- Ο Σωκράτης συναντά τον Ιησού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!!
ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.
Μα για να ευχαριστήσουν τον Φαραώ τους, έτσι ώστε να τους θυμηθεί κι αυτός όταν φτάσει στην άλλη πλευρά και έτσι να εξασφαλιστούν στην μεταθάνατον ζωή!"
Συγκρίνουμε νομίζω ανόμοια πράγματα. Οι μαθητές του Ιησού τον είδαν αναστημένο. Είχαν απτές αποδείξεις (Στην κυριολεξία ψηλάφησαν το σώμα του Ιησού) μίλησαν και έφαγαν μαζί του. Οι Αιγύπτιοι και οι σημερινοί παλαιστίνιοι καμικάζι είχαν ανάλογη εμπειρία;
Προφητείες για το περπάτημα του Θεού ανάμεσα στους ανθρώπους είχαν επίσης δοθεί πολλούς αιώνες πριν. Ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες λέγεται να έχουν προφητέψει το γεγονός της ασπόρου συλλήψεως της Θεοτόκου.
Όπως και να έχει το πράγμα για να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις τη ζωή σου σε ένα σκοπό πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό. Η διαφορά νομίζω είναι το ότι οι Απόστολοι του Ιησού που τον έζησαν από κοντά, βίωσαν καταπληκτικά πράγματα. Από αμαθείς ψαράδες που ήταν, έγιναν καταπληκτικοί ρήτορες (μέσω του αγίου πνεύματος) και κατάφεραν μέσα από απίστευτες αντιξοότητες να μεταφέρουν το μήνυμα του ευαγγελίου.
Οι σημερινοί άνθρωποι δεν είδαν από κοντά τον Χριστό. Πώς όμως πιστεύουν τον Ιησού ως υιό του Θεού; Δεν είμαι θεολόγος για να μπορώ να δώσω τη σωστή απαντήση. Πολλοί νιώθουν μέσα τους μία γαλήνη και πνευματικότητα και έχουν χαρίσματα του Αγίου πνεύματος. Εγώ προσωπικά εχω την τιμή να γνωρίζω ορθόδοξους ιερείς τους που έχουν χαρίσματα του Αγίου πνεύματος. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι, και λαικοί ακόμα. Λίγο παλιότερα, ο Άγιος Νεκτάριος (Αιγίνης) και ο Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, Κριμαίας και Συμφερουπόλεως( σχεδόν σύγχρονοι μας )είναι μερικά επίσης παραδείγματα. Ο Αγιορείτης Παίσιος και ο Πατέρας Πορφύριος ήταν επίσης τέτοια λαμπρά παραδείγματα. Και τέλος θαύματα όπως η περίπτωση του Αγίου Ραφαήλ και πολλών άλλων Αγίων στερεώνουν την πίστη μου. Επίσης αντλώ την πίστη μου από τα "έργα και τις ημέρες", την διδασκαλία των αποστόλων, την βιοτή όλων των αγίων Του, (αναγνωρισμένων στη συνείδηση των ανθρώπων).
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, η ίδια η Χριστιανική διδασκαλία μου φαίνεται πάρα πολύ καλή. Δεν έχω ασχοληθεί με άλλες θρησκείες. Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί μερικοί να το θεωρούν εγωιστικό, αλλά νομίζω ότι η Ορθοδοξία είναι η πιο σωστή. Είναι όλη η αλήθεια. Η διδαχή για παράδειγμα που ακούω από ιερείς : "αγάπα το συνάνθρώπό σου και μίσησε μόνο τις κακές πράξεις του" για μένα τα λέει όλα.
quote:
Πήγαινε ρώτα χιλιάδες ορθόδοξους που θεραπεύτηκαν θαυματουργικά ενώ οι γιατροί τους έιχαν ξεγραμμένους. Ήταν αποτέλεσμα της πίστης τους. Πολλοί είχαν δει στο όνειρό τους τους Αγίους να τους λένε ότι θα γίνουν καλά. Οι γιατροί είχαν κάνει την επιστημονική τους διάγνωση και τους είχαν κλινικά νεκρούς.
Τα θαύματα των Αγίων Νεκταρίου( Αίγινα) και Ραφαήλ έιναι εκατοντάδες.
Και δεν μου λες εισαι βεβαιος οτι τα θαυματα αυτα δεν οφειλονται στον ανεξερευνητο εγκεφαλο ή σε καποιες δυναμεις που εχουμε μεσα μας;
Αλλα εστω ας δεχτουμε οτι γινανε αυτα τα θαυματα.Αμα ρωτησεις πολλους Ινδουιστες και αυτοι για θαυματα θα σου μιλησουν.Επισης εχουν και αυτοι Αγιους.Οι μουσουλμανοι εχουν και αυτοι αναφορες για θαυματα.Αυο πως το εξηγεις;Και μη μου πεις αυτο το αστειο που λενε οι παπαδες οτι ο Χριστιανικος Θεος επειδη αγαπαει και τους αλλοθρησκους κανει θαυματα και για αυτους.Διοτι τα δικα τους θαυματα υποτιθεται οτι γινονται λογω της βαθειας πιστης τους σε αλλους Θεους στους οποιους προσευχονται.Και επισης βαση του Χριστιανισμου τα θαυματα γινονται σε αυτους που πιστευουν βαθια στον Χριστο.
Τα θαυματα οφειλονται κατα την γνωμη μου στον ανεξευρενητο εγκεφαλο.Καποτε αρκετα απο αυτα που αποκαλουμε θαυματα θα εξηγηθουν απο την επιστημη.
«ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Schwabe Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ»
Αυτό κατάλαβες? Μάλιστα……![]()
![]()
Είναι άλλο πράγμα να λες ότι οφείλουνε οι μαθητές σου να αγαπιούνται, κάτι που προφανώς δεν ήτανε καθόλου βέβαιο για τον Ιησού, και κάτι εντελώς διαφορετικό να λέμε όψιμα και άνευ τεκμηρίων (εκ των όσων είπε ο ίδιος Του) ότι…δίδαξε αγάπη απευθυνόμενος σε όλα τα έθνη και παραδόσεις της γης!
Απλό δεν είναι? Εάν βέβαια έχεις σχετικά εδάφια ορίστε να τα δούμε. Έχεις?
snoopy:
«ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!!»
Αυτό λέω και εγώ φίλτατε!![]()
![]()
Όμως, εάν κάποιος ήθελε να απευθυνθεί στην οικουμένη, τότε δεν είχε ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ!
Το είπε ή το έγραψε? Τι έχεις στα χέρια σου?
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Schwabe Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!!
αυτα ειναι καποια απο τα λογια του χριστου
<<Ειπε σε καποιον ακολουθησε με.Και εκεινος του ειπε :Κυριε δοσε μου την αδεια πρωτα να θαψω τον πατερα μου και υστερα θα σε ακολουθησω.Ειπε ομως σε αυτον ο ιησους :Αφησε τους νεκρους να θαψουν τους νεκρους τους και εσυ πηγαινε και κηρυξε την βασιλεια του θεου>>(ΛΟΥΚΑΣ Θ 59-60 ΜΑΤΘΑΙΟΣ Η 21-22)
<<Και ενας αλλος του ειπε :Κυριε θα σε ακολουθησω αλλα πρωτα δος μου την αδεια να αποχαιρετισω την οικογενεια μου.Και τοτε του ειπε ο κυριος :Κανενας δεν μπορει να βαλει το χερι στο αροτρο και να οργωσει κοιταζοντας προς τα πισω και να ειναι αξιος για την βασιλεια των ουρανων>>(ΛΟΥΚΑΣ Θ 61-62)
<<Καθενας ο οποιος εγκατελειψε το σπιτι του η τους αδελφους η τις αδελφες η τον πατερα η την μητερα η την γυναικα η τα παιδια η τα χωραφια του για χαρη του ονοματος μου,θα τα λαβει εκατονταπλασια και θα κληρονομησει την αιωνια ζωη.(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 29)
<<Ηλθα να διχασω τον ανθρωπο εναντιον του πατερα του και την θυγατερα εναντιον της μητερας της και την νυφη εναντιον της πεθερας της και θα ειναι εχθροι του ανθρωπου τα μελη της οικογενειας του.Αυτος που αγαπα τον πατερα και την μητερα του πιο πολυ απο εμενα δεν μου ειναι αξιος.Αυτος που αγαπα τον γιο του η την θυγατερα του πιο πολυ απο εμενα δεν μου ειναι αξιος και αυτος που δεν περνει τον σταυρο του για να ακολουθησει πισω μου δεν ειναι αξιος.>> (ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ι 35-38 )
<<Γιατι αν ζουν πεντε ατομα σε ενα σπιτι θα χωριστουν 3 εναντιον 2
και 2 εναντιον 3 θα χωριστουν ο πατερας απο τον γιο και ογιος απο τον πατερα,η μητερα απο την θυγατερα και η θυγατερα απο την μητερα,η πεθερα απο την νυφη της και η νυφη απο την πεθερα της.>>(ΛΟΥΚΑΣ ΙΒ 52-53)
<<Αν καποιος ερχεται κοντα μου και δεν μισει τον πατερα του και την μητερα του και την γυναικα του και τα παιδια του και τους αδελφους και τις αδελφες ακομη και την ψυχη του δεν μπορει να ειναι μαθητης μου>>(ΛΟΥΚΑΣ ΙΔ 26)
<<Οταν καθισει ο υιος του ανθρωπου στον θρονο της δοξας του θα καθισετε και εσεις σε δωδεκα θρονους για να κρινετε τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 28)
<<Για να τρωτε και να πινετε στο τραπεζι μου κατα την βασιλεια μου και να καθεστε στους θρονους κρινοντας τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΛΟΥΚΑΣ ΚΒ 30)
<<Και τοτε θα σφαγουν ολες οι φυλες της γης που δεν πιστεψαν στον υιο του θεου>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΔ 30)
εσυ βλεπεις σαν λογια αγαπης σε ολη την ανθρωποτητα;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
«Οι μαθητές του Ιησού τον είδαν αναστημένο. Είχαν απτές αποδείξεις (Στην κυριολεξία ψηλάφησαν το σώμα του Ιησού) μίλησαν και έφαγαν μαζί του.»
Ας είμαστε λίγο πιο ειλικρινείς στην εποχή της Γνώσης. Και αυτό διότι η γνώση υπάρχει παντού σήμερα. Αρκεί να την αναζητήσεις.
Τι θα πει «τον είδαν αναστημένο»? Δηλαδή ΤΙ περίμενες να πούνε και να γράψουνε οι θρησκευτικοί ταγοί? Ότι…….δεν ξανασηκώθηκε?![]()
Ο μύθος της θανάτωσης και της ανάστασης είναι πολύ παλαιότερος του χριστιανικού. Ψάξε και θα βρεις όσους θέλεις που ανασταίνονταν.
resuscitated:
«Προφητείες για το περπάτημα του Θεού ανάμεσα στους ανθρώπους είχαν επίσης δοθεί πολλούς αιώνες πριν. Ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες λέγεται να έχουν προφητέψει το γεγονός της ασπόρου συλλήψεως της Θεοτόκου.»
Αυτό είναι ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ! Καλά θα κάνεις είτε να προσκομίσεις στοιχεία είτε επιτέλους να μελετήσεις αυτά τα οποία σου λένε.
resuscitated:
«Όπως και να έχει το πράγμα για να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις τη ζωή σου σε ένα σκοπό πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό.»
Μπα, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ?![]()
![]()
Οι Παλαιστίνιοι που ζώνονται με εκρηκτικά είναι…σίγουροι? Οι Ιάπωνες καμικάζι του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ήταν…σίγουροι?
Αυτοί πέθαναν για έναν σκοπό, αλλά είχανε λάθος ή δίκαιο? Επίσης, ακόμα και ομαδικός αυτοκτονούνε οι άνθρωποι, όπως είδαμε σε διάφορες θρησκείες της Άπω Ανατολής.
ΠΟΙΟΣ μας λέει ότι δεν πέθαναν για μια προσωπική ματαιοδοξία? ΤΙ έγινε μετά από αυτό ώστε να θεωρήσουμε ότι….έκαναν κάτι που κούνησε τη γη?
Λίγη αδογμάτιστη σκέψη δεν βλάπτει.
resuscitated:
«Οι σημερινοί άνθρωποι δεν είδαν από κοντά τον Χριστό. Πώς όμως πιστεύουν τον Ιησού ως υιό του Θεού;»
Καλά, η λογική σου…….σπάει κόκαλα αγαπητε!!!!![]()
![]()
Δηλαδή για αιώνες ολάκερους που οι άνθρωποι λάτρευαν τον Μίθρα ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ? Τον…είχανε δει? Οι Βουδιστές τον…….έχουνε δει ή μήπως πιστεύουνε….κατά λάθος!
Άλλο η πίστη φίλτατε ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Έλεος!
resuscitated:
«Και στο κάτω-κάτω της γραφής, η ίδια η Χριστιανική διδασκαλία μου φαίνεται πάρα πολύ καλή.»
Είδες που λες την αλήθεια? «μου φαίνεται» λες. Άλλο το «φαίνεται» ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ «ΕΙΝΑΙ».
resuscitated:
«"αγάπα το συνάνθρώπό σου και μίσησε μόνο τις κακές πράξεις του" για μένα τα λέει όλα.»
Άσε τι λένε οι λαοπλάνοι ιερείς και δες τις γραφές. Εκεί, ΤΙ ΛΕΕΙ?
Οι αποκαλύψεις του αγίου Ραφαήλ σε ένα ολόκληρο χωριό θα εξηγηθεί ποτέ με επιστημονικούς όρους; H ανάσταση του Χριστού που ευαγγελίζεται η εκκλησία οι Απόστολοί του και οι θαυματουργοί άγιοί του (εν ζωή και μετά θάνατον) θα εξηγηθεί ποτέ με επιστημονικούς όρους;
Δεν ξέρω τι γίνεται με τους αλλόθρησκους. Θα σου πω μόνο ένα θέμα πυ είδα στο Μega πριν από λίγες ημέρες. Χιλιάδες Τούρκοι αναγνωρίζουν τον "δικό" μας Άγιο Γεώργιο ως πραγματικά άγιο και συρρέουν σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι σε κάποιο νησί της Τουρκίας για να κάνουν το τάμμα τους.
Ξέρεις αν έχουν οι αλλόθρησκοι, αγίους του βεληνεκούς του Μεγάλου Βασιλείου, Νεκταρίου και όλων των ορθόδοξων αγίων;
Επίσης αν θεωρείς ως αγίους κάποιους πνευματιστές ινδουιστές που περπατάνε πάνω σε κάρβουνα, καταπίνουν σπαθιά και άλλα τέτοια παρόμοια, θα σου πω ότι η γνώμη μου είναι ότι βρίσκονται σε πλάνη. (Έχω ακούσει και έγκριτους Θεολόγους να λένε το ίδιο.) Ποιος τους έχει πλανεύσει και συνεργεί στο να κάνουν τα "θαύματά" τους που αποσκοπούν μόνο να εντυπωσίασουν τον κόσμο, νομίζω ότι πολλοί το καταλαβαίνουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σατανιστές.
Επίσης δεν αμφιβάλλω ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πράγματι ζούσαν κάποια υπερφυσικά πράγματα κατα τις γιορτές τους. Γι' αυτό άλλωστε και τους πίστευαν. Αλλά και αυτοι ήταν σε πλάνη.
Και οι μάγοι στην ίδια μοίρα κατατάσσονται. Ο Άγιος Κυπριανός πριν γίνει άγιος, ήταν μέγας και ξακουστός μάγος και αποκρυφιστής. Όταν όμως είδε ότι τα δαιμόνια που απέστελνε σε μία ορθόδοξη δεν μπορούσαν να την πειράξουν, παραδέχθηκε την πλάνη στην οποία βρισκόταν, έγινε Χριστιανός (και μάλλιστα επίσκοπος) και τελικά μαρτύρησε επειδή αρνήθηκε να προσκυνήσει τα είδωλα. Γιατό το έκανε αυτό; Θα μπορούσε κάλλιστα να προσκυνήσει τα είδωλα και νά σώσει την εγκόσμια ζωή του. Γνώριζε όμως την πλάνη των ειδώλων και προτίμησε την επουράνια ζωή στην οποία πίστευε ακράδαντα.
Μάγοι που έκαναν τέτοια "θαύματα" αναφέρονται και στις πράξεις των Αποστόλων. Κάποιοι από αυτούς τους μάγους τελικά μετανόησαν.
Οι δαιμονισμοί των ανθρώπων και η ελευθερία τους από τα δαιμόνια μετά από εξορκισμό νομίζεις ότι θα ερμηνευτεί ποτε;
Γενικά πάντως εγώ σε ανθρώπους που νομίζουν ότι κάποιο τέτοιο πρόβλημα, συνιστώ να πάνε πρώτα στον ψυχίατρο και μετά στην Εκκλησία η οποία σε κάθε περίπτωση υποβοηθά.
Υπάρχουν όμως και κραυγαλέες περιπτώσεις διαμονισμών. Στην Αίγινα, μπροστά από τον τάφο του Αγίου Νεκταρίου υπάρχει ένα δέντρο. Σε αυτό είχαν δέσει οι δικοί της μία δαιμονισμένη που ήταν σαν λυσασμένη και έβριζε τον άγιο. Ο μαρμάρινος τάφος του αγίου πήγαινε πέρα δώθε. Τελικά το δαιμόνιο βγήκε και η πρώην δαιμονισμένη εκάρη μοναχή.
Πήγαινε στην Αίγινα, στην Εκκλλησία της Άγιας Τριάδας και θα σου πουν περισσότερα. Θα εξηγηθει ποτέ αυτό με επιστημονικούς όρους.
Το σκήνωμα του αγίου έιχε παραμείνει ανέπαφο (χωρίς αλλοίωση) μετά από 6 χρόνια από τον θάνατό του (ίσως και παραπάνω) και ενώ είχε μεταφερθεί εν τω μεταξύ σε διαφορετικά μέρη. Έτσι δεν μπορεί αυτό να αποδωθεί σε γεωλογικές ιδιαιτερότητες. Το γεγονός το διαπίστωσε γιατρός που άνοιξε τον τάφο του Αγίου.
Τέτοια παραδείγματα δαιμονισμών υπάρχουν πολλά. Κάποτε τρεις άνθρωποι είχαν πάει να προσκυνήσουν τον Άγιο Γεράσιμο. Εκεί υπήρχαν κάποιοι δαιμονισμένοι που δεν τους είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους. Οι δαιμονισμένοι άρχισαν να λένε τις αμαρτίες που είχαν κάνει οι δύο από τους τρεις. Αυτοί οι δύο ρωτάνε τους δαιμονισμένους. "γιατί δεν λέτε και τις αμαρτίες του φίλου μας;" Tι απάντησαν οι δαιμονισμένοι;
"Αυτός (ο τρίτος της παρέας) είχε προλάβει και σβήσει τις αμαρτίες του μετά από ειλικρινή εξομολόγηση. "
Επίσης άλλοι δαιμονισμένοι, αγράμματοι άνθρωποι μιλούν αιγυπτιακά και άλλες ξένες γλώσσες που οι δικιοί τους απόρησαν. Τους έριξαν λίγο αγιασμό και αυτοί είπαν : "Mας καις, σταμάτα."
Έχεις δει ποτέ τέτοιους πλανεμένους να κάνουν "θαύματα" στα οποία να ενυπάρχει στο βάθος, βάθος, στοιχείο καλοσύνης; Όχι γιατί είναι σατανοκινούμενοι και ο Σατανάς είναι μισάνθρωπος.
Το ίδιο συμβαίνει με τα μέντιουμ και αυτούς που ασχολούνται με τη μαύρη μαγεία. Μερικά πράγματα που λενε είναι όντως αληθή για να να θολώσει ο "αφέντης τους" τα νερά. Τί κάνουν όλοι αυτοί; Διαλύουν οικογένειες και εξουθενώνουν τους ανθρώπους.
Ας μην απατώμεθα. Η μάχη του καλού με το κακό έιναι αέναη. Υπάρχει η αλήθεια και η πλάνη. Τελικός νικητής θα είναι η αλήθεια : ο Χριστός και η Εκκλησία.
«Ξέρεις αν έχουν οι αλλόθρησκοι, αγίους του βεληνεκούς του Μεγάλου Βασιλείου, Νεκταρίου και όλων των ορθόδοξων αγίων;»
Οι παραδόσεις αυτών των δογμάτων δεν επιτρέπουνε να ανθίσουνε οι διάφοροι «Άγιοι» και «Αγίες» του χριστιανισμού. Απλό είναι.
Εξάλλου, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εξάγεται μια νομιμοποίηση αυτής της πρακτικής εκ των Λόγων του Ιησού. Που παρακαλώ μίλησε ο Ιησούς για «Αγίους»?
Ο χριστιανισμός, ως γνήσιο τέκνο της παγανιστικής παράδοσης με τους αμέτρητους θεού και ημίθεους, υιοθέτησε, προς αντικατάσταση όλων των παλαιοτέρων θεοτήτων, τους διαφόρους Αγίους.
Έτσι, ο Απόλλωνας έγινε Άγιος Νικόλας και αντίστοιχα βρέθηκε ο κάθε «προστάτης» του στρατού, της αεροπορίας και πάει λέγοντας.
Αυτό δηλαδή είναι έμμεση αναγνώριση του ότι αντικατέστησε ότι βρήκε ή άγνοια ιστορική?
resuscitated:
«Επίσης δεν αμφιβάλλω ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πράγματι ζούσαν κάποια υπερφυσικά πράγματα κατα τις γιορτές τους. Γι' αυτό άλλωστε και τους πίστευαν. Αλλά και αυτοι ήταν σε πλάνη.»
Ενώ οι χριστιανοί που….περιφέρουνε ένα μουμιοποιημένο έκτρωμα (Κέρκυρα) και το λατρεύουνε δεν είναι σε πλάνη!!! Οι εκατοντάδες εικόνες που «κλαίνε» και…οδύρονται προς άγρα πελατών…..δεν είναι πλάνη!
Άιντε ρε καημένη Ελλάδα του φωτός τι σου έμελε να τρέφεις στον κόρφο σου…..
resuscitated:
«Ο Άγιος Κυπριανός πριν γίνει άγιος, ήταν μέγας και ξακουστός μάγος και αποκρυφιστής. Όταν όμως είδε ότι τα δαιμόνια που απέστελνε σε μία ορθόδοξη δεν μπορούσαν να την πειράξουν, παραδέχθηκε την πλάνη..»
Σκέφτηκε ποτέ σου το ενδεχόμενο να έκανε απλά μια έξυπνη επαγγελματική κίνηση ο μάγος Κυπριανός? Την στιγμή που το ένα μαγαζί γεμίζει με πιστούς και χρήματα, ΠΟΙΟΣ ο λόγος να κάνεις μάγια όταν το παγκάρι είναι δίπλα?
Έτσι, και χρήμα αποκτάς, και κανένας δεν σε τρέχει! Τα υπόλοιπα που λες, είναι απλά στη σφαίρα της φαντασίας.
resuscitated:
«Οι δαιμονισμοί των ανθρώπων και η ελευθερία τους από τα δαιμόνια μετά από εξορκισμό νομίζεις ότι θα ερμηνευτεί ποτε;»
Κοίτα να δεις φίλτατε, ο χριστιανικός θεός έχει λόγο ύπαρξης ΜΟΝΟ επειδή όπως λέει υπάρχει ο Σατανάς. Δίχως Σατανά, δεν έχει καν λόγο ύπαρξης!
Με μια διαφορά: ΠΟΙΟΣ επινόησε τον Σατανά? ΠΟΙΟΣ του άφησε ελευθερία κινήσεων μέσα στον κήπο του Θεού? ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που, όπως κόπτεται, είναι Ένας και Πάνσοφος, αλλά ταυτόχρονα…..δεν μπορεί να μπάσει τον Σατανά από την γη?
Το επιχείρημα είναι πολύ ρηχό φίλτατε. Σατανάς και Θεός είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!
resuscitated:
«Το σκήνωμα του αγίου έιχε παραμείνει ανέπαφο (χωρίς αλλοίωση) μετά από 6 χρόνια από τον θάνατό του (ίσως και παραπάνω) και ενώ είχε μεταφερθεί εν τω μεταξύ σε διαφορετικά μέρη.»
Παραμύθια καλά προετοιμασμένα!
Η τεχνική της συντήρησης πτωμάτων είναι παμπάλαια τέχνη των λαοπλάνων ιερουργών. Εδώ υπάρχουνε μούμιες χιλιάδων ετών σε σχεδόν άριστη κατάσταση, και εσύ ζαλίζεις το κεφάλι σου με λίγα χρόνια?
resuscitated:
«Τους έριξαν λίγο αγιασμό και αυτοί είπαν : "Mας καις, σταμάτα."»
Λίγη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ………
resuscitated:
«τι κάνουν όλοι αυτοί; Διαλύουν οικογένειες και εξουθενώνουν τους ανθρώπους.»
Μεγαλύτερη διάλυση οικογενειών από αυτή που γίνεται στα διάφορα μοναστήρια υπάρχει? Μεταμορφώνουνε νεαρά και απαίδευτα παιδιά σε εξωκόσμια ανέραστα φαντάσματα, αρνούμενοι τους ίδιους τους γονείς τους και επιφέρουνε πλήγμα σοβαρό στον κοινωνικό ιστό της πολιτείας.
Μήπως θέλεις λίγα παραδείγματα αυτής της «ευεργετικής τρέλας»?
Επειδή μάλλον θα θεωρείς πως θα απευθύνεσαι σε άλογους και ημιμαθείς, προκειμένου να γίνει καλύτερα κατανοητό το πλαίσιο πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα παραμύθια και οι μύθοι που εξιστορείς ως «έργα Αγίων», ας δούμε λίγο κοντύτερα ορισμένα από τα έργα τους, καθώς και το τι επέφεραν με τις προσευχές τους προς τον Ιησού Χριστό.
Ο Άγιος Ιουλιανός (8 Ιανουαρίου) όχι μόνον δια της προσευχής του έριξε και συνέτριψε τα είδωλα ενός ναού, αλλά «ο ναός εβυθίσθη εντός της γης»!
Και ενώ ο παραπάνω Άγιος καταστρέφει τα είδωλα μόνο με την……«χριστιανική αγάπη» γεμάτη προσευχή του, αυτοί που ακολουθούν το κάνουν μέσω του……..σεισμού σε διάφορες παραλλαγές.![]()
![]()
Ο Άγιος Κόϊντος (2 Μαρτίου) προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός κι από τον σεισμό γκρεμίστηκε ο ναός και τα είδωλα έπεσαν και οι Έλληνες σκόρπησαν τρομαγμένοι!!![]()
![]()
Ο Άγιος Ηλιόδωρος (19 Νοεμβρίου) μπήκε «κρυφίως εις τον ναόν τον καλούμενον Πάνθεον, επειδή και εκεί ήσαν πάντα τα είδωλα των Θεών. Αφού δε προσευχήθη ο άγιος, ευθύς έγινε σεισμός, από δε τον σεισμόν έπεσαν κάτω τα είδωλα και εσυντρίφθησαν»!![]()
![]()
Ο Άγιος Κορνήλιος (13 Σεπτεμβρίου) προσποιήθηκε πως θέλει να θυσιάσει στους (δηλαδή ο Θεός αποδέχεται και…ψεύτες!!) θεούς και μπήκε σε ένα ναό. «Τότε θαύμα μέγα εποίησεν ο του Χριστού μαθητής, δια μέσου του οποίου προσείλκυσεν όλους τους εκεί ευρισκομένους εις την πίστιν του Χριστού, δια μέσου δηλαδή της προσευχής του αιφνιδίως έγινε
μέγας σεισμός από τον οποίον έπεσεν ο ναός και τα μεν είδωλα εσύντριψε και κατέχωσε, την δε γυναίκα του Δημητρίου (του ηγεμόνα της πόλεως) Ευανθίαν ονόματι, μαζί με τον υιόν της, ζωντανούς υποκάτω εις το χώμα παραδόξως εφύλαξεν»!!
Όταν έμαθε ο Δημήτριος για τον σεισμό έτρεξε στον τόπο εκείνο πιστεύοντας πως θα βρει την σύζυγο και το γιο του νεκρούς, όμως….«ο Άγιος εκβαλών από το χώμα υγιείς την γυναίκα και τον υιόν, εβάπτισεν αυτούς, ομού και τον Δημήτριον και όλους τους ανθρώπους τους έπειτα εβάπτισε και όλην την πόλιν, φωτίσας αυτούς δια της θεογνωσίας»!
Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!![]()
![]()
Όμως το γεγονός ότι καταστρέφουν όλοι αυτοί οι…ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΑ ΑΓΑΠΗΣ τα αγάλματα δεν τους αρκεί! Αυτά πρέπει ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ:
Η Αγία Μελετινή (16 Σεπτεμβρίου) δια της προσευχής της κατεκρήμνισεν εις την γην τα είδωλα του Απόλλωνος και του Ηρακλέους και ως κόνιν ταύτα ελέπτυνε»!![]()
![]()
Ο Άγιος μάρτυς του Χριστού Ανίκητος (12 Αυγούστου) προσευχήθηκε κι έγινε σεισμός «από δε τον σεισμόν έπεσε κάτω το είδωλον του Ηρακλέους και έγινεν ως κονιορτός αλλά και εν μέρος της πόλεως Νικομηδείας εκρημνίσθη και πολλούς Έλληνας κατεπλάκωσεν»!![]()
![]()
Ο Άγιος Ορέστης (10 Νοεμβρίου) απλώς φύσηξε τα είδωλα κι εκείνα «κατέπεσον και έγιναν ως κονιορτός»!
Ο άρχοντας της Βιθυνίας, Ιλαριανός ονόματι, πίεζε την αγία μεγαλομάρτυρα Κυριακή (7 Ιουλίου) να απαρνηθεί την πίστη της στον Χριστό και γι’αυτό την έφερε στο ναό των ειδώλων. Εκείνη όμως προσευχήθηκε (τι άλλο θα έκανε τάχα!) κι έγινε σεισμός μεγάλος απο
τον οποίο «εκρημνίσθησαν τα είδωλα και έγιναν ως κονιορτός. ηκολούθησε δε και ανεμοστρόβιλος, όστις εσκόρπισεν εις τον αέρα τον κονιορτόν των ειδώλων. Πεσούσα δε και μία αστραπή κατέκαυσε το πρόσωπον του άρχοντος Ιλαριανού όθεν εκείνος κρημνισθείς από τον θρόνον του εξεψύχησεν»!!
Οι Έλληνες έφεραν τον άγιο ένδοξο μεγαλομάρτυρα Προκόπιο (8 Ιουλίου) στον ναό των ειδώλων αλλά εκείνος «δια της προσευχής του εσύντριψε τα είδωλα, τα οποία παραδόξως μεταβληθέντα εις νερόν έξω της θύρας εχύθησαν»!
Ο άγιος Βασιλίσκος (22 Μαΐου) προσευχήθηκε και «ευθύς ήλθε πυρ εξ ουρανού και κατέκαυσε τον ναόν και τα εν αυτώ είδωλα κατεσύντριψεν εις λεπτά κομμάτια»!
Η αγία Ερμιόνη (4 Σεπτεμβρίου) μπήκε μέσα στον ελληνικό ναό του Ηρακλέους και αφού προσευχήθηκε «εις τον αληθή και φιλάνθρωπον Θεόν ευθύς έγινε βροντή από τον ουρανόν και μαζί με την βροντήν έπεσαν όλα τα είδωλα όσα ευρίσκοντο εις τον Ναόν και καταθλασθέντα έγιναν ως κονιορτός. Τότε η αγία εξήλθεν από του Ναού και λέγει εις τον βασιλέα, έμβα, ω βασιλεύ εις τον ναόν και βοήθησον τους θεούς σου, διότι αυτοί έπεσον και δεν ημπορούν να σηκωθούν»!!
Τότε ο βασιλεύς διέταξε να αποκεφαλίσουν την αγία, αλλά…….ξεράθηκαν τα χέρια των δημίων Θεοτίμου και Θεοδούλου που την άγγιξαν. Όμως προσκύνησαν την αγία, πίστεψαν στον Ιησού και έγιναν πάλι όπως πριν.
Τότε ήλθαν κάποιοι άλλοι δήμιοι και τους αποκεφάλισαν και τους τρεις.
Ο ιερομάρτυρας Έρασμος (2 Ιουνίου) μόλις αντίκρισε το είδωλον του Διος που ήταν χάλκινο με ύψος δώδεκα πόδια και πλάτος έξι πόδια «είδεν αυτό με βλοσυρόν όμμα (μάτι) και, ω του θαύματος! παρευθύς έπεσε και συνετρίβη εις λεπτά τμήματα από δε το είδωλον εξήλθε δράκων φοβερός, όστις αφάνισε πολύ πλήθος ανθρώπων. Και ο μεν βασιλεύς επανήλθε εις το παλάτιον με καταισχύνην, οι δε λαοί φοβηθέντες από τον δράκοντα προσέπεσον εις τους πόδας του μάρτυρος και πιστεύσαντες τω Χριστώ εβαπτίσθησαν από τον άγιον είκοσι χιλιάδες άνθρωποι».
(Αυτά για να μην κάνετε το λάθος και….σπάσετε κανένα άγαλμα κατά λάθος!!!!![]()
)
Κατόπιν ο άγιος θανάτωσε τον δράκοντα, αλλά ο βασιλιάς (που ήταν ο Μαξιμιανός) θύμωσε τόσο πολύ, που έσφαξε και τους 20.000……….
Αυτά τα λίγα, ώστε να καταλάβει ο καθένας με τι ελαφρότητα και επιδεξιότητα αναπτύσσονται οι μύθοι των δήθεν «Αγίων», ενώ στην ουσία πρόκειται είτε για αποβράσματα της κοινωνίας είτε για απλούς χρήστες φυσικών διαδικασιών.
Επίσης αν θεωρείς ως αγίους κάποιους πνευματιστές ινδουιστές που περπατάνε πάνω σε κάρβουνα, καταπίνουν σπαθιά και άλλα τέτοια παρόμοια, θα σου πω ότι η γνώμη μου είναι ότι βρίσκονται σε πλάνη. (Έχω ακούσει και έγκριτους Θεολόγους να λένε το ίδιο.) Ποιος τους έχει πλανεύσει και συνεργεί στο να κάνουν τα "θαύματά" τους που αποσκοπούν μόνο να εντυπωσίασουν τον κόσμο, νομίζω ότι πολλοί το καταλαβαίνουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σατανιστές.
Επίσης δεν αμφιβάλλω ότι οι Αρχαίοι Έλληνες πράγματι ζούσαν κάποια υπερφυσικά πράγματα κατα τις γιορτές τους. Γι' αυτό άλλωστε και τους πίστευαν. Αλλά και αυτοι ήταν σε πλάνη.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΟΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Οι δαιμονισμοί των ανθρώπων και η ελευθερία τους από τα δαιμόνια μετά από εξορκισμό νομίζεις ότι θα ερμηνευτεί ποτε;
ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΕ ΜΕΝΑ;
ΜΗΜΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΕΙΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΕ;
resuscitated:
«Τους έριξαν λίγο αγιασμό και αυτοί είπαν : "Mας καις, σταμάτα."»
Schwabe
Λίγη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ………
ΜΟΝΟ ΛΙΓΗ; ΠΟΛΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του