- ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
θέλω να είσαι μέσα μου , δίπλα μου, γύρω μου....
στον αέρα που αναπνέω...
στο νερό που πίνω...
στη γεύση της σοκολάτας που υπενθυμίζει στις αισθήσεις μου την παρουσία σου...
θέλω...
να ξέρω τι σ'αρέσει και τι όχι...
και θέλω να βρω μαζί σου και νέα , ολοκαίνουρια σημεία επαφής και ευχαρίστησης...
που δεν τα έχει ξανακουμπήσει η σκέψη μας ποτέ πριν...
Galadriel
Υ.Γ. η πρωταπριλιά πέρασε... τα ψέμματα τέλειωσαν ![]()

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Tώρα ποιός δουλεύει ποιόν σας έδωσα εξουσία και έχετε χωριστεί
σε στρατόπεδα αυτό δεν το θέλει ούτε και ο θεός .......?
κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία αλλα τι;
Αλλιώς τα φανταζόμουν και άλλη τροπή πήρανε τα πράγμτα ......
ΣΥΝΗΘΩΣ δεν γίνεται ότι φαντάζεσαι .........η ότι θέλεις.......
Αδερφέ δεν είσαι εντάξει κανονικά δεν θα έπρεπε να σου μιλάω.....
Μου έφαγες όλα τα λεφτά και ζητάς δανεικά αφού το ξέρεις οτι είσαι
πιο πλούσιος απο μένα...σε αισθήματα εννοώ ........?
Να το ξέρεις με έχεις καταστρέψει για να περνάς.........
εσύ καλά με τις κυρίες .......και δεσποινίδες....τεσπα σε συγχωρώ!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
gh
quote:
Δεν θέλω να σε σκέφτομαι...θέλω να είσαι μέσα μου , δίπλα μου, γύρω μου....
στον αέρα που αναπνέω...
στο νερό που πίνω...
στη γεύση της σοκολάτας που υπενθυμίζει στις αισθήσεις μου την παρουσία σου...
θέλω...
να ξέρω τι σ'αρέσει και τι όχι...
και θέλω να βρω μαζί σου και νέα , ολοκαίνουρια σημεία επαφής και ευχαρίστησης...
που δεν τα έχει ξανακουμπήσει η σκέψη μας ποτέ πριν...
Galadriel
Υ.Γ. η πρωταπριλιά πέρασε... τα ψέμματα τέλειωσαν
1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
Λυπάμαι, αλλά δεν θέλω. Στο είπα και έξω από το σπίτι σου.
Για σένα εφήβρα το "άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται"
Edited by - Vril on 03/04/2005 00:09:48
.
νομιζω πως χρειαζεται νεα κατηγορια το φορουμ: "προσωπικα" ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:Λυπάμαι, αλλά δεν θέλω. Στο είπα και έξω από το σπίτι σου.
Για σένα εφήβρα το "άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται"
Ξέρεις, Vril, τα κινητά τηλέφωνα είναι πολύ σπουδαία εφεύρεση. Εκτός και αν στην ξωτικοχώρα του Valinor δεν πιάνουν σήμα...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
αυτο το κοριτσάκι ποιό είναι μήπως η ξωτικούλα?![]()
![]()
gh
quote:
ΕΛΑΤΕ ΒΡΕ BOYS ΤΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .......
Αν κάνεις μια βολτούλα ως το topic για τα φαντάσματα φίλε PHILOSOPHOS-1, και παρακολουθήσεις και το τι ακολούθησε, μάλλον θα αντιληφθείς γιατί είμαι τόσο πικρόχολος, ειδικά απένανατι στην κυρία.(αν και με πραγματικό πόνο ψυχής τα βάζω με μια φαν του Τόλκιν...).
Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του χαβαλέ, ειδικά για όσους πιστεύουν πως εδώ είναι forum για συζητήσεις και όχι τηλεφωνική γραμμή 006...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
καλώς ήλθατε στο kindergarden "τα χαρούμενα μελισσάκια"
ευτυχως που εισαι "μεγαλος" και δειχνεις το καλο παραδειγμα ηθους...τροπων...συμπεριφορας....
jonniebegood
.
νομιζω πως χρειαζεται νεα κατηγορια το φορουμ: "προσωπικα
οποτε μην το ανακοινωνεις εδω...δεν ειναι η θεση των σκεψεων σου....
Invader Αν κάνεις μια βολτούλα ως το topic για τα φαντάσματα φίλε PHILOSOPHOS-1, και παρακολουθήσεις και το τι ακολούθησε, μάλλον θα αντιληφθείς γιατί είμαι τόσο πικρόχολος, ειδικά απένανατι στην κυρία.(αν και με πραγματικό πόνο ψυχής τα βάζω με μια φαν του Τόλκιν...).
Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια του χαβαλέ, ειδικά για όσους πιστεύουν πως εδώ είναι forum για συζητήσεις και όχι τηλεφωνική γραμμή 006...
γιατι ηρθες να κανεις τα οποια παραπονα σου στο συγκεκριμενο τοπικ...?....σε ενοχλησε κατι στο τοπικ...το συγκεκριμενο...?..δεν σε αναγκασα να γραψεις...ουτε πιστευω σε αναγκασε το forum ,να γραψεις σε αυτο......
μετα λυπης παρατηρω οτι μπηκατε συντονισμενα ξανα να αλλαξετε τον ρου του τοπικ....λυπαμαι για λογαριασμο σας.....
λυπαμαι που το χιουμορ σας το αντιλαμβανεστε μεταξυ σας.....
λυπαμαι για το οτι μερικοι απο εσας χαμογελατε μπροστα μου οταν με βλεπετε....και κανετε πως με σεβεστε.....
λυπαμαι που θελετε να χαλασετε το συγκεκριμενο τοπικ....
λυπαμαι που πρεπει να σας λεμε οτι μας πληγωνετε και δεν τοι καταλαβαινεται απο μονοι σας
λυπαμαι που δεν σεβαστηκατε ουτε συντονιστη....ουτε τα υπολοιπα μελη του τοπικ......
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
αυτήν την "πατάτα" περι του "φταίει ο πολίτης"....Δηλαδή, πιστεύεις
ότι η πολιτική που ασκείται τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει να κάνει
με το ποιό κόμμα είναι πάνω;Δεν βλέπεις ότι ασκούν την ίδια πολιτική,
που επιτάσσει η ΕΟΚ;Δεν βλέπεις ότι οι μεγάλες λοβιτούρες και κομπίνες έχουν την σφραγίδα διεθνών φορέων και γίνονται μαθηματικά
σε όλο τον κόσμο;
Κρίση;Ποιά κριση ρε φίλε;....Να μαζέψουν τα λεφτά του κόσμου που του
αφήσαν μετά το χρηματιστήριο θέλανε...Να τα πάρουν όλα θέλανε...Το 1% των ανθρώπων του πλανήτη, έχουν το 99% του πλούτου του...Σου λέει
κάτι αυτό;
Δεν τους φτάνει..Τους ανήκουμε, σκλάβοι θα γίνουμε και το κακό είναι
ότι θα το δεχτουμε, στα πλαίσια του καλού του ανθρώπου, βεβαίως, βεβαίως.....
Το συστημα, που λές, είναι πουλημένο εν τη γεννέσει του...Δεν μπαίνεις σε αυτό, αν δεν είσαι διεφθαρμένος...Είναι το σύστημα, όχι
οι άνθρωποι...Το πιάνεις;
Όσο για τον..σινεμά..Καλά ρε φίλε, σου δείχνω για άτομο που βλέπει
ταινίες;Δεν προλαβαίνω.......Βέγγος είμαι, αλλά σκεπτόμενος....
Αυτά που σου λέω, υπάρχουν και τα βγάζουν πολλοί στον αέρα...
Πολλά τα ξέρεις,αλλά δεν τα συνδιάζεις όλα μαζί γιατί δεν πιστεύεις στο ..χαρμάνι τους...
Αν το δεις καθαρά, θα καταλάβεις εύκολα...Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι πιο έξυπνος απο τους άλλους..Θέλει λίγη επιμονή σε ότι γίνεται...Θα εντυπωσιαστείς αν δεις τι μαθηματική σειρά υπάρχει στην επίτευξη στόχων...
Όλα λίγων και οι πολλοί εγκλωβισμένοι και υπο παρακολούθηση....
Κοίταξε και λίγο στο διαδίκτυο..Έχει πολλά..Και αποδεδειγμένα...
Ψάξτο λίγο....
quote:
Αγαπητέ μου gilgamesh, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχεις φάει κι εσύ
αυτήν την "πατάτα" περι του "φταίει ο πολίτης"....
Ποίος φταίει trexagireve?
Έφταιγε ο σουλτάνος Αλπ Αρσλάν που νίκησε στη μάχη του Μάτζικερτ?
Όχι έφταιγε ο Αυτοκράτορας Ρωμανός Διογένης που δεν αφυπνίστηκε να ανδρώσει ένα αξιόμαχο στρατό. Ο Αλπ Αρσλάν έκανε τη δουλεία του.
Ήθελε νέα εδάφη και νέες κατακτήσεις. Δικαίωμα του.
Έτσι γίνεται και στην Ελλάδα. Τα δυο κόμματα εξουσίας (που λέει και το Κ.Κ.Ε.) θέλουν περισσότερο ζεστό χρήμα στις τσέπες τους. Δικαίωμα τους. Ας το θέλουν.
Το θέμα είναι ο πολίτης που θα χάσει από αυτή τη κατάσταση γιατί ψηφίζει ενάντια στο συμφέρον του? Ποίος φταίει τα κόμματα φταίνε?
Αφού μας βρήκανε μ@λ@κες καλά μας κάνουν. Αυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε και έπρεπε να κοιτάμε και εμείς το δικό μας αλλά δεν το κάνουμε. Ο πολίτης φταίει. Έχει τους άρχοντες που του αξίζει.
Αλλά δεν σε αδικό. Όλοι σε αυτή τη χώρα από παιδία μαθαίνουμε να "ρίχνουμε" τις ευθύνες σε άλλους. Να μεταθέτουμε ευθύνες στους άλλους και φοβόμαστε να κοιτάξουμε κατάφατσα ότι εμείς φταίμε.
Όσο όμως δείχνουμε και κοιτάμε αλλού, τόσο δεν λύνουμε το πρόβλημα.
quote:
Δηλαδή, πιστεύεις
ότι η πολιτική που ασκείται τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει να κάνει
με το ποιό κόμμα είναι πάνω;Δεν βλέπεις ότι ασκούν την ίδια πολιτική,
που επιτάσσει η ΕΟΚ;Δεν βλέπεις ότι οι μεγάλες λοβιτούρες και κομπίνες έχουν την σφραγίδα διεθνών φορέων και γίνονται μαθηματικά
σε όλο τον κόσμο
Σου απάντησα ότι η πολιτική του "ξεζουμίσματος", της "ρεμούλας" και της "ξεφτίλας" που ασκείται τα τελευταία χρόνια στη πατρίδα μας δεν έρχεται από την Ε.Ε.
Ασκείται σου απάντησα από το εσωτερικό της χώρας. Από εκδοτικούς ομίλους, απο επιχειρηματικούς ομίλους, από κατασκευαστικές εταιρείες και από πολιτικές φατρίες συγκεκριμένων συμφερόντων εγχώριων πάντα.
Και φυσικά κακώς ασκείται έτσι πολιτικη!!!!!
quote:
Κρίση;Ποιά κριση ρε φίλε;....Να μαζέψουν τα λεφτά του κόσμου που του
αφήσαν μετά το χρηματιστήριο θέλανε...Να τα πάρουν όλα θέλανε...Το 1% των ανθρώπων του πλανήτη, έχουν το 99% του πλούτου του...Σου λέει
κάτι αυτό;
Για τη κρίση τα είχαμε ξαναπεί. Είχα δώσει λογικές οικονομικές εξηγήσεις σε άλλο θέμα (μπορεί να ήταν και το ίδιο δεν θυμάμαι) αλλά εφόσον δεν τις δέχεσαι αλλά προτιμάς κάτι πιο απλοϊκό δεν μπορώ να σου αλλάξω άποψη. Δεν έχω το δικαίωμα.
Όσο για τα στατιστικά νουμεράκια θα αρκεστώ να πω ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικά.
quote:
Όσο για τον..σινεμά..Καλά ρε φίλε, σου δείχνω για άτομο που βλέπει
ταινίες;Δεν προλαβαίνω......
Κακώς. Οι ταινίες είναι μια ωραία μορφή τέχνης. Βέβαια οι Αμερικανίες πιο πολύ για τερατουργήματα μοίαζουν. Όχι ότι δεν τις βλέπω αλλά τις κρίνω τουλάχιστον.
quote:
Βέγγος είμαι, αλλά σκεπτόμενος....
Αυτά που σου λέω, υπάρχουν και τα βγάζουν πολλοί στον αέρα...
Πολλά τα ξέρεις,αλλά δεν τα συνδιάζεις όλα μαζί γιατί δεν πιστεύεις στο ..χαρμάνι τους...
Αν το δεις καθαρά, θα καταλάβεις εύκολα...Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαι πιο έξυπνος απο τους άλλους..Θέλει λίγη επιμονή σε ότι γίνεται...Θα εντυπωσιαστείς αν δεις τι μαθηματική σειρά υπάρχει στην επίτευξη στόχων...
Όλα λίγων και οι πολλοί εγκλωβισμένοι και υπο παρακολούθηση....
Κοίταξε και λίγο στο διαδίκτυο..Έχει πολλά..Και αποδεδειγμένα...
Ψάξτο λίγο....
Γνωρίζω τι γίνεται στο "μπαχαλάκι", στη πατρίδα μας. Γνωρίζω τι ισχύει για τη δημόσια ασφάλεια.
Δεν φτάνουν αυτά τα μέτρα χρειάζονται και άλλα αν έχεις ιδέα τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο όμως δεν βλέπω τίποτα από αυτά που λες παρά μόνο σε κράτη με ακραία διακυβέρνηση όπως π.χ. στη Κίνα.
Τώρα τι ακριβώς έχεις διαβάσει και έχεις φοβηθεί τόσο......δεν ξέρω.
Να φταίει ο Ιωάννης? Δεν ξέρω.
Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking
επειδή ξέρω λόγω δουλειάς, πόσα παίζονται και πόσο επηρεάζονται απο
"αστάθμητους" παράγοντες, θυμήσου το .....φόρεμα της Λεβίνσκυ,
αν προσθέσεις και λίγο εκβιασμό και συμβιβασμό,θα καταλάβεις ότι
ο πολίτης, ειναι ο μόνος που δεν συμμετέχει στις εκλογές...Απλά
τον αφήνουν να φαντασιώνεται..Ξέρεις, το όνειρο κι ελπίδα, είναι
τζάμπα,τα ΑΛΛΑ χρεώνονται....
Δεν ρίχνω τις ευθύνες αλλού...Ξέρω απλά ότι δεν ειμαι σε κανένα κέντρο αποφάσεων και δεν παραμυθιάζομαι με την ψήφο...Αυτοί που
είναι να βγούν θα βγούν, γιατί έτσι είναι το σύστημα...
Για την κρίση και τα νούμερα, που δεν δέχεσαι, στατιστική δουλεύω και δημοσιογραφία, παράλληλα...Ξέρω τι σου λέω....
Μην ψάχνεις γιατι κάποιοι πάνε στο διάστημα ταξίδι....Δεν είναι περιέργεια, πλήξη είναι...Τα έχουν όλα, τι να επιθυμήσουν;'
Δεν θεωρώ ότι αυτο που γίνεται στην Ελλάδα γινεται λόγω του κηφήνα Έλληνα,ή του τουρκοπερασμενου κόμπλεξ...Πιστεύω ότι γίνονται
γατί έτσι τα έχουν ορίσει..Και θα μένουν έτσι εσαεί...
Εσύ μπορείς να δεις την υπάρχουσα Ταξη Πραγμάτων;
Όσο για τον ..Ιωάννη, τι να με φοβίσει;Τον ξέρω καλά, δεν με φοβίζει,
υπεύθυνο με κάνει....
quote:
σε ζητήματα εκλογής, επειδή ξέρω λόγω δουλειάς
Είναι η κλασσική ατάκα που αναφέρει κάθε δημοσιογράφος σε αυτή τη χώρα. Πολλές φορές "πέφτουν έξω" σε αυτά που ξέρουν. Δεν ζητάνε συγνώμη. Αλλά με περίσσιο θάρρος την επόμενη φορά μας παραθέτουν ξανά τη γνωρίζουν.
Οπότε, προσωπικά πάντα, αφήστε και σε εμάς να γνωρίζουμε κάτι. Και δεν το λέω για εσένα προσωπικά αλλά με αφορμή εσένα θέλω να εκφράσω άλλο ένα παράπονο για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.
Τώρα πίσω στο θέμα μας.
Αναφέρεις
quote:
Το 1% των ανθρώπων του πλανήτη, έχουν το 99% του πλούτου του...
Και σου απαντώ ότι είναι ΛΑΘΟΣ.
Να η τελευταία έρευνα σχετικά με τη κατανομή του πλούτου.
Νέα Υόρκη :
Το 2% των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο κατέχει περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με την έρευνα του Διεθνούς Iνστιτούτου Aνάπτυξης και Oικονομικής Έρευνας του OHE (WIDER).
Tα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύονται την Τετάρτη στην «Ημερησία», με τίτλο «H Παγκόσμια Kατανομή Πλούτου στα Nοικοκυριά» αποκαλύπτουν ότι το φτωχότερο ήμισυ του πληθυσμού της Γης μετά βίας κατέχει το 1% του παγκόσμιου πλούτου.
Ως πλούτο οι ερευνητές ορίζουν την αξία της υλικής και άυλης περιουσίας μείον τα χρέη ενός νοικοκυριού, με άλλα λόγια, τη συνολική αξία των κεφαλαιουχικών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους. (Και όχι γενικά το πλούτο του πλανήτη που αναφέρεις εσύ.)
O συνολικός πλούτος των νοικοκυριών έφτανε το 2000 (έτος στο οποίο αναφέρονται τα περισσότερα στοιχεία της έρευνας) τα 125 τρισ. δολάρια, δηλαδή περίπου τρεις φορές την αξία του παγκόσμιου AEΠ. Mια περιουσία της τάξεως των 2.200 δολαρίων ανά ενήλικο τοποθετούσε ένα νοικοκυριό μέσα στο 50% των πλουσιότερων νοικοκυριών από πλευράς κατανομής πλούτου.
O πλούτος είναι συγκεντρωμένος στη Bόρεια Aμερική, την Eυρώπη και τις χώρες υψηλού εισοδήματος της Aσίας και του Eιρηνικού, περιοχές που συνολικά κατέχουν το 90% του παγκόσμιου πλούτου.
Οι Έλληνες 12οι ανάμεσα στους 24 πιο πλούσιους
Aν και αποτελούν μόλις το 0,18% του παγκόσμιου πληθυσμού και παράγουν το 0,37% του παγκοσμίου AEΠ, τα ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν το 0,5% του παγκόσμιου πλούτου.
Σύμφωνα με την έρευνα, σε μονάδες αγοραστικών δυνατοτήτων (λαμβάνοντας, δηλαδή, υπόψη το επίπεδο των τιμών), ο κατά κεφαλήν πλούτος στην Eλλάδα φτάνει τις 72.825 μονάδες, ενώ σε όρους συναλλαγματικών ισοτιμιών ανέρχεται σε 50.240 μονάδες.
Aξίζει να σημειωθεί ότι χαμηλότερο πλούτο διαθέτουν οι πολίτες αρκετών άλλων κρατών-μελών της EE, όπως η Aυστρία (66.639 μονάδες), η Δανία (66.191 μονάδες) και η Πορτογαλία (53.357 μονάδες).
Κατεβάστε την νεότερη έκδοση του Flash Player για να δείτε το ad. Τρέχουσα έκδοση: 10.0.32 - (src:http://obj.adman.gr/banners/2009/clients/oroloi/oroloi_4000clocks_300x250_2.swf)
Oι Έλληνες εμφανίζονται σχεδόν εξίσου πλούσιοι με τους Nορβηγούς (72.254 μονάδες) και με διπλάσιο πλούτο από τους Φινλανδούς (38.754 μονάδες).
Aντίστοιχης αξίας είναι τα κατά κεφαλήν περιουσιακά στοιχεία στην Iσλανδία (73.401 μονάδες) και τη Σουηδία (80.091 μονάδες), ενώ πλουσιότεροι, με μεγάλη διαφορά, εμφανίζονται οι πολίτες του Λουξεμβούργου (182.567 μονάδες), ακολουθούμενοι από τους Eλβετούς (144.186 μονάδες), τους Aμερικανούς (143.727 μονάδες) και τους Bρετανούς (128.959 μονάδες).
Ως αποτέλεσμα, η Eλλάδα κατατάσσεται, σε όρους πλούτου, 12η μεταξύ των 24 χωρών υψηλού εισοδήματος. Σε όρους AEΠ, αντίθετα, είναι προτελευταία.
πηγή: http://stocks.pathfinder.gr/news/238155.html
Σαφώς τα νούμερα δεν έχουν μείνει ίδια αλλά μην τραγικοποιείς τη κατάσταση με την εξίσωση ότι το 1% κατέχει το 99% του "πλούτου" γενικά και αόριστα.
Ασφαλώς δεν λέω ότι η κατάσταση είναι ευχάριστη ούτε ότι έτσι πρέπει να μείνει. Ίσα ίσα πρέπει να αλλάξει άρδην.
quote:
ο πολίτης, ειναι ο μόνος που δεν συμμετέχει στις εκλογές..
Μάλιστα τώρα έχουμε και "στημένες" κάλπες. Εκλογές στο Automatic.
quote:
Δεν ρίχνω τις ευθύνες αλλού...Ξέρω απλά ότι δεν ειμαι σε κανένα κέντρο αποφάσεων και δεν παραμυθιάζομαι με την ψήφο...Αυτοί που
είναι να βγούν θα βγούν, γιατί έτσι είναι το σύστημα...
Ε αφού το ξέρεις ρε γαμώτο ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα....γιατί δεν πας να το πεις και στη κακομοίρα την Αλέκα που παιδεύεται τόσα χρόνια και λέει τα ίδια και τα ίδια?
Σαν τον Γιωργάκη και εσύ...που ενώ ξέρει ποίο είναι το σχέδιο εξόδου από τη κρίση δεν το έλεγε και στους άλλους ηγέτες να σωθούν. ![]()
![]()
![]()
quote:
Μην ψάχνεις γιατι κάποιοι πάνε στο διάστημα ταξίδι..Δεν είναι περιέργεια, πλήξη είναι...Τα έχουν όλα, τι να επιθυμήσουν;
Βασικά δεν το "ψάχνω" αλλά εντάξει λογικό είναι.
Και εγώ άμα ήμουν Μπιλ Γκέιτς ή Ρόθτσιλντ θα έκανα κάνα ταξίδι στο διάστημα άμα δεν είχα τι να κάνω...
Αριστοτέλης speaking
Ενημέρωση από τη νέα κυβέρνηση έως τις 24 Οκτωβρίου αναμένει ο Χ.Αλμούνια
«Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο Ισπανός επίτροπος τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Κομισιόν για την πορεία του ελλείμματος.
«Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές» ανέφερε.
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία.
«Θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις.
» Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν» κατέληξε ο Επίτροπος.
To KKE σε ανακοίνωσή του σημείωσε: «Με τις δηλώσεις του ο Αλμούνια είπε με δικά του λόγια αυτό που λέει το ΚΚΕ καθαρά στο λαό: Είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ επέρχεται αντιλαϊκή θύελλα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι οι δηλώσεις Αλμούνια έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Ελλάδα, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβέρνηση της ΝΔ ή ευρύτερης συναίνεσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας για μισθούς και συντάξεις και κατεδάφισης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1052884&lngDtrID=251
Τώρα ο βρωμίαρης ο Ισπανός ο Αλμούνια φταίει?
Αυτός φταίει? Η Ε.Ε. φταίει? Κάποιο σκοτεινό Παγκόσμιο Κέντρο Αποφάσεων κάτω από τη Λευκή Πυραμίδα στη Τάκλα-Μακάν φταίει?
Αυτός φταίει που έχουμε έλλειμα? Αυτός κυβερνούσε αυτό το τόπο τόσα χρόνια? Οι χώρες που ισοφάρισαν το δημοσιονομικό τους χρέος (όπως π.χ. η Φινλανδία) είναι βλάκες?
Ή μήπως αυτούς τους συμπαθεί το Κέντρο Αποφάσεων και εμάς όχι?
Όχι trexagireve ο επίτροπος Αλμούνια κάνει τη δουλεία του. 24 Οκτώβρη πρέπει να εκλέξουν καινούργιο. Αλλά μέχρι έχει μια δουλεία να κάνει...να ελέγχει τα "άτακτα παιδία" της Ε.Ε.
Και μέσα σε αυτά τα "άτακτα παιδία" μας έβαλαν οι "Μεσσίες" που ψήφιζε ο ελληνικός λαός, οι οποίοι αποφάσιζαν με το ιδιωτικό τους συμφέρον ή το συμφέρον της κλίκας τους.
Αριστοτέλης speaking
ή σχετικές εκπομπές, εγώ γράφω εδώ μαζί σου, σε άλλη μορφή επικοινωνίας απο ότι ως δημοσιογράφος....Εδώ είμαι εγώ ο Βαγγέλης...
Την τελευταια δεκαετία, η διαφορά ψήφων μεταξύ ΝΔ ΠΑΣΟΚ, είναι
ανύπαρκτη...Οι αναποφάσιστοι, όπως και τώρα, κάνουν την διαφορά...
Το παιχνίδι είναι καθαρά επικοινωνιακό...Διαμορφώνονται θέσεις και
απόψεις, λύσεις και εφαρμογές που οδηγουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε η πορεία να είναι καθορισμένη, άσχετα απο το
ποιός κυβερνάει....
Όσο για το 1% που έχει όλο το χρήμα, αναφέρομαι σε Ροκφέλερ, Ροθτσάιλντ,Γκέιτς, που έχουν ξεφύγει απο την έννοια πλούσιος και
ισχυρός και φτάνουν το παντοδύναμος, που είναι μέτοχοι σε ότι
υπάρχει,με όποια μορφή διείσδυσης έχουν χρησιμοποιήσει ή θα χρησιμοποιήσουν....Ρε φίλε, είναι ένα χταπόδι, που απλώνεται,δεν
σταματάει,κάθε μέρα, μας σφίγγει πιο πολύ στην αγκαλιά του....
Ελπίζω, να μην ξυπνήσουμε αργά....
Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι έχουμε τα πιο λαμογια της ευρώπης;Μας κολακεύεις πολύ..Για τη Σίμμενς, τη..σχωρεμένη, στη Γερμανία,αλλά
και αλλού, άκουσες τι ποσά παίξανε;Όχι ψωροεκατομμύρια,αλλά δίς,
βαρβάτα..Να κάνεις το μέλλον σου με τη μία.....
Η υπόθεση είναι υπερβάλουσα εσκεμένα ώστε να δεχτούμε αυτό που γίνεται..Θυμήσου τη .....Λεβίνσκυ, επαναλαμβάνω...
quote:
Την τελευταια δεκαετία, η διαφορά ψήφων μεταξύ ΝΔ ΠΑΣΟΚ, είναι
ανύπαρκτη...Οι αναποφάσιστοι, όπως και τώρα, κάνουν την διαφορά...
Το παιχνίδι είναι καθαρά επικοινωνιακό...Διαμορφώνονται θέσεις και
απόψεις, λύσεις και εφαρμογές που οδηγουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε η πορεία να είναι καθορισμένη, άσχετα απο το
ποιός κυβερνάει...
Αυτή είναι λογική απάντηση που μπορώ να δεχτώ.
quote:
Όσο για το 1% που έχει όλο το χρήμα, αναφέρομαι σε Ροκφέλερ, Ροθτσάιλντ,Γκέιτς, που έχουν ξεφύγει απο την έννοια πλούσιος και
ισχυρός και φτάνουν το παντοδύναμος, που είναι μέτοχοι σε ότι
υπάρχει,με όποια μορφή διείσδυσης έχουν χρησιμοποιήσει ή θα χρησιμοποιήσουν...
Δικαίωμα τους. Και εγώ άμα είχα τόσα λεφτά τι θα τα έκανα? Θα τα κράταγα κλειστά σε ένα θησαυροθυλάκιο σαν του μπαρμπα-Σκρουντζ από τα Κόμιξ?
Καταρχήν αυτό θα ήταν καταστροφικό και για την οικονομία, να μην κυκλοφορεί το χρήμα. Καλά κάνουν και είναι μέτοχοι και κινείται η οικονομία. Κάποιος χάνει, κάποιος άλλος κερδίζει.
quote:
Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι έχουμε τα πιο λαμογια της ευρώπης;Μας κολακεύεις πολύ..Για τη Σίμμενς, τη..σχωρεμένη, στη Γερμανία,αλλά
και αλλού, άκουσες τι ποσά παίξανε;Όχι ψωροεκατομμύρια,αλλά δίς,
βαρβάτα..Να κάνεις το μέλλον σου με τη μία.....
Κάθε χώρα έχει απατεώνες. Σε όλες τις βαθμίδες τις εξουσίας της.
Το ζήτημα είναι ποίος τους ελέγχει, πως τους ελέγχει και πως τους συμπεριφέρεται στη τιμωρία.
Άμα δεις τις τελευταίες έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν (θα ψάξω να τις βρω να στις φέρω) θα δεις πόσο διεφθαρμένο είναι το κράτος μας.
Και στην Μ. Βρετανία άμα είδες είχανε οικονομικά σκάνδαλα. "Φάγανε" και εκεί λεφτά. Εκεί όμως και παραιτηθήκανε από τα αξιώματα τους και τιμωρηθήκανε με τα αντίστοιχα πρόστιμα αλλά και ανακοινώθηκαν στο τύπο ποίοι ήταν για να γνωρίζει ο κόσμος.
quote:
Η υπόθεση είναι υπερβάλουσα εσκεμένα ώστε να δεχτούμε αυτό που γίνεται..Θυμήσου τη .....Λεβίνσκυ, επαναλαμβάνω...
Μα τη σχέση έχει επιτέλους η Μόνικα?
Νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για έξοδο από την κρίση ζητούν πολίτες ανά τον κόσμο
Την ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα από τις κυβερνήσεις προκειμένου να δοθεί ώθηση στις εθνικές τους οικονομίες εν μέσω της οικονομικής κρίσης διαβλέπει η πλειονότητα των ανθρώπων σε διάφορες χώρες που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του BBC World Service.
Η δημοσκόπηση γίνεται ένα χρόνο μετά την κήρυξη πτώχευσης από την τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, που αποτέλεσε ορόσημο για την οικονομική κρίση.
Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν συνολικά 20 χώρες.
Βασει της έρευνας, το 67% των πολιτών ζητά να αυξηθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανάταξη της εθνικής τους οικονομίας.
Αμερικάνοι, Γερμανοί και Μεξικάνοι υποστηρίζουν λιγότερα τα μέτρα διάσωσης της οικονομίας, σε αντίθεση με τους Βρετανούς που είναι υπέρ των μέτρων αυτών.
Ερωτώμενοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα, εάν επιθυμούν πρόσθετη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για περαιτέρω ώθηση της οικονομίας, οι περισσότεροι, δηλαδή το 72% ζήτησαν να αυξηθούν οι επενδύσεις στην πράσινη και την ανανεώσιμη τεχνολογία.
Το 62% των πολιτών είπε ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να διαθέσουν επιπλέον πόρους σε σημαντικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κρίσης από τις διάφορες κυβερνήσεις ποικίλλουν.
Στην Κίνα (88%), την Αυστραλία (68%), την Αίγυπτο (63%), την Βραζιλία (59%) και τον Καναδάς (57%) οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από τις προσπάθειες της κυβέρνησης.
Χαμηλή είναι η ικανοποιήση από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε Γαλλία (27%), Μεξικό (9%), Ιαπωνία (18%) και Φιλιππίνες (24%).
Οι Μεξικανοί είναι οι λιγότεροι ευχαριστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς το 88% είναι δυσαρεστημένοι από την ηγεσία τους ως προς τον τρόπο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Οι Αμερικανοί πάντως είναι ομοιόμορφα χωρισμένοι άναμεσα στους ευχαριστημένους και στους δυσαρεστημένους από τις ενέργειες της κυβέρνησης μπροστά στην οικονομική κρίση.
Πέραν των αντιδράσεων που υπάρχουν στην εκάστοτε χώρα, το 36% δήλωσε ευχαριστημένο από τις ενέργειες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το 32% δήλωσε εντυπωσιασμένο από τα μέτρα που έλαβαν σημαντικές τράπεζες.
πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1052739&lngDtrID=245
και....
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την κατάρρευση της Lehman Brothers
Μία ανάσα από την ολοκληρωτική κατάρρευση είχε φθάσει ένα χρόνο πριν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά τη χρεοκοπία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ.
Μαζί με την Lehman κατάρρευσε ένα ολόκληρο μοντέλο ανάπτυξης, στο οποίο είχε στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Η ανεξέλεγκτη απορρύθμιση της οικονομίας και των αγορών, μαζί με την τεράστια μόχλευση, γιγάντωσε την χρηματιστηριακή κερδοκοπία και οδήγησε το σύστημα στα όρια του.
Η αρχή του τέλους άρχισε να γράφεται τον Αύγουστο του 2007, με την έκρηξη της πιστωτικής κρίσης. Η υπόθεση της Bear Stearns χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το «κανόνι» της Lehman ήταν μάλλον η «φυσιολογική συνέχεια».
Η πιστωτική κρίση μαζί με τον «ιό» των τοξικών δανείων επεκτάθηκε στην πραγματική οικονομία και την οδήγησε στην χειρότερη ύφεση από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Ένα χρόνο αργότερα, με τη βοήθεια των γενναιόδωρων κρατικών πακέτων στήριξης και της ενεργοποίησης του ΔΝΤ, το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά και η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εύθραυστης ανάκαμψης. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει:
Όπως εκτιμά ο Νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, οι ΗΠΑ απέτυχαν να διορθώσουν τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, ενώ οι «υπερβολικά μεγάλες για να καταρρεύσουν» τράπεζες έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες. «Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν σε σχέση με το 2007, πριν ξεσπάσει η κρίση» τονίζει.
Δεν αντιλήφθηκαν...
Σύμφωνα με τα εμπιστευτικά έγγραφα που είχαν ανταλλάξει τα στελέχη της Lehman λίγες ημέρες πριν την 15η Σεπτέμβρη (σ.σ. και έχουν περιπέλθει στην κατοχή του Bloomberg), προέβλεπαν «μαζική καταστροφή του παγκόσμιου πλούτου», καθώς και «επιπτώσεις για όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, απαξίωση των στοιχείων ενεργητικού των μικροεπενδυτών και των συνταξιούχων».
Οι 20 ισχυρότεροι Αμερικανοί τραπεζίτες που είχαν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον στις 13 Σεπτεμβρίου, για την κατάστρωση σχεδίου διάσωσης της Lehman, λέγεται ότι ήταν τόσο απασχολημένοι με τη δική τους διάσωση που δεν αντιλήφθηκαν τη γενικότερη απειλή.
Όπως θυμάται ο διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch, Τζον Τέιν, το θέμα συζήτησης μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων ήταν πως θα αποφευχθεί η «κατάρρευση της επόμενης εταιρείας». «Θα έπρεπε να συζητηθεί περισσότερο ο άμεσος αντίκτυπος στις αγορές από την κατάρρευση της Lehman» δηλώνει.
Αυστηρότεροι κανόνες στη Γουόλ Στριτ
Αυστηρότερους κανόνες εποπτείας στη Γουόλ Στριτ, καθώς και χαλάρωση της κρατικής παρέμβασης στον χρηματοοικονομικό τομέα, αναμένεται να ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε ομιλία του αργότερα την Δευτέρα.
Στόχος του είναι να ενισχύσει και πάλι τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια στον τομέα της οικονομίας.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Ομπάμα, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει ακόμη τον παγκόσμιο συντονισμό για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων.
Στην ομιλία του, αναμένεται να ζητήσει από τις εταιρείες της Γουόλ Στριτ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφύγουν την απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδήγησε στην κρίση.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συζητήσει το σχέδιο της διοίκησης για να χαλαρώσει την ανάμειξη της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, θα ζητήσει την ανάγκη για άμεση δράση στις μεταρρυθμίσεις και θα επαναλάβει τη σημασία του παγκόσμιου συντονισμού για την πρόληψη μελλοντικών οικονομικών κρίσεων», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Θα καλέσει ακόμη την οικονομική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της όχι μόνο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων αλλά και στο να αποφευχθεί η επιστροφή στις πρακτικές της Γουόλ Στριτ, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, και να αναγνωρίσουν την υποχρέωσή τους να βοηθήσουν στην ευρύτερη ανάκαμψη για λογαριασμό των Αμερικανών», πρόσθεσε.
πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1052772
Το γνωρίζανε ότι θα συμβεί. Το ξέρανε αλλά όπως διαβάζεις ο καθένας φρόντιζε για τον εαυτό του και όχι για το καλό της οικονομίας και κατά προέκταση της κοινωνίας.
Απληστία λέγεται αυτό trexagireve.
Γιατί όπως είπα ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής Άλαν Γκρίνσπαν: Σίγουρα θα ξανά-έχουμε οικονομική κρίση. Όσο κυβερνάμε με γνώμονα την άπληστη κερδοσκοπία.
πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4535561&ct=3
Αριστοτέλης speaking
πέρα απο ότι δείχνει το όλο πράγμα...
Το 1% που ελέγχει τον κόσμο, δεν κρατάνε τα λεφτά τους η τα τρώνε
αλλά επεκτείνουν την κυριαρχία τους πάνω σε μας με διαφόρους τρόπους
προκειμενου να πετύχουν την πλήρη μετατροπή μας σε υπανθρώπους,ζώα,
για τα οποία δεν θα ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για ανθρώπους...
Σουρεαλιστικό ή απο ταινία;
Όσο για το που γίνονται τα περισσότερα σκάνδαλα και τι συνέπειες
έχουν για τους εμπλεκομένους, το μόνο που θα σου πω είναι οτι οι
δικοί μας παίρνουν μίζα..Οι άλλοι, παίρνουν μερίδιο, αν καταλαβαίνεις
πως το εννοώ...Γίνονται μέτοχοι και συνεχίζουν σε μια άλλη πορεία,
λέγε με απλά Ράμσφηλντ, παράλλλα με την πολιτική τους,όπου πλέον
ανοιχτά μας λένε, η πολτική είναι δουλειά, όχι ιδέες....
Ανευθυνουπεύθυνοι είμαστε εμείς οι πολίτες, γιατί ενώ βλέπουμε τι γίνεται δεν αντιδρούμε, πρώτα κατανοώντας αυτό που συμβαίνει για να
βγει και η δράση-αντίδραση στα σχεδια των λίγων και ισχυρών δυναστών του πλανήτη μας.
Λές για πρωτοβουλίες....Όλες θα έχουν να κανουν με την αφαίρεση κι άλλων δικαιωμάτων του πολίτη...Μόνο αυτός θα την πληρώσει,όταν, οι δυνατοί γίνονται δυνατότεροι, απο δυνάστες, τύρρανοι...
Η απλειστία που αναφέρεις, υπήρχε κάποτε, τώρα λέγεται τυρρανική εξουσία , δύναμη θεού επάνω στους ανθρώπους....
Κι α θές, αν το αντέχεις, σκέψου το...
quote:
Το 1% που ελέγχει τον κόσμο, δεν κρατάνε τα λεφτά τους η τα τρώνε
αλλά επεκτείνουν την κυριαρχία τους πάνω σε μας με διαφόρους τρόπους
προκειμενου να πετύχουν την πλήρη μετατροπή μας σε υπανθρώπους,ζώα,
για τα οποία δεν θα ισχύουν οι νόμοι που ισχύουν για ανθρώπους..
Να διορθώσω...το 2% που ελέγχει λίγο πάνω από το 50%
Αν με αυτό που γράφεις εννοείς ότι μας κάνουν να σκεφτόμαστε μόνο τα υλικά αγαθά, ότι με το marketing έχουμε οδηγηθεί σε ένα homo consumer, ότι νοιαζόμαστε πλέον για επιφανειακά πράγματα, ότι δεν έχουμε όρεξη για εθελοντικές εργασίες και άλλα πολλά τότε συμφωνώ ότι ΌΝΤΩΣ αυτά γίνονται από τις πολυεθνικές και ειδικά τις μεγάλες.
Αλλά άμα εννοείς ότι θέλουν να "κατακτήσουν" το κόσμο και να "σκλαβώσουν" εμάς, αλλιώτικα και πασαλιμανίωτικα τότε πάσχει η συζήτηση μας πλέον.
quote:
Όσο για το που γίνονται τα περισσότερα σκάνδαλα και τι συνέπειες
έχουν για τους εμπλεκομένους, το μόνο που θα σου πω είναι οτι οι
δικοί μας παίρνουν μίζα..Οι άλλοι, παίρνουν μερίδιο, αν καταλαβαίνεις
πως το εννοώ..
Α δηλαδή θες να πεις ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που, δεν ληστεύουν απευθείας τα ταμεία του κράτους αλλά, προσφέρουν τα δημόσια έργα σε άτομα που τους προσφέρουν "μίζες" για να τα αναλάβουν. Που πάλι είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
quote:
Όλες θα έχουν να κανουν με την αφαίρεση κι άλλων δικαιωμάτων του πολίτη...Μόνο αυτός θα την πληρώσει,όταν, οι δυνατοί γίνονται δυνατότεροι, απο δυνάστες, τύρρανοι...
Η απλειστία που αναφέρεις, υπήρχε κάποτε, τώρα λέγεται τυρρανική εξουσία , δύναμη θεού επάνω στους ανθρώπους....
Κι α θές, αν το αντέχεις, σκέψου το...
Θύμησε μου σε ποία εποχή δεν είχαμε απληστεία?
Θύμησε μου σε ποία εποχή οι δυνατοί ήταν εξ'ολοκλήρου δυνάστες?
Θυμήσου πόσο περιορισμένοι ήταν παλία οι πολίτες σε σχέση με τώρα?
Γιατί δεν μας κράταγαν από τότε περιορισμένους αλλά μας άφησαν π΄ρωτα ελεύθερους και τώρα θέλουν να μας ξαναμαντρώσουν?
Αριστοτέλης speaking
πραγματικά πλουσίων, είναι στην ουσία υποτελείς των και γι αυτούς
δουλεύουν....Φαίνονται ότι είναι υπάλληλοι...
Ο συγκεντρωμένος πλούτος, είναι που δημιούργησε την κρίση, όχι γιατι υπηρξε,αλλά γιατι τους βόλεψε, ώστε να ελέγξουν ακόμη πιο πολύ την εξουσία και τον άνθρωπο τον ίδιο....
Εδώ μας χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα,γρίες εργαστηρίων, όλο ξεπορτίζουν, τυχαία..Και ενώ τους δουλεύουν αυτούς τους ιούς, δεν έχουν τα εμβόλια και αντίδοτα τους...
Δηλαδή, είναι όπλα που αφήνουν στην κοινωνία μας και ειδικα σε φτωχες περιοχές της γης, για να δούν τα αποτελεέσματα...Είναι πολύ
πιο άσχημα, απο όσο τα νομίζεις,όχι λόγω .....ταινιών, αλλά λόγω
πραγματικότητας...
Μας σκλαβώνουν,σημαίνει περιορίζουν, όπως και να λέγεται αυτό, παρακολούθηση, έλεγχος,πες το όπως θές....Η ζωή μας δεν ειναι
ελεύθερη και το ξέρεις...
Υπάρχουν πολύ χειρότερα λαμόγια απο τα δικά μας στον υπόλοιπο κόσμο, προσπαθώ να σου πω και περνάνε στο ντούκου, καταλαβες;Είναι στο απυρόβλητο...Γιατι;
Το μάντρωμα δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, γιατί ήμαστε πολυ πιο ανεξαρτητοι,τώρα, δεχόμαστε πιο εύκολα ότι μας πουν,η τρομοκρατία,
η κρίση, κλπ, μας έχουν κάνει πιο δεκτικούς....
Αυτό το πράγμα λέω σκλάβωμα και παρα περα....
΄Σήμερα, δεν έπρεπε να συζητάμε για αυταρχισμό, ήρθε η κρίση και το επέτρεψε....Πόσο βολικό,....