- ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΡΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ konosk ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ....
ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑΣ.......
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΜΑ ΕΤΥΧΕ Ν'ΑΝΟΙΞΩ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ..ΤΟ "ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ"...
ΕΙΧΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ(?)...ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ!ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ..ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ...ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ...ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ..ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ...ΑΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΡ 'Η ΚΑΤΑ ,ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ..ΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΔΩΜΕΝΟ...ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΘΑΝΟ....
ΞΑΝΑΛΕΩ!ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ,ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"...
ΜΑ..ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΟΥΤΟΙ..ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ...ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ...ΔΗΛΑΔΗ...!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥΣ...
"ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ..ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ..ΤΟΥ 21!,ΕΙΠΑΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ..."
ΕΙΠΑ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ!
...ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ...ΚΑΘΩΣ..ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟΝ "ΕΑΥΤΟ" ΜΟΥ...ΟΣΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΤΟΥ "ΛΟΓΟΥ"...ΜΟΥ...ΚΑΙ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΛΑΛΛΟ"..ΜΟΥ...
+ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ..ΑΝ ΔΕΧΤΩ ΜΙΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ...ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ..ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ...!
ΦΩΣ+ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΤΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΑ ΠΛΗΘΗ...
ΘΑ ΠΕΙ..Η ΑΤΜΑ..ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 08/03/2003 13:04:45
Ω, Πυρ, είσαι ο γιός του ουρανού
με το σώμα της γής,
Ω, Πύρ είσαι το παιδί των υδάτων
Το παιδί των δασών
ακόμη και στην πέτρα,
είσαι εκεί, για τον άνθρωπο! (Rig-Veda III.25.1)
Οι πρόγονοί μας, έσπασαν τις δυνατές
και πείσμονες αλυσσίδες,
κατέτριψαν το πέτρινο βουνό με την προσπάθειά τους,
άνοιξαν μονοπάτι για μας,
κι ανακάλυψαν την Ημέρα, και τον Κόσμο-Ήλιο (Rig-Veda 1.71.)
Ποιό είναι το πέτρινο βουνό και οι πείσμονες αλυσίδες;
Αυτή που σας μιλάει...από το μέλλον
ΦΙΛΗ ΚΑΘΥ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΔΕΣ.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ..... ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΝΑΜΕΝΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΗΡΩΕΣ....
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΙΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΙΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ
quote:
Ποιό είναι το πέτρινο βουνό και οι πείσμονες αλυσίδες;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
Ποτέ μου δεν διαννοήθηκα να κατακτήσω καμμία Νιρβάνα, στο κάτω κάτω δεν την θέλω. Έχω την διαίσθηση πως υπάρχει κάτι καλύτερο. «Ωραίοι οι παράδεισοι του ουρανού αλλά ωραιότερες οι Εδέμ της Γής» είπε κάποιος. Κι επαναλαμβάνω τη φράση σχετικά με το Νιρβάνα
«Α, ο Προμηθέας και η Θεία φωτιά του! Που ήθελε να την φέρει κάτω στους ανθρώπους,
Αλλά πού να ψάξουμε αφού όλα τα μυστικά, όλες οι παραδόσεις σήμερα
μας σπρώχνουν προς ένα Παράδεισο, μια Νιρβάνα;
Ούτε ποτέ διαννοήθηκα να μειώσω την αξία των ηρώων της διπλανής πόρτας (Πού ξέρεις μπορεί και γω να είμαι ένας τέτοιος ήρωας).
Έτσι έθεσα, μετά τη προλόγηση, την ερώτησή μου στο θέμα αυτό:
«Μπορούμε εμείς της 21ης χιλιετίας, να «δούμε» στον ορίζοντα έναν ήρωα/δα. Υπάρχουν ίσως κάποιοι που να διαισθάνονται την παρουσία ή την γέννηση ενός τέτοιου ήρωα; Υπάρχει κάποιος που θα είχε την δυνατότητα/πιθανότητα να γίνει ο ήρωας της 21ης χιλιετίας; Ας το συζητήσουμε λοιπόν...»
Επί πλέον, επίτρεψέ μου να μην ασχοληθούμε ακόμη με το «πέτρινο βουνό και τις πείσμονες αλυσσίδες».
Έλεγα σήμερα να ασχοληθούμε με το μονοπάτι που άνοιξαν οι πρόγονοι των Ινδών, και το μονοπάτι του Ηρακλή. Ήδη ο Ηρακλής το βάδισε το μονοπάτι του και «γνωρίζομε τα αποτελέσματα». Σαν ήρωας θα πρέπει να έχει τους οπαδούς του ή όχι;
Στην Ινδική θεώρηση έχουν ένα μονοπάτι που άνοιξαν οι πρόγονοί τους. Τι να είναι αυτό το μονοπάτι που άνοιξαν εκείνοι.. πώς και ποιός θα το πρωτοβαδίσει...Είναι άραγε το ίδιο με αυτό του Ηρακλή;
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΘΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΦΙΛΗ ΜΟΥ «το πέτρινο βουνό και τις πείσμονες αλυσσίδες » ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΘΕΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ.
ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Η ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΟΥΣΤ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΣΕ ΤΟΝ ΜΕΦΙΣΤΟΦΕΛΗ.
ΕΑΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕΙΝΕ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ.
ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Τελικά και ο Φάουστ είχε τις ίδιες ανησυχίες με μας.
Ας εξετάσουμε τους τρεις σταθμούς της ανθρωπότητας σε "πρόφατους" χρόνους.
Υπήρχε ο Σωκράτης με το σοφό του: "Γνώθι σαυτόν" Τον δολοφόνησαν. Υπήρχε ο Προμηθέας με το Θείο Πύρ. Μύθος;
Συμβολικά το 399π.Χ την ημέρα που κωνίου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε από το κλειδίπου θα μας άνοιγε ίσως όλες τις πόρτες. Από την όαση της χάρητος και της ομορφιάς που είχε σαν μότο "Το καλόν το επιεικές" αντικαταστάθηκε από το Ρωμαϊκό "Άρτον και θεάματα".
Κοντά στα χρόνια του Σωκράτη ο Βούδα εισέρχεται στη Νιρβάνα του, και ο Αισχύλος έγραψε τον Προμηθέα. Τρεις σταθμοί/σπόροι που ο τελευταίος παραμένει μυστήριο και άγνωστο. Είναι ακόμη σε μυθική ή ποιητική κατάσταση. Αλλά ίσως εμπεριέχει μια νύξη για την ολοσχερώς νοητική μας αντίληψη των πραγμάτων.Το πέτρινο βουνό και οι πείσμονες αλυσίδες ναί είναι μέσα μας και γύρω μας αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το "τείχος του θανάτου", η αόρατη Βαστίλλη εναντίον της οποίας ο άνθρωπος κι ολόκληρη η γη επαναστατεί.
Το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας χρειάζεται ένας ήρως που θα μας φέρει πίσω το χαμένο κλειδί.
Κι αυτοί που ζούν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή για μια ιδέα τί είναι άραγε; Μήπως δεν είναι περισσότερο ήρωες από αυτούς που πέθαναν;
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΘΥ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ......
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας χρειάζεται ένας ήρως που θα μας φέρει πίσω το χαμένο κλειδί.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ ?????
ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ jason
quote:
Κι αυτοί που ζούν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή για μια ιδέα τί είναι άραγε; Μήπως δεν είναι περισσότερο ήρωες από αυτούς που πέθαναν;
ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
ΦΩΣ! ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΜΑ...

quote:
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ ?????
Να προσπαθήσουμε, Αβατάρα, να προσπαθήσουμε,
κι ας μην χάσομε την ευκαιρία να συνδράμομεν όλοι
την προσπάθεια που κάνει ο "Αναλύων" για το γένος.
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
Κάθε πέρσι και καλύτερα...
Καλή Χρονιά
quote:Καλημέρα Άτμα. Κάθε πέρσι και καλύτερα...
Καλή Χρονιά
Χαιρετώ και σ'ένα Κάθυ.
Θα συμφωνήσω με τις περισσότερες απαντήσεις των άλλων φίλων της παρέας τούτου του όμορφου topic και θα προσπαθήσω δώσω την δική μου ερμηνεία-απάντηση για το θέμα.
Όπως γράφεις και εσύ φίλη Κάθυ, κάθε λαός έχει να επιδείξει μια μεγάλη σειρά πολιτιστικούς-ιστορικούς ήρωες και θρησκευτικούς ήρωες (Αγίους ή Θεανθρώπους) που οδήγησαν το άρμα της τοπικής ή της παγκόσμιας ιστορίας κάποιες δεδομένες στιγμές που ετούτη ήταν σε μια δύσκολη καμπή.
Σήμερα όμως στο "παγκόσμιο χωριό" που λίγο-πολύ, όλοι γνωρίζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού για την συνέχιση της ζωή, δεν υπάρχουν και μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη, με την πλέον κλασική έννοια των Ηρώων...
Ίσως λέω, που η ανθρωπότητα έχει εγκλωβιστεί μέσα στα επιτεύγματα των τελευταίων 100 χρόνων και να έχει εθιστεί στο "παραμύθι" της καλοπέρασης και την διαφύλαξη των μικρότατων κεκτημένων της...
Σαν παράδειγμα δες: Όσοι από εμάς έχουμε ζήσει, (σαν μετανάστες) και σε μιά άλλη πατρίδα, όπου μας έδωσε όσα δεν μπορούσε η δική μας πατρίδα, για πιά απ'τις δυο θα μπορέσουμε να ηρωποιήσουμε τελικά, εάν υποθετικά, καλεσθούμε να τις υπιρετήσουμε σε μία πολεμική διαμάχη τους;
Ακόμα η άποψή μου είναι πως υπάρχουν ήρωες μα με άλλη μορφή. Ήρωας σήμερα μπορεί να ειπωθεί, πως είναι ο επιστήμονας που χωμένος σε κάποιο εργαστήριο, που μελετά και ανακαλύπτει.
Ο ήρωας λοιπόν με την κλασική γνώση καλή μου, είναι αρκετά δύσκολο να εμφανιστεί, εκτός κιαν αλλάξει η διαδρομή του φακελώματος της ζωής μας, εκτός κιαν κάποιοι πάψουν να μας κάνουν πλύση του εγκεφάλου για παγκόσμια τρομοκρατία και με τον διάσπαρτο φοβό ετούτης όπου προσπαθούν να μας μαντρώσουν σ'ένα φτιαχτώ δικό τους κόσμο!
Όλα τα μηνύματα καλή μου Κάθυ, οδηγούν σ'ένα μόνο συμπέρασμα:
Να πάψει η πολυφωνία των λαών, όλοι να είμαστε κάτω από μία αρχή θρησκευτική και πολιτική, τι θαρείς ότι γίνεται τώρα με τον Αραβικό λαό;
Αύριο πιθανών σειρά να έχει ο Κινεζικος, μεθαύριο κάποιος άλλος και έτσι όλοι να υποταχτούμε (δεν ξέρω εάν έχεις δει;) σαν τις κότες μεσα σε κάποιο σύγχρονο πτηνοτροφείο...
Οι τελευταίοι ήρωες καλή μου, πέθαναν όταν στο μυαλό κάποιων γεννήθηκε η σκέψη για το παναθρώπινο μάντρωμα σε ένα βιομηχανικό κοτέτσι!
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΙΛΗΣ zezmperg ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ....
quote:
Ακόμα η άποψή μου είναι πως υπάρχουν ήρωες μα με άλλη μορφή. Ήρωας σήμερα μπορεί να ειπωθεί, πως είναι ο επιστήμονας που χωμένος σε κάποιο εργαστήριο, που μελετά και ανακαλύπτει.Ο ήρωας λοιπόν με την κλασική γνώση καλή μου, είναι αρκετά δύσκολο να εμφανιστεί, εκτός κιαν αλλάξει η διαδρομή του φακελώματος της ζωής μας, εκτός κιαν κάποιοι πάψουν να μας κάνουν πλύση του εγκεφάλου για παγκόσμια τρομοκρατία και με τον διάσπαρτο φοβό ετούτης όπου προσπαθούν να μας μαντρώσουν σ'ένα φτιαχτώ δικό τους κόσμο!
Όλα τα μηνύματα καλή μου Κάθυ, οδηγούν σ'ένα μόνο συμπέρασμα:
Να πάψει η πολυφωνία των λαών, όλοι να είμαστε κάτω από μία αρχή θρησκευτική και πολιτική, τι θαρείς ότι γίνεται τώρα με τον Αραβικό λαό;
Αύριο πιθανών σειρά να έχει ο Κινεζικος, μεθαύριο κάποιος άλλος και έτσι όλοι να υποταχτούμε (δεν ξέρω εάν έχεις δει;) σαν τις κότες μεσα σε κάποιο σύγχρονο πτηνοτροφείο...
Οι τελευταίοι ήρωες καλή μου, πέθαναν όταν στο μυαλό κάποιων γεννήθηκε η σκέψη για το παναθρώπινο μάντρωμα σε ένα βιομηχανικό κοτέτσι!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ **ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΟΤΕΤΣΙ** ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΑ ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΟΣΟ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝ....
ΟΣΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ....
ΑΣ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ....
ΑΣ ΦΙΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ....
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΕΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.....
ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...
ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
quote:
Καλησπέρα Zezmperg,
Αν τα είδα! Κι από εκείνη τη στιγμή έγινα
αυτόματα και χορτοφάγος.
Να ξέρεις, φίλη, πως πάντα θα υπάρχουν
οι «άλλοι» που θα θέλουν να μας μαντρώσουν.
Δοθείσης της ευκαιρίας θα πειραματισθούν.
Πολλάκις στο παρελθόν το έπραξαν,
αυτό κάνουν και σήμερα, δεν διαφωνώ.
Όταν η καταπίεση των λαών γίνεται
δικτατορικά τότε οι λαοί επαναστατούν έτσι;
Στη δική μας εποχή, όπως πολύ σωστά, παρατηρείς
«η ανθρωπότητα έχει εγκλωβιστεί μέσα στα επιτεύγματα
των τελευταίων 100 χρόνων και έχει εθιστεί
στο "παραμύθι" της καλοπέρασης και την διαφύλαξη
των μικρότατων κεκτημένων της...»
...και δεν έχει όρεξη να επαναστατήσει...
Καμία επανάσταση δεν ξεκίνησε με ένα λαό σύσσωμο.
Ξεκίνησε με το όραμα ενός, δυο ατόμων που σαν «ήρωες»
είχαν το χάρισμα να ανάψουν φωτιές.
Κι όμως κάποιος νεαρός στην Ιταλία έδωσε τη ζωή του
για να αντιταχθεί στη παγκοσμιοποίηση.
Εκείνος δεν καλοπερνούσε;
Πιστεύεις πως αυτό ήταν και το τέλος της αντίστασης;
Δεν διαισθάνεσαι πως η νέα μας χιλιετία θα
περιθάλψει τον ήρωα των χιλιετιών;
Ο ήρωας της δικής μας χιλιετίας θα είναι διαφορετικός.
γιατί δεν θα είναι Μεσσίας. Επειδή όλοι οι Μεσσίες πέθαναν.
Θα είναι διαφωτιστής σε λαούς που θα διψάνε,
και θα θέλουν να διαφωτιστούν.
Σε μάζες που θα έχουν μπουχτίσει την καλοπέραση.
Κι ας μη ξεχνάμε πως "άρτος και θεάματα"
δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν, ανεπιτυχώς.
Σε χαιρετώ με αυτά τα λίγα.
quote:
quote:
Ο ήρωας της δικής μας χιλιετίας θα είναι διαφορετικός.
γιατί δεν θα είναι Μεσσίας. Επειδή όλοι οι Μεσσίες πέθαναν.
Θα είναι διαφωτιστής σε λαούς που θα διψάνε,
και θα θέλουν να διαφωτιστούν.
Αυτό δεν μπορούμε να δούμε φίλοι/ες μου... Αυτόν που θα μας ταϊση πριν μας σφάξει...
Καλή Χρονιά σε όλους και μην ξεχάτε... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...![]()