- Η τεχνολογία των αρχαίων(!) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Από ό.τι φαίνεται είχαν κάποια αυτοματοποιημένα μηχανήματα. όπως τον Τάλω το Ρομπότ {που πληροφορίες θα βρείτε: http://www.asxetos.gr/article.aspx?i=358}. Ο αριθμός Φ επίσης και η εφαρμογή του δείχνει υψηλή τεχνολογική γνώση.
Σε άλλο forum άκουσα την άποψη ότι ίσως παλαιότερα υπήρχε ανεπτυγμένος πολιτισμός, αλλά κατεστράφη από όπλα μαζικής καταστροφής. Καλή άποψη αυτή...
Περιμένω να δώ τι θα πείτε και εσείς...
Η φράση
quote:
άκουσα την άποψη ότι ίσως παλαιότερα υπήρχε ανεπτυγμένος πολιτισμός, αλλά κατεστράφη από όπλα μαζικής καταστροφής. Καλή άποψη αυτή...
αποτελεί το τέλειο άλλοθι για την ανυπαρξία τέτοιων πολιτισμών, "προηγμένης τεχνολογίας".
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Agnostic ΛΕΣ...
quote:
οι μύθοι είναι μύθοι
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΥΘΟΣ...
ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΣ...
quote:
Ειναι λάθος να τους θεωρούμε πραγματικότητες. Αλλο η ιστορία και άλλο η μυθολογία. Αν υπήρχαν προηγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί στην αρχαιότητα θα είχαμε βρει και τα ανάλογα ευρήματα.
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ???
Η ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ???
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΥΡΩΝ???
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΣ.......![]()
![]()
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ excellent ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ excellent....![]()
![]()
![]()

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
Ποτέ δε ξέρεις.......
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο Ευστράτιος ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΜΥΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ .
quote:
Σε άλλο forum άκουσα την άποψη ότι ίσως παλαιότερα υπήρχε ανεπτυγμένος πολιτισμός, αλλά κατεστράφη από όπλα μαζικής καταστροφής. Καλή άποψη αυτή...
ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΝ ΠΑΛΙ?.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΑΠ ΟΣΟ
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ.
quote:
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΥΘΟΣ...
Μύθος ειναι η αφηγηματική διήγηση μιας φανταστικής ιστορίας που συνήθως προσπαθεί να δώσει και κάποια διδάγματα. Μπορεί να περιέχει κάποια πραγματικά γεγονότα σε διαφορετικό βαθμό κάθε φορά αλλά πάντα θα υπάρχει και η υπερβολή ή το υπερφυσικό/φανταστικό στοιχείο σε αυτόν(αυτή είναι και η γοητεία των μύθων άλλωστε-ότι ξεφεύγουν από την πεζή πραγματικότητα). Οι μύθοι αποτελούν έναν αλληγορικό τρόπο να περιγράψει κανείς μια κατάσταση.
quote:
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ???
Η ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ???
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΥΡΩΝ???
Δεν θα το'λεγα. Μηχανήματα σαν τον "υπολογιστή" των Aντικυθύρων μπορούν να κατασκευαστούν από έναν ή περισσότερους εφευρέτες με ευρηματικό μυαλό και φαντασία. Με κάποια μεμονομένα προχωρημένα για την εποχή τους μηχανήματα δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν προηγμένο τεχνολογικά πολιτισμό γενικά. Ειδικα για πυρηνικά όπλα δεν είναι δυνατό να μιλάμε. Είναι γνωστα τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι. Το πιλούμ στο στερνούμ που λέει και στο Asterix![]()
Το ίδιο ισχύει και για τις πυραμίδες. Ευρηματικότητα, σχεδιο, τεχνική, πολλά εργατικά χέρια και έτοιμη η Πυραμιδούλα. Κάπου είχα διαβάσει και τον τρόπο που τις χτίζανε. Χρησιμοποιούσανε έλκυθρα από ότι θυμάμαι για να κουβαλήσουν τις μεγάλες πέτρες, αφού πρώτα βρέχανε και την άμμο για να γλιστράει πιο γρήγορα το έλκυθρο. Φυσικά ούτε αυτά αποτελούν υψηλή τεχνολογία.
Τι εννοείς "ιερή γεωμετρία"? Δεν το έχω ξανακούσει περα απο κάτι αρλούμπες του Λιακό που λέει τελευταία. Πάντως ευρηματικά μαθηματικά μυαλά σαν τον Θαλή και τον Πυθαγόρα σίγουρα δεν αποτελούν υψηλή τεχνολογία.
quote:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Τροία μύθος ήταν ,πριν ανακαληφθεί.
Σωστά φίλε Ευστράτιε, άλλωστε είπα ότι και στους μύθους μερικές φορές υπάρχουν αληθινά δεδομένα. Είναι πιθανό να υπάρχει μια πόλη που αναφέρεται σε ένα μύθο. Ομως ο Δράκος π.χ. που σκότωσε ο Περσέας(τυχαίο παράδειγμα άλλου μύθου) για να σώσει την καλή του(μου διαφεύγει το όνομα της τώρα) είναι αδύνατο να υπήρξε ποτέ.
Ο τρωικός πόλεμος και η πόλη της Τροίας είναι πραγματικά δεδομένα. Ο μύθος εγκειται σε στοιχεία όπως οι παρεμβάσεις των Θεών στον πόλεμο αλλά και στο ίδιο το κίνητρο του πολέμου(σιγά μην πολεμάγανε χιλιάδες αχαιοί για τα κάλη της Ελένης
- έχει κι αλλού πορτοκαλιές-).
quote:
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΣ.......
Τελικά έχει κάνει μεγάλο σουξέ αυτή η υπογραφή μου με την Ακρόπολη![]()
![]()

Εδώ και μερικές δεκαετίες οι δυτικοί μελετητές έχουν τοποθετηθεί σε μία οπτική γωνία, όσον αφορά τη θεώρηση της έννοιας "Μύθος", που διαφέρει σημαντικά από αυτή του υλισμού και θετικισμού που χαρακτήριζε τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα. Αντί να αντιμετωπίζουν τον μύθο, όπως οι προγενέστεροί τους, από τη συνηθισμένη πια άποψη, δηλ. σαν παραμύθι, φανταστική ιστορία, οι σύγχρονοι μελετητές τον έχουν δεχθεί έτσι όπως ακριβώς τον θεωρούσαν και τον αντιλαμβάνονταν στις αρχαίες κοινωνίες. Σ΄ αυτές ο Μύθος γενικά ορίζει μία αληθινή ιστορία, μία ανώτερη πραγματικότητα η οποία έχει ανεκτίμητη αξία γιατί θεωρείται ιερή, σημαντική και παραδειγματική για να την μιμούνται οι μεταγενέστερες γενεές.
Σήμερα ο ερευνητής και μελετητής των αρχαίων παραδόσεων αντιλαμβάνεται τον μύθο σαν μία πρωταρχική αληθινή ιστορία, γεμάτη συμβολισμούς, ηθικά διδάγματα και εσωτερικές γνώσεις. Σήμερα λοιπόν, ο μύθος για τον μορφωμένο ερευνητή του φαινομένου των ανθρώπινων κοινωνιών, αποτελεί ένα κώδικα κρυπτογραφημένων γνώσεων, ένα αρχετυπικό μοντέλο της ανθρώπινης εξέλιξης κι ακόμα της Κοσμογονίας, της Θεογονίας και της Ανθρωπογένεσης.
Ο μύθος είναι μια πολιτιστική πραγματικότητα, πολύπλοκη και πολύπλευρη, που μπορεί να αντιμετωπιστεί και να ερμηνευτεί από πολυάριθμες και συμπληρωματικές όψεις, από την φυσική ως την ψυχολογική και πνευματική, περνώντας από την αστρολογική που εξηγεί την πορεία του ανθρώπου στη γη και στο ηλιακό σύστημα.
Πάντως ο καλύτερος ορισμός θα ήταν αυτός που θεωρεί τον μύθο σαν μια ιερή ιστορία, μία ψυχολογική πραγματικότητα. Διηγείται μια ιστορία που συνέβη σ έναν πρωταρχικό χρόνο, σε μία υπερκόσμια αρχική χωροχρονική διάσταση.
Μπορούμε να προσδιορίσουμε ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία του μύθου και να επισημάνουμε ότι ο μύθος, όπως βιώνεται και γίνεται αντιληπτός από τις αρχαίες και σύγχρονες παραδοσιακές κοινωνίες, αποτελεί την Ιστορία των πράξεων των υπερφυσικών Οντοτήτων. Η ιστορία αυτή θεωρείται αληθινή και ιερή, ο μύθος αναφέρεται σε μία δημιουργία και διηγείται πώς κάτι ήρθε στην ύπαρξη ή πώς καθιερώθηκε μία συμπεριφορά, ένας θεσμός, μία πόλη ένας τρόπος εργασίας κ.λ.π.
Γι αυτό ακριβώς το λόγο οι μύθοι αποτελούν παραδείγματα της κάθε σημαντικής πράξης. Γνωρίζοντας τον μύθο κανείς, γνωρίζει και την "αρχή" των πραγμάτων και επομένως κατορθώνει να τα ελέγχει με τη συνείδησή του.
Τέλος μπορούμε να πούμε ότι ο μύθος είναι κάτι ζωντανό που επιτρέπει να αναβιώσουμε μία πρωταρχική πραγματικότητα και που ανταποκρίνεται σε μία βαθιά θρησκευτική ανάγκη.
Στο μεγαλύτερό της μέρος η αρχαία ελληνική μυθολογία ενσωματώνεται στην επική ποίηση. Ο Όμηρος και ο Ησίοδος είναι, στην ουσία, η παράδοση των αρχαίων Ελλήνων και οι δικές μας κύριες μυθολογικές πηγές.
http://www.nea-acropoli.gr/civilizations/europe/hellas/myths_hellas.htm
Στράτος
quote:
Δεν θα το'λεγα. Μηχανήματα σαν τον "υπολογιστή" των Aντικυθύρων μπορούν να κατασκευαστούν από έναν ή περισσότερους εφευρέτες με ευρηματικό μυαλό και φαντασία. Με κάποια μεμονομένα προχωρημένα για την εποχή τους μηχανήματα δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν προηγμένο τεχνολογικά πολιτισμό γενικά. Ειδικα για πυρηνικά όπλα δεν είναι δυνατό να μιλάμε. Είναι γνωστα τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι. Το πιλούμ στο στερνούμ που λέει και στο Asterix
Το εντυπωσιακό με υπολογιστή των Aντικυθήρων είναι ότι ο μηχανισμός του αποτελείται από γρανάζια τα οποία εφευρέθηκαν αρκετούς αιώνες αργότερα συν το ότι θεωρείται ως ημερολογιακό υπολογιστικό μηχάνημα του Ήλιου και της Σελήνης.Άρα δεν μπορούμε να πούμε εύκολα ότι ήταν μια "φλασία" του κατασκευαστή γιατί απαιτούνταν πολύ προηγμένες για την εποχή γνώσεις.![]()
Συμφωνώ βέβαια στο ότι με κάποια μεμονομένα προχωρημένα για την εποχή τους μηχανήματα δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν προηγμένο τεχνολογικά πολιτισμό γενικά.![]()
Τώρα για τα πυρηνικά....τι να πω.![]()
![]()
quote:
Το ίδιο ισχύει και για τις πυραμίδες. Ευρηματικότητα, σχεδιο, τεχνική, πολλά εργατικά χέρια και έτοιμη η Πυραμιδούλα. Κάπου είχα διαβάσει και τον τρόπο που τις χτίζανε. Χρησιμοποιούσανε έλκυθρα από ότι θυμάμαι για να κουβαλήσουν τις μεγάλες πέτρες, αφού πρώτα βρέχανε και την άμμο για να γλιστράει πιο γρήγορα το έλκυθρο. Φυσικά ούτε αυτά αποτελούν υψηλή τεχνολογία.
Επετρεψέ μου να διαφωνίσω για τις πυραμίδες.
2.589 χρόνια πΧ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να χτίσεις με απόλυτη ακρίβεια τόσο μεγάλα οικοδομήματα (πέρα απο τις μαθηματικές και αστρολογικές αναλογίες).Τώρα όσο αφορά τον τρόπο ακόμα τον ψάχνουν αν δεν κάνω λάθος.
quote:
Τι εννοείς "ιερή γεωμετρία"? Δεν το έχω ξανακούσει περα απο κάτι αρλούμπες του Λιακό που λέει τελευταία. Πάντως ευρηματικά μαθηματικά μυαλά σαν τον Θαλή και τον Πυθαγόρα σίγουρα δεν αποτελούν υψηλή τεχνολογία.
Για τους αρχαίους ναούς λένε ότι ήταν χτισμένοι πάνω σε ενεργειακά σημεία και σχηματίζουν τρίγωνα μεταξύ τους.Τα σημεία δλδ μόνο τυχαία δεν ήταν και δεν είναι μόνο θέμα μαθηματικών.
Υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν την αρχαιότητα γενικά ,που οι "απαντήσεις" που δίνονται χωρίς να είναι παράλογες ή μη επιστημονικα τεκμηριομένες ,εμένα δε με καλύπτουν.
Και δεν εννοώ ότι οι απαντήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν εξωγήινους ,ομάδες Ε και τα σχετικά.
Στράτος
quote:
Για τους αρχαίους ναούς λένε ότι ήταν χτισμένοι πάνω σε ενεργειακά σημεία και σχηματίζουν τρίγωνα μεταξύ τους.Τα σημεία δλδ μόνο τυχαία δεν ήταν και δεν είναι μόνο θέμα μαθηματικών.Υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν την αρχαιότητα γενικά ,που οι "απαντήσεις" που δίνονται χωρίς να είναι παράλογες ή μη επιστημονικα τεκμηριομένες ,εμένα δε με καλύπτουν.
Και δεν εννοώ ότι οι απαντήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν εξωγήινους ,ομάδες Ε και τα σχετικά.
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Ευστράτιος ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ..![]()
![]()
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ....
ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΔΕΔΟΜΕΝΟ...
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ....
http://www.crystalinks.com/ancientaircraft.html
http://www.crystalinks.com/sirius.html
ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ...
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ(ΕΧΕΙ ΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ![]()
)
ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!

quote:
http://www.geocities.com/sfetel/gr/ancient_g.htm
Οντως ο υπολογιστής των Aντικυθήρων μοιάζει να είναι ένα ιδιαίτερο τεχνολογικό επίτευγμα αλλά μάλλον δεν είναι. Δηλ αν δούμε τι άλλες κατασκευές/ εφευρέσεις έχουμε μέχρι ή γύρω στην εποχή που χρονολογείται (1ος αιώνας πΧ) θα βρούμε αρκετά στοιχεία
πχ. Οι πρώτες αναφορές για την χρήση αστρολάβου είναι από τον Έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο (190 - 124 π.Χ.) Γνωστός έγινε ο αστρολάβος που χρησιμοποιούσε ο Απολλώνιος τον 3ο αιώνα αλλά και ο σφαιρικός αστρολάβος που χρησιμοποιούσε ο Εύδοξος τον 4ο αιώνα.
Και ας μην ξεχνάμε και τον Αρχιμήδη, τον Κτησίβιο κλπ. Λίγο αργότερα, έχουμε τον Ηρωνα τον Αλεξανδρέα και πάει λέγοντας. Δηλ υπάρχει μια συνέχεια, δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά.
Τώρα, με αφορμή αυτά (και πολλά σύγχρονα αλλά και παλιότερα έργα-εφευρέσεις) να μιλάμε για εξελιγμένη τεχνολογία των αρχαίων, είναι μάλλον παράτολμο.
Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μηχανικών ήταν σίγουρα οι Μινύες. Τα έργα τους σπουδαία και σίγουρα δεν ανήκουν στην μυθολογία παρόλο που τους βλέπουμε σήμερα σχεδόν ως μυθολογικά όντα.
Από την ελληνική μυθολογία το πιό ενδιαφέρον πρόσωπο (εφευρέτη-τεχνολόγου) είναι σίγουρα ο Ηφαιστος. Μετά έρχεται ο Δαίδαλος.
Οι σχετικοί μύθοι τους όπως έχουν φτάσει σε μας χρειάζονται προσεκτική ερμηνεία για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τα πιθανά ιστορικά στοιχεία από τα μυθικά.
quote:
Ομως ο Δράκος π.χ. που σκότωσε ο Περσέας(τυχαίο παράδειγμα άλλου μύθου) για να σώσει την καλή του(μου διαφεύγει το όνομα της τώρα) είναι αδύνατο να υπήρξε ποτέ
Ασχετο σχόλιο. Πώς να ξεκίνησε ο μύθος για τον δράκο -και η συγκεκριμένη περιγραφή του- (σε όλες σχεδόν τις μυθολογίες παλιότερες και νεώτερες);
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ....http://www.crystalinks.com/ancientaircraft.html
http://www.crystalinks.com/sirius.html
Αγαπητέ Horus και για τα δύο θέματα (ιερογλυφικά στον ναό της Αβύδου και για τον Σείριο και την ευθυγράμμιση των πυραμίδων) υπάρχουν παλιότερα θέματα στο "Παράξενο". Το πρώτο θα το βρεις ανάμεσα στις 10 πρώτες σελίδες υποθέτω. Το συζητούσαμε μέχρι πρόσφατα.
Για το δεύτερο θέμα επειδή είναι παλιότερο να σου δώσω το τόπικ (Ταϋγετος) που το έχω κρατήσει επειδή κάναμε μια έρευνα τότε με τον ALOS αλλά την σταματήσαμε κάποια στιγμή, οπότε όποιος μπορεί να συνδράμει είναι ευπρόσδεκτος...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3237
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ???

quote:
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Ostria ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ??
ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ???
Τι να σου πω αγαπητέ Horus. Το πιό λογικό είναι να πρόκειται για φυσικό σχήμα. Μία άλλη υπόθεση είναι να πρόκειται για λαξεμένη πυραμίδα, δηλ. να έχουν λαξεύσει την πέτρα εξωτερικά ως προς τις πλευρές που ρίχνουν την σκιά στην πεδιάδα. Αλλά γιατί να μπουν σε αυτόν τον κόπο; (και δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι σε τέτοιο υψόμετρο).
Μια σκέψη που έκανα παλιότερα είναι ότι για να μπουν στον κόπο θα πρέπει να υπήρχε σοβαρός λόγος. Ισως λοιπόν να σχετίζεται με κάποια καταστροφή (πχ με τον μύθο του Φαέθωνα) ή με κάποιο άλλο σχετικό περιστατικό σχετικό που αφορούσε τον ήλιο και παραλίγο να καταστρέψει την γη. Για να εξασφαλίσουν λοιπόν την κανονική πορεία του άρματος του ήλιου (ανάβαση/ανατολή -κατάβαση/δύση) έτσι όπως την έβλεπαν από την πεδιάδα κάτω, να αποφάσισαν να τον βοηθήσουν λαξεύοντας την πυραμίδα της κορυφής (η ράχη που οδηγεί στην πυραμίδα ονομάζεται Αλογοράχη και αυτό κάτι σημαίνει), ή και να το έκαναν για να μπορούν να παρατηρούν από χαμηλά την ομαλή ανατολή και δύση του σε δεδομένες ημερομηνίες (κάτι σαν εξ αποστάσεως αστρονομικό παρατηρητήριο). Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί πάνω υπήρχε και πανάρχαιος βωμός του ηλίου.
Ολα αυτά βέβαια είναι ικασίες...
-Arthur C. Clarke-
quote:
Ασχετο σχόλιο. Πώς να ξεκίνησε ο μύθος για τον δράκο -και η συγκεκριμένη περιγραφή του- (σε όλες σχεδόν τις μυθολογίες παλιότερες και νεώτερες);
Δε γνωρίζω. Να υποθέσουμε ότι επειδή οι δίαφοροι λαοί έχουν κοινούς προγόνους άρα θα υπάρχουν και κοινά σημεία στους μύθους τους-που πράγματι έχουν ομοιότητες ορισμένες μυθολογίες-.
Οι δράκοι ξερνάγανε φωτιά. Ισως να είναι η πολύ παλιά ανάμνηση έκρηξης ηφαιστίων που μεταδόθηκε στις επόμενες γενιές? Ισως κάποιος μετεωρίτης? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Εσύ είσαι η ερευνήτρια διαφώτισέ μας με τα link τα τρελά![]()
![]()

Νομίζω ότι η πρώτη προσέγγισή σου βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ιπτάμενο "τέρας" που πετάει φλόγες από το στόμα και τρομοκρατεί τους ανθρώπους, προς μετεωρίτη/κομήτη μου κάνει και μένα (δεν βγάζω έξω την ηφαιστειακή έκρηξη βέβαια).
Μάλλον θα ήταν καλύτερα να το συνεχίσουμε στο ενδιαφέρον θέμα που άνοιξε η φίλη simori για τα στοιχειακά, τις νύμφες, τις νεράϊδες και τα τέρατα.
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 09/03/2006 11:22:30
Για δείτε
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=690263&lngDtrID=253
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
quote:
Αν υπήρχαν προηγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί στην αρχαιότητα θα είχαμε βρει και τα ανάλογα ευρήματα.
Οχι απαραιτητα.Οταν φτιαχνανε το μετρο βρισκανε συνεχεια αρχαια αντικειμενα της κλασσικης κυριως εποχης της Αθηνας σε βαθος μεχρι και 15-20 μετρων.Πιο κατω δεν εχουνε σκαψει απο οσο ξερω.Αν σκαβανε τι θα βρισκανε?Εαν στα 15-20 μετρα βρισκανε αντικειμενα του 4ου-5ου αιωνα π.χ τοτε για να βρουνε αντικειμενα του 10.000 π.χ ποσο θα πρεπε να σκαψουνε?Δεν ξερω,μπορει και να μην ειναι πολυ,μπορει να ναι στα 50-100 μετρα π.χ αλλα δεν εχει σκαψει κανεις τοσο βαθια σε μεγαλη εκταση.
Στο Διον της Πιεριας εκει στους προποδες του ολυμπου σχεδον λενε οτι βρισκοταν η αρχαια πρωτευουσα που κατοικουσε και ο Διας σαν βασιλιας (οπως λεει και ο Διοδωρος).Σημερα εχουνε βρει ρωμαικα λουτρα αλλα και αρχαια ελληνικα ευρηματα.Για να βρουν ομως απομειναρια αυτης της μεγαλης πρωτευουσας ποσο θα πρεπε να σκαψουν?Θα επρεπε να ξεκινησουν να σκαβουν γι αυτον ακριβως τον σκοπο και κατι τετοιο βεβαια θα θελει και μεγαλη χρηματοδοτηση.Και δεν ειναι και ευκολο να αρχισεις να σκαβεις λακους βαθους 100 μετρων γυρω απο το χωριο του Διον ουτε βεβαια να φτιαχνεις συραγγες σε τετοιο βαθος.Ειναι σαν να φτιαχνεις ορυχειο και δεν ξερω αν ειναι εφικτο για εκει.Βλεπετε λοιπον οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Αν υπηρχε αυτος ο πολιτισμος θα πρεπει να ηταν την εποχη που τον αναγαγει ο Πλατωνας, δηλαδη το 10.000 π.χ περιπου με τον πολεμο Αθηνας-Ατλαντιδας.Αν και οι πρωτοι βασιλιαδες-θεοι Ουρανος,Ηρα,Κρονος κλπ μπορει να ηταν ακομη πιο παλια.
Για το τι ηταν αυτοι οι πολιτισμοι ακριβως και τι τεχνολογικη αναπτυξη ειχαν αυτο δεν μπορουμε να το ξερουμε.Παντως υπαρχουν πραγματι πολλα στοιχεια που συναγουν στο οτι καποια πραγματα στους μυθους ειχανε ιστορικη βαση.
Ισως μετα απο καποια χρονια οταν θα εχουμε πια την τεχνολογια για να μπορουμε να κανουμε scan το εδαφος για οτι υπαρχει εκει κατω να ανακαλυψουμε και την υπαρξη αυτων των πολιτισμων.
quote:
Ισως μετα απο καποια χρονια οταν θα εχουμε πια την τεχνολογια για να μπορουμε να κανουμε scan το εδαφος για οτι υπαρχει εκει κατω να ανακαλυψουμε και την υπαρξη αυτων των πολιτισμων
Εχω την εντύπωση ότι υπάρχει ήδη αυτή η δυνατότητα και ότι την έχουν χρησιμοποιήσει σε κάποιες έρευνες για θαμμένες αρχαίες πόλεις. Βέβαια δεν είναι εύκολο να πάρεις λεφτά για μια τέτοια έρευνα (που χρειάζεται την συμμετοχή δορυφόρων και ειδικών προγραμμάτων για την ανάλυση των χαρτογραφήσεων).
-Arthur C. Clarke-
Απορώ πως είναι δυνατον να πιστεύετε σε ιδεές όπως η πυρηνική καταστροφή ενός αρχαίου πολιτισμού. Υπάρχει κάποιος από εσάς ο οποίος κατασκευάζει κάτι και δεν το έχει αγοράσει έτοιμο; Ακόμα και ένα φαγητό για να προετοιμαστεί, να μαγειρευτεί και να καταναλωθεί (μαζί και το πλύσιμο των πιάτων) θέλει χρόνο. Πόσοι από εσάς το έχετε κάνει;
Πάρτε για παράδειγμα το εξής:
Το 1945 οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν την Ιαπωνία με Β29, κάποια από αυτά λόγω έλλειψης καυσίμων προσγειώθηκαν στην ΕΣΣΔ. Οι σοβιετικοί δεν είχαν κάτι παρόμοιο και θέλλησαν να το ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ. Πάνω από 10000 τεχνικοί και μηχανολόγοι εργάστηκαν σε αυτό το αντικείμενο. Μετά από 3 χρόνια δουλειάς κατασκευάσαν ένα αντίγραφο, το οποίο χρειάστηκε άλλα 2 χρόνια για να του φύγουν οι παιδικές ασθένειες και να γίνει πλήρως επηχειρησιακό!
Με λίγα λόγια για να κατασκευστή κάτι τόσο περίπλοκο τεχνολογικά και τόσο απόμακρο στην φυσική - μαθηματική σκέψη, χρειάζεται και η κατάλληλη ανθρώπινη δεξαμενή με τους ανάλογους τεχνικούς και μαθηματικούς - φυσικούς.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Πάρτε ένα τηλέφωνο τους γνωστούς σας που έχουν τελειώσει λύκειο (το 80% των νέων σήμερα έχει τελειώσει λύκειο) και ρωτήστε τους πως μπορούμε να κατασκευάσουμε ατομική βόμβα και πως μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν - αν και ΕΙΜΑΙ σίγουρος πως ούτε και εσείς ξέρετε. ΑΛΛΑ οι αρχαίοι με πολύ μικρότερη δεξαμενή σκέψης και τενολογίας τα είχαν καταφέρει. Ε ρε τι σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι εάν είναι να πουλήσουν βιβλία. Δεν φταίνε αυτοί, αλλά εσείς που τους πιστεύεται.
Τώρα στο θέμα την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αρχαίας τεχνολογίας. Πράγματι εάν έχεις χρόνο και κάποιους ανθρώπους να κάθονται και να σκέφτονται αλλάζει όλη η ιστορία. Το θέμα με τους Μυνήες είναι από τα πιο ωραία. Αλλά γιατί κάποιος να μην έχει την βασική τεχνολογία για να κατασκευάσει τον υπολογιστή των Αντικυθήρων; Δεν είναι παρά ένα κουτί με οδοντοτούς τροχούς που υπολογίζει την κίνηση των πλανητών. Δεν είναι κάτι δύσκολο για κάποιον που έχει τις ΒΑΣΙΚΕΣ γνώσεις. Για όλους τους υποίλοιπους είναι. Αν μάλιστα σας έλεγα ότι υπάρχουν αναφορές και για ΜΟΥΣΙΚΑ κουτιά μέχρι τα πρώτα βυζαντινά χρόνια και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι από λαούς ινδικούς και αναφέρουν ότι τα κουτιά αυτά ήρθαν από την Ανατολή; Γιατί κάποιος θα πρέπει να είναι σε θέση να κατασκευάσει βαλλίστρες και παλίντωτα, πρώιμες ατμομηχανές αλλά ΟΧΙ απλούς υπολογιστές όπως των Αντικυθήρων;
Όσο για τις θαμένες πόλεις. Ναι όντως ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αρχαίων συγγραφέων για κάποιες από αυτές και ΝΑΙ υπάρχουν οι τρόποι για να κοιτάξουμε μέχρι και 50 μέτρα κάτω από το έδαφος με τρελλή ακρίβεια - είτε με σεισμολογικό τρόπο είτε με ρανταρ υπεδάφους. Αλλά πριν προχωρήσουν όλα αυτά είσαστε σίγουροι ότι ξέρετε την πλήρη ιστορία την Ελλάδος από την προϊστορία μέχρι σήμερα; Αλήθεια για μεταφράστε μου τα ονόματα ΖΕΥΣ και ΔΙΑΣ στην νέα ελληνική μια και κάθε αρχαίο όνομα (όπως και τα δικά μας άλλωστε) είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΜΟΣ.
quote:
υπάρχουν οι τρόποι για να κοιτάξουμε μέχρι και 50 μέτρα κάτω από το έδαφος
πολυ περισσοτερο απο 50 μετρα με σεισμικη ανακλαση.![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!