- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Το ότι ο άνθρωπος βιάστηκε πίστεψε σε ένα ψέμα ..... είναι άλλο θέμα που χωρά συζήτηση επίσης, αν και το έχουμε συζητήσει κάποιες φορές και εδώ μέσα.
Και βέβαια το έχουμε συζητήσει, τόσο μάλιστα που απορώ πώς το πιστεύεις ακόμη....![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Εσύ τώρα ψηλέ μας έδωσες διευκρινήσεις τώρα, ε;;;
Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει μόνο ό, τι μπορώ να αγγίξω και ότι ο ορίζοντας πάει τόσο μακρυά όσο μπορούν να δουν τα μάτια μου.
Αυτή είναι η δική μου απάντηση. Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα.
Αν εσύ έχεις διαφορετική, να την πεις να τη συζητήσουμε. Τόσες φορές σε προέτρεψα, αλλά φαίνεται πως κωλώνεις. Κάτι δεν σε αφήνει να το κάνεις.

quote:
Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει μόνο ό, τι μπορώ να αγγίξω και ότι ο ορίζοντας πάει τόσο μακρυά όσο μπορούν να δουν τα μάτια μου.
Αυτό ισχύει γι' αυτό το θέμα, έτσι;;
Γιατί στο... διπλανό, λές άλλα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ψηλός
quote:
Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει μόνο ό, τι μπορώ να αγγίξω και ότι ο ορίζοντας πάει τόσο μακρυά όσο μπορούν να δουν τα μάτια μου.Αυτό ισχύει γι' αυτό το θέμα, έτσι;;
Γιατί στο... διπλανό, λές άλλα...
;;;;;;

Και να σε ρωτήσω και κάτι ρε γιαπετ (πάει και σε σένα Εαρινέ). Πάρτε τον μεγαλύτερο εγκληματία, πάρτε τον Μπάμπη τον παιδοκτόνο. Όταν γεννήθηκε ο Μπάμπης, τους πρώτους μήνες (ή και χρόνια) της ζωής του, ήταν καλός ή κακός; Πώς ερχόμαστε στον κόσμο αν όχι αγαθοί; Τι είναι αυτό που μας χαράζει την πορεία προς το κακό; Το γονεϊκό περιβάλλον; Έστω. Μήπως όμως και οι γονείς δεν γεννήθηκαν αγαθοί και πάει λέγοντας;
Βέβαια, αν βρισκόταν κάποιος άλλος να σκοτώσει τον Μπάμπη τον παιδοκτόνο ή έστω να σκοτωθεί (ο Μπάμπης) σε κάποιο ατύχημα, θα βρίζαμε τον Θεό που επέτρεψε να συμβεί μια τέτοια "αδικία", αφού δεν θα γνωρίζαμε ότι ο Μπάμπης θα μετεξελισόταν σε παιδοκτόνο. Λέμε πχ ότι ήταν αδικία που ο Μπάμπης σκότωσε το παιδάκι, χωρίς να γνωρίζουμε αν το παιδάκι αυτό μετεξελισόταν σε έναν νέο Χίτλερ αργότερα.
Θα έπρεπε λοιπόν, να μη γεννηθεί καθόλου ο Μπάμπης, καθόλου οι γονείς του κι ενδεχομένως καθόλου και οι πρόγονοί τους. Αν δεν είχαν γεννηθεί όλοι αυτοί κι επειδή η φύση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία ίσως δεν θα έπρεπε να γεννηθούν κι άλλοι, απόγονοι των οποίων μμπορεί να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι, ίσως μάλιστα δεν θα έπρεπε να δημιουργηθεί καθόλου η ανθρωπότητα. Οπότε τι κάνουμε, σκεφτήκαμε μήπως με όλους αυτούς τους αφορισμούς στρεφόμαστε εναντίον της ίδιας της ύπαρξής μας;
Κι ο Θεός τι κάνει; Πέρα από αυτά που δεν βλέπουμε και τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σωτηρία ακόμη και τον Μπάμπη, έκανε την υπέρτατη πράξη αγάπης προς τον άνθρωπο για να του δώσει την ευκαιρία να σωθεί, ενσάρκωσε τον Υιό Του στο πρόσωπο του Ιησού και τον έστειλε στη γη. Εκείνος υπήρξε δίκαιος, αναμάρτητος, αγαθός και γι' αυτό τον λόγο θυσιάστηκε αφού πέρασε τα Άγια Πάθη. Ήταν δίκαιο αυτό; Όχι, όμως συνέβη για να δείξει την αγάπη του ο Θεός προς το πλάσμα Του και να του δώσει τη δυνατότητα να σωθεί μέσω του αίματος του Υιού Του, χωρίς μάλιστα να του στερήσει την ελευθερία της βούλησης που του έδωσε.
Κι εμείς, αντί να γαντζωθούμε από αυτήν την ευκαιρία, συνεχίζουμε αμετανόητοι τους αφορισμούς, υπακούοντας τον εγωισμό μας που μας λέει πως είμαστε το κέντρο του κόσμου και που κανένας Θεός δεν μπορεί να είναι δικαιότερος από εμάς.
quote:
Εγώ πάλι δεν πιστεύω στο... ραδιόφωνο. Μερικοί συνομωσιολόγοι λένε πως οφείλεται σε κάτι μακρά και κάτι άλλα μεσαία κύματα αλλά πρόκειται για μύθο. Δεν τα έχει δει ποτέ κανείς. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα δεν είναι ορατά ούτε αντιληπτά από κάποια άλλη αίσθηση, οπότε βγαίνει το συμπέρασμα πως είναι ανύπαρκτα.
Κάνεις ένα μικρό λαθάκι αγαπητέ. Το ότι δεν τα βλέπουμε οφείλεται στην αδυναμία της όρασής μας (την ευθύνη γι’ αυτό την φέρει ο θεός σου), αφού είναι μετρήσιμα ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΚΤΑ.
Κάτι που μετριέται, που αλλοιώνεται, που αποκωδικοποιείται, είναι υπαρκτό, άσχετα αν δεν φαίνεται.
Ευτυχώς η επιστήμη και η τεχνολογία, συμπληρώνει και διορθώνει τις κατασκευαστικές αστοχίες του γιαχβέ.
Δεν έχει σημασία λοιπόν, ο τρόπος που γίνεται αντιληπτό κάτι, αρκεί να γίνεται.
Τώρα αν μου πεις ότι η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμη το όργανο που θα εντοπίζει το θεό, θα το δεχτώ, αλλά θα μου το πείς;;;
quote:
Και να σε ρωτήσω και κάτι ρε γιαπετ (πάει και σε σένα Εαρινέ). Πάρτε τον μεγαλύτερο εγκληματία, πάρτε τον Μπάμπη τον παιδοκτόνο. Όταν γεννήθηκε ο Μπάμπης, τους πρώτους μήνες (ή και χρόνια) της ζωής του, ήταν καλός ή κακός;
Πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω.
Όταν γεννήθηκε ο Μπάμπης, όπως όλοι οι Μπάμπηδες, ήταν ένα βρέφος κτητικό, διεκδικητικό, εγωιστικό και αδιαφορούσε για όλους τους άλλους. Νοιαζόταν μόνο για ένα πράγμα, να ικανοποιεί τις ανάγκες του, χωρίς να σκέφτεται κανέναν άλλο και να τα θέλει όλα δικά του, χωρίς να νοιάζεται αν θα λείψουν από κάποιον άλλο.
Αν κάποιο βρέφος δεν είναι έτσι ακριβώς, οι γονείς του οφείλουν να το πάνε στους γιατρούς γιατί κάτι θα δεν πηγαίνει καλά.
Με βάση τη δική σου θεώρηση των πραγμάτων λοιπόν, αυτά είναι τα «προικιά» του απ’ τον γιαχβέ.
Οι γονείς και η κοινωνία γενικότερα παρεμβαίνουν κατασταλτικά σ’ αυτά του τα ένστικτα προκειμένου να το συμμορφώσουν με τους κοινωνικούς κανόνες και συμβάσεις και να αποκτήσει σιγά σιγά «κοινωνική» συμπεριφορά.
Να υποθέσω ότι εδώ το δημιούργημα διορθώνει τα λάθη του δημιουργού του ή έτσι θα πρέπει να ήταν ο κόσμος;
Μπορείς να φανταστείς μια κοινωνία "ενήλικων μωρών", στην οποία νόμος θα ήταν τα ένστικτά τους;;
Τα παρακάτω που αναφέρεις δεν τα σχολιάζω διότι είναι κατεύθυνση σε λάθος δρόμο και αερολογίες.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Το ότι δεν τα βλέπουμε οφείλεται στην αδυναμία της όρασής μας (την ευθύνη γι’ αυτό την φέρει ο θεός σου), αφού είναι μετρήσιμα ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΚΤΑ.
Θες να μου πεις πως πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού; Και αφού υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε όπως τα ραδιοκύματα αλλά γνωρίζουμε την ύπαρξή τους μέσω του αποτελέσματος, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τον Θεό; Δεν τον βλέπουμε αλλά τον βιώνουμε μέσω των αποτελεσμάτων. Κι αν εσύ αρνείσαι να το δεις (το αποτέλεσμα), εγώ το βλέπω μια χαρά. Κι εσύ σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μου υποδείξεις (ή να μου αποδείξεις) τι δεν βλέπω.
γιαπετ
quote:
Όταν γεννήθηκε ο Μπάμπης, όπως όλοι οι Μπάμπηδες, ήταν ένα βρέφος κτητικό, διεκδικητικό, εγωιστικό και αδιαφορούσε για όλους τους άλλους. Νοιαζόταν μόνο για ένα πράγμα, να ικανοποιεί τις ανάγκες του, χωρίς να σκέφτεται κανέναν άλλο και να τα θέλει όλα δικά του, χωρίς να νοιάζεται αν θα λείψουν από κάποιον άλλο.
Αυτό σκέφτονται κι εκείνοι που τα εγκαταλείπουν ή που τα ρίχνουν πριν ακόμη γεννηθούν. Οπότε φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα, θα έπρεπε από την αρχή να μην έχει δημιουργηθεί η ανθρωπότητα.
Δεν πρέπει να έχεις παιδιά, έτσι; Εγώ πάντως που έχω τρία, έχω άλλη αντίληψη από αυτή που αναφέρεις.
γιαπετ
quote:
Με βάση τη δική σου θεώρηση των πραγμάτων λοιπόν, αυτά είναι τα «προικιά» του απ’ τον γιαχβέ.
Το αντίθετο, είναι προικιά (αφού πιστεύεις στην προίκα) από τον διάβολο, τα οποία κληρονομήσαμε μέσω του προπατορικού αμαρτήματος.
γιαπετ
quote:
Μπορείς να φανταστείς μια κοινωνία "ενήλικων μωρών", στην οποία νόμος θα ήταν τα ένστικτά τους;;
Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι ένα ενήλικο μωρό. Ίσως να μοιάζει με εκείνους τους καθυστερημένους ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν αλλά δίνουν την αγάπη τους και το χαμόγελό τους προς τον καθένα. Όσον αφορά την περιποίησή τους από άλλους ενήλικες, τι πιο όμορφο από την ανθρώπινη αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια; Εκτός κι αν ίσχυε αυτό που ισχύει στην κοινωνία των ζώων και επικρατούσε ο νόμος της ζούγκλας με τη διαφορά ότι ο άνθρωπος διαφέρει από τα άλλα ζώα. Τότε δεν θα είμασταν άνθρωποι αλλά ανθρωποειδή. Πάλι καταλήγουμε δηλαδή στη μη δημιουργία της ανθρωπότητας.
quote:
Εαρινός
Σωτήρη , προτείνω να μαζέψουμε και καμμιά εικοσαριά άλλους και να πάμε στην Ομόνοια και να βάλουμε φωτιά με το βιβλίο του Κώστα...εννοείται ότι θα μας υποσχεθεί τουλάχιστον ένα ποσοστό "Χονδρικής"....
Την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ φίλε Δήμο , αλλά δεν μπόρεσα να πείσω τη γυναίκα μου να φορέση τσεμπέρι και να κάνη τη θεούσα .
*
quote:
Θες να μου πεις πως πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού; Και αφού υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε όπως τα ραδιοκύματα αλλά γνωρίζουμε την ύπαρξή τους μέσω του αποτελέσματος, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τον Θεό; Δεν τον βλέπουμε αλλά τον βιώνουμε μέσω των αποτελεσμάτων.
Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ραδιοκυμάτων και γιαχβέ.
Τα μεν πρώτα μπορούν να τα αντιληφθούν ΟΛΟΙ, ενώ τον δεύτερο μόνο αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει.
Αν κρίνω απ’ τα αποτελέσματα που λες, ο γιαχβέ ή δεν υπάρχει ή (αν υπάρχει) παρέμεινε όπως περιγράφεται στην παλαιά διαθήκη, πονηρός, ζηλιάρης, τοκογλύφος, αιμοβόρος, εκδικητικός και έκφυλος.
Και τέτοιο θεό εγώ δεν θέλω φίλε μου.
Κράτα τον εσύ και να τον χαίρεσαι...
quote:
Κι αν εσύ αρνείσαι να το δεις (το αποτέλεσμα), εγώ το βλέπω μια χαρά. Κι εσύ σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μου υποδείξεις (ή να μου αποδείξεις) τι δεν βλέπω.
Σαφώς και δεν μπορώ να σου υποδείξω τι βλέπεις, εδώ δεν το καταλαβαίνεις μόνος σου, εγώ θα σου πω;;;
quote:
Αυτό σκέφτονται κι εκείνοι που τα εγκαταλείπουν ή που τα ρίχνουν πριν ακόμη γεννηθούν.
Αναρωτιέμαι αν μπορείς, στοιχειωδώς, να παρακολουθήσεις ένα διάλογο.
Δεν το πιστεύω ότι από την περιγραφή της συμπεριφοράς ενός μωρού, που σου έκανα, μου είπες το παραπάνω.
Είσαι με τα καλά σου βρε;; Κάνουν έκτρωση, όσοι κάνουν, επειδή ξέρουν ότι τα παιδιά θα είναι άτακτα;;;
quote:
Οπότε φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα, θα έπρεπε από την αρχή να μην έχει δημιουργηθεί η ανθρωπότητα.
Κάτι σας ποτίζουν εσάς δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η έλλειψη επικοινωνίας.
Αυτό το συμπεραίνεις, από την περιγραφή μου για τα μωρά;;
Πρέπει να έχεις μεγάλο πρόβλημα στην επεξεργασία των πληροφοριών που λαμβάνεις.
quote:
Δεν πρέπει να έχεις παιδιά, έτσι; Εγώ πάντως που έχω τρία, έχω άλλη αντίληψη από αυτή που αναφέρεις.
Να σου ζήσουν και να είναι ευτυχισμένα.
Έχω δύο παιδιά και δύο εγγόνια φίλε μου και αυτό με κάνει να έχω πιο… διαχρονική άποψη γι’ αυτά από σένα, αφού τα έχω παρακολουθήσει σε δύο διαφορετικές εποχές, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει τι αντιλαμβάνεται κανείς όταν παρακολουθεί κάτι.
Τώρα αν τα δικά σου παιδιά, όταν ήταν βρέφη, νήπια και λίγο αργότερα δεν είχαν τη συμπεριφορά που ανέφερα, σε φθίνουσα μορφή, είναι κάτι που το ισχυρίζεσαι εσύ και όποιος θέλει τι δέχεται.
Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ ποια ήταν η συμπεριφορά των παιδιών σου στην ηλικία των 2, 3, 4, και 5 χρόνων, ας πούμε.
quote:
Το αντίθετο, είναι προικιά (αφού πιστεύεις στην προίκα) από τον διάβολο, τα οποία κληρονομήσαμε μέσω του προπατορικού αμαρτήματος.
Μπα… τώρα μας προικίζει ο διάβολος;;;
Λίγο πριν είπες:
"Όταν γεννήθηκε ο Μπάμπης, τους πρώτους μήνες (ή και χρόνια) της ζωής του, ήταν καλός ή κακός; Πώς ερχόμαστε στον κόσμο αν όχι αγαθοί; Τι είναι αυτό που μας χαράζει την πορεία προς το κακό; Το γονεϊκό περιβάλλον; Έστω. Μήπως όμως και οι γονείς δεν γεννήθηκαν αγαθοί και πάει λέγοντας;"
Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα;;
quote:
Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι ένα ενήλικο μωρό...........
Συγγνώμη, ξέχασα ότι μιλάω με χριστιανό και πρέπει να είμαι απλοϊκός και περιγραφικός.
Με το
"Μπορείς να φανταστείς μια κοινωνία "ενήλικων μωρών", στην οποία νόμος θα ήταν τα ένστικτά τους;;"
που έγραψα, εννοούσα οι μεγάλοι να έχουν την συμπεριφορά των παιδιών.
Ε, προσπάθησε και λίγο να σκεφτείς ρε φίλε....
quote:
Πάλι καταλήγουμε δηλαδή στη μη δημιουργία της ανθρωπότητας.
Βρε τι μανία είναι αυτή που σ’ έχει πιάσει με τη μη δημιουργία της ανθρωπότητας;;
Παντού αυτό βλέπεις...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Κάτι σας ποτίζουν εσάς δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η έλλειψη επικοινωνίας.
Μου αρέσει που κάνεις διαχωρισμό ανάμεσα στο "εμείς" και το "εσείς" και μάλιστα έχεις βγάλει και συμπέρασμα ότι δεν φταίτε "εσείς". Για μένα δεν υπάρχει το "εσείς", υπάρχει μόνο το "εμείς" αλλά από τη στιγμή που αποστασιοποιείσαι με μια απάντηση που προτάσει στην ουσία το "εγώ", με γλιτώνεις από τον κόπο να γράψω μια μακροσκελή απάντηση.
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.