ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΑΠΤΙΣΗ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΒΑΠΤΙΣΗ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

EKATI31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΝemertesΜέλος
28/06/2004, 14:45:35
Αγαπητή Εκάτη,

χαίρομαι πραγματικά για το θέμα που έβαλες. Τόσο η βάφτιση όσο και ο γάμος είναι θέματα που θα απασχολήσουν στο μέλλον εμένα και τον Telxina, so έχουμε ήδη αρχίσει τις συζητήσεις.
Σχετικά με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις να σου πω απλά πως είμαστε μη χριστιανοί, χωρίς όμως να είμαστε οπαδοί άλλης θρησκείας ή άθεοι. Άρα δεν τίθεται θέμα ευλογίας από κανέναν ιερέα.
Στο θέμα γάμος σκεφτήκαμε τον πολιτικό και μια μεγάλη δεξίωση για να ικανοποιήσουμε τους απανταχού συγγενείς. Περιττό να σου πω πως οι γονείς μας είναι χριστιανοί, και ούτε να ακούσουν θέλουν για μη χριστιανική τελέτη. Θα το κάνουμε όμως και αν θέλουν ας μας αποκληρώσουν!
Στο θέμα βάφτιση η τυπική διαδικασία θέλει ονοματοδοσία στο δημαρχείο και πάλι μια μεγάλη δεξίωση. Αν κάποιος τολμήσει και φέρει αντιρρήσεις, τον αποστομώνουμε με ατάκες τύπου "όταν μεγαλώσει ας αποφασίσει μόνο του" και "δεν θα επιβάλλω τίποτα στο παιδί μου χωρίς να το θέλει" και άλλα συναφή.
Τώρα για το θέμα του μεγαλώματος και των δυσκολιών στην κοινωνία; Το παιδί μας δεν θα παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο. Όπως τόσοι αλλόθρησκοι, θα πάρει απαλλαγή. Αν αντιμετωπίσει χλευασμό και απόρριψη θα απαντά με εξίσου όμορφες ατάκες "σέβομαι τα πιστεύω σου, σεβάσου τα δικά μου", "το οτι είμαστε διαφορετικοι δεν σημαίνει οτι εσύ είσαι ο σωστός", "το να προσπαθείς να μου επιβάλλεις τον δικό σου θεό είναι φασιστικό" κλπ.
Αν πάλι ο σύντροφος του φέρει αντιρρήσεις ως προς το θρήσκευμα, λυπάμαι αλλά δεν του αξίζει να είναι μαζί του.
Εκεί που θέλω να καταλήξω αγαπητή, και αυτό σε συμβουλεύω να κάνεις, είναι να διαμορφώσεις έναν σωστό χαρακτήρα στα παιδιά σου. Να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά, να τους εξηγήσεις γιατί δεν τα έκανες χριστιανούς, γιατί αυτά υπερτερούν ουσιαστικά των άλλων μια που έχουν θρησκευτική ελευθερία, και γενικά να τα κάνεις σωστούς και γνωστικούς ανθρώπους. Αν ξέρουν ποτέ δεν θα αισθανθούν άσχημα.
Όσο για τους γύρω, γράψτους στα παλαιά των υποδημάτων σου. Αν ήξεραν δεν θα έκαναν έτσι. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι όντως...
Τέλος να κάνω μια παρομοίωση της βάφτισης σε νεαρή ηλικία. Η βάφτιση είναι σαν το τρύπημα των αυτιών που κάνουν κάποιοι γονείς στα παιδιά τους από την νηπιακή τους ηλικία. Τους αφήνουν ένα σημάδι χωρίς να τα ρωτήσουν αν το θέλουν. Αν όλοι κατακρίνουν αυτή την κίνηση, γιατί εσύ να αφήσεις ένα ανεξίτηλο σημάδι στα παιδιά σου χωρίς να τα ρωτήσεις;

-------------------------
...The Unerring Nereis...

CYBERMASTERΜέλος
28/06/2004, 14:49:17
ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΕΓΩ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΟΥ!!!
ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΙΣΑ ΙΣΑ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΕΣ ΙΣΩΣΩ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΟΠΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΕΡΕΤΙΚΕΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ!!!

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

28/06/2004, 16:01:09
quote:
ΕΓΩ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΟΥ!!!

Με συγχωρείς... ζήτησε τη γνώμη μας για μία λύση...και της πρότεινα οτι την λύση θα της τήν δώσει ενας ψυχίατρος... γιατί οταν ένας ανθρωπος θυμώνει.. και τα βάζει με την οικογένεια του τί είναι GYBERMASTER σε ρωτώ τι είναι....για να λέει οτι θυμώνει ποιός ξέρει σε ποιό βαθμό θυμώνει και της έχει δημιουργήσει φόβο... είναι ψυχοπαθής ή δεν είναι.... δεν μπορώ λοιπόν να σε καταλάβω γιατί μου το χτυπάς συνεχώς... δεν έβρισα καλέ μου ... δεν έβρισα ... γιατί το θεωρείς ύβρη το οτι τον είπα ψυχοπαθή??

...απλά τοποθέτησα τον ακριβή όρο στη συγκεκριμένη περίπτωση .. και ζήτησα και συγνώμη ΕΞΑΡΧΗΣ ...μόνο για τον τόνο μου ..
Δεν θέλατε λοιπόν να πώ τα πράγματα με το όνομα τους???
Τι θέλατε να πώ??

quote:
Στο θέμα βάφτιση η τυπική διαδικασία θέλει ονοματοδοσία στο δημαρχείο και πάλι μια μεγάλη δεξίωση. Αν κάποιος τολμήσει και φέρει αντιρρήσεις, τον αποστομώνουμε με ατάκες τύπου "όταν μεγαλώσει ας αποφασίσει μόνο του" και "δεν θα επιβάλλω τίποτα στο παιδί μου χωρίς να το θέλει" και άλλα συναφή.

quote:
Τώρα για το θέμα του μεγαλώματος και των δυσκολιών στην κοινωνία; Το παιδί μας δεν θα παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο. Όπως τόσοι αλλόθρησκοι, θα πάρει απαλλαγή. Αν αντιμετωπίσει χλευασμό και απόρριψη θα απαντά με εξίσου όμορφες ατάκες "σέβομαι τα πιστεύω σου, σεβάσου τα δικά μου", "το οτι είμαστε διαφορετικοι δεν σημαίνει οτι εσύ είσαι ο σωστός", "το να προσπαθείς να μου επιβάλλεις τον δικό σου θεό είναι φασιστικό" κλπ

Ορίστε να και οι σωστές συμβουλές....θα πάρουν απαλλαγή τα παιδιά...
όσο για τις ατάκες...."σέβομαι τα πιστεύω σου, σεβάσου τα δικά μου", αλλά το πιό ωραίο που έχω ακούσει είναι...."το να προσπαθείς να μου επιβάλλεις τον δικό σου θεό είναι φασιστικό"

Μα καλά εσύ που απο τώρα προσπαθείς να επιβάλλεις στο παιδί σου τι θα λέει δεν είναι φασιστικό????
Κάντο να είναι και Ολυμπιακός λοιπόν... γιατί είσαι εσύ Ολυμπιακός... αφού θα του έχεις κάνει γονική πλύση εγκεφάλου ...

Edited by - allzzaro on 28/06/2004 16:22:33

ΝemertesΜέλος
28/06/2004, 19:47:04
Αγαπητέ allzzaro,

λυπάμαι που είσαι εκτός πραγματικότητας. Προφανώς δεν έχεις πιάσει τίποτα από αυτά που λέω. Δεν θα μπω καν στον κόπο να σου εξηγήσω. Αν θες εσύ μην ακολουθήσεις τις συμβουλές μου. Εγώ πάντως έτσι θα πράξω...

thalallaΝέο Μέλος
28/06/2004, 20:40:56
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΤΙ ΜΗ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΣΟ ΤΟΥΣ ?

μ.μαδουρου

C.Μέλος
28/06/2004, 20:51:21
Και ο δικός μου πατέρας είναι άθεος και όσο ήμουν πιτσιρίκι ποτέ δεν ανακατεύτηκε στα πιστεύω της μάνας μου, ούτε απαγόρευσε τίποτα, αλλά και ούτε μπήκε στον κόπο να "γαλουχήσει" και να επηρρεάσει με την ιδεολογία του. Πάντα απαντούσε σε τυχόν αφελείς απορίες μου περί της όποιας ιδεολογίας του, λέγοντας : όταν μεγαλώσεις 8α καταλάβεις.
Βαφτίστηκα χριστιανή σύμφωνα με το δόγμα της μητέρας μου, δεν με εμπόδισε αυτό στις μεταγενέστερες αναζητήσεις μου και στο να χαράξω τον δικό μου "δρόμο"(σιγά το ανεξίτηλο σημάδι).. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα αρνητικά σχόλια του περίγυρου για τον πατέρα μου που ήταν άθεος..
Καλές οι ατάκες που αναφέρεις Νemertes αλλά...ο "κόσμος" έχει ακόμα παρωπίδες.. Αν αποκτήσω κάποτε παιδιά , ούτε γω θα τα βαφτίσω.. έχω να φάω κράξιμο από τους συγγενείς..
Σκέφτομαι αισιόδοξα. Σιγά σιγά συνήθισε ο κόσμος τον πολιτικό γάμο, που θα πάει..το ίδιο θα κάνει και μαυτό..

"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"

28/06/2004, 23:27:34
allzaro ευγε!
ΝemertesΜέλος
29/06/2004, 11:22:47
Αγαπητέ C.,

είναι αυτονόητο πιστεύω οτι οι ατάκες μου είναι ενδεικτικές του τρόπου αντιμετώπισης του όλου θέματος. Αν ο κόσμος έχει παρωπίδες; Τυφλός είναι αγαπητέ μου τελείως! Αν θα αντιμετωπίσει το παιδί μου δυσκολίες; Άπειρες! Στα δύσκολα τι κάνουμε αγαπητέ; Το βάζουμε κάτω; Πάμε με το ρεύμα και όπου μας πάει; Όχι. Διαμορφώνουμε χαρακτήρα. Αυτός είναι ο σύντροφός μας σε όλη μας τη ζωή. Όταν είμαστε σίγουροι για το ποιοί είμαστε, γιατί είμαστε και που πάμε, δεν μας χαλάει κανένας....

zouzounaΝέο Μέλος
29/06/2004, 12:14:01
allzzaro, symfono apolyta mazi sou. an kanei kati tetoio i ekati kai akolouthisei tin protasi tou syzygou tous, tote ta paidia tis xoris logo tha exoun na antimetopisoun sto mellon polla provlimata. kai polla perissotera psyxologika tha tous dimiourgithoune, otan tha akousoun ena paidaki na leei "min tou/tis milas. i mama mou, mou eipe oti den pistevei ston theo kai den to exoun vaftisei kai mporei na mas kanei kako". ki otan pernas kati tetoio se ena paidi, den to ksexnaei pote stin zoi tou. sigoura den einai sosto, alla yparxoun polloi goneis pou logo vlakeias, fovou, yperprostasias, tha milisoun etsi sta paidia tous. den yparxei xeirotero pragma apo to na einai ena paidaki sto perithorio kai na min katalavainei to giati.
ekati, einai kalo na ta vaftiseis ta paidia kai megalonontas sto diko sas perivallon, isos na apofasisoun kati allo kai na akolouthisoun ta thelo tou patera tous. alla einai krima na dimiourgiseis apo tora provlima sta paidia sou, xoris na yparxei logos.
sygnomi gia ta greeklish, alla yparxei provlima ston ypologisti mou.
efxaristo
na eiste oloi kala

29/06/2004, 13:14:05
quote:
allzaro ευγε!

Γειά σου ryche... καιρό έχουμε να τα πούμε..

quote:
ki otan pernas kati tetoio se ena paidi, den to ksexnaei pote stin zoi tou. sigoura den einai sosto, alla yparxoun polloi goneis pou logo vlakeias, fovou, yperprostasias, tha milisoun etsi sta paidia tous. den yparxei xeirotero pragma apo to na einai ena paidaki sto perithorio kai na min katalavainei to giati.

Εδώ zuzuna υπάρχει και αλλο πρόβλημα... Δεν γνωρίζουμε τι μορφής άθεοι είναι... οπως εχω διατυπώσει νωρίτερα..

quote:
λυπάμαι που είσαι εκτός πραγματικότητας. Προφανώς δεν έχεις πιάσει τίποτα από αυτά που λέω. Δεν θα μπω καν στον κόπο να σου εξηγήσω. Αν θες εσύ μην ακολουθήσεις τις συμβουλές μου. Εγώ πάντως έτσι θα πράξω...

Το αν είμαι εκτός πραγματικότητας αυτό θα το κρίνουν αλλοι...
Εχω πιάσει πολύ περισσότερα απο όσα νομίζεις τόσα πολλά που δεν φαντάζεσαι ... πόσα... απλά εκεί που πάς... θα βρείς μία ταμπέλα που θα λέει allzzaro ... οπότε να πράξεις οτι θέλεις καλή μου κυρία

29/06/2004, 13:18:50
quote:
Όταν είμαστε σίγουροι για το ποιοί είμαστε, γιατί είμαστε και που πάμε, δεν μας χαλάει κανένας....

Κανένας μα κανένας ... τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα μπορέσει να σας πεί με σιγουριά αν υπάρχει Θεός ή οχι..
Τώρα εσεις πως είστε τόσο σίγουροι ... (και η κυρία Λουκά δήλωσε οτι είναι απόλυτα σίγουρη αλλά δεν ήξερε για τι μιλούσε)

Τουλάχιστον μην ανακατεύεται τα παιδιά σας. Είναι έγκλημα.
Οσο πιο νωρίς το καταλάβετε τόσο το καλύτερο για σας...