ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

SFranky60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
andreadΝέο Μέλος
20/01/2003, 17:30:58

quote:
EPISIS POLI APO EMAS VLEPUME STON IPNO MAS NA PETAME.AUTO INE GIATI 8ELUME NA IMASTE ELEF8EROI KATI MAS KATAPNIGI 8ELUME NA FTASUME PSILA

Τα όνειρα που βλέπουμε να πετάμε νομίζω ότι είναι πολύ ξεχωριστά !!!
Έβλεπα για πολλά χρόνια στον ύπνο μου ότι πετάω - τσουλάω απαλά στον αέρα, ένα απίστευτο συναίσθημα που σε φτιάχνει είτε το θεωρήσουμε αστρική προβολή είτε όχι...

Έδω και 3 χρόνια δεν έχω ξαναδεί αυτό το όνειρο τουλάχιστον στον υπνο μου: Το βιώνω στην πραγματικότητα με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Η αίσθηση που έχω είναι ακριβώς ίδια με τό όνειρο !!!!
Πολλοί φίλοι από τον χώρο άρχισαν την πτήση και αυτοί λόγω των έντονων ονείρων τους. Αρκετοί από αυτούς όπως και γώ σταμάτησαν πια να το βλέπουν σε όνειρο (άλλα το ονειρευόμαστε κάθε στιγμή)

indigo_boyΜέλος
20/01/2003, 19:28:47
andread nai merikes fores otan blepo ena profitiko oneiro kai sumbainei meta apo jkamposo kairo adinato na katalabo an einaistin pragmatikotita i zo se mia pseudesthisi ekeini tin stigmi

AndarielΝέο Μέλος
08/02/2003, 02:52:57
Katarxas einai i prwti fora pou grafw kati sto FORUM tou esoterica.Xairomai pou blepw pws arketa atoma endiaferontai gia tin parapsixologia.
Gia to thema tis astrikis probolis pou thi3ate exw na pw kapoia pragmatakia.
Katarxas auto pou prepei na 3ekatharistei einai pws den uparxei mono i fisiki diastasi pou zoume alla kai alles opou droun paralilla me tin diki mas.Otan kaneis astriki proboli "ta3ideueis" se mia alli diastasi opu yparxei mono to astriko sou swma kai otidipote blepeis oso afora antikeimena den einai tipota allo para oi "eikones" tous se ekeini ti diastasi dixws ili.
Opws kai i tilekinisi kai o ipnotismos kai i tilepathia, enorasi kai paei legontas einai ikanotites pou diathetei kathe anthrwpos, aplws opws kai tin omilia den tin gnwrizoume otan geniomaste xreiazetai e3askisi.Auto simainei pws o kathenas mporei na to kanei.Min apelpizeste an den to kataferete me tin prwti (den uparxei periptwsi).Thelei e3askisi pou mporei na parei kai xronia (Asxoloumai 3 xronia kai ta exw kataferei 1 fora kai dixws na mporw na eleg3w plirws to astriko mou swma).
pragmatika to iliko mas swma sindeetai me mia "xordi" me to astriko mas swma i opoia ta krataei enwmena kai "kobetai" mono otan petheneis.DEN uparxei fobos na xatheis.An nomizeis pws "xathikes" sto astriko sou ta3idi arkei na zitiseis apo ton eauto sou na 3ipnisei i na akouseis ena thoribo pou tha se 3ipnisei.automata epanerxesai (se roufaei gia tin akribia kai 3ipnas).Oso gia ton tropo "metakinisis" den perpatas alla eorisai kai petas.Stin ousia den blepeis kan swma.Oso gia to poso epikindino einai tha elega katholou.Yparxoun bebaia diafores istories gia daimones pou tha ithelan to swma sou epomenws enas e3agnismos tou xwrou me mia mikri teleti e3orkismou me pentalfa den mas trwei xrono(einai kai arketa apli).Oso afora ton tropo pou tha petixeis to astriko sou ta3idi iparxoun polles methodoi apo tis opoies prepei o kathenas na brei auto pou tou teriazei.To kiriotero einai na min apelpizesai.mono kai mono apo tin prospathia tha matheis polla kai to apotelesma den tha argisei na erthei.

nitro912grΜέλος
18/02/2003, 01:17:09
ουφ επιτελους διαβασα και τις 6 σελιδες του θεματος. λοιπον εχο να προσθεσω τα συμπερασματα μου απο ολες τις απαντησεις.
ξεκινοντας θελω να ρωτησω αν η παρακατω εμπειρια μου εχει σχεση με την α.π. :
μου εχει τυχει μερικες φορες οταν ειμαι αρκετα κουρασμενος οταν ξαπλωνω στο κρεβατι μου να εχω μια αισθηση σαν να ανεβενω λιγο πανω απο το κρεβατι, σαν να πεταω ενο σιγουρα το σωμα μου δεν πεταξε πανω απο το κρεβατι, κατα τι διαρκια αυτη που δεν κραταει πανω απο 5 δευτερα νιωθω το αιμα να κυλαει στις φλεβες μου σαν την εσθηση που εχεις στα χερια σου οταν κρατας ενα λαστιχο λερου που περναει νερο, αλλα σε ολο μου το σωμα, μαλιστα νιωθω μια απεραντη γαληνη και μαι αισθηση ελεθεριας(απο τους νομους τις φυσηκης οπως η βαρυτητα). τι ειναι αυτο? εχει καμια σχεση με το θεμα?

καποιοι ειπαν οτι καταλαβενουν οτι τους περνει ο υπνος. δεν το επιασα. και εγο μερικες φορες νιοθω λιγα δευτερολεπτα πριν κοιμιθω οτι αδρανοποιητε σταδιακα το σωμα μου(σαν να κανω τερματισμο λειτουργειας)αλλα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο με αυτο που λενε οτι νιωθουν να τους περνει ο υπνος.

δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε δει την ταινια THE MATRIX αλλα ο τροπος κινησης στον εικονικο κοσμο του MATRIX ειναι ιδιως με την κινηση σε αστεικη προβολη.

σιγουρα ολοι εχετε ακουσει για την ενεργεια που μας περιβαλει η αλλιος την αυρα μας.
η ενεργεια αυτη σε καταστασεις οπως η α.π. εχει εξερετικη συμασια.
αυτη η ενεργεια χρησημοποιητε στην μαγεια για να κανουμε μια γητεια η μια τελετουργεια την οποια συγκεντρωνουμε για τον σκοπο μας με τον εξης τροπο : λεμε σινεχια καποια λογια και σιγκεντρονομαστε σε αυτα(τα λογια δεν εχουν δυναμη αλλα το ατομο που τα λεει), οταν σιγκεντροθουμε στα λογια τοτε εχουμε αρκετη ενεργεια. λαμβανοντας υποπσιν το προιγουμενο καντε σιγκριση με τις προσευχες και τα λογια που λενε στα ξορκια, τι συμπερενετε? οτι με την προσευχη συγκεντρονεσε και ανεβαζεις τα επιπεδα ενεργειας σου, οποτε οπου πιο πανω ειπαν για προσευχες καποιοι αλλοι φιλοι , τοτε μπορουμε να σκεφτουμε οτι απο αυτες πιραν ενεργεια και ξεπερασαν τις οποιες δυσκολιες.

καπου αναφερθικε μιπως ειπαρχει κινδυνος καποιο πνευμα να μπει στο σωμα κατα τη διαρκια τις α.π. και επιβληθει στην ψυχη μας, σκεφτικατε ομως ο δεμονισμος να ειναι απλος μια ψυχασθενια? δεν το εχω πσακει αυτο οποτε αν καποιος ξερει κατι ας το πει.

ειπαρχει αναφορα για 7 αστρικα επιπεδα, εχει μιπος σχεσι με τον μαγικο αριθμο 7?

γινετε αναφορα οτι τα κακοποια πνευματα ειναι στο κατοτερο επιπεδο και εχουν χαμιλα ποσα ενεργειας(μπορω αραγε να την λεω αστρεικη ενεργεια?), αν το σινδεσουμε αυτο με το καρμα που εχει ο καθε ανθροπος (το οποιο καρμα αποτελιτε απο αρνητηκη η θετικη ενεργεια αναλογα με τις πραξεις μας) μπορουμε να πουμε οτι με βαση την αρνητηκη η θετικη ενεργεια που εχει το καρμα μας ενο πεθανουμε μας κατατασει στο αναλογο επιπεδο?
ειναι μιπος το κατωτερο επιπεδο εκει που πανε τα κακα πνευματα, η μιπος ειπαρχει αλλο επιπεδο που παιζει το ρολο της κολασης? στο πρωτο επιπεδο αραγε ειναι ο παραδησος? ειπαρχει τουλαχιστον στο 1 επιπεδο επαφη με τον θεο?

εβγαλα το συμπερασμα οτι σε καταστασεις οπως η α.π και τα ονειρα(ελενχομενα πληρος η οχι) επικρατη η φιλοσοφια του ζεν. οτι δηλαδη ολα τα αντικειμενα ειναι οτι σκεφτο εγο οτι ειναι η οτι τα ονομασο.(και στην ταινια του matrix ετσι γινετε).

διαβασα την εμπιρια που ειχε μικρος ο φιλος nNOE και με εκανε να διμιουργησω την παρακατο αποψη:
οταν καποιος πεθενει, λιγο πριν τον κλινικο του θανατο μεταφερετε σε αστρεικη προβολη και μολις επελθει ο κλινικος θανατος το ασημενιο νιμα που κρατει αστρεικο με υλικο σωμα κοβετε . αν τελεφτεα στιγμη αποφεχθει ο κλινικος θανατος τοτε το ατομο επιστρεφει . να και οι μεταθανατιες εμπειριες λοιπον.

καπου διαβασα για μια αμφισβιτηση στη αναπτυξη που εχει κανει το πνευμα για να ερθει σε αστρεικη προβολη, και παραθετο την αποψη μου:
για να ερθει καποιος σε α.π. χριαζετε ατελιοτες ορες διαβασματος και προσπαθειας, μολις τελικα το καταφερει τοτε πιστεβο οτι ανεβενει ουσιαστικα ενα επιπεδο ποιο πανω στην αναπτυξη του πνευματος.

και μια ερωτηση που δεν ειδα να γινετε πουθενα, κατα τη διαρκεια της α.π. ο χρονος κυλαει κανονικα?

αυτα φιλοι μου αλπιζω να μην σας κουρασα (σας κουρασα σιγουρα με τοσα πραματα αλλα συνχορεστεμε) και σιγουρα θα σας βγηκαν τα ματια με τα ορθογραφικα μου λαθη γιατι εχω συνηθησει να γραφο με λατινικους χαρακτιρες και ολα αυτα τα εγραψα και βιαστικα.

φιλικα Νικος

The n00b in Magic but soon a Great Mage of Wisdom!

geolykΝέο Μέλος
18/02/2003, 10:39:04
exo kairo na grapso...
kalispera...
lipon mia erotisi...
Iparxei kanenas na mas pei sigoura to pos ginete i astriki proboli kai sigoura kai ti kindinous exei?????????????

www.spoilers.gr
www.geolyk.8m.net

www.geolyk.8m.net

indigo_boyΜέλος
18/02/2003, 18:00:48
ΦΙΛΕ nitro912gr ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΗΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΟΥ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ Η ΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΟΥ ΜΑΤΙ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΚΛΩΣΤΗ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΟΥ ΣΩΜΑ Η ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΧΟΙΝΗ.ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ?ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΣΟΥ.ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΞΩΣΟΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ -ΜΟΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΣΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Υ.Γ ΠΑΡΑΤΗΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ?Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ!

Edited by - indigo_boy on 18/02/2003 18:09:53

18/02/2003, 18:30:08
quote:
.....ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΞΩΣΟΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ -ΜΟΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΣΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ

Ι….ΒΟΥ….Να σου κάνω μια ερώτηση?

Αν κάποιος,….. βγει η δεν βγει από το σώμα του…… αισθάνεται όπως περιέγραψες…(όχι στη χάση και στη βρέξει)………μα σταθερά.

……….τι θα σκεφτόσουν?

Θυμάσαι, εκείνο το σοφό φίλο μου….. που και αλλού ανέφερα?

Μια μέρα ακούγαμε ένα γνωστό μας, που μας έλεγε πως αισθάνεται κάτω από την επιρροή ορισμένων άσπρων ουσιών που έπαιρνε....

Γύρισε και μου ψιθύρισε στο αφτί.

Έτσι αισθάνομαι συνέχεια…..ακόμα και στον ύπνο μου!

indigo_boyΜέλος
19/02/2003, 16:46:19
ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΕΥΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΣΠΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ?ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΙ ΚΤΛ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ?
quote:
Loipon tha ithela na miliso gia auto to thema kai na perigrapso mia empeiria mou.prin apo ena xrono eimouna xaplomenos sto krebati mou kai h mhtera mou eleipe brazilia diakopes i ora itan peripou 12:00 kai leo as pao na do ti kanei i mana mou (eixa kai palioteres empeiries gia auto to ekana)tin oramatizomai kai blepo ton euato mou na feugei apo tin ellada kai na pigainei stin brazilia.ekei tin brisko na psaxnei ena kartotilephono kai tin blepo na tilephonaei kapou kai leo kai ego apo mesa kala m****ismeni einai tetoia ora pairnei tilephono sto spiti?(upopsin oti exoume exi ores diafora apo brazilia)kai amesos molis to teleiosa xtupaei to thlephono to sikonei o pateras mou kai htan i mana mou! ta sumperasma dika sas

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕ?
ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΑΝΕ ΜΑΓΟ Η ΛΕΓΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!
ΦΙΛΙΚΑ

Edited by - indigo_boy on 19/02/2003 17:01:32

19/02/2003, 17:29:41
quote:
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ?

Μικρέ μου φίλε….(κρητικατσι….είσαι μωρέ κοπέλι?)…. μάλλον εσύ δεν κατάλαβες!!!

Αυτό που έζησες δυο φορές εσύ…..όπως το περιέγραψες….κάποιοι *(ο σοφός φιλος) το βιώνουν κανονικά… νύχτα μέρα!! Δεν είναι η εξαίρεση στη ζωή…η κάτι σπάνιο..για το ΣΟΦΟ!!!

quote:
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕ?

Ελπιζω να μην Θίχτηκες...Αν ναι, πρόσεξε…ω ΕΣΥ που έχεις δυνατότητες... Ετσι, μιας και δεν έπιασες τα λόγια μου,…απολογούμαι!!!

Λοιπόν? Την διάβασα….Εμπειρία δεν είναι?...... Αυτά και αλλά πολλά….και βαλε ακόμα! (Πάντα ο σοφός φίλος)

quote:
ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΙΣΑΙΩΝΑ. ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΑΝΕ ΜΑΓΟ Η ΛΕΓΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!

Μεσαίωνας είναι ακόμα…..για πολλα πράγματα!

Θα ερχόμουν για καφέ στο εξοχικό σου... (αν με προσκαλούσες το καλοκαίρι)… μαζί με το σοφό φίλο μου…έτσι θα γνωριζόσαστε.. μα από ότι μου είπε….είναι κλεισμένος για τα επόμενα τρια χρόνια!

Αν έχεις υπομονή!

19/02/2003, 17:45:00

Η ΑΤΜΑ ΤΩΡΑ ...ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΙΝ +ΤΟ ΜΕΤΑ....

(+ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!)

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

13/04/2003, 02:06:49
Καλημέρα παιδιά.

Αγαπητέ Ωρίωνα, δεκτό θα ήταν το "εξακολουθώ να έχω δίκιο" σου, εάν όμως το δικαιολογούσες επίσης.
Σε ρώτησα: Εσύ τι πιστέυεις; Και περίμενα να μου πεις την προσωπική σου γνώμη, βασίζοντάς την σε επιχειρήματα. Εσύ όμως, δεν μου παραθέτεις κανένα, ούτε μου εξήγησες εάν αυτή τη λύση την υποστηρίζεις επειδή κι εσύ την σκέφτηκες, ή την διάβασες στο site που παραθέτεις.

Σχετικά με τους δυο δρόμους, μία είναι η ερώτηση που πρέπει να γίνει.
Ο TaKeIT or LeaveIT έχει δώσει ήδη τη σωστή απάντηση.

Χαιρετώ λοιπόν, και θα επανέλθω.

(Ωρίωνα! περιμένω ε;)

αυτή...που τα κατάφερε!

13/04/2003, 10:23:47
Καλημέρα!

Λοιπόν, σχετικά με το σαλιγγάρι,
μέχρι και την 38η μέρα, θα έχει ανέβει 152 μέτρα (συμπεριλαμβανομένου του βραδυού της συγκεκριμένης μέρας).
την 39η μέρα, θα έχει φτάσει στα 160 μέτρα, αν όμως υπολογίσουμε ότι το βράδυ αυτής της μέρας κατέβει πάλι στα 156, τότε θα χρειαστεί το πρωί της 40ης μέρας για να πάει στα 164 και το βράδυ της ίδιας μέρας για να γυρίσει στα 160, για να τον βρει εκεί το ξημέρωμα της 41ης ημέρας.

αυτή...που τα κατάφερε!

13/04/2003, 13:30:20

Όσον αφορά το σαλιγκάρι..

Το αίνιγμα έχει 2 λύσεις διότι έχει δύο "παγίδες".

Την πρώτη, την εντόπισε η Αμαλία σωστά και έχει να κάνει με το ότι το σαλιγκάρι θα έχει φτάσει στην κορυφή την 39η μέρα άσχετο αν θα πέσει το βράδυ της συγκεκριμένης μέρας.

Η δεύτερη ( που δίνει και την 2η λύση ) είναι ότι το σαλιγκάρι κινείται με 8 μ / μέρα , πέφτει τη νύχτα μίας μέρας 4 μέτρα και το πρωί της συγκεκριμένης μέρας ανεβαίνει 12 μέτρα ώστε να έχει σύνολο 12-4 = 8 μέτρα τη ΜΕΡΑ ( 24 h ).

Ύστερα, εύκολα βρίσκεται η λύση.

Φίλε Ωρίωνα,

Ή θα μιλήσουμε σοβαρά με επιχειρήματα ή ας μην μιλάμε καθόλου.
Επειδή είναι πολύ εύκολο και εμείς να πούμε

quote:

Φίλε Ωρίωνα, συνεχίζουμε να έχουμε δίκιο

Έτσι δεν είναι...? Ας μιλήσουμε λοιπόν σοβαρά..

**Take It or Leave It**

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
13/04/2003, 21:52:48
Αναδιατύπωση της απάντησης
1 τηλεφ. για η=2
3 τηλεφ. για η=3
2η-4 τηλεφ. για η>=4
Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ως εξής: διαλέγω 1 άτομο Α= αρχηγός ο οποίος μαζί με τους Β,Γ και Δ σχηματίζει μία ομάδα από 4 άτομα χωρίς να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο . Τώρα ο Α τηλεφωνεί σε κάθε άτομο έξω από την ομάδα , έχω η-4 τηλεφωνήματα. Τώρα τα μέλη της ομάδας κάνουν 4 τηλεφωνήματα: Α-Β, Γ-Δ, Α-Γ και Β-Δ. Σ' αυτό το σημείο, κάθε μέλος της ομάδας ξέρει τα πάντα. Τώρα ο Α τηλεφωνεί σε όλους τους υπόλοιπου έξω από την ομάδα έχω .
η-4+4+ν-4=2η-4 τηλεφ.

Η διφωνία μου με τη λύση της amalia βρίσκεται στο γεγονός ότι για να βγει το 7 όταν το η=6 πρέπει να χωρίσει τα άτομα σε δυο ομάδες 4 +2 αυτό όμως απαιτεί ακόμα ένα τηλεφώνημα 7+1=8 οπότε συμφωνούμε.
Το ίδιο ισχύει και για του περιττούς αριθμούς.
Με λίγα λόγια για να έχω λιγότερα τηλεφωνήματα από τα 2η-4 πρέπει να χωρίσω τα η άτομα σε ομάδες χωρίς να μετρήσω τα τηλεφ. για τον χωρισμό
Αν τα 6 άτομα τα χωρίσω σε τρεις ομάδες των 2 ατόμων τότε χρειάζονται 6 τηλεφ. 1 για κάθε δυάδα=3 και 3 οι δυάδες μεταξύ τους =6 Αν όμως υπολογίσω και τα δύο τηλφ. που απαιτούνται για τον χωρισμό των ομάδων τότε φτάνω τα 8 τηλ. σύνολο.
Η παραπάνω "λύση" είναι δική μου με δεδομένο ότι ήξερα το 2η-4

Θέλω επίσης να διευκρινίσω ότι τα εισαγωγικά στη λέξη λύση σημαίνουν ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν απόδειξη με την μαθηματική έννοια.
Για όποιον θέλει να δει μια αυστηρή απόδειξη έχω δύο διαφορετικές μεταξύ τους στα Αγγλικά. Τα αγγλικά μου δεν φτάνουν για μια αξιοπρεπή μετάφραση.]

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
13/04/2003, 22:43:09
Η μαθηματική αποδειξη δεν νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μη μαθηματικούς.
TaKeIT or LeaveIT "Όχι μεγάλο το λάθος..."
Κανένα λάθος. Αν αυτος που ερωτάται λέει αλήθεια τοτε απαντάει "ναι" αν το δεξι μονοπάτι οδηγεί στην πόλη αλλιως λέει "οχι".Το ίδιο απαντάει και αυτός που λέει ψεματα.
Ετσι αν η απάντηση ειναι "ναι" πάει δεξια αλλιώς πάει αριστερά

14/04/2003, 01:19:48
Καλησπέρα.

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί να το κάνουμε το θέμα περισσότερο περίπλοκο, αφού είναι πράγματι απλό, και φίλε Ωρίωνα σκέψου το, η λύση που δίνω (δίνουμε ) βασίζεται στη λογική.

Εξηγώ λοιπόν τον τρόπο που θα γίνονται τα τηλεφωνήματα, μιας και έχω παραθέσει μόνο τον τύπο. Θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου, καθώς και ο φίλος μας ο TaKeIT or LeaveIT, αν είναι αυτός ο τρόπος που είχε σκεφτεί.

Λοιπόν. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ν=16 άτομα.
Πέρνει ο πρωτος τον δεύτερο, οπότε και οι δυό ξέρουν 2/16 της πληροφορίας. Στη συνέχεια πέρνει ο δεύτερος τον τρίτο και αποκτούν από 3/16 έκαστος. Μετά ο τρίτος τον τέταρτο οπότε θα έχουν από 4/16, και πάει λέγοντας μέχρι τους δύο τελευταίους που με ένα 15ο τηλεφώνημα θα ξέρουν τα πάντα και οι δύο για τη φήμη.
Στη συνέχεια, μας μένουν 14 άτομα που σε σχήμα καθρέφτη θα ξέρουν ανά ζεύγη: 2/16 - 15/16, 3/16 - 14/16, κ.λ.π. (εξού και το ν/2). Οταν τηλεφωνηθούν και αυτοί μεταξύ τους, τότε όλοι θα ξέρουν τα πάντα.
Βέβαια, περιγράφοντας τον παραπάνω μηχανισμό ο τύπος θα μπορούσε να εκφραστεί ελαφρώς διαφορετικά (ένας αλγόριθμος του ν-1 για τα αρχικά τηλεφωνήματα και ένας του (ν-2)/2 για τα υπόλοιπα, το οποίο όμως στην ουσία είναι ακριβώς το ίδιο). Ο τύπος που έγραψα είναι αφενός η απλοποίηση των αλγόριθμων που έδωσα στην παρένθεση, και αφετέρου το κλειδί της μαθηματικής προόδου για τους αριθμούς που προκείπτουν από τα πειραματικά δεδομένα, ανεξαρτήτου μηχανισμού.

Διαφωνείς σε κάτι;

αυτή...που τα κατάφερε!

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
14/04/2003, 10:13:25
amalia νομίζω ότι του έχουμε δώσει μεγαλύτερη σημασία από όσο αξίζει.
Δεν διαφωνώ με το τύπο ή τον τρόπο που σκέφτηκες εκείνο που λέω είναι με αυτό τον τρόπο αγνοείς τα τηλεφωνήματα που απαιτούνται έτσι ώστε στη δεύτερη φάση να τηλεφωνηθούν τα κατάλληλα πρόσωπα μεταξύ τους.
Εκτός από αυτή την αντίρρηση δεν έχω άλλη παρατήρηση.

14/04/2003, 11:10:01
Καλημέρα.

Δεκτόν αυτό περί της συννενόησης.
Ας κλείσει το θέμα εδώ, συμφωνώ κι εγώ.

αυτή...που τα κατάφερε!

14/04/2003, 18:35:00

Δεν συμφωνώ αλλά δεν πειράζει..Let it fall που λέμε...

Τώρα όσον αφορά το αίνιγμα με τους δύο δρόμους.

Έγω επιχειρηματολόγησα την απάντησή μου και απ'ότι φαίνεται (σύμφωνα με την Αμαλία που έθεσε και τον γρίφο..). Όμως επειδή δεν είμαστε μονόπλευροι, και δεχόμαστε πολλές διαφορετικές σωστές λύσεις. Να δούμε λοιπόν τι προτείνει ο Ωρίωνας και που διαφωνώ...

Έστω ότι θέτουμε την ερώτηση "Εαν επρόκειτο να σε ρωτήσω εαν το αριστερό μονοπάτι οδηγεί στην πόλη θα έλεγες ναι?" ( με δεδομένο ότι για να φτάσεις στην πόλη έπρεπε να στρίψεις δεξιά )

Αυτός ο οποίος λέει την αλήθεια θα απαντούσε ΟΧΙ ασφαλώς
Ο ψεύτης επίσης θα απαντούσε ΟΧΙ

Εαν θέσουμε την ερώτηση " Εαν επρόκειτο να σε ρωτήσω εαν το δεξί μονοπάτι οδηγεί στην πόλη θα έλεγες ναί? "

Αυτός ο οποίος λέει την αλήθεια θα απαντούσε ΝΑΙ
Ο ψεύτης θα απαντούσε ΝΑΙ

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα με την ερώτηση που κάνεις..
Επειδή όμως δεν πείθεσαι ας παίξουμε το παιχνιδάκι...

Πες μου τώρα εαν θέσω ως το σωστό μονοπάτι όποιο εγώ θέλω χωρίς να σου πώ ποιο είναι, κάνε μου μία ερώτηση, θα σου δώσω μία απάντηση και ύστερα θα μου πεις προς τα που θα πορευθείς..

**Take It or Leave It**

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
14/04/2003, 23:42:50
Take It or Leave It Δεν καταλαβα που διαφωνούμε;
Αντε να σου ξανακάνω την ίδια ερώτηση

Edited by - ΩΡΙΩΝΑΣ on 14/04/2003 23:46:30