ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DSM61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
01/07/2015, 12:24:52
quote:

Τα σκληρά μέτρα είναι μονόδρομος, εντός ευρώ, εκτός ευρώ

Α, μπράβο που το κατάλαβες τελικά. Οπότε όσο πιο γρήγορα φύγουμε από το €, τόσο το καλύτερο. Τουλάχιστον θα βουλωθούν μερικά στόματα αεριτζήδων, μιας και θα έχουν άλλα προβλήματα!

01/07/2015, 13:58:06
quote:
Α, μπράβο που το κατάλαβες τελικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ αυτή τη κατάσταση
...Μην πας να βγάλεις την ουρά του έξω
Αυτός μας πήγε από το 1,5 δις στα 12
...να μη ξεχνιόμαστε

Για κάνε ενα δημοψήφισμα 1,5 δις συμφωνία ή δραχμη τότε να σε δω πατριώτη μου..

01/07/2015, 14:15:39
Ποιο 1.5 και ποια 12; Αυτα που λεει ο Σαμαράς πιστεύεις;

01/07/2015, 14:24:55
Μα, τα λέει και ο Άδωνις.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

01/07/2015, 14:39:17
Heretic
Εγώ έχω τη διάθεση να το δεχτώ, οτι δεν είναι έτσι...
πες μου εσύ, ποια είναι τα αληθινά;
01/07/2015, 14:43:16
quote:
Μα, τα λέει και ο Άδωνις.

Αμφιβάλλεις οτι -όποιοι και να είναι οι "πραγματικοί" αριθμοί- θα έχουμε μια πολύ χειρότερη συμφωνία από αυτή που θα είχαμε επι Σαμαρά;
01/07/2015, 15:02:11
quote:
Ποιο 1.5 και ποια 12; Αυτα που λεει ο Σαμαράς πιστεύεις;
Όχι τον Τσίπρα πιστεύω:
α) Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός
β) Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ
γ) Θα υπογράψουμε συμφωνία χωρίς μνημόνιο
δ) Θα υπογράφαμε συμφωνία στις
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,29,30/2
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,29,31/3
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,29,30/4
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,29,30/5
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,29,30/6
ε) Θα διαγράψουμε το "επαχθές" χρέος.
στ) Δεν θα γίνει δημοψήφισμα
ζ) Δεν θα κλείσουν οι τράπεζες
ε) Δε θα κόψουμε συντάξεις (καλή τύχη στους συνταξιούχουςς)
...

Σε ο,τι αφορά τον Σαμαρά λοιπόν, θα πρέπει να ξέρεις:
Ο λαός αγαπάει τον ψεύτη αλλά αγαπάει και τον ψευταρά!
Και ο Σαμαράς εκλεγμένος και ο Τσίπρας εκλεγμένος!
..
Να τους χαίρεστε!

Edited by - Πύρινος on 01/07/2015 15:03:24

01/07/2015, 15:21:17
Το περίεργο είναι οτι 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα
Σάββατο εχω την εντύπωση οτι δεν επιτρέπονται
δεν έχουμε τηλεοπτικά spots...
Λες κι από την αρχή είχαν σκοπό... να μην το κάνουν.
01/07/2015, 15:26:10
Πέφτει το ευρώ όλη μέρα και το βράδυ το ισσοροπούνε.

01/07/2015, 15:27:24
Πύρινε κλέισε την τηλεόραση, βλάπτει σοβαρά την υγεία.

24/09/2010, 20:32:39
Με αφορμή το άνοιγμα του θέματος από τον Sesostris περί των (ανύπαρκτων) προφητειών του Κοσμά του Αιτωλού και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να εξετάζει τις προφητείες γενικά, σαν είδος θρησκευτικού λόγου, καθώς και την προέλευσή τους και τον τρόπο "κατασκευής" τους, ανοίγω το παρόν θέμα που θα εξετάσει τόσο τα χαρακτηριστικά των προφητειών γενικά, όσο και τις διάφορες απάτες πάνω στις προφητείες.

Η αρχή της εργασίας των χριστιανών πάνω σε θεολογικά, ιστορικά ή θρησκευτικά προβλήματα, μπορεί να συνοψιστεί στην εξής έκφραση: "όταν τα δεδομένα δε συμφωνούν με τη θεωρία, τότε αντί να αλλάξει η θεωρία, αλλάζουν τα δεδομένα για να συμφωνούν μ’αυτήν". Στην ίδια αρχή βασίζεται όλο το πλέγμα των προφητειών, από την Καινή Διαθήκη και δώθε (οι προφητείες της ΠΔ είναι τελείως διαφορετικού είδους).

Η λέξη "προφητεία", είναι σύνθετη από την πρόθεση "προ" και το ρήμα "φημί" που σημαίνει "λέω" και σαν όρος η προφητεία σημαίνει "λέω από πριν", "προλέγω". Έτσι, γενικά, μια προφητεία προλέγει γεγονότα και καταστάσεις που θα συμβούν στο μέλλον. Αυτό στη θεωρία.

Στην πράξη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Επειδή όλοι οι νοήμονες άνθρωποι γνωρίζουν πως ούτε προφήτες υπάρχουν ούτε προφητείες, κι επειδή οι προφητείες απ' την άλλη αποτελούν βασικό στοιχείο των αβραμικών θρησκειών (ιουδαϊσμό, χριστιανισμό, ισλάμ), με το χριστιανισμό και τον ιουδαϊσμό να μοιράζονται κοινές "προφητείες" (όπως μοιράζονται κοινό θεό και κοινά θρησκευτικά βιβλία), κι επειδή οι "προφητείες" είναι το καλύτερο μέσο χειραγώγησης των αφελών πιστών, έπρεπε να βρεθούν τρόποι:

- δημιουργίας προφητειών
- εκπλήρωσης προφητειών
- εκπλήρωσης διαψευσθέντων προφητειών

Έτσι, για την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων χρησιμοποιήθηκαν μερικές πολύ γνωστές μέθοδοι στη χριστιανική βιβλιογραφία, όπως η κατασκευή προφητειών, η πλαστογραφία διαψευσθέντων προφητειών και η εφαρμογή της "θεωρίας-λάστιχο" ώστε να ταιριάζουν υπάρχουσες "προφητείες" σε τελείως διαφορετικές καταστάσεις και πρόσωπα.

Αυτές τις μεθόδους και τα αποτελέσματά τους θα συζητήσουμε εδώ και θα αναλύσουμε μερικές από τις προφητείες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και που εκτείνονται από τις πλαστογραφημένες προφητείες της ΚΔ μέχρι τις κατασκευασμένες προφητείες των σύγχρονων νεο-απολογητών της συμφοράς.

macedon

24/09/2010, 22:42:19
Δε νομίζω το ζήτημα των προφητειών να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ χριστιανικό. Όλες οι θρησκείες δομούνται πάνω σε κάποιου τύπου θαύματα και κάποιου τύπου υποσχέσεις (προφητείες ή αμοιβές).

Μορούμε, όμως, να γενικεύσουμε ΑΚΟΜΑ περισσότερο και να πάμε σε κάθε τύπου "προφητείες" από αυτές που αφορούν τους εξωγήινους,τους ΕΛ, τους νεφελίμ και κάθε φύσης παραμύθια...

Να σημειώσω και κάτι άλλο. Μια προφητεία πρέπει να είναι ΠΕΙΣΤΙΚΗ. Αν εγώ βάλω 3 τύπων φράσεις μπορώ να "φτιάξω" προφητεία χωρίς να έχω φώτιση (και χωρίς στην ουσία να είμαι πειστικός)

Ποιους τύπους;

1. Ασαφείς, γενικευμένες, αόριστες προτάσεις. "Κάποιος θα νιώσει μεγάλο πόνο", "Μεγάλη πόρτα θα διαβείς". Ότι και αν συμβεί μπορώ να το συσχετίσω με αυτήν την πρόταση και να επαληθεύσω τον εαυτό μου. Μια προφητεία πρέπει να είναι ΣΑΦΗΣ για είναι πειστική

2. Αυτονόητες αλήθειες. "Πρέπει να προσέχεις στο δρόμο". ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ πρέπει να προσέχει όταν οδηγάει. Αν αυτός στον οποίο το πω αυτό τρακάρει ΔΕ με καθιστά προφήτη, αν το πω σε κάποιον που ΠΑΡΑΛΙΓΟ να τρακάρει ΠΑΛΙ δεν είμαι προφήτης.

3. Προφητείες που με την ύπαρξη τους και μόνο προωθούν την εκπληρωσή τους. Αυτό συνδέεται ιδιαίτερα με πατριωτικές,εθνικιστικές προφητείες. Ουσιαστικά βάζουν προφητικό μανδύα σε ένα ευσεβή, μεγαλοϊδεατίστικο πόθο. Πχ "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα'ναι". Το ζήτημα αυτό το πραγματεύτηκαν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ οι αρχαίοι με το μύθο του Οιδίποδα

Αν βάλω, στριμώξω, αόριστες προφητείες, με αυτονόητες αλήθειες, με προώθηση της εκπλήρωσης τους τότε φτιάχνω μια ΔΗΘΕΝ προφητεία...

Πχ Κάποιος από το φόρουμ θα βιώσει κάτι σημαντικό, θα του κάνει μεγάλη εντύπωση και θα το δημοσιεύσει εδώ

1. αοριστία ( ΠΟΙΟΣ θα βιώσει; ΤΙ θα βιώσει; ΠΟΤΕ θα το βιώσει;)
2. Προφανώς αν είναι σημαντικό θα του κάνει εντύπωση(αυτονόητη αλήθεια)
3. Τον ενθαρρύνω να το δημοσιεύσει αφού βλέπει την προτροπή αυτή γραμμένη από εμένα.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το ζήτημα του χωροχρονικού παραδόξου...Αν προφητεύει κάποιος το μέλλον, αυτό μπορεί να αλλάξει; Αν αλλάξει τότε ΠΟΙΟ μέλλον προφήτευσε; Αφού ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ συνέβη αυτό που προφήτευσε. Αν δεν μπορεί να αλλάξει,τότε γιατί να το μάθουμε; Το πιθανότερο πάντως σύμφωνα με χριστιανική θεώρηση είναι να ΜΗΝ μπορεί να αλλάξει γιατί μάλλον είναι σχέδιο του Θεού...

Τρίτο είναι το θέμα της ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΠΙΘΑΝΟΤΙΚΗΣ θεώρησης της πραγματικότητας. Κρατάει κανένας λογαριασμό για το ποιες προφητείες πέφτουν μέσα; Δηλαδή άμα πω σε 100 ανθρώπους ΑΟΡΙΣΤΑ κάποια στιγμή θα αρρωστήσεις, δεν μπορεί κάποιοι(ένα σεβαστό ποσοστό) θα ΤΥΧΕΙ να αρρωστήσουν. Ειδικά αν δεν το περιορίσω χρονικά, οι πιθανότητες μεγαλώνουν. Πρόβλεψα τίποτα στην ουσία;; Κρατάει κανένας λογαριασμό από την αστρολογία ΚΑΘΕ μέρα ΠΟΣΕΣ από αυτές τις μέρες το ζώδιο που διαβάζει στην εφημερίδα προβλέπει σωστά και πότε όχι;

Edited by - IndustrialAngel on 24/09/2010 22:45:39

24/09/2010, 23:20:09
IndustrialAngel

quote:
Δε νομίζω το ζήτημα των προφητειών να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ χριστιανικό.

Δεν γνωρίζω φίλε μου, και πιθανότατα έχεις δίκιο. Απλά, επειδή ασχολήθηκα με τις χριστιανικές προφητείες, γι'αυτό και το ανάφερα.

quote:
Αν εγώ βάλω 3 τύπων φράσεις μπορώ να "φτιάξω" προφητεία χωρίς να έχω φώτιση (και χωρίς στην ουσία να είμαι πειστικός)

Μα... αυτή είναι η δομή μιας συγκεκριμένης κατηγορίας προφητειών. Και ο λόγος που έχουν τέτοια δομή είναι προφανής. Είναι η κατηγορία των προφητειών που "επαληθεύονται πάντα".

quote:
Κρατάει κανένας λογαριασμό για το ποιες προφητείες πέφτουν μέσα;

Α, εδώ η απάντηση είναι εύκολη: Καμία συγκεκριμένη προφητεία δεν έπεσε μέσα και έχουν όλες διαψευστεί οικτρά.

macedon

dimitris2Μέλος
24/09/2010, 23:28:48
Ο χωροχρόνος είναι σχετικός δεν λέει η φυσική;
Ο εγκέφαλος δουλεύει με 3 ακτίνες οι οποίες έχουν κάποια συχνότητα.
Γιατί η Πυθία έπαιρνε διάφορες ουσίες;
Σκέψη θέλει;
25/09/2010, 00:18:16
Με προφητείες ο καλόγερος Σαμουήλ βάστηξε την αντίσταση στο Σούλι όπως μπορούσε...

Συγκεκριμένα έλεγε στους Σουλιώτες στρατιώτες που τον θεωρούσαν προφήτη, να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη "και υπό την οργή του Θεού, ένας Σουλιώτης θα διώχνει χίλιους Τούρκους..." (Χριστόφορου Περραιβού, Ιστορία του Σουλίου σελ.91).

Σας θυμίζει κάτι αυτή η προφητεία?....εμένα αυτήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου μία γυναίκα με μία ρόκα θα διώχνει δέκα Τούρκους....βέβαια ο καλόγηρος Σαμουήλ το παρατράβηξε λίγο....αλλά ο Τούρκος ήταν απέξω με το σπαθί στο χέρι!

Εύκολα λοιπόν ένας ανεγκέφαλος θα μιλήσει για απάτη των προφητειών κ.λ.π.....ακόμη ποιο εύκολα κάποιος θα του δείξει το φεγγάρι....τώρα αν αυτός θέλει να βλέπει το δάχτυλο.....γούστο του!

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 25/09/2010 00:19:48

25/09/2010, 01:32:19
europaios2

quote:
Σας θυμίζει κάτι αυτή η προφητεία?....εμένα αυτήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου μία γυναίκα με μία ρόκα θα διώχνει δέκα Τούρκους

Μόνο που η προφητεία αυτή δεν είναι του Κοσμά του 1750 αλλά του Καντιώτη, του 1950.

macedon

25/09/2010, 02:07:15
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

Η προφητεία υποτίθεται ότι λέγεται από κάποιον «φωτισμένο» από το θεό «προφήτη» ο οποίος μέσα από τη «θεία φώτιση» που υποτίθεται ότι παρέχεται από το Γιαχωβά ή μέσα από κάποιο «εμπνευσμένο όραμα» δίνει πληροφορίες για κάποιο γεγονός του μέλλοντος, αφήνοντας όμως την ερμηνεία στους μελλοντικούς χριστιανοαπολογητές, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν την προφητεία κατά πώς τους βολεύει.

Το βασικό στοιχείο της προφητείας είναι η ασάφειά της. Ελάχιστες, ελαχιστότατες είναι οι προφητείες που είναι σαφείς και συγκεκριμένες και αναφέρονται σε αυστηρά καθορισμένα και οριοθετημένα γεγονότα του μέλλοντος και αυτές έχουν διαψευστεί όλες, χωρίς εξαίρεση. Ο λόγος που η προφητεία είναι ασαφής είναι απλός: δεν υπάρχουν προφήτες, ο θεός (αν υπάρχει) δεν ασχολείται με προφητείες εν είδει μελλοντολόγου μεσημεριανής εκπομπής και οι ελάχιστες συγκεκριμένες προφητείες, είτε αυτές ειπώθηκαν από «προφήτες» είτε από απλούς καλόγερους, άγιους, όσιους, αφιερωμένους, κτλ. των χριστιανών έχουν διαψευστεί οικτρά. Κλασικό παράδειγμα προφητείας με συγκεκριμένο και καθορισμένο περιεχόμενο είναι η προφητεία περί Κωνσταντινούπολης του όσιου Ανδρέα, η οποία διαψεύστηκε παταγωδώς.

Η ασάφεια της προφητείας είναι βασική προϋπόθεση της ύπαρξής της αλλά και της εκπλήρωσής της. Η ίδια αυτή η ασάφεια, ουσιαστικά εκπληρώνει την προφητεία και μάλιστα όχι μία αλλά πολλές φορές. Η ασάφεια αυτή, εκτείνεται σε δύο άξονες: του γεγονότος και του χρόνου. Είναι απαραίτητο και τα δύο αυτά στοιχεία της προφητείας να είναι ασαφή. Εάν ένα από τα δύο είναι συγκεκριμένο και ορισμένο σαφώς, η προφητεία διαψεύδεται εύκολα. Έτσι, καμία προφητεία δεν μας λέει με σαφήνεια ούτε το «πότε», ούτε το «τι ακριβώς θα γίνει». Κλασικό παράδειγμα τέτοιων προφητειών είναι οι ψευδοπροφητείες του Κοσμά του Αιτωλού, οι οποίες παρεμπιπτόντως, ανακαλύφθηκαν ... 200 χρόνια μετά το θάνατό του... Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν οι προφητείες από σύγχρονους γέροντες, καλόγερους, απατεώνες, τσαρλατάνους, φωτισμένους, αφώτιστους, κτλ. που έχουν γεμίσει πλήθος βιβλίων τα οποία απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο αφελές και ανίκανο να σκεφτεί κοινό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η επίσημη Εκκλησία δεν παίρνει θέση στο θέμα των προφητειών...

Όταν λοιπόν έχει κάποιος μια προφητεία ασαφή που οι πιστοί την ονομάζουν «αλληγορική», «φωτισμένη», «συμβολική» και οτιδήποτε άλλο σχετικό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ασυναρτησία που πιθανότατα είδε στον ύπνο του κάποιος καλόγερος γιατί παράφαγε το βράδυ, αυτή μπορεί να ερμηνευθεί με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους και να επαληθευτεί σε χίλιες δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Έτσι, αυτοί που θεωρούν ότι η προφητεία επαληθεύτηκε με το Α γεγονός έχουν απόλυτο δίκιο, όπως δίκιο έχουν κι αυτοί που θεωρούν ότι το Β και όχι το Α γεγονός επαληθεύει την προφητεία, ενώ φυσικά έχουν δίκιο κι αυτοί που θεωρούν ότι η προφητεία δεν εκπληρώθηκε ή ότι θα εκπληρωθεί στο μέλλον. Μια τέτοια προφητεία ονομάζεται «προφητεία-μαϊντανός»: ταιριάζει σε όλες τις καταστάσεις και ερμηνεύεται με όλους τους τρόπους.

macedon

25/09/2010, 17:08:31
Το βασικό πρόβλημα με τις προφητείες είναι ακριβως ο ασαφής και θολός χαρακτήρας τους που επιτρέπει ποικιλοτροπες ερμηνείες και την προσαρμογή τους σε μια γκάμα διαφορετικών αλλά επιφανειακά όμοιων γεγονότων. Αλλες πάλι προφητείες νομίζω ότι απλά προεκτείνουν στο μέλλον φαινόμενα του παρελθόντος ή της εποχής των εκφραστών τους που όμως θα συμβαίνουν νομοτελειακά κάτι που καθένας εύκολα διαπιστώνει μέσα από την παρατήρηση του φυικού κόσμου και του ιστορικού γίγνεσθαι.

Επί παραδείγματι, μια προφητεία που ομιλεί για μελλοντικές φυσικές καταστροφές σίγουρα θα επαληθευτεί ορισμένη στιγμή αφού πάντα θα συμβαίνουν φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες κ.α.). Μια προφητεία που αναφέρεται στην πτώση μιας αυτοκρατορίας, ενός βασιλείου, ενός ηγεμόνα κλπ. πάντα θα επαληθεύεται αφού απλά περιγράφει την ίδια την ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών. Αυτοκρατορίες έρχονται και παρέρχονται, ηγεμόνες ανατρέπονται από σφετεριστές κ.ο.κ.

Βέβαια αυτά που γράφω είναι κάπως γενικά, αλλά αν δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα στη ροή της συζήτησης τότε θα διευκρινιστεί καλύτερα το ζήτημα. Πάντα πρέπει να ερευνάται και το ενδεχόμενο πλαστογραφιών ή δημιουργίας εκ των υστέρων.

Επιπροσθέτως, η παρατηρούμενη τάση των οπαδών μιας θρησκείας να πιστεύουν στις προφητείες που παράγονται από φορείς της, προκύπτει νομίζω ακριβώς από την απροθυμία αμφισβήτησης των θέσφατων της θρησκείας τους. Αν το είπε ο τάδε σοφός ιερέας, καλόγερος, ασκητής, γκουρού κλπ έτσι θα είναι για τους περισσότερους χωρίς σκεπτικισμό.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

makforΜέλος
25/09/2010, 17:11:14
quote:
Ο εγκέφαλος δουλεύει με 3 ακτίνες

τι ειδους ακτινες ?
επειδη δεν το εχω ξανακουσει αυτο , κανεις μια συντομη αναλυση ή καποιο σχετικο λινκ ?

thnx

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

25/09/2010, 17:25:18
Agnostic

quote:
Μια προφητεία που αναφέρεται στην πτώση μιας αυτοκρατορίας, ενός βασιλείου, ενός ηγεμόνα κλπ. πάντα θα επαληθεύεται

Ακριβώς, αυτό είναι το πρόβλημα με τις κατασκευασμένες προφητείες. Αντίθετα, στις προφητείες που ειπώθηκαν ως τέτοιες, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Καθορίζεται με ακρίβεια τόσο ο χρόνος όσο και το επερχόμενο γεγονός και στην πλειοψηφία τους (ακριβώς λόγω του συγκεκριμένου περιεχομένου τους) έχουν διαψευστεί όλες.

Τέτοιου είδους προφητείες συναντάμε κυρίως στην ΠΔ αλλά και μετέπειτα, με ορισμένους χριστιανούς (όπως π.χ. με τις προφητείες του Όσιου Ανδρέα του Σαλού για την Κωνσταντινούπολη).

Επειδή λοιπόν οι προφητείες συγκεκριμένου περιεχομένου διαψεύδονται, η πρακτική κατασκευής προφητειών έχει αλλάξει και πλέον οι προφητείες προσφέρονται τελείως ασαφείς.

quote:
Βέβαια αυτά που γράφω είναι κάπως γενικά, αλλά αν δοθούν συγκεκριμένα παραδείγματα στη ροή της συζήτησης τότε θα διευκρινιστεί καλύτερα το ζήτημα.

A, θα δοθούν πλήθος συγκεκριμένων προφητειών και θα αναλυθούν επισταμένα.

macedon

Edited by - macedon on 25/09/2010 17:25:53