ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- αστρική προβολή (μέρος πρώτο) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

SFranky60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
14/04/2003, 23:55:08
Αντε και κάτι νέο
Ποιος είναι ο επόμενος αριθμός;
α) 3 1 4 1 5 9 2...
β) 6 8 6 8 7 5 7 6 6 ...

Edited by - ΩΡΙΩΝΑΣ on 15/04/2003 17:55:08

14/04/2003, 23:57:20

Έστω λοιπόν ότι μου κάνεις την ερώτηση

" Εαν επρόκειτο να σε ρωτήσω εαν το δεξί μονοπάτι οδηγεί στην πόλη θα έλεγες ναί? "

Εγώ σου απαντάω ΟΧΙ παραδείγματος χάρη....

Που θα πας λοιπόν φίλε μου Ωρίωνα..???

*Take It or Leave It**

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
15/04/2003, 01:11:19
αριστερα

15/04/2003, 07:30:57
quote:

Αντε και κάτι νέο
Ποιος είναι ο επόμενος αριθμός;
α) 3 1 4 1 5 9 2...
β) 6 8 6 8 7 5 6 ...

Φίλε Ωρίωνα!
μπορεί να μην έχω βρει ακόμα τον επόμενο αριθμό από τις προόδους που παραθέτεις, σου δίνω όμως για αρχή τον προηγούμενο (ισχύει και για τις δύο): 210!

αυτή...που τα κατάφερε!

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
15/04/2003, 18:01:39
amalia δες ξανα το post με ττους αριθμους διοτι έχω αλλαξει μερικα νουμερα στη δευτερη σειρα απο αυτους.
Το 210 δεν το καταλαβα.
Στο (α) ειναι οπτικο το πρόβλημα Στο (β) .....

16/04/2003, 16:41:41
quote:

Το 210 δεν το καταλαβα.

Ρίξε ένα τηλεφωνάκι στους αριθμούς που είχες παραθέσει, προσθέτοντας το -210 μπροστά και θα το καταλάβεις!!!

δεν πρόλαβα πάντως να ασχοληθώ με τις σειρές αυτές και φαντάζομαι ότι μάλλον θα με προλάβει άλλος στο συγκεκριμένο πρόβλημα λόγω χρόνου...

αυτή...που τα κατάφερε!

16/04/2003, 21:48:26

Εγώ νομίζω 9 στην δεύτερη...

Καλά πως είναι δυνατόν να είναι 210..?...

δεν βρίσκω καμία τέτοια πρόοδο ώστε να είναι τριψήφιος ο επόμενος..
ούτε στη μία, ούτε στην άλλη

**Take It or Leave It**

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
17/04/2003, 00:14:08
Δεν ειναι ακολουθιες με την κλασικη ενοια του ορου
Ειναι ζητημα παρατηρησης το (α) και σκέψης έξω απο τα δεδομένα το (β)

17/04/2003, 07:48:17
quote:

Καλά πως είναι δυνατόν να είναι 210..?...

δεν βρίσκω καμία τέτοια πρόοδο ώστε να είναι τριψήφιος ο επόμενος..
ούτε στη μία, ούτε στην άλλη

Αγαπητέ μου,
το -210 είναι το τριψήφιο νούμερο του ΟΤΕ που προσθέτεις πριν πάρεις κάποιο αθηναϊκό τλέφωνο!

Αυτή ήταν και η μόνη σχέση του με τις προόδους.
Που στην αρχική τους μορφή ήταν 7ψήφιες.

Καλά, δεν ήρθε σε κανέναν από τους δυό σας να τηλεφωνήσετε στα δύο αυτά νούμερα;
Εγώ τους πήρα...
αλλά δεν μπόρεσαν να μου πουν το επόμενο νόυμερο!

αυτή...που τα κατάφερε!

PhoenixΝέο Μέλος
18/04/2003, 00:05:21
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΝΥΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ν-ΓΩΝΟΥ, ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ? 2ν-4!!! ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ... ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ ΤΗ ¨ΛΥΣΗ¨ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ? ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...
Η ΓΝΩΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΩΡΙΩΝΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

ΦΟΙΝΙΞ

18/04/2003, 00:43:48
Καλησπέρα φίλε.

Εγώ προσωπικά το πρόβλημα του Ωρίωνα το έλυσα με χαοτικά μαθηματικά...ίσως γιαυτό δεν έπιασε ο Ευκλείδης

Κατανοώ πάντως (πέρα από την πλάκα) ότι η λύση που έδωσε ο φίλος μας δεν είναι του καφαλιού του, κι ότι σαφώς βασίζεται σε κάποιες μαθηματικές αρχές.
Εγώ μαθηματικός δεν είμαι, αλλά πάντα στη ζωή μου έβλεπα τον κόσμο γύρω μου με έναν μαθηματικό τρόπο. Εβλεπα ομοιότητες, διαφορές, αλλά κυρίως προόδους και πορίσματα που προερχόντουσαν από παρατηρήσεις ενός αρχικού τμήματος μιας σύνθετης προόδου.
Με αυτόν τον τρόπο είδα και τον γρίφο, και η λογική μου είπε ότι με τον τρόπο που παρέθεσα, είναι δυνατόν να γίνουν τα λιγότερα τηλεφωνήματα. Το τρίγωνο και οι διαγώνιοι που μου γράφεις, δυστυχώς δεν λένε τίποτε στη λογική μου, που έχει προσαρμοστεί στα εφαρμοσμένα μαθηματικά μέσα από την ίδια τη φύση και τη ζωή.
Δάσκαλος είναι σε τελική ανάλυση αυτός που καταφέρνει να αποδείξει και να δείξει μια λύση σε κάποιον, προσεγγίζοντας τον τρόπο σκέψεως του μη ειδήμονα, αλλά του απλού, και ίσως έξυπνου παρατηρητή.

αυτή...που τα κατάφερε!

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
18/04/2003, 10:02:15
ΦΟΙΝΙΞ σου στέλνω τη λύση στο e-mail που έχεις δηλώσει στο φορθμ

19/04/2003, 01:02:24
quote:

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ν-ΓΩΝΟΥ, ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ? 2ν-4!!!

Και τότε με την ίδια λογική τι μας εμποδίζει από το να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο από τον οποίο προέρχεται το (2ν-4) 90 τον τύπο που λέει (ν-2)180..?

**Take It or Leave It**

19/04/2003, 15:31:40
Θα υπάρξει πρόβλημα.
Αν την εικόνα τη μεταφέρεις στο photoshop, και φτιάξεις ένα τρίγωνο για ν>200, πρέπει να έχεις αρκετό χώρο στο σκληρό σου (πάνω από 500Mega) για να μπορείς να το επεξεργαστείς...

αυτή...που τα κατάφερε!

19/04/2003, 16:04:17
31415926535897932384626433832795...

19/04/2003, 16:39:56

Αμαλία καταρχάς....για ν-γωνο μιλάμε έτσι..? Υποθέτω ότι κατά λάθος έγραψες τρίγωνο..
Αλλά η διαφωνία μας απέναντι στον Ωρίωνα ( τουλάχιστον για εμένα σίγουρα..) δεν είναι αν ισχύει ο τύπος (2ν-4)90 για (ΚΥΡΤΟ) ν-γωνο αλλα γιατί να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον τύπο και όχι τον (ν-2) 180 ο οποίος είναι ο τύπος από τον οποίο απορρέει ο 2ν-4..

Με τις σειρές αριθμών έκανες τίποτα...?

**Τake It or Leave It**

19/04/2003, 16:46:17
quote:

" Εαν επρόκειτο να σε ρωτήσω εαν το δεξί μονοπάτι οδηγεί στην πόλη θα έλεγες ναί? "

Εγώ σου απαντάω ΟΧΙ παραδείγματος χάρη....

Που θα πας λοιπόν φίλε μου Ωρίωνα..???

quote:

αριστερά

Για να επανέλθουμε..

Μην είσαι σίγουρος...ο ψεύτης θα μπορούσε να σου πει ΟΧΙ στην παραπάνω ερώτηση και ο σωστός δρόμος να ήταν όντως ο δεξιός...δηλαδή να μην έλεγε ΨΕΜΜΑΤΑ για το ΨΕΜΑ που θα έλεγε ( δηλαδή με λίγα λόγια να σου δώσει την σωστή απάντηση..) κατάλαβες..?

**Take It or Leave It**

Mh

PhoenixΝέο Μέλος
19/04/2003, 18:37:19
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ... ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΧ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ TAKE IT OR LEAVE IT, ΑΛΛΟ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΓΩΝΙΩΝ ΚΥΡΤΟΥ ν-ΓΩΝΟΥ!!!!
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΙΚΗΣΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΤΕ Η ΑΓΝΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ??

ΩΡΙΩΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΛΥΣΗ... ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ... ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΦΟΙΝΙΞ

PhoenixΝέο Μέλος
19/04/2003, 18:38:41
ΑΑΑ...
ΜΕ ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ??
ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ...

ΦΟΙΝΙΞ

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
19/04/2003, 20:42:23
Πασχάλη σωστός ειναι πραγματι το π