- Γιατι οι άθεοι θίγονται όταν τους λές...άθεους!?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ειπε μια μ** και το βουλωσατε γιατι ισως να "πιασει" επειδη οι περισσοτεροι χριστιανοι εδω περα δεν εχουν ιδεα απο χριστιανισμο?(εκτος του Ψηλού που σας τρωει ολους στη μαπα απ οταν εγραφα με τον παλιο μου λογαριασμο πριν 2χρονια)
Θα ήθελες να μας πεις ποιός ήταν ο παλιός σου λογαριασμός; ![]()
Θα ήθελα να σταθώ λίγο σε κάτι που ανέφερες στο μήνυμα που έστειλες στις 21/06/2008, 13:53:07:
quote:
Κοιτα, προσπαθω να αλλαξω τα μυαλα των ανθρωπων εδω μεσα.Πρεβευω το οτι ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ελευθερος, ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ, να μην εχει ταμπου και να μην εχει προκαταληψη.
Αυτές οι δύο προτάσεις μου ακούγονται λίγο αντιφατικές μεταξύ τους.
Γιατί να αλλάξεις τα μυαλά των συνομιλητών σου στις Συζητήσεις;
Αν εννοείς να γονιμοποιήσεις την σκέψη τους και να τους προσφέρεις το ερέθισμα να εξάγουν κάποια συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα για την εξέλιξη τους, συμφωνώ και πιστεύω πως είναι ένα λογικό επακόλουθο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.
Δικαιοδοτούμαστε όμως να επέμβουμε και να θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης τους, παραγκωνίζοντας τους συλλογισμούς τους, τις πεποιθήσεις και την κοσμοθεωρία που έχουν δομήσει έως σήμερα;

In anticipation of my resurrection...
ΑΜΕ!
Γιατι εδω περα παραθετουμε αποψεις... σωστα?
Αλλωστε δεν κανεις και τιποτα κακο...
Δεν μπαινεις μες τα μυαλα τους... τους παραθετεις μια αποψη... αν την ΑΦΗΣΟΥΝ να μπει... μπηκε.
Απλα παντα ζηταω απ τους ανθρωπους να ειναι πρωτα ελευθεροι εσωτερικα και μετα εξωτερικα.
Γιατι ειναι πραγματικα ελαχιστοι οι ανθρωποι που εχουν και εξωτερικη και εσωτερικη ελευθερια.
Και αφου πχ η κορη αφηση τη μανα και αποκτησει δικο της σπιτι λεει "Ουφ, επιτελους εγινα ανεξαρτητη" και μετα ανακαλυπτει οτι κουβαλαει μεσα καθε χαζι και αχρηστη νοοτροπια και ιδεολογια που της ειχαν περασει οι γονεις.Σπουδαια ελευθερια αυτη.
Αφηνουν στη ψυχη τους απαρχαιωμενες αποψεις των γονιων τους οπως και ψευτο-κοινωνικες αξιες που της οναμαζουνε και "ηθηκες" πολλοι ανιδεοι.
Και βεβαια και απο τα media, τους πολιτικους τις "οικογενειακες" συγκεντρωσεις μαθαινει ο ανθρωπος τη ψευτο-ειλικρινια, ψευτο-αμασοτητα , σε βριζω ευγενικα κλπ.
Μια κοινωνια που προωθει τον εγωισμο.Τις προαλλες διαβαζα ενα γραμμα που εστηλε ενα παιδι στο περιοδικο Schooligans(προτεινω να διαβασετε και εσεις κανα γραμμα απο εκει καποια εχουν πολυ ενδιαφερον) και ελεγε:
"...Σημερα ειχαμε οικογενειακη συγκεντρωση... δηλαδη ειμασταν ολοι μαζι και ο καθενας στον κοσμο του..."
Ετσι προωθειται ο εγωισμος και ολοι κοιταμε να γινουμε λαμογια και να φαμε απ τον πλησιον μας, ενω οπως ειχα πει καπου:
Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ.
Επισης πιστευω πως ενας ελευθερος ανθρωπος που ξερει ποιος ειναι, τι θελει και τι πρεπει να κανει δεν εχει τιποτα το οποιο να κρυψει ή να νιωσει ντροπη.
Αυτος ειναι ο ωριμος ανθρωπος.Τα υπολοιπα ειναι ανελευθεριες και παραμυθια(μπορειτε να επιχειρηματολογισετε για το αντιθετο βεβαια).
Ο ανθρωπος που δεν εχει κανει αισχοι ή τρελες στη ζωη του αλλωστε ή ειναι ή παιδι ή αμορφωτος.Οπωσδηποτε δεν ειναι καποιος που θα μπορουσε να σου δωσει συμβουλη.Και να σου δινε δεν θα την ακουγες.
Δεν μπορεις να πεις πώς σβηνει μια φωτια αν δεν εχεις δει ποτε σου μια.
Οι φιλησυχοι ανθρωποι ειναι αυτοι που εχουν τα λιγοτερα να προσφερουν.
"Θα ήθελες να μας πεις ποιός ήταν ο παλιός σου λογαριασμός;"
Ειλικρινα? Οχι.
Θα σου λεγα ίσως αν γνωριζα ολα όσα ειχα γραψει στο παρελθον και ειμουν σιγουρος οτι συμφωνω ακομη με αυτα.
Εχω αλλαξει πολυ απο τοτε.Θελω να γνωρισετε τον "καινουριο" μου εαυτο.
Το μονο που θα σου πω ειναι οτι ειχα 100 και κατι μηνυματα
(125? γυρω εκει μαλλον).Δεν ειχα ομως συνδεση στο ιντερνετ και εγραφα συχνα πυκνα.
Τωρα πανε 3 μερες που γραφω στα φορουμ και εχω γραψει μηνυματα που τοτε θα τα εγραφα μεσα σε 6μηνες... και μετα δεν θα με θυμοταν και κανεις βεβαια, και αντε να απαντησω σε μια ερωτηση μετα απο μηνα.
Και τωρα που εχω συνδεση βεβαια δεν θα ειναι πολυ διαφορετικα γιατι θα λειπω το περισσοτερο καλοκαιρι
Επισης τοτε εκανα πολλα ορθογραφικα... τωρα εχω διορθωθει αρκετα... μην τα χαλασουμε παλι...
quote:
ΑΜΕ!
Γιατι εδω περα παραθετουμε αποψεις... σωστα?
Αλλωστε δεν κανεις και τιποτα κακο...
Δεν μπαινεις μες τα μυαλα τους... τους παραθετεις μια αποψη... αν την ΑΦΗΣΟΥΝ να μπει... μπηκε.
Απλα παντα ζηταω απ τους ανθρωπους να ειναι πρωτα ελευθεροι εσωτερικα και μετα εξωτερικα.
Είναι διαφορετικό να θέλεις να επέμβεις και να αλλάξεις κάτι από έναν συνάνθρωπο σου από το να του δώσεις το ερέθισμα ώστε να αλλάξει κάτι μόνος του από την κοσμοθεωρία του, αν φυσικά αποφασίσει πως αυτή η αλλαγή θα εξυπηρετήσει σε κάτι την εξέλιξη του.
Το να παραθέτεις απόψεις φυσικά και δεν είναι κάτι κακό, άλλωστε εμπλουτίζει τον διάλογο κι ίσως να γίνουν αφορμή για να επιτευχθεί λίγο περισσότερο η ελευθερία του νου.
Το αν θα γίνει όμως αυτό δεν είναι στο δικό μας χέρι κι ούτε μας δικαιοδοτεί στο να επέμβουμε με "βίαιο" τρόπο.
Άλλωστε, εάν αποφασίσουμε ότι εμείς κατέχουμε το φως - ασχέτως αν πλανώμαστε - κι επιχειρήσουμε να φωτίσουμε τους γύρω μας, μπορεί να τους τυφλώσουμε εάν δεν είναι έτοιμοι να το αντικρύσουν.
Ίσως πάλι αυτοί έχουν αντικρύσει κάποιο φως το οποίο εμείς δεν έχουμε προσεγγίσει ακόμα. ![]()
quote:
Ειλικρινα? Οχι.
Θα σου λεγα ίσως αν γνωριζα ολα όσα ειχα γραψει στο παρελθον και ειμουν σιγουρος οτι συμφωνω ακομη με αυτα.
Εχω αλλαξει πολυ απο τοτε.Θελω να γνωρισετε τον "καινουριο" μου εαυτο.
Ξέρω...
Ελπίζω κι εγώ να μην τα χαλάσουμε πάλι.

In anticipation of my resurrection...
Μερικές φορές δεν μπορώ να καταλάβω πως γενικότερα νοήματα μεταφράζονται από κάποιους ως "προσωπικές επιθέσεις" και συνεπώς χρήζουν απάντησης σε αυτό το επίπεδο. Συγκεκριμένα
quote:
quote:
"Η κάθε μορφή θρησκείας, για τους περισσότερους σφετεριστές της (και δεν υπονοώ τους ελάχιστους, σε κάθε περίπτωση, αγνούς εκφραστές της) αποτελεί "όπιο" απειλής και ελπίδας που εκμεταλλεύεται την αμάθεια και την έλλειψη αναζήτησης και παιδείας. Το να περιμένεις τα πάντα από κάτι ανώτερο, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά το λόγο ύπαρξής σου είναι η βέλτιστη μορφή ύπνωσης και αποχαύνωσης που το σύστημα "θρησκεία" μπορεί να σου επιβάλλει. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων εντάσσεται στις εκάστοτε θρησκείες, χωρίς στην πραγματικότητα ούτε να τις κατανοεί, ούτε να τις αποδέχεται εξολοκλήρου, ούτε (και κυρίως) να έχει τη δυνατότητα να τις αρνηθεί."Αρα να γινουμε αθεοι και ετσι θα γινουμε και πιο εξυπνοι ε?
Φίλε dr, δεν είπα εγώ να γίνεις άθεος, ούτε προτρέπω, ποσώ μάλλον προσηλυτίζω σε κάποια μορφή πίστης. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να βλέπω (και γράφω ότι υπάρχει μία μειοψηφία πολιτών που το αντιπροσωπεύει, αλλά δυστυχώς μειοψηφία), είναι άνθρωποι που πραγματικά γνωρίζουν γιατί πιστεύουν (ή δεν πιστεύουν) κάπου. Αμφισβητείς δηλαδή το γεγονός ότι πολλοί εντάσσονται σε μία θρησκεία, είτε για λόγους περίγυρου, είτε για λόγους επιβολής, είτε για κάθε άλλο λόγο πλην των δικών τους αναζητήσεων;
quote:
Γιατι βεβαια οσοι ειναι αθεοι δεν εχουν αναγκη για καθοδηγηση και η θρησκεια καθοδηγει, σωστα?
Αν δεν την ερευνάς ναι, καθοδηγεί και επιβάλλει. Αν ψάχνεις και αναζητάς, η εκάστοτε θρησκεία θα σου αποκαλύψει κάποια νοήματα... όχι όμως τη μοναδική, αυθαίρετα αξιωματική, αλήθεια.
quote:
Τις προαλλες μιλουσα με μια χασικλου και μου ελεγε "εγω δεν πιστεβω... αλλα ισως να υπαρχει μια ανωτερη δυναμη". Καλα, λεω... ευτυχως εχεις τα μυαλα στο κεφαλη σου και τα ευαγγελια σου ειναι αχρηστα.
Άστοχο το παράδειγμα, αλλά... καλή καρδιά!
quote:
Φιλε μου τι σε κανει να πιστεβεις οτι αν ακολουθουσαμε τυφλα το ευαγγελιο θα ειμασταν περισσοτερο δυστυχισμενοι, κενοι, ανικανοποιητοι απ' ο,τι ειμαστε?
1) Το ότι θα ακολουθούσες "τυφλά"
2) Το ότι θα ακολουθούσες και δε θα "ενδοσκοπιζόσουν"
3) Το ότι θα δεχόσουν μία αλήθεια, την οποία δε θα μπορούσες να τεκμηριώσεις
Ακόμα και έτσι, εγώ αποδέχομαι την ανθρώπινη υπόσταση. Δε δέχομαι όμως την παρουσιαζόμενη ως μοναδική αλήθεια.
quote:
Παντως αν ΟΛΟΙ ακολουθουσαμε τυφλα το ευαγγελιο σε διαβεβαιω θα ειμασταν ΠΟΛΥ καλυτερα γιατι διδασκει 2 βασικα πραματα:αγαπη,ελπιδα
Ως επιδερμικός μελετητής, δεν έχω την αρμοδιότητα απάντησης, αλλά δε χρειάζεται να διαβάσεις το ευαγγέλιο για να καταλάβεις τα αυτονόητα. Όσοι δηλαδή δεν το έχουν διαβάσει, δεν υπάρχει πιθανότητα να αγαπούν;
quote:
Ετσι... πεσ'το και αυτο, γιατι σαν πολυ θαρρος πηραμε.Ευτυχως ο ανθρωπος ξερει τι ειναι το καλυτερο για τον εαυτο του και ετσι η ανθρωποτητα παει καλα.... ΛΟΛεος
Ο θεος παλι(αν υπαρχει φυσικα) ξερει οχι τι ειναι καλυτερο για τον ανθρωπο αλλα τι ειναι καλυτερο για ΤΟΥΣ ανθρωπους.
Ευτυχως οι ανθρωποι καταληξαμε στο οτι ο εγωισμος μονο μπορει να μας φερει την ευτυχεια που θελουμε.Τοσο μας κοβει
Το ότι η ανθρωπότητα δεν πάει καλά είναι αποτέλεσμα της εκτροπής από το λόγο των κάθε λογής ευαγγελίων ή της πενυματικής αποχαύνωσης και υποδούλωσης που επιφέρει κάθε τι αμάσητο; γιατί π.χ. στην Αμερική πολλοί πιστεύουν ότι ο Μπους μίλησε με το θεό για το Ιράκ, γι' αυτό και τους το ξεφούρνισε κιόλας.
Δεν ξέρω πόσο κόβει στους υπόλοιπους ανθρώπους, προτιμώ να φροντίζω να κόβει σε μένα και κάνω συνεχείς προσπάθειες γι' αυτό.
quote:
Και εγω μισω ρε φιλε να βλεπω ανθρωπους σε αγνοια αλλα μισω ακομα περισσοτερο αυτους που ισχυριζονται οτι ειναι καλοβουλοι.Να μη πω τπτ για τους αθεους και τους δηθεν "επιστημονες" του σαϊτ(Δεν ειναι βεβαια ολοι στον ιδιο κουβα.Αλλα μην τον βγαλετε και "ελαφρυ" τον κουβα).
Αν πω αυτα αυτα που μου ρχετε να πω τωρα θα με διωξουν μαλλον για την υγεια των Φορουμς.
Μη μολυνουμε τον τοσο σεβασμο και καλη διαθεση με καμια κακια κουβεντα.
Πανω απ ολα οι μασκες
Μισείς αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι καλόβουλοι; και αν τελικά είναι; τους μισείς ακόμα;
Μισείς τους άθεους και τους δήθεν "επιστήμονες" του esoterica; γιατί; τους γνώρισες από κοντά και κρίνεις "ελαφρύ" τον κουβά;
Βλέπεις πολλές μάσκες γύρω σου; μήπως είσαι σε μπαλ μασκέ και πρέπει να ψάξεις τη ντάμα σου; (αυτό στο λέω καθαρά χιουμοριστικά, απλά μου κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη τοποθέτησή σου και θα ήθελα επεξήγηση)
amalia
quote:
Απλά, σ' αυτούς τους κύκλους δεν έχει πλέον νόημα η προσωποποίηση της έννοιας του θεού.
Μία κουβέντα και καλή. Μπράβο!!!
Φίλε dr
quote:
Οι ιδεες δεν ειναι σαπιες οι ανθρωποι που τις βγαζουν ή τις παραποιουνε ειναι.Χριαζεται λογικη αυτο?
Εσύ πιστεύεις ότι τα ευαγγέλια γράφτηκαν από ανθρώπους ή από το θεό;
quote:
Κοιτα, προσπαθω να αλλαξω τα μυαλα των ανθρωπων εδω μεσα.
????
quote:
ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ 'Η ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ(!!)
????
quote:
Δεν υπαρχει λογος να ειμαστε φιλησυχοι ουτε να εχουμε μασκες ουτε τπτ.
Οποιος ειναι ευαισθητος και θιγετε με τα πιστευω των αλλων ας κλειστει σπιτακι του να διαβασει κανα βιβλιο μπας και ανοιξει το μυαλο του.
????
quote:
Αχ, ξεθυμανα...
Εύχομαι να μην είναι ο αυτοσκοπός σου αυτός...
quote:
Λιγοι εδω περα εχουν αρκετη αυτοεκτημηση και αυτοπεποιθηση να ειναι ειλικρινεις.
Τα πιστευω στο μυαλο πολλων δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα ωστε να μπορουν να μιλανε αμεσα,σιγουρα και ξεκαθαρα.
Καποιες φορες ειναι λογικο να μην γινεται να εισαι ξεκαθαρος... καποιες
????
quote:
Εφτιαξα χτες ενα φορουν που ρωταει ουσιαστικα "Τι ειναι ευτυχεια" και μαντεψε... δεν εχει γραψει κανεις! Γιατι αραγε?Γιατι προφανως δεν εχουν ιδεα.
Κάτσε να το τσακώσω, γιατί δεν το πρόσεξα!!! Σου χω μερικές απαντήσεις...
quote:
Το θεμα ειναι πως ειναι ελαχιστοι ειναι αυτοι εδω περα που νιωθουν σιγουρια για τον εαυτό τους και τα πιστευω τους(και μιλουν ξεκαθαρα για αυτα).Το οτι υποστηριζω οτι ο αλλος ειναι λαθος δεν σημαινει οτι ειμαι σιγουρος για τον εαυτο μου.Σημαινει ειτε οτι ειμαι εγωιστης ειτε οτι εχω καλη διαθεση(απο αυτο πια...)να του υποδειξω καποιο λαθος στη σκεψη του.Με λιγα λογια τι δεν μ'αρεσει:
"Δεν ξερω ποιος ειμαι, τι πιστευω, τι ψαχνω και κανω ερωτησεις που αν εβαζα λιγο το μυαλο να δουλεψει θα απαντουσα μονος μου(οχι πως τις περισσοτερες φορες με ενδιαφερουν οι απαντησεις, απλα τις κανω για να αποδειξω οτι εχεις αδικο)"
Το παραπανω γινεται κατ'εξακολουθηση
Αλήθεια, αυτά τα συμπεράσματα μπορείς να μου απαντήσεις με ποιο τρόπο τα έβγαλες; κάπως υπεροπτική τη βλέπω την προσέγγισή σου, είναι εύκολο να κρίνουμε ανθρώπους από την οθόνη, είναι δύσκολο να κρίνουμε ιδέες και απόψεις και ακόμα δυσκολότερο να αντιμετωπίσουμε τους κριθέντες όταν τους βρούμε μπροστά μας.
quote:
Και αφου πχ η κορη αφηση τη μανα και αποκτησει δικο της σπιτι λεει "Ουφ, επιτελους εγινα ανεξαρτητη" και μετα ανακαλυπτει οτι κουβαλαει μεσα καθε χαζι και αχρηστη νοοτροπια και ιδεολογια που της ειχαν περασει οι γονεις.Σπουδαια ελευθερια αυτη.Αφηνουν στη ψυχη τους απαρχαιωμενες αποψεις των γονιων τους οπως και ψευτο-κοινωνικες αξιες που της οναμαζουνε και "ηθηκες" πολλοι ανιδεοι.
Και βεβαια και απο τα media, τους πολιτικους τις "οικογενειακες" συγκεντρωσεις μαθαινει ο ανθρωπος τη ψευτο-ειλικρινια, ψευτο-αμασοτητα , σε βριζω ευγενικα κλπ.
Μια κοινωνια που προωθει τον εγωισμο.Τις προαλλες διαβαζα ενα γραμμα που εστηλε ενα παιδι στο περιοδικο Schooligans(προτεινω να διαβασετε και εσεις κανα γραμμα απο εκει καποια εχουν πολυ ενδιαφερον) και ελεγε:
"...Σημερα ειχαμε οικογενειακη συγκεντρωση... δηλαδη ειμασταν ολοι μαζι και ο καθενας στον κοσμο του..."
Περιττό να πω ότι εκπλήσσομαι. Τόσο χαμηλή υπόληψη για τις οικογενειακές αξίες δεν την περίμενα. Αν εσύ πιστεύεις ότι οι διδαχές της οικογένειας είναι άχρηστες νοοτροπίες, ψευτοαξίες και ψευδοηθική, ψευτοειλικρίνεια και ψευτοαμεσότητα και εγωισμός και φέρνεις ως παράδειγμα τεκμηρίωσης την άποψη κάποιου παιδιού στο περιοδικό schooligans, φοβάμαι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνέχισης επικοινωνίας. Εκπέμπεις σε άλλα μήκη κύματος. Γνώριζε απλά ότι όλες οι οικογένειες δεν είναι ίδιες και ότι το κάθε βυζανιάρικο που γράφει παραμυθάκια σε περιοδικά της νεολαίας δεν αποτελεί το καλύτερο τεκμήριο για τις κοινωνικές δομές και αξίες.
quote:
Δεν μπορεις να πεις πώς σβηνει μια φωτια αν δεν εχεις δει ποτε σου μια.
Δεν μπορείς ποτέ να πεις πως σβήνει μία φωτιά, αν δεν έχεις υπάρξει πυροσβέστης ή επαγγελματίας πολιτικής προστασίας.
quote:
Οι φιλησυχοι ανθρωποι ειναι αυτοι που εχουν τα λιγοτερα να προσφερουν.
Και τα λιγότερα να αφαιρέσουν, ίσως....
Ανεξαρτήτως των διαφωνιών μου με τα κείμενά σου, σε επανακαλωσορίζω στην κοινότητά του esoterica. Όλες οι απόψεις μου είναι ευχάριστες, αρκεί να μην υπάρχει διάθεση προσβολής του συνομιλητή.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
kostakis:
Φίλε dr, δεν είπα εγώ να γίνεις άθεος, ούτε προτρέπω, ποσώ μάλλον προσηλυτίζω σε κάποια μορφή πίστης. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να βλέπω (και γράφω ότι υπάρχει μία μειοψηφία πολιτών που το αντιπροσωπεύει, αλλά δυστυχώς μειοψηφία), είναι άνθρωποι που πραγματικά γνωρίζουν γιατί πιστεύουν (ή δεν πιστεύουν) κάπου. Αμφισβητείς δηλαδή το γεγονός ότι πολλοί εντάσσονται σε μία θρησκεία, είτε για λόγους περίγυρου, είτε για λόγους επιβολής, είτε για κάθε άλλο λόγο πλην των δικών τους αναζητήσεων;
Για τους ίδιους ακριβώς λόγους πολλοί από αυτούς που δεν εντάσσονται σε κάποια θρησκεία το κάνουν για λόγους περίγυρου, είτε για λόγους επιβολής, είτε για κάθε άλλο λόγο πλην των δικών τους αναζητήσεων.
Το βρίσκω όμως φίλε kostakis! αρκετά δογματικό να το θεωρήσω αντικειμενική και όχι υποκειμενική άποψη! Εκτός εάν πήρες σβάρνα τους πιστούς των διαφόρων θρησκειών και τους ρώτησες!
quote:
kostakis:
Ακόμα και έτσι, εγώ αποδέχομαι την ανθρώπινη υπόσταση. Δε δέχομαι όμως την παρουσιαζόμενη ως μοναδική αλήθεια.
Αγαπητέ kostakis εάν οι άνθρωποι ακολουθούσαν πιστά και τυφλά τα ευαγγέλια αμφιβάλεις ότι θα ζούσαμε σε έναν επίγειο παράδεισο? Αν όχι θα σου απαντήσω με τις 10 εντολές! ..... φτάνουν και περισσεύουν για αυτόν τον παράδεισο!
quote:
kostakis:
Περιττό να πω ότι εκπλήσσομαι. Τόσο χαμηλή υπόληψη για τις οικογενειακές αξίες δεν την περίμενα. Αν εσύ πιστεύεις ότι οι διδαχές της οικογένειας είναι άχρηστες νοοτροπίες, ψευτοαξίες και ψευδοηθική, ψευτοειλικρίνεια και ψευτοαμεσότητα και εγωισμός και φέρνεις ως παράδειγμα τεκμηρίωσης την άποψη κάποιου παιδιού στο περιοδικό schooligans, φοβάμαι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνέχισης επικοινωνίας. Εκπέμπεις σε άλλα μήκη κύματος. Γνώριζε απλά ότι όλες οι οικογένειες δεν είναι ίδιες και ότι το κάθε βυζανιάρικο που γράφει παραμυθάκια σε περιοδικά της νεολαίας δεν αποτελεί το καλύτερο τεκμήριο για τις κοινωνικές δομές και αξίες.
Την κρίση που περνάει η οικογένεια θέλει να μας τονίσει! και δεν είναι καθόλου μικρή! εάν πας Αμοργό θα δεις πολλά κουφά από Ελληνικές οικογένειες......ομαδικό και οικογενειακό γυμνισμό για παράδειγμα! σπίτι ενοικιαζόμενο από δύο οικογένειες γυμνιστών! γονείς κόρες!......... μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα! .... μεμονωμένα θα μου πεις φαινόμενα!...........αλλά για πήγαινε 30 χρόνια πίσω.............δεν υπήρχαν!...........τώρα?............ο εκσυγχρονισμός? ή η οπισθοδρόμηση στην εποχή του πρωτάνθρωπου?....ούτε τότε χρειάζονταν τα ρούχα!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Αν δεν την ερευνάς ναι, καθοδηγεί και επιβάλλει. Αν ψάχνεις και αναζητάς, η εκάστοτε θρησκεία θα σου αποκαλύψει κάποια νοήματα... όχι όμως τη μοναδική, αυθαίρετα αξιωματική, αλήθεια.
quote:
Μερικές φορές δεν μπορώ να καταλάβω πως γενικότερα νοήματα μεταφράζονται από κάποιους ως "προσωπικές επιθέσεις" και συνεπώς χρήζουν απάντησης σε αυτό το επίπεδο. Συγκεκριμένα
quote:
Πρωτα απ ολα, δεν το θεωρησα προσωπικη επιθεση, απλα με Βαση αυτο που εγραψες εκανα μια επισημανση που ηθελα να κανω.Εσυ μεν καλοπροαιρετα το εγγραψες αυτο αλλα εγω δεν απανταω μονο σε σενα.
Απανταω σε ΟΛΟΥΣ οσους παραθετουν αντιστοιχες αποψεις.
Γιατι συνεχεια λετε "Η αμαθεια, η υπνωση το ενα το αλλο" λες και εχουμε τετοια προβληματα... πού? Στην Ελλαδα! Που τις λειπουν οι εξυπνοι ανθρωποι
Επειδη συναναστρεφομαι με εφηβους(δεν εχει περασει και πολυ καιρος που ειμουνα και εγω εφηβος και προσπαθω να κραταω καποια επαφη) ενα σου λεω:ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Και τον Θεο πρωτο απ ολους(οι περισσοτεροι μη-φιλησυχοι εφηβοι ειναι και "δηλωμενοι αθεοι").Και αυτο φαινεται απ τη δικη μου κιολας εφηβικη ηλικια.Ολοι οι φιλοι μου ηταν αθεοι(κ εγω που δεν ειμουν, ειμουν χειροτερος απο αυτους.Τα πιστευω, πιστευω και οι πραξεις, πραξεις).
Φιλε μου, οχι αν δεν ερευνας τη θρησκεια, αλλα αν γενικα δεν ερευνας εισαι χαμενος εκτος αν εχεις ισχυρες... "χριστιανικες" αξιες απο τους γονεις σου και δεν εχει πεθανει η αθωότητα μεσα σου.Αλλιως το πιο πιθανο, θα βουτιξεις στον εγωισμο, μετα στη αμαρτια και τελος στη δυστυχεια.Κανενας θεος δεν θα εχει δραση για να συμβει αυτο, εσυ ο ιδιος θα τα εχεις φερει.
Οπως ειπες το ευαγγελιο θελει ερευνα.Ενας ακομη λογος που πολλοι γινονται συμβατικα αθεοι ειναι για να μη χριαζεται να ερευνανε.Ετσι αν στις ζωης-κατα τη διαρκεια της οποιας δε γουσταρουν και πολυ να υπολογιζουν τις πραξεις τους-κανουν εξ αιτιας της απερισκεψιας τους αμαρτιας, λενε "Δεν πηραζει, σαμπως θα δοσω λογαριασμο σε κανεναν?"
Και ποσοι απο τους αθεους ειναι ψαγμενοι πνευματικα?
Ελλαχιστοι, οι περισσοτεροι εγιναν αθεοι απο αμυνα σε αυτα που πρεσβευει η θρησκεια(!!) και γενικα οι θρησκειες(γιατι παντα η ιδεα να υπαρχει ενας θεος που να βλεπει τι κανουνε... ειναι για αυτους καπως... αβολη.Γιατι οι πραξεις τους καθε αλλο παρα λογικη και καλοσυνη εχουνε-Ενας εκαστοτε θεος θα τους εκρινε ασχημα.Ειναι λαθος βεβαια μια τετοια τους σκεψη αλλα ειναι κατι που δουλευει υποσυνειδιτα και που οι ιδιοι αμελουν να το αντιμετωπισουν ως ιδεα-αλλα θα το συζητησουμε αλλοτε αυτο.
quote:
Απλα φιλε μου εγω δειχνω την αλλη μερια του νομισματος.Αν πιστευε η ανθρωποτητα "τυφλα", δηλαδη χωρις αμφισβητιση, αλλα και με αγαπη-και οχι με φοβο-στον θεο τοτε η ανθρωποτητα θα ηταν παλι καλυτερα πιστευω.Γιατι θα αποκτουσε ετσι αγαπη και υπομονη.Δυο απαραιτητα για τη ευτυχεια του ανθρωπου συστατικα.Η επιστημη απο εκει και περα θα αναπτυσοταν κανονικα("για να αποκαλυψει το μεγαλειο του θεου").
quote:
Ως επιδερμικός μελετητής, δεν έχω την αρμοδιότητα απάντησης, αλλά δε χρειάζεται να διαβάσεις το ευαγγέλιο για να καταλάβεις τα αυτονόητα. Όσοι δηλαδή δεν το έχουν διαβάσει, δεν υπάρχει πιθανότητα να αγαπούν;
φυσικα και εχουν, δεν ειπα κατι τετοιο.
quote:
Το ότι η ανθρωπότητα δεν πάει καλά είναι αποτέλεσμα της εκτροπής από το λόγο των κάθε λογής ευαγγελίων ή της πνευματικής αποχαύνωσης και υποδούλωσης που επιφέρει κάθε τι αμάσητο; γιατί π.χ. στην Αμερική πολλοί πιστεύουν ότι ο Μπους μίλησε με το θεό για το Ιράκ, γι' αυτό και τους το ξεφούρνισε κιόλας.
Λες και αλλιως δεν θα τους επειθε.Τον θεο χριαζοτανε.Ποσοι αραγε απο αυτους τους ανθρωπους εχουν καν διαβασει το ευαγγελιο αραγε.
quote:
Εσύ πιστεύεις ότι τα ευαγγέλια γράφτηκαν από ανθρώπους ή από το θεό;
Πιστευω οτι γραφτηκαν και απ τους δυο.Αλλα απ οποιον και να γραφτηκαν δεν εχει σημασια γιατι και παλι εχουν μεσα ιδεες και σοφιες πανσωστες.
quote:
Μισείς αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι καλόβουλοι; και αν τελικά είναι; τους μισείς ακόμα;
Μισείς τους άθεους και τους δήθεν "επιστήμονες" του esoterica; γιατί; τους γνώρισες από κοντά και κρίνεις "ελαφρύ" τον κουβά;
Απεχθανομαι καθε ΔΗΘΕΝ ανθρωπο.Αν ομως πιστευεις οτι το εννοούσα για σενα, ΔΕΝ το εννοούσα για σενα.Απ ο,τι σε εχω δει να γραφεις μεχρι στιγμης ισε σε μεγαλο βαθμο αντικειμενικος.
Προσεξε, δεν κρινω "Ελαφρυ" τον κουβα.Λεω μην μου πειτε εσεις οτι ο κουβας ειναι ελαφρυς.Γιατι δεν πιστευω οτι ειναι ελαφρυς.Τα γραπτα μιλανε απο μονα τους.Δεν χριαζεται να γνωρισω κανεναν.
Αν τελικα ειναι καλοβουλοι θα φανει οπως φακηκε και οτι δεν ειναι.Αλλα δεν θα τους εχω πληρη εμπιστοσυνη και παλι.
quote:
ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ 'Η ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ(!!)
Προσθεσε στο τελος του quote "...και σε αυτα που θα βγαλω απο μεσα μου".
Δεν εχω τιποτα να σου εξηγησω ουσιαστικα, αφορά το θεμα για το οποιο μιλουσα σε εκεινο το κειμενο.Ειναι απλα μια γενικη αληθεια για τον ανθρωπο.
quote:
Κοιτα, προσπαθω να αλλαξω τα μυαλα των ανθρωπων εδω μεσα.
το απαντησα στον Dying Incubus αυτο μη τα ξαναλεμε.
quote:
Δεν υπαρχει λογος να ειμαστε φιλησυχοι ουτε να εχουμε μασκες ουτε τπτ.
Οποιος ειναι ευαισθητος και θιγετε με τα πιστευω των αλλων ας κλειστει σπιτακι του να διαβασει κανα βιβλιο μπας και ανοιξει το μυαλο του.
Ο,τι λεω.Για τους πολυ ευασισθητους και κομπλεξικους υπαρχουν σάιτ ψυχολογων.Αλλιως μπορουν απλα να ανοιξουν το μυαλο τους και αποκτησουν καποια εσωτερικη ελευθερια.
quote:
Κάτσε να το τσακώσω, γιατί δεν το πρόσεξα!!! Σου χω μερικές απαντήσεις...
Αν τελικα το μετακινησανε ειναι στο θεμα "ψυχη" αλλιως ειναι καπου στο Μυθος&θρησκεια.
quote:
Εύχομαι να μην είναι ο αυτοσκοπός σου αυτός...
Κοιτα αυτο το ειπα για πλακα.Αλλα και αν οντως ετσι ηταν πιο το προβλημα αν η επιχειρηματολογια ειναι λογικη και το κειμενο δεν περιεχει "λεκτικη βια"?Πρεπει να ακολουθουμε τον "δεκαλογο του καλου προσκοπου"? No limits, no bountries.Just the truth(της καθε αποψης)
quote:
Αλήθεια, αυτά τα συμπεράσματα μπορείς να μου απαντήσεις με ποιο τρόπο τα έβγαλες; κάπως υπεροπτική τη βλέπω την προσέγγισή σου, είναι εύκολο να κρίνουμε ανθρώπους από την οθόνη, είναι δύσκολο να κρίνουμε ιδέες και απόψεις και ακόμα δυσκολότερο να αντιμετωπίσουμε τους κριθέντες όταν τους βρούμε μπροστά μας.
Δεν θα πω τη μιση μου αποψη για να μη δειχνω υπεροπτης.Και να ειμαι πιο ειναι το προβλημα αν μπορω να αρθρωνω σωστες αποψεις?
Ο 10λογος του καλου προσκοπου παλι?
Πώς εβγαλα αυτα τα συμπερασματα? Πολυ απλα.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ.
quote:
Το αν θα γίνει όμως αυτό δεν είναι στο δικό μας χέρι κι ούτε μας δικαιοδοτεί στο να επέμβουμε με "βίαιο" τρόπο.
Σου ειπα, οποιου δεν του αρεσουν ας μη τα διαβασει.Ή αφου τα διαβασει ας τα κανει delete μεσα του.Δεν αναγκαζω κανενα να πιστεψει οτι εχω δικαιο.Αλλωστε οι ανθρωποι που φοβουνται τη βια την χριαζονται.Να μενουν σε επαγρυπνιση, να μενουν πολεμιστες.Να παει και ο κοσμος μπροστα.Απο εκει και περα δεν ειναι δικο μου προβλημα αν καποιος νιωθει οτι του θιχτικε η αυτοπεποιθηση ή η προσωπικοτητα.Αυτο σημαινει οτι σε καποια πληγη τον αγγιξα.
quote:
Ξέρω...
Ελπίζω κι εγώ να μην τα χαλάσουμε πάλι.
Δεν τα ειχαμε χαλασει ποτε.
Η σχεση μας ηταν ουδετερη.
Μονο με τον Σβαμπε δεν τα πηγαινα και πολυ καλα.
Τοτε βεβαια ηταν πιο δραστηριος.
Εκεινη την εποχη δεν πιστευα και τοσο στην δυναμη του εαυτου μου.Αυτο που εκανα στο μεσοδιαστημα και συνεχιζω να κανω ειναι να αφαιρω αχρηστες νοοτροπιες, ιδεες, φοβους, πεποιθησεις, κομπλεξ κλπ και να προσθετω χρησιμα και πρακτικα πραγματα.
Ο καζαντζακης ειχε πει οτι ελευθερια ειναι:Δεν φοβαμαι,δεν επιθυμω, δεν ελπιζω και δεν περιμενω τιποτα(καπως ετσι).
Εγω δινω εμφαση στο "δε φοβαμαι" και προσπαθω να το περασω και στους αλλους γιατι κατα τη γνωμη ειναι αυτο που μας αποτρεπει απ το να εχουνε πολυ περισσοτερα απ οσα εχουμε.
Πχ τις προαλλες ερχεται καποιος φιλος που μολις χωρισε καποια και μου λεει πχ "Μα της εδοσα τα παντα και εκεινη με παρατησε και τωρα... της πληρωνω και το νοικι!" "Καλα σου κανει μλκα, αν ειμουν αυτη θα σου δινα τους λογαριασμους να πληρωσεις ολοκληρους"(κατα φωνη, παιζει το "bohemian like u" η playlist).Σκληρο? Καθολου σκληρο.Επρεπε να μαθει να ειναι ελευθερος και να μη ζει με το φοβο "θα με χωρισει, δε θα με χωριση" αν δεν ηταν ετσι χαδιαρης θα το ειχε κρατησει και το κοριτσι.
Αυτο βεβαια ειναι μικρο προβλημα που αναφερω.Υπαρχουν πολυ χειροτερα.
Απλα πρεπει ο κοσμος να καταλαβει οτι ο ανθρωπος πρεπει να κρατα το φοβο του για οταν θα ειναι στο νεκροκρεβατο πριν απο αυτο πρεπει να ζει ελευθερος.
Αν δεν πεθανεις μεσα σου δεν αναγεννιεσαι
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Ο καζαντζακης ειχε πει οτι ελευθερια ειναι:Δεν φοβαμαι,δεν επιθυμω, δεν ελπιζω και δεν περιμενω τιποτα(καπως ετσι).
Εγω δινω εμφαση στο "δε φοβαμαι" και προσπαθω να το περασω και στους αλλους γιατι κατα τη γνωμη ειναι αυτο που μας αποτρεπει απ το να εχουνε πολυ περισσοτερα απ οσα εχουμε.
Πχ τις προαλλες ερχεται καποιος φιλος που μολις χωρισε καποια και μου λεει πχ "Μα της εδοσα τα παντα και εκεινη με παρατησε και τωρα... της πληρωνω και το νοικι!" "Καλα σου κανει μλκα, αν ειμουν αυτη θα σου δινα τους λογαριασμους να πληρωσεις ολοκληρους"(κατα φωνη, παιζει το "bohemian like u" η playlist).Σκληρο? Καθολου σκληρο.Επρεπε να μαθει να ειναι ελευθερος και να μη ζει με το φοβο "θα με χωρισει, δε θα με χωριση" αν δεν ηταν ετσι χαδιαρης θα το ειχε κρατησει και το κοριτσι.
Eύγε!!!!!!!!!!!!!!

Αυτα ειναι.
Η γλωσσα της λογικης μιλαει σε ολους.
Europaie Rock on!!!
Dr Jekyll Mr Hyde :
quote:
Απαντας και στη θεση μου σωστα χωρις να στο ζητησω
Αυτα ειναι.
Η γλωσσα της λογικης μιλαει σε ολους.
όμοιος ομοίω αεί πελάζει .( και η κοπριά στα λάχανα ...)
Εγώ λέω να σας ανακυρήξουμε και τους δύο διδάκτορες της λογικής .![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Think_Math:
όμοιος ομοίω αεί πελάζει .( και η κοπριά στα λάχανα ...)Εγώ λέω να σας ανακυρήξουμε και τους δύο διδάκτορες της λογικής .
Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει αγουρίδες!!!!!!