ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
13/07/2009, 19:54:57
Εκτός αυτού η διδασκαλία του γιαχβέ και η γενική πορεία των Εβραίων χαρακτηρίζονται ως ιστορικά γεγονότα εξαιτίας της θρησκευτικής τους σημασίας.
Αντιθέτως η πορεία των Ελλήνων χαρακτηρίζεται ως μυθολογία λόγω του ότι δεν υπάρχουν απτά ιστορικά στοιχεία.
Είναι γελοίο.
Η ελληνική μυθολογία θέλει τους Ελληνες όχι απλά να κατοικούν στις περιοχές αυτές αλλά και να έχουν ηγετικό ρόλο.
Ετσι λοιπόν βρίσκονται κάποιοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η βίβλος και ο γιαχβέ είναι ιστορικά γεγονότα και η ελληνική μυθολογία είναι μυθολογία.
Και αυτοί είναι Ελληνες.
Σε λίγα χρόνια κάποιοι σαν αυτούς θα προσπαθούν να πείσουν τους αλλους ότι στα παράλια της Μικράς Ασίας δεν κατοικούσαν Ελληνες.
Και εμείς καθόμαστε να συζητάμε μαζί τους.
Κάνουμε κουβέντα μαζί τους.
Δεν τους πλακώνουμε στις σφαλιάρες…

Εχετε δεί ρε σείς ποτέ κανέναν στο Ισραήλ να κάνει αυτό που κάνετε εσείς. Να υποστηρίζει κάτι εναντίον της πατρίδας τους. Θα τον σταυρώσουν οπως σταύρωσαν τον Ιησού...
Αισικτιρ....

13/07/2009, 20:10:37
Eχει πεί ποτέ κανείς.
Ρε αυτός ο Προμηθέας έδωσε την ψυχή του και το σώμα του για τους ανθρώπους.
Οι μισοί Ελληνες δεν ξέρουν κάν ποιός είναι ο Προμηθέας.
Μα είναι μυθικό πρόσωπο λέει.
Ο γιαχβέ τι είναι δεν είναι μυθικό?
Ποιοί Ελληνες σήμερα γνωρίζουν οτι ο Προμηθέας καρφωμένος στα βράχια του Καυκάσου προφήτευσε τη γέννηση του Ιησού?
Κανείς.
Πάνε και χειροκροτάνε στην Επίδαυρο το έργο του Αισχύλου και δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν μερικά πράγματα και να αναρρωτηθούν.
Θα μου πείς και οι αλλοι που έχουν μπεί στον κόπο εχουν πεί ποτέ ρε εδώ η μυθολογία μας εχει πλάσει εναν θεό που πραγματικά αγάπησε τον άνθρωπο και τον δίδαξε. Τον δίδαξε να γίνει άνθρωπος, δεν τον δίδαξε ούτε να σφάζει, ούτε να πολεμάει, ούτε να τοκογλυφεί..
Και μας αραδιάζουν τι είπε ο Σοφωνίας, τί ειπε ο Ιερεμίας και τι ειπε ο κάθε ...
Και αυτοί είναι Ελληνες.
Καλά κάνουν οι Τούρκοι και μας.. π&^^%%νε τέτοιοι που είμαστε τέτοια θέλουμε..
13/07/2009, 20:31:46
Αγαπητέ μου allzzaro,ο Χριστός ήρθε σαν συνέχεια του
παιού νόμου, ή Παλαιάς Διαθήκς, εξ ουκ και Καινή, όπως
ο ίδιος έλεγε, ή να πληρώσει κι όχι αλλάξει τον παλιό νόμο..
Έχουμε αρκετές παραβολές επ αυτού και δεν πιστεύω ότι σου
είναι δύσκολο ναδεις ότι όπως μια καλλιέργεια, έτσι είμαστε
για τον Θεό και μας φροντίζει με τρόπους μυστήριους...
Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε με ανθρώπινα κριτήρια...
Ο Γιαχβέ που λές, είναι ένα μόνο όνομα του Θρού και ειδικά
του Ιησού, αφού αυτός είναι και δημιουργός του κόσμου....
Μιλάμε για μια συνέχεια, που δεν έχει ολοκληρωθεί,με το Άγιο Πνεύμα
να κηρύττεται το δικό του Ευαγγέλιο, αιώνιας ζωής και κληρονομίας
βασιλείας Θεού...
Ο άνθρωπος εδώ στο χώμα, μαθαίνει θέλει δεν θέλει..Έρχεται και ξανάρχεται γι αυτό τον λόγο..
Τα πάντα εν σοφία εποίησεν, αλλά άφησε,αναγκαστικά τον άνθρωπο να
αποκτήσει δική του κρίση και υπευθυνότητα....Περιμένει να γίνουμε
θεοί για να τον κληρονομήσουμε κι εμείς προσπαθούμε να τον κάνουμε
άνθρωπο σαν εμάς;
Φίλε, δες τον Θεό, που πιστεύεις μέσα σου, Αυτός είναι ο Θεός και δεν μπορεί να τον αμφισβητεί κανείς, γιατί άσχετα απο το όνομα,
είναι Ένας...
13/07/2009, 20:50:38
quote:

Μα ένας Θεός υπάρχει αγαπητέ alfa-omega, εμείς οι άνθρωποι,
προσπαθούμε να τον κάνουμε κτήμα μας, με προσωπικές αξίες,
λές και μπορεί να μας ανήκει ο άπειρος Θεός και τον κάνουμε
7 δισεκατομμύρια κομμάτια...
Κάθε άνθρωπος και θεός...
Τέτοια ματαιοδοξία, ή αποτυχημένη εκδήλωση;

Τότε ποιος ο λόγος που άλλα καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι εσύ όταν διαβάζεις την αγία γραφή ,άλλα ο europaios2 ,άλλα η pyramid ,άλλα ο allzzaro …..,
Αυτό δίδαξε ο χριστός να έχει ο καθένας τον δικό του προσωπικό θεό ;

quote:

Γιατί αγνοούμε την ιδιαιτερότητα του καθενός;Γιατί αρνούμαστε
την διαφορετικότητα στον άλλο, όταν την θεωρούμε δεδομένη για
εμάς;

Έγραψα ότι ευθύνεται η αλαζονεία για αυτήν την απόσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ ανθρώπων και όχι η διαφορετικότητά μας .

allzzaro

quote:
Δυστυχώς φίλε μου μαζί με την διδασκαλία του Ιησού μας πάσαραν και την διδασκαλία του γιαχβέ και οχι μόνο..
Το τι διδάσκει ο γιαχβέ?
Απο φόνους, πολέμους και αδικίες είς βάρος των εθνών εως τοκογλυφία.
Ο Ιησούς σταυρώθηκε απο τους ίδιους τους Εβραίους επειδή η διδασκαλία του ήταν εναντίον της εχθρικής πολιτικής που τους δίδαξε ο γιαχβέ.

Ας επικεντρωθούμε στην διδασκαλία του χριστού .
Ο ακέραιος χαρακτήρας τον οποίο περιγράφει σε αυτήν ,μπορεί να υλοποιηθεί από την προσωπικότητά σου ;

Ρωτάω σε πρώτο πρόσωπο , διότι αν το γενικεύσουμε θα μιλάμε γενικά ,αόριστα και θεωρητικά .

13/07/2009, 20:59:15
quote:
Ποιοί Ελληνες σήμερα γνωρίζουν οτι ο Προμηθέας καρφωμένος στα βράχια του Καυκάσου προφήτευσε τη γέννηση του Ιησού?

το διαβάσαμε και αυτό
να δω τι άλλο ακόμη θα αντέξω

13/07/2009, 21:04:51
quote:

Εκτός αυτού η διδασκαλία του γιαχβέ και η γενική πορεία των Εβραίων χαρακτηρίζονται ως ιστορικά γεγονότα εξαιτίας της θρησκευτικής τους σημασίας.
Αντιθέτως η πορεία των Ελλήνων χαρακτηρίζεται ως μυθολογία λόγω του ότι δεν υπάρχουν απτά ιστορικά στοιχεία.
Είναι γελοίο.
Η ελληνική μυθολογία θέλει τους Ελληνες όχι απλά να κατοικούν στις περιοχές αυτές αλλά και να έχουν ηγετικό ρόλο.
Ετσι λοιπόν βρίσκονται κάποιοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι η βίβλος και ο γιαχβέ είναι ιστορικά γεγονότα και η ελληνική μυθολογία είναι μυθολογία.
Και αυτοί είναι Ελληνες.
Σε λίγα χρόνια κάποιοι σαν αυτούς θα προσπαθούν να πείσουν τους αλλους ότι στα παράλια της Μικράς Ασίας δεν κατοικούσαν Ελληνες.

Εχετε δεί ρε σείς ποτέ κανέναν στο Ισραήλ να κάνει αυτό που κάνετε εσείς. Να υποστηρίζει κάτι εναντίον της πατρίδας τους. Θα τον σταυρώσουν οπως σταύρωσαν τον Ιησού...
Αισικτιρ....

Αγαπητέ allzzaro , πραγματικά απορώ με την συμπεριφορά σου .
Όταν ανέχεται η Ελλάδα να κυβερνάνε το τόπο της δύο οικογένειες γενεές επί γενεών ,γιατί γυρνάς τόσο, μα τόσο πολύ βαθιά πίσω τον χρόνο ?

13/07/2009, 21:05:48
"Τότε ποιος ο λόγος που άλλα καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι εσύ όταν διαβάζεις την αγία γραφή ,άλλα ο europaios2 ,άλλα η pyramid ,άλλα ο allzzaro ….Αυτό δίδαξε ο χριστός να έχει ο καθένας τον δικό του προσωπικό θεό ;"

Έχεις δίκιο σε αυτά που λές φίλε alfa-omega και γι αυτό
έκανα και το θέμα, αφού βαρέθηκα ο Ένας Θεός να είναι
περιουσιακό στοιχείο κάποιου, πιο έξυπνου κι οι υπόλοιποι
εκτός, στο πηγάδι....Να μαλώνουμε ποιός έχει πιο πολύ μέσον και
πάνω απο όλα, ποιός αντιλαμβάνεται κανείς τον ασύλληπτο Θεό,
του Παντός....
Αυτο που περιγράφεις ώς αλλαζονία, εγώ λέω άγνοια,έλλειψη αντίληψης,
πνευματικής φτώχιας, γιατί δεν μπορεί να διεκδικούμε ότι
δεν ειναι δικό μας, πόσο μάλλον τον Πλάστη όλων μας...
Κι αυτό το πρόσεξα, μέσα απο μια αναιδή ασέβεια ορισμένων,χωρίς
στοιχεία, να αμφισβητούν θεμελιώδη σημεία την θρησκείας του χριστιανισμού, απο τον ίδιο τον Χριστό, το έργο του, την διαφορά
των χριστιανών, απο όλες τις θρησκείες στο θέμα της αγάπης, όταν
ήταν κύριο θέμα πίστης στον Χριστό...Άσχετα πως το καταντήσαν
οι άνθρωποι...
Για να το θέσω απλά:Αμφισβητείται ότι ο χριστιανισμός είναι η μόνη
αληθινή θρησκεία...
.
Αυτό δεν έχει πουθενά βάσεις...Όλες οι άλλες θρησκείες είναι νεκρές
και τις κρατούν άνθρωποι και πνεύματα...Δεν είναι ζωντανές, είναι
παραδοσιακές, τυπικά...
Ο Θεός τους, είναι μια αφηρημένη έννοια που δεν έχει ρόλο, άλλά απλώς υπάρχει....
Ο άνθρωπος σήμερα, έχει ένα επίπεδο, που δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει πως έχουν τα πράγματα...Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει ότι είναι θεός, πνεύμα και μπορεί να πετύχει περισσότερα, αν βρει τον εαυτό του και τον Θεό μέσα του....Αν κωφεύει, ή "κοιμάται", έχει πλήρη την ευθύνη...
Αυτό είναι το αυτόβουλο και η αυτοδιάθεση του ανθρώπου....
Μπορούμε να είμαστε θεοί;

13/07/2009, 21:10:40
quote:
Ο Γιαχβέ που λές, είναι ένα μόνο όνομα του Θρού και ειδικά
του Ιησού, αφού αυτός είναι και δημιουργός του κόσμου....

Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι οτι ο γιαχβέ είναι ο δημιουργός του κόσμου.
Δεν θέλω και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν σας.
Δεν δέχομαι οτι η δύναμη που μπόρεσε να δημιουργήσει τα πάντα φόνευε, θύμωνε, ήταν άδικος, εκδικητικός και σύν τοις αλλοις πονηρός.
Δεν το δέχομαι γιατί κάτι τέτοιο υποβιβάζει τη νοημοσύνη μου.
Εσείς μπορείτε να πιστεύετε οτι θέλετε.
Αν θέλετε να ταυτίσετε την διδασκαλία του Ιησού με την φονική και αλλαζονική αντίληψη δικό σας θέμα, εμένα δεν με αγγίζει.
Εγώ είμαι κατά της βίας, κατά της επεκτατικής πολιτικής, κατά της δουλεμπορίας ομως δεν ανέχομαι να μου θίγουν στην ιστορία της πατρίδας μου.

alfaomega

quote:
Ας επικεντρωθούμε στην διδασκαλία του χριστού .

Tι να συγκεντρωθούμε.
Πέντε πράγματα δίδαξε ο Ιησούς.
Απλά, τόσο απλά που είναι κατανοητά απο τον πιο ηλίθιο άνθρωπο.
Ποιός τα εφαρμόζει?
Κανείς.

13/07/2009, 21:11:23
quote:
Για να το θέσω απλά:Αμφισβητείται ότι ο χριστιανισμός είναι η μόνη
αληθινή θρησκεία....

ποιος από όλους τους χριστιανισμούς;

13/07/2009, 21:18:09
alfaomega
quote:
Αγαπητέ allzzaro , πραγματικά απορώ με την συμπεριφορά σου .

Τι έχει η συμπεριφορά μου αγαπητέ..
Κρίνεις οτι είναι ανάρμοστη!!
Ναί είναι ανάρμοστη.
Επειδή λέω τα πράγματα με το όνομα τους ή επειδή μέσα απο τον γραπτό μου λόγο εκφράζω τα συναισθήματα μου.
Εσείς ρε παιδιά μα το Θεώ ή είστε αναίσθητοι ή κάτι σας έχουν κάνει και ασχολείστε με μ#$$#@@!ιες.
Ρε φίλε alfaomega εχω με τον τρόπο μου χλευάσει την πολιτική κατάσταση Γιωργάκης-Κωστάκης και την πολιτική τους άπειρες φορές.
Εγώ δεν είμαι φίλε μου που φωνάζω και σκούζω αλλά ποιός με ακούει.
Λοιπόν αφήστε με να συνέλθω γιατί θα πάθω κανένα έμφραγμα..

[URL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=5lwbx2zyg70pro2k127y.jpg][/URL]

Edited by - allzzaro on 13/07/2009 21:54:06

13/07/2009, 21:21:17
Καρατέλεια, που λέει κι ο μικρός μου γιός, φίλε μου allzzaro...
Ακριβώς, αυτά που λές θέλω να συζητήσουμε...
Βλέπεις, ο Χριστός αποτελεί τον Υιό του Πατρός και Λόγος Αυτού...
"Εν αρχή ήν ο όγος και ο Λόγος ήν προς τον Θεό και Θεός ήν ο Λόγος..."
Γιαχβέ είναι όνομα ιδιότητας του Θεού, δεν αποτελεί ξεχωριστό
θεό....Όπως Σαββαώθ,Άγλα,Αδωνάι, Ελοχίμ,αλλά και άλλα..Δεν είναι
πολύ, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να εντοπισουν τόση δύναμη σε
ένα όν, ακόμη και για τον Θεό...Είναι μεγάλη οντότητα τόσο που
δεν μπορούμε να την αντιληφθουμε....
Η βία ήταν η παλιά εποχή, φίλε μου, η ειρήνη είναι η επόμενη..Κι όσοι
θέλουν τη βία θα πεθάνουν απο αυτήν...Εδώ εφαρμόζεται το αυτόβουλο,
αλλά, μπορούμε να το δούμε;Η θολούρα τηε καθημερινότητας μας, μας
κάνει να χάνουμε σχήματα, δυνάμεις, σχέσεις, λογικές...
Πρέπει να ξυπνήσουμε....
Να είμαστε αυτάρκεις στο νου..Τότε θα δούμε και τον Θεό...
Δεν μας χρωστάει τιποτε, αν θυμάσαι..Μας τά δωσε και τα σπαταλήσαμε...
13/07/2009, 21:25:39
quote:
Αμφισβητείται ότι ο χριστιανισμός είναι η μόνη
αληθινή θρησκεία....

Θές να πείς οτι οι Βουδιστές, οι Μωαμεθανοί, οι Ινδουιστές, οι Ινδιάνοι που πιστεύουν στον Μανιτού δεν έχουν αληθινή θρησκεία.
Εγώ είμαι Χριστιανός και η διδασκαλία του Ιησού με εκφράζει.
Απο εκεί και μπρός δεν μπορώ να πώ, δεν είμαι σε θέση να πώ, δεν είμαι σε θέση να κρίνω ολους αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι Χριστιανοί.
Απο τη στιγμή που κάποιος είναι κατά της βίας, αγαπά τον πλησίον του, και οτι αλλο διδάσκει το ΚΑΛΟ για μένα είναι αρκετό.
Για εμένα η αλήθεια είναι αυτή και είμαι σίγουρος οτι και ο Ιησούς θα είχε την αυτή άποψη.

13/07/2009, 21:29:22
τρεχαγυρευε
quote:
Είναι μεγάλη οντότητα τόσο που

O θεός δεν είναι οντότητα...

13/07/2009, 21:32:43
quote:
Αμφισβητείται ότι ο χριστιανισμός είναι η μόνη
αληθινή θρησκεία....

Ποιοι?
Κάθε τόσο μας λές οτι αμφισβητείται?
Ποιοί τον αμφισβητούν?
Πολλοί?
Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χριστιανισμού?

13/07/2009, 23:32:40

τρεχαγυρευε
quote:
Είναι μεγάλη οντότητα τόσο που

allzzaro

quote:
O θεός δεν είναι οντότητα...

Allzzaro γιατί πας κόντρα στο αθάνατο ελληνικό πνεύμα ?
Ο θεός είναι άπειρη οντότητα ,άπειρο Ον ….,
Δεχόμενος αγαπητέ αυτήν την θεώρηση , μπορείς να προχωρήσεις σε ρεαλιστικά σενάρια .
Π.χ , Αφού ο θεός είναι άπειρη οντότητα ,από τον Άνθρωπο αδιευκρίνιστη , απερίγραπτη , μπορούμε να βγάλουμε και ένα πλήρως λογικό συμπέρασμα .
Ο Άνθρωπος είναι ζωντανό του κύτταρο και μέσα εν αυτή την οντότητα ,την άπειρη οντότητα κινείται & εξελίσσεται .

Το πρόβλημα βέβαια είναι πάντοτε το άπειρο .
Ενώ εσύ όταν σου θίγουνε το πατριωτικό σου αίσθημα (καλά κάνεις και θίγεσαι ) , συμπεριφέρεσαι συναισθηματικά , κάποιοι άλλοι δεν θίγονται .
Δεν θίγονται επειδή για να εξελίσσεσαι με το άπειρο , την άπειρη οντότητα ,το άπειρο Ον , θα πρέπει να ξεπεράσεις τα όρια του χρόνου ,οπότε δεν θα ασχολείται μία τέτοια προσωπικότητα με το τι έγινε πριν 1.000 ,2.000, - 10.000 και βάλε χρόνο , αλλά με αυτό που πρέπει να συμβαίνει διαχρονικά με μία προσωπικότητα .
Εδώ υπάρχει λανθάνουσα σκέψη .
Μία προσωπικότητα δεν ζει διαχρονικά ,βρίσκεται κάτω από τον χρόνο .
Εσύ λοιπόν ,( με συγχωρείς που χρησιμοποιώ την προσωπικότητά σου ως παράδειγμα για δεύτερη φορά ) και βέβαια ο καθένας που δεν πιστεύει ότι πράγματι υπάρχει κάτι παραπάνω από την προσωπικότητα , θα λειτουργεί και θα δραστηριοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον συναισθηματικό φορέα .
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι δεν θα υπάρχει εξέλιξη της προσωπικότητας ,αλλά αυτή θα είναι αργή ,απελπιστικά αργή .

Το όχημα λοιπόν που μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη , της προσωπικότητας διαχρονικά ,είναι Η ΨΥΧΗ της κάθε προσωπικότητας .

Όταν όμως η προσωπικότητα ασχολείται με τον χρόνο, τι έγινε το 1821 , το 10.000 π.χ και λοιπά , τότε πως το όχημα το πνευματικό όχημα επιτάχυνσης που λέγεται ψυχή ,θα πλησιάσει την προσωπικότητα που παίζει ακόμη με τον χρόνο .
Δεν θα την αφήσει να ωριμάσει λίγο ακόμη, για μερικές ενσαρκώσεις ακόμη ?

Αυτά που σου γράφω σου ακούγονται λογικά ,η τα θεωρείς ανούσια φλυαρία ?
Για σκέψου και απάντησέ μου .

13/07/2009, 23:36:20
Αυτό θέλω αγαπητέ μου allzzaro, ένα υγιή, ελαφρύ διάλογο,
έτσι μου αρέσει πολύ, η κουβέντα...
Φίλε,"Εγώ ειμί ο Ων, ο Ην κι ο Ερχόμενος,"λέει η Γραφή, ξέρεις
ότι αυτό υποδηλώνει οντόητα, αυτό που λέμε ανώτερο Ον...
Ο χριστιανισμός, δεν έχει εχθρούς,το παλιό, μόνο είναι που θέλει
να κρατηθεί στη ζωή και μηχανεύεται τρόπους να αποφύγει το
αναπόφευκτο...Ο άνθρωπος θα εξελιχθεί, όσοι και όπως και να προσπαθήσουν να τον ελέγξουν, αλλά, ο κάθε ένας απο μας, πρέπει
να θυμάται τι έιναι, να είμαστε υπεύθυνοι και ατόφιοι,γιατί,
δεν έχουμε και τίποτε άλλο, σε μια τόσο γρήγορων αλλαγών εποχή...
13/07/2009, 23:44:48
Εγώ πάντως, αγαπητέ μου alfa-omega,πιστεύω ότι έχεις βάλει
μια πολύ σωστή βάση, περί του Όντος και Θεού,αν αναζητήσουμε
τι είναι Θεός και τι είναι άνθρωπος για να το αποδόσουμε κι όχι
να το καταδικάσουμε...
13/07/2009, 23:54:16
quote:
allzzaro:
Δυστυχώς φίλε μου μαζί με την διδασκαλία του Ιησού μας πάσαραν και την διδασκαλία του γιαχβέ και οχι μόνο..
Το τι διδάσκει ο γιαχβέ?
Απο φόνους, πολέμους και αδικίες είς βάρος των εθνών εως τοκογλυφία.
Ο Ιησούς σταυρώθηκε απο τους ίδιους τους Εβραίους επειδή η διδασκαλία του ήταν εναντίον της εχθρικής πολιτικής που τους δίδαξε ο γιαχβέ.

Σε αυτά που παρουσίασα, τα οποία βρισκόντουσαν ποιο πριν αλλά και ποιο μετά! από αυτά που μας έφερες, για να μας δείξεις ότι ο γιαχβέ ήταν λάτρης του πολέμου και των κατακτήσεων, φάνηκε καθαρά ότι ήταν λάτρης της δικαιοσύνης και της ηθικής και το σπουδαιότερο! ότι στρεφόταν κατά των ίδιων των Εβραίων! εφόσον αυτοί είχαν τα αντίθετα αυτά χαρακτηριστικά.

Δείξε μας λοιπόν τα εδάφια που αναφέρονται αυτά που λες, προς εξέταση.

Ο Ιησούς ήρθε όπως ο ίδιος είπε, όχι για να καταργήσει, αλλά για να συμπληρώσει την Παλαιά Διαθήκη και αυτό θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις.
Δεν δίδαξε κάτι ενάντια της Παλαιάς Διαθήκης, διευκρίνισε αυτά που δεν είχαν εννοήσει σωστά οι Ισραηλίτες και παρουσίασε τα νέα δεδομένα.
Ο ίδιος ο λοιπόν ο Ιησούς δε στράφηκε κατά της Παλαιάς Διαθήκης αλλά κατά των Φαρισαίων οι οποίοι είτε ηθελημένα είτε αθέλητα είχαν παρερμηνεύσει τις γραφές.

quote:
allzzaro:
Είναι γελοίο.

Γιατί πας να εμφανίσεις μία ανύπαρκτη κόντρα?
Πουθενά η ιστορία ων Εβραίων δεν χαρακτηρίζεται ως ιστορικό γεγονός λόγο της θρησκευτικής σημασίας. Έτερον εκάτερον.

Η πορεία των Ελλήνων πουθενά δεν χαρακτηρίζεται ως μυθολογία. Ως τέτοια χαρακτηρίζεται η αρχαία θρησκεία.

quote:
allzzaro:
Και αυτοί είναι Ελληνες.

Πουθενά η αρχαία Ελληνική ιστορία δεν αναφέρει ότι οι Έλληνες είχαν εκεί ηγετικό ρόλο!.....η ιστορία στυλ Λιακό! ενδεχομένως!

Σύμφωνα με τον μύθο η Ευρώπη δεν ήταν Ελληνίδα αλλά η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας γεννημένη στην Ανατολή (Φοινίκη).
Αυτά τα υποστηρίζει ο Ηρόδοτος, και ο Λουκιανός στο έργο του «Ενάλιοι διάλογοι» σχετικά με το μύθο Δία και Ευρώπης και ο Απολλόδωρος.
Ο Παυσανίας παρουσιάζει τη Φοινίκη στη Μέση Ανατολή, όπου εκεί βρισκόταν και σύμφωνα με την ξένη βιβλιογραφία.

Σύμφωνα όμως με τον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, η Ευρώπη ήταν κόρη του Αγήνορα ηγεμόνα ενός ελληνικού νησιού με το όνομα Φοινίκη που βρισκόταν κοντά στη Σικελία.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Φοινίκη βρισκόταν εκεί που τη συνάντησε κι ο Μέγα Αλέξανδρος στην Ανατολή και όχι στη Δύση.
Οπότε η Ευρώπη μόνο Ελληνίδα δεν ήταν.

quote:
allzzaro:

Άλλο τα παράλια της Μικρά Ασίας που βρίσκονται κοντά στη Μητρόπολη Ελλάδα.......και άλλο η Φοινίκη στη Μέση Ανατολή! .....δε νομίζεις?

Γιατί δεν ήρθες ποτέ να πλακώσεις τον macedon και τον γιαπετ στις σφαλιάρες που λένε ότι το Βυζάντιο και η Κων/λη δεν ήταν ποτέ Ελλήνικά μέρη?.......μήπως επειδή δεν είναι Χριστιανοί?......ήσαν δηλαδή Έλληνες οι Φιλισταίοι της Μέσης Ανατολής επειδή δεν ήσαν Εβραίοι στο Θρήσκευμα.......αλλά οι Κων/τες δεν ήσαν Έλληνες επειδή ήσαν Χριστιανοί?........ή θα πεις ότι είμαι εκτός θέματος γιατί δε σε συμφέρει να απαντήσεις? Για να δούμε τι θα δούμε!

quote:
allzzaro:
Αισικτιρ....

Δεν είδα κανέναν Ισραηλινό να λέει ότι Η Ελλάδα ήταν Εβραϊκή χώρα!!!.....αντιθέτως βλέπω Έλληνες να βαπτίζουν Σημιτικές και Περσικές περιοχές! ως Ελληνικές!....ίσως για να πουλήσουν κανά βιβλιαράκι!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 14/07/2009 01:13:26

13/07/2009, 23:54:39
Θα συμφωνήσω με τον Αλζάρο οτι ο θεός δεν είναι οντότητα. Ο θεός είναι πέρα απο οτιδήποτε γνωρίζουμε άμεσα αυτη τη στιγμή..
Και είναι βέβαια λάθος να αντιλαμβανόμαστε τον "θεό" σαν κάτι ξεχωρο απο μας..

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

13/07/2009, 23:54:56
Θα προτιμούσα alfa omega να μην χρησιμοποιείς το nick name μου στα παραδείγματα των τοποθετήσεών σου. Ξέρω ότι δεν το παρέθεσες με άσχημο τρόπο αλλά εάν έχεις την καλοσύνη προσπάθησε να μην το κάνεις.

υ.γ. Μου άρεσε η ιστορία σου. Δεν συμφωνώ σε κάποιες προσεγγίσεις αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.