- 7 θανασιμα αμαρτηματα : λαιμαργια,ποσο πρεπει να τρωμε? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Το μήνυμά μου ήταν ''δυσκολοχώνευτο'' και δεν το ''κατάπιες''?
χαχαχαχαχα
Αυτό μας δείχνει τουλάχιστον ότι δεν είσαι ''λαίμαργος'' για να είμαστε και εντός θέματος και να μην έχει πρόβλημα ο d.i....
χαχαχαχαχα
Και, εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να κατατάξεις πρώτα τους συνομιλητές σου σε κάποια θρησκεία, προκειμένου να τους απαντήσεις ανάλογα? Αλλιώς, δεν μπορείς να χειριστείς το Άγνωστο?
Τόσος προγραμματισμός πιά...νυσάφι!!!
quote:
πρέπει να κατατάξεις πρώτα τους συνομιλητές σου σε κάποια θρησκεία, προκειμένου να τους απαντήσεις ανάλογα?
No, actually απλα θελω να σας "βγαλω απο το καβουκι σας". Ξερεις... να μιλατε ελέυθερα χωρις να χρειαζεται να αφηνετε τον αλλο στο σκοταδι ("με βάση αυτά που μέχρι τώρα έχεις μάθει, καλά το πάς") να τα μαθαινει ολα μονος του.. απλα και μονο για τους κανονες του φορουμ.. που ετσι κι αλλιως τους παταμε συνεχεια.. αλλωστε γιατι να τα μαθαινει μονο αυτος
Και εν τελει.. εγω απλα εθεσα μια απορια δεν θεωρω απαραιτιτο να απαντησετε κιολας.. Μ'αρεσει που υπαρχει χιουμορ παντως, εχεις καλυτερο απ του Αλζαρο
Αν θυμαμαι καλα η τελευταια βαθμολογια χιουμορ που εβαλα ηταν 7/10 οποτε σε εσενα θα βαλω ενα 8. Εχεις τη καλυτερη βαθμολογία μεχρι στιγμής
quote:
θελω να σας "βγαλω απο το καβουκι σας".
Εεε, αυτό αποτελεί προσβολή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(όχι των γνωστών-αυτά είναι άστα να πάνε).
Οι χελώνες ανηκουν στα ερπετά...!
Τί υπονοείς δρ. ότι είμαστε ερπετά και όχι Άνθρωποι?????
χαχαχαχαχα!
Το ότι ''τσίμπησα'' και σου απαντώ με καταττάσσει στα Ψάρια?????
Εεε, ούτε και αυτό θα το δεχτώ και θα προβώ σε μηνύσεις παντός υπευθύνου.....!
χαχαχαχαχα!
Πώς να μιλήσει κανείς ελεύθερα και συνεπώς κατανοητά σ'ενα φόρουμ όπου συνομιλούν(δεν ξέρω πώς - το ψάχνω...) όλα τα είδη?(βλέπε μαϊμούδες-σαύρες-κύνες-όρνεα-θεοί-ημίθεοι-ξωτικά-νεράϊδες-κ.τ.λ.)?????
Πύργος της Βαβέλ!!!!!
χαχαχαχα
Οπότε στο θέμα:''πόσο πρέπει να τρώμε'' θα πρέπει πρώτα να δούμε σε ποιό είδος απευθυνόμαστε και μετά να βγάλουμε διαιτολόγιο!
Π.χ. Σαύρες: έντομα παντός είδους, μαϊμούδες: φρούτα, κυρίως μπανάνες, και ολίγα χορτάρια για τη χώνεψη... κ.τ.λ κ.τ.λ.
Αν θές προσωπικό διαιτολόγιο παρακαλώ αυτοπροσδιορίσου και μετά θα κάνουμε το πάν για να σου φτιάξουμε το ''κατάλληλο''.....
χαχαχαχαχα
Α ρε δρ. μ'έκανες και γέλασα 10/10!!!
quote:quote:Αϊ γεια σου!
Πιο πιθανο ειναι λοιπον αυτες τις απαγορευσεις & εντολες να τις "εδωσε" μια Γηινη οντοτητα η οποια θελησε να περιορισει την ελευθερια των ανθρωπων... για τους δικους της λογους και σκοπους.
Αυτη η θεωρια ειναι που μου κινησε το ενδιαφερον.. θα μπορουσε.. λεω θα μπορουσε να εχει εκομα κ κοματια αληθειας μεσα της.. Λοιπον, για ποιους λογους και σκοπους πιστευεις οτι καποιοι το κανουν αυτο(βεβαια ειμαι σιγουρος οτι θα χρειαζεται να μου πεις λεπτομερειες για να μου απαντησεις εμπεριστατωμενα σε αυτο)?
Κυριως ομως, τι σε κανει να πιστευεις οτι αν δεν το κανανε η ανθρωποτητα θα ειχε καποια αισθητη διαφορα προς το καλυτερο?
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/10/2008 08:02:04
Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει αν δεν είχαν μπεί αυτά τα όρια. Ίσως να ήμασταν, σήμερα, πιο άγριοι απο τους προγόνους μας... ίσως και να είχαμε πιο καθαρό μυαλό.
Πιστεύυω οτι ο καθένας πρέπει να ζήσει τις εμπειρίες για τις οποίες γεννήθηκε άνθρωπος. Με τις απαγορεύσεις μένουν απωθημένα, φοβάται (το θεό, το διάολο κλπες οντότητες), νιώθει τύψεις, φυλακίζεται η ψυχή του. Ετσι φτάνει σε ενα σημείο να νιώθει εγκλωβισμένος, φοβισμένος, να είναι οκνηρός! Το καλύτερο θύμα δηλαδή!!!
Απο τον θεό (οποιος κι αν ειναι για τον καθενα τελος παντων) απομακρύνεται, γιατι νιώθει οτι δεν φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών του. Μεταξύ μας, ποιός θα ήθελε να γεννηθεί άνθρωπος αν δεν ειχε ελεύθερη βούληση; Στην ελευθερη βούληση είναι όλο το "ζουμί". Για να "φτάσουμε" τον θεό ( η την τελειότητα που λέει ο αλζζαρό) πρέπει να περάσουμε και απο άγνωστα μονοπάτια. Να μάθουμε. Αν κατέβει ο ίδιος και μας πει τα μυστικά δεν έχει νόημα, έχει;
Εχω παρατηρησει οτι οι κυβερνησεις θελουν τους πολιτες φοβισμενους, κοιμισμενους για να μπορουν να δρουν ανενοχλητοι! Απλό παραδειγμα, να περνούν νομοσχέδια για το συμφερον των λίγων εκλεκτών, να κλεβουν τις εισφορές και να εξασφαλίζουν μέχρι και τα δισέγγονά τους (τα βλέπεις καθημερινά...).
Οι θρησκείες πάλι... μια απο τα ίδια... οι μονοθεϊστικές τουλάχιστον...Ο φόβος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπορείς να ελέγχεις το πλήθος!
Η μεγαλύτερη συνομωσία είναι κράτος-εκκλησία.
Τώρα, άν πίσω απο αυτά βρίσκονται κάποιες άλλες οντότητες (οχι ανώτερες-το τονίζω) δεν το γνωρίζω και δεν το αποκλείω. Στη βιτρίνα προς το παρόν ειναι άνθρωποι σαν εμάς και με αυτούς ασχολούμαι.
Αλλά να σου πώ κατι; Φταίμε κι εμεις. Πόσο ακομα θα είμαστε θύματα;
Πολύ καταστροφικά τελικά αυτά τα θανάσιμα αμαρτήματα. Και όλοι τα κάνουμε!! Γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Πρέπει να τα βιώσει για να βρεί τα όρια μόνος του! Να βρεί το μέτρο.
Edited by - mimosa on 02/10/2008 11:31:30
Δεν αποσκοπει ομως εκει η ερωτηση μου, για αυτο ακριβως τον λογο δεν την εκανα σε σενα αλλα στον Αλζαρο και τον Ηλιο(αν και δεν εκανα καποια διευκρινιση-θεωρησα οτι εννοειται)
Οι σκοποί τους είναι καθαρά βιοποριστικοί, με την ευρύτερη και ταυτόχρονα βαθύτερη έννοια του όρου!
Αν σκεφτεί κανείς τη Δημιουργία μας(σύμπαν) σαν μια πολυεπίπεδη φούσκα όπου στο κάθε επίπεδο ''ζεί'' πλήθος οντοτήτων ομοούσιων και το κάθε επίπεδο εκπροσωπεί μια ''διάσταση'', φανταστείτε τί γίνεται μιας και οι διάστασεις είναι πρακτικά άπειρες.
Ο Ανθρωπος και δη ο υλοποιημένος,βρίσκεται στον πυρήνα της ''φούσκας'' και στο κατώτατο επίπεδο.
Αν πούμε δε ότι το Έν βρίσκεται έξω απ'τη δημιουργία, τότε απέχουμε πολύ απ'την θέωση.
Γιατί όμως ειμαστε εδώ και όχι πιό πάνω?
Για να διατηρηθούν τα εκάστοτε πλάσματα ενεργειακά στα ανώτερα επίπεδα, θα πρέπει να τραφούν με πλάσματα χαμηλότερου επιπέδου ενεργειακού.
Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Δεν υπάρχει κάτι μεμπτόν σε όλο αυτό καθώς είναι θέμα επιβίωσης.
Αν όλοι οι Άνθρωποι κατάφερναν να ''τρυπήσουν'' τη φούσκα και να ενωθουν με το Έν, τότε όλα τα πλάσματα στα ενδιάμεσα επίπεδα θα χάνονταν καθότι δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης φούσκας.(εξάλλου υπάρχουν τόσες άλλες και δημιουργούνται συνεχώς και νέες-Αχ αυτός ο Δημιουργός όλο τσιχλόφουσκες κάνει, λέτε να'χει χορηγό την bubblegum...????????????)
Ναι μεν είμαστε το πρωταρχικό ον της Δημιουργίας(καθ'εικόνα και κατ'ομοίωσιν του Δημιουργού) αλλά γι'αυτόν ακριβώς το λόγο και το πιό παραπλανημένο και εκμεταλλεύσιμο...Αντέχετε να το πιστέψετε αυτό σαν ενδεχόμενο?????
Μπά...
quote:
Ναι μεν είμαστε το πρωταρχικό ον της Δημιουργίας(καθ'εικόνα και κατ'ομοίωσιν του Δημιουργού) αλλά γι'αυτόν ακριβώς το λόγο και το πιό παραπλανημένο και εκμεταλλεύσιμο...Αντέχετε να το πιστέψετε αυτό σαν ενδεχόμενο?????
Μπά...
Μπορω να πιστεψω οτι ο ανθρωπος εχει εξελιξη μπροστα του. Δεν θεωρω απαραιτhτο το να βρισκεται στον "πατο" της εξελικτικης αλυσιδας. Επισης δεν αντικαθιστω τον θεο με "ανωτερα οντα"(εκτος αν μετρας ως "πολλα" οντα την τριαδικοτητα του θεου). Θεωρω οτι αν η θεωρια σου ισχυει τοτε ο θεος ειναι αυτος που δημιουργησε τα διαφορα επιπεδα και οτι ειναι αυτος που αναπαραγει τα διαφορα οντα-αυτος δλδ που διαιωνιζει τη ζωη.
quote:
Ξεκαθαρίζοντας πρώτα ότι παραθέτω προσωπικά μου συμπεράσματα και προβληματισμούς,
Βασιζομενος πού? Γιατι ειναι σαν να λες "κοιταξτε.. ειναι η προσωπικη μου αποψη.. πιστευω οτι κατοικουν γιγαντιες Χηνες στο κεντρο της Γης" "Και πώς σου ηρθε αυτο??"
Οπως και να χει,
Θελω να ακουσω και την αποψη του Αλζαρο.
Εκτος εαν συμφωνειτε οποτε ισως να θελει απλα να κανει ενα rephrase
quote:quote:quote:Αϊ γεια σου!
Πιο πιθανο ειναι λοιπον αυτες τις απαγορευσεις & εντολες να τις "εδωσε" μια Γηινη οντοτητα η οποια θελησε να περιορισει την ελευθερια των ανθρωπων... για τους δικους της λογους και σκοπους.Αυτη η θεωρια ειναι που μου κινησε το ενδιαφερον.. θα μπορουσε.. λεω θα μπορουσε να εχει εκομα κ κοματια αληθειας μεσα της.. Λοιπον, για ποιους λογους και σκοπους πιστευεις οτι καποιοι το κανουν αυτο(βεβαια ειμαι σιγουρος οτι θα χρειαζεται να μου πεις λεπτομερειες για να μου απαντησεις εμπεριστατωμενα σε αυτο)?
Κυριως ομως, τι σε κανει να πιστευεις οτι αν δεν το κανανε η ανθρωποτητα θα ειχε καποια αισθητη διαφορα προς το καλυτερο?
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/10/2008 08:02:04
Περιμένεις να πάρεις απάντηση από κάποιον άλλον για το σύμπαν, τις διαστάσεις και τη φούσκα;
Κι εσύ Χελιος2012 καταλαβες το βαθύτερο νόημα αυτής της ερώτησης; Πρέπει να ανήκεις στους Ημίθεους, δεν εξηγείται αλλιώς.
Και τέλος πάντων, αυτό που άλλα εννοείς αλλά άλλα γράφεις, άλλον ρωτάς αλλά σε άλλον απευθύνεσαι κατα βάθος, που άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις μήπως το έχεις πάθει από το πολύ κρέας;
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ CITY PRESS (17/1/2005) ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ"
ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
----------------------------------------------------------------------
ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 9.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΑ "ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ".
ΤΑ ΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.
ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ?
ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΕΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ 9 ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΟ 9 ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ 81 ΚΑΡΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ.
Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 81 ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ/ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ "ΜΑΝΤΑΛΑ" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΗ/ΧΡΗΣΤΗ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 9 ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΔΙΝΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ.
----------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ..
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΤΑΡΩ-ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ (ΖΩΓΡΑΦΟΣ) ΔΙΔΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΕ ΑΥΤΑ..
ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟ...
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
ΤΟ "9" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΕΑΝ TON ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ "9"
ΠΧ.
9 Χ 3 = 27 (7+2=9)
9 Χ 8 = 72 (7+2=9)
9 Χ 5 = 45 (4+5=9)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ομως δεν ειναι η μονη καλε μου φιλε Αβαταρ:)
πολλοι καλιτεχνες ασχολουνται με το σχεδιασμο καρτων και τα αρχετυπα συνθηως επαναλαμβανονται σε διαφοερτικες παραυτα εκφανσεις //
θυμαμαι ειχα αφησει παλιοτερα μια καρτα στο τοπικ "Λιλιθ" --στο φορουμ της αστρολογιας και αυτη επισης ανηκε σε μια ζωγραφο //εκεινη ομως δεν χριζει γνωστοποιησης μεσω καποιου εντυπου αφου εγω την ανακαλυψα μεσα σε απειρες σειρες ταρω συλλεκτικες (στο γνωστο ομωνυμο database των αρκανων:)
Η καλλιτεχνης στην οποια αναφερομαι εχει μαλιστα συγκεντρωσει και αλλους παραξενους ανθρωπους /ταχυδακτυλουργους ζογκλερς/ισορροπιστες/χορευτες/μαγους...
και ζουν σενα κοινοβιο στην δανια..//
και αυτη η ταρω αστην οποια αναφερομαι ειχε καποια στοιχεια/αρχετυπα τα οποια- μεσα απο την συνεχη επαφη μου με εικονες αρκανων- δεν ειχα δει αλλη φορα...
Ενας ακομη αλλος καλλιτεχνης παρουσιαζει μια ισως new age αντιληψη για τ' αρχετυπα και μαλιστα χρησιμοποιωντας αληθινα προσωπα σε ρολους χαρακτηρες των καρτων...μαζι με ..αληθινα φιδια...δινοντας ετσι την εναρμονηση του απογυμνωμενου(ελευθερου πια απο τα δεσμα της υλης)συγχρονου με το αρχεγονο+ τα ενστικτα...που ειναι μαλλον αχρονα...
Πολλες σειρες //ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ...! Οπως και η "πολυφωνια" των ρευματων ..φιλοσοφικων+ θρησκευτικων..//η συγκεκριμενη που αναφερεις... το πρωτο που μου'φερε στο νου ηταν το εννεαγραμμα του τεταρτου δρομου..:)
Αλλαζει ο τροπος μελετης καλε μου φιλε//τ'αρχετυπα ειναι ιδια /βεβαια εχω εντοπισει...ολα τα αρχετυπα 2be...για την "εποχη που ερχεται"...//δημιουργος οντας + ασχολουμενη με τα της ψυχης...ειναι ευκολο για μενα //Σκοπος μου επισης ειναι οταν πια θα εχω αποκτησει την βαθυτατη ως να καταστει αυτο φανερο γνωση...να δημιουργησω την δικη μου//η χαρα του καθε καλλιτεχνη:)//
μεχρι τοτε θα μαι εδω μαζι σας να μελετω τις αγαπημενες μου αρκανες...
που οχι μονο μυστικες δεν μου πλεον...αλλα οσο πιο πολυ μου φανερωονται τοσο περισσοτερο πιστευω πως...
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...
Δεν γνωριζω αν παρακολουθεις την αγαπημενη μου ενασχοληση με τις αρκανες, αλλα ηδη υπαρχουν στο φορουμ των εικονων πολλες σειρες ...
-αναλογα με τις ιδιοσυγκρασιες...αλλα + τις ...τασεις...εδω εσω...-
θα παρατηρησεις λοιπον πως μπορει να διαφοροποιειται η αποδοση απο καθε χερι.../αλλα αυτο που δινει τις οποιες απαντησεις στη μελετη τους ειναι η σχολη που ακολουθει ο καθενας...επειδη αυτη δινει και τη σειρα...που βαδιζει κανεις πανω στην...ατραπο...:)
--θυμασαι τη σιωπη σεκεινο το θεμα ..τοτε στην εναρξη;..."βηματα στην ατραπο...":)---
quote:
ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟ...
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ...
το σημαντικο λοιπον...στη δημιουργια νεων αρχετυπων ειναι η προσεγγιση του αντικειμενικου απο τον καλλιτεχνη...αλλιως παραμενει...ενας απλος "πινακας ζωγραφικης.."//που εχει μεν καποια εσωτερικη σημασια ...αλλα δεν οριζει τα αρχετυπα της εποχης.
καλο βραδακι:)

Hail the jewel in the lotus!
Edited by - ΑΤΜΑ on 18/01/2005 00:30:51
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ...
ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΡΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ...
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΚΡΟΝΟΥ).
ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ...
ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ "ΕΣΟ" ΤΟΥ...
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΣΗ (ΤΕΛΕΣΗ-ΤΑΛΙΣΜΑΝ) ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΙΑ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...
ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ "ΣΕΡΝΕΙ" Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Αν σε κάθε αριθμό από το 1-10,προσθέσουμε τα στοιχεία που τον αποτελούν,(π.χ. 4=1+2+3+4),βλέπουμε με πιόν αριθμό έχει αναλογία.
Έτσι :
1=1
2=1+2=3
3=6
4=1
5=6
6=3
7=1
8=9
9=9
10=1
Είναι ο μοναδικός αριθμός που ο ίδιος και όλα του τα πολλαπλάσια ισούνται με 9.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Gothic ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ 9....
ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟ "ΜΑΝΤΑΛΑ" ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Με συγχωρείτε που θα είμαι απλός και λακωνικός και δεν θα ενισχύσω την άποψή μου με επιχειρήματα, αλλα αν δεν μιλάμε για απλή τράπουλα και μιλάμε για ΤΑΡΩ...
1) Τα ΤΑΡΩ δεν είναι παιχνίδι
2) Τα ΤΑΡΩ είναι επικύνδινα σε λάθος χέρια...και τυγχάνει να κουβαλάνε και μια κατάρα
3) Με τα ΤΑΡΩ δεν κάνεις μαντείες μέσω των δικών σου δυνάμεων, αλλά επικαλείσαι...αλήθεια ποιόν;
4) Οι καλλιτέχνες απεικονίζουν αισθητικά, εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα...οι μύστες (κάποιοι από αυτούς) ασχολούνται με τα ΤΑΡΩ
5) Φυσικά και ένας καλλιτέχνης μπορεί να συλλάβει και να απεικονίσει αρχέτυπα...τα ΤΑΡΩ είναι μεγάλη κουβέντα
6) Αν παρ' όλα αυτά σκέφτεστε να ασχοληθείτε με τα ΤΑΡΩ (όπως και αυτά μαζί σας), θα πρότεινα τα 'Ταρώ των Βοημών' του Ζεράρ Ανκώς Παπύς'...κι ο Θεός μαζί σας
7) Σύμβολα Μαντάλα;...Αν δεν υπάρχει μέσα ο Πρίγκηπας των Δίσκων εγώ δεν τ'αγοράζω ![]()
Δεν απορίπτω, δεν εναντιώνομαι...απλά προσπαθώ να προστατέψω τους αρχάριους (κι εγώ τέτοιος είμαι, μη νομίζετε)...αν και υπάρχει και κάτι που ονομάζουμε Θεία Πρόνοια.
"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."
ΦΙΛΕ ΜΟΥ prince_of_pentacles ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΡΩ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ???
ΚΑΝΕΝΑΣ...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΤΑΡΩ (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΑΡΧΕΤΥΠΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ..
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΑ ΤΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
2) Τα ΤΑΡΩ είναι επικύνδινα σε λάθος χέρια...και τυγχάνει να κουβαλάνε και μια κατάρα3) Με τα ΤΑΡΩ δεν κάνεις μαντείες μέσω των δικών σου δυνάμεων, αλλά επικαλείσαι...αλήθεια ποιόν;
4) Οι καλλιτέχνες απεικονίζουν αισθητικά, εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα...οι μύστες (κάποιοι από αυτούς) ασχολούνται με τα ΤΑΡΩ
Αγαπητέ prince_of_pentacles,
συγχώρεσέ μου την παρέμβαση, αλλά ας μην αναπαράγουμε αμφιβόλου ποιότητος φήμες.
Καμμία κατάρα δεν υπάρχει και καμμία ιδιαίτερη επίκληση δεν απαιτείται.
Εξάλλου, έχουμε αναλογιστεί πόσες φορές κάνουμε επικλήσεις, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τί κάνουμε;
(ρητορική ερώτηση)
Η φίλη ATMA έγραψε πιο πάνω σχετικά με την προσπάθεια του καλλιτέχνη:
quote:
το σημαντικο λοιπον...στη δημιουργια νεων αρχετυπων ειναι η προσεγγιση του αντικειμενικου απο τον καλλιτεχνη...αλλιως παραμενει...ενας απλος "πινακας ζωγραφικης.."//που εχει μεν καποια εσωτερικη σημασια ...αλλα δεν οριζει τα αρχετυπα της εποχης.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)