ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

eidos31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
eidosΜέλος
05/08/2007, 18:59:59
Το γενικοτερο ζητημα ενος Δημιουργου των παντων, νομιζω οτι απασχολει τη διανοια ολων των υγιως σκεπτομενων ανθρωπων. Η υπερβολικα απλουστευμενη αποψη, οτι ναι, βρεθηκαμε ολως τυχαιως σε αυτον τον θαυμασιο πλανητη, τη γη μας, για να ζουμε αντε το πολυ 90 η 100 χρονια και μετα τιποτα, μου φανταζει το λιγοτερη ως ανοητη υπεκφυγη.
Υπεκφυγη, η ευκολια αν θελετε, για να μπορεσουμε να καλυψουμε τελικα, την αδυναμια μας ωστε να απαντησουμε ευθεως: υπαρχει Δημιουργος; και αν υπαρχει τι συνεπαγεται αυτο για μας; κανει κατι Εκεινος για εμας, και μηπως αντιστοιχα πρεπει να κανουμε και εμεις κατι για Αυτον;
Θεωρω οτι οι πλειονοτητα δεν πιστευει σε εναν Δημιουργο, διοτι αυτο δημιουργει καποιες προδηλες ευθυνες, τις οποιες οι περισσοτεροι δεν θελουμε να επωμιστουμε επι του παροντος.
Η δικια μου πεθοιθεσι πανω σε αυτο ειναι ξεκαθαρη: πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο, ο οποιος συμφωνα με τη δικη του τελεια αποψη των πραγματων, ενδιαφερεται αμεσα για τα τεκτενομενα σε ολο το συμπαν και οχι μονο στο πλανητη γη, και αναλογως των συμβαντων εμπεμβαινει η οχι, διαφοροποιει η αφηνει να εξελιχθει ενα γεγονος. Βεβαιως ο Ιδιος εχει ενα σχεδιο, ενα σχεδιαγραμα, ενα τελικο σκοπο βασει του οποιου κινηται.
Εφοσον ετσι εχουν τα πραγματα, ολοι περιλαμβανωμαστε και ολοι μπορουμε να εχουμε συμμετοχη, σε αυτο το οποιο ο Δημιουργος επιθυμει να πραγματωσει.
Αν απο την αλλη, αν θα επρεπε να δεχτουμε την απουσια ενος νοημωνος Δημιουργου, αυτο μονο με μια λεξι θα μπορουσε να περιγραφει: Αλλοιμονο!!! δεν εχουμε καμμια ελπιδα, το ανθρωπινος γενος δεν εχει μελλον στο συνολο του. Και οχι μονο στο συνολο του θα υποστηριζε ευφυεστατα καποιος, αλλα ουτε σαν μοναδες δεν εχουμε μελλον!
Impious VarmintΜέλος
05/08/2007, 20:09:14
Αγαπητέ eidos βασικά καλωσήρθες...

Ας αρχίσουμε λοιπόν:

quote:
Θεωρω οτι οι πλειονοτητα δεν πιστευει σε εναν Δημιουργο, διοτι αυτο δημιουργει καποιες προδηλες ευθυνες, τις οποιες οι περισσοτεροι δεν θελουμε να επωμιστουμε επι του παροντος.

Η πλειονότητα των "υγιως σκεπτομενων ανθρωπων" ,όπως αναφέρεις πιστεύουν σε έναν ανώτερο δημιουργό.Αν συνέβαινε το αντίθετο οι σημερινές θρησκείες θα είχαν έλλειμα πιστών.Όλες έχουν ως βάση την ύπαρξη ενος ανώτερου όντος είτε αυτό ονομάζεται χριστός,αλλάχ,βούδας ή οτιδήποτε άλλο.Επίσης,η ύπαρξη ενός ανώτερου δημιουργού κάθε άλλο παρά ευθύνες μας δημιουργεί.Ισα ισα μας βγάζει από τον κόπο να σκεφτούμε,να αναρωτηθούμε,να ψάξουμε και τελικά να διαμορφώσουμε την δική μας προσωπική σχετικά με την δημιουργία του κόσμου.Η ύπαρξη ενός τέτοιου δημιουργού και η τυφλή,τις περισσότερες φορές,σε αυτόν μας απαλλάσσει από τέτοιου είδους αναζητήσεις.

quote:
πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο, ο οποιος συμφωνα με τη δικη του τελεια αποψη των πραγματων, ενδιαφερεται αμεσα για τα τεκτενομενα σε ολο το συμπαν και οχι μονο στο πλανητη γη, και αναλογως των συμβαντων εμπεμβαινει η οχι, διαφοροποιει η αφηνει να εξελιχθει ενα γεγονος. Βεβαιως ο Ιδιος εχει ενα σχεδιο, ενα σχεδιαγραμα, ενα τελικο σκοπο βασει του οποιου κινηται.

Εχεις προσωπικά νιώσει κάποια "άνωθεν" παρέμβαση στις διάφορες δραστηριότητες της ζωής σου?Αν ναι,τότε καλά κανεις και πιστευεις στον "παντοδύναμο" δημιουργό.Προσωπική μου άποψη είναι πως η πιστη σε τέλεια σχέδια και θεικά σχεδιαγράμματα είναι τουλάχιστον μοιρολατρικές ανοησίες.Τουλάχιστον στην σημερινή εποχή...

Impious Varmint

eidosΜέλος
05/08/2007, 20:24:42
θεωρω παραπλανητικο να λεμε οτι οι δισεκατομμυρια εγγεγγραμενοι ΄πιστοι΄ πιστευουν στη πραξη στην υπαρξη ενος Δημιουργου.
Οι περισσοτεροι κατ΄ονομα χριστιανοι για παραδειγμα δηλωνουν ταυτοχρονα και αθεοι.
Το να δεχτουμε ενα Δημιουργο, μας λεινει προβληματα αλλα δεν μας απαλασσει απο ευθυνες, εκτος και αν ηθελημενα υστερουμε σε νοηση.
Αν απο καποιον παιρνεις, ε! δεν γινεται, πρεπει καποτε και να δωσεις. αυτο συνεπαγεται ευθυνη.
Ο καθε ενας μας εστω και χωρις να το καταλαβαινει νοιωθει τι Θεικη παρεμβαση (τι ομορφος αυτος ο κιτρινος ηλιος, που μας δινει ζωη!)
Μου αρεσει που μπορω να πιστευω σε εναν τετοιο Ζωοδοτη-δημιουργο.
05/08/2007, 20:44:50
Σαφώς και υπάρχει ανώτερος δημιουργός. Ονομάζεται "άνθρωπος" και μέσα στα τόσα δημιουργήματά του έφτιαξε και το θεό, σαν μια προσπάθεια να ερμηνεύσει το περιβάλλον του.

quote:
eidos
Η υπερβολικα απλουστευμενη αποψη, οτι ναι, βρεθηκαμε ολως τυχαιως σε αυτον τον θαυμασιο πλανητη, τη γη μας, για να ζουμε αντε το πολυ 90 η 100 χρονια και μετα τιποτα, μου φανταζει το λιγοτερη ως ανοητη υπεκφυγη.

Αυτός είναι ο νόμος της φύσης. Γέννηση, ακμή, παρακμή, θάνατος. Ολα τα φυσικά όντα υπακούν στο νόμο αυτό.

Ο άνθρωπος ως φυσικό όν, δεν μπορεί παρά να υπακούει στους ίδιους νόμους.

Αλλωστε, η ζωή στη γη ξεκίνησε από το μηδέν τρεις φορές για να καταφέρει να δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Ασε που τίθεται το ερώτημα "γιατί περίμενε ο "δημιουργός" 4,5 δις χρόνια να φτιάξει τον άνθρωπο και δεν τον έφτιαξε από την αρχή", αλλά ασχολούνταν με ερπετά και ψάρια;

Τα υλικά περίμενε από το εργοστάσιο;

quote:
eidos
Η δικια μου πεθοιθεσι πανω σε αυτο ειναι ξεκαθαρη: πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ένας παντοδύναμος δημιουργός αλλά περίπου 4.200, όσες είναι και οι θρησκείες σήμερα στη γη.

macedon

Impious VarmintΜέλος
05/08/2007, 21:24:01
quote:
Οι περισσοτεροι κατ΄ονομα χριστιανοι για παραδειγμα δηλωνουν ταυτοχρονα και αθεοι.

Νομίζω πως αυτοί αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.Αν ήταν πράγματι τόσο μεγάλος ο αριθμός των θρησκοαθεων τότε οι θρησκειες θα έπρεπε να κάθονται σε αναμένα κάρβουνα,με εναν αντιθρησκευτικό πυρήνα να δρα στα θεμέλια της.

quote:
Αν απο καποιον παιρνεις, ε! δεν γινεται, πρεπει καποτε και να δωσεις. αυτο συνεπαγεται ευθυνη.

Νομίζω πως εδώ κάνεις λάθος.Η διδασκαλία της ορθόδοξης,τουλάχιστον,χριστιανοσύνης διδασκει πως οι σχέσεις μεταξυ των ανθρώπων αλλά και μεταξύ θεου-ανθρώπων δεν στηρίζεται σε πάρε-δώσε.Δεν αποτελούν εμπορικες συναλλαγές οπου τα πάντα έχουν αντίτιμο.Ουτε εμεις πρεπει να δωσουμε κατι στον θεο για να μας δωσει με την σειρά του την Φωτιση του.Ετσι δεν διδάσκει η εκκλησια ή μηπως κάνω λάθος???Δεν νομίζω να χρωστάμε χαρη στον θεο που μας δημιούργησε.Ετσι θέλησε ετσι έπραξε..Άσχετα αν μας ψιλοαγνοει τα τελευταια χρονια...

Impious Varmint

Impious VarmintΜέλος
05/08/2007, 21:43:11
quote:
Αλλωστε, η ζωή στη γη ξεκίνησε από το μηδέν τρεις φορές για να καταφέρει να δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Ασε που τίθεται το ερώτημα "γιατί περίμενε ο "δημιουργός" 4,5 δις χρόνια να φτιάξει τον άνθρωπο και δεν τον έφτιαξε από την αρχή", αλλά ασχολούνταν με ερπετά και ψάρια;

Τα υλικά περίμενε από το εργοστάσιο;

Μάλλον την ίδια απορια με σενα εχει και η επιστήμη αγαπητέ macedon.Αλλά προσπαθούν να την λύσουν.Οπως ακριβως τα λες...
4,5 δις χρονια διαδοχικών μεταλλάξεων του DNA μέσω της διαδικασίας της εξέλιξης και να σου ενα ωραίο πρωινό ο αρχέγονος προγονος μας.Ο ανθρωπάκος...Μονο που διεφερε λίγο από τον σημερινό αλλά αυτό δεν εχει καμία σημασια.

Μπορείς να τον οναμασεις Αδάμ στον κήπο της εδέμ ή Homo Erectus κάπου στην Αφρική...
Όλα τελικά ειναι θέμα υποκειμενικότητας...

Impious Varmint

eidosΜέλος
05/08/2007, 22:32:06
macedon,
ο ανθρωπος δεν ειναι δημιουργος, ειναι ομως πολυ καλος μιμητης του Δημιουργου του (βλεπε αεροπλανα=πουλια, υποβρυχια=καποια ψαρια) και επισης οτι ολες οι ανακαλυψεις του ανθρωπου, στηριζονται σε νομους φυσικους που δεν δημιουργησε ο ιδιος, απλα ανακαλυψε.
Πολυ θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτη τη μητερα φυση ολων μας, η οποια ευθυνεται για ολους και για ολα. (πολυ μυαλο εχει!!)
τη φυση που επικαλεισαι μπορεις να την ονομασεις και νομοθετη, με τοσους πολλους φυσικους νομους που εχει θεσει.
ο Παντοδυναμος Θεος ειναι σαφεστατα ενας.
Και μην συχγεεις αγαπητε Impious Varmint τον Θεο με την θρησκεια.
Θρησκεια= τροπος λατρειας. θρησκος ειναι αυτος που εχει ενα συγκεκριμενο τροπο να λατρευει το οτιδηποτε. (και τον Θεο) και τον εαυτο του επισης, η μια πετρα.
Το μυστικο σε σχεση με τη θρησκεια του καθενος μας, και ειδικα σε σχεση με τον Θεο, ειναι να ασκουμε λατρεια προς αυτον, οχι με τον τροπο που εμεις νομιζουμε σωστο, αλλα με τον τροπο που ο ιδιος θελει απο εμας.
οι ανθρωποι που ασκουν τετοιου ειδους θρησκεια προς τον ενα αληθινο Θεο, ειναι ελαχιστοι, συγκρινωμενοι προς το συνολο. Γιατι; γιατι μας βολευει να βαζουμε εμεις τους κανονες. Μας αρεσει.
06/08/2007, 01:02:26
Ολα αυτά που λες, φίλε eidos είναι προσωπικές σου πεποιθήσεις και θεωρώ πως εκμεταλλεύεσαι το χώρο που σου παρέχεται για να κάνεις κήρυγμα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ειδικά με το "ο άνθρωπος δεν είναι δημιουργός αλλά μιμητής του δημιουργού του" καταλαβαίνω πως δεν έχει και πολύ χώρο για εποικοδομητική συζήτηση...

Οσο για το "Το μυστικο σε σχεση με τη θρησκεια του καθενος μας, και ειδικα σε σχεση με τον Θεο, ειναι να ασκουμε λατρεια προς αυτον, οχι με τον τροπο που εμεις νομιζουμε σωστο, αλλα με τον τροπο που ο ιδιος θελει απο εμας." θα ήθελα πολύ να μάθω την πηγή της πληροφόρησής σου σχετικά με το τι θέλει ο θεός από σένα: ΅

Πώς σου το είπε (fax, e-mail, τηλέφωνο...);

Και πώς είσαι σίγουρος πως ήταν ο θεός κι όχι ο διάβολος που σου έκανε πλάκα ή ο Ζαχαράτος που τον μιμούνταν;

macedon

06/08/2007, 02:19:38
Μια ερωτηση εχω

Γιατι λεμε ο δημιουργος και οχι η δημιουργος??????

satyrosΜέλος
06/08/2007, 02:52:04
Δεν έχεις δει σε κάτι φυλλάδια που μοιράζουν στα κατηχητικά οτι ο θεός είναι ένας ασπρομάλλης μακρυμάλλης γεράκος με άσπρα ρούχα;

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

06/08/2007, 03:15:05
Και που ξερουμε οτι δεν ειναι γυναικα με εντονη τριχοφυια??
satyrosΜέλος
06/08/2007, 03:38:31
Μπορεί, αλλά σε τέτοια περίπτωση έχει σοβαρό ορμονικό πρόβλημα

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

eidosΜέλος
06/08/2007, 08:11:21
προσπσθω να απαντω σε αυτα που γραφεις, εκφεροντας την δικη μου ταπεινη αποψη. δεν κανεις το ιδιο macedon, προφανεστατα δεν εχεις δικη σου αποψη.
Και εφοσον ειναι ετσι, τουλαχιστο μην χαλας το θεμα, ριχνοντας το στη πυρα.
αν εχεις κατι να αντιπαραθεσεις, καντο, διαφορετικα μην το κανεις πια.
και η θαλασσα αιχμαλωτη ειναι!!

υ.γ.
ισως ειναι λαθος να λεμε ο Θεος, ετσι κι αλλιως Αυτος δεν εχει φυλλο, θα μπορουσε να ηταν και αλλιως, αλλα και απο γραμματικης αποψεως αν το δεις το ο ταιριαζει καλυτερα.

06/08/2007, 08:54:02
quote:
macedon - Σαφώς και υπάρχει ανώτερος δημιουργός. Ονομάζεται "άνθρωπος" και μέσα στα τόσα δημιουργήματά του έφτιαξε και το θεό, σαν μια προσπάθεια να ερμηνεύσει το περιβάλλον του.

macedon αν και συμφωνώ εν μέρει στην άποψη ότι ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με την κλασική χριστιανική ανθρωπόμορφη οντότητα (και όχι μόνο), δηλαδή του γνωστού μας γενειοφόρου με το αυστηρό και επιβλητικό ύφος, που επεμβαίνει συνέχεια, ως παραβάτης του δικού Του συμπαντικού νόμου δημιουργώντας περιστασιακά, και κατά δοκούν, μεταφυσικά φαινόμενα (θαύματα) εκτός νόμου .

Κατά πόσο πιστεύεις σε μια Ανωτάτη αρχή, Δύναμη, Ουσία, συμπαντική συνείδηση;

Η πες το όπως θέλεις αφού έτσι και αλλιώς το περιορισμένο τις ανθρώπινης αντίληψης δεν μπορεί να το συλλάβει .

Impious VarmintΜέλος
06/08/2007, 11:21:16
quote:
Και μην συχγεεις αγαπητε Impious Varmint τον Θεο με την θρησκεια.
Θρησκεια= τροπος λατρειας. θρησκος ειναι αυτος που εχει ενα συγκεκριμενο τροπο να λατρευει το οτιδηποτε. (και τον Θεο) και τον εαυτο του επισης, η μια πετρα.

Και πως λοιπόν εσύ λατρεύεις τον παντοδύναμο δημιουργό που με τόση πυγμή υποστηρίζεις?Δεν είσαι προσαρτισμένος σε κάποια θρησκεία?Προσωπικά δεν συγχέω καθόλου τον θεό με την θρησκεία,όπως δεν συγχέω τον θεό με τους ανθρώπους όπως τόσο έντονα προσπαθείς να μας πείσεις.Σκέψου όμως πως και οι θρησκείες στηρίζονται στον παντοδύναμο δημιουργό σου.Θεωρώ πως είναι ανοησία να πιστεύουμε πως όλα τα "καλά" οφείλονται σ'Αυτόν και όλα τα "κακά" σ'εμας τους ανθρώπους.Δεν βρίσκομαι εδώ για να σου αλλάξω τα πιστεύω,άλλωστε δεν με απασχολεί κίολας,αλλά με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ακόμη και σε μια εποχή πληροφόρησης όπως η δική μας που μας παρέχεται η δυνατότητα,εστω και σε μικρό βαθμό,να μάθουμε πράγματα,εμείς να μένουμε προσκολλημένοι σε μεσαιωνικού τύπου αντιλήψεις και να μην τολμούμε να αμφισβητήσουμε τα γεγονότα.

Impious Varmint

eidosΜέλος
06/08/2007, 12:17:55
οντως ανηκω σε μια ομαδα ανθρωπων που λατρευουμε τον Θεο με τον ιδιο τροπο. δεν εχει σημασια πια ειναι αυτη η ομαδα. σημασια εχει αυτο που πιστευουμε. και αυτο στιρηζεται αποκλειστικα σε ενα βιβλιο. Την Ιερη Βιβλο.
οι πλειστες των θρησκειων δεν υποστηριζουν τον Θεο, αντιθετα τον εκμεταλευονται. θα χαιρομουν πραγματικα να μου υποδεικνυες ποιες ακριβως ειναι οι μεσσαιωνικες αντιληψεις που εγω κουβαλω, και εσυ τις εχεις ξεφορτωθει.
και ποσο καλυτερο ανθρωπο σε εχει κανει αυτο, και ποσο περισσοτερο ελευθερος νοιωθεις ετσι, και απο τι.

D.P.J. 10Μέλος
06/08/2007, 12:32:15
quote:

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ένας παντοδύναμος δημιουργός αλλά περίπου 4.200, όσες είναι και οι θρησκείες σήμερα στη γη.

macedon

Ωχ , τη βάψαμε...δεν την πηδάμε ούτε με...ισοπαλία !
Aπό την άλλη όμως 3-4 μόνο είναι οι δυνατοί..,τους άλλους τους παλεύουμε !
Σοβαρά τώρα φίλε eidos , γιατί δέχεσαι ότι "από κάπου παίρνεις , πρέπει να δώσεις και εσύ κάτι" (όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα φυσικά , διότι αλλιώς ισχύει) ; Δηλαδή σε έφερε στη ζωή ο δημιουργός σου χωρίς να σε ρωτήσει και πρέπει να του ανταποδώσεις κάτι ; Kαι μέσα σ'αυτό το κάτι είναι και η απαίτησή του να τον λατρεύεις , και να τον φοβάσαι σε όλη σου τη ζωή ; Δεν σου φέρνει κάτι σε σούπερ εγωϊστή αυτό ; Δεν σε ενοχλεί ;
Το τι θα γίνει δε άν δεχθούμε την απουσία ενός νοήμονος δημιουργού είναι απλό : θα βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει .

Impious VarmintΜέλος
06/08/2007, 13:15:11
quote:
οντως ανηκω σε μια ομαδα ανθρωπων που λατρευουμε τον Θεο με τον ιδιο τροπο. δεν εχει σημασια πια ειναι αυτη η ομαδα. σημασια εχει αυτο που πιστευουμε. και αυτο στιρηζεται αποκλειστικα σε ενα βιβλιο. Την Ιερη Βιβλο.
οι πλειστες των θρησκειων δεν υποστηριζουν τον Θεο, αντιθετα τον εκμεταλευονται. θα χαιρομουν πραγματικα να μου υποδεικνυες ποιες ακριβως ειναι οι μεσσαιωνικες αντιληψεις που εγω κουβαλω, και εσυ τις εχεις ξεφορτωθει.
και ποσο καλυτερο ανθρωπο σε εχει κανει αυτο, και ποσο περισσοτερο ελευθερος νοιωθεις ετσι, και απο τι.

Ξες τι μου αρέσει σε σένα?Το οτι δεν μας λες άμεσα οτι είσαι χριστιανός.Λες πως λατρεύεις το θεό μαζί με μία άλλη ομάδα και οδηγός σας είναι η βίβλος.Αρα ή χριστιανός είσαι ή σε κάποια αίρεση ανήκεις.Εκτός και αν κάνω τόσο λάθος...

Πάντως η άρνηση σου να αμφισβητήσεις έστω και ελάχιστα τις θρησκευτικές αρχές με τις οποίες είσαι μεγαλωμένος εμένα μου αρκούν για να θεωρήσω πως σου αρέσει η άνεση που σου προσφέρει η θρησκεία σου.Μόνο που για μένα αυτή η άνεση αποτελεί σκοτάδι αμάθειας.Προτιμώ να μάθω 5 πράγματα παραπάνω και ας γκρεμιστούν τα ιδανικά με τα οποια ειναι συνυφασμένη η ζωή μου.Θέλω να μαθαίνω ακόμη κι αν αυτό απαγορευέται από κάποιους.Ετσι είναι η φύση μου...Οι ροπές μου...

Οπως λεει και ο D.P.J. 10 προτιμώ να βάζω το μυαλό μου να δουλέψει παρά να ακούω οδηγίες από τους ξερόλες θρησκευτικούς "άρχοντες" οποιας θρησκείας και αν είναι.Προσωπικά αυτό μου δίνει ελευθερία...

Impious Varmint

eidosΜέλος
06/08/2007, 14:02:05
I.V.
θεωρω αυτονοητο να δωσω στους γονεις μου αυτο που μπορω, επειδη ναι τους χρωσταω ευγνωμοσυνη που εστω και κανοντας τη παρτη τους πρωτα, με εφεραν στη ζωη. ο μεγαλυτερος Πατερας ολων δεν πρεπει να παρει απο εμας ουτε ενα ευχαριστω. δεν πρεπει να του ανταποδωσουμε λιγη απο την αγαπη που πρωτος μας εδωσε;
οσο εγω ειμαι σιγουρος για αυτο που πιστευω, αλλο τοσο σιγουρος εισαι και συ για αυτο που πιστευεις. ασε λοιπον κατα μερος τους αφορισμους και αν εχεις τη δυνατοτητα, υποστηριξε το δικο σου πιστευω.
αν εγω επηρεαζομαι απο καποιους, ψαξε απο ποιους επηρεαζε εσυ.
λιγο υπερφιαλο σε βρισκω και ακαταδεκτο.
D.p.j.10
σου υποσχομαι στο μελλον να βαζω το μυαλο μου να δουλειει περισσοτερο. ενεργωντας σαν ενας απλος-σουπερ εγωιστης, θα παψω να δινω και αποκλειστικα θα παιρνω.
και ειμαι σιγουρος θα νοιωσω ευτυχης.
Impious VarmintΜέλος
06/08/2007, 14:12:38
quote:
οσο εγω ειμαι σιγουρος για αυτο που πιστευω, αλλο τοσο σιγουρος εισαι και συ για αυτο που πιστευεις. ασε λοιπον κατα μερος τους αφορισμους και αν εχεις τη δυνατοτητα, υποστηριξε το δικο σου πιστευω.
αν εγω επηρεαζομαι απο καποιους, ψαξε απο ποιους επηρεαζε εσυ.
λιγο υπερφιαλο σε βρισκω και ακαταδεκτο.

Μα εγώ ποτέ δεν θα είμαι σίγουρος για αυτό που πιστεύω.Πιστεύω στην δύναμη του ανθρώπου και στις ικανοτητες του,οι οποιές συνεχώς μεταβάλλονται.Και όπως σου είπα δεν έχω σκοπό να σου αλλάξω τα πιστεύω σου,με παρεξήγησες...Απλά σου τονίζω τις αντιρρησεις μου.Αν αυτό το θεωρείς αφορισμό τότε οκ...
Για πες μου όμως...Εγω επηρρεάζομαι από το μυαλό μου.Εσύ από τι???

Impious Varmint