- Το τελος της Γης σε 10.000.000.000 χρονια. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
ΕΣΤΩ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΞΕΡΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ?
ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ?
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ?
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ SORTCUTS(ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ?)
ΔΗΛ ΒLACK HOLES K.T.Λ
ΠΑΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΕΝ.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ!(ΑΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ !)

Edited by - Flawless on 05/09/2003 14:03:29
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ 800 ΔΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΣ Η ΤΕΤΡΑΚΙΣ.ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΜΕ 200 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ,ΕΝΩ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΕΝΤΑΚΙΣ..ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΒΛΕΠΑΝ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ,ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ
Η ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
ΜΟΡΦΗ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΗΣ ΤΟΝΩΣΗΣ..
Ε, λοιπόν, σας εξομολογούμαι πως η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν που είδα ξαφνικά τον ουρανό να γεμίζει με αστέρια. Τόσα πολλά αστέρια στον ουρανό...
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
βρισκεται σε τροχια συγκρουσης με την ΓΗ.Αν ειναι να συγκρουστει
με την Γη αυτο θα συμβει το 2014 συμφωνα με τους επιστημονες.Φυσικα
δεν θα μεινει τιποτα ζωντανο εδω στην Γη.Οι πιθανοτητες βεβαια
να συγκρουστει ειναι νομιζω συμφωνα με τους αστρονομους 1 προς 900.000
Τα χαζοκαναλα και οι δημοσιογραφοι στην αρχη δεν ειπαν οτι ειναι
μικρες οι πιθανοτητες της συγκρουσης.Παντα θελουν να τρομαζουν τον
κοσμο με σεναρια συντελειας του κοσμου.Πολλοι ανθρωποι πριν το 2000
νομιζανε οτι οταν ερθει το 2000 θα καταστραφει ο κοσμος.Τωρα
ακουγονται και θεωριες για το 2012, πως τοτε θα ερθει η συντελεια
του κοσμου.Παντως αυτο που ηδη γνωριζει η επιστημη ειναι οτι
πριν παραπολλους αιωνες ειχε πεσει ενας μετεωριτης στην Γη
και ολα τα ζωντανα πλασματα πεθανανε λογω της συγκρουσης.Μαλιστα
πιστευουν ορισμενοι επιστημονες πως καθε 900.000 χρονια αν δεν κανω λαθος ερχεται ενας μετεωριτης που συγκρουεται με την ΓΗ.Ισως καπως
ετσι να εγινε και την εποχη των δεινοσαυρων.
ετσι ειναι ο κυκλος.
καθε μερα πεθαινουν αστερια,πλανητες και γαλαξιες και γενιουνται αλλοι!
καταρχας υπαρχουν πολλα σεναρια περι καταστροφης της γης!και ποιος μας εγγυατε οτι δεν θα καταστραφει η γη σε λιγοτερο απο 10δις χρονια!αν σκεφτουμε οτι μπορει να πεσει πανω μας κανενας τεραστιος κομητης οπως αυτος που εξαφανησε τους δινοσαυρους, ή το φαινομενο του θερμοκηπιου; αν οντως ερθουν εξωγηινοι και μας καταστρεψουν; αν απο μονοι μας καταστρεψουμε την γη;ή η αντιστροφη των πολων.(οδευουν προς την σιβηρια!).ηδη οι επιστημονες απο τωρα λενε πως ημασταν τυχαιροι που ο ανθρωπος καταφερε να διατηρισει το ειδος του τοσα χρονια ομως τωρα δεν θα τα καταφερει(πιθανως).
εγω οπως και πολλοι επιστημονες (και σου μιλαω τωρα ως επιστημονας) πιστευουν πως σε περιπου 7000 δεν θα υπαρχει ανθρωπος, αλλα και να υπαρχει δεν θα μοιζει στην σημερινη μας μορφη.
και τι οφηλεται στο οτι μαλλον δεν θα υπαρχουμε σε 7000 χρονια;πολυ απλο, το λεω και παραπανω!

Το σύμπαν είναι ένα όμορφο άλυτο μυστήριο που το κάθε του κομάτι φαντάζει ξεχωριστό!
Οι ερμηνείες οπωσδήποτε μπορούν να ποικίλουν αφού η ασάφεια μιας καταστροφής μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο ακόμα και προερχόμενο έξω από τον πλανήτη. Κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη λογική του θεού και είναι μάταιο να προσφεύγουμε σε ερμηνείες παρ'ότι η ανθρωπότητα και οι θρησκευτικοί της εκπρόσωποι ενίοτε έχουν παρασυρθεί σε αυτές.
Τώρα για τον μη θρησκευόμενο, για αυτόν που δεν αποδέχεται την ύπαρξη μιας ανώτερης διάνοιας που σχεδιάζει και καθορίζει τα συμπαντικά δρώμενα, προφανώς δεν υπάρχει ένας προκαθορισμένος λόγος και το πλάνο ενός ανώτερου υπερφυσικού σχεδιαστή σχετικά με τη διάρκεια ζωής άστρων όπως ο ήλιος ή οι τροχιές των αστεροειδών και οι παρεκκλίσεις τους που μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τη ζωή του πλανήτη μας. Επομένως δεν θέτει καν το ερώτημα και αποδέχεται την ψυχρή πραγματικότητα αναγνωρίζοντας ότι η διόγκωση και ο θάνατος του ήλιου (με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα για τη γη) δεν είναι τίποτε άλλο από την φυσιολογική ενεργειακή διαδρομή των αστεριών που "αδιαφορεί" για τις δικές μας απόψεις και θεωρήσεις του κόσμου.

Φίλε NASAROUTAKI η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι πως σχετικά με το μέλλον του ανθρώπου, διανύουμε την τελευταία χιλιετία σαν είδος. Στα επόμενα 1000 χρόνια ή θα έχουμε αυτοκαταστραφεί ή θα έχουμε αυτομεταλλαχθεί σε κάποιο διαφορετικό είδος.
Τώρα για το μέλλον της γης, ναι θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως καθημερινά στο ορατό μας σύμπαν γεννιούνται και πεθαίνουν αστέρες και πλανήτες. Για γαλαξίες δεν θα έπαιρνα όρκο, είναι μια πολύ ...χρονοβόρα διαδικασία και έχω την αίσθηση πως 'έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η γη μας θα ακολουθήσει την μοίρα του ήλιου μας, όπως περίπου την περιγράφει ο φίλος viking, και που ορίζεται από την συνολική αρχική μάζα του, σύμφωνα με το στάνταρ μοντέλο της κοσμολογίας για άστρα ίδιας ηλικίας και μάζας.
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για την τύχη της γης σαν ουράνιο σώμα. Το μέλλον αυτό δεν είναι συνώνυμο με το μέλλον της ζωής πάνω στην γη, που δεν εξαρτάται με την σειρά του με το μέλλον του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη γη.
Αν το θέμα μας είναι το μέλλον του ανθρώπου πάνω στην γη, εγώ θα έλεγα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένας από τους λόγους που πιθανόν δεν μας έχουν και δεν πρόκειται να μας επισκεφτούν ποτέ εξωγήινοι, ενδεχομένως να είναι, πως κάθε ανώτερα τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός,, αυτοκαταστρέφεται. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά θα βγω εκτός θέματος αν περιγράψω
Φίλε viking το ενδεχόμενο που περιγράφεις για πιθανή σύγκρουση με μετεωρίτη το 2014 μοιάζει μάλλον απίθανο από όσα γνωρίζω. Για κάποια χρόνια αργότερα δεν μπορώ να πω. Οι τροχιές είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων που αποτρέπουν ακριβή και ασφαλή μακρόχρονο υπολογισμό.
Ειδικά στον δυτικό πολιτισμό όπου είναι διαδεδομένος ο Χριστιανισμός, κάτι τέτοιο είναι ιστορικά αληθές αφού οι άνθρωποι είχαν κατά νου ότι κάποια στιγμή ο κόσμος θα καταστραφεί και θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.
Από την άλλη, θεωρώ πως υπάρχει μια υποσυνείδητη τάση "αυτοενοχοποίησης" των ανθρώπων εν γένει του δυτικού πολιτισμού έστω και σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο.
Δηλαδή υπάρχει η πεποίθηση πως θα επέλθει το τέλος του κόσμου εξαιτίας των αμαρτημάτων του ανθρώπου.
Αυτό έχει συντελέσει και στην τελεολογία που συνόδευσε τον ερχομό του millenium, το ίδιο συνέβη και κοντά στο 1000 μ.Χ. κλπ.
quote:
Αν το θέμα μας είναι το μέλλον του ανθρώπου πάνω στην γη, εγώ θα έλεγα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ένας από τους λόγους που πιθανόν δεν μας έχουν και δεν πρόκειται να μας επισκεφτούν ποτέ εξωγήινοι, ενδεχομένως να είναι, πως κάθε ανώτερα τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός,, αυτοκαταστρέφεται. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά θα βγω εκτός θέματος αν περιγράψω
Αγαπητέ gianipseftis, έκανα μια συζήτηση πρόσφατα με κάποιους φίλους σχετικά με τον θάνατο τόσο σε μικροσκοπικό όσο και σε μακροσκοπικό επίπεδο κι αναφέρθηκε κάτι παρεμφερές με αυτό που αναφέρεις.
Δηλαδή πως κάθε πολιτισμός φτάνει στο τέλος όταν η τεχνολογική του ανάπτυξη είναι μεγαλύτερη από την ηθική - πνευματική του ανάπτυξη.
Μου ακούγεται θεωρητικά πιθανόν από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι οι θεωρίες καταστροφής του πολιτισμού, του ανθρώπου ή και του πλανήτη μας γενικότερα δεν είναι κάτι που έχει απασχολήσει τον άνθρωπο μόνο στην εποχή μας. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Σε αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγηθεί συνήθως από λάθος ή και το περισσότερο πιθανό από τρέλα, ηλιθιότητα και λάθος εκτίμηση των δικών του δυνάμεων ή των δυνάμεων του αντιπάλου.
Η ανθρωπότητα έχει φτάσει ήδη στο στάδιο της καταστροφής ΟΛΩΝ σχεδόν των ανεπτυγμένων μορφών ζωής στην επιφάνεια της γης.
Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε (ακόμα) ολόκληρη την γη.
Δεν υπάρχουν στοιχεία πως αυτή η δυνατότητα υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, και προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω να υπήρχε.
ΚΑΝΕΝΑ εύρημα της παλαιοντολογίας δεν μας οδηγεί σε τέτοια σενάρια.
Γνώμη μου είναι πως κάποια σενάρια που υπονοούν το αντίθετο, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Αν όμως εσύ έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, με μεγάλη μου χαρά να το συζητήσουμε.
Δεν αναγνωρίζω το αλάθητο στον εαυτό μου.
Ένας απλός ερευνητής της αλήθειας είμαι.
Όσον αφορά το αλάθητο, θα ήταν και λίγο βαρετό να ήμασταν αλάθητοι.
Όσον αφορά την ύπαρξη προηγμένου τεχνολικά πολιτισμού στο παρελθόν επάνω στον πλανήτη μας, δεν υπάρχουν όντως ευρήματα που να επιβεβαιώνουν μια τέτοια ύπαρξη - τουλάχιστον από όσα γνωρίζω έως αυτή την στιγμή.
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει πληθώρα αναφορών μέσα σε μύθους, σε δοξασίες ή ακόμη και σε ιερά κείμενα διαφόρων θρησκειών.
Από εκεί και πέρα όμως μπαίνει στη μέση το ζήτημα τι θεωρείται ως απόδειξη από τον άνθρωπο και σε ένα δεύτερο επίπεδο για ποιούς λόγους ένας άνθρωπος πιστεύει ότι κάποιες αναφορές αποτελούν αποδείξεις ή όχι.
Θέλω να πω ότι κάποιος μπορεί να θεωρεί ως αποδείξεις μόνο τα όσα επιβεβαιώνει η επιστήμη μέσω της έρευνας ενώ κάποιος άλλος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει αυτόν τον περιορισμό, μπορεί να ανγνωρίσει ως απόδειξη περί της υπάρξεως ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου πολιτισμού στο παρελθόν το μύθο πχ της Ατλαντίδας.
Προσωπικά εάν και θεωρητικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανόν να καταστραφεί ο πολιτισμός μας εξαιτίας αυτής της τεχνολογικής προόδου που έχει σημειώσει η ανθρωπότητα , κάπου μέσα μου πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Δεν είναι τόσο η έλλειψη αποδείξεων κι επιστημονικών ευρημάτων που να αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο παρελθόν όσο μια ελπίδα βαθιά μέσα μου ότι ο άνθρωπος δεν θα αυτοκαταστραφεί λόγω της απληστίας του και τέτοιων λανθασμένων χειρισμών που θα καταστρέψουν τόσο αυτόν όσο και τον πλανήτη μας...

In anticipation of my resurrection...