ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/07/2009, 23:58:37

alfaomega
quote:

Ας επικεντρωθούμε στην διδασκαλία του χριστού .

allzzaro

quote:

Tι να συγκεντρωθούμε.
Πέντε πράγματα δίδαξε ο Ιησούς.
Απλά, τόσο απλά που είναι κατανοητά απο τον πιο ηλίθιο άνθρωπο.
Ποιός τα εφαρμόζει?
Κανείς.

Εδώ είναι όλο το ζουμί .
Ποιος τα εφαρμόζει?

Και η τραγωδία είναι ότι πράγματι επειδή σχεδόν κανένας δεν την εφαρμόζει ο κόσμος αργεί να εξελιχθεί προς αυτό που υπέδειξε ο χριστός .
Από την άλλη ,αν ο κόσμος την καταλάβαινε πανεύκολα και επίσης πανεύκολα την υλοποιούσε , θα διάνυε η Ανθρωπότητα ένα διαφορετικό ,ανώτερο συνειδησιακό σημείο εξέλιξης .

Πάντως όλα δείχνουνε ,ότι η ατομικοποίηση ,η ομαδική είναι αδύνατη .
Αντίθετα η ατομική έχει περισσότερες πιθανότητες ,αν μπορούμε να δούμε ως αληθινά γεγονότα κάποιους (όχι όλους ) από τους αγίους του πλανήτη γη .

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ

Προσωπικά θα έλεγα από εδώ μέσα περισσότερο από όλους μας o europaios 2 , γιατί την ψάχνει & την μελετάει πάρα πολύ την διδασκαλία του χριστού και όχι μόνο αυτήν .

14/07/2009, 00:17:09
quote:

Θα προτιμούσα alfa omega να μην χρησιμοποιείς το nick name μου στα παραδείγματα των τοποθετήσεών σου. Ξέρω ότι δεν το παρέθεσες με άσχημο τρόπο αλλά εάν έχεις την καλοσύνη προσπάθησε να μην το κάνεις.

υ.γ. Μου άρεσε η ιστορία σου. Δεν συμφωνώ σε κάποιες προσεγγίσεις αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Μήνυμα ελήφθη και καταγράφηκε στην μνήμη .

Έχω μία απορία .
Ως προς τι (συσχέτισέ το ,είναι σημαντικό για μένα να σε αντιληφθώ ) μου εύχεσαι καλή επιτυχία .

14/07/2009, 00:28:29
quote:
allzzaro:
Eχει πεί ποτέ κανείς.
Ρε αυτός ο Προμηθέας έδωσε την ψυχή του και το σώμα του για τους ανθρώπους.
Οι μισοί Ελληνες δεν ξέρουν κάν ποιός είναι ο Προμηθέας.
Μα είναι μυθικό πρόσωπο λέει.
Ο γιαχβέ τι είναι δεν είναι μυθικό?
Ποιοί Ελληνες σήμερα γνωρίζουν οτι ο Προμηθέας καρφωμένος στα βράχια του Καυκάσου προφήτευσε τη γέννηση του Ιησού?
Κανείς.

Άρα προφήτης κι ο Προμηθέας!!!!!! και ποιος τον εκτέλεσε?.....ο Δίας!......τι έχεις να πεις τώρα? βλέπεις ότι ο Θεός των Αρχαίων ημών πρόγονων, μόνο Θεός! Δεν ήταν?

quote:
allzzaro:
Θα μου πείς και οι αλλοι που έχουν μπεί στον κόπο εχουν πεί ποτέ ρε εδώ η μυθολογία μας εχει πλάσει εναν θεό που πραγματικά αγάπησε τον άνθρωπο και τον δίδαξε. Τον δίδαξε να γίνει άνθρωπος, δεν τον δίδαξε ούτε να σφάζει, ούτε να πολεμάει, ούτε να τοκογλυφεί..
Και μας αραδιάζουν τι είπε ο Σοφωνίας, τί ειπε ο Ιερεμίας και τι ειπε ο κάθε ...
Και αυτοί είναι Ελληνες.
Καλά κάνουν οι Τούρκοι και μας.. π&^^%%νε τέτοιοι που είμαστε τέτοια θέλουμε..

Και το Χρηματιστήριο allzzaro!!!! και το Χρηματιστήριο!!!! γι' αυτό έπεσε.....έτσι?.......και τα υποβρύχια τα Γερμανικά που αγοράσαμε!!! allzzaro!!!! γι' αυτό γέρνουν!!!!!!......και για να μην πω για τη γρίπη των πουλερικών!!! ο Σοφωνίας!!! φταίει allzzaro!!!!!! ο Σοφωνίας!!!.............καλύτερα τώρα?

quote:
alfa-omega :
Τότε ποιος ο λόγος που άλλα καταλαβαίνεις και αντιλαμβάνεσαι εσύ όταν διαβάζεις την αγία γραφή ,άλλα ο europaios2 ,άλλα η pyramid ,άλλα ο allzzaro …..,
Αυτό δίδαξε ο χριστός να έχει ο καθένας τον δικό του προσωπικό θεό ;

Αν προσέξεις προσεκτικά τα μηνύματα τους, θα δεις ότι οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ούτε θέλουν! ούτε μπορούν να διαβάσουν! ένα μήνυμα μεγάλο!!!!!! λές να έχουν διαβάσει τον τόμο της Παλαιάς Διαθήκης! ή τα 4 Ευαγγέλια? ....ούτε γι' αστείο!!!! όσο ξέρω εγώ να φτιάχνω παστίτσιο! άλλο τόσο κι αυτοί έχουν μελετήσει τις Γραφές!!!!

quote:
allzzaro:
Δεν δέχομαι οτι η δύναμη που μπόρεσε να δημιουργήσει τα πάντα φόνευε, θύμωνε, ήταν άδικος, εκδικητικός και σύν τοις αλλοις πονηρός.

Επειδή ο γιαχβέ της Βίβλου σου πέφτει βαρύς! Και μιας που με ξαφνιάζεις και λες ότι δέχεσαι τον Ιησού!.....πως δε δέχεσαι τον Πατέρα Του, που έστειλε τους προφήτες όπως ο ίδιος ο Ιησούς λέει?

quote:
allzzaro:
Αν θέλετε να ταυτίσετε την διδασκαλία του Ιησού με την φονική και αλλαζονική αντίληψη δικό σας θέμα, εμένα δεν με αγγίζει.
Εγώ είμαι κατά της βίας, κατά της επεκτατικής πολιτικής, κατά της δουλεμπορίας ομως δεν ανέχομαι να μου θίγουν στην ιστορία της πατρίδας μου.

Περιμένω για το Βυζάντιο και την Κων/λη με το......ήσαν Ελληνικά ή όχι?

quote:
allzzaro:
Εγώ είμαι Χριστιανός και η διδασκαλία του Ιησού με εκφράζει.
Απο εκεί και μπρός δεν μπορώ να πώ, δεν είμαι σε θέση να πώ, δεν είμαι σε θέση να κρίνω ολους αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι Χριστιανοί.

Ναι αλλά ο Ιησούς ήταν υπέρ των γραφών της Παλαιάς Διαθήκης και δη των Προφητών......για να δούμε......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 14/07/2009 01:18:35

14/07/2009, 09:49:41
alfa omega

Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι αρμονικό, για σένα και το περιβάλλον σου, έχεις κατά νου.

14/07/2009, 12:32:53
quote:
Αυτά που σου γράφω σου ακούγονται λογικά ,η τα θεωρείς ανούσια φλυαρία ?
Για σκέψου και απάντησέ μου .

Είχα πεί και προηγουμένως οτι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι το Θείον δεν συνάδει με τον τρόπο που εκφράζομαι στο παρόν τόπικ.
Εχω τοποθετηθεί στον τόπικ μου ``Βότανα-διατροφή-υγεία`` στην ενοτητα ``θεραπεία``.
Δεν τα θεωρώ ``ανούσια`` αυτά που λές. Με εκφράζουν απόλυτα.

14/07/2009, 12:40:16
europaios
quote:
Ο ίδιος ο λοιπόν ο Ιησούς δε στράφηκε κατά της Παλαιάς Διαθήκης αλλά κατά των Φαρισαίων οι οποίοι είτε ηθελημένα είτε αθέλητα είχαν παρερμηνεύσει τις γραφές.

Kαι παρερμηνευμένα είναι εως σήμερα.

quote:
Άρα προφήτης κι ο Προμηθέας!!!!!! και ποιος τον εκτέλεσε?.....ο Δίας!......τι έχεις να πεις τώρα? βλέπεις ότι ο Θεός των Αρχαίων ημών πρόγονων, μόνο Θεός! Δεν ήταν?

Σου εχω δώσει την εντύπωση οτι είμαι δωδεκαθειστής?
Μισάνθρωπος ηταν και αυτός αλλά ο Δίας ουδέποτε θεωρήθει ως δημιουργός του σύμπαντος, τόσο μάλιστα και ως δημιουργός του ανθρώπινου είδους. Το αντίθετο.
Σε αυτό συμφωνεί και ο Πλάτωνας στους διαλόγους του ``Περί Φύσης`` οπου τον θέλει ως δημιούργημα αυτού ``που δημιούργησε το πάν``.
Ο Προμηθέας ομως με εκφράζει απόλυτα.
Τα έβαλε με τους θεούς γιατί πραγματικά αγάπησε τους ανθρώπους.

14/07/2009, 12:52:39
quote:
Γιατί δεν ήρθες ποτέ να πλακώσεις τον macedon και τον γιαπετ στις σφαλιάρες που λένε ότι το Βυζάντιο και η Κων/λη δεν ήταν ποτέ Ελλήνικά μέρη?.......μήπως επειδή δεν είναι Χριστιανοί?......ήσαν δηλαδή Έλληνες οι Φιλισταίοι της Μέσης Ανατολής επειδή δεν ήσαν Εβραίοι στο Θρήσκευμα.......αλλά οι Κων/τες δεν ήσαν Έλληνες επειδή ήσαν Χριστιανοί?........ή θα πεις ότι είμαι εκτός θέματος γιατί δε σε συμφέρει να απαντήσεις? Για να δούμε τι θα δούμε!

Για να δούμε
Κατ` αρχήν παίρνω πίσω αυτό που είπα.
Εγώ δεν το βλέπω έτσι europaios οπως το βλέπουν τα δύο παραπάνω μέλη και ούτε εχω συνομιλήσει μαζί τους.
Εγώ είμαι λάτρης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στο βαθμό που μπορώ να την αντιληφθώ.
Ξέρεις europaios εχω ζήσει ενα μεγάλο μέρος της ζωής μου στην Ευρώπη αλλά και σε αραβικές χώρες.
Στην Ευρώπη οταν πάς σε εστιατόρια εχουν μια σαλάτα που την ονομάζουν ``macedonia``. Αυτή η σαλάτα λοιπόν περιέχει σχεδόν τα πάντα. Η σαλάτα αυτή αντιπροσωπεύει την αντίληψη των ευρωπαίων για την καταγωγή αυτών που ζουν στην Μακεδονία.
Ας μην τους δίνουμε λοιπόν τροφή να λένε τέτοια πράγματα ειδικά για την Μακεδονία.
Εγώ Μακεδόνας δεν είμαι αλλά για τα νησιά μας και τη Μακεδονία πολύ ευχαρίστως θα δάγκωνα τον εφευρέτη της σαλάτας..

14/07/2009, 12:57:33
europaios
quote:
Και το Χρηματιστήριο allzzaro!!!! και το Χρηματιστήριο!!!! γι' αυτό έπεσε.....έτσι?.......και τα υποβρύχια τα Γερμανικά που αγοράσαμε!!! allzzaro!!!! γι' αυτό γέρνουν!!!!!!......και για να μην πω για τη γρίπη των πουλερικών!!! ο Σοφωνίας!!! φταίει allzzaro!!!!!! ο Σοφωνίας!!!.............καλύτερα τώρα?

Γελάς
Είναι να μην γελάς με τα χάλια μας...
Για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσω το απόγευμα θα τα διαβάσω προσεκτικά και θα απαντήσω προσεκτικά...

14/07/2009, 13:28:50
Βλέπω ότι το γυρίσαμε λίγο, σε μια συζήτηση γενικών αποδοχών, που
συμφωνούμε ότι χρειάζεται, ώστε να ξεπεραστούν τοιχοι και
τείχη...Γιατι,όμως, να υπάρχει θέμα;Γιατί τοσες απόψεις για ένα θέμα;
Γιατί έχουμε διαφορετικές αρχές και τον Θεό τον θέλουμε με τα δικά μας...Έχουμε αλήθεια, όμως,ρε φίλε allzzaro, το δικαίωμα να πιάνουμε
έτσι εύκολα το όνομα του Θεού,να τον κάνουμε οπαδό μας με εκτιμήσεις υποθετικές και υποκειμενικές και να ορίζουμε λογικές
και διαστάσεις;Πλησιάζουμε ποτέ τον Θεό με το να τον περιορίζουμε;;
Αυτό που σου λέει ο φίλος ο Ευρωπαίος2,είναι μια άλλη αλήθεια...
Γιατί η κάθε ανοησία, αποκτά διάσταση γνώμης;
Γιατί το χάος στον διάλογο, έφτασε να θεωρείται επίτευγμα;
14/07/2009, 14:12:06
quote:

Ξεκολλα με την έννοια του "Θεου". Τα πράματα έχουν ως έχουν.
Τι είναι ο θεός που επαγγέλεσαι?
Να σου κάνω κ μια ερώτηση που αν ξέρεις κ θέλεις απαντάς. Τι διαφορά έχει η ειδωλολατρεία απο την "αληθινή λατρεία"? Όσον αφορά την ιστορία Προμηθέα-Επιμηθεά(Προ/μετά+μητις(σκέψη)) είναι μια ιστορία που όπως και το ευαγγέλιο δεν ενδεχεται μόνο επιφανειακή ανάλυση. Μην κοιτάς τα πραματα επιφανειακά(αυτό αποτελεί νοητική ανθρώπινη σύμβαση-επαναπαυση) δες τα σφαιρικά ώς σύνολο και μη ξεχωρίζεις τίποτα απο αυτό το σύνολα. ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ξέχωρο....

"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

Oculatis AbisΜέλος
27/08/2004, 15:39:01
Θα ήθελα μια βοήθεια: πως εισάγουμε (εννοείται χωρίς copy-paste από άλλους) κάποια σημεία στίξης όπως άνω τελεία, διαλυτικά με οξεία, εκθέτη, βάση, κλάσματα (πχ 1/2); Ειδικά τα διαλυτικά με οξεία μου χρειάζονται γιατί συνεχώς γράφω τους worshipful Ναϊτες χωρίς οξεία

sub rosa

Darkangel_78Μέλος
28/08/2004, 14:15:05
Να μια καλή ερώτηση φίλτατε Oculatis Abis!
Τα διαλυτικά μπαίνουν αν ΠΡΙΝ το φωνήεν πατήσεις Shift+΄.
Τα διαλυτικά με τόνο κιόλας,μπαίνουν αν πατήσεις Shift+W.
Και γω κατά τύχη το ανακάλυψα!
Άνω τελεία δεν χρησιμοποιώ συχνά.Την έχω αντικαταστήσει με παύλα (-) διότι δεν μου αρέσει η εμφάνισή της,χώρια που είναι και δυσδιάκριτη πολλές φορές.Παρ'όλ'αυτά,μπορείς να πληκτρολογήσεις ', δηλαδή το πλήκτρο με τα εισαγωγικά χωρίς να πατήσεις το Shift.

Τα υπόλοιπα που αναφάρεις-εκθέτη,κλάσμα κλπ.-τα κάνω copy-paste από επεξεργαστή κειμένου.Δυστυχώς δεν γνωρίζω την απευθείας πληκτρολόγησή τους...
Καλή τύχη με τους Ναΐτες σου λοιπόν!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

28/08/2004, 16:52:30
Τι σου είναι οι διατάξεις πληκτρολογίων τελικά...

Αρκετά πιο βολικός ο συνδυασμός αυτός Darkangel_78(Shift+W) για την οξεία με διαλυτικά από αυτόν που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα(Alt+Ctrl+"τόνος"). Θα χρησιμοποιώ από εδώ και στο εξής τον πιο απλό φυσικά.

Θα ήθελα να δώσω κι εγώ με τη σειρά μου κάποιους συνδυασμούς πλήκτρων(μαζί με τους προηγούμενους) για την εισαγωγή ειδικών χαρακτήρων στα μηνύματα.
Μερικούς χαρακτήρες βέβαια, μάλλον είναι αδύνατον να τους χρησιμοποιήσουμε(ή εγώ δεν έχω βρει ακόμη τον τρόπο) παρά μόνον με την μέθοδο Copy/Paste από κείμενα του MS Word(ή άλλου κειμενογράφου) εφόσον έχουμε εκεί κάνει χρήση των λειτουργιών εισαγωγής ειδικών χαρακτήρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η "άνω τελεία"...
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω γι'αυτό παρακαλείται να μας διαφωτίσει!

Κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις όμως είναι απαραίτητες:
- όπου: + σημαίνει ότι τα πλήκτρα πριν και μετά πατιούνται ταυτόχρονα.
- όπου: "τόνος" εννοείται το πλήκτρο του τόνου ακριβώς δεξιά στο κανονικό ελληνικό πληκτρολόγιο από το πλήκτρο "L / Λ".
- όπου: "εισαγωγικά", εννοείται το πλήκτρο ακριβώς δεξιά του "τόνος".
- Στα πληκτρολόγια που διαθέτουν το εδικό πλήκτρο που γράφει "AltGr"(ή κάτι αντίστοιχο) αυτό μπορεί να αντικαταστήσει τον συνδυασμό Ctrl+Alt.
- όπου: , (κόμμα) σημαίνει ότι πατιέται το πλήκτρο ή ο συνδυασμός που υπάρχει πριν τον κόμμα, απελευθερώνεται τα πλήκτρα και στη συνέχεια πατιέται το πλήκτρο ή ο συνδυασμός που υπάρχει μετά το κόμμα.
- εγγραφές όπως: "* / 8" ή "L / Λ" σημαίνουν τα αντίστοιχα πλήκτρα που έχουν γραμμένους πάνω τους και τους δύο χαρακτήρες εκατέρωθεν του " / ".

ΰ = Shift+W , υ (ή Ctrl+Alt+"τόνος" , υ)
ΐ = Shift+W , ι
ϋ = Shift+"τόνος" , υ
ϊ = Shift+"τόνος" , ι
= 5 , Ctrl+Alt+2
= 5 , Ctrl+Alt+3
= 5 , Ctrl+Alt+0
= Ctrl+Alt+E
© = Ctrl+Alt+C
® = Ctrl+Alt+R
« = Ctrl+Alt+[
» = Ctrl+Alt+]
" = Shift+"εισαγωγικά"
= Ctrl+Alt+"^ / 6"
¤ = Ctrl+Alt+"* / 8"
½ = Ctrl+Alt+"+"
± = Ctrl+Alt+"_ / -"

Υπάρχουν βέβαια πλήθος άλλοι χαρακτήρες που περιλαμβάνονται σε ένα Unicode σύνολο, όπως παρακάτω(σε "Times New Roman" γραμματοσειρά και σε σύστημα πλήρως συμβατό με Unicode, π.χ. WindowsXP - σε άλλα διαμορφώσεις συστήματος τα πιο κάτω σύμβολα πιθανότατα να μην φαίνονται όπως θα έπρεπε...):

ƒ „ … † ‡ ‰ ‘ ’ “ ” • ¢ ¡ ¿ • – — ‗­ ™ № §
¼ ¾ ⅓ ⅔ ⅛ ⅜ ⅝ ⅞ ∂ ∆ √ ∞ ∟ ∩ ≈ ≠ ≡ ≤ ≥ ← ↑ → ↓ ↔ ↕ ∫ ⌠ ⌡ │
┌ ┐ └ ┘ ├ ┤ ┬ ┴ ┼ ═ ║ ╒ ╓ ╔ ╕ ╖ ╗ ╘ ╙ ╚ ╛ ╜ ╝ ╞ ╟ ╠ ╡ ╢ ╣ ╤ ╥ ╦ ╧ ╨ ╩ ╪ ╫ ╬ ▀ ▄ █ ▌ ▐ ░ ▒ ▓
■ □ ▪ ▫ ▬ ▲ ► ▼ ◄ ♪ ♫ ♀ ♂ ☼ ○ ● ◘ ◙ ⁿ ‼

Αυτοί και άλλοι χαρακτήρες μπορούν, για την ώρα, να εισαχθούν μέσω των λειτουργιών εισαγωγής ειδικών χαρακτήρων/συμβόλων ενός επιτραπέζιου κειμενογράφου και μετά να αντιγραφούν από εκεί και σε ένα διαδικτυακό μήνυμα με την επιφύλαξη πάντα ότι δεν είναι πολύ σίγουρο ότι όλοι(ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών) θα τους βλέπουν με τον τρόπο που ο συγγραφέας του μηνύματος θέλησε.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

Oculatis AbisΜέλος
06/09/2004, 01:21:31

Ναΐτες Ναΐτες Ναΐτες Ναΐτες Ναΐτες Ναΐτες Ναΐτες Ναΐτες

sub rosa