- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο6!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Πρωϊνός - πρωϊνός σήμερα παρόλο που έχω ρεπό οπότε η δύναμη της συνήθειας δε με αφήνει να κοιμηθώ! ![]()
Έλεος, όταν δουλεύω δε μπορώ να ξυπνήσω κι όταν δεν δουλεύω ξυπνάω με τις κότες! ![]()
Ο καιρός είναι πλέον αρκετά χειμωνιάτικος κι απ' όσο άκουσα η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο μεν αλλά θα έρθουν καταιγίδες δε...

In anticipation of my resurrection...
σημερα πολυ κρυο εχουμε!
quote:
Τι έγινε ρε παιδιά, έπιασε απότομα κρύο και χαθήκατε όλοι…
λογω του κρυου, για αυτο ![]()

Πως γίνεται κάθε φορά που ανοίγω αυτό το τόπικ, να βλέπω μια μύγα μπροστά μου…![]()
![]()

πρεπει να προσπαθησεις καλυτερα!
Καλημερα σας

ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΈΦΕΡΕ ΝΑ ΜΆΘΩ , ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥς ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΚΑΤΙ & ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΤΟΥς ΚΟΣΜΟ ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
Τ.Ε.Ν.
quote:
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ?? ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ή ΟΧΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ??Τ.Ε.Ν.
Τι αξίζει η πίστη σου, μέσα στην καθημερινότητα σου ;;;

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα
quote:
Αγαπητέ μου φίλε Alfa - Omega την πίστη μας μόνοι μας οι ίδιοι την γνωρίζουμε, και δέν είμαστε υποχρεωμένοι να την εκφράσουμε. Η δική μου συγκεκριμένα ξεκινάει και πορεύεται καταλήγοντας στο τίποτα. Δέν πιστεύω ούτε σε λιβάνια, ούτε σε καντήλια, ούτε σε ευχέλαια, ούτε σε τριόλους, ούτε σε αγίους, ούτε σε παντοκράτορες. Την πίστη σε κάτι τέτοια παρόμοια την αφήνω σε ανθρώπους ανεύθυνους, ανίκανους να κατευθύνουν την δική τους ζωή περιμένοντας τον Ορθόδοξο άγιο να κάνει το θαύμα του, και να μας βγάλει απο την δύσκολη θέση την στιγμή που επιλέγουμε να καθήσουμε αδρανώντας με σταυρωμένα τα χέρια. Οι σοφοί μας αρχαίοι προγόνοι σε οτιδήποτε και εάν πίστευαν είπαν την τεράστιας σημασίας δράση : Σύν Αθηνά και χείραν κίνει. Ποτέ ο θεός δέν πρόκειται να μας προσφέρει τίποτα άν δέν προσπαθήσουμε απο μόνοι μας, απλούστατα διότι η οιανδήποτε υποτιθέμενη θεική βοήθεια είναι μιά μπαρούφα και τίποτα περισσότερο.
Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Κατα αρχην να σε ευχαριστήσω για την απάντηση, άποψη σου .
Αφού λοιπόν φίλε μου ισχυρίζεσαι ότι δεν οφελεί (γενικά ) η πίστη σε τίποτα , θα ήθελα να σε προβληματίσω με την ακόλουθη ερώτηση :
Οι συνάνθρωποί μας που διαμορφώνουνε τις εξελίξεις * του πλανήτη αυτού, πόσο σε επηρεάζουνε στην καθημερινότητά σου ;;;
Αλήθεια γνωρίζουμε άραγε τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί ;;;
* Θέσεις εργασίας, κατανάλωση υλικών αγαθών ( μέσω της διαφήμησης ) .
Βασικά φίλε alfa-omega, προσωπικά η πίστη που είχα μου αφήνει πολλά κενα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα και με κάνει να αισθάνομαι κάπως μισός.Τωρα που έπαψα να δίχνω αυτη την πίστη που έδειχνα, και είμαι ας το πουμε άθεοςνίωθω καλύτερα, νιώθω ποιο γεμάτος και πάνω απο όλα έπαψαν να με στοιχοιώνουν δίαφορες ιδέες του τύπου μήπως πάω στην κόλαση.
quote:
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ?? ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ή ΟΧΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ??
Και όμως έτσι είναι φίλεμου κάτα κάποιο τρόπο την αγοράσαμε και ναι τώρα βλέπουμε αν μας κάνει ή όχι, η θρησκεία μας αρχίζει να γίνεται παλιομοδυτική και ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο με νέες προτάσεις και ιδεές.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
Αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια δική τους προσωπική πίστη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δικών του νοητικών-διανοητικών ικανοτήτων και ηθικών ανοχών. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και εντός του πλαισίου κάποιων συγκεκριμένων θρησκειών. Υπάρχουν άτομα π.χ. που λένε ότι είναι Ορθόδοξοι αλλά απορρίπτουν ορισμένα πράγματα της ορθόδοξης πίστης και άλλα τα προσαρμόζουν στο μέτρο τους.
Το θέμα όμως δεν είναι κατά πόσο εμείς αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη του Θείου και ανάλογα λέμε ότι πιστεύουμε ή όχι, αλλά αν υπάρχει όντως μια ή πολλές Θείες οντότητες, ανεξάρτητα από τις δικές μας δυνατότητες και ικανότητες σύλληψής-αντίληψης Της-Των!
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο δύσκολο να βρούμε όλοι ένα κοινό "εργαλείο εύρεσης" του ή των Θεών.
Πιστεύω πως, δύο καίρια σημεία εκκίνησης για την αναζήτηση του Θείου είναι οι ανησυχίες μας για ποιο λόγο δημιουργηθήκαμε και που πάμε, καθώς και κατά πόσο οι πράξεις μας στη ζωή μας θα έχουν κάποιο αντίκτυπο (επιβράβευση ή τιμωρία) κάπου, κάποτε.
Είναι δύο θέματα που συνήθως αγχώνουν τον άνθρωπο και προσπαθεί είτε να τα δεχθεί και να ψαχτεί, είτε να τα αποβάλλει και έτσι να πιστέψει ότι βελτιώνει τη ζωή του, απαλλαγμένος πλέον από αυτά τα βάρη.
Ένας μεγάλος παράγοντας που δημιουργεί τα διάφορα συναισθήματα ενοχών και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μας πιέζει η αποδοχή μιας θρησκείας, είναι, πολλές φορές, η άγνοια μας ή η επιφανειακή σχέση που έχουμε με αυτό που λέμε ότι πιστεύουμε ή που μας έχουν υποδείξει ότι πρέπει να πιστεύουμε.
Προσωπικά, ναι, είμαι ικανοποιημένος από την πίστη μου. Θα έλεγα ότι είμαι στις αρχές της "εξερεύνησης" και συνεχώς ανακαλύπτω το μεγαλείο της.
Δεν λέω, υπήρχαν και υπάρχουν πράγματα που που μου προκαλούν "περίεργα" συναισθήματα.
Συνειδητοποιώ όμως πως αυτό οφείλεται στην άγνοιά μου, πράγμα το οποίο προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όσο το δυνατόν καλύτερα.
Εγώ, τουλάχιστον, από τότε που προσπαθώ να έρθω ποιο κοντά στην εκκκλησία του Χριστού, νιώθω πιο ζωντανός.

Η μια και μόνη θεραπευτική δύναμη που μπορεί να κατακτήσει ο άνθρωπος, έχει πολλά ονόματα: Δημιουργικός Νους-Υποσυνείδητη Δύναμη-Μητέρα Φύση-Θεός.
Όλες οι θρησκείες του κόσμου αντιπροσωπεύουν ΜΟΡΦΕΣ ΠΙΣΤΗΣ, και η πίστη αυτή ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα και με την περιοχή και το πολιτιστικό επίπεδο των λαών ή τα συμφέροντα κλειστών ιερατικών οργανόσεων.
Ο νόμος της ζωής ΕΙΝΑΙ η πίστη.
Κανένα βιβλίο, ούτε καν και η ίδια η Αγία Γραφή, δεν μιλά για την πίστη μας σε κάποιο τελετουργικό, ιεροτελεστία, μορφή, θεσμό, συνταγή ή άνθρωπο.
Η Αγία Γραφή μιλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. Η πίστη του καθενός είναι η σκέψη που επικρατεί στον νου. Τι πιστεύετε για τον εαυτό σας, τη ζωή και το σύμπαν? Η ζωή σας θα είναι ανάλογη με αυτά που πιστεύετε και «βλέπετε» μέσω της αυθυποβολής/οδού που χαράζετε και οραματίζεστε.
Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι εξαιρετικά ανόητο να πιστεύουμε σε κάτι που μπορεί να μας «κρίνει» και ενδεχομένως να μας κάνει κακό βάζοντας μας στην «κόλαση» και την «αιώνια τιμωρία».
Σε τελική ανάλυση, δεν είναι αυτό που πιστεύουμε που μας κάνει ή θα μας κάνει κακό, αλλά είναι η πίστη ή η σκέψη που υπάρχει μέσα μας που επιφέρει το κακό αποτέλεσμα. Και αυτό διότι αυτό το οποίο μας έμαθαν να πιστεύουμε, π.χ. ο «τάδε Θεός», είναι απλά ένα σύμβολο, μια έννοια, και ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Όλες οι εμπειρίες μας, όλες οι πράξεις, τα γεγονότα και οι συνθήκες της ζωής μας είναι η αντανάκλαση και οι αντιδράσεις ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
Γι’αυτό, η πίστη παίζει τεράστιο ρόλο, αλλά εξίσου ειδικό βάρος έχει και ο τρόπος που κάνουμε χρήση αυτής της σκέψης μας. Είναι σαν την επιστήμη. Σωστά, δημιουργεί καλό και ευμάρεια, αλλά μπορεί εξίσου και να αφανίζει ζωές....
αν περιμένω κάτι από την πίστη και αν ναι τι.
Εξετάζοντας με κριτική ματιά τη θρησκεία που μου δόθηκε αμφισβήτησα πολλά,
ουδέποτε όμως σκέφτηκα να ασπαστώ μια άλλη.
Το θεωρώ για μένα άκυρο ενώ αμφισβητώ τη μορφή της δικής μου θρησκείας να βολευτώ σε μια άλλη που θα μου πάρει τα μυαλά σαν καινούριος έρωτας.
Το κενό μέσα μου από αυτά που η θρησκεία δεν κάλυπτε μπορούσε να το καλύψει μόνο η εμβάθυνση και η αναζήτηση.
Δεν έψαχνα μια θρησκεία στα μέτρα μου για να νιώθω καλύτερα,
έψαχνα την πίστη που φωτίζει τον δρόμο.
Κατέληξα σε μια μόνο λέξη
ΑΓΑΠΗ!
Διόλου ρομαντική, πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της.
Αλλά αυτό εμένα μου δίνει όραμα, ελπίδα, δύναμη και το κυριώτερο δε με φορτώνει με αμαρτίες για την ανθρώπινή μου φύση.
Με αναγκάζει όμως να την ποδοπατήσω αυτή τη φύση γιατί η αγάπη είναι υπέρβαση.
Ο Θεός της αγάπης έχει για εκκλησία την ψυχή μας και προσευχή γι'αυτόν είναι το να αγαπάς το θαύμα που σου δείχνει όπου κι αν στρέψεις τα μάτια σου, να το σέβεσαι και να ευχαριστείς που σου δόθηκε η δυνατότητα να είσαι μέρος του θαύματος.
Ναι αυτή η πίστη δεν με βοηθά απλά στη ζωή μου είναι η ζωή μου, είναι αυτοσκοπός, είναι όλα.
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Οι συνάνθρωποί μας που διαμορφώνουνε τις εξελίξεις * του πλανήτη αυτού, πόσο σε επηρεάζουνε στην καθημερινότητά σου ;;;
Αγαπητέ μου φίλε alfa-omega τους εν λόγω συνανθρώπους μου τους βλέπω με χλευασμό και περιφρόνηση. Τίποτα περισσότερο δέν μπορώ να κάνω, εκ μέρους μου προσπαθώ να κάνω οτι περνά απο το χέρι μου για την εξασφάληση προς το ζήν των απαραιτήτων τόσο για τον εαυτό μου όσο και για την οικογένεια μου. Το ίδιο κάνεις και εσύ και όλοι μας με δουλειά κόπους, προσπάθειες δίχως να περιμένω βοήθειες απο λιβάνια, ευχέλαια και το "μάνα εξ'ουρανού". Διότι τέτοιου είδους βοήθεια γνωρίζω οτι δέν πρόκειται να την λάβω. Την καθημερινότητα μου δέν την επηρεάζουν άμεσα αλλά την επηρεάζουν έμμεσα. Θεωρούμαι ανίκανος να αντιδράσω απο την στιγμή που δέν έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί τους. Άλλωστε είναι γνωστό οτι όλες οι φωνές μας διαμαρτυρίας πάνω στην κατάσταση που επικρατεί πνίγονται σε μιά κουταλιά νερό. Οι πολιτικοί μας είναι όμηροι των μεγάλων ξένων συμφερόντων και της πλουτοκρατίας. Απο την στιγμή που δέν υπάρχουν τρόποι αντίδρασης δέν έχει νόημα η οιανδήποτε σκέψη σχετικά με το ποιόν τους.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα