- "Θέλω να σωθώ... τι να κάνω? Μάρτυρας πίστης ή μήπως ορθόδοξος χριστιανισμός?" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Και ποιος όρισε το ότι δεν δικαιούνται όλοι τα ίδια σε ετούτη τη ζωή; Εσύ; Εγώ; Ο παποιός;εσύ λες ότι όλοι δικαιούνται τα ίδια στην ζωή;
Εγώ λέω πως ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή, σε ό,τι έχει ανάγκη για να επιβιώσει και να ζήσει μια αξιοπρεπής ζωή.
quote:
δηλαδή και ο μαθητής του 19,9 αλλά και ο μαθητής του 0,9 δικαιούνται και οι δυο υποτροφία;
Η παιδεία/ η γνώση, και θα έπρεπε να το γνωρίζεις εφόσον είσαι τόσο ελληναράς όσο δηλώνεις, πρέπει να είναι δωρεάν για όλους αγαπητέ μου άθεε και όχι να γίνεται εργαλείο πλουτισμού για τους ολίγους.
Η απόκτηση της γνώσης πρέπει να στοχεύει πρωτίστως στην πνευματική καλλιέργεια/ανύψωση του ατόμου και σε δεύτερη ή και τρίτη θέση να έρχεται η επαγγελματική αποκατάσταση του ίδιου του ατόμου.
Γνωρίζεις μήπως πόσα παιδιά του 0,9 στην Ελλάδα, έφυγαν στο εξωτερικό και με πολλές προσπάθειες και θυσίες κατάφεραν και σπούδασαν, τη στιγμή που η χώρα σου τους τιμωρούσε και δεν τους δεχόταν στα πανεπιστήμιά της, και σήμερα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες;
quote:
και ο μαθητής που η οικογένεια του έχει ετήσιο εισόδημα 12.000 αλλά και ο μαθητής που η οικογένεια του έχει ετήσιο εισόδημα 12.000.000 δικαιούνται και οι δυο να στεγαστούν στην φοιτητική εστία;
Έλα όμως που τα παιδιά του εισοδήματος των 12.000.000 στεγάζονται στη φοιτητική εστία και τα παιδιά των 12.000 μένουν απ΄ έξω.
quote:
και ο ανάπηρος αλλά και εγώ έχουμε το ίδιο δικαίωμα στο καλύτερο πάρκιν της πολυκατοικίας;
Σαφώς και έχετε το ίδιο δικαίωμα να έχετε και οι δυο πάρκιν, μόνο που η θέση του ανάπηρου θα πρέπει να είναι πιο φαρδιά για να μπορεί να εξυπηρετείται.
quote:
και αν στην πολυκατοικία υπάρχει απαγόρευση κατοικίδιων τότε θα πρέπει να μην επιτρέπετε ούτε στον τυφλό να έχει τον σκύλο του στο διαμέρισμα;
Τι να κάνει ο φουκαράς το τυφλός αφού αντί να έχει έναν συνάνθρωπό του δίπλα του, καταφεύγει στα σκυλιά;
Αλλά για να τα καταλάβει αυτά τα πράγματα ένας «άθεος» θα πρέπει να είναι Χριστιανός. Οπότε, δεν σε παρεξηγώ.

quote:
Think_Math:
Οι ηθικοί αυτοί κανόνες είναι ανεφάρμοστοι .
Είναι πολυ σχετικοί .
Η ίδια η εκκλησία που απαγορευει τον φόνο ως μέγιστη αμαρτία , ευλογεί "Τα όπλα τα ιερά" , σε περίπτωση πολέμου .
Εκει ο φόνος καθαγιάζεται γιατι εξυπηρετεί την ΕΠΙΒΙΩΣΗ .
Κοίταξε να δεις, η επιβίωση στα ζώα, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα με την επιβίωση του άνθρωπο.
Το ζώο δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Πρέπει να σκοτώσει για να φάει.
Ο άνθρωπος όμως έχει. Μπορεί να καλλιεργήσει, αλλά και να φτιάξει κοπάδια με οικόσιτα.
Έχει λοιπόν λύσεις.
Άρα ο επιτιθέμενος λαός στον αμυνόμενο δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία.
Και δεν μπορεί ο θύτης με το θύμα να μπουν στην ίδια ζυγαριά!
Όταν θα έρθει εδώ ο εχθρός της χώρας μου, τότε θα προσπαθήσω να τον σκοτώσω γιατί δεν έχω άλλη επιλογή.
Αυτός όμως τι δουλειά έχει εδώ? Ήρθε να με σκοτώσει.
Άρα έχω όλο το δικαίωμα να τον σκοτώσω προκειμένου να μη με σκοτώσει.
Αν όμως πάω εγώ στη χώρα του για να τον σκοτώσω τότε σε αυτό που αναφέρεις έχεις δίκιο.
Τώρα όμως όχι.
quote:
Think_Math:
Παρτο χαμπαρι .
Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ είναι πάνω απο όλους τους ηθικούς κανόνες γιατί συμβαδίζει με τον φυσικό νόμο .
Οι ηθικοί κανόνες εφαρμόζονται μόνο όταν ΔΕΝ διακυβέβεται η επιβίωση σου . Διαφορετικά πάνε περίπατο .
Για αυτό τον πολύ απλοικό λόγο όλες οι φιλοσοφίες και οι θρησκείες συνεχίζουν να κινούνται στην σφαίρα της ΟΥΤΟΠΙΑΣ .
Έχεις μπερδέψει αγαπητέ μου την ΕΠΙΒΙΩΣΗ με την ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
Σήμερα στη χώρα μας για λόγους επιβίωσης οι μικρότεροι δε σέβονται τους μεγαλύτερους?
Οι ληστείες για λόγους επιβίωσης γίνονται? Αν ναι θα έκλεβαν από τις τράπεζες 10.000€ και θα σταματούσαν. Όμως κλέβουν τη μία τράπεζα πίσω από την άλλη.....άρα είναι θέμα απληστίας και όχι επιβίωσης.
quote:
Think_Math:
Αν πέθαινες απο την πείνα εσύ η το παιδί σου , θα σου έλεγα Ευρωπαίε που θα πήγαινε ο πολιτισμός και οι ηθικοι σου κανόνες αλλα και η ανθρωπιά σου .
Μιλάς εκ του ασφαλούς γιατί ποτέ δεν έχεις ζήσει τέτοιες καταστάσεις και ευχομαι να μην τις ζήσεις ποτέ .
Μπορείς να έχεις δίκιο.
Η μητέρα μου, 1,5 ετών περίπου, κόντεψε να πεθάνει από την πείνα, δεν πήγαν οι δικοί της όμως να σκοτώσουν κανέναν για να σώσουν το παιδί τους.
Τα άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους κι έτυχε να ζήσει.
Έτσι θα κάνω κι εγώ, ποτέ μου δεν πρόκειται να αφαιρέσω ζωή για να σώσω τη δική μου ή κάποιου δικού μου, εκτός και εάν πρόκειται για άμυνα.
quote:
Think_Math:
Η κοινωνική πολιτική δεν φτάνει .
Πρέπει να αλλάξεις την νοοτροπία των ανθρώπων , και αυτο είναι πολύ δύσκολο .
Εδώ γνωρίζουν οτι το AIDS θερίζει και παρολαυτα δεν παίρνουν καμμία στοιχειωδη προφύλαξη απο αυτό .
Γυναίκες φορείς κάνουν συνεχώς παιδιά και μεταφέρουν και σε αυτά τον Ιο . Είναι μια κατάσταση απερίγραπτη .
Και φυσικά με τέτοιο επίπεδο , γίνονται ευκολά βορά για εκμετάλευση παντός είδους .
Μα αν υπήρχε η ανάλογη κοινωνική πολιτική, οι άνθρωποι αυτοί, θα τα αντιλαμβάνονταν όλα αυτά.
quote:
Think_Math:
Κανεις μεγάλο λάθος .
Ολοι οι πόλεμοι έχουν αντικειμενικούς στόχους , και σχεδιάζονται απο ΠΟΛΥ εξυπνους ανθρώπους με την καλή η την κακή έννοια της λέξης .
Αυτοι γνωρίζουν οτι ο πόλεμος είναι νομοτέλεια και φροντίζουν να τον καθοδηγούν αυτοί παρα να τον αφήνουν να ξεσπάσει απρόσμενα .
Και ξερουν μέχρι πιο σημείο πρέπει να προχωρά και που να σταματά .
Μαλλον φαντάζεσαι οτι ο κόσμος που ζεις κυβερνάται απο ηλίθιους έτσι ?
Αυτό θέλουν και αυτοί να πιστεψεις , ώστε κάθε φορά να βρισκουν κάποιο αποδιοπομπαίο τράγο ήτε αυτος λέγεται Χιτλερ ήτε λέγεται Μπους , για να του φορτώσουν την ρετσινιά .
Είναι πολύ βολική τακτική .
Δε θεωρώ έξυπνο ούτε τον Χίτλερ, ούτε τον Τσώρτσιλ για παράδειγμα. Τους θεωρώ πονηρούς και τίποτα περισσότερο.
Κανένας έξυπνος άνθρωπος δε θα θελήσει το κακό του γείτονά του για να κερδίσει αυτός, παρά μόνο ο ηλίθιος, ο αμόρφωτος και ο πονηρός.
Εκεί κατατάσσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που προκαλούν το κακό είτε στο γείτονά τους, είτε σε μία άλλη χώρα. Αλίμονο εάν τον κάθε σφαγέα ή κλέφτη τον αποκαλούσαμε και έξυπνο!, θα ήταν σα να θέλαμε να τον μιμηθούμε!
-Προσωπική μου άποψη.
quote:
Think_Math:
Δεν είναι τόσο απλοικό .
Η δική μου ευμάρεια εξασφαλίζει και την επιβίωση των παιδιών μου και αν γίνεται και των εγγονιών μου .
Ο άνθρωπος σκεφτεται πιο συνθετα , απο οτι το λιοντάρι .
Δηλαδή εάν εσύ έχεις κότερο, θα εξασφαλιστεί η επιβίωση των παιδιών σου? Τα εκατομμύρια δηλαδή των Ελλήνων που δεν έχουν κότερο, δεν έχουν εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών τους?
Ο Ωνάσης με την ευμάρεια που είχε, εξασφάλισε την επιβίωση των παιδιών του?
Ουκ εκ των πολλών το ευ, αγαπητέ μου.
quote:
Think_Math:
Δεν διαφωνώ με αυτα που γραφεις , αλλα το πρόβλημα είναι οτι οι θρησκείες ΛΕΝΕ πολλά , αλλα δεν ΠΕΙΘΟΥΝ κανένα .
Και δεν πείθουν γιατί πάνε κόντρα στον φυσικό νόμο , έχοντας την αφελή ψευδαίσθηση οτι ο ανθρωπος έχει ωριμάσει ξαφνικά τόσο πολύ ,ώστε να βάλει στην πάντα το ατομικό του συμφέρον προς όφελος της κοινωνίας .
Δεν περνάνε τα μηνύματα αυτά στους ανθρώπους , γιατί ο πραγματικός κόσμος ειναι διαφορετικός απο τον ΟΥΤΟΠΙΚΟ κόσμο που ενστερνίζονται οι θρησκείες
Είναι νομίζω τελείως υποκειμενική υπόθεση και όχι αντικειμενική. Εκ των πραγμάτων ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για το σήμερα και όχι για το αύριο.
Έτσι γράφει στα παλιά του υποδήματα και τις θρησκείες και το περιβάλλον που τον φιλοξενεί.
Και μιλώ πάντα για την πλειοψηφία, όπως κι εσύ.
Όμως και πάλι τονίζω, ότι δε φταίει το αυτοκίνητο για την στούκα επάνω στην κολόνα, αλλά ο μεθυσμένος οδηγός του......γιατί οδικοί κανόνες υπάρχουν.
Έτσι και η θρησκείες έχουν τους θρησκευτικούς τους κανόνες. Τη στιγμή όμως που δεν τους τηρούν οι άνθρωποι, δε φταίνε αυτές!
Γιατί όπως ο οδηγός αρέσκεται στο αλκοόλ και πίνει εις γνώσης των κινδύνων, έτσι ακριβώς και ο άνθρωπος αρέσκεται στην άσωτη ζωή και όχι στη συνετή. Δε φταίει λοιπόν η θρησκεία!....όπως δε φταίει και το αυτοκίνητο. Αυτά και τα δύο είναι προγραμματισμένα για να βοηθήσουν τον άνθρωπο και όχι να τον καταστρέψουν.
Η διαχείριση λοιπόν της κατάστασης βρίσκεται στα χέρια του ανθρώπου και όχι της θρησκείας.
Αυτός θα πάρει τις αποφάσεις για το πως θα κινηθεί και προς τα που. Η θρησκεία απλά θα του υποδείξει.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
quote:
Εαρινός:
Διαβάζω παντού να λέγεται , ότι ο Χριστιανισμός ή ο Βουδισμός ή η οποιαδήποτε Θρησκεία , δεν λέει να κάνουμε "αυτό" ή "εκείνο" ή το "άλλο"...εννοώντας παραβατικές πράξεις...Κι'ομως οι άνθρωποι , παρά τις συμβουλές-εντολές...πρωτίστως των γονιών και εν συνεχεία του οποιουδήποτε ηθικού προστακτικού κώδικα , λειτουργούν εντελώς διαφορετικά...κάνουν το εντελώς αντίθετο και αγνοούν γονείς και ηθκούς προστακτικούς κώδικες...
Εδώ είναι η ουσία του θέματος-προβλήματος...γιατί άραγε..???
Πολύ απλά γιατί σκέφτονται σαν κι εσένα.

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Εγώ λέω πως ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη ζωή, σε ό,τι έχει ανάγκη για να επιβιώσει και να ζήσει μια αξιοπρεπής ζωή.
Συμφωνώ απόλυτα, εκτός από το ς στο αξιοπρεπής
quote:
Η παιδεία/ η γνώση, και θα έπρεπε να το γνωρίζεις εφόσον είσαι τόσο ελληναράς όσο δηλώνεις, πρέπει να είναι δωρεάν για όλους αγαπητέ μου άθεε και όχι να γίνεται εργαλείο πλουτισμού για τους ολίγους.
Η βασική παιδεία πρέπει (και είναι από όσο ξέρω) όχι μόνο δωρεάν αλλά και υποχρεωτική. Όταν σου λέει o άθεος για υποτροφίες εννοεί για ΑΝΩΤΑΤΕΣ σπουδές. Δεν μπορεί να γίνονται όλοι διδάκτορες της ιατρικής...
quote:
Η απόκτηση της γνώσης πρέπει να στοχεύει πρωτίστως στην πνευματική καλλιέργεια/ανύψωση του ατόμου και σε δεύτερη ή και τρίτη θέση να έρχεται η επαγγελματική αποκατάσταση του ίδιου του ατόμου
Σωστό
quote:
Γνωρίζεις μήπως πόσα παιδιά του 0,9 στην Ελλάδα, έφυγαν στο εξωτερικό και με πολλές προσπάθειες και θυσίες κατάφεραν και σπούδασαν, τη στιγμή που η χώρα σου τους τιμωρούσε και δεν τους δεχόταν στα πανεπιστήμιά της, και σήμερα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες;
Ποια χώρα "του" εννοείς Ψηλέ; Γερμανός είσαι εσύ;Ακόμα και στα στραβά πρέπει να λέμε χώρα ΜΑΣ. Ίσως το α' πρόσωπο να μας πείσει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα
Όσο για τα παιδιά του 0.9, δε νομίζω να υπάρχουν τέτοια. Του 15 και του 13 βεβαίως, παιδιά που οι στρεβλώσεις και οι αδικίες του συστήματος δεν επέτρεψαν να διδαχθούν σωστά και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες. Υπάρχει και ένα όριο όμως. Όσο αδικημένος και να είσαι, κάτι το αξιοπρεπές θα κάνεις. Αυτό που πήρε 0.9 λογικά έδωσε λευκές κόλλες σε όλα τα μαθήματα και έκθεση έγραψε μια παράγραφο...
Edited by - IndustrialAngel on 27/08/2010 02:48:35
Ψηλός :
quote:
Και ποιος όρισε το ότι δεν δικαιούνται όλοι τα ίδια σε ετούτη τη ζωή; Εσύ; Εγώ; Ο παποιός;Ποιος ορίζει το ποιος είναι ο ποιο ικανός για να δικαιούται το παραπάνω σε ετούτη τη ζωή; Ο γιάπης; Ο καλλιτέχνης; Ο φιλόσοφος; Ο εργάτης; Ο χτίστης; ……….. ποιος;;
Ποιος από τους παραπάνω είναι ο λιγότερο ικανός και γιατί;Με ποιο κριτήριο ορίζεται αυτός ο «νομοθέτης/τσαμπουκάς»; Μήπως με το μέγεθος της καταστροφικής ισχύος που διαθέτει (το αντίθετο της Χριστιανικής αγάπης) ώστε να μπορεί να εξουσιάζει και να περνά το δικό του, να ορίζει;
Το ποιος είναι πιο ικανός και πιο άξιος , το καθορίζει η ικανοτητα του ατόμου να προσφέρει στην κοινωνία και στον εαυτό του .
Το καθορίζει επίσης η ικανότητα του να ηγείται και να παιρνει αποφάσεις .
Το καθορίζει επίσης το επίπεδο της νοημοσύνης που διαθετει , το ψυχικό του σθένος , και η ικανότητα του να επιβιώνει στον κόσμο αυτό , με τις δικές του δυνάμεις .
Δεν μπορεί λοιπόν ο υπάλληλος του ΟΣΕ να δικαιούται τα ίδια με τον χειρούργο γιατί ο δεύτερος σώζει ζωές .
Δεν μπορεί ο υδραυλικός να έχει Πόρσε Καγιεν και ο Χειρούργος ή ο καθηγητής πανεπιστημίου Χιουντάι .
Κι ομως στην Ελλάς του 2010 , και όχι μόνο , αυτά συμβαίνουν .
Και αυτό γιατί ως κοινωνία , έχουμε χάσει την μπάλα και τα έχουμε ισοπεδώσει όλα .
Το κριτίριο αξιολόγησης των ανθρώπων έπαψε να είναι το μυαλό τους και ο χαρακτήρας τους , αλλα το πόσο χοντρή είναι η τσέπη τους και ποσο μεγάλο είναι το αυτοκίνητό τους .
Γιαυτό και οταν πας στον χειρούργο να σε χειρουργήσει σου ζητάει φακελάκι .
Γιατί δεν δέχεται οντας ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ απο πολλους άλλους , να παίρνει λιγότερα απο τον υδραυλικό .
Τότε γκρινίαζεις ψηλέ και λες : " τον παλιάνθρωπο εκμεταλεύεται τον ανθρώπινο πόνο " .
Δεν έχεις καταλάβει όμως οτι υπευθυνος για αυτή την κατάσταση είσαι και εσύ που αποδέχεσαι αυτήν την ανωμαλία που ανέφερα χωρίς να αντιδράς , όπως και κάτι Ουτοπικές θεωρίες περί "Ισότητας των ανθρώπων".
Ισος με τους άλλους θέλει να είναι ο μουρλός .
Ο έξυπνος θέλει να είναι ανώτερος απο τους άλλους , και να του το αναγνωρίζουν .
Ετσι είναι η ανθρώπινη φύση . Τι να κάνουμε τώρα , να την διαστρεβλώσουμε για να ταιριάζει στις θεωρίες μας ?
quote:
Εσύ αυτό που λες το δέχεσαι και το ασπάζεσαι ως έναν «υπέρτατο» δίκαιο/σωστό νόμο ή ως έναν «συμπαντικό τσαμπουκά» στον οποίο δεν μπορείς να αντιδράσεις και υποκύπτεις και τον δέχεσαι;
Ο νόμος αυτός είναι ο φυσικός νόμος της επιβίωσης του ικανοτέρου .
Και φυσικά ο νόμος αυτός είναι δίκαιος και σωστός .
Διοτι τον εφτιαξε ο δίκαιος και σοφός Θεούλης που πιστευεις , ωστε να υπάρχει πρόοδος και εξέλιξη .
quote:
Τι θα πει ισότητα στο μυαλό και στις ικανότητες; Η λέξη ποικιλομορφία σου λέει τίποτα;
Η ποικιλομορφία δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε .
Ασφαλώς και ολοι οι ενεργοί πολίτες είναι χρησιμοι στην κοινωνία , αλλα δεν έχουν όλοι την ίδια προσφορά σε αυτήν .
Και στο ανθρώπινο σωμα όλα τα όργανα είναι απαραίτητα .
Αλλα ενώ μπορείς να ζήσεις χωρίς ένα πόδι , δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εγκέφαλο .
quote:
Υπάρχει καμιά ζυγαριά που τα μετρά την «ισότητα στο μυαλό και στις ικανότητες»; Μήπως θα πρέπει να φάμε ή να πιούμε κάτι το συγκεκριμένο για να γίνουμε ίσοι με τους «ικανούς»; Και αν δεν γίνουμε;
Και αν το παιδί σου γεννήθηκε με κάποια συγκεκριμένη νοητική ιδιομορφία/ικανότητα, θα πρέπει να μην δικαιούται τα ίδια σε αυτή τη ζωή;
Η ζυγαριά είναι η ίδια η ζωή και το τι καταφέρνεις σε αυτην .
Αν δεν τα καταφέρνεις δεν πειράζει , αλλα μην ζητάς να έχεις κότερο και 5 αυτοκίνητα , η να σε θαυμαζουν όλοι .
Αυτα δεν τα δικαιουται ο καθένας παρά μόνο οι ικανοί .
Αν ένα παιδάκι έχει πρόβλημα θα το φροντίσουμε φυσικά αλλα αυτο ΔΕΝ σημαίνει οτι θα το κάνουμε και Πρωθυπουργό της χώρας . Εκ των πραγματων δεν δικαιούται τα ίδια με τους άλλους γιατί δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί .
Τοσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις ?
quote:
Και ποιος θα είναι αυτός που θα ορίσει το πόσο «φιλάνθρωπος» θα είναι απέναντι στο παιδί σου ο τάδε «άξιος»; Ο ίδιος ο «άξιος»;
Αυτός που κάνει τους πολέμους και σκοτώνει, πράγμα που το θεωρείς ως κάτι το δεδομένο και φυσικό, για να κλέψει τους φυσικούς πόρους του γείτονά του;;
Ποιος σου είπε οτι οι άνθρωποι χρειάζονται την φιλανθρωπία και τον οίκτο των άλλων ?
Οι άνθρωποι εκτός απο ανάγκες , έχουν και κάτι που λέγεται ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ .
Προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να νιώσει κάποιος οικτο για το προσωπο μου , ούτε θα ήθελα την φιλανθρωπία κανενός .
Αν δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνος μου και με την αξία μου σε αυτό τον κόσμο , θα μου ήταν προτιμότερο να πάω να ζήσω μόνος μου ερημίτης σε βούνό , παρά να ζητιανευω στα φανάρια .
Ειδικά αντι του τελευταίου , θα προτιμούσα να μην ζώ .
quote:
Πρόσφατα, με αφορμή τη μεθοδευμένη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα στη Γερμανία από τα ΜΜΕ για τη δημιουργία κοινής γνώμης πως όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε λωποδύτες και ζούμε εις βάρος του Γερμανού φορολογούμενου πολίτη
Γιατί ψεμματα είναι ?
Οι μεγαλύτεροι λοπωδύτες της Ευρώπης ειμαστε .
Και εδώ εθελοτυφλείς ?
quote:
πώς απαξιώθηκε, με την ίδια περίπου μέθοδο, η εβραϊκή φυλή, στα μάτια των Γερμανών πολιτών και έτσι οι φασίστες μπόρεσαν και διέπραξαν αυτό το τεράστιο έγκλημα έχοντας με το μέρος τους, αν όχι την συναίνεση, την ανοχή των Γερμανών πολιτών!!!
Δεν μου λες κάτι .
Εσυ νομίζεις οτι ο Χίτλερ τα είχε με τους Εβραίους επειδη έτσι του'ρθε μία ωραία πρωία ?
quote:
Χρειάζεται επαγρύπνηση.
Δεν γνωρίζω ΤΗΙΝΚ ΜΑΤΗ από πού πηγάζουν αυτές σου οι απόψεις αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι πολύ επικίνδυνες και τίποτα δεν προσφέρουν, αντιθέτως.
Ναι είναι γεγονός οτι η αλήθεια είναι πάντα επικυνδυνη γιατι δημιουργεί προβλήματα σε αυτούς πασάρουν έντεχνα τα ψεύδη τους .
Σε αυτούς που έχουν μετατρέψει ολο τον πλανήτη σε μία μάζα ομοειδών άβουλων πλασμάτων που δεν τα διαφοροποιεί τίποτα .
Σε αυτούς που ενω χρησιμοποιούν ΩΜΑ το δίκαιο του ισχυροτέρου ώς μοναδικό νόμο , απαιτούν απο όλους τους άλλους να είναι προβατα και άβουλοι εντολοδοχοι των προσταγών τους .
Φίλε ψηλε αν εσύ γουστάρεις να είσαι δούλος και πρόβατο και να θεωρείς τον εαυτό σου τμήμα του κοπαδιού που αποτελείται απο λευκά ομοειδή προβατα , με γεια και με χαρά σου . Εγώ πρόβατο δεν θέλω να γίνω και δεν θέλω να σου μοιάζω . Ουτε θέλω να είμαστε ίσοι .
quote:
το οποίο και δικαιολογείς με την αναφορά σου περί αν-ισότητας στο μυαλό και στις ικανότητες.Αυτό που έχω να πω σε όσους τυχόν συμφωνούν μαζί σου, είναι πως:
αν η "τύχη" τους έκανε να είναι σήμερα οι Σπαρτιάτες στρατιώτες, κανείς δεν τους εξασφαλίζει πως σε ένα κοντινό αύριο δεν μπορεί να γίνουν οι είλωτες στον ίδιο τους τον τόπο!!
Αν απο ατυχία η αδυναμία γίνουν είλωτες καλά να πάθουν .
Εγω δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή τους αλλα με βάση το μυαλό τους .
Αν οι Ελληνες φανούν τόσο ανίκανοι και δειλοι και γίνουν δούλοι των ξένων , είναι αξιοι της μοίρας τους .
quote:
Αν η "τύχη" ή ο καλός Θεός τους χάρισε να είναι αρτιμελείς, να στέκονται στα πόδια τους και να έχουν κάποια θέση από αυτές που θεωρούνται σήμερα από τον ΤΗΙΝΚ ΜΑΤΗ και από τον περισσότερο κόσμο, ως από εκείνες των πιο «άξιων στο μυαλό και στις ικανότητες», κανείς δεν τους εξασφαλίζει πως έτσι θα είναι κα αύριο! Τα παραδείγματα που δικαιώνουν αυτό που λέω είναι πολλά, ίσως και στον περίγυρό σας να γνωρίζετε πολλά!!
Φυσικά και κανείς δεν το εξασφαλίζει .
Ρε ψηλέ να σου κάνω μία ερώτηση ?
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είσαι ?
Γιατί οσα λές , βγάζουν μια μιζέρια και ένα δημοσιουπαλληλίκι που δεν περιγράφεται .
Δηλαδή τι είναι η ζωή ? Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας ?
Να μπω να εξασφαλίστω και οτι Μ@λ@κία και να κάνω να μην έχω επιπτώσεις ?
Στην ζωή πρέπει να προχωρούν μπροστά οι Αξιοι , και όλοι να πληρώνουν για τα λάθη τους .
Οταν στην πορεια της ζωής σου πάψεις να είσαι ικανός σε ότι κάνεις , πρέπει να αφήσεις τόπο σε αυτούς που μπορούν να το κάνουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ .
Στην ελληνική κοινωνία βέβαια , επειδή επικρατούν οι απόψεις του ψηλού βρισκόμαστε στο απολυτο μπάχαλο και την απολυτη αναξιοκρατία .
Μη τυχόν και στεναχωρήσουμε κανένα τεμπέλη και του κόψουμε τον μισθό .
Δυστυχώς δεν υπάρχει γιατρειά με τέτοια μυαλά .
quote:
Αυτός όμως τι δουλειά έχει εδώ? Ήρθε να με σκοτώσει.
Δηλαδή όταν γίνεται πόλεμος μαζεύονται οι στρατιώτες του εχθρού και λένε: Εγώ θα σκοτώσω το Μητσο το χασάπη, εσύ το Νώντα το μανάβη, ο από δίπλα τον Αλέξανδρο το δάσκαλο και όλοι μαζί τον Τάκη που μένει στο ρετιρέ... Δεν ξεκινάνεν να σκοτώσουν κανέναν ποτέ...
quote:
Έχεις μπερδέψει αγαπητέ μου την ΕΠΙΒΙΩΣΗ με την ΑΠΛΗΣΤΙΑ
Σωστό
quote:
Σήμερα στη χώρα μας για λόγους επιβίωσης οι μικρότεροι δε σέβονται τους μεγαλύτερους?
Και για αυτούς
quote:
Έτσι θα κάνω κι εγώ, ποτέ μου δεν πρόκειται να αφαιρέσω ζωή για να σώσω τη δική μου ή κάποιου δικού μου, εκτός και εάν πρόκειται για άμυνα
Θα σκότωνες για να κλέψεις τροφή; Και αυτό αυτοάμυνα μπορεί να το πεις καθώς αν δε φας πεθαίνεις οπότε είναι πάλι κατάσταση ή η ζωή σου ή η ζωή μου
quote:
Δε θεωρώ έξυπνο ούτε τον Χίτλερ, ούτε τον Τσώρτσιλ για παράδειγμα. Τους θεωρώ πονηρούς και τίποτα περισσότερο.
Κανένας έξυπνος άνθρωπος δε θα θελήσει το κακό του γείτονά του για να κερδίσει αυτός, παρά μόνο ο ηλίθιος, ο αμόρφωτος και ο πονηρός.
Εκεί κατατάσσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που προκαλούν το κακό είτε στο γείτονά τους, είτε σε μία άλλη χώρα. Αλίμονο εάν τον κάθε σφαγέα ή κλέφτη τον αποκαλούσαμε και έξυπνο!, θα ήταν σα να θέλαμε να τον μιμηθούμε!
Ο Χίτλερ για την πατρίδα του ήταν καλός ηγέτης μέχρι που την έμπλεξε σε ένα πόλεμο που την κατέστρεψε. Η καλή ηγεσία συνδέεται με την εξυπνάδα χωρίς αμφιβολία
Πάντως συμφωνώ εν γένει ότι ο Think Math έχει υπερβολικά απάνθρωπες και σκληρές απόψεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολύς κόσμος ενεργεί σαν να έχει αυτές για οδηγό και όχι κάποιον ηθικό κώδικα..
quote:
Πάντως συμφωνώ εν γένει ότι ο Think Math έχει υπερβολικά απάνθρωπες και σκληρές απόψεις.
Εγώ θα έλεγα πως ο Think_Math δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να περιγράφει την απτή πραγματικότητα, όπως τη βιώνει η φύση καθημερινά.

macedon
quote:
thnik_mathΑν ένα παιδάκι έχει πρόβλημα θα το φροντίσουμε φυσικά αλλα αυτο ΔΕΝ σημαίνει οτι θα το κάνουμε και Πρωθυπουργό της χώρας .
μη λες τετοια φιλε θα μας καρφωσουν ... ξερω τουλαιχστον 300ους εν δυναμει πρωθυπουργους και οχι μονο ... να μη μιλησω για τουλαχιστον 2 περιπτωσεις που κανουν ΜΠΑΜ χαχαχαχαχα μπορει να εχουμε την ευθυνη για αυτους που μας κυβερνανε , αλλα δεν ξερω ποσο τυχαιο ειναι αυτου του ειδους τα "παιδακια" να βρισκονται ολα μεσα στην βουλη !!!!
θα ηθελα την αποψη σου στο εξης
οι εξουσιαστες αυτου του κοσμου σε ολα τα επιπεδα , εχουν επιλεγει με τον φυσικο τροπο ή οχι ? πχ μας κυβερνανε πραγματοι ανθρωποι ΙΚΑΝΟΙ, ΕΞΥΠΝΟΙ που ξεχωριζουν ? ή το "συστημα" τελικα εχει τοποθετησει τους ΑΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ σε θεση ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ και αυτο δημιουργει το σημερινο ΜΠΑΧΑΛΟ ?(δεν μιλαω μονο για ΤΟ χωρα μας αλλα για ολο το κοσμο)
θεωρεις οτι ο κοσμος μας θα πει καποια στιγμη προς το καλυτερο ? και απο τι θα εξαρτηθει αυτο ? πχ οι εξουσιαστες που θα κοιταξουν προς τα κατω ή οι εξουσιαστες θα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ποιοτητας ?
οκ το προβλημα - θεμα , ειναι αρκετα πολυπλοκο καθως περα απο την αναφορα που κανεις υπαρχουν χιλιαδες αλλοι παραμετροι για οτι συμβαινει γυρω μας (πχ η απληστια ειναι πραγματικη ή ειναι χαρακτηριστικο των εξουσιαστων-εξυπνων ? ή των εξουσιαζομενων-λιγοτερο εξυπνων? και πολλα αλλα φυσικα) ... αλλα οπως και να εχει θεωρεις οτι υπαρχει περιπτωση να πανε τα πραγματα καλυτερα ?

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
IndustrialAngel:
Δηλαδή όταν γίνεται πόλεμος μαζεύονται οι στρατιώτες του εχθρού και λένε: Εγώ θα σκοτώσω το Μητσο το χασάπη, εσύ το Νώντα το μανάβη, ο από δίπλα τον Αλέξανδρο το δάσκαλο και όλοι μαζί τον Τάκη που μένει στο ρετιρέ... Δεν ξεκινάνεν να σκοτώσουν κανέναν ποτέ...
Αναφέρομαι γενικά στο ήρθε να με σκοτώσει δε βρίσκομαι μόνο εγώ, αλλά ο κάθε συμπολίτης μου.
quote:
IndustrialAngel:
Θα σκότωνες για να κλέψεις τροφή; Και αυτό αυτοάμυνα μπορεί να το πεις καθώς αν δε φας πεθαίνεις οπότε είναι πάλι κατάσταση ή η ζωή σου ή η ζωή μου
Όχι.
quote:
IndustrialAngel:
Ο Χίτλερ για την πατρίδα του ήταν καλός ηγέτης μέχρι που την έμπλεξε σε ένα πόλεμο που την κατέστρεψε. Η καλή ηγεσία συνδέεται με την εξυπνάδα χωρίς αμφιβολίαΠάντως συμφωνώ εν γένει ότι ο Think Math έχει υπερβολικά απάνθρωπες και σκληρές απόψεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολύς κόσμος ενεργεί σαν να έχει αυτές για οδηγό και όχι κάποιον ηθικό κώδικα..
Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα.
quote:
makfor:
μη λες τετοια φιλε θα μας καρφωσουν ... ξερω τουλαιχστον 300ους εν δυναμει πρωθυπουργους και οχι μονο ... να μη μιλησω για τουλαχιστον 2 περιπτωσεις που κανουν ΜΠΑΜ χαχαχαχαχα μπορει να εχουμε την ευθυνη για αυτους που μας κυβερνανε , αλλα δεν ξερω ποσο τυχαιο ειναι αυτου του ειδους τα "παιδακια" να βρισκονται ολα μεσα στην βουλη !!!!
Ο κάθε λαός έχει για ηγέτη του αυτόν που του αξίζει. Εμάς μας αξίζει ο γιος της Μαργαρίτας και αυτόν έχουμε για ηγέτη!
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Edited by - europaios2 on 27/08/2010 09:54:55
quote:
IndustrialAngelquote:
Πάντως συμφωνώ εν γένει ότι ο Think Math έχει υπερβολικά απάνθρωπες και σκληρές απόψεις.Εγώ θα έλεγα πως ο Think_Math δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να περιγράφει την απτή πραγματικότητα, όπως τη βιώνει η φύση καθημερινά.
macedon
εχοντας την ικανοτητα να την διακρινει να τη διατρεχει και εννιοτε να τη διαστρεβλωνει κατα το δοκουν(η εκδικηση των εθνικων...οι χριστιανοι μνημονευουν τον δια χρησιμοποιωντας την ελληνικη γλωσσα περισσοτερες φορες απ'οτικανουν για το θεο τους)