- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Παραθέτει ομως.. europaios
`` Τις επεκτακτικές βλέψεις των ισραηλιτών θα τις φορτωθεί ο δημιουργός ``Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης πάροικοι Κρητών...και έσται Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων`` (Σοφονίας Β΄4-6)
Σύμφωνα με τον Σοφωνία ο europaios συμπεραίνει..
Δεν έχει καμία επεκτατική διάθεση. Αναφέρεται εδώ ο Σοφονίας στους Φιλισταίους οι οποίοι καταδυνάστευαν τους Ισραηλίτες και επειδή είχαν έρθει από τη θάλασσα μέσω Κρήτης γι' αυτό και γράφει έτσι.
Πάντως επαληθεύτηκε εξαφανίστηκαν οι Φιλισταίοι!!! ενώ οι Ισραηλίτες παρέμειναν.
Ρωτάς ρε φίλε τι σχέση εχουν οι Φιλισταίοι με τους Μινωίτες?
Και γυρνάς και επικαλείσαι τον Σοφωνία εβραίο προφήτη του 7ου ΠΧ αιώνα οπου μας διαβεβαιώνει οιτι οι Φιλισταίοι είχαν έρθει απο την Κρήτη??
Κερδίζεις λουκούμι ρε φιλαράκο..
Δεν είχε επεκτακτικές βλέψεις ο Γιαχβέ?
Ετσι ε..?
Φονικές ή εκδικητικές ομως είχε..
``Διά τούτο τάδε λέγει ο Κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν`` λέει ο Ιζεκεήλ...
Τι δουλειά έχουν οι Μινωίτες εκεί??
`` επειδή επί της εποχής του Αβραάμ, του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. λέει ο Ιώσηπος Εβραίος ..![]()
Πλούταρχος Ηρόδοτος και αλλοι ιστορικοί αναφέρουν οτι η εξέγερση των Κρονίων με ηγέτη τον Σαρπηδόνα απέτυχε. Ο Μίνως τους εξόρισε στην Μέση Ανατολή, όπου και πήραν το όνομα Σόλυμοι, ίδρυσαν την πόλη Σόλυμα (τα σημερινά Ιεροσόλυμα) και ανακήρυξαν τον Σαρπηδόνα βασιλιά τους λάτρεις του Κρόνου ο οποίος [ταυτίζεται με τον γιαχβέ.[
Edited by - allzzaro on 11/07/2009 23:35:34
quote:
allzzaro:
Τώρα αν μας λές οτι ``σκοτίστηκες`` είναι σαν να μας λές οτι μας γράφεις στα π@#$$##@ια σου...
Boυλομένο γράμμα διαβάζεις.......
Έτσι ανταπαντώ σε όποιον-όποια γράφει:"Είναι κουραστικό το όλο πράγμα και πραγματικά δεν μπορώ και δεν θέλω να διαβάσω" απευθυνόμενος-η προς εμένα......στο επόμενο μήνυμα μου θα πάρεις την απάντησή σου.
quote:
alfa-omega-Dr Jekyll Mr Hyde:
Συμφωνω, και εγώ βέβαια απορώ που έχει τη διάθεση να κάθεται και να ασχολείται όπως και απορώ γιατι όλοι έχουν την διάθεση να ψάχνουν ιστορικα στοιχεία για να καταλήξουν στο πουθενά δηλαδη σε αυτο που ήδη πιστεύουν
Έτσι αντιδρώ όταν μου θίγουν τα ιερά και τα όσια.....γιατί απορείτε? εσείς όταν σας βρίζουν τα ιερά και τα όσια τι κάνετε?
Είναι κακό να έχω τη διάθεση να βρω τις αποδείξεις σε αυτό που ισχυρίζομαι? είναι κακό να φέρνω στοιχεία που καταρρίπτουν αυτά που προσβάλλουν τα ιερά μου?......όποιος θέλει διαβάζει και ενημερώνεται, όποιος δε θέλει πάει παρακάτω,
Γιατί να διαβάζετε αυτά που γράφω?.....ως συνήθως θα τα στηρίξω με επιχειρήματα και στοιχεία.........Άρα σε τι θα σας ωφελήσει σχετικά με την άποψή σας για τον χαρακτήρα μου?.......απλά προσπεράστετα δεν έχουν ενδιαφέρον!.....
-Τρέχετε με όλη τη σοβαρότητα ν΄ ακούσετε ανοησίες,
αλλά είστε πολύ αργοί και περιφρονητικοί όταν το θέµα είναι
σοβαρό και όταν παρουσιάζονται στοιχεία.
-Εάν έβριζα σίγουρα θα τα διαβάζατε......απλά λοιπόν προσπεράστετα! ούτως ή άλλως, τα γράφω για λίγους από σας!....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Έτσι ανταπαντώ σε όποιον-όποια γράφει:"Είναι κουραστικό το όλο πράγμα και πραγματικά δεν μπορώ και δεν θέλω να διαβάσω" απευθυνόμενος-η προς εμένα......στο επόμενο μήνυμα μου θα πάρεις την απάντησή σου.
Κοίταξε να δείς.
Είναι ορισμένοι που ναί μέν τους ενδιαφέρει αλλά αφενός δεν είναι τόσο γνώστες της ολης υπόθεσης αφετέρου δυσκολεύονται να καταλάβουν με τα κατεβατά που παραθέτονται.
Είδες εγώ πόσο χρόνο διέθεσα και τι ωραία που το παρέθεσα έτσι ώστε να καταλάβει ο αλλος χωρίς να τον κουράσω.
Ωστε θα πάρω στο επόμενο μήνυμα σου την απάντηση..
ΖΗΤΩ...
Edited by - allzzaro on 11/07/2009 22:45:31
ακου.. ακου..
``και δανιείς έθνεσι πολλοίς,σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών,σου δε ουκ άρξουσιν ``
είπα να το αγνοήσω αλλά ακου τι ξαναλέει..
``τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,ινά ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου``
Δλδ ευλογά την τοκογλυφία..
Edited by - allzzaro on 11/07/2009 23:11:21
Απο τον τρεχαγύρευε δεν πήρα απάντηση..
Εκδιωκόμενοι οι Ισραηλίτες απο την Αιγυπτο περνώντας την διώρυγα του Σουέζ απο το βατό της τμήμα σε 280 χιλιόμετρα θα έφθαναν στην Χαναάν.
Αντ` αυτού ο Μωυσής κατ` εντολή του Γιαχβέ τους οδηγεί ανατολικά προς το όρος Σινά. Μία απόσταση 3.500 χιλιομέτρων
μέσα σε μια ερημική αγονη και αφιλόξενη περιοχή. Εκτός αυτού μετά το Σινά η Χαναάν απέχει αλλα 4.000 χιλιόμετρα.
Σύνολο κάπου 8.000 χιλιόμετρα..![]()
50 χρόνια πορεία φίλε μου..![]()
Ακου λοιπόν φίλε μου το εξής περιστατικό.
Εξαντλημένοι πλέον οι άνθρωποι έκαναν χρόνια να φτάσουν εκεί πεθαμένοι στην πείνα στη δίψα χωρίς να γνωρίζουν που πηγαίνουν απογοητεύτηκαν και λέει... έφτιαξαν ενα είδωλο απο χρυσό λέει..
Εκεί ο γιαχβέ θύμωσε και ήθελε να τους ξεπαστρέψει..
Συνηθισμένο φαινόμενο το ξεπάστρεμα .. ακόμα και στον εκλεκτό του λαό...![]()
Λεει λοιπόν...
`` Εν τούτης ο Μωυσής για να απαλύνει το πρόσωπο του Θεού είπε: « Γιατί, Κύριε, να ανάψει ο θυμός σου εναντίον του λαού σου τον οποίο έβγαλες από τη γη της Αιγύπτου με μεγάλη δύναμη και με ισχυρό χέρι; Γιατί να πουν οι Αιγύπτιοι: ‘‘Με κακό σκοπό τους έβγαλε για να τους θανατώσει ανάμεσα στα βουνά και για να τους εξοντώσει από την επιφάνεια της γης’’; ![]()
![]()
Απομακρύνσου από το φλογερό θυμό σου και μεταμελήσου για το κακό εναντίον του λαού σου.
Απο τον φλογερό θυμό του λέει.. θύμωσε επειδή αντί για να τους οδηγήσει βόρεια απο την Αιγυπτο προς την Χαναάν οπου τους είχε υποσχεθεί μια μικρή απόσταση ρουτίνας τους πήγε στην αλλη άκρη του κόσμου για να καταλήξουν πάλι στην Χαναάν ΓΙΑΤΙ? Για να δεί την πίστη τους? Είναι ποτέ δυνατόν να βάλει σε τέτοια δοκιμασία 6.000.000 ανθρώπους απλά για να δεί την πίστη τους και επειδή αυτοί αγανάκτησαν αποφάσισε να τους τιμωρήσει σφάζοντας τους..![]()
![]()
Εσύ τι εχεις να πείς για αυτό?
Edited by - allzzaro on 11/07/2009 23:29:40
Ένας επιστήμονας μπορεί εύκολα να σου πει οτι η ατομικότητα είναι δημιουργημα των αισθήσεων καθώς κατα τα άλλα απο ο,τι είμαι φτιαγμένος εγώ είσαι και εσύ. Η ατομικότητα με άλλα λόγια είναι μια εγκεφαλικά δημιουργημένη εντύπωση.
allzzaro
quote:
Παραθέτω το εδάφιο απο την Έξοδο
Απο τον τρεχαγύρευε δεν πήρα απάντηση..Εκδιωκόμενοι οι Ισραηλίτες απο την Αιγυπτο περνώντας την διώρυγα του Σουέζ απο το βατό της τμήμα σε 280 χιλιόμετρα θα έφθαναν στην Χαναάν.
Αντ` αυτού ο Μωυσής κατ` εντολή του Γιαχβέ τους οδηγεί ανατολικά προς το όρος Σινά. Μία απόσταση 3.500 χιλιομέτρων μέσα σε μια ερημική αγονη και αφιλόξενη περιοχή. Εκτός αυτού μετά το Σινά η Χαναάν απέχει αλλα 4.000 χιλιόμετρα.
Σύνολο κάπου 8.000 χιλιόμετρα..
50 χρόνια πορεία φίλε μου..Ακου λοιπόν φίλε μου το εξής περιστατικό.
Εξαντλημένοι πλέον οι άνθρωποι έκαναν χρόνια να φτάσουν εκεί πεθαμένοι στην πείνα στη δίψα χωρίς να γνωρίζουν που πηγαίνουν απογοητεύτηκαν και λέει... έφτιαξαν ενα είδωλο απο χρυσό λέει..
Συνηθισμένο φαινόμενο το ξεπάστρεμα .. ακόμα και στον εκλεκτό του λαό...
Λεει λοιπόν...
`` Εν τούτης ο Μωυσής για να απαλύνει το πρόσωπο του Θεού είπε: « Γιατί, Κύριε, να ανάψει ο θυμός σου εναντίον του λαού σου τον οποίο έβγαλες από τη γη της Αιγύπτου με μεγάλη δύναμη και με ισχυρό χέρι; Γιατί να πουν οι Αιγύπτιοι: ‘‘Με κακό σκοπό τους έβγαλε για να τους θανατώσει ανάμεσα στα βουνά και για να τους εξοντώσει από την επιφάνεια της γης’’;
Απομακρύνσου από το φλογερό θυμό σου και μεταμελήσου για το κακό εναντίον του λαού σου.
Απο τον φλογερό θυμό του λέει.. θύμωσε επειδή αντί για να τους οδηγήσει βόρεια απο την Αιγυπτο προς την Χαναάν οπου τους είχε υποσχεθεί μια μικρή απόσταση ρουτίνας τους πήγε στην αλλη άκρη του κόσμου για να καταλήξουν πάλι στην Χαναάν ΓΙΑΤΙ? Για να δεί την πίστη τους? Είναι ποτέ δυνατόν να βάλει σε τέτοια δοκιμασία 6.000.000 ανθρώπους απλά για να δεί την πίστη τους και επειδή αυτοί αγανάκτησαν αποφάσισε να τους τιμωρήσει σφάζοντας τους..
Με τον τρόπο που βλέπεις το κείμενο σαφώς και δε θα βγάλεις άκρη. όπως έλεγε και ο Ηλιος2012 αρκει να..αλλάξεις την οπτική σου γωνία, να γκρεμίσεις τα κάστρα που έχεις κτίσει κλπ κλπ. Πάντως αντι να πεις χρυσο είδωλο θα σε βοηθούσε πολύ να αναφέρεις τι μορφή είχε το είδωλο.
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/07/2009 00:33:05
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/07/2009 00:35:12
http://www.youtube.com/watch?v=a1DRQaGBeCE
Ενημέρωσε μας europaios για το μέγεθος ώστε να ρυθμίσουμε ανάλογα τις τοποθετήσεις μας![]()
Dr Jekyll Mr Hyde
Θα τοποθετηθώ αργότερα στον σχολιασμό σου διότι τώρα το mood είναι muchas maracas![]()
![]()
![]()
quote:
allzzaro:
O europaios ρωτά!!..``Τι δουλειά έχουν οι Μιωνίτες με τους Φιλισταίους?....απολύτως καμία``.Παραθέτει ομως.. europaios
`` Τις επεκτακτικές βλέψεις των ισραηλιτών θα τις φορτωθεί ο δημιουργός ``Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης πάροικοι Κρητών...και έσται Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων`` (Σοφονίας Β΄4-6)Σύμφωνα με τον Σοφωνία ο europaios συμπεραίνει..
Δεν έχει καμία επεκτατική διάθεση. Αναφέρεται εδώ ο Σοφονίας στους Φιλισταίους οι οποίοι καταδυνάστευαν τους Ισραηλίτες και επειδή είχαν έρθει από τη θάλασσα μέσω Κρήτης γι' αυτό και γράφει έτσι.
Πάντως επαληθεύτηκε εξαφανίστηκαν οι Φιλισταίοι!!! ενώ οι Ισραηλίτες παρέμειναν.Ρωτάς ρε φίλε τι σχέση εχουν οι Φιλισταίοι με τους Μινωίτες?
Και γυρνάς και επικαλείσαι τον Σοφωνία εβραίο προφήτη του 7ου ΠΧ αιώνα οπου μας διαβεβαιώνει οιτι οι Φιλισταίοι είχαν έρθει απο την Κρήτη??
Κερδίζεις λουκούμι ρε φιλαράκο..
To λουκουμάκι να το πάρεις εσύ με μπόλικο νεράκι για να μη σου κάτσει στο λαιμό. Κάτσε και διάβασε και όπου έχεις ένσταση να την πεις.
Ο Σοφωνίας πως μας διαβεβαιώνει ότι ήσαν Κρητικοί? Τι στοιχεία έχουμε από την αρχαία Ελληνική γραμματεία? Που αναφέρεται ότι οι Φισλισταίοι ήσαν Κρήτες? Κανένα στοιχείο δεν έχουμε, αντιθέτως από εκεί που υπέδειξες μαθαίνουμε ότι οι Κρήτες ήσαν αρχικά «βαρβαρικά φύλα» που στη συνέχεια συγχωνεύτηκαν με τα λοιπά προελληνικά φύλα. (Ηρόδοτος, διάβασέ τον με προσοχή.)
Μάλιστα ο Σοφωνίας διευκρινίζει τις διαθέσεις του Θεού γράφοντας: “Θα εξαφανίσω......κι εκείνους που με προσκυνούν, μα ορκίζονται συγχρόνως στον Μικλκώμ (Θεός των Αμμωνιτών-Σημιτικό φύλο).
«Τη μέρα εκείνη θα τιμωρήσω όλους αυτούς.....που απέκτησαν με αδικία και απάτη. Εκείνο τον καιρό θα ψάξω προσεκτικά στην Ιερουσαλήμ με λυχνάρια, για να βρώ και να τιμωρήσω......που αναπαύονται αμέριμνα στα πλούτη τους.»
Στα παραπάνω ο Σοφωνίας αναφέρεται στην οργή του Θεού που θα ξεσπάσει προς όλους τους άδικους και απατεώνες Ισραηλίτες.
Στη συνέχεια αναφέρεται στους γειτονικούς λαούς και λέει «θα σ’ ερημώσω Χαναάν χώρα των Φιλισταίων»
Μετά στρέφεται κατά των Μωαβιτών των Αμμωνιτών, των Αιθίωπων, των Ασσύριων
Αμέσως μετά στρέφεται με περισσότερη οργή κατά της Ιερουσαλήμ και των ίδιων των Εβραίων, με απειλές και φοβέρες για την παρανομία τους και την ανηθικότητά τους. Κατά της «αδικίας»όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Μάλιστα η οργή του Θεού (μέσω του Σοφωνία) φτάνει σε τέτοιο σημείο που λέει για τους Εβραίους και την Ιερουσαλήμ:«Γιατί η απόφασή μου είναι να συναθροίσω έθνη και βασίλεια, για να ξεχύσω πάνω σας την κατάρα μου, όλη τη λάβα της οργής μου»
Μετά αναφέρει ότι θα αφήσει ζωντανούς μόνο όσους δεν διαπράττουν αλαζονεία, απάτες, ψέματα και αδικίες.
Φίλε allzzaro, από όλα αυτά εσύ συμπεραίνεις ότι ο Θεός έχει επεκτατικές βλέψεις.....και μάλιστα εις βάρος των Κρητών......
quote:
allzzaro:
Δεν είχε επεκτακτικές βλέψεις ο Γιαχβέ?
Ετσι ε..?
Φονικές ή εκδικητικές ομως είχε..
``Διά τούτο τάδε λέγει ο Κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν`` λέει ο Ιζεκεήλ...Τι δουλειά έχουν οι Μινωίτες εκεί??
`` επειδή επί της εποχής του Αβραάμ, του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. λέει ο Ιώσηπος ΕβραίοςΠλούταρχος Ηρόδοτος και αλλοι ιστορικοί αναφέρουν οτι η εξέγερση των Κρονίων με ηγέτη τον Σαρπηδόνα απέτυχε. Ο Μίνως τους εξόρισε στην Μέση Ανατολή, όπου και πήραν το όνομα Σόλυμοι, ίδρυσαν την πόλη Σόλυμα (τα σημερινά Ιεροσόλυμα) και ανακήρυξαν τον Σαρπηδόνα βασιλιά τους λάτρεις του Κρόνου ο οποίος [ταυτίζεται με τον γιαχβέ.
Ο Ηρόδοτος γράφει ότι τους εξόρισε στη Μίλητο, πουθενά δε γράφει για Μέση Ανατολή ,ότι ίδρυσαν τα Σόλυμα, και πράσινα άλογα........τα λοιπά που γράφεις.
Και στο επίμαχο σημείο γράφει: «Γιατί ακριβώς το μέρος που τώρα κατοικούν οι Λύκιοι, αυτό παλιότερα ήταν η Μιλυάς, και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι.»
Στην Ιλιάδα υπάρχει αναφορά ότι ο Ποσειδών συνήθιζε να μεταβαίνει στους Σολύμους που τον τιμούσαν πολύ και υπονοείται ότι αυτοί κατοικούσαν στην Μικρά Ασία, νοτίως της οροσειράς του Ταύρου.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η λατρεία του Ποσειδώνα με αυτή των Φιλισταίων? Καμία είναι η απάντηση.
Και ήδη γνωρίζουμε ότι ο Αβραάμ συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Σαλήμ! Μελχισεδέκ ο οποίος φυσικά δεν λάτρευε κανέναν Ποσειδώνα. Οπότε λίγο παράδοξο οι κάτοικοι της Σαλήμ, να έχουν συγγενική σχέση με τους Σόλυμους!
Το όνομα Ιερουσαλημ σημαίνει "πόλη της ειρήνης" «urshalim» στα Αραμαικά ή "πόλη του Σαλήμ" (αμμωνίτικη θεόητητα).
Οι Αμμωνίτες ήταν αρχαίος Βιβλικός λαός
Ο Ιώσηπος λοιπόν όπως λες αντλεί την πληροφορία από την Αγία Γραφή, εκεί όμως γράφει: "Επίσης και ο Μελχισεδέκ ο βασιλιάς της Σαλήμ (Salem ή Shalem), που ήταν και ιερέας του ύψιστου Θεού".....Γένεσης 14.18) ......δε γράφει πουθενά Σόλυμα!
Στην Καινή πάλι Διαθήκη διαβάζουμε:
“ω και δεκάτην από πάντων εμέρισεν Αβραάμ, πρώτον μεν ερμηνευμένος βασιλεύς δικαιοσύνης έπειτα δε και βασιλεύς Σαλήμ ο έστι βασιλεύς ειρήνης” (Προς Εβραίους 7.2)
Αν υποθέσουμε τώρα ότι όντως τα Σόλυμα που λες εσύ! και όχι Σαλήμ! πήραν το όνομά τους από τους Σόλυμους, που γράφει ο Ηρόδοτος. Τότε ποιος μας διασφαλίζει ότι οι Σόλυμοι δεν είναι αυτοί που πρώτοι! από τα Σόλυμα πήγαν στη Μυλιά?, αλλά το ανάποδο?
Αυτή η σκέψη όμως λαμβάνοντας υπόψη τους Θεούς που λάτρευαν οι μεν σε σχέση με τους δε!, είναι απαγορευτική.
Σύμφωνα με τη βίβλο πάλι, η Ιερουσαλήμ πρώτα λεγόταν Ιεβούς, γιατί οι πρώτοι κάτοικοί της ήσαν Ιεβουσαίοι, ένας άλλος από τους λαούς (σημιτικός και αυτός), της Χαναάν.
Μετά τη διαίρεση του έθνους του Ισραήλ η Ιερουσαλήμ κατέστη πρωτεύουσα των Ισραηλιτών και του βασιλείου του Ιούδα.
Ας δούμε τώρα κάτι άλλο.
Η Φοινίκη δεν είναι παρά η ελληνική απόδοση του στο όνομα Χαναάν και η Χαναάν στην οποία βρισκόταν η Ιερουσαλήμ, ήταν σημιτική χώρα.
Κατά τον Ηρόδοτο οι Φοίνικες προήλθαν από την Ερυθρά θάλασσα και εγκαταστάθηκαν στη λεγόμενη Φοινίκη γύρω στο 2000 π.Χ.
Οι Φιλισταίοι ήρθαν πολύ αργότερα. Γύρω στον 12ο αιώνα π.Χ. Ενώ ο Σαρπηδόνας προηγείται από αυτούς περίπου 10,5 αιώνες!
Η ασιατική Μίλητος, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο (Α 173), κτίστηκε από Κρήτες αποίκους με επικεφαλής τον Σαρπηδόνα.
Ο Σαρπηδόνας ήταν λέει αφενός αδελφός του Μίνωα και αφετέρου παιδιά της πριγκίπισσας της Φοινίκης Ευρώπης και ενός Έλληνα βασιλιά, μάλλον Κρητικού (δε λέει του Δία, αλλά ενός Έλληνα Κρητικού βασιλιά), τα οποία, όταν πέθανε ο πατέρας τους συνεπλάκησαν για το ποιος θα γίνει βασιλιάς της Κρήτης.
Ηττηθείς ο Σαρπηδόνας, πήρες τους στασιαστές του και πήγε στη Μ. Ασία, στη Μίλητο........και όχι στα υποτιθέμενα Σόλυμα.
Η ασιατική Μίλητος, σύμφωνα με τον Απολλόδωρο και τον Στράβωνα, ήταν αφενός πατρίδα του Θαλή, του Αναξίμανδρου κ.α. και αφετέρου κτίστηκε από αποίκους εκ της Κρητικής Μιλήτου με αρχηγό το Σαρπηδόνα.
Διαβάζουμε απόσπασμα από τον Ηρόδοτο: «Τέτοια είναι τα έθιμα αυτών που είπαμε (των Καυνίων).
Οι δε Λύκιοι εκ Κρήτης κατάγονται (γιατί την Κρήτη ολόκληρη, στα παλιά χρόνια την είχαν οι βάρβαροι).
Όταν όμως στην Κρήτη συνεπλάκησαν τα παιδιά της Ευρώπης, ο Μίνωας με το Σαρπηδόνα, για το ποιος θα γίνει βασιλιάς, επεκράτησε ο Μίνωας και έδιωξε το Σαρπηδόνα με τους στασιαστές του και αυτοί κυνηγημένοι κατέφυγαν στην Ασία, στο μέρος που ονομάζεται γη της Μιλυάδας.
Γιατί ακριβώς το μέρος που τώρα κατοικούν οι Λύκιοι, αυτό παλιότερα ήταν η Μιλυάς, και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι.
Όσο ήταν βασιλιάς τους ο Σαρπηδών, οι Λύκιοι ονομάζονταν με το όνομα που είχαν φέρει μαζί τους και που τώρα το χρησιμοποιούν γι αυτούς οι γείτονές του. Λέγονταν Τερμίλες.
Όταν όμως ήρθε από την Αθήνα ο Λύκος, ο γιος του Πανδίονος (εξοργισμένος κι αυτός από τον αδελφό του Αιγέα), κι έμεινε στη χώρα των Τερμίλων κοντά στο Σαρπηδόνα, έτσι τότε, από το όνομα του Λύκου, με τον καιρό ονομάστηκαν Λύκιοι. Τα έθιμα τους είναι εν μέρει κρητικά και εν μέρει Καρικά...» (Ηρόδοτος, Κλειώ, Ιστορία Α, 173)
Πουθενά δε γράφει για Μέση Ανατολή κ.λ.π.
Οι Φιλισταίοι ήσαν λαός αγνώστου προέλευσης, το μόνο που γνωρίζουν οι ειδικοί είναι ότι έχουν έρθει από τη θάλασσα από κάπου βόρεια, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη.
Στις αρχές του 12ου π.Χ. αιώνα, λαοί από τη θάλασσα προσπάθησαν να καταλάβουν την Αίγυπτο κάνοντας επιχειρώντας απόβαση, αλλά απωθήθηκαν από τον Ραμσή τον Γ’ και τα υπολείματά τους αποβιβάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου (Λιβύη Σικελία, Νότια ακτή της Παλαιστίνης κ.λ.π.)
Οι Έλληνες όμως ήσαν από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστοί στους Αιγυπτίους και μάλιστα οι Μυκηναΐοι γύρω στο 1.500 π.Χ. τους είχαν βοηθήσει στον πόλεμο με τους Υκσώ αποκομίζοντας πολλά πλούτη για ανταμοιβή. Οπότε οι Αιγύπτιοι αν μη τι άλλο θα τους αναγνώριζαν και θα τους κατανόμαζαν.
Εξάλλου σύμφωνα με Αιγυπτιακές επιγραφές, οι Κρήτες είχαν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τους Αιγυπτίους, ήσαν δηλαδή γνωστοί μεταξύ τους. Και μην ξεχνάμε ότι η ο Μινωικός πολιτισμός καταστράφηκε περίπου το 1.600 π.Χ! δηλαδή 4 αιώνες περίπου πριν εμφανιστούν οι Φιλισταίοι.......και φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο Μίνωας υπήρξε 1.000-1.300 χρόνια περίπου πριν κάνουν την εμφάνιση τους οι Φιλισταίοι.
Γι’ αυτό και οι Φιλισταίοι χρησιμοποίησαν ως ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη!....γιατί τότε η Κρήτη δεν είχε τη δύναμη που είχε παλιά, ώστε να τους εκδιώξει όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι
Για να δούμε εάν ήσαν Κρήτες ή σημίτες ή άλλος λαός, απλά θα δούμε τη γλώσσα τους και τη θρησκεία τους.
Το ότι δεν ασκούσαν περιτομή αμέσως αμέσως αποκλείει το ότι ήσαν Σημιτικό φύλο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν γραπτά κείμενα σε Φιλισταϊκή γλώσσα, η οποία πιθανότατα, γρήγορα αντικαταστάθηκε από την Χαναανιτική, την Αραμαϊκή και αργότερα την Ελληνική.
Όλοι οι θεοί τους όμως σύμφωνα με τις διάφορες πηγές, ήσαν σημιτικής καταγωγής και πουθενά δεν αναφέρεται ότι λάτρευαν τον Κρόνο. Ενδεχομένως οι θεοί αυτοί να ήσαν απλά δάνειο από τους υποταγμένους Χαναανίτες.
Το ότι δεν είχαν δικούς τους θεούς και δεν διέσωσαν τη γλώσσα τους, αυτό μας βάζει στην σκέψη ότι η καταγωγή τους ήταν από πολύ μακριά.
Έτσι λόγω της απόστασης από την Μητρόπολη, έχασαν γρήγορα, τόσο τη γλώσσα τους όσο και τη θρησκεία τους στο πέρασμα του χρόνου. Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη της τεράστιας χιλιομετρικής απόστασης.
Οι Έλληνες για παράδειγμα που μετοίκησαν στη Μικρά Ασία, δεν έχασαν ούτε τη γλώσσα τους, ούτε την θρησκεία τους!......γιατί να το έκαναν πηγαίνοντας λίγο παρακάτω?
Πολλοί πιστεύουν ότι ήσαν οι πρώτοι Βίκινγκς που κατέφθασαν στην περιοχή.
Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το ότι πουθενά δεν καταμαρτυρούνται ως Έλληνες, ή Κρήτες από Ελληνικές πηγές, ή από Αιγυπτιακές, απομακρύνουν το ενδεχόμενο να ήσαν Ελληνικά φύλλα.
Η περιοχή που περιλαμβάνονταν οι πέντε πόλεις της Φιλισταϊκής συνομοσπονδίας ήταν γνωστή ως Φιλιστία, ή γη των Φιλισταίων. Εξαιτίας αυτού του ορισμού ολόκληρη η χώρα ονομάστηκε αργότερα από τους Έλληνες Παλαιστίνη.
Αγαπητέ allzzaro, αν έχεις διαφορετικές πηγές να μας τις παρουσιάσεις.
Πηγή όμως δε σημαίνει ότι παίρνουμε μία πρόταση από μία πηγή όπως ο Ηρόδοτος γράφουμε το συμπέρασμα αυτής και μετά κολλάμε αμέσως τα δικά μας συμπεράσματα, αλλάζοντας έτσι το νόημα αυτών που έγραψε ο Ηρόδοτος, και παρουσιάζοντας τα δικά μας συμπεράσματα ως δικά του!!!
Για τον Πλάτων δεν έψαξα......αλλά κάτι μου λέει ότι έχει να κάνει με τον Πλατωνικό διάλογο, ψάξε εσύ να φέρεις τα κείμενα.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 12/07/2009 17:48:04
quote:
allzzaro:
βρε europaios μιας και σε βρήκα εδώ και είσαι ο ειδικός για εξήγησε μου τι θέλει να πεί εδώ οταν λέει..
ακου.. ακου..
``και δανιείς έθνεσι πολλοίς,σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών,σου δε ουκ άρξουσιν ``
είπα να το αγνοήσω αλλά ακου τι ξαναλέει..
``τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,ινά ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου``Δλδ ευλογά την τοκογλυφία..
Δεν έχω μάθει να κόβω μια πρόταση και να βγάζω νόημα......εσένα που σ' αρέσει να το πράττεις.....ψάχτο μόνος σου.
quote:
allzzaro:
Παραθέτω το εδάφιο απο την Έξοδο
Απο τον τρεχαγύρευε δεν πήρα απάντηση..Εκδιωκόμενοι οι Ισραηλίτες απο την Αιγυπτο περνώντας την διώρυγα του Σουέζ απο το βατό της τμήμα σε 280 χιλιόμετρα θα έφθαναν στην Χαναάν.
Αντ` αυτού ο Μωυσής κατ` εντολή του Γιαχβέ τους οδηγεί ανατολικά προς το όρος Σινά. Μία απόσταση 3.500 χιλιομέτρων μέσα σε μια ερημική αγονη και αφιλόξενη περιοχή. Εκτός αυτού μετά το Σινά η Χαναάν απέχει αλλα 4.000 χιλιόμετρα.
Σύνολο κάπου 8.000 χιλιόμετρα..
50 χρόνια πορεία φίλε μου..Ακου λοιπόν φίλε μου το εξής περιστατικό.
Συνηθισμένο φαινόμενο το ξεπάστρεμα .. ακόμα και στον εκλεκτό του λαό...
Λεει λοιπόν...
`` Εν τούτης ο Μωυσής για να απαλύνει το πρόσωπο του Θεού είπε: « Γιατί, Κύριε, να ανάψει ο θυμός σου εναντίον του λαού σου τον οποίο έβγαλες από τη γη της Αιγύπτου με μεγάλη δύναμη και με ισχυρό χέρι; Γιατί να πουν οι Αιγύπτιοι: ‘‘Με κακό σκοπό τους έβγαλε για να τους θανατώσει ανάμεσα στα βουνά και για να τους εξοντώσει από την επιφάνεια της γης’’;
Απο τον φλογερό θυμό του λέει.. θύμωσε επειδή αντί για να τους οδηγήσει βόρεια απο την Αιγυπτο προς την Χαναάν οπου τους είχε υποσχεθεί μια μικρή απόσταση ρουτίνας τους πήγε στην αλλη άκρη του κόσμου για να καταλήξουν πάλι στην Χαναάν ΓΙΑΤΙ? Για να δεί την πίστη τους? Είναι ποτέ δυνατόν να βάλει σε τέτοια δοκιμασία 6.000.000 ανθρώπους απλά για να δεί την πίστη τους και επειδή αυτοί αγανάκτησαν αποφάσισε να τους τιμωρήσει σφάζοντας τους..Εσύ τι εχεις να πείς για αυτό?
Έχω απαντήσει αλλά το ενδιαφέρον σου ήταν στις μύγες.

quote:
Φίλε alfa-omega όσο υπάρχει το ένα υπάρχει και το άλλο..
Ένας επιστήμονας μπορεί εύκολα να σου πει οτι η ατομικότητα είναι δημιουργημα των αισθήσεων καθώς κατα τα άλλα απο ο,τι είμαι φτιαγμένος εγώ είσαι και εσύ. Η ατομικότητα με άλλα λόγια είναι μια εγκεφαλικά δημιουργημένη εντύπωση.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/07/2009 00:33:05
Όσο υπάρχει εσωτερικός κόσμος ,υπάρχει και ο άλλος ο εξωτερικός.
Η ατομικότητα δημιουργήθηκε από την καθολική αποδοχή της ανθρωπότητας , του εξωτερικού κόσμου.
Στον εσωτερισμό η ατομικότητα , δεν υφίσταται .
Όλα εκεί είναι ένα ,ενιαία ,αδιάσπαστα .
Επειδή όμως διασπάσθηκε αυτή η δύναμη (άπειρη οντότητα ) σε αμέτρητες μονάδες , η κάθε μονάδα έχει την ψευδαίσθηση της ατομικότητας και την διατηρεί για όσο χρονικό διάστημα απορρίπτει την εσωτερική ατραπό.
Όσοι λοιπόν δέχονται την ατομικότητα , λειτουργούνε και δραστηριοποιούνται εξωτερικά .
Εξαιρούνται βέβαια από την Ανθρωπότητα ,όλοι αυτοί που πραγματικά ενώθηκαν με την ουσία από την οποία προέρχεται ο καθένας μας .
Αυτή πάλι είναι αμετάβλητη .
Και έτσι όσοι πέτυχαν την ατομικότητα , δεν περιορίζουνε την διάνοιά τους σε μορφές - σκεπτομορφές ,αντίθετα ,αλλά ασχολούνται και εργάζονται με ιδέες ,τις άχρονες ιδέες , την αφηρημένη σκέψη ,η οποία δεν χρειάζεται μορφή για να επαληθεύσει η διάνοια ,ότι όντως υφίσταται .
Ο εγωισμός διαμορφώνεται & εξελίσσεται στον συναισθηματικό φορέα .
Για τον λόγο αυτόν έγραψα ,ότι δεν υπάρχει άνθρωπος δίχως εγωισμό.
Η αλαζονεία διαμορφώνεται & εξελίσσεται στον νοητικό φορέα .
Είναι λίγοι αυτοί που πραγματικά , εργάζονται και δραστηριοποιούνται καθημερινά σε αυτόν τον φορέα .
Φυσικό φαινόμενο είναι να έχουνε πάρει τα μυαλά τους αέρα ,να έχουνε καβαλήσει το καλάμι και να αδυνατούνε να το κατέβουνε .
Και όποιος έχει την διακριτική ικανότητα και τους πει ότι καβάλησαν καλάμι , είναι σαν να τους λέει , παιδιά πάσχετε από μία νοητική ασθένεια και αυτό βέβαια είναι φυσικό ,διότι ασχολείσθε καθημερινά με την λογική .
Δεν θα το δεχτούνε γιατί η διάνοιά τους νομίζει ότι τα ξέρουνε όλα ,μα απολύτως όλα και εδώ ταιριάζει ο Σωκράτης που είπε , ένα γνωρίζω ότι τίποτα δεν γνωρίζω .
Πως όμως γίνεται και νεοέλληνες που δεν έχουνε το μέγεθος ,το πνευματικό μέγεθος του Σωκράτη να ισχυρίζονται ότι κάτι γνωρίζουνε …,ε αυτό δεν μπορώ να το ερμηνεύσω παρά μονάχα με την ασθένεια της αλαζονείας .
Είναι ασθενείς εν αγνοία .
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
ώρα απο την Κρυόβρυση Ελλασόνας που ήμουνα για γουίκ εντ και βλέπω ότι τα μαχαίρια και οι αντιπαλότητες, καλά κρατούν...Ὀπως,πάντα, οφείλεται σε θέματα διάκρισης...Πάντα κάποιοι άνθρωποι δικαιούνται κάποια πράγματα και κάποιοι όχι....
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω, το θράσσος της διάκρισης..Πάντα πίστευα ότι πρόβλημα έχει αυτός που κάνει την διάκριση, όχι ο
διακρινόμενος.,...
Ρε παιδιά, η κουβέντα είναι το αντικείμενο,όχι ο καθείς εξ ημών....
Αυτό το πράγμα, δεν το εννοείτε;Γι αυτό έγραψα και γράφω για την
ανευθυνουπευθυνότητα του διαλόγου, μέσω ανωνυμίας που ζούμε...
Υπάρχει παντού, αλλά αυτή η σύγκριση, πως προκύπτει;;
Κανείς δεν σκέφτεται μην εκτεθεί με προσωπικές κρίσεις λάθος; Ναι κρίνω κι εγώ, έτσι, αλλά, αφού δεν έχω διάλογο και επιμένω σε αυτόν...
Φίλε allzzaro, ο Θεός, λέει η χριστιανική παράδοση,με ανάλογα κείμενα, που τώρα δεν θυμάμαι ποιών,ήθελε να δει αν ο ισραηλίτικος λαός, είχε "κολλήσει" τις ειδωλολατρικές συνήθειες των Αιγυπτίων
και επειδή ήξερε την φύση τους....Τουςδοκίμασε στην έρημο και ήθελε, η γενιά αυτή που θα γεννιόταν στην έρημο, να ήταν καθαρή απο πάθη και να μπορέσει να γίνει ο λαός που έλεγαν ότι ήθελαν να γίνουν....
Θα σου θυμίσω, ότι ούτε ο Μωυσής,δεν αξιώθηκε να δει την γή Χαναάν, γιατί ανήκε στη γενιά εκείνη....
Ο Ιησούς του Ναυή, οδήγησε τους εβραίους στη νέα τους πατρίδα, όχι ο
θεόπτης Μωυσής, που τόσο είχε δοξαστεί απο τον Θεό,με θαύματα και προφητείες κι άλλες ενέργειες...
Φίλε, μήπως, μας κάνεις τέστ, πόσο πιστεύουμε και τι ξέρουμε περι της πίστης μας;Χρστιανός είναι κανείς στην καρδιά, όχι στα λογια..
Κι οι χριστιανοί είναι άνθρωποι καθημερινοί,οπως όλοι, όπως ο φίλος europaios2, με οικογένεια, ασχολίες πολλές και το λιγότερο την ίδια
να μην πω περισσότερη, αξιοπρέπεια, με όποιον άλλο ευφάνταστο, ειδήμονα σε ότι....
Ο λόγος δε, πυ έγινε εκείνη η φθορά σε ανθρώπους, όπως κι άλλες φορές, οφείλονταν στην άλλογη και διεστραμένη φύση των ανθρώπων
των περιοχών αυτών....Μιας σημαντικής περιοχής για τον άνθρωπο,
ως γεννέτηρα του ανθρώπου, ότι και να λένε οι ανθρωπολόγοι....
Μέχρι σήμερα, η επιστήμη, δεν έχει βγάλει σκάρτο, τίποτε απο ότι
λέει η θρησκεία...
Μόνο οι ανίδεοι, αντιχριστιανοί, τυφλωμένοι απο το μίσος τους για
τους χριστιανούς, βλέπουνε ότι θέλουν....
Και φυσικά, δεν εννοώ εσένα φίλε allzzaro,Dr Jeckyl,ή όσους
ξέρουμε ότι πραγματικά αναζητάνε την αλήθεια και δεν ψάχνουν να
κατηγορήσουν τον χριστιανισμό, ακόμη και για την γρίππη...
Ειρήνη ημίν, για να έχουμε διάλογο....Ας μας ενδιαφέρουν τα θέματα, αντί ο άλλος...
Νομίζω, δλδ, ότι αυτό το νόημα χάσαμε, συγκρινόμενοι συνεχώς, για το
ποιός ειναι καλύτερος, εξυπνότερος, ομορφότερος και όλα τα -ερος....
quote:
Ο Σοφωνίας πως μας διαβεβαιώνει ότι ήσαν Κρητικοί?
Ασε ρε φιλαράκο που θα μας πείς το πώς μας το διαβεβαιώνει.
Πάς να διαστρεβλώσεις τα λεγόμενα του προφήτη?
Λέει ή δεν λέει ότι οι Φιλισταίοι κατάγονται από τους Κρήτες.
Τι πάς να τα μπουρδουκλώσεις.
Δηλαδή πας να δώσεις δική σου ερμηνεία ρε φίλε στα λεγόμενα του προφήτη.
Θα δώσεις και δική σου ερμηνεία στα λεγόμενα του Ιώσηπου που παραθέτω παρακάτω?
Τότε.. τότε λέει ο Ηρόδοτος που κρεμάστηκες απο πάνω του.. οτι στη χώρα που σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι, παλιά λεγόταν Μιλυάς και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι”.
Τότε .. τώρα κατοικούν Λύκιοι .. οι Σόλυμοι αφήνει να εννοηθεί ότι μετοίκησαν..
Τον Ηρόδοτο φίλε μου στην συγκεκριμένη περίπτωση τον συμπληρώνουν εκτός του Σοφωνία και αλλοι συγγραφείς όπως ο Ιώσηπος `` “Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα`` δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις ρε φίλε, δεν μπορείς, τον κ#@###$ακο σου να κτυπάς και επειδή δεν μπορείς γιατί ο άνθρωπος είναι σαφέστατος. Τι μας αράδιαζεις λοιπόν ένα κάρο μπαρούφες προκειμένου να πείσεις ότι οι Φιλισταίοι δεν ήταν Κρήτες.
Αν δεν κατάλαβες λοιπόν, γιατί είσαι και λίγο αργός,οι Σόλυμοι εποίκησαν στην χώρα της Φιλιστίνης (Παλαιστίνης), όπου μάλιστα ίδρυσαν την πόλη τους στους πρόποδες του όρους Σιών και συγχωνεύτηκαν με τους Φιλισταίους
Μάλιστα λέγεται ότι στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεως, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.
Θές πηγές εε..
"Αυτούς δε εννοεί τους Φιλισταίους.. εμείς τους ονομάζουμε Παλαιστινίους ερμηνεύει ο Θεδώρητος..
«Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…»τάδε έφη Γιασέρ Αραφάτ στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου του 1981
Φιλαράκο αρχαία ελληνικά νομίσματα εκτίθενται στο Εβραικό Μουσείο των Ιεροσολύμων οπου αναγράφονται οι λέξεις ``ΙΕΡΟ ΣΟΛΥΜΩΝ`` στα ελληνικά φιλαράκο μάλιστα εβραίοι ερευνητές όπως ο Mt.Gerizin τα χρησιμοποίησαν ως χάρτες. Εκτός αυτού βρήκαν και το ιερό του Διός του Σολυμέως και που το βρήκαν να δείς…
quote:
Τι στοιχεία έχουμε από την αρχαία Ελληνική γραμματεία? Που αναφέρεται ότι οι Φισλισταίοι ήσαν Κρήτες?
Σου φτάνει αυτό..``Ότι οι Σόλυμοι, ήταν λάτρεις του Κρόνου, μας το λέει ο Πλούταρχος: «Πράγματι, πληροφορούμαι ότι οι Σόλυμοι, οι γείτονες των Λυκίων, τιμούσαν ιδιαίτερα τον Κρόνο…`` γείτονες λέει ο Πλούταρχος γείτονες που έρχεται να επισφραγίσει τα ανωτέρω…
Αυτά και μόνο αυτά θα σχολιάσω europaios.
Oλα τα αλλα που μου λές είναι μπουρδολογίες και ασάφειες.
Για την ηθική του γιαχβέ δεν μου λές τίποτα, μύγες και κουραφέξαλα.
Δεν σε συμφέρει να πείς γιατί θα μου την δώσεις και θα αρχίσω να παραθέτω σελίδες και σελίδες και θα βάλεις την ουρά σου κάτω απο τα σκέλια και μετά θα αρχίσεις να κλαψουρίζεις οτι σου θίξαμε τα ιερά και τα όσια.
Στο είπα ρε φιλαράκο μια συζήτηση μεταξύ μας δεν θα αποφέρει κάτι το θετικό.
Αστο λοιπόν τράβα εκεί στο μύθος και θρησκεία και βγάλε το άχτι σου..
Edited by - allzzaro on 12/07/2009 20:47:18
quote:
Φίλε allzzaro, ο Θεός, λέει η χριστιανική παράδοση,με ανάλογα κείμενα, που τώρα δεν θυμάμαι ποιών,ήθελε να δει αν ο ισραηλίτικος λαός, είχε "κολλήσει" τις ειδωλολατρικές συνήθειες των Αιγυπτίων και επειδή ήξερε την φύση τους....Τουςδοκίμασε στην έρημο και ήθελε, η γενιά αυτή που θα γεννιόταν στην έρημο, να ήταν καθαρή απο πάθη και να μπορέσει να γίνει ο λαός που έλεγαν ότι ήθελαν να γίνουν....
Θα σου θυμίσω, ότι ούτε ο Μωυσής,δεν αξιώθηκε να δει την γή Χαναάν, γιατί ανήκε στη γενιά εκείνη....
Ειρήνη υμίν καλέ μου φίλε..
Λοιπόν...![]()
Ας μην λάβουμε υπόψιν τα του Μανέθωνα..
και ας υποθέσουμε οτι ο Ιακώβ μετοίκησε στην Αίγυπτο, οπως και Αβραάμ επειδή ``πεινούσε``.
Εκεί λοιπόν οι νομάδες αυτοί, πόσοι ήταν πέντε? δέκα? εκατό? παραπάνω δεν ήταν.. εκεί λοιπόν εγιναν 6.000.000![]()
Εκεί λοιπόν τα 6.000.000 τα προστάτεψε ο γιαχβέ σφάζοντας τους δυνάστες τους τους Αιγύπτιους τους οποίους οπως λέει ο europaios τους πήρε στον παράδεισο..
και τους οδήγησε για 50 χρόνια μέσα στις ερήμους και στα άγρια βουνά για να δοκιμάσει την πίστη τους.
Αυτό λογικά δεν στέκει.
Είναι αδύνατον 6.000.000 άνθρωποι πρόσφυγες να κάνουν τέτοια διαδρομή.
Αδύνατον. Είναι λογικό λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι κάποια μέρα να επαναστατήσουν.
Εδώ λοιπόν φίλε τρεχαγύρευε θέλω να σταθώ και αυτό θέλω να σας δώσω να καταλάβετε οτι στο συγκεκριμένο σημείο ο γιαχβέ συμπεριφέρεται παράλογα, βαναύσα, και ιδιοτελώς.
Εδώ λοιπόν καλέ μου φίλε ο γιαχβέ είναι κατακριτέος.
Ακου να τους σφάξει..??
Καλά εσύ, που είσαι πιο λογικός απο τον europaio αυτό το βρίσκεις
``πανάγαθο``.
Βρίσκεις λογικό ο Μωυσής να μαλακώνει το θυμό του δημιουργού του σύμπαντος ή βρίσκεις εναν αλλάζονα που μου θυμίζει τον διευθυντή μου..![]()
Edited by - allzzaro on 12/07/2009 20:34:43
quote:
Με τον τρόπο που βλέπεις το κείμενο σαφώς και δε θα βγάλεις άκρη. όπως έλεγε και ο Ηλιος2012 αρκει να..αλλάξεις την οπτική σου γωνία, να γκρεμίσεις τα κάστρα που έχεις κτίσει κλπ κλπ. Πάντως αντι να πεις χρυσο είδωλο θα σε βοηθούσε πολύ να αναφέρεις τι μορφή είχε το είδωλο.
Ο ηλιος 2012..
ο πολυαγαπημένος μας ήλιος εχει απόλυτο δίκιο.
Ο τρόπος που τοποθετούμαι εδώ στο συγκεκριμένο τόπικ δεν εχει καμμία σχέση με το πως αντιλαμβάνομαι το θέμα.
Εδώ εκφράζομαι ως ενας απλός σκεπτόμενος αναγνώστης της βίβλου.
Σε οτι αφορά τη μορφή του ειδώλου θα μπορούσες να με δαφωτίσεις, μοσχάρι θυμάμαι έλεγε...
μαλιστα αναφέρει οτι το έφτιαξαν τεχνίτες απο τα σκουλαρίκια που φορούσαν στα αυτιά τους οι ισραηλίτες..
Τελικά κουβαλούσαν πολύ χρυσό επάνω τους για πρόσφυγες...
quote:
Δεν σε συμφέρει να πείς γιατί θα μου την δώσεις και θα αρχίσω να παραθέτω σελίδες και σελίδες και θα βάλεις την ουρά σου κάτω απο τα σκέλια και μετά θα αρχίσεις να κλαψουρίζεις οτι σου θίξαμε τα ιερά και τα όσια.
Edited by - allzzaro on 12/07/2009 20:47:18
Φίλε αρχίζεις και χάνεις την ψυχραιμία και αυτό με ανησυχεί πραγματικά .
Μέχρι τώρα μου έδωσες την εντύπωση ενός πολύ ανοιχτόμυαλου χαρακτήρα .
Δεν είναι ανάγκη ,όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει κάτι ,να προσπαθείς να του αποδείξεις ότι στην ουσία δεν γνωρίζει τίποτα .
Μα ακόμη και αν από άγνοια θίγει ελληνικό αθάνατο πνεύμα , θα πρέπει να δείξεις και να δείχνεις κατανόηση για αυτήν την συμπεριφορά .
Μάλλον δεν συμφωνείς με την άποψη μου , ότι τον αλαζονικό χαρακτήρα ουδείς μπορεί να μετατρέψει σε ταπεινό ,ότι δεν γιατρεύεται ?
Είναι τόσο δύσκολο φίλε μου ?
Σου είναι τόσο δύσκολο να τον αφήσεις στην πίστη του ?
Εγώ τον καταλαβαίνω .
Αυτήν έχει σε αυτήν την ζωή και αν την χάσει ,χάνεται η ταυτότητά του ,αυτή δηλαδή η ταυτότητά του που πιστεύει ότι είναι αληθινή ,αυθεντική ,γνήσια .
Άφησέ τον στην πίστη του .![]()
quote:
Φίλε αρχίζεις και χάνεις την ψυχραιμία και αυτό με ανησυχεί πραγματικά .
Μέχρι τώρα μου έδωσες την εντύπωση ενός πολύ ανοιχτόμυαλου χαρακτήρα .
Λές..![]()
Οχι μωρέ.. μην ανησυχείς..
quote:
Σου είναι τόσο δύσκολο να τον αφήσεις στην πίστη του ?
Στον ιδιο θεό πιστεύουμε φίλε μου alfaomega.
Κάτι μικρολεπτομέρειες ομως είναι πολύ σημαντικές.
γιατί ήρθε πείνα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή κι έτσι σώθηκε η φυλή του Σύρου Αβραάμ, τον οποίο ο Θεός προτίμησε, για να μεταφερθεί ο λόγος Του στον άνθρωπο...Ο λόγος του κι ο Λόγος Υιός του...Κι αυτό, όταν θα μπορούσε να τον ενοοήσει, περνώντας απο την τότε βάρβαρη εποχή, στη νέα εποχή, που σήμανε η εμφάνιση του Χριστού,
στην ουσία, την σωτηρία του ανθρώπου...
Θέλω να πω, προσπάθησε να διατηρήσει ένα λαό,για να γεννηθεί ο Υιός
του...Τυο έδωσε δικαίωμα σαν έθνος, αλλά απαίτησε πίστη, όπως
δικαιούται, απο όσους Τον λατρεύουν,έτσι γίνεται σε όλες τις θρησκείες...
Μην ξεχνάμε, ότι οι άλλες θρησκείες, ήταν σχετικά εκφυλισμένες,σε θέματα ηθικής και γενικά σεβασμού της έννοιας άνθρωπος...
Ότι έγινε στην έρημο, έγινε για να αποσπαστεί ο λαός αυτός, απο τις
συνήθειες της εποχής...Γι αυτό έλεγε ότι πρέπει να σκοτώνονται οι
εχθροί των, επειδή ο Θεός γνωριζε ότι οι εβραίοι, θα ακολουθούσαν
ειδωλολατρικά πρότυπα, τουλάχιστον....
Αυτό τον σκοπό, είχε η πορεία μέσα απο την έρημο, για τους εβραίους
μετοίκους...
Δεν ήταν ποτέ 6 εκατομμύρια οι εβραίοι..Η Παλαιά Διαθήκη, το λέει, πολλές φορές...
Δεν υπάρχουν ανθρώπινα συναισθήματα στον Θεό, με την έννοια των παθών...Ο Θεός μιλούσε έτσι όπως εσύ σε ανάλογη περιοχή, μιλάς τη γλώσσα όπου βρίσκεσαι, για να σε εννοήσουν...
Κι οι νόμοι του τότε, ήταν φοβεροί, γι αυτό τον λόγο.
Εσύ, πως μιλάς σε έναν που νοιώθεις, ότι λόγω μόρφωσης, ή ότι άλλο, δεν σε αντιλαμβάνεται;Δεν χρη σιμοποιεις κάποιο τρόπο για να σε καταλάβει;Αυτό έκανε κι ο Θεός, επaναλαμβάνω, για να ακουστεί σε μια εποχή βίας...
Δεν άκουγαν άλλο εκτός απο το σπαθί και το μαχαίρι τότε....
Είναι ή όχι έτσι;
Φιλε μου αlfa-omega, πάντα πίστευα ότι όλα είναι θέμα επικοινωνίας
και να καταλάβουμε ολοι, ότι δεν είναι παιχνίδι, ο σεβασμός του άλλου, φαινόμενο της εποχής μας....
Δεν ξέρω, αλλά έχω συνέχεια την αίσθηση, ότι αν θέλαμε θα μπορούσαμε
εμείς οι άνθρωποι, να επικοινωνούμε ιδανικά και να ζήσουμε σε αυτό
τον κόσμο, που έγινε για τον άνθρωπο...
Δεν ζούμε σε αυτόν...Ζούμε σε μια προσομείωση του μυαλού μας...Δεν
ζούμε την ζωή την ίδια...Ζούμε μόνο μια έκφραση της και απο αυτήν
θα βγούμε, αν χρησιμοποιούμε το πνεύμα...
Δεν μπορώ να καταλαβω,πως δεν το κάνουμε...
quote:
allzzaro:
Ασε ρε φιλαράκο που θα μας πείς το πώς μας το διαβεβαιώνει.
Πάς να διαστρεβλώσεις τα λεγόμενα του προφήτη?
Λέει ή δεν λέει ότι οι Φιλισταίοι κατάγονται από τους Κρήτες.
Τι πάς να τα μπουρδουκλώσεις.
Δηλαδή πας να δώσεις δική σου ερμηνεία ρε φίλε στα λεγόμενα του προφήτη.
Θα δώσεις και δική σου ερμηνεία στα λεγόμενα του Ιώσηπου που παραθέτω παρακάτω?Τότε.. τότε λέει ο Ηρόδοτος που κρεμάστηκες απο πάνω του.. οτι στη χώρα που σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι, παλιά λεγόταν Μιλυάς και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι”.
Τότε .. τώρα κατοικούν Λύκιοι .. οι Σόλυμοι αφήνει να εννοηθεί ότι μετοίκησαν..
Τον Ηρόδοτο φίλε μου στην συγκεκριμένη περίπτωση τον συμπληρώνουν εκτός του Σοφωνία και αλλοι συγγραφείς όπως ο Ιώσηπος `` “Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα`` δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις ρε φίλε, δεν μπορείς, τον κ#@###$ακο σου να κτυπάς και επειδή δεν μπορείς γιατί ο άνθρωπος είναι σαφέστατος. Τι μας αράδιαζεις λοιπόν ένα κάρο μπαρούφες προκειμένου να πείσεις ότι οι Φιλισταίοι δεν ήταν Κρήτες.Αν δεν κατάλαβες λοιπόν, γιατί είσαι και λίγο αργός,οι Σόλυμοι εποίκησαν στην χώρα της Φιλιστίνης (Παλαιστίνης), όπου μάλιστα ίδρυσαν την πόλη τους στους πρόποδες του όρους Σιών και συγχωνεύτηκαν με τους Φιλισταίους
Μάλιστα λέγεται ότι στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεος, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.
Θές πηγές εε..
Aν εσύ εθελοτυφλείς και δεν ξέρεις ανάγνωση δε φταίω εγώ. Ποιος έχει πει αυτά που γράφεις? Κανένας απλά καλπάζει η φαντασία σου και νομίζεις ότι καλπάζει και του Ηρόδοτου!......Ο Ηρόδοτος αν ήξερε κάτι σχετικό θα το είχε αναφέρει.......
Ο Ιώσηπος έγραψε την Ιουδαϊκή Αρχαιολογία στην Ελληνική γλώσσα. Στην Ελληνική η Ιερουσαλήμ μεταφραζόνταν ώς Ιεροσόλυμα.
Ο Ιώσηπος είναι σαφής και αντλεί το όνομα Σόλυμα όπως λέει από την Βίβλο και εκεί η βίβλος γράφει για τον βασιλιά Μελχισεδέκ της Σαλήμ! και εκεί δεν υπήρχαν Έλληνες ούτε για δείγμα γκεγκε?
Η παλαιότερη αναφορά της Ιερουσαλήμ είναι το Tell-el-Amarna επιστολών (1450 π.Χ.), όπου εμφανίζεται με τη μορφή Uru-sa-lim.
Η πιο αρχαία βιβλική μορφή είναι yerushalem, Ψαλμών 76:3 και στη Γένεσι όπως έγραψα προηγουμένως, όπου γράφει για τη Σαλήμ
Στο μασορίτικο κείμενο γράφεται ως yerushalaim, στην Εσθήρ και στον Ιερεμία
-yerushalayim, παρουσιάζεται σε αρχαία Εβραϊκά κέρματα αλλά και στην εβραϊκή λογοτεχνία.
Και έτσι παρουσιάζεται στο σύγχρονο Ταλμούδ των Εβραίων.
Στην ελληνική τώρα και στα Εβδομήκοντα γίνεται (Ierousalem.
Σύντομα, όμως, θα εμφανιστεί με (Hierousalem) και (Hierosoluma) Αυτή η τελευταία μορφή έχει μεταφερθεί στη Λατινική από τους συγγραφείς, Κικέρωνα, Πλίνιο, Tάκτιο και Σουητόνιο.
Όσον αφορά το νόημα του αρχικού ονόματος, δεν υπάρχει σύμπτωση απόψεων.
Έχει θεωρηθεί από πολλούς ότι σημαίνει είτε την «Πόλη της Ειρήνης" ή την "πόλη του θεού Salem"
Όταν λοιπόν ο Ιώσπηπος γράφει ένα έργο με τίτλο Ιουδαϊκή αρχαιολογία! αλλά με στόχο να διαβαστεί από τους Λατίνους και τους Έλληνες γράφει τη λέξη όπως αυτή είχε εξελιχθεί στην Ελληνική και Λατινική της μορφή.
Τα στοιχεία ο Ιώσηπος τα αντλεί για την εποχή που συζητάμε από την Βίβλο και ως Εβραίος και μάλιστα περνώντας από διάφορες σχολές όπως των Φαρισαίων, των Εσσαίων και των Σαδδουκαίων ήξερε πολύ καλά τη Βίβλο και εκεί μέσα πουθενά δε γράφει για Σόλυμα και πράσινα άλογα!!!!!
Στο έργο του απλά γράφει την εξελιγμένη μορφή της λέξης στα Ελληνικά και Λατινικά και όχι την αρχική της μορφή στα Εβραϊκά.
Αλλά οι διάφοροι ευφάνταστοι....... κι εγώ δεν ξέρω τι!...... κάθονται ψάχνουν, βρίσκουν διάφορες λέξεις ΟΜΌΗΧΕΣ και παρουσιάζουν τα δικά τους συμπεράσματα ως συμπεράσματα εκείνων των αρχαίων ημών προγόνων, χρησιμοποιώντας μέρος των γραπτών τους για να αποδείξουν ότι αυτά τα συμπεράσματα είναι δικά τους (των αρχαίων Ελλήνων).....
Αυτό έκανες, έπιασες τον Ηρόδοτο και του άλλαξες τα φώτα......φάε τώρα το λουκουμάκι που προόριζες για μένα......και με μπόλικο νεράκι γιατί αν και λουκούμι έχει γεύση πικρή
quote:
allzzaro:
"Αυτούς δε εννοεί τους Φιλισταίους.. εμείς τους ονομάζουμε Παλαιστινίους ερμηνεύει ο Θεδώρητος..
«Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…» Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε τότε στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου του 1981
Για βάλτο λίγο να δουλέψει.....και πες μου τι δουλειά είχε τότε ο Αραφάτ στην Ελλάδα αφενός και αφετέρου φέρε μου την εφημερίδα που το έγραψε.
quote:
allzzaro:
Φιλαράκο αρχαία ελληνικά νομίσματα εκτίθενται στο Εβραικο Μουσείο των Ιεροσολύμων οπου αναγράφονται οι λέξεις ``ΙΕΡΟ ΣΟΛΥΜΩΝ`` στα ελληνικά φιλαράκο μάλιστα εβραίοι ερευνητές όπως ο Mt.Gerizin τα χρησιμοποίησαν ως χάρτες. Εκτός αυτού βρήκαν και το ιερό του Διός του Σολυμέως και που το βρήκαν να δείς…
Και τη χρονολογίας ήταν το ιερό αυτό?......και ποιοι προσκυνούσαν σε αυτό? τη στιγμή που οι Φιλισταίοι λάτρευαν σημιτικές θεότητες?.......μήπως οι Έλληνες της Ελληνιστικής περιόδου?.....έλα φέρε στοιχεία.....
Και γιατί δε βρήκαν νομίσματα των Φιλισταίων? και πότε εξαφανίστηκαν οι Φιλισταίοι? Όταν βρεις τις αποδείξεις έλα να τα πούμε πάλι!
quote:
allzzaro:
Σου φτάνει αυτό..``Ότι οι Σόλυμοι, ήταν λάτρεις του Κρόνου, μας το λέει ο Πλούταρχος: «Πράγματι, πληροφορούμαι ότι οι Σόλυμοι, οι γείτονες των Λυκίων, τιμούσαν ιδιαίτερα τον Κρόνο…`` γείτονες λέει ο Πλούταρχος γείτονες που έρχεται να επισφραγίσει τα ανωτέρω…
Μα μόλις σου έχω αποδείξει ότι αυτοί οι Σόλυμοι που λάτρευαν τον Κρόνο και που σύμφωνα με άλλη ιστοσελίδα του δικτύου, από αυτές που διαβάζεις, κατά την Κρόνια αυτή λατρεία όπως λέει ο Πλούταρχος γίνονταν ανθρωποθυσίες(δεν έψαξα να το διασταυρώσω γιατί δε με ενδιαφέρει),.......δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Εβραίους ή τους Φιλισταίους.
Εγώ δεν αμφισβητώ τι λάτρευαν αυτοί οι Σόλυμοι. Αυτό που σου λέω και με στοιχεία τα οποία προσπερνάς σφυρίζοντας αδιάφορα, είναι ότι δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους Φιλισταίους. Οι μεν ήσαν στην Μικρά Ασία, η δε στην Μέση Ανατολή και λάτρευαν διαφορετικές θεότητες.
Το μόνο που τους συνδέει είναι η εξέλιξη της λέξης Σαλήμ στο πέρασμα των αιώνων από την Εβραική στην Ελληνική-Λατινική μορφή.......τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις?
quote:
allzzaro:
Το μόνο που είσαι ικανός είναι, να αντιγράφεις ανοησίες από διάφορα blogspot, και τίποτα άλλο. Μασημένη τροφή σου αρέσει κι ας είναι και ακαθαρσίες.
Στο προηγούμενο μήνυμά μου σου απέδειξα για ποιο λόγο στράφηκε όχι μόνο κατά των Φιλισταίων ή των Ασυρίων κ.λ.π. αλλά κατά και των ίδιων των Ισραηλινών.
Όλοι αυτοί είχαν ως κοινά στοιχεία την ανηθικότητα και την αδικία.
Το ότι είσαι άσχετος με το θέμα φαίνεται με το που λες ότι:
"θα μου την δώσεις και θα αρχίσω να παραθέτω σελίδες".......
Aυτό είσαι άξιος να κάνεις......να τρως ότι σε ταΐζουν.
Εγώ σε προκαλώ να ξεκινήσεις να μεταφέρεις τις ανοησίες που λες!.....αλλά μία μία.....γιατί εγώ μελετώ και στηρίζομαι σε στοιχεία και όχι σε ότι μου πετάνε για να γλείψω......οπότε φέρτες μία προς μία τις δήθεν ανηθικότητες του γιαχβέ.....και να δεις ποιος θα βάλει την ουρά στα σκέλια........

quote:
Εγώ σε προκαλώ να ξεκινήσεις να μεταφέρεις τις ανοησίες που λες!.....αλλά μία μία.....γιατί εγώ μελετώ και στηρίζομαι σε στοιχεία και όχι σε ότι μου πετάνε για να γλείψω......οπότε φέρτες μία προς μία τις δήθεν ανηθικότητες του γιαχβέ.....και να δεις ποιος θα βάλει την ουρά στα σκέλια........
Ασε ρε φιλαράκο.
Στο είπα απο την αρχή.
Εγώ φταίω που ξεκίνησα διάλογο μαζί σου..
Ελα μου σε φιλώ ..![]()