- Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

-Όπως βλέπεις sesostris!..............φαίνεται καθαρά το πόσο τους κάλεσαν τους Γότθους για να σκωτώσουν τους Έλληνες!
-Φαίνεται ολοκάθερα η σπίλωση της και παραμόρφωση της ιστορίας που κάποιοι που τάχα κόβονται για τη γνήσια ιστορία! δεν κάνουν παρά να πλστογραφούν νοήματα και γεγονότα!
-Με την ευκαιρία δες και λίγο από Χρυσόστομο! (ούτε καν μπήκαν στον κόπο κάποιοι να σκεφτούν ...ότι δε μπορεί για να τον πουν Χρυσόστομο κάτι θα ήξεραν! όμως ...........είναι είναι ενάντια στους <<σκοτεινούς στόχους>> η παρουσίαση των γεγονότων όπως είναι!
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:
Όσο για την πλειοψηφία των πιστευόντων σε Θεό,
είναι μάλλον απόλυτο το νούμερο, γιατί είπαμε άλλο άθρησκος,
άλλο άθεος, άλλο υλιστής κι άλλο κάποιος που πραγματικά
δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός…
Αυτή η τελευταία κατηγορία θεωρείτε τόσο αμελητέα,
ώστε να λέμε ότι όλοι σχεδόν οι άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό…
Έτσι δεν είναι ;…
Όχι.
quote:
Φυσικά και δεν πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι επι της γής
έχουν την ίδια άποψη με μένα για το αν επιβλήθηκε ή όχι ο χριστιανισμός, αλλά πρόκειται πάλι για μια τόσο μικρή
κατηγορία που είναι αμελητέα, αν σκεφτείς ότι οι μεν
μουσουλμάνοι πιστεύουν στην επιβολή και με αυτούς μας μπερδεύει
εμας τους χριστιανούς το θέμα, ενώ οι υπόλοιποι θέλω να πιστεύω
κι από όσο ξέρω, δεν έχουν θέση, για να κυριολεκτούμε επι της επιβολής, οπότε το θέμα αφορά μια άλλη τόσο ασήμαντη
μειονότητα όσο αυτή που πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός…
Συμφωνείς;…
Πάλι όχι.
Όσο για το 'α πρόσωπο πληθυντικού αριθμού, εννοείς τους Χριστιανούς επί της Γης, σωστά; ![]()
Επειδή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αρχίζει να μου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, κλείνω εδώ το θέμα... ![]()

In anticipation of my resurrection...
αφορισμοί δείχνουν μουχλίλα τουλάχιστον…
Δεύτερον ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου φέρεις τη
γνώμη των αντιχριστιανών ως αντικειμενική, γιατί το λέει
μόνη της η λέξη είναι ενάντια στον χριστιανισμό και οι
θέσεις τους θα εμφορούνται από διαβολές κι υπερβολές…
Έλα ρε φίλε, τόσο πολύ σου είναι να δεχτείς ότι δεν
ίναι ο χριστιανισμός η χειρότερη θρησκεία επί της γης,
όπως κάποιος ( έξυπνο ο ενικός ,ε;) πάει να το περάσει…
Πιστεύεις ότιείναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι δεν
υπάρχει Θεός; Όχι τι Θεός, αλλά ότι δεν υπάρχει Θεός…
http://uk.youtube.com/watch?v=v3XA7VSq06Y
Χωρίς σχόλια... )(Προσέξτε λογική "ελεύθερου" ανθρώπου).
Αυτό έχει πλάκα σαν τον εμφύλιο που παρακολουθούμε, εδώ στο φορουμ.
http://uk.youtube.com/watch?v=V7dq4htwVn8&feature=related
Τι θα μπορούσε να πει κανείς;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
http://uk.youtube.com/watch?v=v3XA7VSq06YΧωρίς σχόλια... )(Προσέξτε λογική "ελεύθερου" ανθρώπου).
Αυτό έχει πλάκα σαν τον εμφύλιο που παρακολουθούμε, εδώ στο φορουμ.http://uk.youtube.com/watch?v=V7dq4htwVn8&feature=related
Τι θα μπορούσε να πει κανείς;;;
-Ότι είσαι κουτσομπόλης!

δούλοι της
Ευρώπης , η οποία έχει δικό της σύνταγμα και νόμους που πλέον ακούμε…
Αυτό είναι κατάκτηση, είτε το θες είτε όχι φίλε Γιάπετ…
Σε λίγο που θα μας λένε και τι να κάνουμε , θα το καταλάβεις καλύτερα…
Αλλά θα μου πεις εσύ είσαι σε θέση…να σου αρέσει κιόλας…
Φτάνει Να μην είναι ελληνικό – χριστιανικό…
Μιλάμε ΓΙΑ ΤΟ μίσος…
Όταν μου φέρνεις τους κανίβαλους του “Alter” σαν παράδειγμα
και τις θέσεις τους, το μόνο που έχω να πω είναι ότι
έχεις πολύ ανάγκη βοηθείας…Απελπισμένα…
quote:
Εγώ συμφωνώ με το λόγο του πάτερ, καθώς είμαστε όντως
δούλοι της
Ευρώπης , η οποία έχει δικό της σύνταγμα και νόμους που πλέον ακούμε…
Είναι δικαίωμά σου να προτιμάς το τούρκικο φέσι...
Αποκαλύπτεσαι σιγά σιγά και ξεκαθαρίζει ο ρόλος σου.
Όχι πως περίμενα κάτι άλλο, αλλά να το επιβεβαιώνεις κιόλας δείχνεις το μέγεθος της αλλοτρίωσης που έχεις υποστεί.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
δεν γίνεται; Μιλάμε με στέλνεις αδιάβαστο, πραγματικά…
Πίστευα ότι έχεις τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να μην
δείχνεις ότι θέλεις να είσαι σκλάβος με το ζόρι κάπου…
Ο παπάς λέει ότι κι η Ευρώπη κάποια σκλαβιά επαγγέλεται,
εσύ πιστεύεις ότι είναι λάθος να μην θέλεις να είσαι
σκλάβος πουθενά;…
Σου το έχω πει πολλές φορές…
Μην βγάζεις συμπεράσματα για άλλους, εδώ δεν μπορείς
να βγάλεις για σένα, γιατί να …χαντακώνεις και
τους άλλους;
Πάντως ο χριστιανισμός έχει γίνει για σένα αιτία
παντός κακού... μήπως, λέω,μήπως είσαι κάπως προκατελειμένος;
Τι λες να με κάνει να το πιστεύω αυτό;
Μιλάει για προτίμησή του στην σκλαβιά, το καταλαβαίνει αυτό το κεφάλι σου ή το μόνο που έχει μέσα είναι "χαιρετισμοί";
Για σκλαβιά σε όλο της το μεγαλείο και χωρίς προσωπεία. ούτε πολιτική ούτε οικονομική αλλά για κανονική σκλαβιά, κατάλαβες;
Κι εσύ που συμφωνείς μ' αυτήν την κατάπτυστη, ανθελλινική και αντιανθρώπινη τοποθέτηση, πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, περισσότερο απ' αυτόν που είναι επαγγελματίας (με την προϋπόθεση ότι δεν είσαι κι εσύ) και να αναλογιστείς πόσο σ' έχει υποδουλώσει η "ελευθερία" της πίστης σου και πόσο γελοίο σ' έχει κάνει, που προτιμάς την πίστη σου στο απυρόβλητο παρά το έθνος σου και την πατρίδα σου.
Λυπάμαι τους ανθρώπους που εξαρτώνται από εσένα και τους διαποτίζεις με τα "ιδεώδη' σου.
Για να δω τι θα πει ο ευρωπαίος για την άποψή σου, που απ' ότι φαίνεται έχει φιλότιμο και ντρέπεται για λογαριασμό άλλων, γι' αυτό και δεν μιλάει.
Τι να πεί;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Δεν έχει σημασία ποια μάσκα φοράς κάθε φορά,
το όλο θέμα έχει να κάνει με την διαφωνία σου με
τον χριστιανισμό και ότι και να λές είναι καλυμμένο
με την αντιπαλότητα που σε διέπει…
Φίλε, οι παπάδες οι σωστοί λένε για την σκλαβιά ότι
είναι σκλαβιά όποια και να’ ναι, αν εσύ περιμένεις
να διαλέξεις σκλαβιά, διάλεξε μια με …βούλες…
Εγώ δεν θέλω καμιά και φυσικά μου τη «σπάνε» πιο
πολύ οι κεκαλυμμένες, αν εννοείς τι λέω…
Πήγαινε να γίνεις μέντιουμ αφου καταλαβαίνεις πράγματα
που ο άλλος δεν λέει… Γιατί φυσικά όπως είπα έχω αλλεργία
στην όποια σκλαβιά.
Με τα …κοπλιμέντα, δεν πετυχαίνεις τίποτα…Προβοκατόρικα
μιλούσες, προβοκατόρικα μιλάς, άλλαξε λίγο το δίσκο,
βαρέθηκα τις επαναλήψεις…Διαίρει και βασίλευε είναι
το ρητό σου;
Ο κάθε Europaios2 και απλός Έλληνας, ποτέ δεν θα πίστευε
ότι οι παπάδες εννοούν σκλαβιά από τους Τούρκους καλύτερη,
μόνο εσύ θέλεις να το παίζεις ο καλυτερότερος…
Να υποθέσω ότι σου τελειώσανε τα πυρομαχικά;…
Από τον αφορισμό και την επικήρυξη των κειμένων του Ρήγα από το Γρηγόριο τον Ε΄ το 1798, την "Πατρική διδασκαλία" του πατριάρχη Ανθιμου, τη "χριστιανική απολογία" του Πάριου, τον αφορισμό των κλεφτών από τον Καλλίνικο το 1805, τον αφορισμό της επανάστασης το 1821 μέχρι το σημερινό τουρκόδουλο Βαρθολομαίο, η γραμμή των ορθοδόξων ήταν η ίδια.
Εδώ δεν ντράπηκε ο πατριάρχης Αγαθάγγελος να ζητήσει από τους (ελεύθερους πλέον) Ελληνες να επιστρέψουν στη σκλαβιά του Σουλτάνου το 1828, υποσχόμενος "συγχώρεση" και "έναν δίκαιο βεζύρη" να τους κυβερνά, στο Ζήση κόλλησες;
ΥΓ: Προς φίλους Χριστιανούς.
Αν σας φέρουν τα βήματά σας προς το Πατριαρχείο, και είναι η μέρα 31 Αυγούστου, μην πάτε. Θα το βρείτε κλειστό. Το Πατριαρχείο εκείνη τη μέρα τιμάει τον Κεμάλ Ατατούρκ και την καταστροφή της Σμύρνης μαζί με τους υπόλοιπους Τούρκους. Είναι "η μέρα του Αρχιστρατήγου" - μεγάλη γιορτή για τους Τούρκους... και τους υπηρέτες τους.

macedon
τον πατριωτισμό, σίγουρα ο δικός σου θα είναι μερικά
κιλά βαρύτερος...
Σοβαρά μιλάς τώρα; Πιστεύει ότι συκοφαντώντας δείχνεις
πειστικός, η ωραίος;
Είδες Γιάπετ, τι σου είναι οι φίλοι;
Μόλις είπα ότι σου τελειώσανε τα πυρομαχικά,
ήρθε ασθμαίνοντας να σε βοηθήσει, έστω με ότι
βρήκε μπροστά του... Ξύλα,πέτρες,το κάτιτις, ρε παιδι μου,
έτσι να σου συμπαρασταθεί...
Σοβαρή συζήτηση μπορούμε να κάνουμε;Χωρίς να συζητάμε για
το πόσο πατριώτης είναι ο καθένας;...
quote:
europaios2
Όπως βλέπεις sesostris!..............φαίνεται καθαρά το πόσο τους κάλεσαν τους Γότθους για να σκωτώσουν τους Έλληνες!
Ήθελα να'ξερα πανηγυριτζή του Forum , από θρησκοληψία ή απλά από αγραμματοσύνη δεν μπορείς να καταλάβης την έννοια των γραφομένων στην σελίδα 80 της δικής μου εκδόσεως του "ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ" όπου σαφώς αναφέρεται ότι:
[Ο Θεοδόσιος λοιπόν , έχοντας τους Γότθους φοιδεράτους , δηλαδή συμμάχους , είχε τη δύναμη να επιβάλλει τη θέλησή του και να εφαρμόση το πρόγραμμά του . Μάλιστα έστειλε και στη Μικρασία πολλούς από αυτούς να φυλάνε τα σύνορα . Το πολιτικό πρόγραμμα του Θεοδόσιου ήταν από τη μιά μεριά να εξοντώσει τους αιρετικούς και τους ειδωλολάτρεςκαι από την άλλη να μαζεύει χρήμα με τις φορολογίες για να πληρώση τους Γότθους , που τους χρησιμοποιούσε σαν εκτελεστικά όργανα στην πολιτική του] .
Αυτό το τελευταίο ιδίως τι σημαίνει ; ότι τους έβαλε ο Χατζηπετρής να εξοντώσουν τους αιρετικούς και τους ειδωλολάτρες ; Και αν δεν γνωρίζεις την έννοια της λέξεως "εξοντώνω" άνοιξε ένα λεξικό να την μάθης .
Στή σελίδα 56 του βιβλίου σου που μου παραθέτεις δεν κατάλαβες τη σημασιά του ότι :
[Οι καλόγεροι τους υποδέχονταν (τους Γότθους) παντού και τους έβαζαν να χαλνούν τα αρχαία μνημεία .][/b]
Τί ήταν αυτοί οι καλόγεροι ;;; Θιβετιανοί μοναχοί ήταν , η αφιονισμένοι χριστιανοί σαν την αφεντιά σου οι οποίοι καθοδηγούσαν τους Γότθους στο να εφαρμόσουν καλύτερα την πολιτική του Θεοδόσιου;;;
Όσο για την διαφθορά των αυτοκρατόρων και της άρχουσας τάξης αυτή υπήρξε διαχρονική στο Βυζάντιο και η αναφορά σου σ' αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα εγκλήματα των Γότθων στον τόπο μας κατ ' εντολήν του Θεοδόσιου .

Και είναι δικαιολογημένο, διότι βρίσκεσαι σε πνευματική σκλαβιά, κάτι που φαίνεται απ' τον τρόπο που εκφράζεσαι και απ' το περιεχόμενο των λόγων σου.
Αντίθετα, δηλώνεις ευθαρσώς και προς ντροπή σου, ότι συμφωνείς με τις διαχρονικές απόψεις των εθνικών αποβλήτων ιεραρχών, του σκοταδισμού που θεωρείς θρησκεία, για την Ελληνική επανάσταση.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
trexagireve
Σοβαρά μιλάς τώρα; Πιστεύει ότι συκοφαντώντας δείχνεις
πειστικός, η ωραίος;
Δυστυχώς για σένα, όλα όσα ανάφερα είναι και πραγματικά και καταγεγραμμένα σε εγκυκλίους του πατριαρχείου και μπορεί ο καθένας να τα δει.
Και, μια και είσαι σίγουρος πως μέσα σε ένα εξάμηνο θα μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη, μετά τον πόλεμο αυτού του καλοκαιριού, όπως υποστηρίζεις, δεν κοιτάζεις να αγοράσεις και κανα οικοπεδάκι εκεί κοντά στο πατριαρχείο των Ρωμαίων, να γιορτάζετε μαζί τον Κεμάλ; ![]()

macedon
quote:
γιαπετ:
Για να δω τι θα πει ο ευρωπαίος για την άποψή σου, που απ' ότι φαίνεται έχει φιλότιμο και ντρέπεται για λογαριασμό άλλων, γι' αυτό και δεν μιλάει. Τι να πεί;
-Δεν ήξερα ότι πρέπει να κλειστώ στο σπίτι για να απαντάω συνεχώς σε μυνήματα!
-Όταν πήγα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είδα ότι υπήρχε ένα βιντεάκι! Πολύ απλά δεν το πάτησα γιατί δε με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά η επίσημη θέση της εκκλησίας για να μπορώ να σχολιάσω εκ του ασφαλούς, και φυσικά τα γραπτά των ευαγγελίων!
-Δεν κατάλαβα θα απολογιθούμε για τον κάθε παπά?
-Η δική μου η θέση είναι γνωστή! Είμαι αντιΣημήτης, αντιΑμερικάνος και εχθρόΤουρκος! φίλοι μου είναι οι φίλοι της Ελλάδας και εχθροί μου οι εχθροί της!
quote:
Sesostris:
Ήθελα να'ξερα πανηγυριτζή του Forum , από θρησκοληψία ή απλά από αγραμματοσύνη δεν μπορείς να καταλάβης την έννοια των γραφομένων στην σελίδα 80 της δικής μου εκδόσεως του "ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ" όπου σαφώς αναφέρεται ότι:[Ο Θεοδόσιος λοιπόν , έχοντας τους Γότθους φοιδεράτους , δηλαδή συμμάχους , είχε τη δύναμη να επιβάλλει τη θέλησή του και να εφαρμόση το πρόγραμμά του . Μάλιστα έστειλε και στη Μικρασία πολλούς από αυτούς να φυλάνε τα σύνορα . Το πολιτικό πρόγραμμα του Θεοδόσιου ήταν από τη μιά μεριά να εξοντώσει τους αιρετικούς και τους ειδωλολάτρεςκαι από την άλλη να μαζεύει χρήμα με τις φορολογίες για να πληρώση τους Γότθους , που τους χρησιμοποιούσε σαν εκτελεστικά όργανα στην πολιτική του] .
Αυτό το τελευταίο ιδίως τι σημαίνει ; ότι τους έβαλε ο Χατζηπετρής να εξοντώσουν τους αιρετικούς και τους ειδωλολάτρες ; Και αν δεν γνωρίζεις την έννοια της λέξεως "εξοντώνω" άνοιξε ένα λεξικό να την μάθης .
Στή σελίδα 56 του βιβλίου σου που μου παραθέτεις δεν κατάλαβες τη σημασιά του ότι :
[Οι καλόγεροι τους υποδέχονταν (τους Γότθους) παντού και τους έβαζαν να χαλνούν τα αρχαία μνημεία .]
Τί ήταν αυτοί οι καλόγεροι ;;; Θιβετιανοί μοναχοί ήταν , η αφιονισμένοι χριστιανοί σαν την αφεντιά σου οι οποίοι καθοδηγούσαν τους Γότθους στο να εφαρμόσουν καλύτερα την πολιτική του Θεοδόσιου;;;
Όσο για την διαφθορά των αυτοκρατόρων και της άρχουσας τάξης αυτή υπήρξε διαχρονική στο Βυζάντιο και η αναφορά σου σ' αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα εγκλήματα των Γότθων στον τόπο μας κατ ' εντολήν του Θεοδόσιου .
-? Πολιτικό πρόγραμμα λέει! δε λέει θρησκευτικό πρόγραμμα! Έχω πολάκις φορές γράψει ότι οι διωγμοί γίναν για πολιτκούς και όχι θρησκευτικούς λόγους! Η πολιτική του Θεοδοσίου αλλά και όλων των αυτοκρατώρων της Αν. Ρωμαικής αυτοκρατορίας και κυρίως όταν ήταν στη μεγάλη έκτασή της, ήταν η συνοχή της. Για τη συνοχή, απαραίτητα στοιχεία ήταν η κοινή γλώσσα αλλά και η κοινή θρησκεία. Για αυτό βάλαν ως κύρια την Ελληνική! γιατί οι περισσότεροι ήσαν Έλλληνες αλλά και λόγω της Ελληνιστικής περιόδου! μιλούσαν παντού την Ελληνικήν. Ο Χριστιανιμσός λόγω της μεγάλης αποδοχής του από τις λαϊκές μάζες, έγινε κύρια θρησκεία και για αυτό και Ο Θεοδόσιος προσπάθησε να την επιβάλει.
-Σε αυτά που γράφεις δε φαίνεται ο Θεοδόσιος να καταφέρεται εναντίων των Ελλήνων όπως <<υποστηρίζετε οι Χριστιανομάχοι!>> κάτι που ολόκληρες σελίδες υποστηρίζω, .........αλλά οι αιρετικοί και οι ειδολολάτρες. Και αυτό για ποιο λόγο? Για τη συνοχή της αυτοκρατορίας και όχι για θρησκευτικούς λόγους. Και να στο κάνω και ποιο λιανά! Αν η πλειοψηφία ήσαν οι ειδολολάτρες! θα κυνηγούσε τους Χριστιανούς και τους αιρετικούς. Αν η πλειοψηφία ήσαν οι αιρετικοί θα κυνηγούσε τους Χριστιανούς και τους ειδολολάτρες!
- σελ.56 (ακμή και παρακμή του Βυζαντίου)<<......Πολλόι αγρότες τούτα τα χρόνια, μη μπορώντας να πληρώσουν τους φόρους και μην αντέχοντας τις καταπιέσεις, παρατούσαν τα χτήματά τους και πήγαιναν στα Μοναστήρια. Έτσι πλήθαιναν οι καλόγεροι. Από όλες αυτές τις αιτίες στη Μικρά Ασία, στη Συρία, την Αίγυπτο και τη Βαλκανική το λαϊκό καζάνι έβραζε.>>
-Δεν ξέρεις να διαβάζεις? ολόκληρη σελίδα και με μεγάλα γράμματα! Τη σημασία την κατάλαβα, εσύ? τα μοναστήρια γέμισαν με φτωχούς αγρότες! όταν ήρθαν οι Γότθοι, ακάλεστοι! όπως μπορεί κάποιος να διαβάσει, οι αγρότες-καλόγεροι! άρπαξαν την ευκαρία και μαζί με τους Γότθους λεηλατούσαν τους ναούς! Τι νά έκαναν? να τους έστρεφαν εναντίων των σπιτιών τους?
-σελίδα 56: ......<<Στην αρχή οι Γότθοι βαδίσανε κατά της πρωτεύουσας μα, για μια ακόμη φορά το κάστρο την έσωσε. Γι' αυτό λοξοδρόμησαν, πέρασαν στη Μακεδονία κατέβηκαν στη Θεσσαλία και έφτασαν ως την Πελοπόννησο. Οι καλόγεροι τους υποδέχονταν παντού και τους έβαζαν να χαλούν τα μνημεία. Μόνο στη Θήβα και στην Αθήνα δεν μπήκαν.
-Για να μη βρουν όμως καμία αντίσταση φαίνεται πως οι κόλόνοι, οι δούλοι και οι αγρότες τους δέχονταν ως απελευθερωτές, μην ξέρωντας πως αυτοί ήσαν γδάρτες και καταπιεστές.>>
Ενώ σου έγραψα ότι εμφάνισες τη μισή σελίδα και σου εμφανίζω τη σελίδα ολόκληρη! πάλι κάνεις το χαζό!
-Για να γράψω και τις 2 παργράφους που προηγούνται από τους <<φοιδεράτους Γότθους>>
ΣΕΛΙΔΑ 52....<<Οι Γότθοι τράβηξαν για την πόλη, μα το κάστρο της την έσωσε. Άλλαξαν δρόμο, πέρσαν τη Μακεδονία και κατέβηκαν στη Θεσσαλία.
Ο αυτοκράτορας Θεοδόδιος Ά (379-395), μη μπορώντας να τους αντιμετωπίσει δυναμικά, ακολούθησε άλλη πολιτική. Τους καλόπιασε με δώρα και δωσίματα και τους παραχώρησε κιόλας μεγάλες περιοχές να καλλιεργούν με τη συμφωνία όμως να παίρνουν το τρίτο της παραγωγής και να φυλάνε τα σύνορα.>>
Πολιτική έκανε ο Θεοδόσιος για τη διατήρηση της αυτοκρατορίας και του θρόνου του.
Όμως το <<άλλα ακούνε τα αυτιά μου και άλλα η καρδιά μου>> είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των Χριστιανομάχων.
......σελ.44 <<...Εξάλου η πολυεθνική σύνθεση της Ανατολικής αυτοκρατορίας εκείνα τα χρόνια χρειαζόταν κάποιο ιδεολογικό σύνδεσμο για να μείνουν πειθαρχικές οι διάφορες φυλές κάτω από το ζυγό της. Και μια που η χριστιανική ιδεολογία ήταν η ισχυρότερη ιδολογική δύναμη σε όλη τη χώρα, η πλειοψηφία της άρχουσας τάξης είχε συμφέρον να εγκολπωθεί το ορθόδοξο δόγμα, που ένωνε τις 3 εξουσίες.
Γι αυτό καταδίωξε τους αντιφρονούντες για να επιτύχη την εσωρερική ενότητα της Αυτοκρατορίας πάνω σε θρησκευτική βάση, αφού το παλιό διάταγμα του Καρακάλα (212) που χορηγούσε τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη στους λαούς της Ανατολής δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ιδιότητα του Χριστιανού ανεξάρτητα από θρησκευτικές διαφορές ένωνε τους πιστούς της νέας θρησκείας και δημιουργούσε ανάμεσά τους αδιάσπαστο σύνδεσμο.
Μα για να υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος έπρεπε να μην υπάρχουν οι αιρέσεις που διασπούν την ενότητα των Χριστιανών, που στα κατοπινά (μετά τον Δ΄αιώνα)χρόνια αποτελούσαν την πλειοψιφία του πληθυσμού της Ανατ.Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Από όλες λοιπόν αυτές τις αιρέσεις το δόγμα της Ορθοδοξίας χρησίμευε ως ενωτικός κρίκος στους λαούς του Βυζαντίου, που ανήκανε σε πολλές εθνότητες και εξασφάλισε ως ένα σημείο την εσωτερική του συνοχή.[/b]
quote:
Sesostris:
Ήθελα να'ξερα πανηγυριτζή του Forum , από θρησκοληψία ή απλά από αγραμματοσύνη δεν μπορείς να καταλάβης την έννοια των γραφομένων στην σελίδα 80 της δικής μου εκδόσεως του "ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ" όπου σαφώς αναφέρεται ότι:
-To ποις είναι για τα πανυγύρια φαίνεται ξεκάθαρα!

macedon! για πες αλεύρι! η http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=17&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=8429 σε γυρεύει!
Edited by - europaios2 on 06/04/2008 03:01:47
quote:
-Δεν ήξερα ότι πρέπει να κλειστώ στο σπίτι για να απαντάω συνεχώς σε μυνήματα!
-Όταν πήγα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είδα ότι υπήρχε ένα βιντεάκι! Πολύ απλά δεν το πάτησα γιατί δε με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά η επίσημη θέση της εκκλησίας για να μπορώ να σχολιάσω εκ του ασφαλούς, και φυσικά τα γραπτά των ευαγγελίων!
Αν ήταν διαφορετικά θα είχες κατεβάσει το μισό "απολογητή", αλλά σε καταλαβαίνω.
Το είδες, το είδες, διότι δεν χρειάζεται να πατήσεις κάτι, ανοίγει μόνο του.
Αν όμως το "πατούσες' θα έβλεπες ότι ο παπάς εκφράζει τις επίσημες θέσεις της εκκλησίας, αφού αυτές καθορίζονται απ' το ιεραρχείο και αυτό ήταν υπέρ της σκλαβιάς προκειμένου να διαφυλάξει την πίστη.
Θα πρέπει να μπερδεύεσαι σε κάτι τέτοιες στιγμές, αλλά είναι το τίμημα της πίστης αυτό, τι να κάνουμε...
Άρα δε στέκει η υπεκφυγή...
quote:
-Η δική μου η θέση είναι γνωστή! Είμαι αντιΣημήτης, αντιΑμερικάνος και εχθρόΤουρκος! φίλοι μου είναι οι φίλοι της Ελλάδας και εχθροί μου οι εχθροί της!
Συμφωνούμε απόλυτα σ' αυτό και χαίρομαι που ένας πιστός, σαν κι εσένα, στηλιτεύει τις μεθόδους του ιερατείου (έστω και έμμεσα, αλλά σαφώς), που προτιμούσε τον κατακτητή και δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται τον αναπολεί ακόμη, μέσω κάποιων εκφραστών του.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Το ότι οι ομοϊδεάτες σου δεν σου λένε ποιες ακριβώς πηγές χρησιμοποιούν, ώστε να μπορείς να παπαγαλίζεις, δεν είναι δικό μου σφάλμα.
Είπαμε ότι είσαι για τα πανηγύρια, δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνεις σε κάθε σου μήνυμα.

macedon
quote:
γιαπετ:
Αν ήταν διαφορετικά θα είχες κατεβάσει το μισό "απολογητή", αλλά σε καταλαβαίνω.Το είδες, το είδες, διότι δεν χρειάζεται να πατήσεις κάτι, ανοίγει μόνο του.
Αν όμως το "πατούσες' θα έβλεπες ότι ο παπάς εκφράζει τις επίσημες θέσεις της εκκλησίας, αφού αυτές καθορίζονται απ' το ιεραρχείο και αυτό ήταν υπέρ της σκλαβιάς προκειμένου να διαφυλάξει την πίστη.
Θα πρέπει να μπερδεύεσαι σε κάτι τέτοιες στιγμές, αλλά είναι το τίμημα της πίστης αυτό, τι να κάνουμε...
Άρα δε στέκει η υπεκφυγή...
-Πρώτα από όλα κολούσε!....προχώραγε λίγο και κόλαγε! αλλά δεν έβαλα καθόλου βάση! δεν το θεώρησα <<άξιο προσοχής>> και βγήκα! Είναι σα να βάλω έγώ ένα βιντεάκι με ένα παπά να λέει αυτά που μου αρέσουν! και τι με αυτό?..................? Eίναι αρχή μου να μην υπεκφεύγω. Αλλά σου επαναλαμβάων δεν είναι απολογητής κανενός παπά!
quote:
γιαπετ:
.Συμφωνούμε απόλυτα σ' αυτό και χαίρομαι που ένας πιστός, σαν κι εσένα, στηλιτεύει τις μεθόδους του ιερατείου (έστω και έμμεσα, αλλά σαφώς), που προτιμούσε τον κατακτητή και δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται τον αναπολεί ακόμη, μέσω κάποιων εκφραστών του.
-Προδότες υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν παντού! και μέσα ακόμη στην εκκλησία! αυτό όμως δε σημαίνει ούτε γενίκευση ούτε κανόνα. Και σου αναφέρω τον όρκο του Υψιλάντη στους <<σφαγμένους ιερείς και πατριάρχες.............ξέρεις αυτό με τον φίλο τον macedon!

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8429&whichpage=17
quote:
macedon:
Αγαπητέ ευρωπαίε2Το ότι οι ομοϊδεάτες σου δεν σου λένε ποιες ακριβώς πηγές χρησιμοποιούν, ώστε να μπορείς να παπαγαλίζεις, δεν είναι δικό μου σφάλμα.
Είπαμε ότι είσαι για τα πανηγύρια, δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνεις σε κάθε σου μήνυμα
Για σου maceodon! παλιόφιλε! ...

Το πρώτο ή το δεύτερο, απ' αυτά που είπες;
quote:
-Πρώτα από όλα κολούσε!....προχώραγε λίγο και κόλαγε! αλλά δεν έβαλα καθόλου βάση! δεν το θεώρησα <<άξιο προσοχής>> και βγήκα!
quote:
-Όταν πήγα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είδα ότι υπήρχε ένα βιντεάκι! Πολύ απλά δεν το πάτησα γιατί δε με ενδιαφέρει
Εσύ που κόβεσαι για την πατρίδα και τα τουφέκια, τι λες για τον τρόπο που έβγαλαν οι χριστιανοί έξω το στρατηγό, που διαμαρτυρήθηκε γι' αυτά που άκουγε;![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ