ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ68 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
28/04/2014, 13:43:50
Χρωστάω παρουσίες στο θέμα αυτό.

Νικόμαχε,

Κανείς δεν έπεσε να σε φάει.

Διότι αυτοί που θα μπορούσαν να σε δαγκώσουν,δεν θέλουν.
Κι αυτοί που θέλουν ,δεν μπορούν.

------------------------------------

Σοφία,

Δεν είσαι στόχος.Ακόμα.
Ο στόχος είναι να γίνεις στόχος.
Και τα πας μια χαρά.

---------------------------------------

Είναι καιρός να κάνω μια διευκρίνηση στον τίτλο του θέματος..

Οι αντίπαλες σχολές είναι δυο.
Η σχολή Α και η σχολή Β.

Αυτές χρησιμοποιούν επιχειρήματα ,συνήθως λογικά και αρκετές φορές πέφτουν στην παγίδα των αντεγκλήσεων,πράγμα μη λειτουργικό στην ακραία του μορφή.
Στη γενική όμως περίπτωση, λειτουργούν.

Κάποιοι άλλοι όμως,είναι εκτός λειτουργικότητας.
Αποτελούν ύβρι.

Κάτω από δική μου στέγη δεν θα το επέτρεπα ποτέ.
Εδώ όμως δεν είναι δική μου στέγη.Προφανώς.

Απλά ήθελα να αποσαφηνίσω ότι, αυτά που έχω γράψει περί των αντιπάλων σχολών, δεν αφορά την περίπτωσή τους.

Θα ήταν νοηματικό ατόπημα εκ μέρους μου.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

28/04/2014, 18:03:21
quote:
Κάποιοι άλλοι όμως,είναι εκτός λειτουργικότητας.
Αποτελούν ύβρι.

Κάτω από δική μου στέγη δεν θα το επέτρεπα ποτέ.
Εδώ όμως δεν είναι δική μου στέγη.Προφανώς.

Αν επέλεγες ποίοι θα ήταν κάτω από την στέγη σου Αμεινια, θα βαρυόσασταν και θα το κλείνατε στο τέλος, ή θα γινόσασταν κωλος. Διότι χωρίς όλα τα συστατικά δεν δένει τίποτα.
Χωρίς τα εξ αντιθέτων οριζόμενα δεν υπάρχει αντίλογος.
Χωρίς αντίλογο, νο διάλογος. Βαρετοί σαβανιασμένοι χωρίς ζωή μονόλογοι θα καταντήσουν.
Εξακριβωμένο και αποδεδειγμένο στην πράξη.

Παλαιότερα και κάποια άλλα μέλη είχαν την ίδια φαεινή με 'σενα, το έκαναν πράξη και είναι πεθαμένοι εδώ και χρόνια. Διαδυκτιακά εννοώ.
Τελευταία ανάρτηση πριν χρόοονια.

Κι επειδή το έχεις ξαναπεί αυτό, δεν νομίζω να σε εμποδίζει τίποτα να το δοκιμάσεις για να πειστείς...

Edited by - Αίολος on 28/04/2014 18:04:56

28/04/2014, 18:06:58
...χώρια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρατσισμός.
Ποινικό αδίκημα!

28/04/2014, 18:43:02
Αίολε,

quote:
Χωρίς τα εξ αντιθέτων οριζόμενα δεν υπάρχει αντίλογος.
Χωρίς αντίλογο, νο διάλογος. Βαρετοί σαβανιασμένοι χωρίς ζωή μονόλογοι θα καταντήσουν.
Εξακριβωμένο και αποδεδειγμένο στην πράξη.

Συμφωνώ.Τα αντίθετα περιλαμβάνονται στις σχολές Α και Β που συμβολικά αναφέρονται στην ανάρτησή μου.

Αυτοί που γαμούν κρανία και καίνε ιατρεία,όπως και αυτοί που τους χρησιμοποιούν ως κορακίστικη εμπροσθοφυλακή, επειδή είναι άρρωστοι,δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που με ορίζουν,έστω και εξ' αντιθέσεων.
Φαντάζομαι ούτε εσένα.Ναι?

Διάβασε λίγο προσεκτικότερα αυτό που γράφω.
Και μυαλό έχεις και ελληνικά ξέρεις.

quote:
Παλαιότερα και κάποια άλλα μέλη είχαν την ίδια φαεινή με 'σενα, το έκαναν πράξη και είναι πεθαμένοι εδώ και χρόνια. Διαδυκτιακά εννοώ.
Τελευταία ανάρτηση πριν χρόοονια.

Κι επειδή το έχεις ξαναπεί αυτό, δεν νομίζω να σε εμποδίζει τίποτα να το δοκιμάσεις για να πειστείς...

Δεν ενδιαφέρομαι να στήσω forum.Ούτε τον χρόνο έχω ούτε τη διάθεση.
Αρκούμαι στο να λέω τη γνώμη μου επ' αυτού που συμμετέχω,θεωρώντας ότι έχω αποδείξει ότι είναι καλοπροαίρετη.Δε πιστεύω να έχεις αντίρρηση?

Αν χρησιμοποιούσα ένα δικτυακό τόπο, προκειμένου να στήσω-διαφημίσω, έναν δικό μου, θα ήταν άτιμο,με τα δικά μου μέτρα και σταθμά.

quote:
...χώρια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρατσισμός.
Ποινικό αδίκημα!

Ευτυχώς ακόμη, μπορείς να πετάς έξω από το σπίτι σου, όποιον γουστάρεις ή δεν γουστάρεις.
Μη μου λές παπαριές εμένα περί ρατσισμού.Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω.

Μπέσα τώρα...λες να ψαρώνω με τέτοιες παπαρίτσες? ακόμη κι αν γράφονται μεταξύ αστείου και σοβαρού,όπως μάλλον το έκανες?

Την καλησπέρα μου.

28/04/2014, 20:23:35
Την καλησπέρα μου επίσης Αμεινία.
Κατάλαβα τι θές να πεις. Μέσα από αυτά που λές προσπαθώ όχι τόσο να λάβω απάντηση στις ερωτήσεις ή παρατηρήσεις μου, αλλά κυρίως να καταλάβω τον χαρακτήρα σου.
quote:
Ευτυχώς ακόμη, μπορείς να πετάς έξω από το σπίτι σου, όποιον γουστάρεις ή δεν γουστάρεις.
Μη μου λές παπαριές εμένα περί ρατσισμού.Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω.
Μην είσαι τσιτωμένος βρε!
Πλάκα είναι.
Ολόκληρη. Οχι μισή.

28/04/2014, 20:29:52
quote:
Αίολος
Την καλησπέρα μου επίσης Αμεινία.
Κατάλαβα τι θές να πεις. Μέσα από αυτά που λές προσπαθώ όχι τόσο να λάβω απάντηση στις ερωτήσεις ή παρατηρήσεις μου, αλλά κυρίως να καταλάβω τον χαρακτήρα σου.

Τι να καταλάβεις μπρε?
Ακόμη δεν την ανθίστηκες?

Ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ είναι, από την μέση και πάνω χρυσάφι και από την μέση και κάτω...πλατίνα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/04/2014, 20:50:04
Αίολε,

quote:
Πλάκα είναι.
Ολόκληρη. Οχι μισή.

Δεκτόν.

----------------------------

Νικόμαχε,

Μου αρέσει το μπάνιο στη θάλασσα.
Έτσι όπως με στόλισες την επόμενη φορά που θα κάνω βουτιά θα ..βουλιάξω.

ΥΣ:

28/04/2014, 21:08:11
Θα βουλιάξεις ρε, αλλά δεν θα...οξειδωθείς!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

liamnΜέλος
20/06/2014, 13:07:16
Μου άρεσε που πιάσατε αμέσως το υψηλό επίπεδο.

Πραγματικά δεν έχετε να πείτε τίποτα.

ermioniΝέο Μέλος
28/09/2003, 14:33:13

Χαιρετώ και εκφράζω αυτή την απορία!
Σύμφωνα λοιπόν με την επιστημονική κοινότητα και κυρίως γυναικολόγοι, υποστηρίζουν, ότι το "έμβρυο" ως και την 6η εβδομάδα της κυήσεως είναι γένους θηλυκού. Από εκεί και πέρα εάν ο οργανισμός του εμβρύου δεχτεί την τεστοστερόνη, έχουμε τη δημιουργία όρχεων.
Δεν ισχύει σύμφωνα με μελέτες πλέον ότι το xx αντιστοιχεί στο θηλυκό και το xy στον άνδρα. Γιατί λοιπόν στις γραφές υποστηρίζει πρώτη τη δημιουργία του άντρα; Κατά πόσο έχει επηρεαστεί η "αλήθεια" στη καταγραφή του Θείου από τον ανθρώπινο παράγοντα; Μήπως τελικά η θρησκεία ήταν ένα όμορφο "παραμύθι" με σκοπό των έλεγχο των λαών; (όσο πιο ευγενικά και απλά μπορώ να το θέσω...!)
Ελπίζω να είμαι κατανοητή και αν όχι παρακαλώ συγχωρέστε με!

28/09/2003, 14:50:38
ermioni,

το θέμα νομίζω δέν είναι "αν" οι ΧΥ τοπικές παραδόσεις (η αλλιώς και "θρησκείες")είναι ή ήταν ένα λιγότερο ή περισσότερο "όμορφο" παραμύθι. Υπο μία ευρύτερη έννοια (επίσης και το Ιουδαιοχριστιανικό μόρφωμα) σίγουρα παραμύθια.

Παραμύθι λοιπόν που το κόψανε και το ράψανε στα μέτρα, τις "ανάγκες" αλλά και τις αποδεκτές διδαχές της εποχής. Το συγκεκριμένο δε φτιάχθηκε σύμφωνα με τις Κωνσταντίνειες προσταγές περί του ιδανικού προφίλ των νεο-χριστολόγων του 325μχ.

Σημαντικό είναι, κατα την ταπεινή μου γνώμη, πού και με ποιές συνέπειες επιδρά στην καθημερινή ζωή αλλά και ελευθερία του πολίτη πλέον. Και εκεί είναι το "ζουμί"!

Διότι άν στο παραμύθι μου έρθει ο λύκος με μορφή απο προβατάκι.....

Κάπως έτσι.

SecondbornΜέλος
28/09/2003, 15:21:55
Φίλη Ερμιόνη πού βλέπεις τη σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστημονικής κοινότητας; Εξ'ορισμού αυτοί οι δυο "φορείς" απαντάνε σε διαφορετικές ερωτήσεις. Όταν η θρησκεία π.χ. απαντά στο "ποιός;" η επιστήμη απαντά στο "πώς;" κ.ο.κ. Αν λάβεις τώρα υπόψη σου και ότι η "συσκευή" με την οποία όλοι μας επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες είναι ατελής τότε αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και αυτά που υποστηρίζουν οι γυναικολόγοι σήμερα μπορεί μεθ'αύριο να αποδειχθούν μόνο το μισό κομμάτι της τούρτας.

Μαζί με τα ανωτέρω λάβε υπόψη σου ότι η παραβολή του Αδάμ και της Εύας δεν δημιουργήθηκε για το αδιάψευστο της ιστορίας της, αλλά για τις φιλοσοφικές προεκτάσεις που μπορούσαν να γίνουν μόνο με αυτό τον τρόπο εκείνη την εποχή κατανοητές...

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
28/09/2003, 15:41:12
έτσι που το θέτεις, φίλη ermioni,
αντιστοιχία του βιβλικού μύθου και της πραγματικότητας,

το πρώτο ανθρώπινο πλάσμα της δημιουργίας ήταν ΓΥΝΑΙΚΑ

η λίλιθ

λίλιθ -η πρώτη γυναίκα

click ^

Edited by - λίλιθ on 28/09/2003 15:42:54

ermioniΝέο Μέλος
28/09/2003, 15:55:14
quote:

Διότι άν στο παραμύθι μου έρθει ο λύκος με μορφή απο προβατάκι.....

Κάπως έτσι.

Schwabe,
αν το δούμε ..κάπως έτσι... τότε ο λύκος μας έχει φάει προ πολλού μη σου πω οτι έχει περάσει και το στάδιο της χώνεψης! (καλοπροαίρετα το σχολιο!)
ευχαριστώ για την απάντησή σου :)

ermioniΝέο Μέλος
28/09/2003, 16:00:44
quote:

Φίλη Ερμιόνη πού βλέπεις τη σύγκρουση μεταξύ θρησκείας και επιστημονικής κοινότητας;

Φίλε Secondborn,
δε το βλέπω ως σύγκρουση αντιθέτως κατανοώ και συμφωνώ, εν μέρει, με την άποψη σου...

28/09/2003, 19:52:49
συμφονα με την εβραικη θεογονια ο γιαχβε αφου εφτιαξε τα παντα εκανε πηλο και απο εκει εκανε τον αδαμ και την λιλιθ αλλα η λιλιθ πηγε με το μερος του διαβολου και ετσι εγινε η πρωτη δαιμονισα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

28/09/2003, 19:55:34
α και κατι ακομα αν δεχτουμε ωσ αληθες αυτα που μας λεει η εβραιοχριστιανικη θρησκεια τοτε ο κοσμος ειναι 4500ετων

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

29/09/2003, 00:23:34
Οι μύθοι μιάς ανδροκρατούμενης κοινωνίας είναι φυσικό να δίνουν προτεραιότητα στον άντρα... κάποιοι παλιότεροι μιλούν για την πρώτη γυναίκα-θεά, μητέρα των πάντων.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ermioniΝέο Μέλος
29/09/2003, 19:39:47
quote:

Οι μύθοι μιάς ανδροκρατούμενης κοινωνίας είναι φυσικό να δίνουν προτεραιότητα στον άντρα... κάποιοι παλιότεροι μιλούν για την πρώτη γυναίκα-θεά, μητέρα των πάντων.

Οπότε φίλε Ostria, αν κρατήσουμε απο τις Αγίες Γραφές οτι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη, όλα τα άλλα που αναγράφονται σε αυτές είναι τουλαχιστον .......να το πώ ευγενικά διφορούμενα!
ΜΕΓΑ μπλέξιμο

MasvidalΜέλος
29/09/2003, 22:12:04
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΔΑΜ,ΛΙΛΙΘ,ΕΥΑΣ.ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ .... ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΒΕΡΝ.
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,MASVIDAL.