- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Όσοι δεν γνώρισαν το Θεό
Εγω δεν το εχω γνωρισει αλλα εσυ πες μου ψηλε την εμπειρια που ειχες με τον Θεο.Συνομιλησες μαζι του,ηπιατε τιποτα;![]()
![]()

γιατί δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω; Ρώτησέ με αν δεν καταλαβαίνεις κάτι σε αυτό που λέω.
Και ο Ελεάτης κολλάει σε κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεται να κατανοήσει.
Το να μην δεχθούν τους μαθητές του δεν έχει να κάνει με το να μην δεχθούν τους ανθρώπους ως όντα, αλλά το Θείο Λόγο.
Όταν δεν δέχεσαι την Αλήθεια, το Φως, πάει να πει ότι σε βολεύει το σκοτάδι, και εκεί είσαι προορισμένος, δυστυχώς, να ζήσεις εις τον αιώνα.
Ο Σωτήρας, Ελεάτη, σαφώς και ενδιαφέρεται ο άνθρωπος να είναι καλός, αφού η διδασκαλία του όλη, για τη οποία καλεί τους ανθρώπους να πιστέψουν, σχετίζεται με τη σωτηρία του ίδιου ανθρώπου.
Πώς είναι δυνατόν να ενδιαφέρεται κάποιος για τη σωτηρία σου και να θέλει το κακό σου;;
Βέβαια τώρα το υπεραπλουστεύσαμε και κινδυνεύουμε να πέσουμε και σε πλάνη, αλλά έτσι πιστεύω πως δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να κατανοήσει κάποια πράγματα που δεν μπορεί ή "δεν θέλει" να κατανοήσει.
Πάντως, απ' όσο γνωρίζω εγώ, κανείς "Θεός" άλλης θρησκείας, δεν έθεσε τον ευατό του στην υπηρεσία του ανθρώπου, ούτε και αποκάλεσε τον άνθρωπο φίλο του και αδελφό και του έπλυνε και τα πόδια.

panos840 :
quote:
α δυο πραγματα δεν συμβιβαζονται.Δεν μπορει δηλαδη να κανεις το πρωτο και να μην πιστευεις στο δευτερο.Τη μονη εξαιρεση που μπορω να βρω σε αυτον τον κανονα ειναι οτι δεν εχει ερθει ο χρονος σου για να πιστεψεις!!!Αν εισαι τοσο καλος οσο λες ο Θεος θα σε κανει να δεις αν τον αφησεις!Αυτα που γραφω αφορουν αυτα που γραφεις και οχι εσενα σαν ατομο γιατι δεν γνωριζουμε το ποιον σου!
Λυπάμαι που θα είμαι λίγο σκληρός μαζί σου , αλλά δεν γίνεται να λέγονται τέτοια πράγματα το 2006 .
Η υπόθεση : Δεν πιστεύεις στον θεό , άρα δεν μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος , είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχω ακούσει .
Ατομα με απόψεις σαν τις δικές σου φίλε , έχουν αιματοκυλήσει τον κόσμο.
Ο πραγματικά καλός άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να πιστέψει σε τίποτα για να κάνει καλές πράξεις .
Οσοι έχουν αυτή την ανάγκη , για να κάνουν καλές πράξεις , έχουν απλά προβληματική και ανώριμη προσωπικότητα .
Και όταν τους φέρεις εκτός εαυτού και η προσωπικότητα τους αποκαλυφθεί , είναι ικανοί να κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα όπως ο "καλός χριστιανός " του Αγρινίου , που ανέφερε ο Μακεδών .
Σου ζητώ συγνώμη αν σε έθιξα με αυτά που είπα , άλλα οι απόψεις σου είναι εκτός πραγματικότητας , για να μην πω , οτι είναι μισαλλόδοξες και επικύνδυνες .
quote:quote:
Όσοι δεν γνώρισαν το ΘεόΕγω δεν το εχω γνωρισει αλλα εσυ πες μου ψηλε την εμπειρια που ειχες με τον Θεο.Συνομιλησες μαζι του,ηπιατε τιποτα;
Σου εύχομαι, όταν τον γνωρίσεις, να είσαι "όρθιος"!!
Edited by - Ψηλός on 16/12/2006 23:17:01

quote:
Ψηλος
Το να μην δεχθούν τους μαθητές του δεν έχει να κάνει με το να μην δεχθούν τους ανθρώπους ως όντα, αλλά το Θείο Λόγο.
Όταν δεν δέχεσαι την Αλήθεια, το Φως, πάει να πει ότι σε βολεύει το σκοτάδι, και εκεί είσαι προορισμένος, δυστυχώς, να ζήσεις εις τον αιώνα.Ο Σωτήρας, Ελεάτη, σαφώς και ενδιαφέρεται ο άνθρωπος να είναι καλός, αφού η διδασκαλία του όλη, για τη οποία καλεί τους ανθρώπους να πιστέψουν, σχετίζεται με τη σωτηρία του ίδιου ανθρώπου.
Πώς είναι δυνατόν να ενδιαφέρεται κάποιος για τη σωτηρία σου και να θέλει το κακό σου;;
Μα επιβεβαιωνεις αυτα που λεγω. Διοτι και εσυ θεωρεις αδιανοητο να υπαρξει καποιος καλος ανθρωπος χωρις να πιστεψει στον Ιησου. Ταυτιζεις την πιστη στον Ιησου και τη διδασκαλια του με το φως και οτιδηποτε αλλο με το σκοτος. Ο ορισμος της μισαλλοδοξιας.
Διοτι συμφωνα με τα πιστευω σου ο πιστος σωζεται και ο απιστος καταστρεφεται. Η αξια και ποιοτητα του ανθρωπου ειναι δευτερευοντα στοιχεια.
Πιστευεις οτι δεν μπορει να υπαρξει σπουδαιος ανθρωπος ο οποιος να αρνειται να πιστεψει τον Ιησου ως θεο και αυτο ειναι προφανως εξωφρενικο και παραλογο.
Πραγματικα μπορεις να μας πεις ΓΙΑΤΙ ο Ιησους ειναι η Αληθεια, το Φως, ο Σωτηρας και ΓΙΑΤΙ η διδασκαλια του ειναι ο Θειος Λογος και ο μονος δρομος για τη σωτηρια;;;;![]()
Γιατι εγω μπορω να πω πολλα επιχειρηματα για το αντιθετο. Περιμενω να δω αν εσυ μπορεις να μας πεις εστω και ενα σοβαρο επιχειρημα στο οποιο στηριζεις τις αποψεις εκτος απο την τυφλη σου πιστη σε κατι που σου επιβληθηκε απο νηπιο.
-----------------------------------------
http://www.amethystium.com
Ακου εκει το εψαξε λεει και κατεληξε στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει Θεος!Διαβαστε τωρα να μαθαινετε και σταματηστε να γραφεται σαχλαμαρες νοημονες ανθρωποι ειστε ή οχι!!!
Γενικα ο αθεος δεν πιστευει γιαυτο ερχεται και λεει και νεκρο να δω ζωντανω δεν προκειτε να πιστεψω γιατι εχει βρει την απαντηση οτι πτοκειτε για ζομπι.Αυτο το λεει στη θεωρια αλλο να το δει στην πραξη μπορει και να μεινει στον τοπο αποτη χαζομαρα που τον εδερνε!Ο Αποστολος Παυλος θυμαστε καποιοι την ιστορια του,και αυτος αθεος ηταν αλλα οταν ειδε και ακουσε αυτα που ακουσε ξερετε τι εγινε!!!Πιανετε αυτα που γραφω ή μπαινουν απο το ενα αυτι και βγαινουν απο το αλλο!Θελω να πω οτι και ο αθεος μεχρι να κλεισει τα ματια του εχει και αυτος ελπιδα να σωθει.Ρωταει ο αθεος οτι αν κανει καλες πραξεις οταν πεθανει που θα παει στον παραδεισο ή στην κολαση?Αφου εισαι αθεος γιατι κανεις ερμε αυτην την ερωτηση αφου για σενα δεν υπαρχει τιποτα απο τα δυο???Θα σου δωσω την απαντηση μονο για ενημερωση ολων,οταν δεν πιστευεις στον Θεο στον δημιουργω της κολασεως και του παραδεισου μεταξυ των αλλων οσο καλες πραξεις και να κανεις===ΚΟΛΑΣΗ γιαυτο ξυπνατε!Εχουμε και λεμε λοιπον για τα παραπανω υπαρχει το βιβλιο της ζωης,μην το ψαχνετε εδω δε θα το βρειτε,στο οποιο ειναι γραμμενες οι πραξεις των ανθρωπων μεχρι το θανατο του καθενος.Ο Θεος ξερει τα παντα ακομα το τι θα κανεις και την τελευταια μερα.Ξερει οτι θα το κανεις δε σου ειπε αυτος καντο σε αφησε απλα ελευθερο να κανεις οτι θελεις,Αυτος απλα ξερει τι θα επιλεξεις!!!Ξερει απο τωρα πιος θα σωθει και πιος οχι αλλα δεν το διαλεξε Αυτος εσυ το διαλεξες!
Ο Θεος ειναι ο πλαστης και δημιουργος σου ποια ειναι η ευγνωμοσυνη σου προς Αυτον?Εναι δυνατο να εισαι αψογος σε ολα ολος ο κοσμος να λεει τι καλος ανθρωπος που εισαι και εσυ να εισαι αγνομων προς αυτον που σε δημιουργησε?ΟΧΙ ασυμβιβαστα για εναν πιστο,για εναν απιστο....1+1=? ΤΡΙΑ καταλαβατε τη διαφορα?
Πρωτα οφειλεις τον απαραιτητητο σεβασμο προς Αυτον και μετα ολα τα αλλα....αν εγω ειμαι φονιας και βιαστης αλλα ζητησω συγγνωμη απο αυτον που θα με κρινει και να το εννοω τοτε ναι θα παω στον παραδεισο.....αλλα ολα τα καλα του κοσμου να κανω οταν θα βρεθω στο θρονο του Κυριου και δεν το δεχτω αντε γεια...θα μου πει και καλα θα κανει.Για σενα απιστε δεν υπαρχει παραδεισος οποτε τι το ψαχνεις αστο!!Προσεξε ομως ενα πραγμα οταν θα ερθει ο ΑΛΛΟΣ να ξερεις οτι δεν ειναι ο Θεος για τον οποιο ςου μιλαω παρολο τα θαυματα που θα δεις και θα μεινεις με ανοιχτο το στομα.Την επομενη και τελευταια φορα που θα ερθει θα ερθει σε νεφελες με ολη Του τη δοξα για να κρινει και σενα και μενα και ολους!!!και οπως εχω αναφερει και σε αλλο θεμα τυχεροι οι ανθρωποι που ζουν στις μερες μας γιατι πολλοι θα πιστεψουν με αυτα που θα δουν!
Γιαυτο μην μπλεκεστε στα ορθοδοξα μηνυματα που θελουν καποιοι να περασουν σε αυτο το φορουμ και γραψτε ενα θεμα για αθεους να γραφεται εκει.Εξαλλου το συγκεκριμενο θεμα δεν εχει να κανει περι πιστης οποτε ας σταματησουμε εδω.
αυτα τα κανουν κατι ανανδρα ανθρωπακια που φοβουνται και την σκια τους
2)ολοι οι χαρακτηρισμοι του στιλ
( Διαβαστε τωρα να μαθαινετε και σταματηστε να γραφεται σαχλαμαρες νοημονες ανθρωποι ειστε ή οχι!!!
Αυτο το λεει στη θεωρια αλλο να το δει στην πραξη μπορει και να μεινει στον τοπο αποτη χαζομαρα που τον εδερνε!)
επιστρεφονται
αν ηθελα θα μπορουσα να απαντησω στο ιδιο στιλ αλλα εγω δεν ειμαι ανθρωπακι
3)ασχολουμαι με την οποιαδηποτε θρησκεια γιατι ειναι μερος της κοινωνιας που ζω
4)με το τι θα ασχοληθω δεν θα μου το πεις εσυ
5)οι ερωτησεις γινονται για να δουμε κατα ποσο ο θεος της αγαπης που λες αγαπαει τους ανθρωπους
απο οτι φαινεται θελει δουλους και προβατα να τον περιτριγυριζουν και οχι ελευθερους
6)ευχαριστω για την απαντηση που εδωσες
quote:
οταν δεν πιστευεις στον Θεο στον δημιουργω της κολασεως και του παραδεισου μεταξυ των αλλων οσο καλες πραξεις και να κανεις===ΚΟΛΑΣΗαν εγω ειμαι φονιας και βιαστης αλλα ζητησω συγγνωμη απο αυτον που θα με κρινει και να το εννοω τοτε ναι θα παω στον παραδεισο.....αλλα ολα τα καλα του κοσμου να κανω οταν θα βρεθω στο θρονο του Κυριου και δεν το δεχτω αντε γεια...θα μου πει και καλα θα κανει.
αυτο επιβεβαιωνει τα λεγομενα μου τετοιον θεο να τον χαιρεστε
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Edited by - gigenis on 17/12/2006 18:04:56
quote:
Εχουμε και λεμε λοιπον για τα παραπανω υπαρχει το βιβλιο της ζωης,μην το ψαχνετε εδω δε θα το βρειτε,στο οποιο ειναι γραμμενες οι πραξεις των ανθρωπων μεχρι το θανατο του καθενος.Ο Θεος ξερει τα παντα ακομα το τι θα κανεις και την τελευταια μερα.
Αρα δεν υπαρχει ελευθερη βουληση του ανθρωπου.Εφοσον ειναι γραμμενες οπως λες οι πραξεις του ανθρωπου ακομα και η τελευται πραξη στο βιβλιο της ζωης τοτε καποιος απο την στιγμη που γεννιεται ειναι καταδικασμενος η για την κολαση η τον παραδεισο με βαση το Χριστιανισμο;Ο θεος σου δηλαδη απο πριν εχει προκαθορισει την πορεια του καθενος;
Χαιρομαι παντως που επιβεβαιωνεις αυτα που ελεγα οτι υποστηριζει ο Χριστιανισμος οπως το οτι οποιος δεν πιστευει στον Χριστο ακομη και να κανει καλες πραξεις παει στην κολαση.
Συμφωνουνε μαζι σου οι υπολοιποι χριστιανοι εδω μεσα με αυτο που λες;

1. Αναρωτήθηκες ποτέ από που πηγάζει αυτή η ενασχόληση αυτών που θεωρείς άπιστους, άθεους κλπ με την ορθοδοξία; Οι πραγματικά προβληματισμένοι άθεοι γενικότερα και άπιστοι προς το χριστιανισμό ειδικότερα σου αντιπαραθέτουν βάσιμα ερωτήματα εφόσον προκύψει λόγος. Επίσης μην ξεχνάς τον κοινωνικό αποκλεισμό των μη χριστιανών που η ορθοδοξία επέβαλε στην Ελλάδα (αυτό αν θέλεις αργότερα σου το αναλύω περισσότερο). Η αντιπαράθεση είναι κατά ένα μέρος αποτέλεσμα των όσων οι χ.ο. έσπειραν τόσους αιώνες τώρα.
2. Γιατί απορρίπτεις εν υπεροψία την απόφαση-κατάληξη της σκέψης κάποιου που ομολογεί πως είναι άθεος; Με ποιό κριτήριο υψώνεις την άποψή σου πάνω από τη δική του και φυσικά ως καλύτερη από τη δική του; Το έχω γράψει και αλλού: Το 90% των δηλωμένων άθεων είναι εν συνειδήσει άθεοι, από την άλλη, το 90% των δηλωμένων χριστιανών είναι κατά παράδοση χριστιανοί. Εϊναι χριστιανοί γιατί έτσι τα βρήκαν από τους γονείς τους, γιατί αυτό ακολουθούν οι περισσότεροι ή γιατί απλά δεν ασχολούνται με το θέμα και κατά συνέπεια τους είναι πολύ εύκολο να δηλώσουν χριστιανοί για να είναι και κοινωνικά αποδεκτοί ![]()
3. Αυτά περί ζόμπι κλπ που τα βρήκες; Είναι πραγματικά πολύ φτηνό επιχείρημα και κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα στηρίζονταν σε αυτό. Θεωρώ βέβαιο πως πρόκειται για δικό σου σόφισμα... Οι ψαγμένοι άθεοι δεν ελπίζουν σε ζόμπι γα να στηρίξουν την άποψή τους. Έχουν επιχειρήματα και μάλιστα πολύ ζωντανά! Φυσικά ξέρεις πολύ καλά ποιοί βασίζουν την πίστη τους στους πεθαμένους...
4. Που βρήκες ότι ο Παύλος ήταν άθεος; Εκτός από αυτό, αξίζει να σημειώσουμε πως το θαύμα της "μεταστοιχείωσης" του Παύλου συνέβη στην έρημο, με παρόντες μόνον 5-6 στρατιώτες που τον συνόδευαν. Το περίεργο είναι πως ενώ οι μισοί δήλωναν πως άκουγαν μία φωνή αλλά δεν έβλεπαν κανέναν (Πράξεις αποστόλων, Η-7), ενώ οι άλλοι μισοί δήλωναν πως έβλεπαν ένα φως αλλά δεν άκουγαν κανέναν (Πράξεις αποστόλων, ΚΒ-9,10). Τελικά όπως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα, δεν υπάρχει και τέλειο θεύμα...
5. Άραγε τι γνωρίζεις για τον Παύλο; Η ιστορία αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου είναι μακροσκελής. Σε πρώτη φάση, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε ανάλογα θέματα εδώ.
6. Γιατί γίνεσαι τόσο φτηνός όταν αναφέρεσαι σε άθεους; Κανείς εν συνειδήσει άθεος δεν κάνει βλακώδεις ερωτήσεις του τύπου "αν πεθάνω, θα πάω στον παράδεισο ή στην κόλαση;". Κι εδώ επιμένω πως αυτά είναι δικά σου σοφίσματα.
7. Πως συνδυάζεις από τη μια την απόλυτη ελευθερία ενός ανθρώπου να πράξει όπως εκείνος θέλει και από την άλλη λες πως ο θεός ήδη γνωρίζει το τι θα κάνει ο άνθρωπος αυτός, άρα είναι προδιαγεγραμένη η όποια κίνησή του; Για να σε βοηθήσω, αυτό που γράφεις είναι άμεσα συνυφασμένο με το εννοιολογικό πρόβλημα της ελύθερης βούλησης, παιδί κι αυτό της κόλασης και του παραδείσου που κάποιοι ευαγγελίζονται...
8. Γιατί περιμένεις από όλους να υποβάλλουν φόρο τιμής προς τον δημιουργό σου; Γιατίι θεωρείς πως όλοι μοιάζουν με τους χριστιανούς που πάντα αισθάνονται χρεωμένοι και υποχρεωμένοι που γεννήθηκαν και είναι υγιείς; Γνωρίζεις πως η χρήση της ιδιότητας του "δούλου" είναι απόρροια τέτοιων λογιστικών φύλλων τύπου "χρέωση-πίστωση"; Μιλάμε για μια θρησκεία εξόφθαλμα ανταποδοτική...
9. Μιλάς για τον "άλλο" που πρόκειται να έρθει στις μέρες μας (αν και αυτόν τον ερχομό τον ακούμε εδώ και 1973 χρόνια...). Αν θεωρήσουμε πως αυτοί που άκουσαν το κήρυγμα είναι αγύριστα μυαλά και δεν αλλάζουν γνώμη-πίστη κλπ, τι θα γίνει με τους ανθρώπους που ποτέ δεν άκουσαν αυτό το κήρυγμα; Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που έζησαν προ Ιησού; τι θα γίνει με τα παιδιά που πέθαναν αβάπτιστα ή με τα βρέφη των άθεων που κι εκείνα πέθαναν πριν ακούσουν το χριστιανικό κήρυγμα;
10. Τέλος, πως αξιώνεις την πρεσβεία της ορθόδοξης πίστης, ενώ οι χριστιανοί ορθόδοξοι δεν αποτελούν παρά το 1% μόλις των χριστιανών παγκοσμίως εν έτη 2006; (στοιχεία από Encyclopedia Britannica, 2006) Είναι δυνατόν το 99% των χριστιανών να βλέπουν το θέμα "στραβά"; Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο πληθυσμός των ορθοδόξων χριστιανών έχει τάσεις μείωσης. Λες να υπάρχουν διαρροές; Περισσότερα περί στατιστικών στοιχείων εδώ κι εδώ

Lux e tenebris
τα περι ζομπι ειναι απαντηση που ειχα δωσει σε αλλο θεμα
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4660&whichpage=3&ARCHIVE=
ηταν απαντηση στο
<<και νεκρο να δειτε να ζωντανευει δεν προκειτε να πιστεψετε>>
εδωσα τρεις εκδχες
1)ζομπι
2)βρικολακας
3)νεκροφανια
βεβαια ο panos840 κρατησε μονο την μια εκδοχη
αυτη που τον συμφερε
οπως και το που θα παω σαν αθεος ειναι ενα ερωτημα που εθεσα στον ψηλο δες λιγο ποιο πανω
ειναι ενα καθαρα ρητορικο ερωτημα
αλλα ο χριστιανικος εγκεφαλος του panos840 δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα
Αυτος ο Θεος ειναι και δικος σου Θεος οποτε.......
Στο εχω πει και αλλη φορα και θα το ξαναπω,εσυ το ειπες αλλα δεν το καταλαβες!!!
Προς viking
Εχεις ελευθερη βουληση να επιλεξεις οτι θελεις απλα ο Θεος σαν Θεος ξερει τι θα επιλεξεις!!!
Προς chastity
Τα λεγομενα σοφισματα ειναι του gigeni και οχι δικα μου.Η απαντηση προς τον viking ισχυει και για σενα.Πραγματι πολλοι λιγοι θα σωθουν,αλλα σχεδον ολοι θα εχουν ακουσει για τον τριαδικο Θεο και εκαναν την επιλογη τους για το τι θα πιστεψουν.Αρα ηξεραν και αυτοι αλλα θελησαν να πιστεψουν σε κατι αλλο.Επειδη εγραψες πολλα πες πιο σε αποσχολει περισσοτερο να στο εξηγησω αν μπορω σε αλλο θεμα ομως γιατι εδω λενε για μαρτυρες του ιαχωβα οποτε και εγω ξεφυγα λιγο με αυτα που γραφουν οι αθεοι.Τελικα τους πειραζει ο Χριστος!!!
quote:
Πραγματι πολλοι λιγοι θα σωθουν,
Εσυ πιστευεις οτι θα εισαι αναμεσα σε αυτους που θα σωθουν;
quote:
υπαρχει το βιβλιο της ζωης,μην το ψαχνετε εδω δε θα το βρειτε,στο οποιο ειναι γραμμενες οι πραξεις των ανθρωπων μεχρι το θανατο του καθενος.Ο Θεος ξερει τα παντα ακομα το τι θα κανεις και την τελευταια μερα.
Εχεις ελευθερη βουληση να επιλεξεις οτι θελεις απλα ο Θεος σαν Θεος ξερει τι θα επιλεξεις!!!
![]()
![]()

quote:
Αυτος ο Θεος ειναι και δικος σου Θεος οποτε.......
Στο εχω πει και αλλη φορα και θα το ξαναπω,εσυ το ειπες αλλα δεν το καταλαβες!!!
υποτιτλους παρακαλω
Panos840 :
quote:
Εγω που δεν ειμαι μουσουλμανος π.χ δεν μιλαω γιαυτους.Εσεις οι αθεοι και οι αλλοθρησκοι γιατι πιανετε την ορθοδοξια στο στομα σας?Αυτο δεν το καταλαβαινω ή για να ειμαι απολυτα ειλικρινης κανω πως δεν καταλαβαινω!!!
Θα σε παρακαλούσα να κρατήσεις την φασίζουσα νοοτροπία σου για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου .
Εδώ είναι χώρος δημοκρατικού διαλόγου και μπορούν όλοι να σχολιάζουν όλους . Αν δεν το αντέχεις μην συμμετέχεις .
quote:
Διαβαστε τωρα να μαθαινετε και σταματηστε να γραφεται σαχλαμαρες νοημονες ανθρωποι ειστε ή οχι!!!
Αν κρίνω μόνο απο την σύνταξη του κειμέμου που έγραψες παραπάνω , είναι σίγουρο οτι θα μάθουμε πολλά απο σένα ...
quote:
Ρωταει ο αθεος οτι αν κανει καλες πραξεις οταν πεθανει που θα παει στον παραδεισο ή στην κολαση?Αφου εισαι αθεος γιατι κανεις ερμε αυτην την ερωτηση αφου για σενα δεν υπαρχει τιποτα απο τα δυο??
Για να δούμε τι σοφό θα μας απαντήσεις φωστήρα της θεολογίας...
quote:
Θα σου δωσω την απαντηση μονο για ενημερωση ολων,οταν δεν πιστευεις στον Θεο στον δημιουργω της κολασεως και του παραδεισου μεταξυ των αλλων οσο καλες πραξεις και να κανεις===ΚΟΛΑΣΗ γιαυτο ξυπνατε!
Αποστομωτική απάντηση και σίγουρα χριστιανική και γεμάτη αγάπη. Μόνο οι καλοί ορθόδοξοι χριστιανοί πάνε στον "παράδεισο" .
Δεν λέω ωραίο και βολικό το όνειρο .
Αλλά αφου το βλέπεις και ξύπνιος , μια που οι υπόλοιποι κοιμόμαστε , είσαι πραγματικά για λύπηση .
quote:
Ξερει απο τωρα πιος θα σωθει και πιος οχι αλλα δεν το διαλεξε Αυτος εσυ το διαλεξες!
Οπως είπα και παραπάνω θα μάθουμε πολλά απο σένα σήμερα...
Η "θεία" λογική σε όλο το μεγαλείο της .
quote:
Εναι δυνατο να εισαι αψογος σε ολα ολος ο κοσμος να λεει τι καλος ανθρωπος που εισαι και εσυ να εισαι αγνομων προς αυτον που σε δημιουργησε?ΟΧΙ ασυμβιβαστα για εναν πιστο,για εναν απιστο....1+1=? ΤΡΙΑ καταλαβατε τη διαφορα?
Τώρα επειδή το 1+1=3 το πιπιλίζεις συνεχώς σε αυτά που γράφεις παραπάνω θες να το σχολιάσουμε ?
Πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι αγνώμων προς κάτι που δεν υπάρχει ? Χριστιανική λογική και αυτή ε ??
quote:
Την επομενη και τελευταια φορα που θα ερθει θα ερθει σε νεφελες με ολη Του τη δοξα για να κρινει και σενα και μενα και ολους!!!και οπως εχω αναφερει και σε αλλο θεμα τυχεροι οι ανθρωποι που ζουν στις μερες μας γιατι πολλοι θα πιστεψουν με αυτα που θα δουν!
Δεν λέω απο φαντασία τα πας καλά .
Ειμαστε όντως πολύ τυχεροί . Γιατί εκείνη την μέρα , θα πάνε στον "παράδεισο" το 1% των καλών χριστιανών και οι υπόλοιποι θα πάνε στο διάολο .
Μετά απο αυτό , πως μπορείς εσύ να κοιμάσαι ήσυχος στον "παράδεισο" σου , είναι μία άλλη ιστορία .
Η αγάπη σαυ για τον πλησίον , με έχει κατασυγκινήσει ...
quote:
Γιαυτο μην μπλεκεστε στα ορθοδοξα μηνυματα που θελουν καποιοι να περασουν σε αυτο το φορουμ και γραψτε ενα θεμα για αθεους να γραφεται εκει.
Την έχεις δεί και ιεραπόστολος απο ότι βλέπω .
Μπράβο . Συνέχισε το θεάρεστο έργο σου , και όταν έρθουν οι "νεφέλες" να μας είδοποιήσεις να ετοιμαζόμαστε για τα καζάνια . Και να είναι καυτό το νερό , γιατί έχω και ρευματισμούς ...
quote:
Την επομενη και τελευταια φορα που θα ερθει θα ερθει σε νεφελες με ολη Του τη δοξα για να κρινει και σενα και μενα και ολους!!!και οπως εχω αναφερει και σε αλλο θεμα τυχεροι οι ανθρωποι που ζουν στις μερες μας γιατι πολλοι θα πιστεψουν με αυτα που θα δουν!
Δεν θέλω να φανώ σαν τον υλιστή της υπόθεσης, αλλά...
Εκείνη τη μέρα πρέπει να πάμε στη δουλειά ή θα μας το πούν από πριν ώστε να ξέρουμε να πάρουμε ρεπό;

macedon
Παρτυ κανει ο σατανας και ειναι πολλοι οι καλεσμενοι!!!
Ευχαριστω ολους οσους δεν παρενεβησαν απο την τελευταια φορα που εγραψα,υποδηλωνει πολλα!!!
Μικρη και προσκαιρη η χαρα των απιστων!!!
Τοσα ξερετε,τοσα λετε και δεν αφηνετε και τους αλλους να μαθουν!!!
Ντροπη σας που λεγεστε και ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Οτι και να κανετε ομως θα ερθει η στιγμη που θα μαθετε και εσεις να λετε
ΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
quote:
Η ΑΘΕΙΑ σε ολο της το μεγαλειο!!!
Ευχαριστω ολους οσους δεν παρενεβησαν απο την τελευταια φορα που εγραψα,υποδηλωνει πολλα!!!
Οτι και να κανετε ομως θα ερθει η στιγμη που θα μαθετε και εσεις να λετεΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
Αγαπητέ panos840, ειλικρινά απορώ αν το παραπάνω μήνυμα σου αποτελεί ένα είδος κηρύγματος ή μια - θέλω να πιστεύω ακούσια - προσπάθεια τρομοκρατίας των υπόλοιπων συνομιλητών σου.
Απορώ επίσης για το συμπέρασμα οτι αποτελεί ντροπή για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να λέγονται Έλληνες επειδή δεν ασπάζονται ένα δόγμα... ![]()
Που είναι γραμμένο κάτι τέτοιο, αγαπητέ?
Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει εφόσον εξυψώνει την ψυχή του και τον βοηθάει να φτάσει σε ένα επίπεδο εξέλιξης ανώτερο απ' αυτό στο οποίο βρίσκεται ήδη.
Πως μπορούμε εμείς ελαφρά την καρδία να τον κρίνουμε για αυτό του το δικαίωμα και να χρησιμοποιήσουμε τόσο πύρινη γλώσσα?
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να περιηγηθείς στις Συζητήσεις μας, να διαβάσεις λίγο τα θέματα στα οποία αναπτύσσεται ένας διάλογος κι αν σε ενδιαφέρουν να εκφέρεις τις απόψεις σου και τα πιστεύω σου.
Μην ξεχνάς όμως το γεγονός οτι συμμετέχουν κι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να βρουν την Αλήθεια, έχουν τα δικά τους πιστεύω, την δική τους προσωπικότητα και την δική τους πορεία.
Κι όλα αυτά οφείλουμε να τα σεβαστούμε...

In anticipation of my resurrection...
quote:
panos840
εγω δεν εχω λαβει ακομη προσκληση
αν ειναι αληθεια αυτο που λες θα του τα ψαλω μολις τον δω
quote:
panos840
καλιο πεντε και στο χερι παρα δεκα και καρτερι
quote:
panos840
Τοσα ξερετε,τοσα λετε
γιατι εσυ λες κατι που δεν ξερεις;;;;
quote:
panos840
και δεν αφηνετε και τους αλλους να μαθουν!!!
τι λες εγω ειμαι υπερ της δωρεαν παιδειας
ουδεποτε εμποδησα καποιον να μαθει
quote:
panos840
δεν λεγομαι ελλην ειμαι ελλην
και ενα δωρεαν μαθημα
ελληνεςοι
μια των αρχ. ελληνικων φυλων κατοικουσα εις την φθιωτιδα και θεσσαλιαν.
ολοι οι ανηκοντες εις την ελληνικην εθνοτητα
εχει διαφορα το χριστιανος ορθοδοξος με το ελληνας
ο χριστιανικος σου εγκεφαλος τα εχει μπερδεψει
quote:
panos840
Οτι και να κανετε ομως θα ερθει η στιγμη που θα μαθετε και εσεις να λετεΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
το εμαθα το εμαθα γιουπι!!!!
quote:
Η ΑΘΕΙΑ σε ολο της το μεγαλειο!!!
Oτι μπήκες για χαβαλέ στον χώρο φαίνεται απο την ποιότητα των μηνυμάτων σου δικαίωμα σου να γράφεις ότι σου κατέβει, αλλά δέν δεχόμαστε τόσο εγώ, όσο και οι προλαλήσαντες φίλοι να υποτιμάς την νοημοσύνη μας με αυτόν τον τρόπο.
Ασφαλώς και να ταυτίζεις τον φωτοδότη του παγκοσμίου πνεύματος Ελληνισμό με μιά ξενόφερτη Εβραιογενή θρησκεία, τουλάχιστον την λέξη Έλληνες στο παραμιλητό σου δέν θα έπρεπε να την αναφέρεις. Άν ενδιαφέρεσαι να μάθεις τί σημαίνει Έλληνας διάβασε λίγο Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πυθαγόρα, Ηράκλειτο, Ευκλείδη, Επίκουρο, Δημόκριτο όπως και τόσους άλλους που ο αριθμός των ονομάτων τους δέν φτάνουν για να γεμίσουν ολόκληρες σελίδες.