ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχετικά με 5 μεταφυσικά θέματα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Σχετικά με 5 μεταφυσικά θέματα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

KALACHAKRA59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
20/09/2013, 23:54:08
quote:

quote:
Δε διαφώνησα σε αυτό.Συμφωνώ. Δεν είναι εκεί όμως η ουσία. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ειναι καλό ή κακό το να αντιταχτεί κάτι στο Θεό. Αν είναι κακό , όπως υποτίθεται ότι είναι, ΠΩΣ αυτό το κακό γεννήθηκε από κάτι καλό; Δε σε απασχόλησε ποτέ αυτό; Θεωρείς φυσικό (και εφικτό)το καλό να γεννά κακό;

Με απασχόλησε και μάλιστα πάρα πολύ αυτό που ρωτάς. Κατέληξα στο εξής: εμείς τα δημιουργήματα του θεού δεν είμαστε...θεός!

Μπορείς να το αποδείξεις αυτό; Ή το θεωρείς εξ ορισμού ότι έτσι είναι;

Ωραία έστω ότι δεν είμαστε Θεός. Άρα ο Θεός έφτιαξε κάτι το ατελές; Αν ναι τότε κάποια από τις τρεις ιδιότητές του τις κύριες λείπει, άρα δεν είναι Θεός. Δε μπορεί κανείς να δεχτεί και το ένα και το άλλο με τον ορισμό περί καλού και κακού ως αντίθετα στοιχεία που το καθένα έχει δική του ύπαρξη.

quote:

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι μας δόθηκε η ελευθερία της βούλησης, το αυτεξούσιο, η δυνατότητα να διαλέγουμε ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά κάπου κάνει λάθος η σκέψη μας και πολλές φορές επιλέγουμε το κακό.

Δεν διαφωνώ. Το ερώτημα δεν αναφέρεται στο ΠΩΣ ή ΓΙΑΤΙ επιλέγουμε κάτι κακό αλλά στο ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ αυτό το κακό που επιλέξαμε. Αν δεν υπήρχε δε θα μπορούσαμε να το επιλέξουμε.

quote:

Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είμαστε τέλεια φτιαγμένοι, γιατί μπορώ να σου αντιστρέψω το ερώτημα και να σε ρωτήσω:
Πώς κάποια όντα κατάφεραν και μείναν στο καλό και δεν έπεσαν;

Ρωτώντας αυτό έχεις μπει ήδη στην παραδοχή ότι κάποια όντα έπεσαν.
Μπάινοντας σε αυτή τη λογική ήδη δέχεσαι κάτι αντιφατικό και παράλογο. Και μετά με ρωτά γιατί συνέβη το άλλο σκέλος του παραλόγου συλλογισμού (διατήρηση στο καλό) αντί για το πρώτο (πτώση).

ΑΝ επιχειρήσω να σου απαντήσω θα αναγκαστώ να παραδεχτώ τον συλλογισμό ότι κάποια όντα έπεσαν, το οποίο εγώ δεν το παραδέχομαι με τον τρόπο που το θέτεις εσύ. Δηλαδή εγώ λέω ΚΑΝΕΝΑ δεν έπεσε ουσιαστικά και εσύ μου λες γιατί κάποια δεν έπεσαν. Δηλαδή παραβλέπεις αυτό που θέλω να αμφισβητήσω.

quote:

Οι άγγελοι με αρχηγούς τον Μιχαήλ και Γαβριήλ, ΠΩΣ κρατήθηκαν και δεν έπεσαν; Ακόμα, κάποιοι άγιοι από τους ανθρώπους, ΠΩΣ παρέμειναν στο καλό και δεν διέπραξαν κανένα κακό; Αυτοί δηλ ήταν διαφορετικά φτιαγμένοι; Από άλλη ουσία;

Η άποψή μου είναι ότι τίποτε δεν είναι κατ΄ουσίαν (δηλαδή από κάθε άποψη) κακό αλλά μόνο "σχετικά με - (κάτι)" κακό.

quote:

Πάντως, Kalachakra, αυτό που ρωτάς είναι δύσκολο θεολογικό ζήτημα...

Είναι ;;;

20/09/2013, 23:59:45
quote:

panpam θα σου πάντως κάτι τελευταίο, Χαρακτηριστικό είναι ότι η

ιουδαϊκή παράδοση δεν αποδίδει το έργο στον προφήτη Ιεζεκιήλ, αλλά

στους «άνδρες της μεγάλης Συναγωγής» ...

Πρώτη φορά ακούω τέτοια εκδοχή, και μάλλον δεν έχει καμιά στήριξη. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τα λίγα της ΠΔ για τα οποία η σύγχρονη έρευνα δέχεται ότι είναι αυθεντικό.
maria3Μέλος
21/09/2013, 08:24:57
quote:

Δεν σου απαντάει το χωρίο της Αποκάλυψης; Δεν ρώτησες πού αναφέρεται ο Διάβολος σαν έκπτωτος;

Αυτό δεν λέω και εγώ ότι δεν τον λέει Άγγελο άλλα ότι τον ρίξανε από την μάχη που έγινε στον ουρανό εβλήθη λέει για την ακρίβεια, τι δεν καταλαβαίνεται;

Για να μην τα πολυλογώ, θα σου πω το σκεπτικό μου και γιατί ρωτάω και επιμένω.

Ο διάβολος θωρείτε έκπτωτος και σε καμία περίπτωση πρώην Άγγελος, δεν λέει πουθενά ότι πέφτοντας έγινε δράκοντας-όφις, απλά η μάχη έγινε στον ουρανό, αυτό πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήταν διαφορετική φυλή ανέκαθεν και αντιτάχθηκε στον Θεό γιαυτό και τον συνέτριψε είναι απλά τα πράγματα για μένα.

Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να τον θεωρείς Άγγελο Kalypso μπαίνει
στην συνέχεια και εύλογη απορία πως αυτό το τέλειο δημιούργημα του Θεού ζήλεψε τον άνθρωπο, όπως λένε ιερείς και γιαυτό ήταν εναντίον του Θεού, μα είναι δυνατόν;

Μην κοιτάς τον παράδεισο που τα πράγματα ήταν συμβολικά, ο Θεός εκεί δεν έκανε κανένα λάθος, αλλά με το θέμα του διαβόλου είναι σαν λέμε ότι ήταν το τέλειο λάθος, ακούς τι λέμε;

Ότι ήταν ο αγαπημένος του Θεού, ο ποιο όμορφος από όλους και ζήλεψε τον άνθρωπο και τον έριξε ο Θεός από τον ουρανό και πήρε μαζί του και άλλους Αγγέλους και ευτυχώς τον προειδοποίησε ένας Αρχάγγελος ή ο Μιχαήλ ή ο Γαβριήλ και δεν πήρε και άλλους Αγγέλους μαζί του, δηλαδή εσύ πιστεύεις σε αυτήν την ιστορία;

Αυτό σου λέω που τα αναφέρει όλα αυτά που λένε οι Ιερείς;

Αυτό θέλω να μου πείτε το πως δημιουργήθηκε όλο αυτό από που;

Με άλλα λόγια γιαυτό ρωτάω ξέρω τι γράφουν οι γραφές απλά ήθελα να δείτε λίγο το σκεπτικό μου, δεν αντιλέγω σε αυτά που μου λέτε σας ρωτάω απλά είναι τα πράγματα που διευκρινίζεται;

Για όλα αυτά που λέγονται.

Και μην ξεχνάμε υπήρχαν άνθρωποι που πιστεύανε στον δράκο και είναι στην φιλοσοφία τους και στην κουλτούρα τους είναι η Κινέζοι, δεν είναι τυχαίο που κατά την διάρκεια της δυναστείας του Χαν (206 π.Χ) αλλά και αργότερα, ο δράκος με τα 5 νύχια ήταν το έμβλημα της αυτοκρατορικής κυριαρχίας, δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμβολικό.

Με άλλα λόγια γιαυτό ρωτάω ξέρω τι γράφουν οι γραφές απλά ήθελα να δείτε λίγο το σκεπτικό μου.

Panpam πιστεύω στον προφήτη Ιεζεκιήλ απλά λέω ότι αλλοιώθηκαν τα γραπτά του με την πάροδο των χρόνων και κάποια Εβραϊκή συναγωγή μετά από πάρα πολλά χρόνια, χιλιάδες τα έβγαλε στην επιφάνεια, αυτό εννοώ, δεν θα μάθουμε ποτέ τι εννοούσε πραγματικά.

Edited by - maria3 on 21/09/2013 08:30:57

21/09/2013, 10:00:55
quote:
...Ο διάβολος θωρείτε έκπτωτος και σε καμία περίπτωση πρώην Άγγελος, δεν λέει πουθενά ότι πέφτοντας έγινε δράκοντας-όφις, ...
....

Αυτό σου λέω που τα αναφέρει όλα αυτά που λένε οι Ιερείς;

Αυτό θέλω να μου πείτε το πως δημιουργήθηκε όλο αυτό από που;

Με άλλα λόγια γιαυτό ρωτάω ξέρω τι γράφουν οι γραφές απλά ήθελα να δείτε λίγο το σκεπτικό μου, δεν αντιλέγω σε αυτά που μου λέτε σας ρωτάω απλά είναι τα πράγματα που διευκρινίζεται;
...

Δεν κατάλαβα ακριβώς το 'έκπτωτος αλλά όχι πεσμένος άγγελος' (εκπτωτός=πεσμένος),
Οι διάφορες θρησκευτικές απόψεις έχουν προκύψει από διάφορους τρόπους. Υπάρχουν οι Γραφές, υπάρχει και η προσωπική εμπειρία, υπάρχει το πως ερμηνεύει κανείς την εμπειρία, υπάρχουν και τα συμπεράσματα που βγαίνουν 'λογικά', υπάρχουν και τα δάνεια όρων και καταστάσεων μεταξύ θρησκειών - που αν κάποιος κάπου δει ότι κάτι ταιριάζει μπορεί να το ενσωματώσει στις απόψεις του ξέροντας τι κάνει και από κει να συνεχιστεί από άλλους - που συχνά δεν ξέρουν.

Όλα τα πιο πάνω έπαιξαν ρόλο στο θέμα που μιλάμε.

Πολλές φορές πράγματα που 'λένε οι ιερείς' είναι κομμάτι της λαϊκής θρησκείας (που έχει και δανεισμούς) - και πράγματα που θεωρούνται 'δεδομένα' στη λαϊκή θρησκεία φαίνονται αφελή για τους θεολόγους...

maria3Μέλος
21/09/2013, 11:12:21
[/quote]
Δεν κατάλαβα ακριβώς το 'έκπτωτος αλλά όχι πεσμένος άγγελος' (εκπτωτός=πεσμένος),
[/quote]

panpam εμείς τον λέμε έκπτωτο, συγκεκριμένα λέει καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων, – ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, το έκπτωτος το έβαλα για να καταλάβετε τι εννοώ, αλλά μετά αν δεις παραπάνω το διόρθωσα και έβαλα εβλήθη, ναι μπορούμε να πούμε όμως και έκπτωτος άλλα όχι Άγγελος που σου φαίνεται το περίεργο; Γιατί συνάγεις την λέξη Άγγελος με το έκπτωτος;

έκπτωτος -η -ο [ékptotos] Ε5 : α.για ηγεμόνες, αρχηγούς κρατών κτλ. που έχουν εκπέσει από το αξίωμά τους, που χάνουν το αξίωμά τους: ~ μονάρχης. H έκπτωτη βασιλική οικογένεια. || (εκκλ. δίκαιο) αφαίρεση διοικητικής εξουσίας ως ποινή. || (στρατ.) στέρηση βαθμού και παρασήμων από αξιωματικό που καταδικάστηκε. β. (νομ.) για φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εκπέσει, έχει αποξενωθεί από δικαίωμά του.
[λόγ. < ελνστ. ἔκπτωτος `πεσμένος, εξορισμένος΄ κατά τη σημ. της λ. έκπτωσηα]

Για την ακρίβεια λέει ότι έπεσε αυτό, εξ έπεσεν από τον ουρανό άρα έγινε <<έκπτωτος>> βάζουμε εμείς τον ορισμό αργότερα, δεν τον ονόμαζει έκπτωτο ούτε ο προφήτης Ησαΐας(εξ έπεσεν), ούτε ο προφήτης Ιεζεκιήλ
(ἔῤῥιψά σε) και ούτε και η αποκάλυψη (ἐβλήθη),
βέβαια θα μου πεις ότι ο προφήτης Ιεζεκιήλ αυτό εννοεί όταν λέει:

υἱὲ ἀνθρώπου, λάβε θρῆνον ἐπὶ τὸν ἄρχοντα Τύρου καὶ εἰπὸν αὐτῷ· τάδε λέγει Κύριος Κύριος· σὺ ἀποσφράγισμα ὁμοιώσεως καὶ στέφανος κάλλους

ἐν τῇ τρυφῇ τοῦ παραδείσου τοῦ Θεοῦ ἐγενήθης· πάντα λίθον χρηστὸν ἐνδέδεσαι, σάρδιον καὶ τοπάζιον καὶ σμάραγδον καὶ ἄνθρακα καὶ σάπφειρον καὶ ἴασπιν καὶ ἀργύριον καὶ χρυσίον καὶ λιγύριον καί ἀχάτην καὶ ἀμέθυστον καὶ χρυσόλιθον καὶ βηρύλλιον καὶ ὀνύχιον, καὶ χρυσίου ἐνέπλησας τοὺς θησαυρούς σου καὶ τὰς ἀποθήκας σου ἐν σοὶ

ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας ἐκτίσθης σύ. μετὰ τοῦ Χεροὺβ ἔθηκά σε ἐν ὄρει ἁγίῳ Θεοῦ, ἐγενήθης ἐν μέσῳ λίθων πυρίνων.

ἐγενήθης σὺ ἄμωμος ἐν ταῖς ἡμέραις σου, ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας σὺ ἐκτίσθης ἕως εὑρέθη τὰ ἀδικήματα ἐν σοί.

ἀπὸ πλήθους τῆς ἐμπορίας σου ἔπλησας τὰ ταμιεῖά σου ἀνομίας καὶ ἥμαρτες καὶ ἐτραυματίσθης ἀπὸ ὄρους τοῦ Θεοῦ, καὶ ἤγαγέ σε τὸ Χεροὺβ ἐκ μέσου λίθων πυρίνων.

ὑψώθη ἡ καρδία σου ἐπὶ τῷ κάλλει σου, διεφθάρη ἡ ἐπιστήμη σου μετὰ τοῦ κάλλους σου· διὰ πλῆθος ἁμαρτιῶν σου ἐπὶ τὴν γῆν ἔῤῥιψά σε, ἐναντίον βασιλέων ἔδωκά σε παραδειγματισθῆναι.

Και πάλι δεν μιλάει για Άγγελο όμως, εμείς το υποθέτουμε πολύ αργότερα έτσι δεν είναι; Είπες μόνος σου δεν μπορεί να μιλάει για άνθρωπο και συμφωνώ αλλά ούτε και για Άγγελο κατά την άποψη μου, απλά για μία φυλή που θεωρούσε τον εαυτό της ανώτερο από τους άλλους και προσπάθησε να φτάσει τον Θεό.

Αν καταρριφθεί ένα αεροπλάνο και παίσει στην γη, τι θα πούμε;

Θα αναρωτηθούμε πως ανέβηκε στον ουρανό και πως έπεσε αφού θα ξέρουμε ότι είναι αεροπλάνο και έπεσε γιατί το έριξε μία αντίπαλη χώρα, εκεί γινόταν η μάχη στο ουρανού.

θα βγάλουμε σήμερα το συμπέρασμα και θα πούμε ήταν Αγγελικό επειδή ήταν στον ουρανό και έπεσε;

Όχι σου μιλάω με σημερινά στοιχεία.

Τι συμπέρασμα θα βγάλουμε στην σημερινή εποχή;

Edited by - maria3 on 21/09/2013 11:35:33

Edited by - maria3 on 21/09/2013 11:52:12

21/09/2013, 15:54:38
quote:
...

θα βγάλουμε σήμερα το συμπέρασμα και θα πούμε ήταν Αγγελικό επειδή ήταν στον ουρανό και έπεσε;

Όχι σου μιλάω με σημερινά στοιχεία.

Τι συμπέρασμα θα βγάλουμε στην σημερινή εποχή;

Edited by - maria3 on 21/09/2013 11:35:33

Edited by - maria3 on 21/09/2013 11:52:12

Ωραία, το θέμα είναι ότι ήταν 'κάτι' και έγινε ένα γεγονός και 'έπεσε' από κάποια πρότερη - αξιακά ανώτερη κατάσταση. Το 'άγγελος' καλό είναι - γιατί το αποκόβει από άλλες ερμηνείες (που είναι ορθό) γιατί τυχόν άλλες ερμηνείες μπορεί να γίνονται κατανοητές και διαφορετικά (δεν είναι πάντα ορθό)
maria3Μέλος
21/09/2013, 16:54:57
quote:

Ωραία, το θέμα είναι ότι ήταν 'κάτι' και έγινε ένα γεγονός και 'έπεσε' από κάποια πρότερη - αξιακά ανώτερη κατάσταση. Το 'άγγελος' καλό είναι - γιατί το αποκόβει από άλλες ερμηνείες (που είναι ορθό) γιατί τυχόν άλλες ερμηνείες μπορεί να γίνονται κατανοητές και διαφορετικά (δεν είναι πάντα ορθό)

Panpam το ορθό για μένα είναι να το διαχωρίζουμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πατάνε πάνω σε αυτό και μας κοροϊδεύουν, θεωρώντας τον Θεό μας ερπετοειδή ή σαυρόμορφο, γιατί σου λένε, αν ο διάβολος είναι πρώην Άγγελος, έτσι είναι και η φυλή των Αγγέλων, δεν το διαχωρίζουν ούτε αυτοί.

Για παράδειγμα αν ένας άνθρωπος την σημερινή εποχή δει ένα ερπετοειδή να αιωρείται τι θα πει;

Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές:

Η πρώτη είναι ότι είδε Άγγελο γιατί δεν έχει διαβάσει καλά τις γραφές και δεν ξέρη, οπότε φαντάζεται τον διάβολο με κέρατα, νυχτερίδα και άλλα τα συναφή, οπότε εφόσον βλέπει κάτι να αιωρείται και μία να εμφανίζεται, μία να εξαφανίζεται να είναι άυλο δηλαδή, θα πει Άγγελος Κυρίου μου εμφανίστηκε.

Και η δεύτερη είναι να πει αν έχει την μορφή αυτή και ήταν πρώην Άγγελος έτσι είναι όλοι οι Άγγελοι και θα χάσει την πίστη του μετά.

Οι άνθρωποι είμαστε πολύ απλή οι περισσότεροι δηλαδή και καλό θα ήταν να μην μπερδευόμαστε και να μην μπερδεύουμε τους ανθρώπους με ερμηνείες που δεν μας δίνονται πουθενά στις γραφές.

Γιαυτό και επιμένω.

21/09/2013, 18:13:37
quote:

quote:

Panpam το ορθό για μένα είναι να το διαχωρίζουμε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πατάνε πάνω σε αυτό και μας κοροϊδεύουν, θεωρώντας τον Θεό μας ερπετοειδή ή σαυρόμορφο, γιατί σου λένε, αν ο διάβολος είναι πρώην Άγγελος, έτσι είναι και η φυλή των Αγγέλων, δεν το διαχωρίζουν ούτε αυτοί.

Για παράδειγμα αν ένας άνθρωπος την σημερινή εποχή δει ένα ερπετοειδή να αιωρείται τι θα πει;

Η πρώτη είναι ότι είδε Άγγελο γιατί δεν έχει διαβάσει καλά τις γραφές και δεν ξέρη, οπότε φαντάζεται τον διάβολο με κέρατα, νυχτερίδα και άλλα τα συναφή, οπότε εφόσον βλέπει κάτι να αιωρείται και μία να εμφανίζεται, μία να εξαφανίζεται να είναι άυλο δηλαδή, θα πει Άγγελος Κυρίου μου εμφανίστηκε.

Και η δεύτερη είναι να πει αν έχει την μορφή αυτή και ήταν πρώην Άγγελος έτσι είναι όλοι οι Άγγελοι και θα χάσει την πίστη του μετά.

Οι άνθρωποι είμαστε πολύ απλή οι περισσότεροι δηλαδή και καλό θα ήταν να μην μπερδευόμαστε και να μην μπερδεύουμε τους ανθρώπους με ερμηνείες που δεν μας δίνονται πουθενά στις γραφές.

Γιαυτό και επιμένω.

Μου είναι αδιάφορη η 'ερπετολογία' - όσο για τις γραφές νομιζω ότι είναι σαφές αν τις δεις συνολικά ότι το βλέπουν το πράγμα ως 'άγγελο' - πρακτικά όμως; έστω έτσι ή αλλιώς, και λοιπον;
maria3Μέλος
21/09/2013, 18:55:02
quote:

3)Το Ακρο της Δημιουργίας
υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι επειδή έγινε μία αμαρτία από ένα κτίσμα του Θεού, τον Διάβολο, στην αρχή της ιστορίας του κόσμου, δημιουργήθηκε δυσαρμονία στο Σύμπαν και στερήθηκε ενέργειας μία ψυχή που βρίσκεται στην άκρη της δημιουργίας.
κατά πόσο αληθεύει αυτή η θεωρία;

Panpam Tι και λοιπόν;

Απαντάω στα ερωτήματα της Kalypsos.

Eρωτήματα,που τέθηκαν και λέω την άποψη μου, απλά είναι τα πράγματα δεν καταλαβαίνω;
Για μένα δεν υπάρχει άκρο της δημιουργίας, δηλαδή δυσαρμονία στο σύμπαν όσον αφορά τον άυλο και αόρατο κόσμο, ο άνθρωπος είναι το μόνο δημιούργημα που πραγματικά ξέφυγε και το βλέπουμε στην γένεση, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τον Θεό γιαυτό γιατί μας έδωσε την ελεύθερη βούληση, άσχετα αν λέμε ότι έφταιγε ο Όφις.

Πάλι δηλαδή κατηγορήσαμε κάποιον για τα δικά μας παραπτώματα, δεν μπορούμε να λένε οι Ιερείς:

α! Έκανες αυτή την σκέψη είναι του έξω από εδώ

Mετά να βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο, ο έξω από εδώ φταίει, ο Θεός φταίει κ.τ.λ

Να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον άνθρωπο και τις αποφάσεις του και μετά να λέμε, γιατί δεν επεμβαίνει ο Θεός αφού υπάρχει;

Γιατί δεν μας βοηθάει;

Αφού μας έδωσε την ελεύθερη βούληση απλά είναι τα πράγματα.

Δηλαδή αν ήθελε κάποιος να βοηθήσει την ανθρωπότητα (κάποιος που είχε την δύναμη) και δεν το έκανε θα έφταιγε ο έξω από εδώ;

Ή Οι άνθρωποι που δεν θα τον άφηναν;

quote:

4) Ο Μή Ων
πρόκειται για έναν δεύτερο θεό; ή μήπως για την αρνητική ενέργεια του Σύμπαντος; τί ακριβώς είναι ο μη ων;

Όσον αφορά το μη ων ναι το θεωρώ δεύτερη φυλή και ότι ήταν μαζί με τον Θεό στην δημιουργία, μπορεί ακόμα να ήταν και ο πρώτος κάτοικος της γης, μαζί με τους δεινοσαύρους (ερπετοειδή) και να εξέλεξε πρώτα αυτόν, (γιαυτό και επιμένω στον όρο όφις, δράκοντας κτλ).

Και μετά πιστεύω ότι νόμιζε ότι ήταν ποιο δυνατός από τον Θεό και τις ουράνιες στρατιές του και θέλησε να πάρει τα ινία, για να το πω απλά.

Δεν λέω ότι δεν τον θεωρό ον αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να τον θωρήσω δεύτερο Θεό, αλλά σαν φυλή πιστεύω ότι είναι ποιο εξελιγμένη από τον άνθρωπο, απλά δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερη σοφία από εμάς.

Edited by - maria3 on 21/09/2013 18:57:50

21/09/2013, 19:08:51

ΙΩΒ Κεφαλαιο 2

Ιωβ. 2,1 Ἐγένετο δὲ ὡς ἡ ἡμέρα αὕτη καὶ ἦλθον οἱ ἄγγελοι τοῦ Θεοῦ παραστῆναι ἔναντι Κυρίου, καὶ ὁ διάβολος ἦλθεν ἐν μέσῳ αὐτῶν παραστῆναι ἐναντίον τοῦ Κυρίου.

Ιωβ. 2,1 Καποιαν άλλην ημέραν, όπως η προηγηθείσα, ήλθον οι άγγελοι του Θεού, να παρουσιασθούν ενώπιον του Κυρίου. Και ο διάβολος ήλθεν εν μέσω αυτών, να παρουσιασθή πάλιν ενώπιον του Κυρίου.

Ιωβ. 2,2 καὶ εἶπεν ὁ Κύριος τῷ διαβόλῳ· πόθεν σὺ ἔρχῃ; τότε εἶπεν ὁ διάβολος ἐνώπιον τοῦ Κυρίου· διαπορευθεὶς τὴν ὑπ᾿ οὐρανὸν καὶ ἐμπεριπατήσας τὴν σύμπασαν πάρειμι.

Ιωβ. 2,2 Ο Κυριος ηρώτησε τον διάβολον· “από που, συ ερχεσαι;” Τοτε ο διάβολος απήντησε προς τον Κυριον· “περιήλθα την υπό τον ουρανόν γην, περιεπάτησα μέσα εις ολόκληρον την οικουμένην και ιδού είμαι παρών έδώ”.

http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/25.%20Iov.htm

21/09/2013, 19:36:59
maria3

quote:

Υπάρχει και τρίτη, να φωνάξει:

"Παιδιάαααα, ο γιαχβέ, φέρτε τις σφεντόνες."

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

maria3Μέλος
21/09/2013, 19:45:17
quote:

ΙΩΒ Κεφαλαιο 2

Ιωβ. 2,1 Ἐγένετο δὲ ὡς ἡ ἡμέρα αὕτη καὶ ἦλθον οἱ ἄγγελοι τοῦ Θεοῦ παραστῆναι ἔναντι Κυρίου, καὶ ὁ διάβολος ἦλθεν ἐν μέσῳ αὐτῶν παραστῆναι ἐναντίον τοῦ Κυρίου.

Ιωβ. 2,1 Καποιαν άλλην ημέραν, όπως η προηγηθείσα, ήλθον οι άγγελοι του Θεού, να παρουσιασθούν ενώπιον του Κυρίου. Και ο διάβολος ήλθεν εν μέσω αυτών, να παρουσιασθή πάλιν ενώπιον του Κυρίου.

Ιωβ. 2,2 καὶ εἶπεν ὁ Κύριος τῷ διαβόλῳ· πόθεν σὺ ἔρχῃ; τότε εἶπεν ὁ διάβολος ἐνώπιον τοῦ Κυρίου· διαπορευθεὶς τὴν ὑπ᾿ οὐρανὸν καὶ ἐμπεριπατήσας τὴν σύμπασαν πάρειμι.

Ιωβ. 2,2 Ο Κυριος ηρώτησε τον διάβολον· “από που, συ ερχεσαι;” Τοτε ο διάβολος απήντησε προς τον Κυριον· “περιήλθα την υπό τον ουρανόν γην, περιεπάτησα μέσα εις ολόκληρον την οικουμένην και ιδού είμαι παρών έδώ”.

http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/25.%20Iov.htm

KALACHAKRA αν είναι για μένα το μήνυμα θέλω να σου πω ότι, εμένα η αντιπαράθεση μου δεν είναι για την λέξη

διάβολος είναι ότι τον ονομάζουμε πρώην Άγγελο και εδώ είναι

σαν να μας δείχνει ότι πρώτη φορά ο Θεός συναντάει τον διάβολο και τον

ρωτάει από που ήρθες;

Δεν λέω πουθενά ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ο διάβολος, απλά

θέλω μία διευκρίνηση για το ότι είναι πρώην Άγγελος.

maria3Μέλος
21/09/2013, 23:12:17
quote:

Υπάρχει και τρίτη, να φωνάξει:

"Παιδιάαααα, ο γιαχβέ, φέρτε τις σφεντόνες."

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

γιαπετ χωρίς πλάκα τώρα για πες μου π.χ πως πολεμάς κάτι που είναι

ορατό αλλά γίνεται και αόρατο, γενικώς είναι άυλο και μπορεί να

παίζει με το μυαλό σου και να ακούει τις σκέψεις σου και να το έχεις

δει μόνο εσύ και το δέκα τις εκατό του πληθυσμού.

Αν δεν πιστεύεις στον Θεό, που σε έχει βοηθήσει και στο παρελθόν ποιος

θα σε βοηθήσει;

Η γήινη τεχνολογία και η ΝΑΣΑ;

Που τα ξέρουν όλα

(εκτός από την σφεντόνα).

Γιατί γιαυτό μιλάμε, οπότε γίνεται και αναφορά.

Edited by - maria3 on 21/09/2013 23:13:50

21/09/2013, 23:46:42
maria3

quote:
γιαπετ χωρίς πλάκα τώρα για πες μου π.χ πως πολεμάς κάτι που είναι

ορατό αλλά γίνεται και αόρατο, γενικώς είναι άυλο και μπορεί να

παίζει με το μυαλό σου και να ακούει τις σκέψεις σου και να το έχεις

δει μόνο εσύ και το δέκα τις εκατό του πληθυσμού.

Μαρία, στα σοβαρά τώρα.

Για να πω την άποψή μου πρέπει πρώτα να καταλάβω τι ψάχνεις να βρεις για να δω αν έχω άποψη επ' αυτού.

Είμαι λίγο αργόστροφος και γι' αυτό πρέπει να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό που αναφέρεις παραπάνω...

Αυτό που έχω αντιληφθεί, έως τώρα, είναι το ζόρι σου αν ο διάβολος είναι άγγελος η όχι.

Καλά πάω;;;

quote:
Αν δεν πιστεύεις στον Θεό, που σε έχει βοηθήσει και στο παρελθόν ποιος

θα σε βοηθήσει;

Μιλάς για τον εαυτό σου; Γι' αυτό που είπες με το "άγιο" πνεύμα;

quote:
Η γήινη τεχνολογία και η ΝΑΣΑ;

Η ΝΑΣΑ κάθε άλλο απ' το να μας βοηθήσει θέλει...

Για γίνε πιο συγκεκριμένη, μπας και έχω άποψη...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

KalypsoΜέλος
22/09/2013, 00:23:59
quote:
ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ αυτό το κακό που επιλέξαμε.

Kalachakra, πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η αρνητική δύναμη που σου ανέφερα, ο Μη Ων, είναι μια κατάσταση αφόρητου πόνου, καταστροφής, σκοταδιού και χάους γενικότερα. Αυτό πιστεύω ότι πίεσε και τον διάβολο και, ενώ εκείνος έπρεπε στην αρνητική σκέψη που του γεννήθηκε να φέρει αντίλογο, αυτός αντίθετα την δέχτηκε και διέπραξε αμαρτία.

Δεν πιστεύω ότι ο Μη Ων είναι πρόσωπο, δεν τον θεωρώ δηλ. δεύτερο θεό, αλλά κάτι που εκπορεύεται από την όψη του Θεού ιδωμένη από την αρνητική της μεριά.

Αυτό μπορώ να σου πω.

Δεν καταλαβαίνω όμως το σκεπτικό σου όταν γράφεις, ότι "ΚΑΝΕΝΑ" ον δεν έπεσε ουσιαστικά. Άσε τον διάβολο, εμείς οι άνθρωποι δεν πέσαμε;
Πώς εξηγείς την αρρώστια, τους πολέμους και τον θάνατο;...

maria3Μέλος
22/09/2013, 00:37:22
quote:

Είμαι λίγο αργόστροφος και γι' αυτό πρέπει να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό που αναφέρεις παραπάνω...

Έτσι δεν είναι ο διάβολος των χριστιανών ορθοδόξων;

quote:

Αυτό που έχω αντιληφθεί, έως τώρα, είναι το ζόρι σου αν ο διάβολος είναι άγγελος η όχι.

Καλά πάω;;;

[quote]

δεν είναι ζόρι, είναι η ένσταση μου ότι ο διάβολος δεν είναι σε καμία περίπτωση πρώην Άγγελος, αλλά ερπετοειδής-δράκων και το λένε και οι γραφές.

[quote]

Μιλάς για τον εαυτό σου; Γι' αυτό που είπες με το "άγιο" πνεύμα;

Δεν θα σου το κρύψω ναι.

[quote]

Η ΝΑΣΑ κάθε άλλο απ' το να μας βοηθήσει θέλει...

Για γίνε πιο συγκεκριμένη, μπας και έχω άποψη...

Αυτό πιστεύω και εγώ, πιστεύω ότι η ΝΑΣΑ προσπαθεί να τους μημηθοί, τον διάβολο δηλαδή και στην προσπάθεια αυτή έχει χάσει τον στόχο της.

Πιστεύω ότι έχουν ανακαλύψει ειδικά μηχανήματα και για να τους ανιχνεύουν, αλλά και να τους βλέπουν, οι τεχνολογία τους βασίζεται γενικώς πάνω τους, έχουν ανακαλύψει και αυτοί κάποιες στολές όπου είναι μαύρες και τους κάνουν αόρατους σαν τα φάντομ, μπορούν μέσα από δέκτες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και όλα τα συναφή γενικώς με τον ηλεκτρισμό, να επικοινωνούν με τον άνθρωπο, (να τον επηρεάζουν), κάποιες ανακαλύψεις που δεν θα τις μάθουμε ποτέ ή όχι προς το παρόν.

Δεν θέλουν ο άνθρωπος με καμία μα καμία Παναγία να έχει σχέση με αυτές τις (οντότητες), σαν να φοβούνται και αυτοί τον ερχομό κάποιου καινούργιου ηγέτη, οπότε δεν θέλουν να ξέρουμε και γι αυτές,, αυτά είναι τα συμπεράσματα μου και αν θες με λες και τρελή.

Γίνεται πόλεμος εκεί έξω πιστεύω για αυτούς.

22/09/2013, 01:21:34
maria3, κάθε άλλο από τρελλή είσαι, απλά δε νομίζω ότι γνωρίζεις πόσο δίκαιο έχεις.

Αλλά ας το πάμε λάου λάου.

Ο διάβολος (συκοφάντης), είναι ένας χαρακτηρισμός του δράκοντα ή του όφεως, έτσι δεν είναι;

Όταν διαβάζεις στα "ιερά" σου κείμενα για δράκο και για φίδι, σε τι πιστεύεις ότι αναφέρονται;;

Σε μεγάλα ιγκουάνα, σε κροκόδειλους, σε οχιές και σε βόες ή κωδικοποιούν κάτι άλλο, αποκαλώντας το έτσι;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

maria3Μέλος
22/09/2013, 07:38:08
quote:

Ο διάβολος (συκοφάντης), είναι ένας χαρακτηρισμός του δράκοντα ή του όφεως, έτσι δεν είναι;

Ναι το λέει και το όνομα του διάβολος, δια βάλον δηλαδή, μας παραπλανεί.

quote:

Όταν διαβάζεις στα "ιερά" σου κείμενα για δράκο και για φίδι, σε τι πιστεύεις ότι αναφέρονται;;

Σε μεγάλα ιγκουάνα, σε κροκόδειλους, σε οχιές και σε βόες ή κωδικοποιούν κάτι άλλο, αποκαλώντας το έτσι;

Είναι απλά τα πράγματα σε κάποιο είδος που δεν το ξέρουμε, δηλαδή κάτι σαν δράκων το λέει, αλλά όχι τα απλά ερπετοειδή, απλό δεν είναι;

Τότε οι άνθρωποι μιλούσαν πολύ απλά, κωδικοποιούσαν κάτι άλλο, τότε ένας άνθρωπος, εκείνη την εποχή, πως θα περιέγραφε ένα ερπετοειδή-δράκων, με το παραπλήσιο του είδος, έτσι δεν είναι;

22/09/2013, 15:26:55
quote:

Kalachakra, πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η αρνητική δύναμη που σου ανέφερα, ο Μη Ων, είναι μια κατάσταση αφόρητου πόνου, καταστροφής, σκοταδιού και χάους γενικότερα. Αυτό πιστεύω ότι πίεσε και τον διάβολο και, ενώ εκείνος έπρεπε στην αρνητική σκέψη που του γεννήθηκε να φέρει αντίλογο, αυτός αντίθετα την δέχτηκε και διέπραξε αμαρτία.

Δεν πιστεύω ότι ο Μη Ων είναι πρόσωπο, δεν τον θεωρώ δηλ. δεύτερο θεό, αλλά κάτι που εκπορεύεται από την όψη του Θεού ιδωμένη από την αρνητική της μεριά.

Αυτό μπορώ να σου πω.

Δεν αλλάζει το ερώτημα που έθεσα. Είπα ότι το ερώτημα είναι πως δημιουργήθηκε η ΠΡΩΤΗ κακή σκέψη στο διάβολο θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κάτι κακό ποιο πριν. Αφού εσυ θεωρείς ότι υπάρχει τότε αναδιατυπώνω το ερώτημα για όλες τις περιπτώσεις: ΠΩΣ δημιουργήθηκε το ΠΡΩΤΟ κακό (είτε αυτό ήταν σκέψη ή ενέργεια) είτε στο διάβολο είτε σε οποιοδήποτε άλλο ον. Δεν μας ενδιαφέρει εδώ αν ο διάβολο είναι το πρωτο κακό ον αλλά πως δημιουργήθηκε το πρωτο κακό από οντα ή στοιχεία που ΟΛΑ ήταν καλά και εντελώς καλά. Αν κάποιο δεν ηταν εντελώς καλό σημαίνει ότι το πρώτο κακό είχε δημιουργηθεί πιο πριν οπότε πάμε σε αυτή τη στιγμή.

Το μη Ον δεν υπάρχει. Αν του αποδώσεις οποιαδήποτε ιδιότητα πχ. σκοτάδι , πόνο καταστροφή κλπ τότε αυτό ΔΕΝ λέγεται Μη Ον αλλά Ον με κάποιες ιδιότητες. Όταν μιλάμε το Ον (γενικά)τίποτε χωρίς να προσδιορίζουμε καμμιά ιιδότητα επιπλέον, δεν εννούμε κανένα από τα επιμέρους όντα αλλά το Υ.Ο. που είναι ένα και μοναδικό και δε μπορεί να έχει δεύτερο. ΜΗ ΟΝ σημαίνει είτε ένα ον με καμμιά ιδιότητα είτε δεν υπάρχει ως ον που είναι πείσης το ίδιο. Γιατί κάθε ον έχει ΜΙΑ ιδιότητα τουλάχιστον : την ύπαρξη. Αν κάτι δεν είναι ον δεν έχει αυτή την ιδιότητα , δηλάδη δεν υπάρχει εντελώς. Ούτε ως σκοτάδι, ούτε ως πόνος ούτε ως καταστροφή. Αν του αποδώσεις οποιαδήποτε ιδιότητα το κάνεις ον και όχι μη-ον. Δεν μπορεί ούτε πίσεη να ασκήσει ούτε να προβάλλει οτιδήποτε στο διάβολο ή σε άλλο ον. Τίποτε. Δεν έχει καμμιά δύναμη και καμμιά ενέργεια αφού δεν έχει ύπαρξη.Αλλιώς, αν θεωρήσεις ότι έχει κάτι, είναι (και λέγεται) ον και όχι μη-ον. Είναι θέμα σωστής χρήσης των όρων και της γλώσσας μας.

Συνεπώς το ερώτημα που τίθεται είναι : ΠΩΣ έγινε η πρώτη κακή σκέψη ή ενέργεια για ΠΡΩΤΗ στο σύμπαν αφού ΤΑ ΠΑΝΤΑ ήταν καλά;

Υπάρχουν δύο πιθανές απαντήσεις περί κακού: η μία είναι ότι κάποτε άρχισε χρονικά η ύπαρξή του. Αυτή την αντίληψη έρχεται να θίξει το παραπάνω ερώτημα για να δείξει ότι είναι ανακόλουθη με το να ισχυριστεί κάποιος ότι ΠΡΙΝ από τη στιγμή του πρώτου κακού ήταν ΟΛΑ καλά , γιατί από κάτι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καλό δε βγαίνει ποτέ κάτι κακό.

Η άλλη απάντηση λέει ότι ΠΟΤΕ το κακό δεν ξεκίνησε χρονικά να υπάρχει. Αυτό σημαίνει ένα από δύο πράγματα: ή είναι άχρονη ιδιότητα του Υ.Ο. και το Υ.Ο. είναι και κακό ή ότι το κακό δεν υπάρχει καθόλου και ούτε υπήρξε ποτέ. Το να πεις ότι είναι ιδιότητα του Υ.Ο. και ταυτόχρονα κακή είναι απίσξης αντιφατικό οπότε μένει μια μόνο λύση: το κακό δεν υπήρξε ποτέ!!! Γιατί ποτέ δε θα μπορούσε να πάρει αρχή στο χρόνο αφού ΟΛΑ ξεκίνησαν ΚΑΛΑ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ καλά. Είναι η δική μας αντίληψη που δε μπορεί να το δεχτεί εύκολα αυτό επειδή έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε δυαδικά.

quote:

Δεν καταλαβαίνω όμως το σκεπτικό σου όταν γράφεις, ότι "ΚΑΝΕΝΑ" ον δεν έπεσε ουσιαστικά. Άσε τον διάβολο, εμείς οι άνθρωποι δεν πέσαμε;
Πώς εξηγείς την αρρώστια, τους πολέμους και τον θάνατο;...

Εμείς οι άνθρωποι ΔΕΝ πέσαμε κυριολεκτικά μιλώντας. Απλά αποκτήσαμε ένα περίβλημα νοητικό, ένα ένδυμα παχύτερο από τα άλλα , το οποίο βλέπει δυαδικά και διχαστικά τα πράγματα. Αυτό είναι που βλέπει πτώση και αρρώστια και πόλεμο και θάνατο. Επειδή το ίδιο δε μπορεί να επιβιώσει από το θάνατο. Εκείνο όμως που υπάρχει πέρα από το θάνατο του σώματος βλέπει τη ζωή και το θάνατο ενιαία ως ένα κύμα με ανόδους και καθόδους, όχι ως τέλος ή κακό. Το Υ.Ο. όπως είπαμε δε μπορεί να κάνει κάτι κακό. Ο θάνατος και όλα όσα είπες είναι ΚΑΛΑ από την άποψή του επειδή ασκούν εκείνο που βρίσκεται πέρα από τη ζωή και το θάνατο του σώματος. Άρα ο θάνατος είναι μέσο περιορισμού του όποιου κακού και αποτέλεσμα της παρεκτροπής από το θείο νόμο. Όποιος ακολουθεί το θείο νόμο γεμίζει ζωή και αθανασία κυριολεκτική, νοητική, ψυχική και σωματική και δεν τον αγγίζει ο θάνατος όσο ακολουθεί το θείο νόμο.

Αν θελήσει να εναντιωθεί η θείος νόμος τον καταστρέφει επειδή αφήνει να επιβιώνει μόνο το καλό και αξιόλογο πάντα. Ο θανατός μας είναι λόγω αυτοκαταστροφής στην ουσία, επειδή καταστρέφουμε την ψυχή και το σώμα μας ενεργώντας προς λανθασμένες , αντίθετες προς το ρεύμα της Ζωής κατευθύνσεις. Έτσι στερούμαστε τη δύναμη της Ζωής και πεθαίνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Δεν έχουμε πέσει κυριολεκτικά λοιπόν αλλά ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι πέσαμε επειδή λειτουργούμε με την εξωτερική μας συνείδηση που ΑΥΤΗ βλέπει την πτώση επειδή έτσι μπορεί να βλέπει τα πράγματα. Όποτε λειτουργούμε για λίγο με κάποια πιο εσωτειρκή πλευρά του νου βλέπουμε την ενότητα και ζούμε για λίγο την αθανασία. Και οι δύο θεάσεις έχουν την αξία τους στο δικό τους επίπεδο η καθεμιά. Η θεραπεία της ιδέας ότι έχουμε πέσει έρχεται με τη σκέψη ότι μπορούμε να ΞΑΝΑ- ανέβουμε. Στην πραγματικότητα είμαστε ήδη εκεί αλλά δεν το ξέρουμε επειδή εκείνο το κομμάτι μας κοιμάται σαν βασιλιάς στο θρόνο του και ονειρεύεται ότι είναι ζητιάνος ο οποίος μέσα στο όνειρο αυτό,έχει ξεχάσει την ταυτότητά του αλλά υποψιάζεται ότι έχει βασιλική καταγωγή. Θέλει να φτάσει στο παλάτι για να μάθει ποιος είναι, αλλά χίλια δυό εμπόδια τον εμποδίζουν. Όταν φτάσει στο παλάτι που ονειρεύεται, μετά από πολύ κόπο και μόχθο, τότε μαθαίνει την καταγωγή του και από τη χαρά του ξυπνά και βρίσκεται στο θρόνο που ήταν πάντα. Μπορεί όμως και να μη χρειαστεί να περάσει αυτόν τον ονειρικό κόπο αν ξυπνήσει.

Στην Ανατολή μια παρόμοια εικόνα είναι ο Βισνού που κοιμάται στα νερά της αιωνιότητας. Η εσώτερη όψη που κοιμάται και έχει εισχωρήσει ως συνείδηση παντού σε διάφορες μορφές αυτοδιαιρούμενη και ξεχνώντας τον εαυτό της.

KalypsoΜέλος
22/09/2013, 23:30:37
Kalachakra, μην υποτιμάς την θεωρία του Μη Όντος. Το μη ον είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε και λέγεται ότι θα την καταλάβουμε όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα. Απλά, προσπάθησα να σου την εξηγήσω ορμώμενη από την προσωπική μου εμπειρία.

Όσο για την πτώση, δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υφίσταται. Είτε πρόκειται για τον διάβολο, είτε πρόκειται για εμάς τους ανθρώπους. Η πτώση έγινε γιατί η συνείδησή μας έσφαλε και από τότε άλλαξε το σκηνικό των πραγμάτων γύρω μας...