- Πιστεύετε στα θαύματα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
να κρίνεις τον Θεό με ανθρώπινα μέτρα...Ελπίζω κάποτε να
καταλάβεις ότι εκτός ποα τις ψεύτικες θρησκείες που κάνουν
μόνο κόλπα και επικλήσεις δαιμονων, έχουμε και τον χριστιανισμό,
για να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για τον άνθρωπο...
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, για σενα τον Μακεδόνα και λοιπούς άπιστους θωμάδες,
αν αμφισβητείτε το συγκεκριμένο θαύμα ή άλλο, βρείτε στοιχεία να μου τα
τρίψετε στη μούρη, για να δούμε πόσο αλήθεια και πόσο ψεύτικα είναι,...
Αλλά περί ουσίας, αλλού τυρβάζετε...
Οι 12 ψευτοθεοί φίλε μου, εσείς λέτε ότι είναι φανταστικά δημιουργήματα,
ότιέχουν αλληγορική σημασία, βλέποντας την μικρότητα των πράξεων τους...
Εγώ, απο την αρχή σας λέω ότι είναι δαιμόνια και υπηρετούν τον διά-βολο...
Τώρα εσύ όσο Αλέκος και να το παίξεις, δεν το αλλάζεις...
Αλήθεια, τι λές για τις τελετές, επιγραφές και επικλήσεις; Απο το Γρημόριο
ή απο την Σολομωνική, τα ξεσηκώσανε οι τότε αγύρτες;
quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, βλέπω ότι συνήλθες και επιμένεις
να κρίνεις τον Θεό με ανθρώπινα μέτρα...Ελπίζω κάποτε να
καταλάβεις ότι εκτός ποα τις ψεύτικες θρησκείες που κάνουν
μόνο κόλπα και επικλήσεις δαιμονων, έχουμε και τον χριστιανισμό,
για να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για τον άνθρωπο...
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, για σενα τον Μακεδόνα και λοιπούς άπιστους θωμάδες,
αν αμφισβητείτε το συγκεκριμένο θαύμα ή άλλο, βρείτε στοιχεία να μου τα
τρίψετε στη μούρη, για να δούμε πόσο αλήθεια και πόσο ψεύτικα είναι,...
Αλλά περί ουσίας, αλλού τυρβάζετε...
Εγώ, απο την αρχή σας λέω ότι είναι δαιμόνια και υπηρετούν τον διά-βολο...
Τώρα εσύ όσο Αλέκος και να το παίξεις, δεν το αλλάζεις...Αλήθεια, τι λές για τις τελετές, επιγραφές και επικλήσεις; Απο το Γρημόριο
ή απο την Σολομωνική, τα ξεσηκώσανε οι τότε αγύρτες;
και όλα αυτά τα τραγελαφικά στο τέλος του 2008 δεν είναι παράξενο που οι παπάδες τρώνε με χρυσά κουτάλια
δεν μας συμφέρει, δεν το θίγουμε και κάνουμε ότι δεν
καταλαβαίνουμε....
Εσυ όμως, φίλε μου, τι λές για το 12θεό; Ήταν θρησκεία ή όχι;
Έλα, πες μου πόσο άθεος εισαι και μην ανησυχείς αν θα θίξεις
φίλους σου...
Ήταν ή δεν ήταν ειδωλολατρική η αρχαία ξενόφερτη θρησκεία του Βαάλ και του
δια-βόλου που ήρθε στην Ελλάδα, έστω σε αγράμματους χωρικούς και λίγους
σάτυρους τον χαρακτήρα προγόνους μας;
ο κάθε λαός δημιουργεί τους δικούς του θεούς
έτσι βλέπουμε ότι για τις θεότητες που αφορούν την δημιουργία(γεωργία,γεννήσεις κλπ)οι άνθρωποι βάζουν θηλυκές θεότητες σε αντιδιαστολή οι θέσεις των ποιο αιματηρών θέσεων μπαίνουν αρσενικές θεότητες
ο βαάλ ήταν θεότητα που για κάποιο διάστημα λατρευόταν και από τους προγονούς σου τους εβραίους
κάποια στιγμή σταμάτησαν να σφάζουν τα πρωτότοκα τους και άρχισαν να κόβουν την πόσθη των παιδιών τους και να θυσιάζουν ανάλογα με την οικονομική τους άνεση από βόδι μέχρι περιστέρια
ειδωλολατρική είναι η κάθε θρησκεία που βλέπει και νομίζει ότι υπάρχουν ιαματικές δυνάμεις σε διάφορα αγάλματα,εικόνες ιερά ξύλα ,πέτρες κομμάτια μούμιας
ο χριστιανισμός είναι μια ειδωλολατρική θρησκεία
αλλά εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει θρησκεία που να μην είναι ειδωλολατρική
και νομιζει οτι υπαρχουν συγκεκρημενες ιαματικές
γιατί αντί για άθεος, δείχνεις ειδωλολάτρης, όταν όλοι ξέρουμε
ότι η αρχάια ελληνική θρησκεία, ήρθε απο την ασσυριακή δαιμονολατρεία
και αυτό είναι επίσημα παραδεκτό, τουλάχιστον,΄οπως λέει η wikipaideia:
"Αρχαία ελληνική θρησκεία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιερό της Βραυρώνας
Με τον όρο αρχαία ελληνική θρησκεία εννοείται το σύνολο των δοξασιών και τελετουργικών δρώμενων που τελούνταν στην αρχαία Ελλάδα με τη μορφή λατρευτικών παραδόσεων, ως πρακτικό θεμέλιο και συμπλήρωμα της ελληνικής μυθολογίας. Καθώς μάλιστα στον αρχαιοελληνικό κόσμο οι θρησκευτικές πρακτικές διέφεραν κατά τόπους, θα μπορούσε πιθανώς να αναφερθεί κανείς σε ελληνικές θρησκείες. Οι λατρευτικές πρακτικές των Ελλήνων εκτείνονταν πέρα από τα όρια της ηπειρωτικής Ελλάδας στα νησιά και τις ακτές της Ιωνίας στη Μικρά Ασία, τη Μεγάλη Ελλάδα (Σικελία και νότια Ιταλία) και στις διασκορπισμένες ελληνικές αποικίες της δυτικής Μεσογείου όπως η Μασσαλία. Το ελληνικό θρησκευτικό παράδειγμα επηρέασε τις θρησκευτικές πρακτικές των Ετρούσκων και ιδιαίτερα τις τοπικές, αστικές λατρείες των Ρωμαίων.
Η ακαδημαϊκή έρευνα υποδεικνύει ότι η πρώιμη ελληνική θρησκεία προήλθε ή επηρεάστηκε σημαντικά από σαμανιστικές πρακτικές των στεππών της κεντρικής Ασίας, διαμέσου της ελληνικής αποικίας της Ολβίας στην Σκυθία, στη βόρεια ακτή της Μαύρης θάλασσας με κατάληξη τις πεδιάδες της Θεσσαλίας."
Αυτά και άλλα άμα θέλεις, αλλά εσύ ως άθεος, πως και υπερασπίζεσαι την θρησκεία
των ειδώλων του Βαάλ, δια-βόλου;
Τις αποφάσεις για όλ' αυτά, τις έχουν πάρει άνθρωποι οι οποίοι κατά καιρούς και ως εκ θαύματος, μπορούσαν να κατανοήσουν τις προθέσεις, παρ' όλο που έλεγαν σε όλους τους άλλους, ότι είναι ανεξήγητες.
Φαύλος κύκλος για μικρά παιδιά ή για όσους διαθέτουν νοημοσύνη μικρού παιδιού.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
τα πράγματα:Υπάρχει το καλό και το κακο, άσπρο και μαύρο,
δεν υπάρχουν γκρί περιοχές, αλλά πλάνες που σκοπό έχουν να κοροιδέψουν
και παρασύρουν τον άνθρωπο....Για μένα υπάρχει Θεός και διάβολος
και επειδή δεν πιστεύω ότι υπάρχουν και ..περαστικοί,άλλοι θείσκοι
που κατά λάθος εμπλέκονται γι αυτό και είμαι έτσι απόλυτος...
Αλλά και κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει
αυτο το δίπολο, απλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κακό είναι δικό μας...
Εγώ αυτο πάλι, δεν το πιστεύω...
Τα θαύματα, επαναλαμβάνω, γίναν σε ανθρώπους του σήμερα που τα έζησαν και
ευεργετηθήκαν.Εσύ αν τα αμφισβητείς, κάνε την έρευνα σου κι έλα να μας φωτίσεις..
Τι λές, μπορείς να το κάνεις αυτο;
Αν δεν είναι δικό μας το κακό, ποιανού είναι;
quote:
trexagireve
Εγώ, απο την αρχή σας λέω ότι είναι δαιμόνια και υπηρετούν τον διά-βολο..
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς πιστεύεις. Δεν μπορείς να αναιρείς τον εαυτό σου μέσα στην ίδια πρόταση. Το λιγότερο που προκύπτει απ'αυτά που γράφεις είναι σχιζοφρένεια.
Λες "οι 12 ψευτοθεοί" που σημαίνει φανταστικά δημιουργήματα και μετά στην ίδια πρόταση λες ότι είναι δαιμόνια που υπηρετούν το διάβολο. Κι επειδή για σένα ο διάβολος και τα δαιμόνια είναι υπαρκτά, άρα οι 12 ψευτοθεοί είναι 12 αληθινοθεοί.
Τελικά οι 12 θεοί είναι φανταστικά πρόσωπα ή πραγματικά;
ΥΓ. Αλήθεια, είναι κανείς άλλος χριστιανός εδώ πέρα που συμμερίζεται αυτά που γράφεις; Ή έχεις φτιάξει ένα δικό σου χριστιανισμό... τρεχαγηρεβισμό ας πούμε...;

macedon
αρχαιόπληκτους και τον Αβραξά τους... Ο Θεός είναι
μέσα μας. Διάβολος είναι μια διεστραμένη άποψη του καλού..
Με αυτή την έννοια όλοι είμαστε δυνητικά διάβολοι, το άν γίνουμε είναι
άλλο θέμα...Δεν υπάρχει διάβολος, αν πούμε ότι υπάρχει κάτι πρέπει
να έχει δική του υπόσταση κι όχι η αντίδραση σε κάτι άλλο...Ο διάβολος
είναι απλά άρνηση του Θεού, δεν λέγεται η αρνητικότητα ύπαρξη...Εξ ορισμού..
φίλε μου Μακεδόν, μπορεί εσύ να μπερδεύεσαι, αλλά εδώ μπερδεύεις άλλα
κι άλλα, εδώ θα κολλούσες;
Να σου εξηγήσω λοιπόν...
Ψευτοθεοί είναι οι δαίμονες,γιατί επιζητούν τη θέση θεού,
αλλά αυτο γιατί δεν είναι θεοί, αλλά πνευματικές οντότητες
με ημερομηνία λήξεως...Οπότε που το λάθος;
<<Εντός ημών εστί η Βασιλεία των Ουρανών>>. Είναι μέσα μας δηλαδή, στην ψυχή μας.
Τα μυστικά να είσαι σίγουρος Stiv όταν κρίνει ο Θεός πως ήρθε η ώρα να τα μάθεις θα σου τα δώσει.
Όμως μην Τον αγαπάς για να σου δώσει, αγάπα Τον δίχως να θέλεις ανταπώδοση.
Αγάπα Τον επειδή είναι Αυτός που είναι και όχι επειδή μπορεί να σου δώσει τα πάντα.
Αγάπα Τον αγαθά και άδολα.
Και με την ίδια αγάπη αγάπα και τους ανθρώπους.
Όπως Αυτός αγαπά τους ανθρώπους έτσι κι εσύ αγάπα τους.
αγάπη ειρήνη χαρά
stiv,
aggele σε τι διαφέρει τότε ο χριστιανισμός έτσι όπως το λες με άλλες μυστικές οργανώσεις,
που μυούν τα επιλεγμένα μέλη τους και διοχετεύουν σε αυτούς την μυσταγωγική γνώση?
Δεν υπάρχουν μυστικές οργανώσεις stiv. Υπάρχει Μυστικισμός όμως.
Και ξεκινάει από την προσωπική μας σχέση με Τον Θεό, μυστικά βαθειά μέσα μας.
Εγώ αγαπάω τους Μυστικούς και Νηπτικούς της ορθοδοξίας.
Αυτοί έζησαν τον Χριστό γιατί Τον αγάπησαν δυνατά.
Όταν θυμηθώ κάποια βιβλία θα σου πω ποιά είναι από αυτούς για να προμηθευτής και να διαβάσεις.
Δεν θυμάμαι τίτλους τη στιγμή αυτή, ξέχασα, πάνε πολλά χρόνια από τότε που διάβασα λίγα.
Αν κάποιος θυμάται ας γράψει.
TIPOTA DEN EINAI TUXAIO
Αυτή ειναι η γεννέτηρα γλώσσα Αυτού.
quote:
Γιατί να μην γράφουμε...Αραμαϊκά και εβραϊκά...?
Αυτή ειναι η γεννέτηρα γλώσσα Αυτού.
Γιατί η Αλήθεια δεν έχει γλώσσα.
Πράγματι,καλό να έρχεσαι να τα λέμε Αναστολέα.. Η ψυχοπνευματική εξέλιξη και ανέλιξη μας πρέπει να έχει στέρεες βάσεις, σχέδιο, καλά υλικά, και τέχνη έτσι ώστε να οικοδομηθεί εντός μας δημιουργικά και με σταθερή προοδευτικότητα το εσωτερικό οικοδόμημα του Συνειδητού Ανώτερου Εαυτού μας σε Εικόνα και Ομοίωση αυτή καθ' εαυτή του Ιησού Χριστού.
Με άλλα λόγια, για να κτίσουμε μέσα μας την Ουράνια Ιερουσαλήμ, πρέπει να ακολουθήσουμε εκείνα που ενδεικνύονται από εκείνους οι οποίοι με πολύ κόπο, μόχθο, αυταπάρνηση και κυρίως εσωτερική εμπειρία και άνωθεν πληροφορία έκτισαν την Επουράνια πολιτεία της Ιερουσαλήμ μέσα τους, και κατόπιν με άκρα δικαιοσύνη και θεία Κρίση, πάντοτε με την βοήθεια και την φώτιση του Τριαδικού Θεού,
έδωσαν στον εσωτερικό μας πληθυσμό για ιδιοκατοίκηση (δηλαδή, στους λογισμούς, στις πεποιθήσεις, στα θελήματα, στα συναισθήματα κ. ά.) τα σπίτια της πόλης, της Ουράνιας Ιερουσαλήμ, έτσι ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να ομιλούμε για ολοκληρωμένη προσωπικότητα με στιβαρό και υγιεί χαρακτήρα.
Εξάλλου, φρονώ, πως μεγαλύτερη αφύπνιση και τελικό ξύπνημα δεν νοούνται εκτός και έξω από την συνείδηση της ανάγκης για την εσωτερική αυτόβουλη και αυτοσυνείδητη οικοδόμηση της Ουράνιας Ιερουσαλήμ εντός μας.
Και βέβαια όπως είναι πολυσύνθετη και ιεραρχημένη εργασία το κτίσιμο μιάς νέας πόλης σε ένα ορισμένο γεωγραφικό πλάτος και μήκος μιάς γεωγραφικής περιοχής, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την εσωτερική πόλη της Ουράνιας Ιερουσαλήμ.
Όμως μην αγνοείς και μην ξεχνάς πως προσωπικά πολλοί δεν είναι έτοιμοι για την εργασία της ανέργεσης μέσα τους της θείας Ιερουσαλήμ.
Και είναι ο λόγος απλός. Όπως ο αρχιτέκτονας για να φροντίσει ώστε το σχέδιο του να εκτελεστεί πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση και την άδεια από τις αρχές (πολεοδομία και τα λοιπά), έτσι και εσύ πρέπει να έχεις την ελευθερία που θα σου παρέχει η τακτοποίηση των πρώτων φυσικών σου εκκρεμοτήτων και αναγκών.
Αν το αγνοήσεις αυτό και ασχοληθείς παίρνωντας ως προτερεότητα την οικοδόμηση της εσωτερικής Ιερουσαλήμ, σίγουρο είναι πως τα οικοδομήματα που θα κτίσεις θα είναι σαθρά και κακοχτισμένα, και με τον πρώτο σεισμό θα καταρρεύσουν.
Για αυτό,
εσύ, αν δεν έχεις πρόβλημα, και τα οικονομικά σου είναι καλά, αυτό θα σου επιτρέψει να ασχοληθείς με προσοχή και αγάπη με τα πνευματικά.
Έτσι δεν είναι;;;
Νίψης συνειδώς την ανάγκη δως μοι, Κύριε
ίνα ίδωντος των λόγων σου σωτήριο αληθές
οδηγήσω με εις γαλήνιας αγκάλης σου
τη λύτρωση.