- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αν κάποιος επιθυμούσε να αποτεφρωθεί μετά τον θάνατο του, θα έπρεπε να σεβαστούμε την επιθυμία του κι όχι να δείξουμε ανυπακοή.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου Dying_Incubus.Καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει ό,τι θέλει και σε αυτό το θέμα.Αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζονται ορισμένοι "ειδικοί", ιδιαίτερα σήμερα, περί υποχρεωτικής καύσης των νεκρών λόγω έλλειψης χώρων ταφής.
Αν θελήσω να ταφώ σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία , αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου.Όποιος θέλει ας καεί.Αλλά δεν θα μου επιβάλλεις την καύση των νεκρών ως υποχρεωτική.![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
quote:
Δηλαδή φίλε CROWL26 , ο φόβος του τριγμού των οδόντων κατά την δευτέρα παρουσία , είναι αυτός που σας κρατάει δέσμιους της θρησκείας ;
Και το ρωτάω αυτό , γιατί και κάποιος άλλος ομοϊδεάτης σου πριν μερικά χρόνια μου είπε , "Μα καλά δεν σκέφτεσαι τι έχεις να πάθης φουκαρά μου στην περίπτωση που αυτά που λέμε βγούν αληθινά ;"
Φίλε μου sesotris περί προσωπικού επέλεξα συνειδητά την Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία.Βεβαίως την βάπτιση μου ως Χριστιανός λόγω της νηπιακής κατάστασής μου δεν ήμουν δε θέση να την κρίνω αλλά τότε δεν είχα τέτοιου είδους αναζητήσεις(με ενδιέφερε το γάλα μου).![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Όταν όμως στο σχολείο είχα τέτοιου είδους αναζητήσεις μέσα από την Καινή Διαθήκη, βιβλίων περί Θρησκειών,περί 12Θέου,περί Μέγα Αρχιτέκτονα Του Σύμπαντος, περί της Μεγάλης Έκρηξης(φανατικός πρωτοδεσμίτης και υπέρμαχος των θετικών επιστημών),περί Φιλοσόφων,Φιλοσοφίας και εν γένει Φιλοσοφικής Αναζητήσεως(παρεπιπτόντως ο Εμμανουήλ Κάντ είναι κατά τη γνώμη μου ένας από τους μεγαλύτερους Φιλοσόφους που πέρασαν-ιδιαίτερα επηρρεασμένος από την Μέγιστη Ελληνική Φιλοσοφία ),κατέληξα συνειδητά στο ότι η Διδασκαλία του Ιησού Χριστού καλύπτει πλήρως την καθημερινότητά μου και τον τρόπο ζωής μου σε αυτό το σύντομο πέρασμά μας από αυτόν τον κόσμο.
Επομένως ο φόβος για το τι με περιμένει-την ημέρα της κρίσης- ουδέποτε με προβλημάτισε, όχι γιατί αδιαφορώ αλλά γιατί δεν είμαι Θεός για να ξέρω πως θα κριθώ-επομένως θα ήταν ανούσιο από μέρους μου να σκέφτομαι και να ζώ καθημερινά με το φόβο του πως θα κριθώ.
Άρα μακριά από εμένα τέτοιοι συλλογισμοί.Ποτέ δεν θα εύρισκα ως επιχείρημα για να πείσω κάποιον να πιστεύει στον Ιησού Χριστό τον ΦΟΒΟ για τον τί τον περιμένει γιατί δεν γνωρίζω πώς θα κριθεί ο κάθε άνθρωπος.Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα ότι δεν "με κρατά δέσμιο της Θρησκείας ο Φόβος περί τριγμού των οδόντων."
Επέλεξα συνειδητά αυτόν τον τρόπο ζωής(αγάπα τον Θεό σου-πίστη σε ανώτερη δύναμη, Τον Θεό-και αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν-να αγαπάω όλους τους ανθρώπους και αν μπορώ να τους βοηθάω, όσο μπορώ.)
Ως προς τον "ομοιδεάτη μου"-δεν μου αρέσει καθόλου η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων-θα σου έλεγα το εξής.Όταν σου το λέει αυτό δεν στο λέει για να φοβηθείς αλλά για να προβληματιστείς.
Για παράδειγμα κάποιος είχε έρθει και μου είχε πεί:γιατί ρε πιστεύεις στον Χριστό και δεν "ζείς" τη ζωή σου (εννοούσε να γυρνάω με γυναίκες,να γλεντάω,να "δοκιμάσω "τα πάντα στη ζωή μου)και κάνεις μία "συντηρητική ζωή".Του απάντησα ότι αν κάνω αυτό που μου λές σίγουρα θα αδικήσω κάποιους ανθρώπους(συναισθηματικά,οικονομικά,ηθικά κ.τ.λ)ενώ με τον τρόπο ζωής μου προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω το καλό και να βοηθήσω τους συναθρώπους μου-ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ.
Σίγουρα αυτό θα μου "στερήσει" κάποια πράγματα στη ζωή μου αλλά έχω συνειδητά επιλέξει αυτή τη ζωή.Αυτός είναι ο προβληματισμός που τίθεται με αυτό το ερώτημα.Αν εγώ κάνω λάθος,θα στερηθώ εγώ κάποια πράγματα και στην άλλη ζωή δεν θα "κερδίσω κάτι"-αλλά αυτός δεν είναι αυτοσκοπός μου,να κερδίσω κάτι,αλλά να ζήσω έτσι γιατί αυτός ο τρόπος ζωής με καλύπτει.
Αν όμως εσύ κάνεις λάθος με τον τρόπο ζωής σου(ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΦΟΒΟ-ΦΟΒΟ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ)τότε θα "κερδίσεις" κάποια πράγματα εφήμερα(70-80 χρόνια)αλλά θα στερηθείς κάποια άλλα ΑΙΩΝΙΑ.
Φιλικά.-
E.X.O
Γραφεις:
"Θα μας ξαναδοθεί το υλικό σώμα μας"
μετουσιωμένο...
Γραφεις:
"Θα είμαστε πνευματικά όντα χωρίς υλικό σώμα (άγγελοι)"
Aλλο το AΓΓΕΛΟΙ και άλλο το ΣΑΝ AΓΓΕΛΟΙ. Το σαν άγγελοι ο Χριστός το είπε για να δείξει ότι οι άνθρωποι δε θα είναι πλέον γένος, που πολλαπλασιάζεται, αλλα θα γίνουνε σύστημα, όπως οι άγγελοι.
Γραφεις:
"Μάλλον θα έχουμε σώμα αλλά μάλλον θα είναι μια άλλη μορφή ζωής και μάλλον δεν θα έχουμε γεννητικά όργανα."
Αφού δε θα κάνουμε σαρκικό ερωτα, μάλλον δε θα έχουμε και γεννητικά όργανα. Δεν είπε ο Χριστός ότι δε θα έχουμε γεννητικά όργανα, είπε ότι δε θα κάνουμε σαρκικό ερωτα. το "μάλλον" το βάζω μπροστά από το δικό μου συμπέρασμα, γιατί ακριβώς είναι το δικό μου συμπέρασμα.
Γραφεις:
"Πώς θα έχουμε τώρα το δικό μας σώμα (@ macedon: βλέπε επάνω) χωρίς όμως να το έχουμε καθόλου αλλά μάλλον θα το έχουμε λειψό χωρίς γεννητικά όργανα (λες και θα είμαστε σαλιγκάρια) μόνον στην ορθοδοξία μπορεί να το βρει κανείς."
Ποιος σου είπε ότι τα σαλιγκάρια δεν έχουνε γεννητικά όργανα;;;
Δε ξέρω τον τρόπο, να κατεβάζω φωτογραφίες, αλλα θα έβαζα εδώ μια από δυο σαλιγκάρια, που κάνουνε ερωτα.
@ Dying Incubus
Γραφεις:
"Φίλε μου, δε μπορώ να αντιληφθώ την διαφορά μεταξύ αποτέφρωσης και ταφής στο επίπεδο του σεβασμού απέναντι στο ανθρώπινο σώμα.
Νομίζω πως αυτά είναι τα ψιλά γράμματα της υπόθεσης."
Τα σώματα θα συναρμολογηθούνε. τα κόκκαλα, οι σάρκες τα νεύρα. Τουλάχιστον έτσι το λένε οι Aγιοι, που προφητικά μιλήσανε για την B Παρουσία.
Αλλα αυτό το σώμα δεν είναι δικό μας, για να το κάνουμε ότι θέλουμε. Για αυτό και ο μωσαϊκός νομος δεν επέτρεπε τα tattoo. Το σώμα σου δόθηκε και πρέπει να το δώσεις πίσω.
Είναι σα να είμαστε σε μια κατασκήνωση, (που λέγεται ζωή) και ο Υπεύθυνος μας έχει δώσει ένα αντίσκηνο για να κατοικούμε μέσα. Όταν φεύγουμε από την κατασκήνωση του παραδίνουμε το αντίσκηνο πίσω. Aφησε το σε Αυτόν να το κάνει ότι θέλει. Βάλε το σώμα σου μέσα στη γη απ όπου και προήλθε και αστο στα χερια του Θεού.
Αυτό είναι το σκεπτικό της Εκκλησιας.
Γραφεις:
"Το Άγιο Πνεύμα ή γενικότερα ο Θεός έχει το ναό του οπουδήποτε και κατοικεί παντού.
Αλήθεια, όταν τρώμε το κρέας ενός ζώου δεν δείχνουμε ασέβεια στο Άγιο Πνεύμα?"
Ο Θεός είναι παντού, αλλα ο ναός του Θεού είναι τα σώματα των βαπτισμένων. "το σωμα υμων ναος του εν υμιν αγιου πνευματος εστιν" Α' Κορ. 6:19.
Aλλο ζωοδοτεί το Aγιο Πνεύμα και άλλο κατοικεί μέσα. Γιατί εάν ΔΕΝ φας ότι ζωοδοτεί το Aγιο Πνεύμα τότε δεν πρέπει να φας και φυτά, γιατί και αυτά το Aγιο Πνεύμα τα ζωοδοτεί.
quote:Άνοιξε την Καινή Διαθήκη και θα σου λυθουν οι συγκεκριμενες αποριες.
μακεδών:
Παρεπιπτόντως, δεν έχω πάρει απαντήσεις στις απορίες μου περί ανάστασης νεκρών και επανάκτησης σωμάτων.
Δε λέει τίποτε ο απολογητής περί τούτου;
Μιλάμε για το ίδιο πράγμα, να έχουμε το δικαίωμα επιλογής όλοι να αποφασίσουμε τι επιθυμούμε να γίνει το σώμα μας μετά τον φυσικό του θάνατο.
Και θα πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία και κάποιου που επιθυμεί να αποτεφρωθεί αλλά και κάποιου που επιθυμεί να ταφεί.
quote:
Αν θελήσω να ταφώ σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία , αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου.Όποιος θέλει ας καεί.Αλλά δεν θα μου επιβάλλεις την καύση των νεκρών ως υποχρεωτική.![]()
Μπα, δεν σκοπεύω να σου επιβάλλω τίποτα... ![]()
Μέχρι τώρα όμως επιβάλλεται η ταφή σύμφωνα με τα πρότυπα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, σωστά? ![]()
Εγώ πάντως θα επιλέξω τη λύση του μπάρμπεκιου! ![]()
quote:
Αλλα αυτό το σώμα δεν είναι δικό μας, για να το κάνουμε ότι θέλουμε. Για αυτό και ο μωσαϊκός νομος δεν επέτρεπε τα tattoo. Το σώμα σου δόθηκε και πρέπει να το δώσεις πίσω.
Ε, τότε εγώ έχω καεί από χέρι, φίλε samuel1974! ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
Γράφω:
"Αλλα αυτό το σώμα δεν είναι δικό μας, για να το κάνουμε ότι θέλουμε. Για αυτό και ο μωσαϊκός νομος δεν επέτρεπε τα tattoo. Το σώμα σου δόθηκε και πρέπει να το δώσεις πίσω."
Και απαντάς:
"Ε, τότε εγώ έχω καεί από χέρι, φίλε samuel1974!"
Κάποτε είχε μία "περιπέτεια" ένας συγγενής μου, μεγάλος σε ηλικία και τρέξαμε όλα τα ξαδέρφια να δώσουμε αίμα, γιατί μας το ζητήσανε οι γιατροί. Δύο απο τα ξαδέρφια μου όμως δεν τους αφήσανε οι γιατροί να δώσουνε αίμα. Ξέρεις μήπως γιατί;
quote:
Κάποτε είχε μία "περιπέτεια" ένας συγγενής μου, μεγάλος σε ηλικία και τρέξαμε όλα τα ξαδέρφια να δώσουμε αίμα, γιατί μας το ζητήσανε οι γιατροί. Δύο απο τα ξαδέρφια μου όμως δεν τους αφήσανε οι γιατροί να δώσουνε αίμα. Ξέρεις μήπως γιατί;
οχι δεν ξερω για πες
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Γιατί ο ένας είχε τον Πήγασο στην δεξιά ωμοπλάτη...
Βοηθάω;;;
Δεν πιστεύω ότι οι γιατροί νοιάζονται για το αν τηρεί κάποιος τον μωσαϊκό νόμο, να που όμως ο μωσαϊκός νόμος αποδεικνύεται σωστός, αν και γράφτηκε πριν 3000 χρόνια...
Λευτιτικόν
"19:28 και εντομιδας επι ψυχη ου ποιησετε εν τω σωματι υμων και γραμματα στικτα ου ποιησετε εν υμιν εγω ειμι κυριος ο θεος υμων"
Αμαρτία δεν είναι να έχεις τατουάζ, αλλά αμα δε σε αφήνει ο γιατρός να δώσεις αίμα, σε τέτοια φάση, επειδή έχεις...
και αυτο το λεω εγω ατομο με 3 ταττου και καρτα εθελοντη αιμοδοτη
ποτε κανεις απο τα ατομα που ειναι στην αιμοδοσια δεν μου ειπε οτι δεν παιρνει το αιμα μου
σε λιγο καιρο θα κανω και τεταρτο ταττου
Γράφεις:
"χαχαχαχαχαχα
και αυτο το λεω εγω ατομο με 3 ταττου και καρτα εθελοντη αιμοδοτη
ποτε κανεις απο τα ατομα που ειναι στην αιμοδοσια δεν μου ειπε οτι δεν παιρνει το αιμα μου
σε λιγο καιρο θα κανω και τεταρτο ταττου"
Πηγή: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=273
"Ορισμένα άτομα μπορεί να μη μπορούν να δωρίσουν αίμα είτε προσωρινά είτε μόνιμα. Τα άτομα που αποκλείονται προσωρινά είναι αυτοί οι οποίοι πάσχουν από μια βραχυπρόθεσμη ασθένεια ή παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα που δεν επιτρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα την αιμοδοσία.
Τα άτομα αυτά είναι:
1. Ασθενείς που έχουν υποστεί επεισόδιο καρδιακής προσβολής.....
.....
4. Άτομα που που έχουν κάνει τατουάζ ή τρυπήματα (piercing) για άλλους κοσμητικούς λόγους στο σώμα τους, κατά το έτος που προηγείται
..... "
Βέβαια αυτό το χρονικό διάστημα διαφέρει κατα νοσοκομείο ή τράπεζα αίματος. Σε μερικές τράπεζες αίματος του εξωτερικού γράφει και άλλους αποκλεισμούς, που είναι πολύ πιο αυστηροί.
Μάλλον δεν είσαι συχνός αιμοδότης λοιπόν, αμα έχεις κάνει ήδη τρία, αυτό σημαίνει τρία χρόνια αποκλεισμού. Εκτός και άν δίνεις αίμα και την επόμενη μέρα πας και κάνεις το τατουάζ ή πας και δίνεις αίμα και τους λές ψέματα ότι το έχεις απο παλιά.
Μπορεί όμως και να μη φταις εσύ, αλλά τα άτομα που σου παίρνουνε το αίμα και δε σε ρωτάνε ή δε σε ρωτήσανε ποτέ. Αμα συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούμε να το βγάλουμε και στα ΜΜΕ και να προκαλέσουμε σκάνδαλο.
Edited by - samuel1974 on 30/09/2006 16:46:42
Όσον αφορά τον gigenis, μπορεί να τα έκανε και τα 3 tattoos πριν 5 χρόνια, οπότε που είναι το μεμπτό ή το "σκάνδαλο" σε αυτό?
Τέλος πάντων, δεν πιστεύω οτι έχει πλέον νόημα να αναλωθούμε άλλο σε αυτό το σημείο.
Εξάλλου δε νομίζω να κάνει αυτό ιδιαίτερη διαφορά στο σώμα κάποιου κατά την Χριστιανική αντίληψη της Δευτέρας Παρουσίας.
Δεν την θεωρώ ως μια επέμβαση επάνω στο σώμα μας, άλλωστε δεν είναι οι εξωτερικές αλλαγές αυτές που θα πρέπει να κοιτάμε αλλά τις εσωτερικές και μάλιστα τις εσωτερικές αναγεννήσεις μας.
Άλλωστε, ως μια αλλαγή εξωτερική κι επέμβαση στο σώμα μας θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι και το τρύπημα των αυτιών μας, η πλαστική επέμβαση μετά από κάποιο ατύχημα κτλ.

In anticipation of my resurrection...
θα πρεπει να προκαλεσουμε σκανδαλο οτι δεν κανουν καλα την δουλεια τους οσοι εργαζονται στις τραπεζες αιματος
για τα ταττου και για τα piercing υπαρχει το χρονικο οριο των 6-7 μηνων(τοσο χρειαζεται για να φανει αν καποιος ειναι φορεας του aids)
αλλη περιπτωση μη ληψης αιματος ειναι αν το ατομο εχει ταξιδεψει σε χωρες λεγομενες τριτοκοσμικες γιατι εκει υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος
καποιο ατομο να μολυνθει απο σοβαρη ασθενια
ειμαι αιμοδοτης χρονια τωρα καθε φορα που πρεπει να δωσω αιμα συμπληρωνω ενα ερωτιματολογιο στο οποιο απαντω με πληρη ειλικρινια
και ας μην ειμαι χριστιανος
αλλακαιμετα την σημπληρωση των ερωτησεων εξεταζεσαι και αν βρεθει οτι εχεις χαμηλο αιματοκριτη παλι δεν μπορεις να δωσεις
οπως δεν μπορεις να δωσεις αν εισαι κρυομενος
ο λογος που τα ξαδερφια σου δεν εδωσαν αιμα(αν ειναι αληθεια η ιστορια που εγραψες) δεν ηταν οτι ο ενας ειχε ταττου
γιατι αν ηταν αυτος ο λογος τοτε ο αλλος γιατι δεν εδωσε;;;
ο μονος λογος για να απαγορεψει ο γιατρος να δωσει αιμα ο ξαδερφος σου θα ηταν αν το ταττου ειχε γινει μεσα σε μικρο διαστημα
λιγοτερο απο 6-7 μηνες
http://www.aimopetalio.gr/blooddonation.html#q3
Αίμα δεν μπορούν να δώσουν...
1.Ασθενείς με AIDS και φορείς του ιού HIV, καθώς και άτομα με αυξημένο κίνδυνο για τη λοίμωξη αυτή.
2.Όσοι πάσχουν απο Ηπατίτιδα Β και C.
3.Άτομα που πέρασαν ή πάσχουν απο Ελονοσία.
4.Άτομα που πάσχουν απο χρόνια νοσήματα όπως είναι οι διάφορες καρδιακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η χρόνια νεφροπάθεια, η ηπατοπάθεια, οι διάφορες αναιμίες ή άλλο σοβαρό νόσημα.
5.Άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ή είναι αλκοολικοί
6.Άτομα με σοβαρές αλλεργίες
7.Γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και 6 μήνες μετά τον τοκετό.
Πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό της αιμοδοσίας αν:
1.Παίρνεις φάρμακα
2.Έχεις εμβολιαστεί πρόσφατα
3.Έχεις περάσει κάποια λοίμωξη πρόσφατα
4.Υποπτεύεσαι συμπτώματα ή έχεις νοσήσει απο κάποιο αφροδίσιο νόσημα.
http://www.tzaneio.gr/clinic/9/1/main.asp?m_id=2&cat=9
Διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις απαγορεύουν οριστικά ή πρόσκαιρα την αιμοδοσία, από το φόβο μήπως επιβαρυνθεί η κατάσταση υγείας του αιμοδότη ή μήπως μεταβιβαστεί με τη μετάγγιση ένα λοιμώδες νόσημα στον δέκτη.
Ηπατίτιδα.
Αποκλείονται σαν αιμοδότες άτομα που τους τελευταίους 6 μήνες χειρουργήθηκαν ή δέχθηκαν μετάγγιση αίματος ή παραγωγών αίματος.
Αποκλείονται σαν αιμοδότες για 6 μήνες, όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με άτομα που πέρασαν ηπατίτιδα.
Αποκλείονται σαν αιμοδότες όσοι έχουν θετικό το Αυστριαλιανό Αντιγόνο ηπατίτιδας -Β και το αντίσωμα κατά της ηπατίτιδας C στο αίμα τους.
Ελονοσία.
Άτομα που πέρασαν ελονοσία, αποκλείονται από αιμοδοσία. Όσοι ταξίδεψαν σε χώρες που ενδημεί η ελονοσία μπορούν να αιμοδοτησουν έξι μήνες μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα εφ' όσον δεν έχουν πυρετό και συμπτώματα. Όσοι προέρχονται από χώρες που ενδημεί η ελονοσία αποκλείονται για τρία χρόνια.
Άτομα που νόσησαν από οποιαδήποτε λοίμωξη, θα κρίνονται από το υπεύθυνο προσωπικό της Αιμοδοσίας.
Δεν πρέπει να δίνουν αίμα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως: καρδιακό νόσημα, διαβήτη, υπέρταση, χρόνια νεφροπάθεια, ηπατοπάθεια, αναιμία ή άλλο σοβαρό νόσημα.
Ο αιμοδότης κατά την διάρκεια της λήψης του ιατρικού ιστορικού, πρέπει να αναφέρει τυχόν συμπτώματα και παλαιότερη νόσηση από αφροδίσιο νόσημα, ώστε να βοηθηθεί ο υπεύθυνος της Αιμοδοσίας να κρίνει με ασφάλεια.
Λόγω του κινδύνου του ΑIDS (Επίκτητη Ανοσολογική Ανεπάρκεια) που οφείλεται σε έναν ιό που κυκλοφορεί στο αίμα και προσβάλλει το σύστημα άμυνας του οργανισμού, προκαλώντας μείωση της αντίστασης του σε λοιμώξεις και άλλες ασθένειες, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο για την λοίμωξη αυτή.
Δεν πρέπει να δίνουν αίμα:
Άνδρες και γυναίκες, που γνωρίζουν ότι έχουν ΑIDS ή έχουν μολυνθεί από τον ιό του ΑIDS.
Άνδρες, που έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα.
Άνδρες και γυναίκες, που είχαν σεξουαλική επαφή με άτομα που ζουν ή προέρχονται από την Αφρική (στις χώρες κάτω από τη Σαχάρα) τη νοτιοανατολική Ασία, τη νότια Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
Άνδρες και γυναίκες με πολλούς ερωτικούς συντρόφους.
Άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Οι ερωτικοί σύντροφοι των ατόμων των παραπάνω κατηγοριών.
Σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις απαγορεύουν την αιμοδοσία. Εποχιακές αλλεργικές καταστάσεις και λήψη αντιαλλεργικών φαρμάκων απαγορεύουν προσωρινά μόνο την αιμοληψία.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς δίνονται οι εξής οδηγίες:
Αποφυγή αιμοδοσίας επί 3 εβδομάδες μετά το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, κίτρινου πυρετού και πολυομυελίτιδας από το στόμα (SΑΒΙΝ).
Η αιμοδοσία είναι δυνατή 24 ώρες μετά τα παρακάτω εμβόλια εφ'οσον βέβαια ο υποψήφιος αιμοδότης δεν έχει τα συμπτώματα: τετάνου, τυφοειδούς πυρετού, παρατύφων, χολέρας, διφθερίτιδας, γρίππης, πολυομυελίτιδας (SALΚ) και πανώλους.
Οι έγκυες δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον τοκετό.
Εάν ο αιμοδότης παίρνει φάρμακα η απόφαση για την πραγματοποίηση αιμοληψίας αφήνεται στην κρίση του
γιατρού της Αιμοδοσίας.
Άτομα που είναι ετερόζυγοι φορείς Μεσογειακής Αναιμίας, Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας και έχουν ελαφρές διαταραχές των ενζύμων των ερυθροκυττάρων (ανεπάρκεια G-6ΡD) μπορούν να αιμοδοτήσουν εφ'όσον το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης τους είναι άνω των 12gr/dl.
http://www.helping.gr/active~mode~el%7B2976256e-e9c8-40b3-baa9-e11992ad1ac1%7DView.html
Διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις απαγορεύουν οριστικά ή πρόσκαιρα την αιμοδοσία, από το φόβο μήπως επιβαρυνθεί η κατάσταση υγείας του αιμοδότη ή μήπως μεταβιβαστεί με τη μετάγγιση ένα λοιμώδες νόσημα στον δέκτη.
1. Ηπατίτιδα.
Αποκλείονται σαν αιμοδότες άτομα που τους τελευταίους 6 μήνες χειρουργήθηκαν ή δέχθηκαν μετάγγιση αίματος ή παραγώγων αίματος.
Αποκλείονται σαν αιμοδότες για 6 μήνες, όσοι ήρθαν σε σε επαφή με άτομα που πέρασαν ηπατίτιδα. Αποκλείονται σαν αιμοδότες όσοι έχουν θετικό το Αυστραλιανό Αντιγόνο ηπατίτιδας -Β και το αντίσωμα κατά της ηπατίτιδας C , στο αίμα τους.
2. Ελονοσία.
Άτομα που πέρασαν ελονοσία, αποκλείονται από αιμοδοσία. Όσοι ταξίδεψαν σε χώρες που ενδημεί η ελονοσία μπορούν να αιμοδοτήσουν έξι μήνες μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα εφ όσον δεν έχουν πυρετό και συμπτώματα. Όσοι προέρχονται από χώρες που ενδημεί η ελονοσία αποκλείονται για τρία χρόνια.
Δεν πρέπει να δίνουν αίμα:
Δεν πρέπει να δίνουν αίμα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως: καρδιακό νόσημα, διαβήτη, υπέρταση, χρόνια νεφροπάθεια, ηπατοπάθεια, αναιμία ή άλλο σοβαρό νόσημα.
0 αιμοδότης κατά την διάρκεια της λήψης του ιατρικού ιστορικού, πρέπει να αναφέρει τυχόν συμπτώματα και παλαιότερη νόσηση από αφροδίσιο νόσημα, ώστε να βοηθηθεί ο υπεύθυνος της Αιμοδοσίας να κρίνει με ασφάλεια.
Άνδρες και γυναίκες, που γνωρίζουν άτι έχουν AIDS ή έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS.
Άνδρες, που έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα.
Άνδρες και γυναίκες, που είχαν σεξουαλική επαφή με άτομα που ζουν ή προέρχονται από την Αφρική (στις χώρες κάτω από τη Σαχάρα) τη νοτιοανατολική Ασία, τη νότια Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
Άνδρες και γυναίκες με πολλούς ερωτικούς συντρόφους
Άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Οι ερωτικοί σύντροφοι των ατόμων των παραπάνω κατηγοριών.
Σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις απαγορεύουν την αιμοδοσία. Εποχιακές αλλεργικές καταστάσεις και λήψη αντιαλλεργικών φαρμάκων απαγορεύουν προσωρινά μόνο την αιμοληψία.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς δίνονται οι εξής οδηγίες:
Αποφυγή αιμοδοσίας επί 3 εβδομάδες μετά το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, κίτρινου πυρετού και πολιομυελίτιδας από το στόμα (SABIN).
Η αιμοδοσία είναι δυνατή 24 ώρες μετά τα παρακάτω εμβόλια εφ' όσον βέβαια ο υποψήφιος αιμοδότης δεν έχει τα συμπτώματα: τετάνου, τυφοειδούς πυρετού, παρατύφων, χολέρας, διφθερίτιδας, γρίπης, πολιομυελίτιδας (SALlη και πανώλους.
Επίσης:
Οι έγκυες δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον τοκετό.
Εάν ο αιμοδότης παίρνει φάρμακα η απόφαση για την πραγματοποίηση αιμοληψίας αφήνεται στην κρίση του γιατρού της Αιμοδοσίας
Άτομα που είναι ετερόζυγοι φορείς Μεσογειακής Αναιμίας, Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας και έχουν ελαφρές διαταραχές των ενζύμων των ερυθροκυττάρων (ανεπάρκεια G-6PD) μπορούν να αιμοδοτήσουν εφ’ όσον το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης τους είναι άνω των 12gr/dl.
ΠΗΓΗ: Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου - Κέντρο Αιμοδοσίας
ας τους βγαλουμε ολους στα μμε γιατι δεν κανουν καλα την δουλεια τους
quote:Φίλε CROWL26 , δικαίωμά σου η επιλογή που έχεις κάνει αλλά για τα υπόλοιπα δεν μας τα λες καθόλου καλά , δηλαδή μόνο οι χριστιανοί είναι ηθικοί και δεν αδικούν άνθρωπο ;
Για παράδειγμα κάποιος είχε έρθει και μου είχε πεί:γιατί ρε πιστεύεις στον Χριστό και δεν "ζείς" τη ζωή σου (εννοούσε να γυρνάω με γυναίκες,να γλεντάω,να "δοκιμάσω "τα πάντα στη ζωή μου)και κάνεις μία "συντηρητική ζωή".Του απάντησα ότι αν κάνω αυτό που μου λές σίγουρα θα αδικήσω κάποιους ανθρώπους(συναισθηματικά,οικονομικά,ηθικά κ.τ.λ)ενώ με τον τρόπο ζωής μου προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω το καλό και να βοηθήσω τους συναθρώπους μου-ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ.
CROWL26
Οι άλλοι δηλαδή τι είναι απατεώνες και έκλυτοι ; Δηλαδή οι πρόγονοί μας πριν τους επιβληθεί ο χριστιανισμός ήταν ανέντιμοι και ίσχυε ο νόμος της ζούγκλας ; Ή μήπως είναι μεμπτό το να ερωτευθή κάποιος και να χαρή την ζωή ;
Και κάτι άλλο , αυτοί οι ρασοφόροι κάθε βαθμίδας και οι κολλητοί τους που σουφρώνουν τα παγκάρια των εκκλησιών και πλουτίζουν από τις προσφορές των πιστών τι θρησκεύματος είναι ;
Η ίδια ερώτηση ισχύει για τους κίναιδους και τους πάσης φύσεως ανώμαλους της ιδίας κατηγορίας .
quote:quote:Φίλε CROWL26 , δικαίωμά σου η επιλογή που έχεις κάνει αλλά για τα υπόλοιπα δεν μας τα λες καθόλου καλά , δηλαδή μόνο οι χριστιανοί είναι ηθικοί και δεν αδικούν άνθρωπο;
CROWL26
Για να συμπεραίνεις κάτι τέτοιο εσύ Σεσόστρη, μάλλον, κάτι θα κατέχεις!!![]()

Edited by - Ψηλός on 01/10/2006 01:24:17
quote:
Φίλε CROWL26 , δικαίωμά σου η επιλογή που έχεις κάνει αλλά για τα υπόλοιπα δεν μας τα λες καθόλου καλά , δηλαδή μόνο οι χριστιανοί είναι ηθικοί και δεν αδικούν άνθρωπο ;
Φίλε μου sesostris από που έβγαλες το συμπέρασμα-από την απάντηση μου πάντως οχι- ότι σου είπα πως μόνο οι χριστιανοί είναι ηθικοί και δεν αδικούν άνθρωπο?Δεν είπα κάτι τέτοιο και προς Θεού οι χριστιανοί δεν διεκδικούν το αλάθητο!
Απλά είπα ότι η Χριστιανική Διδασκαλία δεν αναφέρει πουθενά και δεν επιτρέπει την αδικία προς τον συνάνθρωπο.Την Αγάπη έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι που δεν είναι και χριστιανοί.Αλλά ένας αληθινός χριστιανός είναι δύσκολο να μην είναι καλός άνθρωπος!
Για να σε προλάβω σου λέω ότι πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις από ανθρώπους που έχουν χάσει τον χριστιανικό δρόμο τους.![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ????????????????????????????????????????????????
Και προνόησαν και για τα γηρατειά τους.

macedon
quote:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ????????????????????????????????????????????????
Καλημέρα![]()
![]()
![]()
Αν δεις την απάντηση μου καλύτερα θα δεις ότι σου έχω ήδη απαντήσει![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-