- ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Και πως το αντιλαμβάνεσαι? Γίνε Χριστιανός γιατί αυτή είναι η αλήθεια επειδή στο λέω εγώ ο Ιησούς?
Όχι βέβαια! Δεν πάει να πει πως επειδή ο οποιοσδήποτε λέει είναι θεός και η αλήθεια, ότι πρέπει να το δεχτούμε χωρίς αμφισβήτηση.
Αμφισβήτησες τον Ιησού!!! ή κάνω λάθος?
Το ότι τα θεωρώ ιερόσυλα και ασεβή, δεν σημαίνει πως θα τα κάψω. Γιατί δεν σκέφτηκαν κάποιοι να τα αφανίσουν δεν ξέρω. Ίσως γιατί ο Λουκιανός χρησίμευε για υπεράσπιση του Χριστιανισμού; Ίσως γιατί κάποιοι μισούσαν την ελληνική θρησκεία και χαίρονταν με αυτά που έγραφε;
Μόλις τώρα διάβασα το "Έρωτες". Για μα στιγμή πίστεψα πως ο Λουκιανός εξέφραζε την υποστήριξη προς την ομοφυλοφιλία, αλλά τελικά το κείμενο τελειώνει καταδικάζοντας τον Σωκράτη για παιδεραστή έτσι όπως το εννοούμε σήμερα! Γιατί λέει μετά θα αρχίσουν να πιάνονται και το πάθος θα γίνεται όλο και ισχυρότερο ώσπου θα φτάσουν στην σεξουαλική πράξη.
Μάλιστα το κείμενο λέει: " Έτσι καταλαβαίνω την παιδεραστία. Όσο για τους ανεμοπαρμένους και τους φιλόσοφους εκείνους που έχουν σηκωμένα τα φρύδια παραπάνω από τους κροτάφους των, ας χορταίνουν τους αμαθείς με τα προσποιητικά αυτά έντιμα ονόματα. Ο Σωκράτης ήταν ερωτόπαθος όσο κανένας άλλος, κι όταν ο Αλκιβιάδης πλάγιασε μαζί του κάτω από την ίδια χλαμύδα, δεν σηκώθηκε άσπιλος..."
Ο Λουκιανός λοιπόν όχι μόνο ασεβεί ενάντια της θρησκείας αλλά και ενάντια της φιλοσοφίας. Δεν έχει αφήσει κανένα.
Απορώ... ο Λουκιανός είναι καθαρά άθεος, πέρα από το "Περί Αστρολογίας" που είναι φανερό ότι δεν είναι δικό του, αλλά κάποιου ας πούμε ψιλοθρησκευόμενου ορθολογιστή. Γιατί λοιπόν πολλοί σημερινοί πανθεϊστές ή πολυθεϊστές τον λατρεύουν;
quote:
Βέβαια προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν καταδικάζω στην πυρά τα έργα του, ούτε εκείνους που τον διαβάζουν.Το ότι τα θεωρώ ιερόσυλα και ασεβή, δεν σημαίνει πως θα τα κάψω. Γιατί δεν σκέφτηκαν κάποιοι να τα αφανίσουν δεν ξέρω. Ίσως γιατί ο Λουκιανός χρησίμευε για υπεράσπιση του Χριστιανισμού; Ίσως γιατί κάποιοι μισούσαν την ελληνική θρησκεία και χαίρονταν με αυτά που έγραφε;
Μόλις τώρα διάβασα το "Έρωτες". Για μα στιγμή πίστεψα πως ο Λουκιανός εξέφραζε την υποστήριξη προς την ομοφυλοφιλία, αλλά τελικά το κείμενο τελειώνει καταδικάζοντας τον Σωκράτη για παιδεραστή έτσι όπως το εννοούμε σήμερα! Γιατί λέει μετά θα αρχίσουν να πιάνονται και το πάθος θα γίνεται όλο και ισχυρότερο ώσπου θα φτάσουν στην σεξουαλική πράξη.
Μάλιστα το κείμενο λέει: " Έτσι καταλαβαίνω την παιδεραστία. Όσο για τους ανεμοπαρμένους και τους φιλόσοφους εκείνους που έχουν σηκωμένα τα φρύδια παραπάνω από τους κροτάφους των, ας χορταίνουν τους αμαθείς με τα προσποιητικά αυτά έντιμα ονόματα. Ο Σωκράτης ήταν ερωτόπαθος όσο κανένας άλλος, κι όταν ο Αλκιβιάδης πλάγιασε μαζί του κάτω από την ίδια χλαμύδα, δεν σηκώθηκε άσπιλος..."
Ο Λουκιανός λοιπόν όχι μόνο ασεβεί ενάντια της θρησκείας αλλά και ενάντια της φιλοσοφίας. Δεν έχει αφήσει κανένα.
Απορώ... ο Λουκιανός είναι καθαρά άθεος, πέρα από το "Περί Αστρολογίας" που είναι φανερό ότι δεν είναι δικό του, αλλά κάποιου ας πούμε ψιλοθρησκευόμενου ορθολογιστή. Γιατί λοιπόν πολλοί σημερινοί πανθεϊστές ή πολυθεϊστές τον λατρεύουν;
ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ, ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ;
ΟΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΤΊ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΛΕΕΙ.. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ! ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΠΟΘΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΕΡΩΜΕΝΟ...
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΤΟΥ ΛΙΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ(ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ).
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!![]()
![]()
ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΧΡΙΣΤΟ ΕΛ.
ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.

και τιτλο εργου
χρηστο δωσε εκδοση
και τιτλο εργου__________________________________________________
Εαν γινω καπου πιστος μου μενουν ολες οι κολασεις
εκτος απο μια . Ποσα κοματια να γινω για να τις προλαβω ολες;
Λουκιανός - Έρωτες.
Πάντως ο Λουκιανός έχει γράψει και ωραία έργα, ενώ δεν μπορώ να πω πως δεν έχει εκφραστική δύναμη.
Όμως είναι τρομερά βλάσφημος και μου κάνει εντύπωση πως την γλύτωσε από το πυρ.
quote:quote:
χρηστο δωσε εκδοση
και τιτλο εργου__________________________________________________
Εαν γινω καπου πιστος μου μενουν ολες οι κολασεις
εκτος απο μια . Ποσα κοματια να γινω για να τις προλαβω ολες;Λουκιανός - Έρωτες.
Πάντως ο Λουκιανός έχει γράψει και ωραία έργα, ενώ δεν μπορώ να πω πως δεν έχει εκφραστική δύναμη.
Όμως είναι τρομερά βλάσφημος και μου κάνει εντύπωση πως την γλύτωσε από το πυρ.
σου ζητησα την εκδοση και εσυ παλι τα ιδια ...
Ειπες του Λουκιανου ερωτες ...
εκδοτη ;
το οτι στα δικα σου ματια ειναι βλασημος δεν εχει
καμια σχεση με αυτο που σου ζητησα .
Οπως επισης οτι την αποψη σου σου σχετικα την
εχεις εχεις αναπτυξει προηγουμενως !!!
Η επαναληψη των ιδιων πραγματων
ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ!!!
Υς:Εκτος εαν εισαι στην λογικη "πες -πες"
θα τον πεισω ,αρα θα μιλαμε για
"προσυλιτισμο Χρηστιανικου τυπου" και καιτ τετοιο
απο ΠΙΘΑΝΟ TROLL σε μετατρεπει σε ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ...
Χρίστο, επειδή βλέπω ότι το έχεις πάρει προσωπικά και παραληρείς κατακλύζοντας το "Μύθος και Θρησκεία", πες μου για ποιό λόγο εμμένεις σε κάποια κείμενα του Λουκιανού? Και τί είναι αυτό ακριβώς που θέλεις να (απο)δείξεις?
quote:Χρίστο, επειδή βλέπω ότι το έχεις πάρει προσωπικά και παραληρείς κατακλύζοντας το "Μύθος και Θρησκεία", πες μου για ποιό λόγο εμμένεις σε κάποια κείμενα του Λουκιανού? Και τί είναι αυτό ακριβώς που θέλεις να (απο)δείξεις?
Και που είσαι ακόμα!
Υπάρχουν και άλλα κείμενα. Ο τύπος πρέπει να είναι Σύριος. Μόλις τώρα άρχισα να διαβάζω το "Περί της Σύριας Θεάς". Με εκπλήσσει το γεγονός πως από λίγες σειρές που διάβασα δεν φαίνεται καθόλου αρνητικός με την θρησκεία του έθνους του, μάλιστα λέει πως μυήθηκε στα εκεί Μυστήρια! Επομένως ο μπαγάσας μόνο τους Έλληνες και όσους δεν ανήκουν στο έθνος του έχει βαλθεί να εξευτελίσει! Οι Ασσύριοι είναι "λογικοί"![]()
Όχι πάντως προσωπικά. Βέβαια αν διαβάζεις το θέμα, έγραψα πως δεν μπορώ και να αγνοήσω την εκφραστική δύναμη του Λουκιανού σε κάποια έργα. Παράδειγμα στο "Έρωτες" εκεί που στήνουν ρητορικό αγώνα δυο, ένας ομοφυλόφιλος και ένας εχθρός της ομοφυλοφιλίας.
"Παραληρώ" όχι τόσο διότι ο τύπος δεν έχει ιερά και όσια. Δικαίωμά του, αλλά αυτό που με τσατίζει είναι η σιωπή από μέρος των υπερασπιστών της ελληνικής θρησκείας και φιλοσοφίας. Πάλι δικαίωμά τους. Αλλά και δικό μου δικαίωμα να τσατιστώ! LOL!
Φαντάσου να τα έγραφε Χριστιανός αυτά για τον Σωκράτη, για την ελληνική θρησκεία κτλ, τί λάσπη θα του είχαν ρίξει; Σου λέω...
Υ.Γ Ο Ιουλιανός δεν σιώπησε πάντως για συγγραφείς σαν και αυτόν, αλλά τα είχε πάρει στο κρανίο. Ευχαρίστησε την Θεία Πρόνοια που φρόντισε ώστε να χαθούν έργα Επικούρειων, Δημόκριτων, Ιππώνακτων κτλ
Φαίνεται κάποιοι αντιγραφείς τα διέσωσαν επειδή γούσταραν να βλέπουν τα αρνητικά σχόλια κατά της ελληνικής θρησκείας και φιλοσοφίας. Σβήνοντας βέβαια αρνητικά σχόλια για τον Ιησού όπου μπορούσαν. Το ίδιο έχουν κάνει και στα έργα του Ιουλιανού.
Kost αυτό λογικά θα σου αρέσει. Είναι ένα μικρό πολύ σύγγραμμα για την αστρολογία, αλλά αμφιβάλλω αν είναι του Λουκιανού. Βέβαια πρέπει να έχεις το winrar για να ανοίξεις το αρχείο .rar αποσυμπιέσεις τα .jpeg αρχεία που περιέχει. Αν όχι κατέβασέ το. Υπάρχει παντού.
Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω την εμμονή σου. Το ότι καταφέρθηκε ο Λουκιανός ενάντια στην ελληνική θρησκεία και κάποιους φιλοσόφους τι πάει να πει? Ό,τι ήθελε έγραφε ο καθένας, και ουδείς ήταν υπεράνω κριτικής. Ούτε ο Σωκράτης, ούτε κανείς άλλος. Ο Αριστοφάνης και μόνο τους είχε πάρει όλους αμπάριζα, φιλοσόφους και ποιητές. Αυτό όμως δεν ακυρώνει ούτε την ευφυή σάτιρα του Αριστοφάνη, ούτε την σπουδαιότητα όσων σατίριζε.
Οι δε φιλοσοφικές σχολές είχαν τεράστιο μεταξύ τους ανταγωνισμό και αντιπαλότητα, όπως και ορισμένοι φιλόσοφοι πολέμησαν και πολεμήθηκαν σφόδρα από τους εκπροσώπους της παραδοσιακής, «ορθόδοξης» θρησκείας.
Όλα αυτά είναι γνωστά, κανείς δεν είπε ότι η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας ονειρεμένος τόπος όπου οι σοφοί συνομιλούσαν με τέλεια αγάπη και κατανόηση μεταξύ τους.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει το μεγαλείο της αρχαιότητας και την ασύλληπτο πρόοδο της φιλοσοφικής σκέψης και της επιστημονικής έρευνας. Ίσα-ίσα, εάν δεν υπήρχε αμφισβήτηση και αντιπαλότητα και επικρατούσε μονάχα μία γραμμή το ελληνικό θαύμα μάλλον δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ. Η ουσία δηλαδή είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα ευνόησε η συγκυρία για την ελεύθερη σκέψη και έρευνα, απαλλαγμένη -ως ένα βαθμό- από τον φόβο των ιερατείων και της κοινωνικής λογοκρισίας.
Από εκεί και πέρα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν επικριτές του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Δημόκριτου, του Αριστοτέλη και όλων ανεξαιρέτως των μεγάλων της αρχαιότητας. Εάν κάποιος όμως τους επικρίνει θα πρέπει να το κάνει με επιχειρήματα και όχι με κραυγές εμπάθειας και μίσους.
Ο δε Λουκιανός έμεινε στην ιστορία κυρίως ως ευφάνταστος -και πολύ μπροστά από την εποχή του- συγγραφέας ιστοριών φαντασίας. Είχε εκπληκτικές ιδέες 2.000 σχεδόν χρόνια πριν τον Ιούλιο Βερν, ενώ διαθέτει και πολύ ιδιαίτερο χιούμορ.
Τώρα όσον αφορά εσένα Χρίστο να σου πω ότι η εμμονική σου συμμετοχή στο φόρουμ μοιάζει με καρικατούρα ιεραποστολής…στη ροή του λόγου σου σού ξεφεύγουν μεγαλεπίβολες φράσεις που σε εκθέτουν και που δείχνουν ξεκάθαρα ότι θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε κάποιου είδους «αποστολή» υπέρ του χριστιανισμού και εναντίον των παγανιστών, καπελώνοντας τον χώρο Μύθος και Θρησκεία με ένα σωρό αναρτήσεις.…όπως λες λοιπόν και εσύ, δεν τραβάς κάποιο ζόρι με τον Λουκιανό ή τον Σωκράτη αλλά με τους αντίπαλους του χριστιανισμού…και αυτό σε αποπροσανατολίζει σε ανούσιες μακρηγορίες…κάποιος εξ’αυτών θα σου απαντούσε επί του θέματος απλώς ότι «δικαίωμα του Λουκιανού να λέει ότι θέλει, και δικαίωμα δικό μου να μην μου αρέσει ο Λουκιανός και οι ιδέες του». Και θα τελείωνε εκεί το ανούσιο αυτό θέμα…Σιγά δηλαδή μην κάτσει να φωνάξει ο άλλος επειδή ο Λουκιανός περιγράφει τον Σωκράτη ως λάγνο σάτυρο.
Για να το κλείσουμε λοιπόν, η ουσία δεν βρίσκεται στην μελέτη του εκάστοτε θέματος αλλά στο ότι θέλετε να βρίσκετε μία αφορμή για να πλακώνεστε και να νιώσετε την ηδονή ότι «συντρίψατε» τον αντίπαλο με επιχειρήματά και φωνές (κυρίως με το δεύτερο)…αυτά όμως είναι εφηβικά κατάλοιπα…και τα οποία τρώνε πολύ χρόνο, πολύτιμο χρόνο και ενέργεια από τον καθένα που αναλώνεται…
quote:
Πολύ ωραίο το link, το είχα υπόψιν από παλαιότερα αλλά δεν είχε τύχει να το διαβάσω παρά αποσπασματικά.Εξακολουθώ πάντως να μην καταλαβαίνω την εμμονή σου. Το ότι καταφέρθηκε ο Λουκιανός ενάντια στην ελληνική θρησκεία και κάποιους φιλοσόφους τι πάει να πει? Ό,τι ήθελε έγραφε ο καθένας, και ουδείς ήταν υπεράνω κριτικής. Ούτε ο Σωκράτης, ούτε κανείς άλλος. Ο Αριστοφάνης και μόνο τους είχε πάρει όλους αμπάριζα, φιλοσόφους και ποιητές. Αυτό όμως δεν ακυρώνει ούτε την ευφυή σάτιρα του Αριστοφάνη, ούτε την σπουδαιότητα όσων σατίριζε.
Οι δε φιλοσοφικές σχολές είχαν τεράστιο μεταξύ τους ανταγωνισμό και αντιπαλότητα, όπως και ορισμένοι φιλόσοφοι πολέμησαν και πολεμήθηκαν σφόδρα από τους εκπροσώπους της παραδοσιακής, «ορθόδοξης» θρησκείας.Όλα αυτά είναι γνωστά, κανείς δεν είπε ότι η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας ονειρεμένος τόπος όπου οι σοφοί συνομιλούσαν με τέλεια αγάπη και κατανόηση μεταξύ τους.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει το μεγαλείο της αρχαιότητας και την ασύλληπτο πρόοδο της φιλοσοφικής σκέψης και της επιστημονικής έρευνας. Ίσα-ίσα, εάν δεν υπήρχε αμφισβήτηση και αντιπαλότητα και επικρατούσε μονάχα μία γραμμή το ελληνικό θαύμα μάλλον δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ. Η ουσία δηλαδή είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα ευνόησε η συγκυρία για την ελεύθερη σκέψη και έρευνα, απαλλαγμένη -ως ένα βαθμό- από τον φόβο των ιερατείων και της κοινωνικής λογοκρισίας.
Από εκεί και πέρα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν επικριτές του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Δημόκριτου, του Αριστοτέλη και όλων ανεξαιρέτως των μεγάλων της αρχαιότητας. Εάν κάποιος όμως τους επικρίνει θα πρέπει να το κάνει με επιχειρήματα και όχι με κραυγές εμπάθειας και μίσους.
Ο δε Λουκιανός έμεινε στην ιστορία κυρίως ως ευφάνταστος -και πολύ μπροστά από την εποχή του- συγγραφέας ιστοριών φαντασίας. Είχε εκπληκτικές ιδέες 2.000 σχεδόν χρόνια πριν τον Ιούλιο Βερν, ενώ διαθέτει και πολύ ιδιαίτερο χιούμορ.
Τώρα όσον αφορά εσένα Χρίστο να σου πω ότι η εμμονική σου συμμετοχή στο φόρουμ μοιάζει με καρικατούρα ιεραποστολής…στη ροή του λόγου σου σού ξεφεύγουν μεγαλεπίβολες φράσεις που σε εκθέτουν και που δείχνουν ξεκάθαρα ότι θεωρείς ότι βρίσκεσαι σε κάποιου είδους «αποστολή» υπέρ του χριστιανισμού και εναντίον των παγανιστών, καπελώνοντας τον χώρο Μύθος και Θρησκεία με ένα σωρό αναρτήσεις.…όπως λες λοιπόν και εσύ, δεν τραβάς κάποιο ζόρι με τον Λουκιανό ή τον Σωκράτη αλλά με τους αντίπαλους του χριστιανισμού…και αυτό σε αποπροσανατολίζει σε ανούσιες μακρηγορίες…κάποιος εξ’αυτών θα σου απαντούσε επί του θέματος απλώς ότι «δικαίωμα του Λουκιανού να λέει ότι θέλει, και δικαίωμα δικό μου να μην μου αρέσει ο Λουκιανός και οι ιδέες του». Και θα τελείωνε εκεί το ανούσιο αυτό θέμα…Σιγά δηλαδή μην κάτσει να φωνάξει ο άλλος επειδή ο Λουκιανός περιγράφει τον Σωκράτη ως λάγνο σάτυρο.Για να το κλείσουμε λοιπόν, η ουσία δεν βρίσκεται στην μελέτη του εκάστοτε θέματος αλλά στο ότι θέλετε να βρίσκετε μία αφορμή για να πλακώνεστε και να νιώσετε την ηδονή ότι «συντρίψατε» τον αντίπαλο με επιχειρήματά και φωνές (κυρίως με το δεύτερο)…αυτά όμως είναι εφηβικά κατάλοιπα…και τα οποία τρώνε πολύ χρόνο, πολύτιμο χρόνο και ενέργεια από τον καθένα που αναλώνεται…
Όχι, καλά κατάλαβες. Μου αρέσουν αυτά που γράφεις.
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, ακόμη και σε αυτό που λες για τους "εχθρούς" του Χριστιανισμού. Εντάξει δεν θα έκανα και πόλεμο εναντίον τους, αλλά μου την δίνουν μερικές ιδέες τους, γιατί τις θεωρώ υποκριτικές ή αντιφατικές
. Ίσως το ίδιο μου την δίνουν και υποκριτικές ή αντιχριστιανικές ιδέες μερικών Χριστιανών. Βέβαια δεν είμαι κατά των "κλασικών παγανιστών".
Ένας από τους κύριους λόγους που άνοιξα και αυτό το θέμα δεν είναι μόνο ο ενθουσιασμός μου όταν διάβασα τα κείμενα και ήθελα μετά μανίας να τα δείξω, ή η τρομερή περιέργεία μου να δω τί θα απαντήσουν οι "εχθροί", αλλά ήταν και αυτός που λες - μια "ευχαρίστηση".
Δεν πιστεύω πως ο χρόνος μου πήγε χαμένος με αυτό, ανεξάρτητα αν πυροδοτεί διαμάχες. Ίσα ίσα γνώρισα κείμενα που δεν τα ήξερα και δημοσίευσα σημαντικά στοιχεία. Ο χρόνος πάει χαμένος με μαλώματα άνευ ουσίας, γι' αυτό δεν πρέπει να ενδίδω.
Βέβαια συμφωνώ τελικά σε αυτό που λες για την κατανάλωση χρόνου. Είναι προτιμότερο να αφιερώνεις χρόνο σε έρευνα και στοχασμό, παρά σε αντεπιθέσεις και ανταποδώσεις.
quote:
ΣυνέχειαΒέβαια συμφωνώ τελικά σε αυτό που λες για την κατανάλωση χρόνου. Είναι προτιμότερο να αφιερώνεις χρόνο σε έρευνα και στοχασμό, παρά σε αντεπιθέσεις και ανταποδώσεις.
Και οι αθεϊστές αφιερώνουν ώρες και ώρες στην έρευνα των γραφών αλλά αθεϊστές παραμένουν ή ακόμα και ενισχύουν τον αθεϊσμό τους.
Και εσύ φίλε Χρίστο κάπως έτσι , αφιερώνεις ώρες και ώρες στη μελέτη των γραφών όμως αντίθετα από τους αθεϊστές ενισχύεις την πίστη σου.
Αφελής απορία….
….Γιατί συμβαίνει αυτό??? Γιατί άλλος έτσι και άλλος αλλιώς με της ίδιες πληροφορίες???
quote:
Και οι αθεϊστές αφιερώνουν ώρες και ώρες στην έρευνα των γραφών αλλά αθεϊστές παραμένουν ή ακόμα και ενισχύουν τον αθεϊσμό τους.
Και εσύ φίλε Χρίστο κάπως έτσι , αφιερώνεις ώρες και ώρες στη μελέτη των γραφών όμως αντίθετα από τους αθεϊστές ενισχύεις την πίστη σου.
Αφελής απορία….
….Γιατί συμβαίνει αυτό??? Γιατί άλλος έτσι και άλλος αλλιώς με της ίδιες πληροφορίες???
Διότι οι μεν ανοίγουν τις γραφές ψάχνοντας εναγωνίως για άκομψες φράσεις, ανήθικες περιγραφές και αντιφάσεις (ώστε να τις ακυρώσουν ως "θεόπνευστες"), ενώ οι δε τις ανοίγουν ψάχνοντας για σημεία που αποκρούουν τις παραπάνω αντιφάσεις και ακομψότητες (ώστε να επιβεβαιώσουν την πίστη τους). Στο τέλος και οι δύο βρίσκουν αυτό που ψάχνουν...διότι έχουν ήδη "προ-επιλέξει" μονομερώς το τι θα βρουν...
Edited by - kost on 05/09/2013 00:44:23
quote:
Notirk
Αφελής απορία….
ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν,
Παύλος Α' Κορινθίους 1,22
*