- Ελευθερία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Επειδή κάπου έχεις αρχίσει και ξεφεύγεις Κηφεύς,
μιλούσα σε άλλους και εκτός απο τις θέσεις σου καλά
θα ήταν να δέχεσαι κι ότι οι άλλοι έχουν τις δικές τους...
Βασική αρχή της ελευθερίας του λόγου....
Απο κει κι έπειτα, αν δεν καταλαβαίνεις, μην εκτίθεσαι....
Το ποιός έχει εκτεθεί μέχρι τώρα και πόσες φορές, από τους δυο μας το ξέρουν όλοι οι συνομιλητές και οι αναγνώστες.
Έχε υπ'όψη σου ότι πρέπει να έχεις ένα ελάχιστο αυτογνωσίας (για ρώτα τον εαυτό σου αν τόχεις) για να δίνεις παραινέσεις και συμβουλές στους άλλους.
quote:
Επειδή τα παραλές με την ημιμάθεια,έχω αυτή τη γνώμη και
το λιγότερο δεν θα ζητήσω συγνώμη γιατί βλέπω την ανοησία του
ανθρώπου που ονομάζει ελευθερία, αλλα δεν τηρεί και γι αυτο τον θεωρώ ημιμαθή..Αν διαφωνείς, δεν με απασχολεί...
Αφού δεν ζητάς συγγνώμη από τους συνανθρώπους σου και τους θεωρείς όλους ημιμαθείς ας τους υπερασπιστώ εγώ ανταποδίδοντας τον χαρακτηρισμό:
Δεν μου λες εσύ πού κατατάσσεις τον εαυτό σου ;;
Στους γνώστες; στους μορφωμένους; στους αμαθείς; στους ημιμαθείς (που θα ήταν τίτλος τιμής για σένα); στους πονηρούς; στους ηλίθιους; ή στους θρασείς;
Και παίρνοντας αφορμή από τον τελευταίο χαρακτηρισμό του "θράσους', δεν αποτελεί ιδιαίτατο θράσος να απαξιώνεις εντελώς την "επιστήμη" σε εκείνα τα ανεπανάληπτα μηνύματά σου στο topic "Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.." . Καλά δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις τεράστια ζημιά στο esoterica απομακρύνοντας όλους τους επιστήμονες με αυτά που γράφεις; Και μη μου πεις ότι έπεσα σε μεγάλο παράπτωμα που αναφέρθηκα σε άλλο topic, γιατί αυτό είναι πταίσμα μπροστά σε πολύ χειρότερες ενέργειες που έχεις κάνει εσύ.
Συμμαζέψου γιατί δεν πας καλά!!
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσιρητά.
Κηφεύς, σε αφήνω στο παραλήρημα σου, το οποίο αν
συνεχισθεί, θα αναγκαστω να σου απαντήσω, γιατί ότι
είσαι αρχάριος φαινεται, αλλά και τόσο μ....κας,δεν το
περίμενα...
Ζηλιάρη βολιώτη....
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις, αλλά έχουμε διαφορετική γωνία
οπτικής: Εσύ τα βλέπεις μέσα απο το μονόλογο σου...
Αυτοσαρκάζεσαι;
Ελπίζω ότι θα συνετισθείς, γιατί πάλι για κόντρα το πας και σε
έχω βαρεθεί...
quote:
Επειδή έχεις γελοιοποιηθεί αρκετά απο μόνος σου
Κηφεύς, σε αφήνω στο παραλήρημα σου, το οποίο αν
συνεχισθεί, θα αναγκαστω να σου απαντήσω, γιατί ότι
είσαι αρχάριος φαινεται, αλλά και τόσο μ....κας,δεν το
περίμενα...
Κλιμακώνεις με βρισιές. Έχεις χάσει κάθε ίχνος αυτοέλεγχου.
Σε πληροφορώ ότι κανένας δεν σου έδωσε το δικαίωμα να κλείνεις εσύ τα θέματα που ανοίγεις με τους συνομιλητές σου και μάλιστα με πρόστυχους τρόπους.
Εάν ήθελα δεν θα σε άφηνα να εξακολουθείς να κάνεις αυτό που κάνεις και να το θεωρείς και εξυπνάδα.
Σταμάτα να βάζεις ταφόπετρα στα μηνύματα των άλλων πετώντας ανεπίτρεπτες κουβέντες χωρίς να γνωρίζεις τους συνομιλητές σου.
Να είσαι σίγουρος ότι στο τέλος θα βρεις τον μπελά σου.
quote:
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις, αλλά έχουμε διαφορετική γωνία
οπτικής:
Μόνο αυτό έλειπε. Να έχουμε και την ίδια οπτική γωνία. Τέτοιο ξεπεσμό δεν έχω πρόθεση να έχω.
quote:
Αυτοσαρκάζεσαι;
Και μια συμβουλή (μόνο εσύ θα δίνεις;): Πριν χρησιμοποιείς μια λέξη να ρωτάς πρώτα και κανένα γνωστό σου τι σημαίνει. Πού τον είδες τον αυτοσαρκασμό;
quote:
Ελπίζω ότι θα συνετισθείς, γιατί πάλι για κόντρα το πας και σε έχω βαρεθεί...
Εσένα δεν σ'απασχολεί που σε έχουν βαρεθεί όλοι;
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι τοις πάσι ρητά.
Κηφεύς, αλλα παράγινε...Χωρίς να σου απευθύνει κανείς το
λόγο ξεκινάς μια ανεκδιήγητη επιθεση που αν το δεις και σύ
ψύχραιμα, θα καταλάβεις ότι το λιγότερο συγνώμη, οφείλεις,
αλλά, έλα όμως που ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει,χωρίς να
καταλαβαίνεις, ότι είσαι λάθος κι αυτό φαίνεται...Δεν φτάνει
η συκοφάντηση...
Εκτέθηκες, όμως, πλέον και θα σε παρακαλούσα να μην ξανααναφερθείς
σε μένα,ούτε εγώ σε σένα, ώστε να πάψει να είναι προσωπικό θέμα
το θέμα του τοπικ..
Γράφεις τις απόψεις σου και γράφω τις δικές μου....Δέξου απλά
συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη...Και για μένα και για
όλους ...
Μην μας περνάς για ακροατήριο...
quote:
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει το πρόβλημα σου μαζί μου
Κηφεύς, αλλα παράγινε...Χωρίς να σου απευθύνει κανείς το
λόγο ξεκινάς μια ανεκδιήγητη επιθεση που αν το δεις και σύ
ψύχραιμα, θα καταλάβεις ότι το λιγότερο συγνώμη, οφείλεις,
αλλά, έλα όμως που ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει,χωρίς να
καταλαβαίνεις, ότι είσαι λάθος κι αυτό φαίνεται...Δεν φτάνει
η συκοφάντηση...
Εκτέθηκες, όμως, πλέον και θα σε παρακαλούσα να μην ξανααναφερθείς
σε μένα,ούτε εγώ σε σένα, ώστε να πάψει να είναι προσωπικό θέμα
το θέμα του τοπικ..
Γράφεις τις απόψεις σου και γράφω τις δικές μου....Δέξου απλά
συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη...Και για μένα και για
όλους ...
Μην μας περνάς για ακροατήριο...
Σου έχει γίνει έμμονη ιδέα ότι όλοι οι άλλοι εκτίθενται εκτός από σένα.
Εν πάση περιπτώσει αυτό από σένα εξαρτάται. Δεν θα ξανααναφερθώ σε σένα αν δεν μου ξαναπαντήσεις.
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
αυτός που δεν κάνει, δεν εκτίθεται...
Όσο για ..απαντήσεις, εσύ εκλαμβάνεις αναφορές σε άλλους,
ως απαντήσεις προς εσένα, πως θα γλυτώσω;
Συγκρατήσου και μην νομίζεις ότι εδώ είναι πασαρέλα..
Κουβέντα κάνουμε...
quote:
Dying_Incubus-Το θέμα είναι εάν αυτό συμβαίνει και το αγνοούμε ή αν συμβαίνει και το γνωρίζουμε αλλά βαριόμαστε να το αλλάξουμε ή αν δεν θέλουμε να κοπιάσουμε για να το αλλάξουμε.
Γιατί εάν συμβαίνει το πρώτο, ας είναι.
Εάν συμβαίνει το δεύτερο...
Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση που κατά την γνώμη είναι εξίσου σοβαρή …
.
Το να μην έχουμε την «δύναμη» να αντικρίσουμε την αλήθεια (γνώση), φοβούμενοι να μην χάσουμε την υποτιθέμενη ασφάλεια/τοίχος που έχουμε χτίσει τριγύρω μας .
Όπως πολύ σωστά λέει και ο Κηφεύς …. «Σήμερα λόγω των εσφαλμένων πεποιθήσεων , έχομε δημιουργήσει ένα φράγμα γύρω μας , έχομε δεθεί με αλυσίδες , ενώ θα έπρεπε να επιδιώκουμε την αποδέσμευση της ζωής μας .»
trexagireve και Κηφεύς θα σας παρακαλέσω παρά πολύ το να μην φορτίσουμε και αυτό το τοπικ με «ανώφελες» συγκρούσεις .
trexagireve αόριστοι χαρακτηρισμοί όπως αυτός που έκανες …. «ώστε λέξεις
σαν την ελευθερία να είναι ορισμένες κι όχι αόριστες κι αφηρημένες
εξηγήσεις ενός ημιμαθή....» είναι λογικό να προσβάλουν, αφού (θέλω να πιστεύω «ειλικρινά» μη εσκεμμένα), αφήνονται να αιωρούνται στον αέρα…
Κηφεύς αν και καταλαβαίνω τον λόγο της «αγανάκτησης» σου δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να συνεχίσει αυτή η παρεξήγηση, αφού λίγο πολύ όλοι διαβάζουμε το τι γράφει κάθε μέλος στα φόρουμ του esoterica και αναλόγως εκτίθεται μέσα από αυτά που προσφέρει σε έναν διάλογο ή από μια κατάθεση απόψεων … ![]()

εννοούσα ως ημιμαθή,άλλος παρανόησε....
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μου μπαίνουν και υποψίες για
εσκεμμένη συκοφάντηση, απο την παρανόηση του Κηφεύς,καθώς δημουργήθηκε θέμα απο αυτόν και μόνο, επειδή νόμιζε ότι
μπορεί να εννοούσα αυτόν ως ημιμαθή, έτσι στα καλά του
καθουμένου...
Λάθος, όμως, νόμιζε ότι αναφερόμουνα σ αυτόν, αφού μιλούσα
σε σένα αγαπητέ elo και τον D. I....
Εσύ τώρα που είδες την αόριστη θέση μου; ¨Η μήπως διαφωνείς
ότι ο άνθρωπος και σήμερα είναι ημιμαθής και ακριβώς επειδή
αυτό γεννά αλαζονεία, είναι πιο εύκολα τα λάθη; Φίλε μου,
ώρες ώρες δεν σε καταλαβαίνω...Και ειδικά αυτό το "χάιδεμα"....
Μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα και τα προσέχετε; Λέω εγώ...
Αν και δυστυχώς ήσουν πιο συγκεκριμένος σε άλλο μήνυμα σου…
«γιατί ότι είσαι αρχάριος φαινεται, αλλά και τόσο μ....κας, δεν το περίμενα...»
Βλέπεις φίλε μου το … «κι όχι αόριστες κι αφηρημένες εξηγήσεις ενός ημιμαθή....» που γράφεις όπως και να το κάνουμε είναι εντελώς αόριστο, αφού δεν τοποθετείσαι ακριβώς όπως στο τελευταίο μήνυμα σου… «trexagireve-¨Η μήπως διαφωνείς
ότι ο άνθρωπος και σήμερα είναι ημιμαθής και ακριβώς επειδή αυτό γεννά αλαζονεία, είναι πιο εύκολα τα λάθη;»
Από την άλλη βέβαια αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος θα μπορέσει να έχει ποτέ πλήρη γνώση…
quote:
trexagireve-Φίλε μου,
ώρες ώρες δεν σε καταλαβαίνω...Και ειδικά αυτό το "χάιδεμα"....
Μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα και τα προσέχετε; Λέω εγώ...
Δεν πιστεύω ότι κανείς εδώ μέσα έχει ανάγκη για χαΐδεμα, τώρα βέβαια αν αυτή είναι η άποψη σου, δεν υπάρχει και λόγος για να σου αποδείξω το αντίθετο…![]()
Και κάτι άλλο, έχω συνηθίσει να χαϊδεύω μόνο ![]()
![]()
…

Θα συμπληρώσω σήμερα τα όσα έχω να αναφέρω για την ελευθερία του λόγου και θα επανέλθω με επόμενο μήνυμα στην ελευθερία της βούλησης.
Αυτοί που μελετούν τον άνθρωπο , ή αυτοί που τους αρέσει η έρευνα των κοινωνικών φαινομένων δεν θα καταλήξουν ποτέ σε ασφαλή συμπεράσματα και σε κοινωνιολογικά συστήματα που εγγυώνται την πρόοδο και την ευημερία των ανθρωπίνων μαζών και ομάδων , εάν δεν λάβουν υπ’όψη τους , ότι ο άνθρωπος είναι ατομικότητα με προσωπικό χαρακτήρα που μόνο με την Ελευθερία της Σκέψης , του Λόγου και της Συνείδησης προοδεύει και ξετυλίγει τις εσωτερικές της δυνάμεις .
Ό,τι δε ισχύει για ένα άτομο , πρέπει να ισχύει και για τους πολλούς .
Ό,τι ανήκει σε ένα άτομο ανήκει και στους πολλούς σαν δικαίωμα αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο .
Τέτοιο δικαίωμα είναι η αναγνώριση από όλους, όπως προανέφερα, της Ελευθερίας της Σκέψης , του Λόγου και της Συνείδησης .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
[Απ'οτι έψαξα, δεν έχει συζητηθεί εδώ στο esoterica.. ]
Ένα μυστηριώδες, αξιοθαύμαστο μνημείο φτιαγμένο απο έναν πληγωμένο ερωτικά άνθρωπο. Κατασκευαστής του κάποιος Edward Leedskalnin, επί 28 χρόνια εντατικής εργασίας με αποκλειστικά "σπιτικά" εργαλεία!! Αφιερωμένο στην χαμένη αγάπη του την Agnes (την Sweet Sixteen του, όπως την ονόμαζε).
Το πως κατασκευάστηκε παραμένει ένα μυστήριο. (1100 τόνοι βράχων) Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ed κατείχε υπερφυσικές δυνάμεις.. Ο ίδιος, έλεγε ότι ήξερε τα μυστικά πως χτιστήκαν οι αρχαίες πυραμίδες.
Περισσότερα:
Γνωρίζετε τίποτα παραπάνω??

Αναφέρει σαν επικρατέστερη ερμηνεία ότι ο Leedskalnin πραγματοποίησε αυτό τον άθλο, επειδή γνώριζε για τον "παγκόσμιο ενεργειακό ιστό". Το αόρατο γεωμετρικό πλέγμα ενεργειακών γραμμών που λέγεται ότι περιβάλλει τον πλανήτη μας. Γράφει ο πρώην μηχανικός Μπρους Κάθι στο βιβλίο του "the energy grid": Η τοποθεσία του κοράλλινου κάστρου συνδέεται μαθηματικά με τον παγκόσμιο ενεργειακό ιστό, όπως και άλλες αξιόλογες κατασκευές που χρονολογούνται από την αρχαιότητα.
Ο Leedskalnin δεν εγκαταστάθηκε τυχαία στην Φλώριντα, τοποθεσία η οποία είναι εξαιρετικά κοντά σε μια περιοχή που είναι ιδεώδης για τον χειρισμό αρμονικών που συνδέονται με την βαρύτητα και το φως.
Χρησιμοποίησε για το μεγαλιθικό μνημείο του ωολικό ασβεστόλιθο. Δούλευε με απλά εργαλεία κα8ώς και αυτοσχέδια, συνήθως μετά την δύση του ηλίου μέχρι τα ξημερώματα. Κανένας δεν κατάφερε να τον δει να εργάζεται και να μεταφέρει τους ογκόλιθους από την πόλη της Φλώριντα στη Χόμσταντ.
Είδατε τι κάνει η ερωτική απογοήτευση? ![]()
![]()
Τον είχε εγκαταλήψει η κοπέλα του μία μέρα πριν τον γάμο. Σ'αυτήν αφιέρωσε το δημιούργημα του..
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"
δεν γνώριζα ότι έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιοδικό...
όμως το μυστήριο παραμένει:
Είναι όντως δυνατό να ελεγχθεί η βαρύτητα?
Αραγε πως έμαθε ο κ. Leedskalnin τα μυστικά των αρχαίων ?
Μήπως κάτι μας κρύβουν γενικώς (οι φίλοι μας τα κέντρα εξουσίας και η επιστήμη) ? ![]()