- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
σαβατο βραδυ και τα προϊοντα του ευφυους σχεδιασμου καθονται σπιτακι τους,ενω οι αγροικοι απογονοι των πιθηκων εχουν βγει στη γυρα...αουουου!
Θα επιστρεψουν ομως,
Θα τολμησω μια ερωτηση,
γνωριζει καποιος να μου πει αν αυτο το σημειο του εγκεφαλου που το εχω ακουσει ως ελικα και δε γνωριζω αν ειναι το ιδιο με την αμυγδαλη(μιλαμε για εγκεφαλο ακομα) υπαρχει και στον πιθηκο;
Ειναι αυτο το οργανο που κανει τον ανθρωπο να βλεπει μια φλογερα μεσα σ'ενα ξυλο,ενα αγαλμα μεσα στην πετρα και καποιες αλλες αναποδεικτες λειτουργιες(μη πλακωσει ο thick math και εχουμε εσωτερικους μονολογους παλι) κατι σαν τον αντιχειρα ενα πραγμα μονο στα ενδοτερα.
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/04/060427161424.htm
quote:
Μπα? οι επιστήμονες δεν αποδέχονται μια άλλη άποψη?
Φέρε μας τα πρακτικά να δω τι αποδέχονται και τι όχι.
Τα...πρακτικά; Ποια πρακτικά; Για δικαστήρια μιλάμε; Έχω κατά καιρούς φέρει δηλώσεις επιστημόνων και θεολόγων που μιλάνε για συμβατότητα της θεωρίας της εξέλιξης (του Δαρβίνου, όχι της μαλακίες που λες εσύ) με την αποδοχή της έννοιας του Θεού. Από τον πρόεδρο του ινστιτούτου αποκρυπτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος μέχρι έγκριτους θεολόγους...Να ψάξεις στο ιστορικό να τις βρεις...
quote:
Φέρε μου τα αποτελέσματα ενός συνεδρίου επιστημόνων με θέμα την εξέλιξη των ειδών. Που να λένε ότι ισχύουν αυτά που λες τελεία και παύλα.
Είναι εύκολο. ΟΛΑ τα συνέδρια από το 1859 μέχρι σήμερα. ΟΛΑ τα επιστημονικά βιβλία. ΟΛΕΣ οι σχολές ιατρικής και βιολογίας. Τα έχουμε πει 8000 φορές αυτά...
quote:
Έγραψα εγώ κάπου κάτι το διαφορετικό?....πρέπει δηλαδή να κάτσω και να πω αναλυτικά την πορεία? Ξέρεις, δεν είσαι μόνο εσύ που για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο άλλος πρέπει κάθε φορά να σου τα γράφει με το ν και με το σ!...υπάρχουν και άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που μπορούν και καταλαβαίνουν χωρίς επιστημονικούς όρους κ.λ.π., οι οποίοι φυσικά είναι απαραίτητοι μόνο για μια συζήτηση ανάμεσα σε επιστήμονες τους είδους και όχι σε καθημερινούς ανθρώπους που συζητούν σε ένα καφενείο (με την καλή έννοια), μέσω διαδικτύου.
Βεβαίως και υπάρχουν άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που καταλαβαίνουν πολλά. Έχω γνωρίσει αγράμματο βοσκό που έβαζε κάτω μαθηματικό με αυτά που ήξερε σε θεωρία αριθμών (επειδή μετρούσε τα πρόβατα και έκανε πράξεις για να περνά η ώρα, είχε συνειδητοποιήσει τα μισά θεωρήματα μόνος του). Απλώς εσύ ΟΥΤΕ τους όρους χρησιμοποιείς σωστά, ούτε ευφυής είσαι οπότε άστα να πάνε. Όταν μπερδεύεις το ΜΕΣΟ αφτί με το ΕΞΩ αφτί δεν είναι ζήτημα ευφυΐας, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ανοησίας. Και ξαναλέω,αυτά που λες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος. Απόδειξη ότι οι μόνοι που διαφωνούν με την εξέλιξη είναι αυτοί που ΔΕΝ την κατάλαβαν
Demonizer, γράφεις ασυνάρτητα και χωρίς συνοχή. Μάλλον ο Θεός δεν είχε πολύ λάσπη όταν σου έφτιαχνε τον εγκέφαλο. Ούτε εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι θες να πεις. Το πόρισμα του δικαστήριου είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ. ID=NO science. Βεβαίως και η εξελικτική θεωρία όπως και ΚΑΘΕ θεωρία είναι ανοιχτή σε βελτίωση ή διόρθωση, αυτό δε σημαίνει ότι η διόρθωση περιλαμβάνει θεϊκή παρέμβαση.
Τι δεν καταλαβαίνεις απο αυτό ρε ΑΛΟΓΕ πίθηκε;
quote:
Βασικά ο κάθε μαλ. με τον πόνο του.Αρκετοί επιστήμονες, έχουν υποστηρίξει οτι η θεωρία της εξέλιξης δεν συγκρούεται με κανένα τρόπο με την πιθανότητα του ευφυή σχεδιασμού.
Δεν μπορω να καταλαβω, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ αυτή αρρωστημένη μανία να αποδείξουν κάποιοι ότι είναι πίθηκοι, μπλέκοντας στην ουσία σε ξένα χωράφια.
Άμα το θέλετε ΤΟΣΟ πολύ, σας το λέω ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ότι ΕΙΣΑΣΤΕ.
Εντάξει τώρα, λύθηκε;
Ορίστε και η αρνητική για το ID απόφαση του δικαστηρίου:
http://edition.cnn.com/2005/LAW/12/20/intelligent.design/index.html
quote:To be sure, Darwin's theory of evolution is imperfect. However, the fact that a scientific theory cannot yet render an explanation on every point should not be used as a pretext to thrust an untestable alternative hypothesis grounded in religion into the science classroom or to misrepresent well-established scientific propositions
but he also said scientific experts testified that Darwin's theory "in no way conflicts with, nor does it deny, the existence of a divine creator."
Απλά έχουμε μια διαμάχη θρησκειών.
Ο Ηράκλειτος, προσπαθούσε να εξηγήσει στους πίθηκους, τον Λόγο διέπει το σύνολο της πραγματικότητας και συνδέει με σχέσεις αναλογίας τα πάντα, όπως και την αδυναμία των πολλών να τον εννοήσουν.
Άλογοι πίθηκοι είσαστε. ΔΕΝ διαφωνώ, αυτό το γνώριζε και ο Ηράκλειτος απο τότε.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βασανίζεστε να αποδείξετε την πραγματικότητα.
Πόσο γελοίοι είσαστε ρε; lol
Λέτε(ότι και να λέτε για την π. είσαστε) ότι μπαίνει η θρησκεία στα χωράφια σας και κάποιοι επιστήμονες, που τουλάχιστων τους κόβει λίγο ΔΕΝ μπλέκουν με υπαρξιακά ζητήματα.
Είναι τόσο δύσκολο να κοιτάξετε εσείς τα υλικά σας θέματα, και να κόψετε τον πολύ αυνανισμό γιατί βλάπτει;
ΟΤΙ και να κάνετε ΔΕΝ πρόκειτε ΠΟΤΕ να αποδείξετε με τις παπαριές σας, ότι δεν υπάρχει Λόγος και ψυχή.
Είσαστε και λίγο γκάου μπίου και δεν καταλαβαίνετε, για αυτό να το επαναλάβω.
Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση για το ID λέει:
Scientific experts testified that Darwin's theory "in no way conflicts with, nor does it deny, the existence of a divine creator."
Εσείς για ποιόν αρρωστημένο λόγο μαλακίζεστε;
Edited by - Demonizer on 07/11/2010 04:31:32
1 ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποκλίσει το ενδεχόμενο εξωγενούς γενετικής παρέμβασης.
2 ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποδείξει ότι το σύμπαν ειναι άψυχο.
3 ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποδείξει οτι δεν υπάρχει Λόγος.
4 Σχεδον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπαίνει στα χωράφια σας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ εσείς σαν αρρωστημένα πιθηκάκια, μπλέκεται σε θέματα που δεν σας σπέρνουν, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κίνητρο την ΠΑΝΑΘΛΙΑ και ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ πίστη σας.
Το μόνο θέμα που υπάρχει, είναι η μαλακία που σας δέρνει.
Και πιο είναι το γαμημένο δικό σου πρόβλημα ρε γελοίε, αν ο άλλος πιστεύει ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι δώρο θεού;
Μπορεί να αποκλιστεί το ενδεχόμενο εξωγενούς(η ενδογενούς καλύτερα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) γενετικής παρέμβασης;
Οφελεί σε τίποτα αυτή η συζήτηση σε ένα φόρουμ εσωτερισμού;
Χρησμιμεύει σε κάποιον άλλο, εκτός απο τους επιστήμονες, να σκέφτεται σαν ρομπότ;
Βασικά εγώ χέστηκα για την κωλοθεωρία σας. Μπορείτε να την κρατήσετε να κάνετε πειράματα, επι της ουσίας δεν χρησιμεύει σε ΤΙΠΟΤΑ στον άνθρωπο, και θεωρώ ότι πρεπει να απαγορευθεί απο τα σχολεία, γιατί πλέον έχει μετατραπεί σε θρησκεία και σε μηχανισμό αποβλάκωσης.
"MAZEΨΤΕ ΤΟΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ"
Λες; ![]()
![]()

macedon
1)σου κάνω κι εγώ μια παρόμοια ερώτηση, γιατί εγώ κι εσύ να έχουμε ναι και καλά κοινό πρόγονο και δεν εμφανιστήκαμε από διαφορετική σειρά όντων μέχρι το επίπεδο των βακτηριδίων ?
Δεν λέω κάτι τέτοιο απλά σου επιστρέφω το ερώτημα για να σε βάλω σε σκέψη .
Φίλε europaie δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις .
Σύμφωνα με την βιολογία στην αρχή εμφανίστηκε ένας μονοκύτταρος οργανισμός ο οποίος πολλαπλασιάστηκε με διαίρεση και γέμισε τον πλανήτη ,ο πλανήτης γη ήταν επί δισεκατομμύρια χρόνια κατοικημένος μόνο από μονοκύτταρους οργανισμούς οι οποίοι πολλαπλασιάζονταν με διαίρεση , κόβονταν στα δυο με απλά λόγια όπως οι αμοιβάδες .
μέχρι που κάποιο κύτταρο από αυτά μεταλλάχτηκε και όταν διαιρέθηκε δεν αποκολλήθηκε από το νέο κύτταρο αλλά τα δυο κύτταρα που προέκυψαν έμειναν προσκολλημένα το ένα με το άλλο και δημιουργήθηκε έτσι μια ομάδα κυττάρων (ιστός) αυτός ο ιστός μπορούσε να δημιουργήσει νέους ιστούς οι οποίοι ήταν τα πρώτα πολυκύτταρα όντα(απλές μάζες κυττάρων).αυτό δεν το έπαθαν όλοι οι μονοκύτταροι οργανισμοί πάνω στον πλανήτη αλλά μόνο αυτός ο ένας μονοκύτταρος οργανισμός που σου ανέφερα, από αυτόν που έγινε πολυκύτταρος κατάγονται όλοι οι άλλοι πολυκύτταροι οργανισμοί . έτσι πλέον δεν έχουμε μόνο μονοκύτταρους οργανισμούς στον πλανήτη αλλά επιπλέον και πολυκύτταρους ,όταν κάποια στιγμή στην συνέχεια κάποιος από τους πολυκύτταρους οργανισμούς έπαθε μια μετάλλαξη εμφανίστηκε και μια τρίτη μορφή ζωής και ου το καθεξής, έτσι προέκυψε η ποικιλομορφία της ζωής στην γη.
Όταν ένα άτομο του είδους πάθει μια μετάλλαξη δεν σημαίνει ότι την παθαίνουν ταυτόχρονα όλα τα μέλη του είδους αλλά μόνο αυτό το συγκεκριμένο άτομο(και οι απόγονοι του) . έτσι το είδος διασπάται σε δυο είδη , το άτομο αυτό που μεταλλάχτηκε δημιουργεί το νέο είδος ,το νέο είδος είναι αυτό που φέρει την νέα μετάλλαξη .τα υπόλοιπα μέλη του είδους που δεν φέρουν την νέα μετάλλαξη συνεχίζουν ξεχωριστό δρόμο.
------------------------------------------------------------------------------------------Δηλαδή γιατί ντε και καλά τα ζώα που προέκυψαν με τα πόδια την ουρά κοκ. να ήσαν ίδια μεταξύ τους? να είχαν το ίδιο ακριβώς DNA σε ποσοστό 100%?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αυτές τις εκφράσεις δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τον τρόπο που λειτουργεί η εξέλιξη(συγγνώμη κιόλας)
η συνειδηση παμφωτη...
Μα πως είναι δυνατόν να στέκεσαι στα νύχια και όχι στο μέγεθος?
Εξ΄όψεως και μόνο, θα διαφωνήσω μαζί σου.
Το τσιουάουα, αν θυμάμαι καλά είναι ράτσα που δημιούργησε ο άνθρωπος, όπως τα πιτμπουλ,...μπορεί να κάνω λάθος όμως για τη συγκεκριμένη ράτσα, μια όμως από τις μικρές αυτές ράτσες είχα δει σε ντοκιμαντέρ ότι είχε δημιουργηθεί στα εργαστήρια.
-----------------------------------------------------------------------------------
Εγώ σου απαντώ
Τα νύχια συσταλτά και μη συσταλτά είναι ανατομικό στοιχείο πολύ πιο βαθύ από το μέγεθος .η αλλαγή στην ανατομία του σκελετού είναι πολύ πιο θεμελιώδης από ότι το μέγεθος ενός ζώου .
πολλά είδη ζώων έχουν υποστεί σμίκρυνση όταν απομονώθηκαν σε νησιά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα . η απόκτηση όμως ενός νέου ανατομικού στοιχείου είναι κάτι πολύ πιο απαιτητικό.
και τα συσταλτά νύχια για να γίνουν μη συσταλτά απαιτούν τη εξάλειψη ενός ολόκληρου μιοσκελετικου μηχανισμού στο πόδι του ζώου.
Το Τσιουάουα και ο Βερνάρδος δεν προήλθαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες και εργαστήρια γενετικής . είναι αποτέλεσμα τεχνητής επιλογής μερικών χιλιάδων χρόνων εκτροφής . η τεχνητή επιλογή λίγο μόνο διαφέρει της φυσικής επιλογής …..
η συνειδηση παμφωτη...
Τέλος πάντων, αν μου γίνει συνήθειο σημαίνει οτι κάτι όντως υπάρχει,αν όχι τότε μάλλον δεν θα το εξήγήσω ποτέ..καμία ιδέα?
ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ 2 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΔΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ.
ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩ(ΠΑΝΤΑ ΑΘΕΛΑ).ΟΤΑΝ ΠΡΩΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ,ΤΟΤΕ ΠΑΘΑΙΝΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ!!!