- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο6!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Το σύμπαν είναι άπειρο & η συνείδησή μας ότι είμαστε υπαρκτό και όχι θεωρητικό κομμάτι του .
Τι δίνει στην καθημερινότητα του καθενός απο εμάς ;;;
Είναι χρήσιμη η γνώση αυτή για την ζωή μας ;;;
Προσωπικά με φορτίζει συχνά με πνευματικό ενθουσιασμό .
Αυτό με βοηθάει να αντέχω ποιο άνετα την καθημερινότητα & να αισιοδοξώ για το μέλλον .
Επίσης μου ενισχύει την αίσθηση, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον μέσα σε αυτό .
Θα ήθελα τις απαντήσεις σας για να συγκρίνω & να δω αν υπάρχουνε διαφορές .
Ευχαριστώ .
Αν δεν καταλάβεις, δεν υπάρχει θέμα να θιχτεί κανείς, προχωράμε.
Λοιπόν. Γιος και γεννημένος είναι το ίδιο πράγμα, σχετίζονται με την λέξη μάνα Γη.
Όλοι εμείς λεγόμαστε γιοι/γεννημένοι, όπως ακριβώς ο Ιησούς. Και όλοι εμείς έχουμε αρχή ύπαρξης την ημερομηνία γέννησής μας. Άρα και ο Ιησούς που λέγεται γιος, δεν έχει αρχή ύπαρξης;
quote:Εγώ ρώτησα πριν αλλά απάντηση δεν πήρα. Λένε οι θεολόγοι ότι τα αναστημένα σώματα δεν είναι σαν τα τωρινά ούτε και έχουν βιολογικές ανάγκες. Γιατί λοιπόν ο αναστημένος Ιησούς -ο άκτιστος Υιός που λέτε- το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι να φάει, να ικανοποιήσει δηλαδή την βασικότερη ανάγκη του σώματος; Προφανώς και δεν περιμένω απάντηση μέσα από τα κείμενα αλλά το μεταγενέστερο δόγμα πώς το διασώζει και αιτιολογεί;
Ποιοι θεολόγοι; Οι ορθόδοξοι ή οι Απόστολοι που γράψανε την Καινή Διαθήκη;
Εμένα πάντως θα μου φαινόταν περίεργο να έφτιαξε ο Θεός τον άνθρωπο με ανάγκες(φαγητό, νερό) και μετά να λέει θα τον αναστήσει να μην χρειάζεται τίποτα.
Και το ανθρώπινο σώμα του σε τί θα ωφελεί; Θα έχει μύτη, θα έχει αναπνευστικό σύστημα και δεν θα χρειάζεται οξυγόνο;
quote:Πατέρας και Υιός σού λέει...αντροκρατία φουλ...αλλά κατά τ'άλλα οι κτισμένοι άγγελοι δίχως φύλο
Ξανά. Ποιοι το λένε; Κάποιοι θεολόγοι της Ορθοδοξίας ή η Βίβλος;
Στη Βίβλο όλοι οι άγγελοι ανεξαιρέτως παρουσιάζονται αρσενικοί.
Γιατί είναι κακή η ανδροκρατία;
quote:
Λοιπόν, χριστιανοί ορθόδοξοι, ανορθόδοξοι και μη, μιας και πήρατε το μέγιστο θεολογικό επιχείρημα: "γιός" και "γεννημένος" είναι το ίδιο πράγμα και σχετίζονται με τη λέξη "μάνα Γη", νομίζω ότι τα περεταίρω σχόλια είναι ανούσια.
Νιώθεις ανταγωνισμό και πως κάποιος άλλος θα σου κλέψει βραβεία γνώσης, υποτροφία, είσοδο σε πανεπιστήμιο; Πρέπει να θάβεις κάθε επιχείρημα άλλου; Μου θυμίζεις τους σπασικλάδες κολλητούς των καθηγητών, που θάβανε όλους τους άλλους.
Αν είχες λίγο τσίπα θα έλεγες την δικιά σου εκδοχή, για το πως γιος και γεννημένος είναι διαφορετικά και δεν σχετίζονται με την Γη.
Δεν διαγωνίζομαι κανένα. Τα βραβεία εσύ τα ανέφερες, εσύ τα επιζητείς.
quote:Εγώ ρώτησα πριν αλλά απάντηση δεν πήρα. Λένε οι θεολόγοι ότι τα αναστημένα σώματα δεν είναι σαν τα τωρινά ούτε και έχουν βιολογικές ανάγκες. Γιατί λοιπόν ο αναστημένος Ιησούς -ο άκτιστος Υιός που λέτε- το πρώτο πράγμα που ζητάει είναι να φάει, να ικανοποιήσει δηλαδή την βασικότερη ανάγκη του σώματος; Προφανώς και δεν περιμένω απάντηση μέσα από τα κείμενα αλλά το μεταγενέστερο δόγμα πώς το διασώζει και αιτιολογεί;
Ο Ιησούς λέει και το "μη μου άπτου" πάντως για να σε....μπερδέψω περισσότερο φίλε μου.
Πλάκα κάνω.
Αν δεχτείς kost ότι είναι Θεός λύνονται όλες σου οι απορίες. Αν αυτό δεν το δέχεσαι τότε όλα είναι υπό απόρριψη.
Για τα αναστημένα σώματα και για το τι ισχύει για τον Παράδεισο τις πληροφορίες τις παίρνουμε από τον ίδιο τον Ιησού και όχι από τους θεολόγους.
Μτ Κβ‐29 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· πλανᾶσθε μὴ εἰδότες τὰς γραφὰς μηδὲ τὴν δύναμιν τοῦ Θεοῦ.
Μτ Κβ‐30 ἐν γὰρ τῇ ἀναστάσει οὔτε γαμοῦσιν οὔτε ἐκγαμίζονται, ἀλλ᾿ ὡς ἄγγελοι Θεοῦ ἐν οὐρανῷ εἰσι.
Μτ Κβ‐31 περὶ δὲ τῆς ἀναστάσεως τῶν νεκρῶν οὐκ ἀνέγνωτε τὸ ῥηθὲν ὑμῖν ὑπὸ τοῦ Θεοῦ λέγοντος,
Μτ Κβ‐32 ἐγώ εἰμι ὁ Θεὸς ᾿Αβραὰμ καὶ ὁ Θεὸς ᾿Ισαὰκ καὶ ὁ Θεὸς ᾿Ιακώβ; οὐκ ἔστιν ὁ Θεὸς Θεὸς νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων.
και το ίδιο από τον Λουκά που κάπου διάβασα ότι σου αρέσει ο τρόπος γραφής του (συγγνώμη αν λόγω παρεμβολών σε μπέρδεψα με άλλον) ο οποίος είναι όντως αναλυτικότερος σ'αυτό το σημείο
Λκ Κ‐34 καὶ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· οἱ υἱοὶ τοῦ αἰῶνος τούτου γαμοῦσι καὶ ἐκγαμίζονται·
Λκ Κ‐35 οἱ δὲ καταξιωθέντες τοῦ αἰῶνος ἐκείνου τυχεῖν καὶ τῆς ἀναστάσεως τῆς ἐκ νεκρῶν οὔτε γαμοῦσιν οὔτε γαμίζονται·
Λκ Κ‐36 οὔτε γὰρ ἀποθανεῖν ἔτι δύνανται· ἰσάγγελοι γάρ εἰσι καὶ υἱοί εἰσι τοῦ Θεοῦ, τῆς ἀναστάσεως υἱοὶ ὄντες,
Λκ Κ‐37 ὅτι δὲ ἐγείρονται οἱ νεκροί, καὶ Μωῡσῆς ἐμήνυσεν ἐπὶ τῆς βάτου, ὡς λέγει Κύριον τὸν Θεὸν ᾿Αβραὰμ καὶ τὸν Θεὸν ᾿Ισαὰκ καὶ τὸν Θεὸν ᾿Ιακώβ
Λκ Κ‐38 Θεὸς δὲ οὐκ ἔστι νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων· πάντες γὰρ αὐτῷ ζῶσιν.
Και κάποιο άλλο χωρίο
Μτ Στ‐19 Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπί τῆςγῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διορύσσουσι καὶ κλέπτουσι·
Μτ Στ‐20 θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σὴς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν·
Το ότι ο Αναστημένος Ιησούς και έφαγε αλλά και προέτρεψε το Θωμά να αγγίξει (και όχι απλά να δει) τα σημάδια από τα καρφιά ήταν για να αποκτήσει την Απόλύτη Πίστη και Μαρτυρία ότι Αυτός ο ίδιος ο Διδάσκαλός τους ήταν που Αναστήθηκε και βρίσκεται εκεί ανάμεσά τους και όχι κάποιο φάντασμα ή κάποιο πλάσμα που το έφτιαξε η φαντασία τους από τον πόνο και την οδύνη που έμειναν μόνοι τους και χωρίς Αρχηγό να φέρουν εις πέρας ένα τιτάνιο Έργο.
Αυτά τα δύο σημεία είναι αυτά που πειθούν και όλους εμάς τους μεταγενέστερους περί της Ταυτοποίησης και Ύπαρξης του Ιησού μετά θάνατον και συνεπώς και της ίδιας της Ανάστασης.
Και πάντως αν μπορεί και μπαίνει από κλειστές πόρτες μάλλον δεν έχει και τόσο ανάγκη από το φαγητό...
Ιω Κ‐19 Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν οἱ μαθηταὶ συνηγμένοι διὰ τὸν φόβον τῶν ᾿Ιουδαίων, ἦλθεν ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον, καὶ λέγει αὐτοῖς· εἰρήνη ὑμῖν,
Edited by - Carmel on 03/01/2016 15:15:56
quote:
Λοιπόν. Γιος και γεννημένος είναι το ίδιο πράγμα, σχετίζονται με την λέξη μάνα Γη.
Ήδη σου κατέδειξα ότι ακριβώς εκεί μπερδεύεσαι αν και δεν ήξερα ότι δέχεσαι και αυτό το ετυμολογικό περί Γης που αναφέρεις.
Εγώ όσα είχα να σου γράψω περί Τριαδικότητας και Υιού σου τα έφερα μέσα από την Αγ. Γραφή οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
quote:
Επι του προκειμένου, δεν υπάρχουν επιχειρήματα, ούτε διάλογος. Υπάρχει ένας παραληρηματικός μονόλογος κάποιου ψυχικά διαταραγμένου, που γίνεται με την ανοχή όλων, και οι όποιες νέες ερωτήσεις εισάγονται από νέα μέλη και επισκέπτες, χρησιμοποιούνται για να εξαπολυθεί νέος οχετός από ασυναρτησίες, οι οποίες δεν είναι ούτε χριστιανισμός, ούτε μυθολογία, ούτε φιλοσοφία, ούτε τίποτα γενικά. Θα τα χαρακτηρίσω προϊόντα ψυχικής νόσου. Οπότε εσύ συγκεκριμένα, είτε χοροπηδάς οριζοντίως, είτε καθέτως, είτε με κίνηση Brown, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Κατάχρηση ενός χώρου συζητήσεων, θόρυβος και ρύπανση. Και όλα αυτά γιατί δεν παίρνεις τα φάρμακά σου. Είδες τι τραβάμε για σένα;
Άντε ρε γελοίε σίχαμα. Άντε άδειασε μου την γωνιά τώρα, αρκετά σε ανέχτηκα ψυχοπαθή κομπλεξικέ.
quote:
Αν δεχτείς kost ότι είναι Θεός λύνονται όλες σου οι απορίες. Αν αυτό δεν το δέχεσαι τότε όλα είναι υπό απόρριψη.
Έτσι ακριβώς όπως το λες είναι Carmel. Εγώ προσωπικά έχω απορρίψει και γι'αυτό δεν πείθομαι, εάν πίστευα προφανώς και θα ήμουν απροβλημάτιστος για όλα αυτά, ναι σε όλα θα ήταν η ιστορία αυτή.
άρα λοιπόν προκύπτει από τα κείμενα ότι όλοι οι αναστημένοι μοιάζουν με αγγέλους και είναι 'υιοί θεού' (όπως λέμε έχω δύο παιδιά και ένα κορίτσι). Και οι οποίοι τρώνε και πίνουν παρά το άφθαρτο του σώματος, ωστόσο δεν ερωτοτροπούν. Άρα και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους αγγέλους. Ο λόγος που τρώνε όμως ψάρια, χόρτα, πιλάφια και οτιδήποτε άλλο ποιός είναι; από φυσική αναγκαιότητα ή απλά για την ευχαρίστηση του πράγματος; δηλαδή αν δεν φάνε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή θα είναι όλα μια χαρά; Καταλαβαίνεις ότι αν ισχύει το πρώτο τότε συνεχίζουν να τελούν δέσμιοι των υλικών, βιολογικών αναγκών, αν ισχύει το δεύτερο όμως τότε μιλάμε για αναίτιο ηδονισμό ή αναίτια προσκόλληση σε προγενέστερες έξεις παρά το ότι αυτές πλέον δεν είναι απαραίτητες.
Δηλαδή Carmel πιστεύεις ότι ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο να τρώει καρπούς, να αναπαράγεται κτλ και μετά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να τον κάνει θεό που δεν χρειάζεται τίποτα;
Μήπως αυτό είναι επιρροή της Ορθοδοξίας από Πλατωνικούς και Γνωστικούς;
Αν τα πίστευαν αυτά και οι συγγραφείς της Βίβλου, τότε μιλάμε για άρνηση της Γένεσης και αποδοχή του γνωστικού δόγματος ότι ο Γιαχβέ είναι ο κακός δημιουργός της ύλης!
quote:
Ο λόγος που τρώνε όμως ψάρια, χόρτα, πιλάφια και οτιδήποτε άλλο ποιός είναι; από φυσική αναγκαιότητα ή απλά για την ευχαρίστηση του πράγματος; δηλαδή αν δεν φάνε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή θα είναι όλα μια χαρά; Καταλαβαίνεις ότι αν ισχύει το πρώτο τότε συνεχίζουν να τελούν δέσμιοι των υλικών, βιολογικών αναγκών, αν ισχύει το δεύτερο όμως τότε μιλάμε για αναίτιο ηδονισμό ή αναίτια προσκόλληση σε προγενέστερες έξεις παρά το ότι αυτές πλέον δεν είναι απαραίτητες.
Φυσική αναγκαιότητα. Από την στιγμή που μιλάμε για "σώμα", μιλάμε για κάτι εξαρτημένο.
quote:
άρα λοιπόν προκύπτει από τα κείμενα ότι όλοι οι αναστημένοι μοιάζουν με αγγέλους και είναι 'υιοί θεού' (όπως λέμε έχω δύο παιδιά και ένα κορίτσι). Και οι οποίοι τρώνε και πίνουν παρά το άφθαρτο του σώματος, ωστόσο δεν ερωτοτροπούν. Άρα και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους αγγέλους. Ο λόγος που τρώνε όμως ψάρια, χόρτα, πιλάφια και οτιδήποτε άλλο ποιός είναι; από φυσική αναγκαιότητα ή απλά για την ευχαρίστηση του πράγματος; δηλαδή αν δεν φάνε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή θα είναι όλα μια χαρά; Καταλαβαίνεις ότι αν ισχύει το πρώτο τότε συνεχίζουν να τελούν δέσμιοι των υλικών, βιολογικών αναγκών, αν ισχύει το δεύτερο όμως τότε μιλάμε για αναίτιο ηδονισμό ή αναίτια προσκόλληση σε προγενέστερες έξεις παρά το ότι αυτές πλέον δεν είναι απαραίτητες.
Οχι kost δεν κατάλαβες τα κείμενα. Δεν υπάρχει βρώση ή πόση για τα αναστημένα σώματα ούτε κανενός άλλου είδους υλικές ανάγκες.
Ο Ιησούς έφαγε και επίτρεψε για να δουν και να ακουμπήσουν τα σημάδια των καρφιών για να πίστεψουν ότι αυτός ο Ίδιος ήταν που Αναστήθηκε και ότι δεν έβλεπαν ένα φάντασμα ή ένα αερικό.
Δεν είχε καμία βιολογική ανάγκη να φάει.
Τί σόι άφθαρτο σώμα θα ήταν αυτό, αν φέρει τις πληγιές από τα καρφιά της σταύρωσης;
Είναι πολλές οι ανακρίβιες, αλλά γι' αυτά δεν νομίζω ότι μπορείς να κατηγορήσεις την Βίβλο αλλά τα μετέπειτα δόγματα των ανθρώπων που στερούνται λογικής. Όχι τα μισώ βέβαια, αλλά δεν με ικανοποιούν και δεν με πείθουν, γιατί μου ζητούν τυφλή πίστη δίχως λογική.
quote:
Αφήνω για λίγο την Τριάδα.Δηλαδή Carmel πιστεύεις ότι ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο να τρώει καρπούς, να αναπαράγεται κτλ και μετά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να τον κάνει θεό που δεν χρειάζεται τίποτα;
Μήπως αυτό είναι επιρροή της Ορθοδοξίας από Πλατωνικούς και Γνωστικούς;
Αν τα πίστευαν αυτά και οι συγγραφείς της Βίβλου, τότε μιλάμε για άρνηση της Γένεσης και αποδοχή του γνωστικού δόγματος ότι ο Γιαχβέ είναι ο κακός δημιουργός της ύλης!
Δεν κατάλαβα. Δηλαδή θεωρείς ότι μετά θάνατον θα τρως και θα πίνεις?
έλα ειρήνη υμίν...είπαμε, ούτε εκείνος φεύγει από το φόρουμ, ούτε οι διαχειριστές τον διώχνουν...πάμε παρακάτω λοιπόν...
Έκανα πάντως ένα μικρό ψάξιμο και βλέπω ότι οι θεολόγοι διαφωνούν. Ο Ειρηναίος όχι μόνο μιλάει για τροφή αλλά περιγράφει τον παράδεισο ως έχοντα ένα απεριόριστο πλεόνασμα από τα πιο εκπληκτικά και ποικίλα φαγητά που μπορεί να φανταστεί κανείς...ένας υπερπολυτελής μπουφές ο κόσμος όπου θα τσιμπάς ό,τι θες και όσο θες, η δε γη αιώνια γόνιμη και καρπερή (μια χαρά σα να λέμε)...ο Τερτυλλιανός από την άλλη τα απορρίπτει, σού λέει αφήστε τις βλακείες στον παράδεισο δεν υπάρχει φαγητό και τροφή, μπορεί να υπάρχουν σώματα αλλά τα σώματα πλέον θα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς (πχ. το στόμα δεν θα χρησιμεύει για κατάποση τροφής αλλά για την δοξολογία του Θεού) και ουδείς θα τρώει και θα πίνει. Ο Αυγουστίνος, ο πιο μορφωμένος και έξυπνος από όλους, καταλαβαίνει το λεπτό της υπόθεσης και κρατάει διπλωματική θέση...σού λέει μπορεί να τρώνε μπορεί και να μη τρώνε...ακόμα όμως κι αν τρώνε τότε δεν θα γίνεται από αναγκαιότητα αλλά για άλλους λόγους. Γι'αυτό και λέει ότι ο αναστημένος Ιησούς ναι μεν τρώει αλλά από ελεύθερη βούληση και όχι από ανάγκη.
Όπου εδώ ξαναγυρνάμε στα προβλήματα, πρώτον εάν δεν πρόκειται για αναγκαιότητα τότε πρόκειται για ηδονιστική έξη, και επιπλέον μιλάμε για μία καθαρά υλιστική ενατένιση της επόμενης ψυχικής ζωής. Θα μου πεις εντάξει σιγά τα ωά, και οι αρχαίοι δεν έλεγαν ότι οι άλλοι στον Όλυμπο γλεντοκοπάγανε με αμβροσίες, νεκταρίνια και στριπτιτζούδες που έβαζε στο μάτι ο Δίας και στρατολογoύσε to λαμόγιο ο Ερμής;;
ντάξει, εκεί όμως έχεις τους Νεοπλατωνικούς φιλοσόφους που δίνουν αλληγορικές ερμηνείες σε όλα αυτά, ενώ οι χριστιανοί επιμένουν ότι σώμα μου κάνεις ό,τι θέλεις το μυαλό
. Δεν έχουν καν δηλαδή τη λεπτότητα να πουν ότι μπορεί η ψυχή να τροφοδοτείται με κάποια άλλου είδους ουσία, όχι σου λένε για ψωμί, ελιά, κρασί και άντε στην υγειά μας!
Δεν λειτουργεί, δεν καίει καύσιμα, δεν έχει βιολογικές λειτουργίες; Είναι απλά ένα σώμα-σχήμα, έτσι για να το βλέπουμε; Όλα τα συστήματά του(αναπνευστικό, νευρικό, μυικό κτλ) είναι αυταπάτες ή απόντα;
quote:
Οχι kost δεν κατάλαβες τα κείμενα. Δεν υπάρχει βρώση ή πόση για τα αναστημένα σώματα ούτε κανενός άλλου είδους υλικές ανάγκες.
Μη βιάζεσαι να κρίνεις, δες το τελευταίο μήνυμά μου. Οι εκκλησιαστικοί δεν ομοφωνούν, τα δε κείμενα περισσότερο συσκοτίζουν παρά διαφωτίζουν.
quote:και στριπτιτζούδες που έβαζε στο μάτι ο Δίας και στρατολογoύσε to λαμόγιο ο Ερμής;;
ντάξει, εκεί όμως έχεις τους Νεοπλατωνικούς φιλοσόφους που δίνουν αλληγορικές ερμηνείες σε όλα αυτά, ενώ οι χριστιανοί επιμένουν ότι σώμα μου κάνεις ό,τι θέλεις το μυαλό
. Δεν έχουν καν δηλαδή τη λεπτότητα να πουν ότι μπορεί η ψυχή να τροφοδοτείται με κάποια άλλου είδους ουσία, όχι σου λένε για ψωμί, ελιά, κρασί και άντε στην υγειά μας!
Τέτοια αντίληψη έχεις για το Δωδεκάθεο; Στριπτίζ στον Όλυμπο;
Αντί να δώσει κάποιος αλληγορικές ερμηνείες, καλύτερα θα ήταν να τιμωρήσει αυτόν που εφηύρε βλάσφημες ιστορίες, μειώνοντας τους Θεούς.