- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Για την Γαλλίδα αστροναύτη βρήκες κάποια αξιόπιστη αναφορά ;

Δεν υπαρχουν αποδειξεις παιδια,ενδειξεις ειναι.
Και οχι, δεν τρεχει τιποτα στο Αντεν και η Γαλλιδα ειναι παλαβη.
Απλα επειδη εμεις ψαχνομαστε λεμε και καμμια μακακια να περνα η ωρα.Μη δινετε σημασια.
Δεν ψαχουμε για επιστημονικες στημενες η μη απαντησεις.Βαζουμε το λιγοστο νιονιο μας και δουλευει.Και αυτο το λιγο πραγματακι μας
τσιγκλαει.Ρε μπας και δεν ειναι ετσι?Και πως μπορει να ειναι αν δεν ειναι ετσι?
Δεν θελουμε να συμπαρασυρουμε κανεναν σε αναζητησεις.
Καθηστε αναπαυτικα στον καναπε και μην ασχολειστε με κανα δυο
παλαβους σαν κι εμας.
Φατε τα μεταλαγμενα της Μονσαντο,φατε προιοντα Αργεντινης γιατι τα δικα μας τα τρωνε οι χωματερες,λογω ακαταλληλοτητας.Ψηφιστε δημοκρατικα και με την ελευθερη βουληση σας τις κυβερνησεις,μαθετε την νεα Ιστορια της Ελλαδος,ποσο καλα ειμαστε με τους Τουρκους και αυτοι οι ξεβρακωτοι κλεφτες του 21 μας τα χαλασαν,πληρωστε φορους στους τραπεζιτες,εχουν φτωχυνει οι ανθρωποι,πληρωστε την πρασινη αναπτυξη,γιατι παραγετε τοοοοοσο διοξειδιο που θα πεθανετε,δεχθειτε να δουλευετε χωρις αμοιβη γιατι ετσι θελουν οι τραπεζιτες γιατι τα 700 και 1000 τον μηνα που παιρνετε δεν φθανουν ουτε για τους τοκους αυτων που χρωστατε.Πηγαινετε στον πολεμο να σκοτωθειτε για την ελιτ.
Και αφηστε εμας που τα ψαχνουμε,που ερευναμε το πως και το γιατι να
λεμε και καμμια μακακια.
Μη μας ζητατε αποδειξεις.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Μπορώ να θεωρήσω ένδειξη ένα ακατανόητο έγγραφο το οποίο αναφέρει για ένα project που θα ενεργοποιηθεί το 2012 (αμάν με αυτό το έτος, τι να πρωτοπρολαβει από όλα αυτά που λέγονται...)το οποίο δεν ανέβηκε ποτέ στο wikileaks ;
Είναι οι μαγνητικές ανωμαλίες στην περιοχή μήπως ένδειξη για την ύπαρξη αστροπυλης ; Είναι η μοναδική περιοχή δηλαδή που έχει μαγνητικές ανωμαλίες ;
Είναι ένδειξη τα πολεμικά πλοία (που ποτέ δεν μάθαμε αν είναι πολλά) που έχουν στείλει διάφορες χώρες για την καταπολέμηση της πειρατιας ;
Δεν βλέπω αποδείξεις και ούτε περιμένω, αλλά ούτε ενδείξεις βλέπω.
Edited by - Underground on 28/01/2011 00:36:03
Δεν εχουμε εξηγηση ουτε για τα μαγνητικα φαινομενα.Δεν εχουμε τιποτα.
Απλα αναριωτιομαστε και αυτο ειναι ολο.
Οσον αφορα τα πλοια δεν καιγομαστε ποσα ειναι.
Καιγομαστε πως επειδη ειναι συνεχιζονται τα ρεσαλτα των πειρατων!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Εκτός από την αστροπυλη έχουμε μιλήσει για κάτι άλλο ;
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Πειρατές
Σωστος!!
Ο Κοκκινογενης με τον παπαγαλο![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Ο κόλπος του aden δεν είναι κανένας μικρός κολπίσκος, είναι περίπου 380.000 τετραγωνικά km. Δεν είναι λοιπόν εύκολο.
Εκτός από την αστροπυλη έχουμε μιλήσει για κάτι άλλο ;
Σίγουρα δεν είναι μικρή έκταση. Στην εποχή του googlEarth και του wikimapia, όλοι μπορούμε να ρίξουμε άμεσα μια ματιά και να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται...
Για την ακρίβεια δεν είναι και "Κόλπος", με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά 'πέρασμα' δεδομένου ότι στη σύγκλιση της Αραβικής χερσονήσου με την Αφρικανική ήπειρο, η Ερυθρά θάλασσα "σπάει" τον "κόλπο" και γίνεται δίαυλος επικοινωνίας με τη Μεσόγειο, εξ ου και η εμπορική σημασία του περάσματος για την Παγκόσμια Ναυτιλία.
Επί του προκειμένου τώρα, όσον αφορά τη Διεθνή δύναμη: Δεν έχω καμιά πληροφορία περί "300" πλοίων, αλλά και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει στείλει (είτε εναλλάξ είτε και ταυτόχρονα) ΔΥΟ πολεμικά πλοία επιτήρησης (επιβεβαιωμένο και διασταυρωμένο αυτό) με κάνει να πιστεύω ότι και το "16" που λέτε είναι ..."λίγο"
Τώρα αν είναι 50 ή 100 πλοία πολλά ή λίγα, δεν ξέρω πόσοι από σας είστε "θαλασσινοί" ή εστω έχετε ταξιδέψει με ένα απλό σκάφος αναψυχής για ψάρεμα στα ανοιχτά πχ ή οτιδήποτε άλλο, που να διαθέτει και GPS και Sonar κλπ, και να δείτε πόσο δύσκολος είναι ο εντοπισμός σημείων ή αντικειμένων στη θάλασσα, ακόμα και αν πρόκειται για μικρά ή γνωστά μέρη, πόσο μάλλον για τέτοιες τεράστιες εκτάσεις (που ισοδυναμούν τουλάχιστον με 5-6 φορές το ...Αιγαίο!).
Οι πειρατές έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα διότι ναι μεν κινούνται με μικρά φουσκωτά και εξωλέμβιες, αλλά έχουν πολλά ορμητήρια στις ακτές της Σομαλίας και ο κόλπος του Αντεν είναι επιμήκης, οπότε μπορούν από αλλού να ξεκινούν και αλλού να καταλήγουν ή να πλέουν παράκτια, είναι σαφώς πιο ευέλικτοι από τα τάνκερ ή τα μεγάλα φορτηγά πλοία των οποίων τα πληρώματα ούτε κάν τους βλέπουν προτού αυτοί ανεβούν ήδη επάνω στη γέφυρα, κλπ.
Ακόμη και τα ραντάρ δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να "πιάσουν" όλες τις μικρές βάρκες πάντα.
Οπότε μόνο το κριτήριο της ναυτικής δύναμης δεν αρκεί για να αποτελεί ένδειξη ότι "κάτι άλλο" γίνεται εκεί γύρω...
Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία όμως όπως έγραψε και κάποιος σε παραπάνω ποστ, είναι ότι η Σομαλία είναι ένα ανύπαρκτο κράτος εδώ και αρκετά χρόνια, σε σχεδόν μόνιμη ακυβερνησία, χωρίς τακτικό στρατό και ναυτικό, χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει ή να αξιοποιήσει θαλάσσια σύνορα, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδες κλπ, οπότε γίνεται "μπάτε σκύλοι αλέστε" τόσο για τα απόβλητα όσο και για τη Διεθνή αλιεία, και οι πειρατές εν μέρει έχουν και δίκιο ως ρεβανς για την ξεφτίλα και την εκμετάλλευση που υφίσταται η χώρα τους από τους Δυτικούς!
Για ένα περίεργο λόγο όλα τα γύρω κράτη βέβαια, βλέπε Υεμένη, Ερυθραία, Ντζιμπουτί, Αιθιοπία, είναι σε κατάσταση αναρχίας, ημιδιάλυσης, αντάρτικων, τρομοκρατίας, κλπ και αυτό λειτουργεί ως ένας επιπλέον λόγος για ύπαρξη διεθνών δυνάμεων εκεί γύρω, τη στιγμή που όλα τα κοντέϊνερ από Κίνα, Χογκ-κογκ, και Σιγκαπούρη, αλλά και όλο το πετρέλαιο της Μ.Ανατολής που κατευθύνονται για Ευρώπη περνάνε αναγκαστικά από κει.
Εδώ πάντως, έτσι για να χαλαρώσουμε και λίγο,
είναι που θυμάται κανείς και το τραγούδι με το Γουίλι το μαύρο θερμαστή από το Ντζιμπουτί (ερμηνεία Παπακωνσταντίνου), που κι αυτός έβλεπε "περίεργα" πράγματα στον κόλπο του Αντεν, αλλά για άλλο λόγο βέβαια....
![]()
![]()
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
το ανεπίσημο άστο, εγώ λέω ότι είναι και το εντερπράιζ εκεί και άκουσα ότι από μάρτη θα είναι και το γκαλάκτικα
συνολική δύναμή εγώ λέω 413 πλοία 332 αστρόπλοια και 143 βιμάνας
αν τώρα υπολογίσουμε ότι εκτός νάτο έχουν στείλει άλλες 10 χώρες, τότε όλο αυτό μας κάνει 11(νάτο+ λοιπές χώρες)888(σύνολο στρατιωτικής δύναμης)
11888 τυχαίο; δεν νομίζω
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:
Οσον αφορα τα πλοια δεν καιγομαστε ποσα ειναι.
Καιγομαστε πως επειδη ειναι συνεχιζονται τα ρεσαλτα των πειρατων!
!!!!
quote:
Ο κόλπος του aden δεν είναι κανένας μικρός κολπίσκος, είναι περίπου 380.000 τετραγωνικά km. Δεν είναι λοιπόν εύκολο.
Πλάκα μου κάνεις! Πες μου ότι μου κάνεις πλάκα γιατί θα αρχίσω να πιστεύω ότι δεν είμαι η μόνη ξανθιά εδώ...
Περιμένεις αγαπητό μου παιδί να εποπτεύουν την περιοχη βασιζόμενοι ΜΟΝΟ στα σόναρς των πλοίων?... Εχεις ακούσει για το τι μπορεί να δει ένας στρατιωτικός δορυφόρος από ψηλά?... Μην τρελλαθούμε τελείως.
Και όσο για τα σόναρ αγαπητέ μου έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία που όχι μόνο βάρκες βλέπουν αλλά και ψάρια..!
Κατά συνέπεια ο στόλος των πλοίων θα έπρεπε να έχει καταφέρει να ελέγξει τους πειρατές του Αντεν εκτός και αν ήταν μαζί τους ο Τζακ Σπάροου... ![]()

quote:
Avallon
Κατά συνέπεια ο στόλος των πλοίων θα έπρεπε να έχει καταφέρει να ελέγξει τους πειρατές του Αντεν εκτός και αν ήταν μαζί τους ο Τζακ Σπάροου...
Τι εννοείς με το "ελέγξει", να τους πιάσει και να τους φυλακίσει?

Ubi Dubium Ibi Libertas
Στο θέμα του εντοπισμού των ψαράδων-πειρατών, θα μπορούσα να σας βοηθήσω λέγοντάς σας ότι:
Το ραντάρ επιφανείας BOR-A 550 (http://www.radartutorial.eu/19.kartei/karte403.en.html), το οποίο έχει ακόμα και ο δικός μας στρατός (οι διαβιβάσεις το χειρίζονται, έχω εγκαταστήσει και χρησιμοποιήσει προσωπικά, σε νησί μας τέτοιο τύπο μαζί με την κάμερα υπερύθρων), μπορεί να εντοπίσει-αναγνωρίσει μέχρι και ψαρόβαρκα 3 μέτρων.
Επομένως όσο μεγάλη και να είναι η έκταση η οποία επιτηρείται από τις διεθνείς δυνάμεις, η χρήση των ραντάρ επιφανείας σε συνδυασμό με κατασκοπευτικούς δορυφόρους κάνει αδύνατη την αόρατη κίνηση των "πειρατών".
Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ σε προσωπική εμπειρία μου σχετικά με το τι έχω δει με το ραντάρ και σε τι απόσταση ήταν, λόγω στρατιωτικών περιορισμών...
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σίγουρα το θέμα δεν είναι οι πειρατές (που άλλωστε συνεχίζουν το έργο τους) αλλά κάτι άλλο... (Το τι άλλο μπορεί να είναι δεν ξέρω αλλά είμαι ανοιχτός σε όλες τις εξηγήσεις...)
Τώρα για να τελειώνουμε σχετικά με τη δύναμη που υπάρχει εκεί στον κόλπο του Aden,
είπαμε οτι η συνολική δύναμη δεν είναι γνωστή γιατί δεν υπάρχει ούτε σταθερός αριθμός πλοίων,
ουτε στοιχεία δίνουν ολες οι χώρες (πλην της ΕΕ)
Απο την πλευρά μας μετέχουμε με 1 πλοίο (επίσημα και ανεπίσημα)
το οποίο ήταν η Φ/Γ ΨΑΡΑ με την έναρξη της αποστολής,
και για την ιστορία ηταν υπό Ελληνική Διοίκηση (ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός στόλος)
του Αρχιπλοίαρχου Αντώνη Παπαϊωάννου πρώτου Διοικητή της Επιχείρησης Atalanta.
Η Ελλάδα διέθεσε την Φ/Γ ΨΑΡΑ (από 13 Δεκ 08- 6 Απρ 09)
την οποία αντικατέστησε η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ .
Επομένως ας αφήσουμε το πόσα πλοία είναι, κι ας δούμε αν είναι εκεί για τον λογο που μας λένε , ή απλά ολα αυτα που βγήκαν στο διαδίκτυο είναι ενα απο τα πολλά σενάρια συνομοσιολογιας, και απλα τσιμπήσαμε κανονικά ![]()
πηγές:
ΓΕΝ ( www.hellenicnavy.gr )
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ( www.mfa.gr )

Δεν μπορώ να γνωρίζω τον αριθμό το σκαφών. (Πάντως στην αρχή της επιχείρησης είχαν αναφερθεί στον μεγαλύτερο στόλο που έχουν συγκεντρώσει ποτέ οι συμμαχικές δυνάμεις. Το θυμάμαι γιατί στο συγκεκριμένο άρθρο το σύγκρινε, με τον αποβατικό στόλο στην Νορμανδία)
Θα προσπαθήσω να βρω το συγκεκριμένο άρθρο.
Πάντως πιστεύεις ότι έστω 26 πολεμικά πλοία με ραντάρ επιφανείας και δορυφόρους δεν μπορούν να σταματήσουν την δράση των Σομαλών; Εγώ δεν το νομίζω.
Με την διασύνδεση τον ραντάρ του ΝΑΤΟ είχα εικόνα (εν έτη 2005) από Ιταλία έως Άγκυρα (Ξηρά, Αέρα, Θάλασσα) με την χρήση (του άχρηστου όπως το βγάζουν τα ΜΜΕ) C4I. (Το σύστημα λειτουργεί άψογα άσχετα με το πόσο κόστισε)