- Εσείς τι δηλώνετε - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
το θέμα της συζήτησης αυτής είναι περι θεού, δηλ. τι πιστεύετε, αν είστε θείστές, αθεϊστές ή αγνωστικιστές(εγώ προσωπικά δηλώνω αγνωστικιστής), εσείς τι δηλώνετε?(επίσης αν είναι δυνατό αναφέρετε και το γιατί).
αν αναπαραστησουμε το συμπαν με ενα σωμα και τους πλανητες με τα κυταρα που αποτελουν το σωμα τοτε καταλαβενεις οτι αυτη η δυναμη δεν ενδιαφερεται για ενα συγκεκριμενο κυταρο(γη)αλλα για το συνολο
εκτος και αν δεχτουμε την ερμιτικη προσεγγηση
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Δηλωνω ανθρωπος,πλανητης,γεωγραφια,δηλωνω πως ειμαι σκεπτομενο ον,χωρις ταμπελιτσες.
Πιστευω πως υπαρχει δημιουργος,το βλεπω καθε μερα στο φως καθε καινουργιας μερας που ανατελλει.
Δηλωνω ανθρωπος που διψαει για γνωση περα απο θρησκειες και ονοματα
αρκει να υπαρχει αρμονια στην διδασκαλια ΦΩΣ,υπερασπιστης της αληθειας και της δικαιοσυνης της ισοτητας του καθε ανθρωπου κατω απο το φως του ΗΛΙΟΥ.
Πιστευω στην δυναμη του ανθρωπινου ΝΟΥ.
ομ
dsm
συνηθως κρατω καποια πραγματα που μου αρεσουν και προσπαθω να τα ενσωματωσω στην ζωη μου (χριστιανισμος/ανατολικες φιλοσοφιες ακομα και απο αναρχικες θεωριες)
στην ουσια δηλαδη απλα προσπαθω να "φτιαξω" χαρακτηρα χωρις να κολησω σε κατι συγκεκριμενο
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Γιατι αν δηλώνεις κάτι, είναι σαν να έχεις πάρει μια κιμωλία και να 'χεις ζωγραφίσει ενα κύκλο.
Μετά να μπεις μέσα και να πιστεύεις οτι μπορεις να κινηθείς μόνο μεσα σ' αυτον και οτι έξω απ' αυτόν δεν υπάρχει τίποτα.
Έτσι λοιπόν δε δηλώνω καμια ιδιότητα.
Έχω που έχω αλλους που είναι έτοιμοι με το παραμικρο να σου κολλήσουν ταμπέλα, να βγάλω κι εγώ με τα χέρια μου τα μάτια μου, όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω.
Γιατί να περιορίζω την ελεύθερη σκέψη μου;
Κι όπως έλεγε κι ο Νικόλας Άσιμος:
"Όλοι δηλώνετε ιδιότητα
Καταναλώνετε ποσότητα
Και μου στερείτε τον ήλιο.
Κι εγώ δεν έχω καν ταυτότητα
Κι αν είμαι μια μηδαμηνότητα
Φτιάχνω δικό μου βασίλειο."

Edited by - 1900 on 27/10/2003 03:03:17
Το συμπαν δεν περιοριζεται στα στενα ορια της ανθρωπινης σκεψης,ουτε χρειαζεται δηλωσεις ο ανθρωπος εχει φτιαξει τους δικους του κωδικες για να αυτοκαθοριζη και να οριοθετη την υπαρξη του.
Οταν ξεπεραστουν αυτα τα ορια και βρεθει η εσωτερικη γαληνη και αρμονια,οταν μπορεσει και εναρμονιστη με το ΘΕΙΟ που εμπεριεχεται τοτε εχει την σιγουρια και την δυναμη...τοτε σταματα να δηλωνει σταματα να μιλα και πραγματοποιη οπως κανουν ολοι οι αληθινοι πνευματικα ανθρωποι που εχουν εξασκηθει στην σιωπη στην μοναστικη ζωη και στην απουσια των λεξεων.
ΟΜ
dsm
ΦΙΛΕ ΜΟΥ unknown ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.
ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΠΙΣΤΕΥEIS ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ????
ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ....
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΤΥΧΑΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ....
ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 1900 Ο ΛΟΓΟΣ ?????
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
quote:
Γιατι αν δηλώνεις κάτι, είναι σαν να έχεις πάρει μια κιμωλία και να 'χεις ζωγραφίσει ενα κύκλο.
Μετά να μπεις μέσα και να πιστεύεις οτι μπορεις να κινηθείς μόνο μεσα σ' αυτον και οτι έξω απ' αυτόν δεν υπάρχει τίποτα.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ????
ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....
ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ...
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΕΙΝΑΙ....
ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΥ ΑΣΗΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΟ
quote:
Φτιάχνω δικό μου βασίλειο.
ΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΙΑΧΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ??????
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ.....
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
ΟΜ
dsm
quote:
ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ.....
Κι εγώ ακριβώς αυτό λέω φίλε μου.
Εμείς είμαστε που ζωγραφίζουμε τον κύκλο.
quote:
ο ανθρωπος εχει φτιαξει τους δικους του κωδικες για να αυτοκαθοριζη και να οριοθετη την υπαρξη του
Συμφωνώ απόλυτα φίλε spirit και πιστεύω οτι η απαλλαγή απ' αυτους τους κώδικες και η απομυθοποίηση των καθιερωμένων είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερία του ατόμου.
Το κακό βέβαια είναι οτι κουβαλάμε αυτά τα λέπια τοσο καιρό πάνω μας
που πολλές φορές είναι δύσκολο ν' απαλλαγούμε αμέσως απ' αυτα.

Edited by - 1900 on 27/10/2003 12:49:56
ΞΕΡΕΙΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙς ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΠΑΝΤΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΜΑ ΤΟ ΕΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΕΡΜΗΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
παντως τελειως επιγραμματικα:
εχουμε
1.Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
2.Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ
3.Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ
4.Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
5.Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
6Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
7.Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΟΙ 7 ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Η Αρχή, η πρώτη Πνοή, ο ανώτατος κύκλος των στροβιλιζόμενων δυνάμεων, η άβυσσος, το μυστήριο, το απόλυτο Φως, το απόλυτο Σκοτάδι..Να δώσουμε στην Πνοή πρόσωπο, να την τυλίξουμε μέσα σε λέξεις, αλληγορίες, στοχασμούς και ξόρκια? Μα και πάλι, μέσα από όλα αυτά θα έχουμε μια νέα μάσκα που κρύβει την Άβυσσο..
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"
quote:
τι κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα
"Μην προσπαθείτε να βρείτε τι κρύβεται πίσω απ' τα φαινόμενα,
είναι απο μόνα τους μια απάντηση..."
Johann Wolfgang von Goethe

"Ο νους του ανθρώπου φαινόμενα μπορεί να συλλάβει, ποτέ την ουσία. Και όχι όλα τα φαινόμενα, παρά μονάχα εκείνα της ύλης. Και ακόμα "στενώτερα": όχι καν τα φαινόμενα τούτα της ύλης, παρά μονάχα τους μεταξύ τους συνειρμούς. Οι οποίοι δεν είναι πραγματικοί, ανεξάρτητοι από τον άν8ρωπο. Είναι και αυτοί γεννήματα του ανθρώπου. Και δεν είναι οι μόνοι δυνατοί ανθρώπινοι, παρά μονάχα οι πιο βολικοί για τις πρακτικές και νοητικές του ανάγκες" -Salvatores Dei :)
"γευόμαστε τα αρώματα του ουρανού ανακατεμένα με το πνεύμα της γης"
quote:
"Ο νους του ανθρώπου φαινόμενα μπορεί να συλλάβει, ποτέ την ουσία. Και όχι όλα τα φαινόμενα, παρά μονάχα εκείνα της ύλης. Και ακόμα "στενώτερα": όχι καν τα φαινόμενα τούτα της ύλης, παρά μονάχα τους μεταξύ τους συνειρμούς. Οι οποίοι δεν είναι πραγματικοί, ανεξάρτητοι από τον άν8ρωπο. Είναι και αυτοί γεννήματα του ανθρώπου. Και δεν είναι οι μόνοι δυνατοί ανθρώπινοι, παρά μονάχα οι πιο βολικοί για τις πρακτικές και νοητικές του ανάγκες" -Salvatores Dei
Πολύ σωστό![]()

Δηλώνω ότι δεν ξέρω τίποτα...
Γιατί τίποτα δεν "είδα"...

Σέβομαι τις απόψεις όλων.
Μελετώ τα πάντα..
Στο τόπικ ομως αυτό θα κληθώ να δηλώσω .. και το τί πιστεύω.
Κάθε ανθρωπος πιστεύει σε κάτι.. το θέμα είναι αυτό που πιστεύει το εχει μελετήσει ο ίδιος??? Το πιστεύει μετά απο έρευνα? μετά απο μελέτη??
Αλλοι πρίν απο εμάς εχουν ερευνήσει και ψάξει πολύ περισσότερο απο εμάς.
quote:
ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
Οπότε και εγώ να πιστέψω στην ύπαρξη ενός Δημιουργού διότι απο του μηδενός δεν δημιουργείται τίποτα, τον Δημιουργό ομως ποιός τον Δημιουργήσε??
Οσο για την αθανασία της ψυχής αναρωτιέμαι ποιά πλάσματα στον πλανήτη αυτόν εχουν ψυχή και μάλιστα ψυχή ΑΘΑΝΑΤΗ ???
Ολα????
Μόνο τα νοήμονα??
Ο Δημιουργός λοιπόν εκανε τέτοια διάκριση ωστε να δώσει αθάνατη ψυχή μόνο στα νοήμονα όντα??
Edited by - allzzaro on 03/11/2003 20:29:26