- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο6!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Επιπλέον εγώ δεν πιστεύω ότι ο Ιησούς αναστήθηκε σαρκικώς ή τουλάχιστον με την ίδια σάρκα που πέθανε!Τί σόι άφθαρτο σώμα θα ήταν αυτό, αν φέρει τις πληγιές από τα καρφιά της σταύρωσης;
Όπως έγραψα και στον kost ούτε βιολογική ανάγκη είχε να φάει ούτε τα σημαδια των καρφιών θα είχε επιτρέψει να (παρα)μείνουν. Αυτά έγιναν για τη δυσπιστία του Θωμά και όλων όσων πιθανώς αμφισβητούσαν την Ανάσταση και τότε και τώρα.
Αν έμενε στο "μη μου άπτου" τότε θα ήταν ένα πλάσμα της φαντασίας των μαθητών και των ακολούθων Του.
Δεν λειτουργεί, δεν καίει καύσιμα, δεν έχει βιολογικές λειτουργίες; Είναι απλά ένα σώμα-σχήμα, έτσι για να το βλέπουμε; Όλα τα συστήματά του(αναπνευστικό, νευρικό, μυικό κτλ) είναι αυταπάτες ή απόντα;
Αν είναι κακό, γιατί με έφτιαξε ο Θεός να πεινάω και να διψάω; Είναι κακός και με θέλει σε αιώνια στέρηση να στριφογυρίζω στον κύκλο της σαμσάρα;
quote:quote:
Οχι kost δεν κατάλαβες τα κείμενα. Δεν υπάρχει βρώση ή πόση για τα αναστημένα σώματα ούτε κανενός άλλου είδους υλικές ανάγκες.Μη βιάζεσαι να κρίνεις, δες το τελευταίο μήνυμά μου. Οι εκκλησιαστικοί δεν ομοφωνούν, τα δε κείμενα περισσότερο συσκοτίζουν παρά διαφωτίζουν.
Υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί εκκλησιαστικοί που να μιλάνε για υλικές ανάγκες αναστημένων σωμάτων?
Τα κείμενα είναι απολύτως σαφή και ξεκάθαρα. Το αν τα απορρίπτεις είναι άλλο θέμα.
Όπως ξαναέγραψα το Κοράνι είναι απολύτως σαφές για τις υλικές απολαύσεις του Παραδείσου αλλά εγώ τις απορρίπτω.
quote:Άντε ρε γελοίε σίχαμα. Άντε άδειασε μου την γωνιά τώρα, αρκετά σε ανέχτηκα ψυχοπαθή κομπλεξικέ.
btw ...ακόμα εδω είσαι; ![]()
Μας έδωσε το σώμα που πεινάει και διψάει για να μας πει μετά πως είναι κακό και τα νέα σώματα δεν θα πεινούν;
Όλα στην φύση είναι αλληλοεξαρτούμενα.
Υπάρχει λοιπόν μια αντίφαση σκοτεινή. Ο Θεός παρουσιάζεται ως δημιουργός της φύσης αλλά μετά και αρνητής της φύσης..
Ο Ιησούς στο όρος των Ελαιών λέει πως οι φτωχοί θα χορτάσουν και θα κληρονομήσουν την Γη.
quote:
btw ...ακόμα εδω είσαι;
btw ...ακόμα εδω είσαι; ![]()
quote:
Τέτοια αντίληψη έχεις για το Δωδεκάθεο; Στριπτίζ στον Όλυμπο;
από αισθητικής πλευράς προτιμώ τα γλέντια και τα τραγούδια των Ολύμπιων από τη μίζερη κατήφια του Γιαχβέ και του Ιησού (παρόιι ο Ιησούς των αποκρύφων θα ήταν προφανώς πιο γλεντζές και ωραίος)...είπαμε, κατάφαση του κόσμου, ναι σε όλα, και όχι άρνηση...οι αρχαίοι θεοί είναι μεγάλα κέρατα αλλά είναι και νούμερα που αυτοσαρκάζονται, είναι ωραιόι τύποι με άλλα λόγια...και ντάξει προφανώς όλα αυτά είναι προβολές εκείνων που τους φτιάξανε, πες μου πώς φαντάζεσαι το θεό να σου πω ποιός είσαι...'το Θεό τον φαντάζομαι λίγο πιο ψηλό και δυνατό από εμένα' που'λεγε ο Ζορμπάς και ο Lemmy![]()
από εκεί και πέρα το διονυσιακό του πράγματος το σοβάρεψε ο Πλάτωνας, εν μέρει δικαίως εν μέρει αδίκως, θα γινόταν μάλλον με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Σου λέει δηλαδή τέλος οι ανθρωπομορφικές προβολές, πρέπει το θείο να περιγράφεται όσο πιο σεπτά, λιτά και ενάρετα. Τα υπόλοιπα γνωστά...από το Πλάτωνα ξεκινάει μία απίστευτα υψηλή φιλοσοφική ενατένιση που μάς στοιχειώνει ακόμα, αλλά από τον ίδιο ξεκινάει και το κακό της ηθικολογίας, λογοκρισίας, ελέγχου κτλ...αν δεν είχε βάλει εκείνος τη βαριά σφραγίδα του κανένας ιουδαιο-χριστιανιμός δεν θα μπορούσε να έχει επικρατήσει...διότι τα μεγάλα πνεύματα αφήνουν βαριά κληρονομιά και βαριά σκιά μαζί...
quote:
Υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί εκκλησιαστικοί που να μιλάνε για υλικές ανάγκες αναστημένων σωμάτων?
είναι κι αυτό, η πιο διασπασμένη θρησκεία, άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος.
quote:
Ναι, αλλά Carmel από την στιγμή που πιστεύεις ότι ο Ιησούς αναστήθηκε κα υπάρχει ως ΣΑΡΚΙΚΟ ΣΩΜΑ, ποιος ο λόγος και ρόλος ύπαρξης αυτού του σώματος;
Κάτσε Ιούλιε γιατί μπερδεύεις ένα απλό πραγματάκι. Ο Ιησούς Ανέστησε ΚΑΙ το σαρκικό Του Σώμα ως Θεός πρώτος από όλους εμάς τους υπόλοιπους που θα το αναστήσουμε στο τέλος του Κόσμου.
Αυτό το αναστημένο σαρκικό σώμα δεν έχει υλικές και βιολογικές ανάγκες όπως μας πληροφορεί ο Ιησούς. Θα είναι καινά (καινούρια δηλαδή) σώματα χωρίς υλικές και βιολογικές λειτουργίες. Επίσης μετά το Τέλος θα δημιουργηθεί Καινή Γη και Καινός Ουρανός για να αποκατασταθεί η Δημιουργία μετά την Πτώση της λόγω του Εωσφόρου.
Αυτό το σώμα που έχουμε τώρα με τις υλικές ανάγκες που το ακολουθούν και το καθορίζουν είναι το αποτέλεσμα της Πτώσης και ξεκαθαρίζεται ήδη από το βιβλίο της Γένεσης
quote:quote:
Υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί εκκλησιαστικοί που να μιλάνε για υλικές ανάγκες αναστημένων σωμάτων?είναι κι αυτό, η πιο διασπασμένη θρησκεία, άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος.
Σωστό αυτό αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα Κείμενα και οι αντίστοιχες ερμηνείες τους και ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.
Αυτό δεν είναι κακό όσο αποτελεί απόρροια της ελεύθερης βούλησης του ατόμου για αυτοπροσδιορισμό.
Το κακό είναι όταν ο ένας ανοίγει το κεφάλι του άλλου βάσει της επιλογής και του αυτοπροσδιορισμού που έκανε.