- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Hello λεβέντες! μερικές σκέψεις και από εμένα...καταρχάς απ'ότι φαίνεται το δημοψήφισμα θα γίνει...σίγουρα ο Τσιπραλέξ τη μετάνιωσε τη μεγάλη μαλακία του αλλά πίσω δεν την παίρνει διότι θα είναι τεράστια η ξευτύλα του...από τη στιγμή επίσης που το ενέκρινε η βουλή, και από τη στιγμή που και οι άλλοι έξω λένε "δεν προχωράμε εάν δε δούμε το αποτέλεσμα" τότε καταλήγω ότι την κυριακή θα βιώσουμε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία ενός τόσο σουρεάλ δημοψηφίσματος...
για το οποίο δημοψήφισμα αρχικά κατανόησα υπό ποιές συνθήκες το αποφάσισε...σαν μία υψηλού ρίσκου τακτική διαπραγμάτευσης και εκβιασμού...εναντίον εκείνων που πρώτοι προέβησαν σε έναν τεράστιο εκβιασμό, μη θέλοντας συνειδητά να κλείσει συμφωνία, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και αποσκοπώντας στον εξευτελισμό του...και λέω για συμφέροντα βλέποντας το ότι αρνήθηκαν πχ. τη φορολόγηση του on-line τζόγου (!!), χτυπώντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία (ευνοώντας την γερμανική), χτυπώντας σκληρά τον τουρισμό, τη μόνη βαριά βιομηχανία της χώρας κτλ...
όλα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και το αποτέλεσμα δείχνει ότι το δημοψήφισμα έφερε αρνητικές εξελίξεις στη χώρα, γεννάει διχασμό και γυρνάει μπούμερανγκ στο ίδιο το κόμμα του...τον εξέλεξε η πλειοψηφία (η όποια πλειοψηφία) τέλος πάντων για να αποφασίζει ο ίδιος και όχι για να πετάει τη μπάλα στο λαό σε τόσο δύσκολες ώρες και με τόσο παράδοξη μορφή ερωτήματος...
από εκεί και πέρα, δυστυχώς πέρασε η γραμμή των έξω ώστε το δημοψήφισμα να περαστεί στους περισσότερους ως δίλημμα "ευρώ η έξοδος από το ευρώ"...και γι'αυτό βλέπουμε το τραγικό φαινόμενο οι περισσότεροι εκεί έξω (ακόμα και πρώην αντι-μνημονιακοί) να κραυγάζουν "μνημόνιο να'ναι κι ότι να'ναι"....τα εξωτερικά και εσωτερικά συμφέροντα αντέδρασαν άμεσα εστιάζοντας στον πανικό των ΑΤΜ και των σούπερ μάρκετ σπέρνοντας περαιτέρω πανικό (τον οποίο πανικό φυσικά πυροδότησε η μαλακία του Αλέξη)....
γι'αυτό και βλέπετε όσο περνάνε οι μέρες τόσο ενισχύεται το "ΝΑΙ".
μπορεί κάποιος όμως να καταλάβει από δηλώσεις και από το γενικότερο κλίμα ότι το "ΟΧΙ" σε καμία περίπτωση δεν θα σημάνει ντε και καλά ηρωική έξοδο...ασχέτως δηλαδή του τι λένε για να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει "ΝΑΙ"...αυτό όμως είναι δύσκολο και για λόγους οικονομικούς, και νομικούς αλλά και ηθικούς (μπορεί οι έξω να είναι ψυχροί παίκτες ωστόσο ενδιαφέρονται για την υσετροφημία τους, το πώς θα τους γράψει η ιστορία, και έχοντας επίγνωση της σκληρής και άκαμπτης στάσης στα προγράμματά τους που έχει κατακριθεί από πλήθος οικονομολόγων.
δε λέω φυσικά ότι εάν βγει το "ΟΧΙ" τα πράγματα θα είναι ρόδινα...ούτε καν...διότι αυτά τα capital controls φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν...ωστόσο πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν άμεσα νέες διαπραγματεύσεις για συμφωνίες...εάν τώρα βγει το "ΝΑΙ" μετά θα έχουμε παραίτηση Σύριζα,ένα μήνα προεκλογικής περιόδου, τεράστιας αβεβαιότητας, και πολύ πιθανόν πάλι πρώτο κόμμα Σύριζα με συγκυβέρνηση!! καταστάσεις δηλαδή κωμικοτραγικές που μόνο στη χώρα μας μπορούν να γίνουν
μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η ιστορία αυτή...και μπορεί οι άπειροι συριζαίοι να έχουν μεγάλες ευθύνες για όλα αυτά ωστόσο αυτή την ληγμένη πλέον πρόταση εγώ δεν την ψηφίζω...διότι είναι ψήφος υπό καθεστώς πανικού...και ο πανικός της εβδομάδας αυτής αποκρύπτει το πιο σημαντικό απ'όλα...ότι αποτελεί εντελώς αποτυχημένη λύση, μη-βιώσιμη που λένε και οι ειδικοί...και έχουμε δει πέντε χρόνια τι αποτελέσματα έφεραν αυτά τα εξαρχής αποτυχημένα προγράμματα....όπως διάβασα και κάπου, σόκαραν οι ουρές στα ΑΤΜ αλά οι ουρές στα συσσίτια τόσα χρόνια δεν ταρακούνησαν και πολλούς απ'ότι φαίνεται
πρόκειται λοιπόν για μεγάλο δίλημμα...εγώ κατέηξα στο Όχι μετά από πολύ ζύγισμα...και χωρίς καμία τυμπανοκορουσία και ηρωισμό...αυτά είναι για τους γραφικούς και τους γελοίους, τους εκατέρωθεν σταυροφόρους του ναι και του όχι που επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν την απέναντι άποψη και να τη βγάλουν προδοτική...το Όχι ωστόσο είναι για εμένα ψήφος γενικότερης αποδοκιμασίας των προγραμμάτων αυτών που στήθηκαν εξαρχής σε λάθος βάσεις, λάθος εικασίες και υπολογισμούς χειροτερεύοντας το μεγαλο πρόβλημα μας
quote:
Εγώ βλέποντας τους πάντες να λένε "όχι" και δεδομένου οτι δεν θεωρώ σίγουρο οτι ο Τσίπρας δεν θέλει όντως δραχμή, είτε θα ψηφίσω "ναι" είτε θα πάρω και θα ρήξω ένα απ τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Άκυρο δηλαδή. Με 60% άκυρα, ακυρώνεται και το δημοψήφισμα νομίζω...
60% ?
Τόσοι πολλοί είστε οι...μαλάκες?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Οι μαλάκες είναι συνήθως η πλειοψηφια σε αυτή τη χώρα
60% ?
Τόσοι πολλοί είστε οι...μαλάκες?
για αυτό τα πάει τόσο καλα
Αφού βέβαια πρώτα δεν σκίσει κάνα καλσόν (ο Ολλανδός ευεργέτης) με αυτά που έχουν να επακολουθήσουν στις αγορές από το πρωί.
Αρα δες το άκυρο με άλλο μάτι, τουλάχιστον δεν κάνεις ζημιά. ΚΑι θα έχεις και ένα δίκαιο (εν μέρει).
Μπράβο Έλληνα
Τα κατάφερες άλλη μια φορά
Ακολουθώ την λογική μου, και μόνο.
Και τον Τσίπρα δεν τον έχω και σε πολύ εκτίμηση. Μπροστινός αλλονών είναι και αυτός.
Καταλαβαίνω ότι ενοχλεί που ο ευεργέτης Ντάισελμπλουμ μίλησε για σκληρά μέτρα, ενώ τόσο καιρό ήταν τόσο φιλικός και μελιστάλαχτος μαζί μας. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αντε σήμερα το πεθάναμε. :) Καλό μας βράδυ.
quote:Η πραγματικότητα όπως τη κάναμε
Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Καληνύχτες
Καλό ξημέρωμα.
quote:Εσύ ΝΙΚΟΜΑΧΕ είσαι τόσο αντισυστημικός που θα ψηφίσεις και με τα δύο χέριαquote:
Εγώ βλέποντας τους πάντες να λένε "όχι" και δεδομένου οτι δεν θεωρώ σίγουρο οτι ο Τσίπρας δεν θέλει όντως δραχμή, είτε θα ψηφίσω "ναι" είτε θα πάρω και θα ρήξω ένα απ τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Άκυρο δηλαδή. Με 60% άκυρα, ακυρώνεται και το δημοψήφισμα νομίζω...60% ?
Τόσοι πολλοί είστε οι...μαλάκες?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ευχαριστώ Νικόμαχε.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Παρακαλώ.
Αν συμφωνείς με τον Πύρινο βέβαια!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Βλήμα
Εσύ ΝΙΚΟΜΑΧΕ είσαι τόσο αντισυστημικός που θα ψηφίσεις και με τα δύο χέρια
Φυσικά και είμαι.
Τι ήθελες?
Να είμαι με το μέρος των γαμιάδων μου?
Των Σαμαραίων, των Τσιπραίων, των Καραμανλήδων και των Παπανδρέων, ή μήπως των τραπεζιτών?
Είμαι αναρχοκομουνιστοφασίστας!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Εγώ βλέποντας τους πάντες να λένε "όχι"
εγώ γιατί βλέπω το αντίθετο;; άσε, του γύρισε μπούμερανγκ του αλλουνού η ιδέα, ένα ηχηρό ΌΧΙ πήγε να παρει και τελικά ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ θα εισπράξει...
αυτοπαγιδεύτηκε σ'αυτή τη ληγμένη πρόταση και εν μέσω πανικού αναγκάζονται πολλοί να την αποδεχτούν...πέντε χρόνια μνημόνια, προγράμματα αποτυχημένα και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση, και να καλούμαστε να ψηφίσουμε κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών χρεωκοπίας...χείριστο τάιμινγκ για να πάρει λαϊκή εντολή ΟΧΙ
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
Να τη χαίρεστε