- Φωνές προδιαγράφουν γεγονός! Ζητείται βοήθεια! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Γράφω όμως θεμα πρώτη φορά γιατί δεν είχα χρονο να απαντησω.
Σήμερα όμως μετα απο αυτο που μου συνεβη προσπαθω να παραμένω ακόμα λογικός άνθρωπος και περιμένω να βρω λογική λύση.
Οποιαδήποτε βοήθεια ή άποψη είναι πολύτιμη και ευχαριστω.
1) Η κατασταση.
Εχω ένα μωρακι 6 μηνών και προβληματίζομαι τι όνομα να του δώσω. Και εγω και ο σύντροφός μου προσανατολιζόμαστε σε καποιο απο την Ελληνική ιστορία ή μυθολογία χωρίς να έχουμε καταλήξει.
2) Το γεγονός.
Την Δευτέρα το βράδυ καθώς οδηγούσα επιστρέφοντας στο σπίτι, κάπου στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Αλίμου ακούω μιά φωνή μεσα στο μυαλό μου: " Η θα το βγάλεις Παναγιώτη ή θα στο πάρω"
3) Η αντιμετωπιση.
Θεώρησα το γεγονός αποτέλεσμα έντονου στρεςς της δουλειάς.
4) Το κακό.
Μόλις γύρισα στο σπίτι το μωράκι μου ήταν σε κρίσιμη κατασταση απο υψηλό πυρετό και το τρέξαμε άρον άρον στο νοσοκομειο.
5) Το όραμα.
Ξενυχτωντας σε μια καρέκλα είδα μια σφαίρα απο φως να λέει: Εγώ ειμαι φώς και αγάπη, μην επηρεάζεσαι απο τιποτα.
6) Τελος καλό όλα καλά.
Το μωράκι μου είναι καλύτερα και εγω κοντεύω να...σαλτάρω. Σέβομαι όλους τους αγίους όλων των θρησκειών και πιστεύω ότι αποτελούν ανώτερες μορφές συνείδησης. Τρέφω επισης βαθύ σεβασμο στην Παναγία που την θεωρώ την γυναικεία πλευρά του Θεου οτι κιαν σημαινει Θεος.
Ομως τον γιο μου Παναγιώτη δεν θελω να τον ονομάσω.
Θεωρώ ότι η φωνη που άκουσα έρχεται απο μια άλλη σκοτεινη σφαιρα
Δεν είναι παραξενο?
Edited by - Delenn on 29/01/2005 00:45:45
Πράγματι η ιστορία που μας διηγήθηκες, αν και δεν είναι εκφρασμένη με πολλά λόγια(περιττά συνήθως) και εντυπωσιασμούς, μου έκανε αίσθηση!
Πρώτα από όλα, εύχομαι ολόψυχα, να είναι καλά το μωράκι σου και να ξέρεις πως η αγάπη η δικά σου και του συντρόφου σου, καθώς και η πίστη στις αγνές δυνάμεις της ύπαρξης, είναι το καλύτερο όπλο για τις αμφιβολίες και τους φόβους που σου δημιουργήθηκαν.
Εντύπωση μου έκανε η φράση σου:
"5) Το όραμα.
Ξενυχτωντας σε μια καρέκλα είδα μια σφαίρα απο φως να λέει: Εγώ ειμαι φώς και αγάπη, μην επηρεάζεσαι απο τιποτα."
Πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να έχεις καλύτερη διαπίστευση για την πέρα από κάθε άλλο δύναμη του αγνού φωτός από την παραπάνω!
Κάθε κακή δύναμη, βασίζεται στις δικές σου αδυναμίες και τους φόβους. Αντλεί ενέργεια από εσένα για να μπορέσει να υπάρχει. Μέσω της υποβολής πολύ συχνά, κάνει τον αποδέκτη να την τροφοδοτεί με τεράστια ποσά νοητικής ενέργειας κι έτσι μόνο μπορεί να δράσει.
Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω, είναι το καθεαυτό γεγονός που εξιστορείς σχετικά με την "από το αόρατο" προσταγή να βαφτίσεις το παιδί σου με ένα συγκεκριμένο όνομα. Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορούν θρησκευτικές προκαταλήψεις να σε επηρεάσουν. Είναι πιθανόν να είχες κάποιες στο παρελθόν και τώρα να δρουν υποσυνείδητα μέσα από ένα σύμπλεγμα ενοχών(επειδή θέλεις να δώσεις στο παιδάκι αρχαιοελληνικό όνομα). Ακόμα κι αυτό να συμβαίνει - δηλαδή να προέρχεται η φωνή από το υποσυνείδητό σου, λόγω θρησκευτικών ενοχών και προκαταλήψεων - ισχύουν αυτά που σου εξήγησα πιο πάνω, σχετικά με την τροφοδοσία μίας κακής επιρροής από τη δική σου σκέψη και μόνο.
Το μόνο ίσως που χρειάζεται, είναι να εμπιστευτείς τη φωνή που λέει "Εγώ ειμαι φώς και αγάπη", διότι είναι και το πιο πιθανό, να είναι πραγματική.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Σήμερα όμως μετα απο αυτο που μου συνεβη προσπαθω να παραμένω ακόμα λογικός άνθρωπος και περιμένω να βρω λογική λύση.
Φοβάμαι ότι θα σε στενοχωρήσω, αλλά η μία από τις δύο εξηγήσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι πάσχεις από κάποια μορφή σχιζοφρένειας. Αν έκανες ποτέ χρήση LSD ή άλλων ισχυρών ψυχοτρόπων είναι αρκετά πιθανό. Ειλικρινά δεν το λέω με κακία ούτε με σκοπό να σε μειώσω. Δε θεωρώ προσβλητικό για κάποιον να έχει σχιζοφρένεια. Θεωρώ πως είναι μια αρρώστια που μπορεί να συμβεί στον καθένα και ευτυχώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις θεραπεύεται. Πρέπει να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο, γιατί αν το αγνοήσεις και όντως έχεις σχιζοφρένεια, μακροπρόθεσμα θα αντιμετωπίσεις σοβαρότατα προβλήματα.
Επίσης -για να πάρουμε και το πιο ανώδυνο σενάριο- αξίζει να εξετάσεις το ενδεχόμενο όπως η πρώτη φωνή ήταν αποτέλεσμα του έντονου στρες της δουλειάς -και του έντονου προβληματισμού σου για το όνομα του παιδιού σου-, έτσι και το δεύτερο "όραμα" να ήταν απλά ένα όνειρο που είδες σε κατάσταση sleep paralysis (μεταξύ ύπνου και ξύπνιου) στην καρέκλα, επηρεασμένη από το ξενύχτι, το άγχος για το μωρό σου και το στρες της δουλειάς.
Δεν πιστεύω σε κανενός είδους υπερφυσικά όντα, αλλά αν πίστευα θα θεωρούσα πολύ απίθανο να ασχολούνται με το πώς θα ονομάσεις το μωρό σου. Ειδικά η Παναγία, αν ανταποκρίνεται έστω και κατ' ελάχιστο στις προδιαγραφές της, αποκλείεται να έκανε τέτοια καραγκιοζιλίκια και μία κακοποιός οντότητα με τπτ δε θα σου ζήταγε το όνομα "Παναγιώτης".
Οπότε γενικά όλα είναι cool.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:1) Η κατασταση.
Εχω ένα μωρακι 6 μηνών και προβληματίζομαι τι όνομα να του δώσω. Και εγω και ο σύντροφός μου προσανατολιζόμαστε σε καποιο απο την Ελληνική ιστορία ή μυθολογία χωρίς να έχουμε καταλήξει.
πολυ καλα κανετε!
το ιδιο εκανα κι εγω με τα παιδια μου
quote:2) Το γεγονός.
Την Δευτέρα το βράδυ καθώς οδηγούσα επιστρέφοντας στο σπίτι, κάπου στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Αλίμου ακούω μιά φωνή μεσα στο μυαλό μου: " Η θα το βγάλεις Παναγιώτη ή θα στο πάρω"
αν λαβουμε υποψη την σωστη υποθεση της Αμαλιας οτι "Δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορούν θρησκευτικές προκαταλήψεις να σε επηρεάσουν. Είναι πιθανόν να είχες κάποιες στο παρελθόν και τώρα να δρουν υποσυνείδητα μέσα από ένα σύμπλεγμα ενοχών(επειδή θέλεις να δώσεις στο παιδάκι αρχαιοελληνικό όνομα)" και μεινουμε στα υπολοιπα, απλα ενιωσες οτι το μωρο σου ηταν αρρωστο.
η σχεση και η επικοινωνια μεταξυ μανας-γονου εχει μελετηθει με σημαντικα αποτελεσματα ως προς ενα ειδος αμεσης επικοινωνιας, κι ακομη ερευναται
quote:5) Το όραμα.
Ξενυχτωντας σε μια καρέκλα είδα μια σφαίρα απο φως να λέει: Εγώ ειμαι φώς και αγάπη, μην επηρεάζεσαι απο τιποτα.
το στρες απο την ανησυχια για την υγεια του παιδιου, συν καποια αναποφευκτη στιγμιαια χαλαρωση σου ειναι αρκετα για να βιωσεις καποια εμπειρια στην φαση των ρυθμων Α του εγκεφαλου.
και αυτο ειχες: μια εμπειρια
το οτι ειδες φως και αγαπη εχει αμεση σχεση με τις αμφιβολιες σου!
λαβε το το μηνυμα: τον Θεο δεν τον ενδιαφερει πως τον ονομαζουμε, ουτε πως ονομαζουμε τα παιδια μας.
ειναι απλα αυτο που ενιωσες: Φως και Αγαπη
ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ
νασαι καλα
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Ενδιαφερουσες οι αποψεις που εκφραστηκαν και θα ηθελα να προσθεσω με τη σειρα μου πως πολλες φορες οι αγωνιες μας ειτε οταν πηγαζουν απο αλλες πηγες-δουλεια-ειτε απο το εμφυτο γονικο ενστικτο μας οδηγουν σε καταστασεις πανικου. επισης,παρολο που εχουν περασει 6 μηνες απο τη γεννηση του παιδιου, μηπως περασες επιλωχειο στρες? Εχεις στηριξη απο το περιβαλλον σου στη φροντιδα του μωρου? Νιωθεις ανετα να πεις αυτες τις ανησυχιες-εμπειριες σου στο συντροφο σου?
Ο/η φιλος/η junk95-δε γνωριζω το φυλο, συγγνωμη-αν και καπως σπευδει να φερει την καταστροφη, ισως να μην εχει αδικο. Καλο ειναι να εξεταζουμε ολα τα ενδεχομενα, αν και γι'αυτο η γνωμη ενος γιατρου ειναι απαραιτητη.(junk95 παρεπιπτοντως η σχιζοφρενεια ελεγχεται μεχρις ενος βαθμου, δεν θεραπευεται απολυτα). Εμεις εδω μονον υποθεσεις μπορουμε να κανουμε. Μιλησε στο συντροφο σου. Μιλησε σε αγαπημενα σου προσωπα. Μιλησε σε καποιον ειδικο για να εισαι βεβαιη για την πνευματικη σου υγεια. Το τελευταιο που εχω να πω, ειναι πως σε καμια περιπτωση κανενας Θεος νοιαζεται τι ονομα θα δωσεις σε ενα παιδακι. Αγαπη και φως ειναι και κρατησε αυτο το μηνυμα μεσα σου.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΠΧ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ
ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ πχ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ .
καλωσόρισες στο forum.
Συμμερίζομαι την αγωνία και τον πανικό σου, πάνω απ' όλα γιατί είμαι και εγώ μητέρα. Εγώ από την εμπειρία μου μπορώ να αποδώσω όλα αυτά που νιώθεις στην μεγάλη ευθύνη που σου προσδίδει ένα νεογέννητο. Βλέπεις πόσο εύθραστο είναι το μικρό σου και νώθεις την ανάγκη να το προστατέψεις από κάθε είδους κίνδυνο. Είσαι διατεθειμένη να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου προκειμένου να το προστατέψεις. Εσύ λοιπόν κατά την γνώμη μου μη βλέποντας πιθανούς απτούς κινδύνους φαντάζεσαι τι μπορεί να συμβεί σε τραβηγμένες φανταστικές περιπτώσεις.
Μην ανυσηχείς όμως όπως λέει και η γνωστή παροιμία ''ο πρώτο χρόνος είναι δύσκολος, μετά συνηθίζεις''. Έτσι κι εγώ τους πρώτους μήνες φοβόμουν το παραμικρό ακόμα και πράγματα που κάλλιστα κάποιος σαν τον φίλο junk θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει σχιζοφρενή.
Μια βοήθεια ενός ψυχολόγου θα σε βοηθούσε πολύ, άλλωστε μετά την λοχεία κρίνεται απαραίτητη.
Εγώ δεν πρόκειται να σου προτείνω πως θα ονομάσεις το μικρό σου αυτό είναι κάτι αυστηρά προσωπικό. Μην βιαστείς να το βαπτίσεις, να το κάνεις μόνο όταν θα νιώθεις έτοιμη.
Σου εύχομαι ολόψυχα να σου ζήσει το μωράκι σου και να είναι γερό.

Εκφράζω τη ριζική διαφωνία μου με τα περί σχιζοφρένειας και τα λοιπά και τα λοιπά. Αν ήταν έτσι, σχεδόν ο ένας στους δύο θα ήταν σχιζοφρενής.
Ο φίλος jonniebegood δίνει μια καλή απάντηση.
Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αρκετές φορές οι άνθρωποι επικοινωνούν με το ανεξήγητο. Δεν θα περάσω σε θεολογικές διαστάσεις ούτε θα προσπαθήσω να το ερμηνεύσω. Το δέχομαι τόσο απλά όσο το γράφω, υπάρχουν καταστάσεις που δεν τις καταλαβαίνουμε- αλλά υπάρχουν.
Αν, αγαπητή Delenn είχες την αίσθηση να βαπτίσεις το παιδί σου Παναγιώτη, γιατί δεν το κάνεις; Μπορεί το όνομα αυτό να μην έχει τη μεγαλοπρέπεια ενός αρχαϊκού ονόματος και να σου στερεί την ευκαιρία να έχεις νονό κάποιον από τους Έψιλον, αλλά μια χαρά όνομα είναι. Το υποσυνείδητο κάνει μια χαρά τη δουλειά του και αξίζει να αφουγκραζόμαστε το τι μας λέει.
Υπάρχει επίσης και η πολύ λειτουργική πρόταση του φίλου Open Mind.
Καλή συνέχεια!
Ο γιός μου πάει πολύ καλα.
Με συγκινήσατε με τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστω πολύ.
Ειλικρινά δεν είχα που να απευθυνθώ. Σιγουρα πρέπει να δω και κάποιο ψυχολόγο, ούτως ή άλλως οι ορμονες μετα τον τοκετο επηρεαζουν πολύ τηνψυχολογικη μας κατασταση.
Μου ανοίξατε νέους δρομους και σας ευχαριστω.
quote:
Εκφράζω τη ριζική διαφωνία μου με τα περί σχιζοφρένειας και τα λοιπά και τα λοιπά. Αν ήταν έτσι, σχεδόν ο ένας στους δύο θα ήταν σχιζοφρενής.
Μα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των σχιζοφρενών (όχι ένας στους δύο βέβαια, αλλά ένας στους 100 σίγουρα που σημαίνει 110.000 άτομα στην Ελλάδα). Απλώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο σοβαρές.
"Σχιζοφρένεια" δε σημαίνει ντε και καλά ότι αρπάζεις ένα πριόνι και πετσοκόβεις όποιον βρεις μπροστά σου. Και είναι κατά τη γνώμη μου πολύ λανθασμένη και οπισθοδρομική αυτή η άποψη. Σημαίνει απλά ότι ο εγκέφαλός σου "δημιουργεί" εμπειρίες από το πουθενά. Όταν η "εμπειρία" είναι μια φωνή που σου δίνει διαταγές του τύπου "σφάξε τον δίπλα σου", τότε τα πράγματα είναι σκούρα. Αλλά γενικά ο σχιζοφρενής είναι ακίνδυνος. Το στερεότυπο του "σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι" είναι μία γελοία χολυγουντιανή υπερβολή. Έχουμε 100.000 σχιζοφρενείς στην Ελλάδα και σχεδόν κανένα μανιακό δολοφόνο. Ο λόγος που πρότεινα στη Delenn να το ψάξει είναι ότι η σχιζοφρένεια, αν δεν φροντιστεί/περιοριστεί έγκαιρα, κάνει πραγματικά εφιαλτική τη ζωή του ίδιου του ασθενή.
Ωστόσο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήμουν λίγο υπερβολικός, γιατί σήμα κατατεθέν της σχιζοφρένειας είναι η επαναλαμβανόμενη "εμπειρία". Μια φωνή που εμφανίζεται κάθε μισή ώρα, ας πούμε. Ή μια τεράστια αράχνη που σε ακολουθεί παντού
. Μια-δυο παραισθήσεις δύο φορές (ή μία από τις οποίες προφανέστατα σε κατάσταση sleep paralysis) μάλλον δεν είναι σχιζοφρένεια.
Πάντως, να σημειώσω και εγώ ότι το μόνο πράγμα που δεν είναι με τίποτα παράξενο στην όλη ιστορία είναι το ότι αρρώστησε το μωρό. Τα μωρά αρρωσταίνουν όλη την ώρα και είναι καλό να αρρωσταίνουν γιατί δημιουργούν αντισώματα. Αν το μωρό ήταν κλεισμένο σε αποστειρωμένη γυάλα μέχρι τα 18 του, όταν έβγαινε θα πέθαινε σε χρόνο dt από το πρώτο μικρόβιο. Φίλη Delenn, είμαι σίγουρος ότι η δική σου μαμά, ως έμπειρη μαμά, θα ανησύχησε πολύ λιγότερο από την όλη αρρώστια. ![]()
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:
Θεωρώ ότι η φωνη που άκουσα έρχεται απο μια άλλη σκοτεινη σφαιραΔεν είναι παραξενο?
Όντως είναι πολύ παράξενο, εντυπωσιάστηκα με την εμπειρία σου!
Δεν είμαι ειδικός ψυχίατρος όπως είναι ίσως ο Junk, αλλά θα σε πρότεινα να επισκεφτείς έναν ειδικό.
Επίσης σκέψου το παρελθόν σου. Τι πίστευες όλα τα χρόνια και τι αλλαγές είχες, σε τι περιβάλλον μεγάλωσες κλπ!
Ίσως αυτά σου δώσουν κάποιες απαντήσεις για το γιατί είχες αυτήν την εσωτερική εμπειρία, ίσως βέβαια και όχι.
Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό πάντως.
...Just a skeptic... Skepticism > best drug against obscurantism
Κατ’ αυτήν την έννοια λοιπόν, προσωπικά τα δέχομαι ως μια άλλη πραγματικότητα την οποία δεν επιχειρώ να ερμηνεύσω, αφού δεν τη γνωρίζω. Τη δέχομαι όμως. Νομίζω ότι το να τα εκλογικεύουμε όλα και να χρησιμοποιούμε πάντα την επιστήμη ως σύμβουλο, είναι πολύ στεγνό.
Αυτά δεν είναι ακριβώς του παρόντος τόπικ, φοβήθηκα όμως ότι θα την τρομάξεις την κοπέλα. Επαναλαμβάνω ότι το ασυνείδητο, υποσυνείδητο, πώς το λένε αυτό το ρημάδι, κάνει τις δικές του διεργασίες και αυτή είναι η δουλειά του. Άλλοτε λοιπόν βλέπουμε όνειρα στον ύπνο μας, άλλοτε στο ξύπνιο μας, όλα αυτά όμως προέρχονται από προσωπικά δεδομένα και κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια.
Χάλια τα έγραψα, αλλά ελπίζω να είναι στοιχειωδώς κατανοητό το τι θέλω να πω.
quote:Μα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των σχιζοφρενών (όχι ένας στους δύο βέβαια, αλλά ένας στους 100 σίγουρα που σημαίνει 110.000 άτομα στην Ελλάδα). Απλώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο σοβαρές.
και ακομη μεγαλυτερο το ποσοστο των ψυχωτικων (λανθανουσας, ελαφρας, ή βαριας μορφης).
αν δε προσμετρησουμε τις ψυχικες δυσλειτουργιες λογω του στρες του συγχρονου τροπου ζωης, τοτε δεν πρεπει να υπαρχουν και πολλοι "ψυχικα υγιεις".
ενα μεγαλο ερωτημα που περιμενει μονιμως απαντηση ειναι φυσικα το πως οριζεται η ψυχικη υγεια, και ποιος θα θεσει τις παραμετρους της.
quote:"Σχιζοφρένεια" δε σημαίνει ντε και καλά ότι αρπάζεις ένα πριόνι και πετσοκόβεις όποιον βρεις μπροστά σου. Και είναι κατά τη γνώμη μου πολύ λανθασμένη και οπισθοδρομική αυτή η άποψη. Σημαίνει απλά ότι ο εγκέφαλός σου "δημιουργεί" εμπειρίες από το πουθενά.
αυτο το "πουθενα" θαπρεπε να το ψαξει ενδελεχως η επιστημη.
εφοσον η αντιληψη της πραγματικοτητας ειναι ηλεκροχημικης φυσεως διεργασια του εγκεφαλου, η όποια αλλαγη της ηλεκτροχημικης ισσοροπιας (ειτε οφειλεται σε εξωγενεις παραγοντες ειτε σε ενδογενεις), δεν μπορει αβασανιστα να αποδοθει στον χωρο των παραισθησεων, εφοσον δεν γνωριζουμε τι ακριβως βιωνει ο σχιζοφρενης.
φυσικα το γεγονος πως ουτε ο ιδιος γνωριζει τι βιωνει, τον κομφουζιωνει.
σε παλαιοτερες εποχες οι σχιζοφρενεις θεωρουντο προικισμενοι απο τον Θεο να επικοινωνουν με τα πνευματα, και αποτελουσαν τον πιθανοτερο διαδοχο του μαγου-σαμανου-θεραπευτη
quote:Ωστόσο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ήμουν λίγο υπερβολικός, γιατί σήμα κατατεθέν της σχιζοφρένειας είναι η επαναλαμβανόμενη "εμπειρία". Μια φωνή που εμφανίζεται κάθε μισή ώρα, ας πούμε. Ή μια τεράστια αράχνη που σε ακολουθεί παντού
. Μια-δυο παραισθήσεις δύο φορές (ή μία από τις οποίες προφανέστατα σε κατάσταση sleep paralysis) μάλλον δεν είναι σχιζοφρένεια.
σωστες οι διευκρινησεις σου.
αλλα γιατι επιμενεις μονο στην πιθανοτητα της sleep paralysis και δεν πιθανολογεις μια εμπειρια σε ρυθμους Αλφα, η οποια πιθανον να προκληθηκε απο την ψυχολογικη πιεση της προηγουμενης εμπειριας και την ανησυχια για την ασθενεια του μωρου?
απο την περιγραφη, το θεωρω πιθανοτερο
νασαι καλα
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Όταν πριν από αρκετά χρόνια ο Αλντους Χάξλευ έγραφε στις "Πύλες της Αντίληψης" για το LSD και τα πειράματα που είχαν γίνει από γιατρούς αρχικά για να εξετάσουν τη νόσο αυτή(που το LSD καθώς φαίνεται αναπαράγει τα συμπτώματά της) είχε διατυπώσει έναν πολύ ενδιαφέρον συσχετισμό με τη διεύρυνση της αντίληψης και τις σχιζοειδείς διαταραχές.
Καταλήγω έτσι στο προσωπικό μου συμπέρασμα, πως οι απόψεις του spiral και του junk95 πιθανότατα δεν διαφέρουν και τόσο, όσο φαίνεται...
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Όταν πριν από αρκετά χρόνια ο Αλντους Χάξλευ έγραφε στις "Πύλες της Αντίληψης" για το LSD και τα πειράματα που είχαν γίνει από γιατρούς αρχικά για να εξετάσουν τη νόσο αυτή(που το LSD καθώς φαίνεται αναπαράγει τα συμπτώματά της) είχε διατυπώσει έναν πολύ ενδιαφέρον συσχετισμό με τη διεύρυνση της αντίληψης και τις σχιζοειδείς διαταραχές.
Στο εν λόγω βιβλίο γίνεται λόγος για την μεσκαλίνη,μια φυτική φαιναθυλαμίνη, και όχι για το LSD που είναι εργολίνη και προσομοιάζει περισότερο τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Στην ψυχιατρική πλέον ισχύει το ντοπαμινεργικό μοντέλο για τις ψυχώσεις,δηλαδή θεωρείται υπαίτια η παρουσία "άνω του κανονικού" ντοπαμίνης στους πρόσθιους λοβούς. Το μοντέλο των "ψυχοσωμημιτικών" (δηλαδή οτι ουσίες όπως το LSD αναπαραγάγει συμπτώματα ψυχωτικών επεισοδίων) έχει πλέον καταρηφθεί και υπάρχουν 3 κύριες αποδείξεις για αυτό :
1) Το σκεύασμα Haloperdol,ένα αντιψυχωτικό ,χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε πάρα πολλούς σχιζοφρενείς ή άτομα με σχιζοειδή συμπτώματα εξαφανίζωντάς τα όσο το άτομο βρισκόταν υπο την εππίρεια του. Όταν χρησιμοποιήθηκε σε άτομα που..."έπαιξαν με το LSD και φρίκαραν" οι ασθενείς ακινητοποιήθηκαν ναι μέν ,αλλα τα συμπτώματα του LSD στην ψυχική σφαίρα συνεχίζωνταν. Λάβετε υπόψην οτι το σκέυασμα Haloperdol δρα πάνω στο ντοπαμινεργικό σύστημα
2)Χρόνιοι χρήστες αμφεταμινικών σκευασμάτων παρουσιάζουν συμπτωματολογία ολόιδια με αυτή της ψύχωσης και είναι πολύ δύσκολο για τον γιατρό να κάνει την διαφοροποίηση αν δεν γνωρίζει οτι ο ασθενής λαμβάνει αμφεταμίνες.Οι αμφεταμίνες επιδρούν κατα κύριο λόγο στο ντοπαμινεργικό σύστημα μιμούμενες την ντοπαμίνη,διεγείρωντας την έκκρισή της και μπλοκάρωντας την επαναπρόσληψή της απο το προσυναπτικό κομβίο
3) Ψυχωτικοί ασθενοίς στους οποίους κάποιος πιο ψυχωτικός γιατρός απο αυτούς χορήγησε δόσεις LSD,παρατήρησε οτι οι σχιζοφρενείς μπορούσαν να ξεχωρίζουν τα συμπτώματα του LSD απο αυτά της ψύχωσής τους.Όταν τους ζητήθηκε να τα περιγράψουν τα περιέγραψαν ποιοτικώς και ποσοτικώς εντελώς διαφορετικά απο τν συμπτωματολογία της ψύχωσης όπως περιγράφεται στο διαγνωστικό εγχειρίδιο .
Όσον αφορά το τι συναίβει στην κοπελία,ασφαλές θα ήταν να πώ οτι πρωτού ορμήσουμε σε οποιαδήποτε μεταφυσική ερμηνεία καλό θα ήταν να δούμε αν η συμπτωματολογία της μπορεί να περιγραφεί απο κάποια....φυσική ερμηνεία.
Reality: A serotonine induced Hallucination?
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ
ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ
Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ
ΔΕΞΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΧΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ.
ΣΕΜΠΡΟΝΙΟΣ
Πρωτα δες αυτο , μετα οτι ειναι να γινει θα γινει.
και περαστικα , παντα υγεια , και καλοτυχος ο μπεμπης.
zinon
Πρώτα πρώτα να χαίρεσαι το μωράκι σου για το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μία πολύ καλή μαμά.
Πιστεύω ότι αυτό που σου συνέβει είναι απλώς στα πλαίσια της επιλόχιας κρίσης που πολλές γυναίκες παθαίνουν μπροστά στο μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουν, αλλά και στην τεράστια ορμονική "διαταραχή" που υφίστανται.
Από προσωπική μου εμπειρία θα σου πω ότι έδωσα ένα όνομα που δεν μου άρεσε στο παιδί μου, επειδή με πίεζαν από το περιβάλλον μου και σε συνδυασμό με κάποια αρρώστια που παρουσίασε τότε, φοβούμενη ότι οι συνεχείς καβγάδες και διαφωνίες έφταιγαν για όλα τα δεινά που με είχαν βρει. Βλέπεις ότι ανάλογους συνειρμούς όλοι κάνουμε.
Σήμερα το έχω μετανιώσει που υποχώρησα και το ίδιο το παιδί μου διαμαρτύρεται και με κατηγορεί ότι σ'αυτό το θέμα έδειξα απαράδεκτη ανοχή.
Δώσε το όνομα που πραγματικά θέλεις στο παιδί σου και δεν θα το μετανιώσεις.
Ηδη θα έχεις κάνει ένα βήμα μπροστά για να ξεπεράσεις τις όποιες βοβίες ή προκαταλήψεις κουβαλάς στο υποσυνείδητό σου.
Αυτό το όνομα αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου, όταν επιτέλους κατάφερα να του πω το πρόβλημά μου.
Απόλλων απο το φως το λευκό φως που ανεφερα προηγούμενα.
Να είστε όλοι καλά!
quote:
Καλημέρα. Διαβάζω καιρό το φορουμ και είναι εξαιρετικό.
Γράφω όμως θεμα πρώτη φορά γιατί δεν είχα χρονο να απαντησω.Σήμερα όμως μετα απο αυτο που μου συνεβη προσπαθω να παραμένω ακόμα λογικός άνθρωπος και περιμένω να βρω λογική λύση.
Οποιαδήποτε βοήθεια ή άποψη είναι πολύτιμη και ευχαριστω.1) Η κατασταση.
Εχω ένα μωρακι 6 μηνών και προβληματίζομαι τι όνομα να του δώσω. Και εγω και ο σύντροφός μου προσανατολιζόμαστε σε καποιο απο την Ελληνική ιστορία ή μυθολογία χωρίς να έχουμε καταλήξει.2) Το γεγονός.
Την Δευτέρα το βράδυ καθώς οδηγούσα επιστρέφοντας στο σπίτι, κάπου στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Αλίμου ακούω μιά φωνή μεσα στο μυαλό μου: " Η θα το βγάλεις Παναγιώτη ή θα στο πάρω"3) Η αντιμετωπιση.
Θεώρησα το γεγονός αποτέλεσμα έντονου στρεςς της δουλειάς.4) Το κακό.
Μόλις γύρισα στο σπίτι το μωράκι μου ήταν σε κρίσιμη κατασταση απο υψηλό πυρετό και το τρέξαμε άρον άρον στο νοσοκομειο.5) Το όραμα.
Ξενυχτωντας σε μια καρέκλα είδα μια σφαίρα απο φως να λέει: Εγώ ειμαι φώς και αγάπη, μην επηρεάζεσαι απο τιποτα.6) Τελος καλό όλα καλά.
Το μωράκι μου είναι καλύτερα και εγω κοντεύω να...σαλτάρω. Σέβομαι όλους τους αγίους όλων των θρησκειών και πιστεύω ότι αποτελούν ανώτερες μορφές συνείδησης. Τρέφω επισης βαθύ σεβασμο στην Παναγία που την θεωρώ την γυναικεία πλευρά του Θεου οτι κιαν σημαινει Θεος.
Ομως τον γιο μου Παναγιώτη δεν θελω να τον ονομάσω.Θεωρώ ότι η φωνη που άκουσα έρχεται απο μια άλλη σκοτεινη σφαιρα
Δεν είναι παραξενο?
Edited by - Delenn on 29/01/2005 00:45:45
mi dineis simasia se ayta pou sinebisan.den prepei apo ayto to gegonos na tromazeis alla k oute na kaneis to xatiri se kati skotino.me tin pisti sou k ton sintrofo sou mporeis na to antimetopiseis.pistepse me.ego to kako to nikisa mono me tin pisti mou.na sou zisei to moraki.
theodosiadou