ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VIKING30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/12/2006, 13:57:38
Viking,
Δεν ξέρω αν είσαι γονιός.
Ένας πατέρας, όταν μεγαλώνει το παιδί του, το βλέπει να αποκτά κάποιες προτιμήσεις, δεξιότητες, κλίσεις, συνήθειες.
Πολλές φορές ο γονιός, ζώντας το παιδί του και βλέποντας πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του, μπορεί να καταλάβει ποιες θα είναι οι μελλοντικές επιλογές του, και πολλές φορές, γνωρίζει ο γονιός, πως το παιδί του θα επιλέξει λάθος ή θα το δει να βρίσκεται προ μιας λανθασμένης κίνησης.

Πες μου, λοιπόν, με το που προέβλεψε ο γονιός την «πορεία» του παιδιού του, του αφαίρεσε μήπως το δικαίωμα της επιλογής και της ελεύθερης βούλησης;;

Edited by - Ψηλός on 18/12/2006 14:03:49

VIKINGΜέλος
18/12/2006, 14:11:28
Ψηλος

quote:

Πες μου, λοιπόν, με το που προέβλεψε ο γονιός την «πορεία» του παιδιού του, του αφαίρεσε μήπως το δικαίωμα της επιλογής και της ελεύθερης βούλησης;;

Δεν ειναι το ιδιο αυτο που λες.Αστοχο το παραδειγμα σου.

Συμφωνα με τον Χριστιανισμο οπως ειπε και ο Πανος υπαρχει το βιβλιο της ζωης στο οποιο ειναι γραμμενες οι πραξεις των ανθρωπων μεχρι το θανατο του καθενος.Ο Θεος ξερει τα παντα ακομα το τι θα κανεις και την τελευταια μερα.

Ο Γονιος Ψηλε μπορει να πεσει και εξω στις προβλεψεις του ,ενω συμφωνα με τον Χρισιανισμο ο Θεος δεν πεφτει εξω,ειναι γραμμενα τα παντα στο βιβλιο της ζωης οπως το λεει η Βιβλος.

18/12/2006, 15:06:44
Γιατί αποφεύγεις να απαντάς σε όσα σε ρωτώ;
Η ερώτησή μου είναι απλή και συγκεκριμένη.

quote:

Δεν ειναι το ιδιο αυτο που λες.Αστοχο το παραδειγμα σου.

Γιατί δεν είναι το ίδιο;; Αναφέρσου ακριβώς στο παράδειγμα.

quote:
Ο Θεος ξερει τα παντα ακομα το τι θα κανεις και την τελευταια μερα.

Δεν μου απαντάς όμως;
Και που γνωρίζει ο Θεός το τι θα κάνεις και την τελευταία ημέρα, αλλάζει μήπως κάτι στην ελευθερία επιλογής και της βούλησής σου;
Μήπως σου περιορίζει ο Θεός τις επιλογές σου;; Απάντησέ μου σε αυτό, σε παρακαλώ.
Αν ήταν όπως λες, τότε γιατί δε περιόρισε και εσένα και σε αφήνει ελεύθερο να τον αμφισβητείς; Ή μήπως ο Θεός δεν σε υπολογίζει και σε έχει προορίσει για το «χαμό»;
Μη το γυρίσεις τώρα και μου πεις ότι δεν υπάρχει Θεός, έτσι; Εφόσον δέχεσαι να Τον κρίνεις, άσχετα αν πιστεύεις ή όχι στην ύπαρξή του, αν θες να τιμήσεις τη συζήτηση, έχεις χρέος να συνεχίσεις στη συλλογιστική στην οποία, μόνος σου δέχτηκες να «παίξεις».

quote:
Ο Γονιος Ψηλε μπορει να πεσει και εξω στις προβλεψεις του ,ενω συμφωνα με τον Χρισιανισμο ο Θεος δεν πεφτει εξω,ειναι γραμμενα τα παντα στο βιβλιο της ζωης οπως το λεει η Βιβλος.

Εγώ δεν μίλησα για «προβλέψεις», ως πιθανότητες που μπορεί να γίνουν ή και όχι.
Εγώ είπα για συγκεκριμένο γεγονός που ο γονιός προέβλεψε, για να καταλάβεις καλύτερα, που προείδε γιατί γνωρίζει το χαρακτήρα του παιδιού του.
Πόσοι γονείς έγιναν μάρτυρες της καταστροφής των παιδιών τους, πράγμα που το ήξεραν από πριν, γνωρίζοντας τις «συνήθεις» των παιδιών τους.
Μήπως, το γεγονός και μόνο ότι γνώριζαν την κατάληξη των παιδιών τους, περιόρισε τη ελευθερία στις επιλογές και τη θέληση των παιδιών τους;;

ChastityΜέλος
18/12/2006, 17:36:59
Ψηλέ:
quote:
Και που γνωρίζει ο Θεός το τι θα κάνεις και την τελευταία ημέρα, αλλάζει μήπως κάτι στην ελευθερία επιλογής και της βούλησής σου;
Μήπως σου περιορίζει ο Θεός τις επιλογές σου;;
Μα αν ο θεός δεν γνωρίζει τα μέλλοντα, τότε δεν είναι παντογνώστης, άρα είναι ελλειπής θεός.

quote:
Αν ήταν όπως λες, τότε γιατί δε περιόρισε και εσένα και σε αφήνει ελεύθερο να τον αμφισβητείς; Ή μήπως ο Θεός δεν σε υπολογίζει και σε έχει προορίσει για το «χαμό»;
Αυτό να το ρωτήσεις στο θεό (σου).

quote:
Εφόσον δέχεσαι να Τον κρίνεις, άσχετα αν πιστεύεις ή όχι στην ύπαρξή του, αν θες να τιμήσεις τη συζήτηση, έχεις χρέος να συνεχίσεις στη συλλογιστική στην οποία, μόνος σου δέχτηκες να «παίξεις».
Εδώ δεν κρίνουμε τον θεό σου αλλά αυτό που εσύ έχεις αντιληφθεί ως θεό, κρίνουμε τη στάση σου και την κοσμοθέασή σου κι όχι κάποια "οντότητα". Πάντως μη βιάζεσαι να χαρείς πως έχουμε αποδεχτεί αυτό που νομίζεις ως θεό, και γι΄ αυτό απαντάμε σε όσα παραθέτεις.

quote:
Πόσοι γονείς έγιναν μάρτυρες της καταστροφής των παιδιών τους, πράγμα που το ήξεραν από πριν, γνωρίζοντας τις «συνήθεις» των παιδιών τους.
Σίγουρα πολλοί, όπως πολλοί είναι και οι γονείς που τελικά κάνουν κάθος εκτίμηση για το μέλλον των παιδιών τους και άρα εξ' αρχής τα συμβούλεψαν λάθος. Μιλάμε δηλαδή για μια στάση που ποικίλλει και δεν είναι απόλυτη. Αυτό είναι αντίθετο με τον θεό που πρεσβεύει το απόλυτο και το αλάνθαστο. Όπως καταλαβαίνεις, το επιχείρημά σου "μπάζει" (πάλι)

Lux e tenebris
18/12/2006, 22:30:35
quote:

Ψηλέ:
quote:
Μήπως σου περιορίζει ο Θεός τις επιλογές σου;;
Μα αν ο θεός δεν γνωρίζει τα μέλλοντα, τότε δεν είναι παντογνώστης, άρα είναι ελλειπής θεός.

Μα αυτό που συζητάμε τώρα δεν είναι το αν είναι «ελλιπής» ή όχι ο θεός. Το θέμα, στο οποίο δεν λες την άποψή σου, είναι αν ο Θεός, με το να γνωρίζει ως και την τελευταία σου στιγμή, περιορίζει αυτό την ελευθερία σου στις επιλογές σου;;
Γιατί λοιπόν προσπαθήσεις να «κλωτσήσεις τη μπάλα μακριά»;
quote:

quote:
Αυτό να το ρωτήσεις στο θεό (σου).

Τελείως άσχετη η γνώμη σου.

quote:

quote:
Εφόσον δέχεσαι να Τον κρίνεις, άσχετα αν πιστεύεις ή όχι στην ύπαρξή του, αν θες να τιμήσεις τη συζήτηση, έχεις χρέος να συνεχίσεις στη συλλογιστική στην οποία, μόνος σου δέχτηκες να «παίξεις».
Εδώ δεν κρίνουμε τον θεό σου αλλά αυτό που εσύ έχεις αντιληφθεί ως θεό, κρίνουμε τη στάση σου και την κοσμοθέασή σου κι όχι κάποια "οντότητα". Πάντως μη βιάζεσαι να χαρείς πως έχουμε αποδεχτεί αυτό που νομίζεις ως θεό, και γι΄ αυτό απαντάμε σε όσα παραθέτεις.

Είσαι τελείως εκτός θέματος. Τουλάχιστον, όσον αφορά το θέμα που έγειρε ο Βίκινγκ, δεν λες τίποτα το σχετικό.
Να είσαι σίγουρος πως δεν βιάζομαι να χαρώ με το αν εσύ αποδέχεσαι ή όχι το Θεό μου. Εγώ, δεν έχω κανένα απολύτως προσωπικό υλικό όφελος, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

quote:

quote:

Σίγουρα πολλοί, όπως πολλοί είναι και οι γονείς που τελικά κάνουν κάθος εκτίμηση για το μέλλον των παιδιών τους και άρα εξ' αρχής τα συμβούλεψαν λάθος. Μιλάμε δηλαδή για μια στάση που ποικίλλει και δεν είναι απόλυτη. Αυτό είναι αντίθετο με τον θεό που πρεσβεύει το απόλυτο και το αλάνθαστο. Όπως καταλαβαίνεις, το επιχείρημά σου "μπάζει" (πάλι)

Και πάλι, τοποθετείς σε άλλο επίπεδο τη συζήτηση. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο, η γνώση της εξέλιξης του παιδιού – από τον γονιό του -, του περιορίζει ή όχι την ελευθερία της βούλησής του. Εσύ τι λες;

Edited by - Ψηλός on 18/12/2006 22:33:40

18/12/2006, 22:41:04
ψηλε ας δουμε λιγο το παραδειγμα σου

εχουμε τον γονιο (θεο) που ξερει οτι ενα απο τα παιδια του θα βιασει σκοτωσει ενα αλλο του παιδι
ο γονιος λοιπον συμφωνα με την λογικη σου αφηνει το ενα του παιδι να κανει κακο στο αλλο για να μην του στερησει την ελευθερια στις επιλογες του

αν καπου ειμαι λαθος πεστο μου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Think_MathΜέλος
18/12/2006, 23:15:37

Πάλι τα ίδια ρε συ ψηλέ ??
Αρχισες πάλι τα επιχειρήματα του κατηχητικού ?
Μας έχεις κουράσει με τα ευφυολογήματα του τύπου :

1) Αφού συζητάς για το θεό άρα παραδέχεσαι ότι υπάρχει …

Αρα με την ίδια λογική υπάρχει ο σούπερμαν ο μπάτμαν και ότι βάλει ο νούς του ανθρώπου .

2)Ο θεός δεν στερεί την ελευθερία βούλησης απο τους ανθρώπιους γιατί είναι σαν τον άνθρωπο πατέρα...

Ο Θεός λοιπόν μετατρέπεται σε άνθρωπο - πατέρα που δεν στερεί την ελεύθερη βούληση από τα παιδιά του ( Σωστό φυσικά , αφού ως άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις επιλογές τους ) και μετά ξαναμετατρέπεται σε Θεό (αλλαγή φάσης ) που διατηρεί τις ιδιότητες του ανθρώπου - πατέρα , άρα και αυτός δεν στερεί την ελευθερία βούλησης από τα παιδιά του !

Με επιχειρήματα όπως το παραπάνω μπορώ ψηλέ να σου αποδείξω οτι μπορείς να περπατήσεις πάνω στο νερό και μάλιστα χωρίς να είσαι ο χριστός .
Για πρόσεξε :
Κατ’ αναλογία λοιπόν σύμφωνα με τον ψηλό επειδή το υγρό νερό και ο πάγος είναι και τα δύο η ίδια χημική ουσία , επειδή μπορείς να περπατήσεις πάνω στον πάγο , όταν στην συνέχεια αυτός μετατραπεί σε υγρό νερό (αλλαγή φάσης ) μπορείς να περπατήσεις ξανά πάνω σε αυτό χωρίς πρόβλημα !
Είδες απόδειξη ? Σούπερ . Αμφιβάλεις ?
Γιατί δεν πιστευεις βρε άπιστε ???

Και τα λες όλα αυτά ρε ψηλέ και περιμένεις να σε πάρει λογικός άνθρωπος στα σοβαρά ?

Ωχ το μάτι μου...

18/12/2006, 23:43:16
quote:

ψηλε ας δουμε λιγο το παραδειγμα σου

εχουμε τον γονιο (θεο) που ξερει οτι ενα απο τα παιδια του θα βιασει σκοτωσει ενα αλλο του παιδι
ο γονιος λοιπον συμφωνα με την λογικη σου αφηνει το ενα του παιδι να κανει κακο στο αλλο για να μην του στερησει την ελευθερια στις επιλογες του

αν καπου ειμαι λαθος πεστο μου

Ο Θεός, γνωρίζοντας την προαίρεση του καθενός, μπορεί να καταλάβει τι πρόκειται να κάνει ο άνθρωπος.
Δεν στερεί όμως από κανέναν να πράξει το αντίθετο από αυτό που η προαίρεσή του τον οδηγεί να πράξει.

Σιγά, σιγά όπως πάμε, θα αρχίσουμε να κατηγορούμε το Θεό, π.χ. για το ότι δημιούργησε υλικά όπως τα μέταλλα, αφού ήξερε πως μια μέρα ο άνθρωπος θα κατασκεύαζε όπλα με αυτά, για να σκοτώσει τον συνάνθρωπό του, ή κάνω λάθος γηγενή;

Και με την ίδια λογική σας, ξέρεις πόσες ακόμη κατηγορίες μπορούμε να Του προσάψουμε;;;
Αν είναι δυνατόν βρε γηγενή!!!

18/12/2006, 23:57:38
quote:
Ο Θεός, γνωρίζοντας την προαίρεση του καθενός, μπορεί να καταλάβει τι πρόκειται να κάνει ο άνθρωπος.

συμφωνα με την θρησκεια σου ναι

quote:
Δεν στερεί όμως από κανέναν να πράξει το αντίθετο από αυτό που η προαίρεσή του τον οδηγεί να πράξει.

quote:
Σιγά, σιγά όπως πάμε, θα αρχίσουμε να κατηγορούμε το Θεό, π.χ. για το ότι δημιούργησε υλικά όπως τα μέταλλα, αφού ήξερε πως μια μέρα ο άνθρωπος θα κατασκεύαζε όπλα με αυτά, για να σκοτώσει τον συνάνθρωπό του, ή κάνω λάθος γηγενή;

Και με την ίδια λογική σας, ξέρεις πόσες ακόμη κατηγορίες μπορούμε να Του προσάψουμε;;;

εντελως ασχετο με αυτο που λεμε

αφου λοιπον συμφωνουμε στο οτι

quote:

αρα αυτο που λεω ειναι σωστο

quote:

τωρα για το τι φταιει ο θεος σου ειναι αλλο θεμα

19/12/2006, 13:15:52
quote:

quote:

quote:

quote:

εντελως ασχετο με αυτο που λεμε

αφου λοιπον συμφωνουμε στο οτι

quote:

αρα αυτο που λεω ειναι σωστο

quote:

τωρα για το τι φταιει ο θεος σου ειναι αλλο θεμα

Κοίτα να δεις που τόσο καιρό τώρα είχα την εντύπωση πως μιλούσαμε για τη θρησκεία μου.

Εντάξει, μπερδεύτηκα μωρέ.
Για θύμισέ μου, για ποια θρησκεία μιλάμε;;