο ενθουσιασμός, η προσωρινή κατάργηση των καθιερωμένων τύπων και διακρίσεων αποτελούν επιβίωση των μανιωδών παραληρημάτων των ασελγών, λάγνων και τραγοντυμένων Σατύρων, των Σειληνών, των Μαινάδων και άλλων μορφών της ελληνικής αρχαιότητας. Οι Ρωμαίοι πήραν, και κατά τη συνήθειά τους, ευτέλισαν την ουσία των τελετών αυτών και έτσι τις διέδωσαν στις χώρες της απέραντης αυτοκρατορίας τους. Η χριστιανική εκκλησία, ιδιαίτερα στους πρώτους αιώνες της ιστορίας της, προσπάθησε με πάθος να καταργήσει τα ειδωλολατρικά αυτά έθιμα ή έστω να τα περιορίσει, μα στάθηκε μάταιο καθώς οι ρίζες τους ήταν πολύ βαθιές. Γι' αυτό (όπως έκανε και με άλλες, ελληνικές παραδόσεις) στο τέλος τις οικειοποιήθηκε.

Το θέαμα που... απεργάστηκαν, και με επιμέλεια παρουσίασαν, η Δόμνα Σαμίου και οι συνεργάτες της, τολμηρό, έτσι κι αλλιώς, ως εκ της φύσεώς του, έγινε ακόμη τολμηρότερο λόγω του περιβάλλοντος εντός του οποίου υλοποιήθηκε. Ενα περιβάλλον που απέχει μάλλον (αν δεν βρίσκεται και σε διάσταση) από εκείνο που ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί ως φυσικό ή αρμόδιο, αν όχι για την τέλεση, έστω και για την επί σκηνής αναπαράσταση παρόμοιας μορφής εκδηλώσεων. Γι' αυτό και μεγάλη μερίδα της τόλμης ανήκει στη Διοίκηση του ΟΜΜΘ για την απόφασή του να εισηγηθεί στο κοινό της πόλης την ιδιαίτερη φύση της παραδοσιακής βωμολοχίας, του άσεμνου, του προκλητικού, της ασέλγειας και του διαλαλήματος παντός "ου φωνητού" κατά τη βυζαντινή έκφραση. Ακούγοντας την πολυτελή και επιβλητική αίθουσα συναυλιών του Μεγάρου να αντηχεί τα λόγια του τραγουδιού: "Το ***** το λένε Γιώτα..." κ.λπ., δεν μπορούσε κανείς να μην παρατηρήσει την, έστω και στιγμιαία, κατίσχυση του αποκριάτικου πνεύματος επί του υποκριτικού καθωσπρεπισμού και της σεμνοτυφίας, η οποία, πάντως, από κάπου δραπέτευσε και... ξεφύτρωσε στο βιβλιαράκι του προγράμματος με τον κατάλογο των τραγουδιών, όπου προσπαθώντας να αποφύγει την κακοτοπιά, έδωσε στο εν λόγω τραγούδι τον τίτλο..."Η Γιώτα"! Πήγε δηλαδή για μαλλί και βγήκε κουρεμένη.

Η παράσταση, πάντως, που την αποτελούσαν μια σειρά από τραγούδια και δρώμενα από το τυπικό της ελληνικής Αποκριάς, κέρδισε, από την αρχή, το κοινό που την παρακολουθούσε με διαθέσεις, και συχνά εκδηλώσεις, συμμετοχής. Κατάφερε επίσης να επιβληθεί στον "άβολο" γι' αυτή χώρο, πράγμα για το οποίο φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένη η σκηνοθέτις κ. Δάφνη Τζαφέρη, που πλην της όλης και εξαιρετικής συμβολής της, στο τέλος, και υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών της ομάδας "Λόζιους κι Ανακατωσιά" από την Κοζάνη, οδήγησε τον πολυπληθή θίασο προς κατάληψιν όλου του... κτιρίου. Κοινό και χορευτές, μουσικοί και τραγουδιστές με προεξάρχουσα τη Δόμνα Σαμίου, βγήκαν από την αίθουσα και κατέλαβαν το φουαγιέ, όπου εδόθη μια ακόμη, εκτός προγράμματος, μουσικοχορευτική παράσταση, αφού κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να φύγει. Τα θορυβώδη χάλκινα μαζί με τα θορυβωδέστερα νταούλια, που αντηχούσαν παντού, μας επιτρέπουν να μιλήσουμε για μια παταγώδη... επιτυχία.

Είναι αυτονόητο πως για κάθε προσπάθεια απαιτούνται η καλή συνεργασία, η γνώση και το ταλέντο πολλών ανθρώπων που συμβάλλουν, ο καθένας στον τομέα του, στην επιτυχία. Αυτονόητο είναι επίσης, πως και οι επιμέρους καλές προσπάθειες πρέπει να επαινούνται. Ετσι, εκτός από τη Δόμνα Σαμίου που ήταν η "ψυχή" αυτού του έργου, εκτός από τη Δάφνη Τζαφέρη που πραγματοποίησε τη σύνθεση των στοιχείων και των σκηνών του θεάματος, συνέβαλαν επίσης με την τέχνη τους η κινησιολόγος Ζωή Μάργαρη, η εθνολόγος και λαογράφος του Κέντρου Ερευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μιράντα Τερζοπούλου, οι ομάδες "Περπερούνα", "Φανός Κοζάνης", "Καρναβάλια Δήμου Σοχού", "Μπουλούκι της Γραμμενίτσας" καθώς και πολλοί άλλοι "αφανείς ήρωες" μπροστά και πίσω από τη σκηνή του θεάτρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ε. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/03/2003

Βιογραφικά στοιχεία της Δ. Σαμίου εδώ.

.
.

3A

Edited by - Zadok on 11/01/2005 18:18:11

αγνοώνΜέλος
11/01/2005, 19:10:35
Zadok,
ναι σε όλα όσα λες.
Δεν φαίνεται να έχεις αντιληφθεί όμως,τον πραγματικό λόγο
για τον οποίο -υποτίθεται ότι- είμαι "θυμωμένος".
Λες να μην ξέρω για ποιο λόγο γιορτάζουμε την Αποκριά ? Για ποιο λόγο
οι άνθρωποι αλλάζουν ρόλους και χαρακτήρες εκείνο το διάστημα ?
Επίσης,λες να μην γνωρίζω ότι όλα αυτά συνοδεύονται από τα ανάλογα τραγούδια,τα σκωπτικά της Αποκριάς,τα οποία πράγματι έχουν πλάκα ?
Τα γνωρίζω zadok,τα γνωρίζω πολύ καλά,ενώ το Μπουρανί -είμαι αναγκασμένος να- το παρακολουθώ από κοντά,εδώ και τρία χρόνια.
Όμως:υπάρχουν κάποιοι άλλοι,που λέγονται ρωμαιο-ορθόδοξη Εκκλησία,
κατά το συνομιλητή μας Αίολο,οι οποίοι δεν τα γουστάρουν καθόλου αυτά,
δε γουστάρουν την Αποκριά,
δε γουστάρουν τίποτε απ'όλα αυτά.Και κάνανε μήνυση.Και κατευθείαν,
ακούστηκαν τόσες διαμαρτυρίες,από τόσα άτομα,όχι μόνο εδώ,αλλά και σε διάφορους άλλους χώρους,λες και θίγονται οι ίδιοι προσωπικά,
λες και η Αποκριά είναι η πεμπτουσία της ζωής τους.
Φαντάζομαι αυτοί οι ίδιοι είναι που θα τρέχουν στα μπαλ μασκέ,
ή στο καρναβάλι της Πάτρας,εσωτεριστικές εκδηλώσεις υψίστης σημασίας,
ντυμένοι κόκκορες και κολομπίνες.
Σχετικά με τη μήνυση τώρα και μ'αυτό που με ρώτησες.Καρφί δε μου καίγεται τι θα γίνει,ας του πάρει τα σώβρακα η Σαμίου στην τελική.Αυτοί που έμπλεξαν,ας ξεμπλέξουν.Αφού δε θα μεριστώ της ευθύνης zadok,δε με νοιάζει καν.Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν μόνο τη μία πλευρά,λες και είναι οι ίδιοι οι άμεσα θιγόμενοι.Αυτό είναι επικίνδυνο,όπως το αντιλαμβάνομαι.
Λες κι η παράδοση δε μ'αφορά εμένα αλλά μόνο συγκεκριμένα άτομα.
Και τη Σαμίου και το Χριστόδουλο,αλλά οπωσδήποτε ΟΧΙ τον Ακρίδα,
τους θεωρώ προσωπικότητες,με το δικό τους κοινό:η Σαμίου έχει τους ρέιβερς και ο Χριστόδουλος τις μάνες-ρέιβερς.Αν είναι σοβαροί άνθρωποι
ας τα βρουν,αν δε μπορούν,ας βγάλουν τα μάτια τους.
Μου είπες ότι γενικεύω χωρίς λόγο(μιλώντας για μένα προφανώς).
Δεν αντιλέγω,αλλά έχω δει ότι δεν είμαι ο μόνος εδώ μέσα που γενικεύει
χωρίς λόγο.Επειδή δείχνεις να ενοχλείσαι πάντως,σου λέω ότι δεν εννοώ τίποτε γα σένα προσωπικά (ούτε και για τον Αίολο φυσικά).
Όσο για το ποιοι είμαστε τελικά: είμαστε το Έθνος,αυτό που είπες κι εσύ.Αλλά πραγματικά πιστεύεις ότι θα βγάλεις καμμιά άκρη,όταν οι μεν
παρουσιάζονται ως θεματοφύλακες της ελληνικής παράδοσης ενώ οι άλλοι ως εχθροί της -προφανώς αυτοί οι πειραγμένοι ρασοφόροι...

ounosΜέλος
11/01/2005, 19:44:04
Δεν θεωρω οτι αυτο το θεμα ειναι ...κομητοειδες. Επειδη ειμαι και νεοτερος στα μερη, θελω να ρωτησω για μια αναλογη, προσφατη περιπτωση, ειχε συζητηθει εδω? Μιλαω για την παρασταση του Λαζοπουλου, που περιοδευε παιζοντας Αριστοφανη, κι ενας ευσεβης ιερεας του απαγορευσε να χρησιμοποιησει μια πλατεια γιατι ηταν κοντα σε εκκλησια...κι ο Αριστοφανης λεει "κακες λεξεις".

Τι ειναι αραγε χυδαιο? Δεν ειναι το αποπαιδι της ηθικης? Και η μεγαλυτερη επιρροη της ηθικης της Ελλαδας απο που προηλθε, αν οχι απο τον αμβωνα?

Μερικα πραγματα συνδιαζονται μονα τους, χωρις να εχει σκοπο καποιος εξαρχης να κατηγορησει την εκκλησια. Πιστευω πχ οτι η Δομνα μπορει πριν να μην ειχε κατι με την εκκλησια, ομως τωρα να απεκτησε, οπως και καθε αλλος καλλιτεχνης που της συμπαρισταται.

Edited by - ounos on 11/01/2005 19:46:27

11/01/2005, 20:24:12
Γειά σου, ounos και καλώς ήλθες στη διαδικτυακή αγορά του esoterica!

Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκες, έχει συζητηθεί εδώ: "ΙΕΡΗ" ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ... ΤΟ 2004 !!!

Αγαπητέ αγνοών,

νομίζω ότι με την επανατοποθέτησή σου με βοήθησες να σε κατανοήσω περισσότερο.

Επέτρεψέ μου, να ξεκαθαρίσω επ' αυτού τη θέση μου:

quote:
Όμως:υπάρχουν κάποιοι άλλοι,που λέγονται ρωμαιο-ορθόδοξη Εκκλησία,
κατά το συνομιλητή μας Αίολο,οι οποίοι δεν τα γουστάρουν καθόλου αυτά,
δε γουστάρουν την Αποκριά,
δε γουστάρουν τίποτε απ'όλα αυτά.Και κάνανε μήνυση.Και κατευθείαν,
ακούστηκαν τόσες διαμαρτυρίες,από τόσα άτομα,όχι μόνο εδώ,αλλά και σε διάφορους άλλους χώρους,λες και θίγονται οι ίδιοι προσωπικά,
λες και η Αποκριά είναι η πεμπτουσία της ζωής τους.

Το τί θα επιλέξει η κάθε Εκκλησία και ο οποιοσδήποτε στο όνομά ΤΗΣ με αφήνει παγερά αδιάφορη, εφόσον διατηρώ το δικαίωμά μου να την υποστηρίξω ή όχι, να την πιστέψω ή όχι.

Αυτά τα οποία με ενοχλούν, είναι ότι:

• Η αντίδραση είναι κατά την άποψή μου υπερβολική και στρέφεται άδικα και προσωπικά εναντίον της καλλιτέχνιδος (την οποία - αν θες και λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης - δεν μπορώ παρά να υποστηρίζω)
  • Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται το έθνος, όταν ουσιαστικά απλά θέλει να επιβάλλει το δικό του μέτρο (ηθικής εν προκειμένω)
  • Πρεσβεύω απόλυτα το ρητό του Βολτέρου: "Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες" και θεωρώ ότι σε αυτή την περίπτωση, καίτοι δε με εκφράζουν οι όποιοι εκχυδαϊσμοί, δεν μπορώ παρά να αναλογιστώ την αξία του συγκεκριμένου εορτασμού, την αξία της ελεύθερης έκφρασης του καλλιτέχνη και την αξία του τηλεκοντρόλ και του κομβίου "off".

«Χυδαία» και «πορνό» είναι αυτά που βλέπουμε σήμερα στην τηλεόραση και στα περιοδικά, που είναι κρεμασμένα στα περίπτερα με τις φωτογραφίες γυμνών γυναικών, είναι τα τραγούδια που γράφονται εκτός Αποκριάς.»
Απάντησε η Δόμνα Σαμίου στις επικρίσεις που δέχτηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου με τα «αθυρόστομα» παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.

quote:
Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν μόνο τη μία πλευρά,λες και είναι οι ίδιοι οι άμεσα θιγόμενοι.Αυτό είναι επικίνδυνο,όπως το αντιλαμβάνομαι.

Σχετικά με την ανησυχία σου, ελπίζω να σε έχω καλύψει με τα ανωτέρω.

quote:
ας τα βρουν,αν δε μπορούν,ας βγάλουν τα μάτια τους.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΛΟΙΠΟΝ...

Τί να βρουν, αγαπητέ μου

Όταν η κ.Σαμίου ψάλλει δημώδη άσματα με βυζαντινά σχήματα είναι αξιόλογη λαογράφος, αλλά όταν εκφράζει και άλλες όψεις της παράδοσης, τρέχουμε στα δικαστήρια

Να επιβάλλουμε τί

.
.

3A

Edited by - Zadok on 11/01/2005 20:33:54

11/01/2005, 20:43:08
Τώρα που το σκέπτομαι, τα αρχαιοελληνικά αγάλματα είναι θεόγυμνα, μήπως να τα ντύσουμε ή να τα "ευνουχίσουμε" (όπως γινόταν παλιά)

Αστείο

.
.

3A

PHILOSOFOS-1Μέλος
11/01/2005, 21:25:52
FOR EVER ZADOK !!
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!

gh

11/01/2005, 21:46:12
O Λαζόπουλος τώρα στον Alpha:

"Η Ελλάδα δεν είναι ένα τεράστιο μοναστήρι.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ, ΧΑΛΑΡΩΣΕΕΕ!!!!".

.
.

3A

Edited by - Zadok on 11/01/2005 21:47:58

lorenzoΜέλος
11/01/2005, 22:17:09
Αγαπητή Zadok νομίζω ότι η αναφορά σου στον Βολταίρο απο μόνη της αλλά και όλο το άρθρο σου με καλύπτει 100% !!!

Θα ήθελα μόνο να πώ με όλο τον σεβασμό σε κάποια μέλη - πάρα πολύ αξιόλογα κατά την άποψη μου - να αναλογιστούν τις συνέπειες του δογματισμού στον λόγο τους. Η ελεύθερη αντιπαράθεση απόψεων είναι δημιουργική και επικοδομητική μόνον όταν οι συνδιαλεγόμενοι σέβονται αλλήλους. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να επιβάλλει την άποψη του. Γιατί αυτό θα ήταν φασισμός!!! Δεν υπάρχουν εδώ μαθητές και καθηγητές και ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Τώρα εαν θεωρείς οτι ο συνομιλητής σου είναι βλάξ τότε ματαιοπονείς, γιατί όπως λέει κι ο φίλος εκ Τσεχίας - του οποίου μου διαφεύγει αυτή την στιγμή το όνομα - είναι ανίκητος!!! [ Προσωπικά δεν νομίζω οτι βλαξ θα τολμούσε να βρίσκεται ανάμεσα μας πόσο μάλλον να αντιπαρατεθεί ]
Ζητώ συγγνώμη για τις νουθεσίες αλλά είμαι σίγουρος οτι ο καυγάς έχει σχέση με νεανική ορμή και λόγω ηλικίας πήρα το θάρρος.
Υ.Γ. Διαφωνείτε κι όταν συμφωνείται διευρύνονται οι ορίζοντες !!!
Καλή συνέχεια
ounosΜέλος
11/01/2005, 22:25:55
Ευχαριστω zadok για το καλωσορισμα και τον συνδεσμο. Τα ιδια τοτε, τα ιδια τωρα.

Ο Λαζοπουλος τα ειπε χυμα παλι.