- ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ίσως να μην είμαστε καλά συντονισμένοι και να βλέπεις διαφορές, αλλά έχουμε διαφορετική εκπαίδευση και διαφορετικό "παρελθόν".
theo_
Βελζεβούλη, φίλε μου σέχασα πάλι!!! Αλλά να που σε ξαναβρήκα χεχεχε
Θέλω να σου πώ ένα κλειδί σε όσα πολύ σωστά λές. Το κλειδί αυτό είναι μια λέξη που χρησημοποιείς:
Αναλογίσου τη λέξη και δές και τα αποτελέσματα της έπάνω στα όσα αναζητάς. Εδώ κρύβεται η "παγίδα του εγκεφάλου".
Φιλικά,
Κέλσος
Είμαι μπερδεμένος και αυτό με κάνει μερικές φορές επιθετικό. Είμαι όμως και αγχωμένος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την μετενσάρκωση, πιστεύω απόλυτα πως έχω κάποια αποστολή και γι' αυτό γεννήθηκα και το άγχος μου προκύπτει από τον φόβο μήπως πεθάνω χωρίς να έχω, έστω, βρει ποια είναι αυτή η αποστολή, τι πρέπει να κάνω, τι αναμένεται από μένα να κάνω, και κατά πόσο το κάνω ή κάνω κάτι άλλο.
Αυτές είναι οι δικές μου απορίες. Δεν θέλω να πάει χαμένη και αυτή η ενσάρκωση, χωρίς να δω, έστω κάποιο φως, κάποια ελπίδα λαμπερή για την ανρθωπότητα, στους σκοτεινούς καιρούς που μου ζητήθηκε να ζήσω.
theo_
Για να σε "βοηθήσω" λίγο στην σκεψη σου, θα κάνω γνωστές σε όλους τους τόσο αξιόλογους ανθρώπους που έχω συναντήσεις μέσα απο τα forums του ESOTERICA.gr, κάποιες δικές μου ενδόμυχες σκέψεις μου επάνω σε όσα σε απασχολούν.
-Καταρχάς δεν αδικώ την εποχή μου, γιατί ΓΝΩΡΙΖΩ ότι έχω ζήσεις σε πολύ χειρότερες εποχές και για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, αλλά και για την απλή διαβίωση του ανθρώπου.
-ΓΝΩΡΙΖΩ επίσεις ότι θα ζήσω και σε επόμενες εποχές που πιθανα να είναι χειρότερες απο τη σημερινή, πιθανά να είναι καλύτερες.
Το τι θα είναι, αυτό εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο μένα, μιάς και όλα τα παραπάνω είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ.
-Υπάρχει τόσος πολύς πλυθησμός επάνω σε αυτόν το πλανήτη, που αναρωτιέμαι: "πόσοι απο όλους μας είναι εσωτεριστές, ή ασχολούνται με τη μεταφυσική, ή έχουν ανησυχίες παρόμοιες με τις δικες μου";;;
Και απαντώ: "λίγοι, πολύ λίγοι σε σχέση με το σύνολο".
Είναι όλοι όμως στο ίδιο σημείο;;;
Οχι δεν είναι.
Τι είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς απο τους υπόλοιπους του "δικου μας" συνόλου;;;
Πιστεύω μου είναι λοιπόν, ότι για να απασχολήσει κάποιος το μυαλό του και πολύ περισότερο για να αφιερώσει χρόνο στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, θα πρέπει να είναι απο εκέινους τους ανθρώπους-ΨΥΧΕΣ που στο παρελθόν είχαν ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τον εσωτερισμό, που είχαν μπέι στην ΑΤΡΑΠΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ. Αλλιώς δεν εξηγήτε...
Τώρα το πόσο "μπροστά" είναι κάποιος, πάλι εξαρτάτε απο το τί έκανε στις προβιωτές του. 'Οσο πιο πολύ ασχολήται με το θέμα, τόσο πιό πολύ στις επόμενες σαρκώσεις του που έρχονται θα είναι όλο και πιό "γεμάτες" απο τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.
Αν λοιπόν είναι μια "δουλειά" που ξεκινά κάποιος απο προηγούμενες σαρκώσεις, λογικό το βρίσκω να τις προχωρήσει στις επόμενες, μέχρι να τις φέρει εις πέρας. Κάτι σαν και τη ζωή που ζούμε στη καθημερινότητά μας προσπαθώντας να χτίσουμε π.χ ένα σπίτι!
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνει απο τη μιά στιγμή στην άλλη, όμως ΚΑΠΟΙΑ μέρα ξεκινάμε απο τα ΘΕΜΕΛΙΑ και για μέτρα φίλε μου, πόσες μέρες και πόσες νύχτες περνάνε μέχρι να φτάσουν οι εργασίες στο ΑΕΤΩΜΑ;;;
Στο συμβολισμό μου βάλε όπου ΜΕΡΑ= ΣΑΡΚΩΣΗ, όπου ΝΥΧΤΑ=ΘΑΝΑΤΟΣ ή και το αντίθετο, δε με πειράζει ΚΑΘΟΛΟΥ η σειρά, και θα δείς τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ να βρίσκεται σε κάποιο στάδιο των "εργασιών" του "χτισιματος του σπιτιού", του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.
'Αλλοι φίλε μου είναι στο ΙΣΟΓΕΙΟ, άλλοι ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ, άλλοι ΣΤΟ ΔΩΜΑ, άλλοι ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ...
Και φυσικά υπάρχουν οι πολλοί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ, καν τις εργασίες τους.
Μην σε ανχώνει λοιπόν τίποτα... όλα όσα είναι να γίνουν, θα γίνουν και μάλιστα θα γίνουν στο ΣΩΣΤΟ για σένα χρόνο...
Θα ήθελα πολύ σε βοήθησαν οι σκέψεις μου, έχω και πολλές πολλές ακόμα και έχουμε εμπρός μας τον χρόνο, τον οποίον ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τον χρησημοποιούμε ΟΡΘΑ, για να τις ανταλλάξουμε...
Κέλσος
Κάποια στιγμή θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα και όσοι έχουν χτίσει το σπίτι τους θα πάνε να αναλάβουν μεγαλύτερα έργα, ενώ όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, θα παραμείνουν για να το ολοκληρώσουν. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι
theo_
Αλλα το πρώτο σημαντικό είναι ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ.
Μόνο τότε θα αναλλάβεις νέο έργο φίλε μου. Αλλά όλα αυτά, εγκυμωνούν κινδύνους, ΠΡΟΣΕΧΕ...
Κέλσος
Καταρχην θελω να πω οτι δεν ειπαρχει αμαρτια(κατα την γνωμη μου παντα!),τουλαχιστον οχι οπως την γνωριζουμε εμεις και επισεις δεν εχει σχεση η κολαση η ο παραδεισος με τα αμαρτηματα καθε αυτα.
Στην κολαση η στον παραδεισο(αν ειπαρχουν τελικα) παει αυτοσ που ειναι καλος ανθρωπος η κακος αντιστοιχα.
Βεβαια θα μου πειτε:"Και ποιος ειναι ο καλος η κακος ανθρωπος;"
Κατα την γνωμη μου "καλος" σε γενικες γραμμες ειναι αυτος που η ψυχη του ειναι "καλη" δεν πειραζει ανθρωπο χωρις λογο και γενικα για να μην μακρηγορω δεν εχει καμια σχεση με τις γενικες αμαρτιες του τυπου:
Νυστευω,δεν κανω ερωτα πριν τον γαμο,δεν βριζω κτλ
Αυτα ειναι παιδιαριστικες χαζομαρες!!
Αν η ψυχη σου δεν ειναι μαυρη,δεν εισαι μοχθηρος γενικα αν δεν εχεις κακια(οσο αυτο ειναι δυνατο βεβαια,ανθρωποι ειμαστε) πας στον "παραδεισο" η αντιστοιχα στην "κολαση"
Τωρα το νεο ερωτημα που γεννιεται ειναι αν ειπαρχουν αυτα τα δυο.
Κατα την γνωμη μου μαλλον οχι,τουλαχιστον οχι οπως τα ξερουμε.αλλιως πως ειναι δυνατον να εξηγησουμε την υπαρξη πνευματων(κατι που πυστευω ακραδαντα) και αφου υπαρχουν γιατι δεν ειναι σε ενα απο τα δυο μερη?
Για να τελειωνω θελω να πω οτι σημερα πιστεθουμε σε παραμυθακια,και αυτο γιατι μας τα μετεφεραμ ανθρωποι που τοτε δεν ευτανε το μυαλο τους
μακρια,η τα ειπαν ετσι για να τα καλαβουν οι τοτε ανθρωποι με αποτελεσμα να τα παρουμε και εμεις.Τελος συνεχιζω και πιστευω στον θεο
(οτι και αν ειναι αυτο) αλλα με ποιο ρεαλιστικο τροπο χωρις να μασαω κουτοχορτο!
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
THE TRUTH IS OUT THERE :)

Κέλσος ο Φιλαλήθης
τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σου.
Είμαι καινούριος και γοητευμένος από το Esoterica.gr.
Είναι πολύ σημαντική η " τακτοποίηση " που πρεσβεύεις
και αξιοζήλευτη πραγματικά η προσπάθεια που γίνεται
σε αυτόν εδώ τον χώρο προς αυτή την κατεύθυνση.
Σίγουρα οι συντονιστές και τα παλαιότερα μέλη
έχετε ένα λόγο παραπάνω σε έναν χώρο που είναι
κατά κάποιο τρόπο το πνευματικό δικτυακό σπίτι σας.
Όμως...
μερικές φορές είναι τελείως διαφορετική υπόθεση
η προσέγγιση ενός θέματος από την αρχή και με άλλο τρόπο-αέρα
από την πρόσθεση απλώς και μόνο μιας άποψης - ακόμα και καινούριας
σε ένα θέμα που έχουν ήδη καταχωρηθει μεγάλος αριθμός απαντήσεων.
Είναι λεπτή έννοια η διαφορά στην παραπάνω σκέψη
αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με καταλαβαίνεις/ετε.
Συμφωνώ απόλυτα ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις
μπορεί να είναι άχρηστο και χαωτικό να ανοιχτεί ένα καινούριο τόπικ
ίδιο η παρεμφερές με ένα άλλο
όμως υπάρχουν και περιπτώσεις (και μιλώ από εμπειρία)
που κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα ήταν άχρηστο
αλλά ίσως να ήταν και αναγκαίο.
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι αυτό το φόρουμ
έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με πολλά άλλα.
Ότι δηλαδή έχει και έναν επιπρόσθετο και κυρίαρχο ίσως
ρόλο - αυτόν της γνώσης, πέραν από αυτόν της επικοινωνίας
και έτσι είμαι και εγώ σχετικά διχασμένος ως προς τις απόψεις μου
γιατί δεν θα ήθελα να κρύψω ότι μέχρι τώρα
πίστευα σημαντικότερα τα στοιχεία της κατάθεσης ψυχής-γνώσεων
και της ανανέωσης από αυτό της τακτοποίησης.
Εν τέλει πάντως δεν θα ήθελα με τίποτα να χαρακτηριστούν
σαν οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης οι παραπάνω σκέψεις μου
και σε αντίθεση θα ήθελα να μου καταλογίσετε τις καλύτερες των προθέσεων
ΦΙΛΕ isoropisti ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
ΑΣΦΛΑΩΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ.
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΤΟΠΙΚ Η ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΩΧΕΥΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΘΩΡΑΣ ΟΜΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ...
ΑΠΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ...
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
1)ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ,ΑΠΟΡΙΕΣ Η ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ).
ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΙΚ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΡΙΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟΠΙΚ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΟΥ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ!!!
2)ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ ΘΕΜΑ,ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΚΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΛΙΓΟ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΘΕΜΑ Π.Χ. "ΕΞΩΓΙΗΝΟΙ,ΝΕΡΑΙΔΕΣ,ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,ΚΑΛΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ,ΓΕΤΙ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?" ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ ΜΕΤΑ!!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΕΙΣΘΕΙ Η ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΛΟΥΘΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,ΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΠΙΚ ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ Η ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ Η/Υ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΝΕΤΚΑΦΕ ΤΩΡΑ.ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ.ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ, ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
Kάθε νέο μέλος και κυρίως πολύ νεαρής ηλικίας βρίσκει το esoterica στις μηχανές αναζήτησης..
Λίγοι είναι αυτοί που πρώτα διαβάζουν τι είναι το esoterica και μετά απαντούν. Και αυτό γιατί οι μηχανές αναζήτησης τους βγάζουν κατευθείας μέσα στο τόπικ. Οπότε μετά πηγαίνουν στην αρχική σελίδα και κάνουν την εγγραφή... Οπότε αρχίσουν την δημιουργία τόπικ...
Γνώμη μου είναι η εξής....
Οταν κάποιο μέλος θελήσει να ανοίξει τόπικ να το ανοίγει αλλά να μην δημιουργείται...
Να ενεργοποιείται απο κάποιον συντονιστή εφόσον κρίνει οτι δεν υπάρχει αλλο παρόμοιο ή δεν θίγει τις δεοντολογίες του esoterica.
Φυσικά θα ακολουθεί προσωπικό email οπου θα επεξηγεί τους λόγους μην δημιουργίας του τοπικ.
Ετσι λοιπόν θα αποφεύγονται τα περισσότερα άσχετα τόπικ καθώς και κλειδώματα. Η αλήθεια είναι οτι θα έχετε πρόβλημα απο κάποιο μέλος αν δεν του δημιουργήσετε το τόπικ για κάποιους λόγους που εκείνος θεωρήσει ``άδικους`` και σας κατηγορήσει για ``σκόπιμη μη ελευθερία σκέψεων``.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
allzzaro
"Οταν κάποιο μέλος θελήσει να ανοίξει τόπικ να το ανοίγει αλλά να μην δημιουργείται...
Να ενεργοποιείται απο κάποιον συντονιστή εφόσον κρίνει οτι δεν υπάρχει αλλο παρόμοιο ή δεν θίγει τις δεοντολογίες του esoterica."
Αυτή η ιδέα είναι δυνητικά πολύ καλή! Βέβαια, όπως λες κι εσύ, μπορεί να εμπεριέχει κάποιους "κινδύνους" ή να δημιουργήσει άλλα προβλήματα... Μπορούμε να κάνουμε όμως σίγουρα μία διευρεύνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
mariha2912, εύχομαι να έχεις σύντομα έναν πιο "βολικό" τρόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο!
Θέλω να ευχαριστήσω τον isoropisti για τα καλά του λόγια, για το ήθος και την "στερεότητα" που αποπνέουν οι απόψεις τους καθώς και για τη διάθεση συμμετοχής του!
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Είδα απανωτά 6 κλειδώματα στο παράξενο αυτό το necronomikon κάπως έτσι...με το ιδιο ακριβώς θέμα.
Καλά την ιδια ώρα 6 διαφορετικά μέλη σκέφθηκαν το ιδιο τόπικ??
Καλά πως γίνεται αυτό???
Είναι αδύνατον δεν το πιστεύω οτι 6 διαφορετικά μέλη σκέφθηκαν να ανοίξουν το ιδιο τόπικ.
Είχαν συννενοηθεί μεταξύ τους??? ή είναι το ιδιο πρόσωπο...??
Εμένα η απορία μου είναι γιατί το κάνουν???
Τι κερδίζουν????
Τώρα ολα αυτά τα θέματα που ευλόγως κλειδώνονται καλό θα είναι να μην υπάρχουν. Μπαίνοντας στα τόπικ η θέα τους καλύπτει ολα τα αλλά ενδιαφέροντα και μας προκαλεί δυσφορία.
Edited by - allzzaro on 23/01/2004 17:47:22
quote:
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΕΙΣΘΕΙ Η ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΛΟΥΘΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,ΑΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΠΙΚ ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ Η ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ Η/Υ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΝΕΤΚΑΦΕ ΤΩΡΑ.ΜΠΑΙΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ.ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ, ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!!
Το μέλος mariha2912 έχει απόλυτο δίκαιο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για πολλούς ανθρώπους για να τον χαραμίζουν σε ανούσιες, ανέξοδες αντιπαραθέσεις, άσχετες με τον τίτλο του topic που άλλο υπόσχεται ότι θα συζητηθεί και αλλού καταλήγει. Και ακόμη περισσότερο είναι ανόητο να συνεχίζεται ένα topic που αποδεδειγμένα υπάρχει ήδη ενεργό σε άλλο σημείο.
Η δική μου πρόταση είναι να γίνει μια επιπλέον επιμέρους δημιουργία υποκατηγοριών μέσα στις μεγάλες κατηγορίες, π.χ. στο forum ΠΑΡΑΞΕΝΟ να υπάρχουν επιμέρους υποκατηγορίες που να διαχωρίζουν όλο αυτό το μεγάλο τομέα σε 8-10 διαφορετικές υποκατηγορίες, κι όπου εκεί μέσα θα υπαρχουν ταξινομημένα και ομαδοποιημένα όλα τα topics. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στις άλλες μεγάλες κατηγορίες. Με αυτόν τον τρόπο ένας νέος επισκέπτης θα μπορεί να επισκεφτεί την υποκατηγορία που τον ενδιαφέρει κι εκεί θα έχει μεγάλες πιθανότητες να δει στα πρώτα 20-30 topics αυτό που τον ενδιαφέρει και συνεπώς να μην κάνει το λάθος να δημιουργήσει νέο topic.
Το είχα θέσει και παλιότερα. Ξέρω ότι είναι μεγάλος μπελάς αλλά τώρα που έχει μεγαλώσει πολύ το forum ίσως γίνεται απαραίτητο.

quote:
Είδα απανωτά 6 κλειδώματα στο παράξενο αυτό το necronomikon κάπως έτσι...με το ιδιο ακριβώς θέμα.
Καλά την ιδια ώρα 6 διαφορετικά μέλη σκέφθηκαν το ιδιο τόπικ??
Αυτό κι αν θα ήταν σύμπτωση αγαπητέ μου allzzaro!
Αν και στην πραγματικότητα έχει συμβεί στο παρελθόν, με το θέμα των Εψιλον (εξού και η επιμονή του κλειδώματος των θεμάτων αυτών, αφού ξεφυτρώνουν με επιδημιακό τρόπο...![]()
), όπου σε μία μέρα είχαν ανοίξει από διαφορετικά άτομα τουλάχιστον 3-4!!!
Στην περίπτωση του "Νεκρονομικόν" όμως, τα κλειδωμένα τόπικ που είδες δεν ανοίχτηκαν όλα την ίδια μέρα, απλά ξεθάφτηκαν (δες το μήνυμα απάντηση που έγραψα στο πιο φρέσκο από αυτά:
necronomicon... )
και δωθήσης της ευκαιρίας κλειδώθηκαν και κάποια παλιότερα, τα οποία είτε ήταν διπλά, είτε δεν είχαν παρά 2-3 απαντήσεις. Πάντως, σχετικά με το κλείδωμα διπλών - τριπλών θεμάτων, συνήθως γίνεται κάποια επιλογή, ώστε να παραμίνει ενεργό το θέμα εκείνο, το οποίο έχει να προσφέρει τα περισσότερα στις ομάδες συζητήσεων.
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
quote:
Στην περίπτωση του "Νεκρονομικόν" όμως, τα κλειδωμένα τόπικ που είδες δεν ανοίχτηκαν όλα την ίδια μέρα, απλά ξεθάφτηκαν (δες το μήνυμα απάντηση που έγραψα στο πιο φρέσκο από αυτά:
Ναί δεν ανοίχτηκαν την ιδια μέρα.
Αυτο σημαίνει οτι δεν ανοίχτηκαν επίτηδες???![]()