- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
NIKOMAXOΣquote:
Κηφέας
Το παράδοξο υποδεικνύει ότι τα δυο μεγάλα οικοδομήματα – η θερμοδυναμική και η μηχανική – είναι στην καλύτερη περίπτωση ατελή .Αντιπροσωπεύει ένα πολύ σαφές πρόβλημα που απαιτεί ερμηνεία και βέβαια δεν μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί .
Φίλε Κηφέα
Μόνο ένας φυσικός μπορεί να καταλάβει την ουσία αυτών που λές.
και όχι τυχαίος φυσικός...
Εγώ ως τυχαίος φυσικός μπορώ να έχω από εσάς κάποια άρθρα κορυφαίων Φυσικών που να ισχυρίζονται ή να υποννοούν κάτι τέτοιο?
Εκ των προτέρων σας λέω ότι για το εν λόγω παράδοξο δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποια σοβαρή αιτίαση στους κύκλους των Φυσικών κατά της Θερμοδυναμικής ή/και της Μηχανικής.
Θα χαρώ πολύ να το μάθω από εσάς.
quote:
Θα ήθελα να μας πουν οι "διαφωνούντες",τι ακριβώς συμβαίνει με την εντροπία και τον 2ο Θερμοδυναμικο νόμο,στο πείραμα του Alain Aspect.
KAI MHN "πεταχτεί" κανένας άσχετος να πει ότι,το πείραμα δεν αφορα τον 2ο Νόμο.
Τώρα, εγώ που είμαι ταυτόχρονα και "διαφωνούντας" και άσχετος (που θα ήθελα να πεταχτώ και να πω ότι το πείραμα δεν αφορά το 2ο Θερμοδυναμικό Νόμο) τι κάνω βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ???
Τέσπα. Απλά παραθέτω το λινκ για το pdf από ένα σχετικό άρθρο του Alain Aspect στο Nature
http://www-ece.rice.edu/~kono/ELEC565/Aspect_Nature.pdf
Ερευνάτε τας Γραφάς
Τοποθετήθηκα λέγοντας ότι το πείραμα αυτο,περιλαμβάνει και την μη διατήρηση και αν μπορεί κάποιος να καταλάβει,έχει καλώς.Αν οχι λυπάμαι,δεν θα επεκταθώ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Στο παράδοξο του Loschmidt βάλε και το παράδοξο EPR του Εinstein το οποίο περιγράφει ο Alain Aspect όταν με το καλό γράψεις στον Κηφέα (αλλά και στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ που εσύ μπορεί να χλευάζεις αλλά τόσο ο Κηφέας (σε περισσότερα) όσο και εγώ (σε αρκετά ζητήματα) συμφωνούμε με τις απόψεις του) την ίδια άποψη που έγραφες και σε εμένα ξανά και ξανά περί μη Παραδόξων στη Φύση/Φυσική στηριζόμενος στη ρήση του υπερμέγιστου Φυσικού Richard Feynman...
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Tα λινκ είναι για τους μαθητές,τους φοιτητές και για τους...τυχαίους,που δεν καταλαβαίνουν τι λέει,πόσο μάλλον τι εννοεί ο συνομιλητής τους.Τοποθετήθηκα λέγοντας ότι το πείραμα αυτο,περιλαμβάνει και την μη διατήρηση και αν μπορεί κάποιος να καταλάβει,έχει καλώς.Αν οχι λυπάμαι,δεν θα επεκταθώ.
Μα εγώ σου δήλωσα ΤΥΧΑΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ εξ'αρχής άρα έχω ανάγκη τα links ακόμα και κατ'εσέ.
Γιατί δεν μου τα δίνεις ώστε να μη χρειάζεται καν να μου εξηγείς τι εννοείς?
Και όσον αφορά κάποιον οι κάποιους Φυσικούς που να έχουν εγείρει αιτιάσεις για ατελή Θερμοδυναμική/Μηχανική?
Έχεις διαθέσιμο κανένα link/textbook/paper κτλ?
Με ειλικρινή απορία στα ζητάω πάντως και να το ξέρεις...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Στο παράδοξο του Loschmidt βάλε και το παράδοξο EPR του Εinstein το οποίο περιγράφει ο Alain Aspect
Βλέπω ότι μπαίνεις στο νόημα...
Με λίγη προσπάθεια ακόμη θα καταλάβεις κι άλλα.Σοβαρά το λέω.Σκέψου λίγο ακόμη.
quote:
Και όσον αφορά κάποιον οι κάποιους Φυσικούς που να έχουν εγείρει αιτιάσεις για ατελή Θερμοδυναμική/Μηχανική?
Για σένα έχει αξία,να υπάρχουν πολλοί "αντιφρονούντες" με κατατεθιμένα συγγράματα και αναγωρισμένες αιτάσεις,ή μερικοί φυσικοί που...σκέπτονται?
Που αναλύουν αυτα που έχουν μάθει και δεν επαναπαύονται στα δόγματα?
Που ερευνούν,συνεχώς και αναρωτιούνται,για την ορθότητα των αξιωμάτων?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
Και όσον αφορά κάποιον οι κάποιους Φυσικούς που να έχουν εγείρει αιτιάσεις για ατελή Θερμοδυναμική/Μηχανική?Για σένα έχει αξία,να υπάρχουν πολλοί "αντιφρονούντες" με κατατεθιμένα συγγράματα και αναγωρισμένες αιτάσεις,ή μερικοί φυσικοί που...σκέπτονται?
Που αναλύουν αυτα που έχουν μάθει και δεν επαναπαύονται στα δόγματα?
Που ερευνούν,συνεχώς και αναρωτιούνται,για την ορθότητα των αξιωμάτων?
Τουλάχιστόν ΕΣΥ ΝΙΚΟΜΑΧΕ με ξέρεις.
Αν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάποια παραβίαση Νόμου, Αρχής κτλ την οποία θα είχα τσεκάρει όσο καλύτερα μπορούσα θα ήμουν ο πρώτος που θα την πόσταρα χωρίς να με νοιάζει τίποτα όπως σας έχω αποδείξει.
Όταν σας ζητάω βιβλιογραφία είναι
α) για να μάθω για ένα θέμα που δεν ξέρω ότι υπάρχει θεματάκι στην επιστημονική κοινότητα και
β) για να δω σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η αμφισβήτηση
και σε καμμία περίπτωση να σας φέρω σε δύσκολη θέση ή να μου αποδείξετε κάτι που ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ δεν θα το είχε αφήσει η επίσημη επιστήμη να βγει προς τα έξω αλλιώς ακόμα και ο Βιομηχανικός θα ήταν με το μέρος σας.
Σίγουρα καταλαβαίνεις τι εννοώ και ελπίζω το ίδιο και για τον Κηφέα.
Στο esoterica αν δεν μάθω κάτι από εσένα, τον Κηφέα, τον Agnostic (σε άλλους τομείς καθώς προτιμά την επιστημονική σιγουριά, αλλά επειδή το κάνει με τη σωστή προαίρεση δεν με ενοχλεί σε καμμία περίπτωση), τον Doc κ.α, από ποιον θα μάθω???
Άντε να μη γίνω κακός βραδυάτικα...![]()
![]()
![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
Ομολογουμένως η γνώση φυσικής είναι απαραίτητη για την κατανόηση.
quote:
Μπορούμε να δείξουμε ότι η θερμοδυναμική της ισορροπίας είναι κυριολεκτικά αδιέξοδη .Μερικοί κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι η θερμοδυναμική αποκλείει τη φυσιολογική ανάδυση της τάξης , και ότι συνεπάγεται πως η συνολική πορεία του σύμπαντος είναι μια απευθείας καθοδική πορεία προς την τυχαία αταξία .
Μπορούμε να δείξουμε ότι και αυτό επίσης είναι εσφαλμένο , και ότι στην πραγματικότητα η θεωρία κρατάει το κλειδί για την τάξη της ζωής .
Προς το παρόν , όμως , το ενδιαφέρον μας πρέπει να εστιαστεί στη θεμελιακή διαμάχη που αφορά το πώς μπορεί να συμφιλιωθεί η θερμοδυναμική με τις μικροσκοπικές θεωρίες για τη μοριακή μηχανική , οι οποίες είναι συμμετρικές ως προς το χρόνο .
quote:
Η βαρύτητα που τείνει να συνθλίψει ένα άστρο παλεύει εναντίον των δυνάμεων της θερμικής πίεσης και της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας , που τείνουν να το ανατινάξουν – δυνάμεις που με τη σειρά τους αναπτύσσονται από την ενέργεια την οποία απελευθερώνουν πυρηνικές αντιδράσεις .
quote:
Στο ίδιο το Σύμπαν , ένα Σύμπαν που διαστέλλεται και ψύχεται , δηλαδή αυξάνει η αταξία , η εντροπία του , δημιουργούνται τ’ αστέρια , εστίες υψηλής ενεργειακής στάθμης , δηλαδή αρνητικής εντροπίας
Και το σπουδαιότερο:
quote:
Οι βασικές προτάσεις της θερμοδυναμικής είναι μάλλον ασαφείς και προσφέρονται για την εμφάνιση μεγάλων διαφορών στις εκτιμήσεις
Πολλή σκέψη και λίγη "φαντασία" όπως είπε ο εβραίος σοφός!!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Τι λες ρε φίλε; "Περιπολείς" στο φόρουμ και παρακολουθείς τις συζητήσεις;Μήπως τελικά όντως πληρώνεσαι για τη δραστηριότητά σου εδώ μέσα;
Είσαι ελεύθερος να γράψεις ΟΠΟΥ θέλεις ΟΤΙ θέλεις, ακόμα και τα στρεψόδικα, κομπιναδόρικα κολπάκια σου.
Άρχισες να υποψιάζεσαι πως πρόκειται για επαγγελματία;
Μα και βέβαια. Είναι οι γνωστοί ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ του παπα ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ.
Υπερασπιστές του δικαιώματος να συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν στην πολύπαθη Ελλάδα.

Είναι οι ανώνυμοι, απολογητές της ΟΟΔΕ με το διαδικτυακό άρθρο τους http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/quaesitor_1.htm «Το αντιχριστιανικό κείμενο-απάτη, "Περί ορθοδόξου και βυζαντινής Ιεράς Εξετάσεως" - Η κ. Αμαλία Κ. Ηλιάδη (ιστορικός), ο Ιωάννης Νεοκλής Ρούσσος (ανιστόρητος) και ο κρατικός υπάλληλος "Κοιαισίτωρ" (quaesitor), ο οποίος μετατράπηκε από υπεύθυνος για θέματα αστυφιλίας, σε ...; "ιεροεξεταστή"!
quote:
Μερικοί κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι η θερμοδυναμική αποκλείει τη φυσιολογική ανάδυση της τάξης , και ότι συνεπάγεται πως η συνολική πορεία του σύμπαντος είναι μια απευθείας καθοδική πορεία προς την τυχαία αταξία .Μπορούμε να δείξουμε ότι και αυτό επίσης είναι εσφαλμένο , και ότι στην πραγματικότητα η θεωρία κρατάει το κλειδί για την τάξη της ζωής .
Με το πρώτο συμφωνώ απόλυτα για το δεύτερο δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακριβώς συνδέονται. Δέχομαι ότι είναι συμβατές αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ το πώς ακριβώς κρατάει το κλειδί.Σε παρακαλώ να επεκταθείς, Μίλτο.
Πάνο περιμένω σχόλια και αντίλογο.
quote:
Εγώ ως τυχαίος φυσικός μπορώ να έχω από εσάς κάποια άρθρα κορυφαίων Φυσικών που να ισχυρίζονται ή να υποννοούν κάτι τέτοιο?Εκ των προτέρων σας λέω ότι για το εν λόγω παράδοξο δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάποια σοβαρή αιτίαση στους κύκλους των Φυσικών κατά της Θερμοδυναμικής ή/και της Μηχανικής.
Ούτε εγώ έχω ακούσει για αιτιάσεις αλλά οι γνώσεις μου στη θερμοδυναμική σταματάνε στους θερμοδυναμικούς κύκλους και σε αντίστοιχους υπολογισμούς.
Μια διόρθωση όμως, θεωρώ ότι δεν είσαι ΟΥΤΕ τυχαίος (όταν έχεις ατζέντα δεν είσαι τυχαίος) ΟΥΤΕ φυσικός με την "ορθόδοξη" ένοια του όρου (oh yes, another pun). Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις αιρετικές απόψεις αλλά από ένα σημείο και πέρα ε δεν μπορείς να δηλώνεις και ότι θες!
quote:
Επίσης θα ήθελα να φέρω προς σχολιασμό από τον Industrial_Angel και αυτό σου το ποστ Κηφέα το οποίο είναι από τη σελίδα 3 του παρόντος thread.
Γιατί είναι εκτός πεδίου γνώσεών σου και χρειάζεσαι βοήθεια;
Σου έχω ξαναπεί. Έχεις γνήσιο επιστημονικό αντίλογο σε αυτά;Αν έχεις από μένα τουλάχιστον είναι απολύτως δεκτός τουλάχιστον ως ΕΓΚΥΡΟΣ και ως πιθανότατα αληθής, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Ορίστε σου δίνω λευκή επιταγή αλλά είμαι αναγκασμένος να ξαναπώ: Απεταξάμην το Σατανά;
quote:
Θα χαρώ πολύ να το μάθω από εσάς.
Άμα λέω ότι δεν έχεις ούτε χέρια, ούτε δόντια αλλά μόνο γλώσσα...
quote:
@ Industrial_AngelΣτο παράδοξο του Loschmidt βάλε και το παράδοξο EPR του Εinstein το οποίο περιγράφει ο Alain Aspect όταν με το καλό γράψεις στον Κηφέα (αλλά και στο ΝΙΚΟΜΑΧΟ που εσύ μπορεί να χλευάζεις αλλά τόσο ο Κηφέας (σε περισσότερα) όσο και εγώ (σε αρκετά ζητήματα) συμφωνούμε με τις απόψεις του) την ίδια άποψη που έγραφες και σε εμένα ξανά και ξανά περί μη Παραδόξων στη Φύση/Φυσική στηριζόμενος στη ρήση του υπερμέγιστου Φυσικού Richard Feynman...
Το παράδοξο που αναφέρει ο Κηφέας περιγράφει περισσότερο αγνοία από τη μεριά μας για το φαινόμενο παρά φιλοσοφική ερμηνεία όπως έκανες εσύ, από όσα μπορώ να καταλάβω. Παρόλα αυτά θα ήθελα να αναπτύξεις περισσότερο την επιχειρηματολογία σου και μετά εγώ να τοποθετηθώ αν διαφωνώ.
Edited by - IndustrialAngel on 11/11/2012 00:05:08
Πρόγραμμα 1, τυχαιότητα:
'''
Created on Nov 10, 2012
@author: george
'''
import sys
import random
for j in range(0,50):
for i in range (0,80):
sys.stdout.write(" ")
if (100<random.randint(0,300)<130):
sys.stdout.write("X")
print('')
Σε ένα "κουτί" 50χ80 θέσεων γράφουμε χ αν ένας τυχαίος αριθμός από το 0 ως το 300 ειναι μεταξύ του 100 και του 130. Η randint, γεννάει τυχαίους ακέραιους.
Έξοδος:
http://imageshack.us/photo/my-images/534/screenshotfrom201211102.png/
Πρόγραμμα 2, ντετερμινισμός
'''
Created on Nov 10, 2012
'''
import sys
for j in range (0,50):
for i in range (0,80):
if (j%4)==0:
sys.stdout.write("!")
sys.stdout.write(" ")
if (i%5==0) and not(j%4==0):
sys.stdout.write("x")
print("")
στο ίδιο κουτί 50χ80 σε κάθε σειρά που είναι πολλαπλάσια του τέσσερα γράφουμε θαυμαστικό και σε κάθε άλλη σειρά γράφουμε x σε κάθε στήλη που είναι πολλαπλάσιο του 5. (Εντελώς ντερμινιστικά μαθηματικά)
Έξοδος:
http://imageshack.us/photo/my-images/547/screenshotfrom201211102.png/
Πρόγραμμα 3, σχέδιο.
'''
Created on Nov 10, 2012
'''
print("x x")
print("x x x")
print("x x")
print("xxxxxxx x")
print("x x x")
print("x x x")
print("x x x")
Έξοδος:
http://imageshack.us/photo/my-images/203/screenshotfrom201211110.png/
Τυπώνω τη λέξη Hi με x στην οθόνη. Καθόρισα πλήρως τις θέσεις του κάθε σημείου όχι όμως το "νόμο" που τις διέπει.
Και προκύπτει το ερώτημα, αν ένα ντερμινιστικό αίτιο ενεργεί πάνω στο τυχαίο τι θα συμβεί; Αν ας πούμε το ντερμινιστικό "αριθμός της σειράς" αλλάζει την πιθανότητα να γραφεί το χ (το διάστημα που αντί για 100-130 γίνει μεγαλύτερο ή μικρότερο;
'''
Created on Nov 10, 2012
'''
import sys
import random
for j in range (0,50):
for i in range (0,80):
if (j%4)==0:
if (100<random.randint(0,300)<200):
sys.stdout.write("x")
elif (j%9==0) and not(j%4==0):
if (100<random.randint(0,30)<105):
sys.stdout.write("x")
else:
if (100<random.randint(0,300)<130):
sys.stdout.write("x")
sys.stdout.write(" ")
print("")
Εδώ στις σειρές που είναι πολλαπλάσια του 4 έχουμε μεγάλη πιθανότητα 100-200 απο τους τυχαίους αριθμούς από το 0 ως το 300
Μικρή πιθανότητα στις σειρές που είναι πολλαπλάσια του 9 (αποκλείοντας τα κοινά πολλαπλάσια) και σε όλα τα υπόλοιπα κρατάμε την παλιά πιθανότητα>
Έξοδος:
http://imageshack.us/photo/my-images/685/screenshotfrom201211102.png/
3 Ερωτήματα:
Πόσο διαφορετικό είναι το απολύτως τυχαίο από το τυχαίο με την επίδραση ντετερμινισμού
Αν κάποιος δε μιλάει αγγλικά, το Hi θα το θεωρήσει σχέδιο ή ντετερμινισμό;
Και πώς ακριβώς διαφοροποιείται το σχέδιο από το νόμο;
quote:Φυσικά! Υπέροχο είναι!
regulusΑλήθεια, σου άρεσε το κείμενο του DSM ?
Με το χέρι στην καρδιά,πές μου,στ'αλήθεια σου άρεσε?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν μάλιστα διαβάσει κάποιος την απάντηση σου στο συγκεκριμένο θέμα και μετά κάνει το λάθος να μπει σ' αυτό με τους μετανάστες θα του δημιουργηθεί η εντύπωση οτι κάποιος άλλος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ γράφει!
Είχε δηλαδή καταλυτική επίδραση ακόμα και σε σένα!
Αυτό απο μόνο του είναι αξιέπαινο!
quote:Μόνος η Μάνος;
AitheroVamon
Δεν μπορούν από μόνα τους να "τραβήξουν" ούτε το όνομα του χρήστη ούτε κάτι άλλο και, βέβαια, μόνα τους δεν μπορούν να το στείλουν πουθενά.
Απο μόνο του τίποτα δε γίνεται!
quote:
regulus
Το όνομα χρήστη και το Password βεβαίως βεβαίως και όχι μόνο αυτά του esoterica ...
Αυτό ελπίζω να μην ισχύει!
AitheroVamon
Με ποιο πόδι μπήκες άνθρωπε μου!
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
Edited by - Osmosis on 12/03/2013 20:55:55
quote:
Osmosis
Φυσικά! Υπέροχο είναι!
Αν μάλιστα διαβάσει κάποιος την απάντηση σου στο συγκεκριμένο θέμα και μετά κάνει το λάθος να μπει σ' αυτό με τους μετανάστες θα του δημιουργηθεί η εντύπωση οτι κάποιος άλλος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ γράφει!
Είχε δηλαδή καταλυτική επίδραση ακόμα και σε σένα!
Αυτό απο μόνο του είναι αξιέπαινο!
Αξιαγάπητε Osmosis
Αυτός που θα με διαβάσει στους μετανάστες,θα πρέπει να έχει αρκετή οξύνεια,ώστε να διακρίνει αυτά που γράφω στο άλλο θέμα.Μάλιστα κάποιος παλαιότερος,που γνωρίζει τις θέσεις μου,θα ήξερε ότι Αυτα που νομίζεις ότι είχαν επίδραση επάνω μου,τα έχω ήδη εκθέσει δημοσίως,με την επεξήγηση,ότι: << Υπέρ αυτής της άποψης (αυτη που θεωρείς νέα ),θα ήμουν,μόνο εάν γινόταν,ταυτόχρονα,απο όλους τους λαούς ή αξιόλογο τμήμα αυτων.>>
Αλλοιώς δεν έχει νόημα,να ξεγυμνωθώ εγώ και να το εκμεταλευθείς εσυ.
Ελπίζω να σου έλυσα την απορία,της "μετάλαξής" μου!!
Υ.Γ
Επι τη ευκαιρία,θα χαιρόμουν να έβλεπα και τις δικές σου απόψεις στο θέμα του DSM.
Αν και νομίζω,ότι θα έπρεπε ήδη να έχεις τοποθετηθεί και όχι κατόπιν προσκλήσεως!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.![]()
![]()
![]()
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 12/03/2013 21:29:34
quote:
regulusΑλήθεια, σου άρεσε το κείμενο του DSM ?
Με το χέρι στην καρδιά,πές μου,στ'αλήθεια σου άρεσε?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ναι ότι λεω , όταν δεν αστειεύομαι,το εννοώ.
quote:
AitheroVamon:quote:
(...) το ζητούμενο ειναι πως αυτο και αλλα πολλα που λες παραπάνω, ειναι εντός τον ορίων σου...
και δεν ηταν το "Ρε δε με παρατάτε λέω εγώ ! Σας βαρέθηκα ... ξανά και ξανά τα ίδια και ούτε που διαβάζετε τι γράφω. Και απαντάτε άλλα αντί άλλων"
Που (ψευδώς)ισχυρίστηκε οτι έγραψες , και ηταν ΤΟΣΟ εκτός ορίων που αναγκάστηκες να το διαγράψεις γιατι εισαι τοσο ... "σεμνος"Κοίταξε να δεις πόσο αστείο είναι αυτό που μου ζητάς. Φυσικά και δεν συμμετείχα. Θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει. Αν είχες κάποιο πρόγραμμα και έκανες συγκριση κειμένων θα διαπίστωνες ότι δε μοιάζουν με τίποτε άλλο γραμμένο επειδή είναι πρώτη φορά που συμμετέχω. Είχα διαβάσει κάποια θέματα παλιά, όταν σπούδαζα Θεσσαλονίκη, αλλά δε μου άρεσε ο αντιχριστιανισμός. Και δεν ασχολήθηκα περισσότερο. Αλλά αν υποθέσουμε ότι ήμουν ο "κακός" της ιστορίας τότε να ρωτάς έναν κακό να σου πει την αλήθεια είναι άσκοπο. Αν δε μπορείς να διαπιστώσεις μόνος σου την αλήθεια τότε δεν έχεις ελπίδα στην περίπτωση που είναι όντως κακός. Αν πάλι είναι "καλός" πάλι δεν έχει νόημα να τον ρωτάς γιατί τους καλούς δεν τους φοβάται κανείς και τους προσβάλλει να αμφισβητούν τις προθέσεις τους. Οπότε ή κακός ή καλός είμαι εσύ δεν πρέπει να με ρωτάς άσκοπες ερωτήσεις. Γιατί με ρωτάς λοιπόν; Μήπως επειδή δε μπορείς να με κατατάξεις κάπου; Αν ξεπερνώ τις δυνατότητες κατάταξής σου τότε αντιπροσωπεύω κάτι άγνωστο για σένα.
Αν προσπαθείς να συμπεράνεις από το γνωστό γρίφο με τις δύο πόρτες που ο ένας φύλακας λέει πάντα ψέμματα και ο άλλος πάντα αλήθεια και έχεις μόνο μια ερώτηση για να βρεις την πύλη εξόδου, πάλι θα πέσεις έξω αν το κάνεις σε κάποιον που ξέρει το πρόβλημα και το σκοπό της ερώτησης! Δεν είναι όλα ON/OFF, δυαδική λογική.
[quote]
Πάντως regulus, στην περίπτωση που συμμετείχες και παλαιότερα στο Esoterica (ακόμη και στο απόμακρο παρελθόν...), θα ήταν ίσως μία καλή τροπή να μας πεις την ιστορία σου, για ποιους λόγους τα έχεις με τον χώρο κ.ο.κ. Θα ήταν κάποιου είδους "εσωτερική συνεισφορά"...
Συμμετείχες;
Εσωτερική συνεισφορά σε ποιον; Αφού δεν το ζητά κανένας άλλος. Απάντησα πιο πάνω.
quote:
regulus
Ναι ότι λεω , όταν δεν αστειεύομαι,το εννοώ.
Σε ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σου.
Το ήξερα ότι θα το αναγνώριζες!
Επειδή συμμετείχες στην συγγραφή του.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
regulus
Ναι ότι λεω , όταν δεν αστειεύομαι,το εννοώ.Σε ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σου.
Το ήξερα ότι θα το αναγνώριζες!
Επειδή συμμετείχες στην συγγραφή του.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δεν κατάλαβα με ποιον τρόπο ... ελπίζω να μην ειρωνεύεσαι ως συνήθως.
Αν εννοείς το πλήθος των όσων έγραψα τότε ναι να το παραδεχτώ. Άλλωστε η ποσότητα είναι απαραίτητη όπου δίνουν μεγάλη σημασία στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Και αυτό ισχύει και στο esoterica όπου εκτιμάται δεόντος το πλήθος άσχετων δημοσιεύσεων ορισμένων μελών, πχ. Eumenis και δεν διαγράφεται τίποτε ούτε από τον Admin ούτε από τον AdminAdmin.
quote:
regulusΔεν κατάλαβα με ποιον τρόπο ... ελπίζω να μην ειρωνεύεσαι ως συνήθως.
Οχι regulus, δεν ειρωνεύομαι.
Μιλώ σοβαρά.
Δεν κατάλαβες με ποιόν τρόπο συμμετείχες στην συγγραφή του κειμένου?
Η τυραννία των αριθμών φταίει regulus.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Συμμετείχες και παλιότερα στο φόρουμ;
Εσωτερική συνεισφορά σε ποιον; Αφού δεν το ζητά κανένας άλλος. Απάντησα πιο πάνω.
quote:
quote:
regulus
Το όνομα χρήστη και το Password βεβαίως βεβαίως και όχι μόνο αυτά του esoterica ...
Αυτό ελπίζω να μην ισχύει!
Ε, όχι κι έτσι! Ορισμένα πράγματα έχουν σαφώς ξεπεράσει τα όρια της απλής κακοήθειας. (δεν μιλάω για σένα Osmosis)
Και πραγματικά θεωρώ γελοίο -το ξαναλέω- να αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με τέτοιες ανοησίες αλλά, δυστυχώς είναι αναμενόμενο κάποιοι να τσιμπήσουν από τις Εκστρατείες "Fear - Uncertainty - Doubt". Παλαιότερα βέβαια η λαϊκή θυμοσοφία το έλεγε διαφορετικά: "λέγε λέγε, όλο και κάτι θα μείνει"
Πριν από πολλά χρόνια, όταν πολύ περισσότερος κόσμος είχε ελάχιστη εξοικείωση με τα διαδικτυακά ζητήματα και επειδή κυκλοφορούσαν διάφορες ανακρίβειες -πολλές φορές από δημοσιογράφους- για θέματα ασφάλειας και πιστοποίησης στο Web, δημιουργώντας τεράστιες παρανοήσεις, είχαμε γράψει ορισμένες κατατοπιστικές πληροφορίες για την είσοδο στα Forums, την εγγραφή σ'αυτά κ.ο.κ., ανάμεσα σ'αυτές και ορισμένες για τα Cookies. Η σχετική σελίδα είναι ενδιάμεσο σημείο προσπέλασης ακόμη και σήμερα από κάποιους συνδέσμους της κεντρικής σελίδας του Esoterica και βρίσκεται ακριβώς στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/index.htm
Εκεί γράφεται:
"Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν αποστέλεται οπουδήποτε κάποιο από τα προσωπικά σας στοιχεία με την ενεργοποίηση των cookies και ότι αυτά είναι μόνον χρήσιμα στην ταυτοποίηση του εγγεγραμένου μέλους κατά την είσοδό του στα Forums από την εφαρμογή που τα υποστηρίζει, για την φύλαξη του password μόνον στον δικό σας υπολογιστή, την φύλαξη επιλογών διαμόρφωσης των forums που εσείς κάνετε (πάλι στον δικό σας υπολογιστή) και μόνον γι'αυτόν το σκοπό."
Στο παραπάνω κείμενο ο όρος "προσωπικά στοιχεία" αναφέρεται σε οποιοδήποτε τέτοιο εισάγει κάποιος στο προφίλ του(τέτοια ούτως ή άλλως δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή του καθενός μέσα από τον μηχανισμό των cookies) ή στοιχεία πρόσβασης του επισκέπτη ή του μέλους στα Forums του Εsoterica (όνομα μέλους, κωδικός, αναγνωριστικό συνεδρίας, επιλογές διαμόρφωσης της παρουσίασης των Forums).
Οι γενικές πληροφορίες σχετικά με τα Cookies στο διαδίκτυο είναι πάνω-κάτω όπως τις εξέθεσε ο φίλος AitheroVamon πρωτύτερα και αυτά είναι δεδομένα σε μορφή απλού κειμένου που αποστέλλονται από τις εφαρμογές ή τον server στον browser (MS Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera κ.λπ.) και αυτός τα αποθηκεύει είτε σε μικρά αρχεία κειμένου σε κάποιον φάκελο στον υπολογιστή του καθενός, είτε συγκεντρωτικά σε κάποια βάση δεδομένων απλή δομής (SQLite) σε κάποιο σημείο στη δομή αρχείων πάλι του τοπικού υπολογιστή. Τα δεδομένα αυτά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να ζητηθούν ξανά και να τροποποιηθούν μόνο από το site που τα εξέδωσε(και όχι από κάποιο άλλο εννοώ).
Τα Cookies είναι βασικό στοιχείο της υποδομής του Web και εντελώς απαραίτητα για τη σωστή διάδραση μεταξύ χρηστών και δικτυακών τόπων, ειδικότερα όταν έχουμε να κάνουμε με διαδικτυακές εφαρμογές (Forums, E-Shops, Web-Mail κ.λπ.). Εννοείται πως τα πλέον απλά και λιτά είναι cookies σαν αυτά που αφορούν την αλληλεπίδραση των Μελών με την εφαρμογή των εδώ Forums. Εννοείται ακόμη πως ο καθένας προσωπικά είναι υπεύθυνος στο να μην δίνει ανεξέλεγκτα πρόσβαση στον υπολογιστή του, να μην επιτρέπει την αποθήκευση στοιχείων σε δημόσιους υπολογιστές που τυχόν χρησιμοποιεί, να έχει ενεργές και ενημερωμένες τις εφαρμογές προστασίας του υπολογιστή του (Antivirus, Firewall κ.λπ.), για το σύνολο της δραστηριότητάς του στο Διαδίκτυο, πράγματα με τα οποία θεωρώ πως πολλοί περισσότεροι είναι πλέον -μετά από τόσα χρόνια- εξοικειωμένοι και επαρκώς ενημερωμένοι.
Και βέβαια το παρακάτω είναι επίσης ανακριβές (βαδίζει προφανώς πάνω στην ίδια γραμμή συκοφάντησης):
"Και έχουν απαγορευτεί εσχάτως από την ευρωπαϊκή νομοθεσία που εγινε αυστηρότερη."
Τώρα βέβαια τι ακριβώς προσπαθεί να μας προσάψει ετούτος ο λασπολόγος που μας προέκυψε, πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω... Μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία πάντως και μην ανησυχείτε. Η διάκριση είναι ενάς χρήσιμος οδηγός εδώ.
regulus:
quote:
Ναι; Δεν το αντιλήφθηκα. Πάντως σε αυτό που σε ρώτησα δεν θέλεις να απαντήσεις όπως μου φαίνεται...
Λοιπόν; Έχεις συμμετάσχει παλαιότερα στα Forums του Esoterica;

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------