ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lupus Animus71 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
31/01/2010, 23:07:02
quote:

Εαρινός

quote:
Πώς μιλάει η εκκλησία για τον άνθρωπο ενώ έχει πλήρη ...ΜΑ ΠΛΗΡΗ..άγνοια φίλε μου..?

Απαντησέ μου και δείξε μου ότι κάνω λάθος ... κάντο!

Αφού καλέ μου εαρινέ η εκκλησία δεν γνωρίζει, όπως λες, τίποτε για τον άνθρωπο, έχει βρεί τη φόρμουλα και (όποιους μπορεί) τους μετατρέπει από ανθρώπους σε πιστούς.

Άλλωστε ποιός σου είπε ότι χρειάζεται ανθρώπους η εκκλησία;;;
Πιστούς χρειάζεται για να την διαιωνίζουν και να την πλουτίζουν.

Καλά, τι και σε ποιούς κάθεσαι και λες...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

Είναι ανώφελη κοινοτυπία να επαναλάβουμε , ότι χρειάζεται μια θρησκεία στις μάζες.

Τα πολτικά , θρησκευτικά και πολιτικά πιστεύω δεν ριζώνουν σ'αυτές παρά αν περιβληθούν με το θρησκευτικό σχήμα που τις θέτει εκτός συζήτησης.

θα πρέπει δε να επισημανθεί , ότι στην αιώνια πάλη του συναισθήματος με την λογική ... το συναίσθημα δεν νικήθηκε ποτέ!

Η αδιαλλαξία και ο φανατισμός αποτελούν τη συνηθισμένη συνοδεία ενός θρησκευτικού συναισθήματος.

Είναι αναπόφευκτα σ'εκείνους που που πιστεύουν ότι κατέχουν το μυδτικό της γήινης ή της αιώνιας ευτυχίας.Αυτά τα δυό χαρακτηριστικά , συναντούνται σε όλους τους ανθρώπους μιας ομάδας όταν μια οποιαδήποτε πεποίθηση τους κινητοποιεί.

Τα πιστεύω των μαζών παίρνουν αυτόν τον χαρακτήρα της τηφλής υποταγής , της άγριας μισαλλοδοξίας , της ανάγκης για βίαιη προπαγάνδα συναφούς με το θρησκευτικό συναίσθημα , μπορεί λοιπόν κανείς να πεί , ότι όλα τα πιστεύω έχουν θρησκευτική μορφή.

Οι ιδρυτές των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων δεν τις θεμελίωσαν παρά γνωρίζοντας να επιβάλλουν στις μάζες αυτά τα συναισθήματα του θρησκευτικού φανατισμού που κάνουν τον άνθρωπο να βρίσκει την ευτυχία του , μέσα απο την λατρεία και τον ωθούν να θυσιάσει και την ζωή του για το ειδωλό του.

Τέλος θα ήθελα να πώ και αυτό:

-Αυτό το συναίσθημα , έχει πολύ απλά χαρακτηριστικά...

Λατρεία ενός υποτιθεμένου ανώτερου όντος
Φόβος της δύναμης που του αποδίδουν
Τυφλή υποταγή στις διαταγές του
Αδυναμία συζήτησης των δογμάτων του
Επιθυμία διαδοσής του
Τάση να θεωρούν σαν εχθρούς όλους εκείνους που αρνιούνται , να τους παραδεχθούν!

Το να ξέρουμε φίλε μου την τέχνη να εντυπωσιάζουμε την φαντασία του όχλου σημαίνει πως ξέρουμε την τέχνη να τον κυβερνάμε...και οι μεγάλοι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες το γνωρίζουν..

Αρκεί να μην αναφερθούν σε αλήθειες και να μιλήσουν για οράματα...

soul

01/02/2010, 10:34:40
Άντε ρε Γιάπετ αλλά και Εαρινέ, να την ξαναπιάσουμε αυτή τη συζήτηση,αφού επιμένετε...Το θρησκευτικό συναίσθημα στον άνθρωπο, ειναι επίκτητο, ή έμφυτο, εκ φύσεως της ψυχής του;
Γιατι εγώ πιστευω ότι προέρχει τα πο υλικό που υπάρχει μέσα του και αυτό χρησιμοποιεί...Δεν είναι ιδιον του ανθρώπου,η εσωτερική καλλιέργεια, δίχως εικόνα και σχετικό χώρο..Αν δεν δει νοιώσει κάτι συναφές, δεν του βγαίνει για να στο πω απλά...Υπάρχει μέσα του η γνώση για το θείο,αυτο μπορεί και να το παρερμηνεύσει ο άνθρωπος, αλλά υπάρχει μέσα του...
Δεν έχουμε να κάνουμε με μια απάτη και οτ ξέρουμε΄ολοι....Η ερμήνεια της, έχει δυστυχώς, πολλές παρερμήνειες, αλλά, υπάρχει σαν αποτέλεσμα,εκτός απο τα άσχημα των παρενεργειών...Πρέπει να τη διακρίνουμε, να μην κάνουμε το απλό, να κατηγορούμε, λές κι εμείς,είμαστε τέλειοι...Να μαθαίνουμε απο ότι βλέπουμε και αντιλαμβαόνμαστε, γενικά..Κι εώ το θέιο, παίζει το ρόλο του σταθεροποιητή, ώστεν έχουμε αντίλψη της σάρκας, αλλά με την ισορροπία του πνέυματος...
Κι αφου φίλε μου Γιάπετ, πιστεύεις ότι δεν υπάρχει αλήθεια, τότε,δεν πιστεύεις και σε ένα καλύτερο αύριο, περαν των λογικών δεδομένων μας....Γι αυότ και διαφωνούμε..
Αλλα, φέρεσαι,όπως, πριν αιώνες, π.χ.,που πιστεύανε ότι η γή είναι επίπεδη..Μήπως δεν θέλεις το αύριο;Μήπως, εσύ είσαι ο συντηρητικός της υπόθεσης;..Κι όχι εγώ;..
Να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή του ανθρώπου,γιατι έρχεται και είναι εντυπωσιακή, παρά τα δεινά που φέρνει η αλλαγή...
01/02/2010, 11:34:36
quote:

Άντε ρε Γιάπετ αλλά και Εαρινέ, να την ξαναπιάσουμε αυτή τη συζήτηση,αφού επιμένετε...Το θρησκευτικό συναίσθημα στον άνθρωπο, ειναι επίκτητο, ή έμφυτο, εκ φύσεως της ψυχής του;
Γιατι εγώ πιστευω ότι προέρχει τα πο υλικό που υπάρχει μέσα του και αυτό χρησιμοποιεί...Δεν είναι ιδιον του ανθρώπου,η εσωτερική καλλιέργεια, δίχως εικόνα και σχετικό χώρο..Αν δεν δει νοιώσει κάτι συναφές, δεν του βγαίνει για να στο πω απλά...Υπάρχει μέσα του η γνώση για το θείο,αυτο μπορεί και να το παρερμηνεύσει ο άνθρωπος, αλλά υπάρχει μέσα του...
Δεν έχουμε να κάνουμε με μια απάτη και οτ ξέρουμε΄ολοι....Η ερμήνεια της, έχει δυστυχώς, πολλές παρερμήνειες, αλλά, υπάρχει σαν αποτέλεσμα,εκτός απο τα άσχημα των παρενεργειών...Πρέπει να τη διακρίνουμε, να μην κάνουμε το απλό, να κατηγορούμε, λές κι εμείς,είμαστε τέλειοι...Να μαθαίνουμε απο ότι βλέπουμε και αντιλαμβαόνμαστε, γενικά..Κι εώ το θέιο, παίζει το ρόλο του σταθεροποιητή, ώστεν έχουμε αντίλψη της σάρκας, αλλά με την ισορροπία του πνέυματος...
Κι αφου φίλε μου Γιάπετ, πιστεύεις ότι δεν υπάρχει αλήθεια, τότε,δεν πιστεύεις και σε ένα καλύτερο αύριο, περαν των λογικών δεδομένων μας....Γι αυότ και διαφωνούμε..
Αλλα, φέρεσαι,όπως, πριν αιώνες, π.χ.,που πιστεύανε ότι η γή είναι επίπεδη..Μήπως δεν θέλεις το αύριο;Μήπως, εσύ είσαι ο συντηρητικός της υπόθεσης;..Κι όχι εγώ;..
Να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή του ανθρώπου,γιατι έρχεται και είναι εντυπωσιακή, παρά τα δεινά που φέρνει η αλλαγή...

Να την κανουμε την συζήτηση αλλα έλα που δεν κατάλαβα τίποτα...

soul

01/02/2010, 12:28:36
Εγώ σου το λέω τόσο καιρό, εσύ δεν ακούς, αγαπητέ μου Εαρινέ....
Άσε να ...,προλάβει να απαντήσει κανένας άλλο, να γίνει διάλογος, με θέσεις και απόψεις και μετα θα καταλάβεις κι εσύ, για να τοποθετηθείς........
Φιλικότατα....
01/02/2010, 19:23:49
quote:

Εγώ σου το λέω τόσο καιρό, εσύ δεν ακούς, αγαπητέ μου Εαρινέ....
Άσε να ...,προλάβει να απαντήσει κανένας άλλο, να γίνει διάλογος, με θέσεις και απόψεις και μετα θα καταλάβεις κι εσύ, για να τοποθετηθείς........
Φιλικότατα....

Το φιλικότατα εννοείται πάντα Βαγγέλη , δεν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα σε μένα και σένα ως πρόσωπα!

Σε επίπεδο ιδεών αντιπαρατιθέμεθα και θα πρέπει κάθε φορά που απαντάμε ή δεχόμαστε μια απάντηση .. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ!

soul

02/02/2010, 12:44:36
Δεν το λέω για να στη χαλάσω,Εαρινέ μου,αλλά και να μην το θέλεις, φιλικά θα ειναι,γιατι δεν έχουμε και κανένα ......χωράφι να μοιράσουμε....Ο καθένας, πιστεύει ότι θέλει, φιλαράκι....Στο τέλος,δε, ξυριζουν τον γαμπρό....
Εις υγείαν!!!!!Το πρώτο τσίπουρο, έφυγε...
02/02/2010, 13:43:27
quote:

Στο τέλος,δε, ξυριζουν τον γαμπρό....

Εις υγείαν!!!!!Το πρώτο τσίπουρο, έφυγε...

Πάντως δεν παλεύεσαι με τίποτα , δεν ξεφεύγεις με τίποτα απο τον εαυτό σου...την προειδοποίηση με τον γαμπρό και τον έμμεσο εκφοβισμό δεν μπόρεσες να μην τον κάνεις..

Καλό είναι σε μένα πάντως να μην το επιχειρείς ..δεν πιάνει..άστο..!

Όσο για το τσίπουρο , στην υγειά σου και πάντα όλα καλά , μέσα απο την καρδιά μου..

soul

Edited by - Εαρινός on 02/02/2010 15:30:28

02/02/2010, 21:38:15
...Πως να αντέξουν,όμως, οι νεοπαγανιστές, ότι δεν βλέπουν οι απλοί άνθρωποι, την ιδέα που αυτοί οραματίζονται;Τους λένε χαζούς, αδαείς, ώστε να δικαιολογήσουν την δική τους απομόνωση....Έτσι φίλε μου Γιάπετ, μένει μόνο το δηλητήριο και δεν προωθείται τιποτε, απο τις ιδέες, που πιστεύεις ότι σας κάνουν καλύτερους απο τους άλλους....
Έχεις κάτι θετικό να μας πεις, απο όσα πιστεύεις;
Έχεις να μας πεις,αν η Αγία Γραφή, με τα περιστατικά που περιγράφει, ειναι διδακτική και οφέλιμη για τον άνθρωπο, άσχετα για ποιόν αναφέρει, ή δεν ειναι χρήσιμη;
Αλήθεια, όμως,..... αν μπορείς...
03/02/2010, 22:45:09
quote:
europaios2
Δε με αφορά τι γράφουν οι άλλοι, αλλά μόνο αυτά που εγώ παρουσιάζω. Οπότε να σχολιάζεις ότι γράφω εγώ και όχι ότι σου καπνίσει.

Γράφεις τα ίδια πράγματα .
quote:
europaios2
Αν διαβάσεις το Β' ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ στο κεφάλαιο Β', θα δεις ότι όταν αρχιερέας των Ιουδαίων έγινε ο Ελληνιστής Ιάσονας, υποχρέωσε τους συμπατριώτες του να ζουν όπως και οι Έλληνες ανεγείροντας ακόμη και γυμναστήρια.

22 καὶ τὸ περιβόητον καθ᾿ ὅλην τὴν οἰκουμένην ἱερὸν ἀνακομίσασθαι καὶ τὴν πόλιν ἐλευθερῶσαι καὶ τοὺς μέλλοντας καταλύεσθαι νόμους ἐπανορθῶσαι, τοῦ Κυρίου μετὰ πάσης ἐπιεικείας ἱλέω γενομένου αὐτοῖς, 23 τὰ ὑπὸ ᾿Ιάσωνος τοῦ Κυρηναίου δεδηλωμένα δὲ πέντε βιβλίων πειρασόμεθα δι᾿ ἑνὸς συντάγματος ἐπιτεμεῖν.

Σε ποιό σημείο γράφει ρε μεγάλε για γυμναστήρια και μπόντι μπίλντινγκ ?

quote:
europaios2
Το αν ήσαν απλοί ψαράδες αυτό δε λέει τίποτα....αντιθέτως τα ονόματά τους λένε και παραλένε. Γι' αυτό και ο Πέτρος στις πράξεις μιλάει Ελληνικά και όχι Εβραϊκά.

Ο Simeon-Kepha , δεν ήξερε άλλη γλώσσα από τα αραμαϊκά . Ελληνικά μιλούσαν οι γραφείς που έγραψαν στα ευαγγέλια γι’ αυτόν , που εξελληνισαν το όνομά του και μετέφρασαν το παρατσούκλι του .
quote:
europaios2
Έτσι λες εσύ.....προσπαθείς δηλαδή να μας πείσεις ότι κάποιοι Έλληνες ενδιαφέρθηκαν για τις προφορικές αυτές και γραπτές παραδόσεις, τις μετέφρασαν στα ελληνικά .... και μετά λες ότι δεν είχαν ιδέα ούτε από τα ήθη και τα έθιμα των Εβραίων, ούτε από την μορφολογία του εδάφους οι άνθρωποι αυτοί.
Κάτι δεν κολλάει όμως!.....αφού απλά μετάφρασαν τις παραδόσεις προφορικές και γραπτές.....τότε μάλλον ιδέα δε θα είχαν οι Εβραίοι που έγραψαν ή μετέδωσαν προφορικά τα γεγονότα!...λίγο χλωμό δε νομίζεις να μην ήξεραν οι Εβραίοι τη γεωγραφία τους και τα ήθη-έθιμά τους?

Η παντελής σου άγνοια στην ιστορία σε κάνει να γράφης ότι σου κατέβει .
quote:
europaios2
Που αναφέρει ο Ιώσηπος «όλα» τα μικρά και ασήμαντα χωριά? φέρε μας τα χωρία.

Μήπως θέλεις και τα μικρά ονόματα των κατοίκων ??
quote:
europaios2
Τι νόμιζες δηλαδή ότι θα καταπιώ αμάσητα τις βλακείες σου?

Καταπίνεις άκριτα όλες τις μπούρδες που σου σερβίρουν οι απολογητές .
quote:
europaios2
Αυτό δεν είναι απάντηση....είναι υπεκφυγή δεδομένου της δεινής σου θέσης!

Είναι απλή διαπίστωση !

*

04/02/2010, 11:37:55
quote:
Sesostris:
Γράφεις τα ίδια πράγματα .

Tότε λυπάμαι αλλά πάσχεις από γεροντική άνοια, σου θυμίζω, απευθυνόμενος προς εμένα, τι μου είχες γράψει:
Sesostris: Εσύ μπορεί να μην έγραψες , αλλά αυτοί γράφουν κάτι τέτοιες μαλακίες για τον Ιορδάνη και την ελληνική καταγωγή του Χριστου και των αποστόλων , μέχρι και την Παναγία πάνε να βγάλουν Ελληνίδα .

quote:
Sesostris:
22 καὶ τὸ περιβόητον καθ᾿ ὅλην τὴν οἰκουμένην ἱερὸν ἀνακομίσασθαι καὶ τὴν πόλιν ἐλευθερῶσαι καὶ τοὺς μέλλοντας καταλύεσθαι νόμους ἐπανορθῶσαι, τοῦ Κυρίου μετὰ πάσης ἐπιεικείας ἱλέω γενομένου αὐτοῖς, 23 τὰ ὑπὸ ᾿Ιάσωνος τοῦ Κυρηναίου δεδηλωμένα δὲ πέντε βιβλίων πειρασόμεθα δι᾿ ἑνὸς συντάγματος ἐπιτεμεῖν.
Σε ποιό σημείο γράφει ρε μεγάλε για γυμναστήρια και μπόντι μπίλντινγκ ?

Σόρυ κεκτημένη ταχύτητα, στο Δ' κεφάλαιο τα γράφει και όχι στο Β' όπως εκ παραδρομής έγραψα.

9.πρὸς δὲ τούτοις ὑπισχνεῖτο καὶ ἕτερα διαγράψαι πεντήκοντα πρὸς τοῖς ἑκατόν, ἐὰν συγχωρηθῇ διὰ τῆς ἐξουσίας αὐτοῦ γυμνάσιον καὶ ἐφηβεῖον αὐτῷ συστήσασθαι καὶ τοὺς ἐν ῾Ιεροσολύμοις ᾿Αντιοχεῖς ἀναγράψαι.
10 ἐπινεύσαντος δὲ τοῦ βασιλέως καὶ τῆς ἀρχῆς κρατήσας, εὐθέως ἐπὶ τὸν ῾Ελληνικὸν χαρακτῆρα τοὺς ὁμοφύλους μετῆγε
11. καὶ τὰ κείμενα τοῖς ᾿Ιουδαίοις φιλάνθρωπα βασιλικὰ διὰ ᾿Ιωάννου τοῦ πατρὸς Εὐπολέμου, τοῦ ποιησαμένου τὴν πρεσβείαν ὑπὲρ φιλίας καὶ συμμαχίας πρὸς τοὺς Ρωμαίους, παρώσατο. καὶ τὰς μὲν νομίμους καταλύων πολιτείας, παρανόμους ἐθισμοὺς ἐκαίνιζεν·
12 ἀσμένως γὰρ ὑπ᾿ αὐτὴν τὴν ἀκρόπολιν γυμνάσιον καθίδρυσε καὶ τοὺς κρατίστους τῶν ἐφήβων ὑποτάσσων ὑπὸ πέτασον ἦγεν.
13 ἦν δ᾿ οὕτως ἀκμή τις ῾Ελληνισμοῦ καὶ πρόσβασις ἀλλοφυλισμοῦ διὰ τὴν τοῦ ἀσεβοῦς καὶ οὐκ ἀρχιερέως ᾿Ιάσωνος ὑπερβάλλουσαν ἀναγνείαν,
14 ὥστε μηκέτι περὶ τὰς τοῦ θυσιαστηρίου λειτουργίας προθύμους εἶναι τοὺς ἱερεῖς, ἀλλὰ τοῦ μὲν ναοῦ καταφρονοῦντες καὶ τῶν θυσιῶν ἀμελοῦντες ἔσπευδον μετέχειν τῆς ἐν παλαίστρᾳ παρανόμου χορηγίας μετὰ τὴν τοῦ δίσκου πρόκλησιν,
15 καὶ τὰς μὲν πατρῴους τιμὰς ἐν οὐδενὶ τιθέμενοι, τὰς δὲ ῾Ελληνικὰς δόξας καλλίστας ἡγούμενοι .

quote:
Sesostris:
Ο Simeon-Kepha , δεν ήξερε άλλη γλώσσα από τα αραμαϊκά . Ελληνικά μιλούσαν οι γραφείς που έγραψαν στα ευαγγέλια γι’ αυτόν , που εξελληνισαν το όνομά του και μετέφρασαν το παρατσούκλι του .

Κάνεις λάθος και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις Πράξεις, στο σημείο που αναφέρεται ο Πέτρος στο χωράφι του Ιούδα:
"καὶ γνωστὸν ἐγένετο πᾶσι τοῖς κατοικοῦσιν Ἱερουσαλήμ, ὥστε κληθῆναι τὸ χωρίον ἐκεῖνο τῇ ἰδίᾳ διαλέκτῳ αὐτῶν Ἀκελδαμᾶ, τουτέστι, χωρίον αἵματος".
Ποιο καθαρά δε γίνεται.

quote:
Sesostris:
Η παντελής σου άγνοια στην ιστορία σε κάνει να γράφης ότι σου κατέβει .

Αντί για φλυαρία φέρε αποδείξεις.
quote:
Sesostris:
Μήπως θέλεις και τα μικρά ονόματα των κατοίκων ??

Όχι τα χωρία μου είναι αρκετά.
quote:
Sesostris:
Καταπίνεις άκριτα όλες τις μπούρδες που σου σερβίρουν οι απολογητές .

Η γνωστή καραμέλα των χριστιανομάχων που δεν μπορούν να σταθούν στο τερέν.

quote:
Sesostris:
Είναι απλή διαπίστωση !

Α!...διαπίστωση και από στοιχεία?.....ΜΗΔΕΝ!

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

24/06/2012, 14:01:52
AitheroVamon 
Ειπα να μην μπω σε αυτή τη διαδικασία Πλάτων ... 
αλλά δε μου αφήνεις άλλα περιθώρια... 8η μέρα είναι αυτή 
Παραπάνω, είπες ενα πολύ σωστό (αυτό με τα bold)
απο εκεί και πέρα όμως,
η αποχή από την τροφή, μπορεί να φέρει τα ίδια , αν όχι χειρότερα, αποτελέσματα στην υγεία του οργανισμού,
..........
Καλα βρε, δεν είπαμε να γίνουμε και ανορεξίκοι.

Απλα η αποχη, για λίγο καιρο, δεν είναι τόσο τρομερό όσο μας έχουν μάθει οι οικογένειες μας, με τον υπερπροστατευτισμό που δείχνουν. Μην ξεχνάς πως στην αρχαιότητα, όταν είχες κάτι, οι τότε γιατροί σε βάζανε Σε υποχρεωτική αποχη απο τροφη.

Αιθεροβαμωνας
Ένεκα οτι μιλάμε για εναν "μηχανισμό" ο οποιος χρειάζεται ενέργεια, την οποια το μονο σίγουρο ειναι οτι την παίρνει απο την τροφή, 
και οχι απο τον ... διαλογισμο
.............

Μην είσαι τόσο σίγουρος αιθεροβαμωνα. Ο διαλογισμος και ο ήλιος προσωπικα με γεμίζουν ενέργεια. 

Πάντως αν έχεις λίγα κιλά παραπάνω απο το κανονικο σου βάρος, σε ένα υγιεινό οργανισμό, η θρέψη γίνεται απο εκει. (δες καμηλες)

Αιθεροβαμωνας
Ο κατα τ'αλλα συμπαθέστατος Ινδός γέροντας (αν δεν κάνω λάθος) 
που ανέφερες κάποια στιγμή (αν δεν είναι "κατασκευασμένη" ιστορία) 
μπορεί να χαρακτηριστεί απλα ως ιατρικό παράδοξο
του οποίου η χρησιμότητα ειναι μεγάλη , γιατί πολυ απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα !
.........
Δεν νομίζω να είναι σε θέση ένας γερακος, να κοροϊδέψει ένα σωρο επιστήμονες.
Πάντως έχω δει και εγω στον εαυτο μου, τρομερές αντοχές και μεταβολές. Μετα την πάροδο 10 ημερών, οι αισθήσεις σου είναι στην τιγκα, αισθάνεσαι πράγματα που ούτε Καν φανταζεσαι...όσο δε το προχωρας, συμβαίνουν διάφορα ψύχοσωματικα, που δεν αναφέρω...

Αιθεροβαμωνας
ΝΑΙ στην ΣΩΣΤΗ διατροφή !
.......
Η αρχη της μισής σοφίας!

Αιθεροβαμωνας
"Σοφοί" οι λιτοδίαιτοι !
..........
Μπά δεν το βλέπω έτσι. Ο χιτλερ λιτόδιαιτος ήταν, σοφός δεν ήταν.

Αιθεροβαμωνας
Ακόμα ποιο σοφός, αυτος που κατανοεί και ουχί παπαγαλίζει "Παν μέτρον Άριστον"
.............
Σωστο και αυτο. Μα θέλει να πει, πως μετράς (υπολογίζεις)  τι είναι σωστο. Και στην περίπτωση μου, σωστο είναι η μη εξάρτηση άπο τη συνήθεια.

Θυμάμαι χαρακτηριστικα οταν διάβαζα τον Πλατωνα, καθώς έμπαινε στην ακαδημία, ορισμενοι μαθηται έπεζαν ζαριά, όταν στάθηκε και τους κοίταξε έντονα.

Αυτοι είδαν τον δάσκαλο τους, και αμέσως θέλησαν να τον καθησυχάσουν.

"δάσκαλε, προσέχουμε, δεν πεζούμε ποσά" του είπαν

Και ο Πλατωνας τους απάντησε.

"την συνήθεια την προσέξατε;"

Στην ουσία αιθεροβαμωνα, η αποχη δεν έχει να κάνει με το μετρο και το σωστο, μα με εκείνο τον αυτοματισμο που έχει δημιουργηθεί,(μέσα μου) απο διάφορες απροσεξιες μου. 

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 24/06/2012 14:06:22

24/06/2012, 14:06:44
quote:
pyramid
Και γιατί πρέπει να απέχεις από την τροφή μάτια μου και δεν κάνεις απλώς σεξ.

Έρωτας και θανατος, του Πλάτωνα του αρέσει να ταξιδεύει απ' το ένα άκρο στο άλλο, και μετά να γυρνάει πίσω
Σωστά Πλάτωνα;

quote:
Ακόμα ποιο σοφός, αυτος που κατανοεί και ουχί παπαγαλίζει "Παν μέτρον Άριστον"

Το οποίο είναι και λάθος, αφού το σωστό είναι "Μέτρον άριστον", το "παν" το προσθέσαμε οι (αγγράμματοι) νεοέλληνες για ευφωνία.

24/06/2012, 14:10:09
Να σηκώσει το χέρι του όποιος θα επέλεγε τον Πλάτωνα για συγκάτοικο σε πυρηνικό καταφύγιο μετά από ρίψη ατομικής βόμβας!
24/06/2012, 14:14:16
24/06/2012, 14:17:57

Σήμερα δοκτορα το παρακανα!

Καπουτσινο το πρωι, και Χυμό ανανας για μεσημέρι!

Το βράδυ έχει νεράκι, με βιταμινες!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 24/06/2012 14:18:27

24/06/2012, 14:30:38
Τι βιταμίνες βρε; Παραβιάζεις τη συμφωνία.
Είπαμε να μη τρως, όχι να τρώς δέκα πιάτα σε ένα χαπάκι!
24/06/2012, 14:38:45
quote:

Έλα ρε πως κανείς έτσι...

σήμερα θα πάρω μια, γιατι έχω έλλειψη απο Β6, και τέτοιες. Εξάλλου δεν είμαι εθισμενος σε βιταμινες, σε αυτοματισμους είμαι!

Κανε αποχη και εσυ, και τρώε ένα χάπι με complessso bit B!

24/06/2012, 15:21:51
Εγώ το μόνο που κάνω σχετικά με το φαγητό είναι να εμπιστεύομαι τον οργανισμό μου/σώμα μου.

Αν πεινάσω θα φάω, αν όχι δεν θα φάω.

Στην ποσότητα δεν κάνω υπερβολές.

Εχει τύχει και να αφήσω πιάτα μισά (αν και δεν μ'αρεσει να το κάνω όταν μου τα προσφέρουν) απλώς και μόνο διότι έφτασα στον κορεσμό.

Θεωρώ ότι πλην παθολογικών περιπτώσεων, ο οργανισμός μας είναι σε θεση να μας δίνει το πρασινο και το κοκκινο φως, αν τον ακούμε βεβαια....

Ουδέποτε υπέβαλλα τον εαυτό μου σε κάποια σκόπιμη στερηση και δεν ξερω πού θα με ωφελούσε αυτό (πέραν του να πώ : ναι, μπορώ να το κάνω, κέρδισα το στοίχημα...)
Βεβαίως, σεβομαι τις διαφορετικες απόψεις εδώ, από τους "ασκητισμούς" μέχρι τους "βετζετεριαν" αλλά δεν βλέπω το 'υψηλό' νόημα που υποτίθεται ότι υπηρετούν πέρα από την προσωπική επιλογή και άσκηση.

Κατά τα λοιπά συντάσσομαι με την πυραμιδική "σχολή"

quote:
quote:
pyramid
--------
Και γιατί πρέπει να απέχεις από την τροφή μάτια μου και δεν κάνεις απλώς σεξ.
--------
Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι

διότι όπως το βλέπω το θέμα,
όσον αφορά το φαγητό μπορώ να γίνω ...Πλάτωνας,
αλλά στην "αλλη τροφή" ούτε λόγος για περιορισμό!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

24/06/2012, 16:34:41
Πυθαγορας

διότι όπως το βλέπω το θέμα,
όσον αφορά το φαγητό μπορώ να γίνω ...Πλάτωνας,
αλλά στην "αλλη τροφή" ούτε λόγος για περιορισμό!
...............

Να το δούμε προσεκτικά αδερφέ, αν και πρέπει να λάβουμε στα υπ όψιν την διάφορα στις ηλικίες. Γιατι (στο σεχ), άλλο να είσαι 20 άλλο 30 άλλο 40 και άλλο 50 και βάλε...αν και εδω πάνω λένε πως οι μεσαίες ηλικίες (ιδιαίτερα οι γυναίκες) έχουν περισσότερες ανάγκες!

Εγω παντός δηλώνω και εκει ελεύθερος, μα φοβάμαι πως μπορει να φανταστεί, διάφορα άτοπα.... το μυαλο σας!

24/06/2012, 19:10:30
quote:

quote:

Έλα ρε πως κανείς έτσι...

σήμερα θα πάρω μια, γιατι έχω έλλειψη απο Β6, και τέτοιες. Εξάλλου δεν είμαι εθισμενος σε βιταμινες, σε αυτοματισμους είμαι!

Κανε αποχη και εσυ, και τρώε ένα χάπι με complessso bit B!

Ε εντάξει, αν είναι για ένα τοσο δα χαπάκι.. εντάξει εντάξει