- Login - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Φίλτατο Μαράκι (τελικά είσαι η συμπάθεια μου...χαχαχαχα) γράφεις
quote:
Και κάτι ακόμα.Ας μην παραπονιόμαστε ότι μας παίρνουν τις δουλειές οι αλλοδαποί.Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουμε Έλληνες εργάτες στην εταιρεία μου.Όσοι Έλληνες έρχονται,φεύγουν σε μια εβδομάδα.Ο Έλληνας είναι καλοπερασάκιας βλέπετε...
Δε συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Ο Νεο(έλληνας) με τα χίλια μύρια κακά που κουβαλάει ήταν αυτός ο οποίος στις δεκετίες του 50 και του 60 όρθωσε ανάστημα και αναβίωσε, σε μεγάλο ποσοστό, την οικονομία μίας εξαρχής χρεωμένης χώρας. Δούλεψε και στην οικοδομή και στα χωράφια και στα χιόνια και στα κρύα και στους καύσωνες και και και...
Η διαφορά αυτού του Νεο(έλληνα) με τον τωρινό Νεο(έλληνα) δεν είναι θέμα νοοτροπίας. Είναι θέμα βιωμάτων και παραστάσεων του σήμερα (βρες μου μία σειρά στην ιδιωτική κυρίως τηλεόραση, ελληνικής παραγωγής, που να παρουσιάζει ως πρότυπο το δυνατό άντρακλα της οικοδομής ή της χειρωνακτικής εργασίας και να μην αφορά αλλοδαπό), είναι θέμα νεοδανειοπλουτισμού (οι γνωστοί "θαμώνες της καφετέριας"), είναι θέμα εκπαίδευσης (γι' αυτό αλλάξαμε το νόμο και βάζουμε και την κουτσή Μαρία στα Πανεπιστήμια, για να μη δέχεται ένας πτυχιούχος να κάνει την κατάπτυστη εργασία του εργάτη), είναι θέμα οικονομικής οπτικής (βλέπεις οι Αλβανοί ήταν φτηνότεροι κάποτε, τώρα να μας δω εγώ...). Αυτό ονομάζω εγώ εθνική προδοσία... το ότι η αμέσως προηγούμενη και η τωρινή γενιά πουλήσαμε την κοινωνική συνοχή μας για ένα βραχυπρόθεσμο όφελος, το οποίο θα αποπληρώσει η επόμενη γενιά με παθογένειες (αν προλάβει).
Καμί εργασία δεν είναι ντροπή (πάντα στα πλαίσια της οικονομίας). Η μη φοίτηση σε πανεπιστήμιο δεν είναι ντροπή. Η έλλειψη κοινωνικής παιδείας και οικονομικής φειδούς είναι ντροπή. Δυστυχώς, στη σύγχρονη Νεο(ελλάδα) ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Τα δανεικά όμως δεν είναι παντοτινά, έρχεται και η ώρα που πληρώνονται... συνήθως με τόκο.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Φίλε Open Mind, παρ’ όλο που πολιτικά είμαι τοποθετημένος, ακριβώς απέναντι απ’ τον Καρατζαφέρη, συμφωνώ με την ποσόστοση, μόνο για οικονομικούς λόγους, και με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.
Ούτε εγω ψηφίζω καρατζαφερη αλλα με τη συγκεκριμένη πρόταση συμφωνώ.
quote:
Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που με κάνει να πιστεύω ότι θα αφομοιωθούν απ’ την κοινωνία μας.Οι αλβανοί δεν είναι ηλίθιοι, ούτε κακοποιοί, όλοι.
Ένας καταπιεσμένος, απ' το κράτος του, λαός είναι...
Ας μην πανικοβαλλόμεθα...
Δεν είπε κανεις κατι τέτοιο αλλα για μένα αυτος θα είναι ο λόγος που
Θα γίνει το πρόβλημα μεγαλύτερο ηδη υπάρχει ανεργία σκέψου τι θα γίνει
Μετά δεν είμαστε καμιά μεγάλη χωρά με ισχυρή βιομηχανία για να απορροφήσει
Τόσο κόσμο..
Δεν είπα ότι υπάρχει λόγος πανικού αλλα να μην επαναπαυόμαστε κιόλα.
quote:
Οι Έλληνες είμαστε λίγο θερμόαιμοι για να το παίζουμε ευγενείς και προοδευτικοί,όπως το παίξανε οι Πορτογάλοι όταν χάσανε το πρωτάθλημα μέσα στην πατρίδα τους...
Σίγουρα δεν είμαστε τόσο προοδευτικοί απλα το ανέφερα επειδή έγραψες ότι
Αγαπάνε περισσότερο την Ελλάδα απ την πατρίδα τους οποτε είδαμε ένα
Δείγμα στο τι πραγματικά νιώθουν.
.
quote:
ήθελα να συμφωνήσω με αυτό,όμως νομίζω ότι τίθεται και θέμα εθνικότητας.Γιατί δεν μας ενοχλούν οι μετανάστες από το Πακιστάν,από την Ζιμπάμπουε ή από το Ιράκ,αλλά οι Αλβανοί.Ίσως γιατί οι πρώτοι που ήρθανε στην Ελλάδα ήταν κατάδικοι και κάνανε τόσα εγκλήματα;δεν ξέρω.Οπότε και επαναλαμβάνω τα λόγια του KERRY KING:εγώ αυτό τον λαό δεν τον εμπιστε
Το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο από αριθμητικής πλευράς είτε υπάρχουν 1
Εκατομυριο Αλβανοί ειτε 1 εκατομμύριο κογκολεζοι τα ιδία προβλήματα
Θα είχαμε σε θέματα εργασίας ,δικαιωματων,και πληθυσμιακά.
Το πρόβλημα είναι με τους Αλβανούς διότι είναι το 70 τα εκατό από όλους
Τους μετανάστες διαφορών χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα γιατί
Από εγκληματικής πλευράς πολλές κακουργηματικες πράξεις έχουν κάνει
Και οι Ρουμάνοι και οι Ρώσοι αλλα δεν λέει κανείς γι αυτούς επειδή είναι αρκετά
Λιγότεροι από τους Αλβανούς.
Αν δούμε το θέμα και από πλευράς χαρακτήρων σίγουρα υπάρχει μεγάλο ποσοστό
Αλβανών που είναι προκλητικοί η διαπράττει κάποιο έγκλημα συμφωνώ άλλωστε
Είναι γνωστά από τις ειδήσεις αλλα δεν μπορούμε να το γενικεύσουμε και να λεμέ
Ότι όλοι είναι εγκληματίες υπάρχουν και οι καλοί υπάρχουν και οι κακοί
Έχουν όμως μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματιών από αλλους λαούς όπως πχ τους Πακιστανούς οι οποίοι είναι ήσυχοι .
quote:
Όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα,επειδή εργάζομαι σε εταιρεία που έχει και χώρο παραγωγής,έχω συναντήσει πολλές εθνικότητες.Αλβανούς,Ρουμάνους,Βούλγαρους,Τούρκους,Γκανέζους(αν λέγονται έτσι),Πακιστανούς,Ινδούς,Πολωνούς.Αυτοί που σηκώνουν "μπαϊράκι" ή που τσακώνονται με άλλους και που γενικά δεν έχουν και την καλύτερη συμπεριφορά,είναι οι Αλβανοί.Είναι τυχαίο;
Δεν είναι τυχαίο παίρνουν αέρα και απ το γεγονός ότι είναι περισσότεροι
Απ τους άλλους σε μια δουλειά πχ είναι 5 Αλβανοί 2 Ρουμάνοι 2 πακιστανοι.
quote:
Και κάτι ακόμα.Ας μην παραπονιόμαστε ότι μας παίρνουν τις δουλειές οι αλλοδαποί.Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουμε Έλληνες εργάτες στην εταιρεία μου.Όσοι Έλληνες έρχονται,φεύγουν σε μια εβδομάδα.Ο Έλληνας είναι καλοπερασάκιας βλέπετε
Διαφωνώ δεν είναι θέμα καλοπέρασης αλλα αξιοπρεπής ζωης θα σου πω
Ένα παράδειγμα πιτσιρικάς επειδή ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος δούλευα
Και εγώ μαζί του εκείνη την εποχή που το μεροκάματο ηταν 10 χιλιάδες συν
Τα ένσημα έρχονταν οι Αλβανοί και δούλευαν με 5 χιλιάδες και χωρίς ένσημα
Δηλαδή ήμουνα καλοπερασάκιας επειδή δεν ήθελα να να δουλεύω για 5 χιλιάρικα
Και ανασφάλιστος ? .
Τώρα αυτό που λες για την εταιρεία που δουλεύεις ξέρεις αν παίρνουνε τα ιδία
Λεφτά οι αλλοδαποί με τους Έλληνες με τα ένσημα κανονικά και όλα όσα δικαιούνται?.
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να εργαστούν ως εργάτες
Αλλα ότι οι Έλληνες εργοδότες οι οποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τους εργάτες και καταφεύγουν στους αλλοδαπούς που τους έρχονται πιο φθηνά.
quote:
Είναι θέμα βιωμάτων και παραστάσεων του σήμερα (βρες μου μία σειρά στην ιδιωτική κυρίως τηλεόραση, ελληνικής παραγωγής, που να παρουσιάζει ως πρότυπο το δυνατό άντρακλα της οικοδομής ή της χειρωνακτικής εργασίας και να μην αφορά αλλοδαπό), είναι θέμα νεοδανειοπλουτισμού (οι γνωστοί "θαμώνες της καφετέριας"), είναι θέμα εκπαίδευσης (γι' αυτό αλλάξαμε το νόμο και βάζουμε και την κουτσή Μαρία στα Πανεπιστήμια, για να μη δέχεται ένας πτυχιούχος να κάνει την κατάπτυστη εργασία του εργάτη), είναι θέμα οικονομικής οπτικής (βλέπεις οι Αλβανοί ήταν φτηνότεροι κάποτε, τώρα να μας δω εγώ...)
Δεν έχεις άδικο υπάρχει αυτή η νοοτροπία σε αρκετό ποσοστό αλλα αν υπήρχαν
Και ευκαιρίες θα ηταν καλυτέρα δεν νομίζω δηλαδή ότι κάποιος που είναι άνεργος
Δεν θα πήγαινε να δουλέψει κάπου εργάτης έστω και αν έχει σπουδές μέχρι να
Βρει την εργασία που θέλει .
Υ.Γ. Καλά που τα σπίτια είναι στο ονομά μου εγώ φοβάμαι μην μου ερωτευτεί το μαμούλι μου κανέναν αλβανό και γίνει της Ρούλας...Χαχα

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
macedon:Τα παιδιά αυτά, μετανάστες πρώτης γενιάς, είναι σχετικά σίγουρο πως βγαίνοντας στην αγορά εργασίας θα έχουν ήδη αφομοιωθεί από το ελληνικό στοιχείο.
Macedon απέσπασα μία πρόταση από το κείμενό σου, γιατί περιείχε μία λέξη που είναι σημαντική για τη συζήτηση που κάνουμε σ' αυτό το θέμα. Είναι η λέξη "αφομοιωθεί" και ακριβώς εκεί βρίσκεται ένα ενδιαφέρον ερώτημα:
τι σημαίνει ότι κάτι αφοιμοιώνεται από/σε κάτι άλλο;
Κατά την άποψή μου, αφομοίωση των Αλβανών στην Ελλάδα σημαίνει, ότι μαθαίνουν τη γλώσσα μας (όπως ήδη έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απ' αυτούς) και ότι συμμετέχουν επί ίσης όρης στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας και σε οτιδήποτε άλλο αφορά την πλήρη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, αυτό το "επί ίσης όρης" έρχεται σε αντίφαση με την πρώτη συνθήκη που ανέφερα σχετικά με την αφομοίωση: Επί ίσης όρης θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν κάθε δικαίωμα να δημοσιεύουν στην τηλεόραση αλβανικές διαφημίσεις, από την άλλη μεριά όμως αυτό αντιβαίνει με το ότι αφομοιωμένοι καθώς θα είναι, θα χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στις κοινωνικές δραστηριότητες όπου αλληλεπιδρούν δημόσια ή ιδιωτικά με άλλους ελληνόφωνες ανθρώπους.
Μπορούν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα;
Να είναι ενταγμένοι (αφομοιωμένοι) στην ελληνική κοινωνία, αλλά να χρησιμοποιούν σε κάποιες περιστάσεις την αλβανική γλώσσα; (δεν εννοώ εδώ το σπίτι τους)
Στην Αμερική αυτό συμβαίνει, συνέβη όμως όπως λες κι εσύ και η γκετοποίηση διαφόρων ανθρώπων που προέρχονταν από διαφορετικές εθνικότητες. Και η κατάσταση αυτή χρειάστηκε κάποιες γενιές για να εξομαλυνθεί, σε μία χώρα όπου από τη φύση της έχει αποτελέσει το λιμάνι ανθρώπων από πολλές προελεύσεις - και στα νεότερα χρόνια, αλλά και στο παρελθόν.
Για την Ελλάδα αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο στην Αμερική. Στην πραγματικότητα πιστεύω πως στον τομέα της συνύπαρξής μας με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων βρισκόμαστε σε ανάλογη εποχή με τη δεκαετία του 40 στην Αμερική. Ανάλογη, αλλά και διαφορετική και ίσως θα πρέπει να διανύσουμε τα πάνω από 50 χρόνια που χρειάστηκε η Αμερική σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Maraki8:Στην εταιρεία που εργάζομαι,εργάζεται μια αλβανίδα ως καθαρίστρια.Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής και της πιάνω την κουβέντα όποτε μπορώ.Προχθές,με αφορμή την εθνική μας επέτειο,την ρώτησα,αν γινόταν πόλεμος τώρα,μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας,με ποιά χώρα θα πολεμούσε.Η απάντησή της ήταν αποστομωτική:"με την Ελλάδα βέβαια.είμαι 15 χρόνια εδώ,κι εδώ γεννήθηκε το ένα από τα παιδιά μου.εδώ ζω και δουλεύω.από την Ελλάδα ζω και στην Ελλάδα θέλω να ζω.εδώ θέλουν να ζησουν τα παιδιά μου,εδώ θα ζήσουν και τα εγγόνια μου και τα δισέγγονά μου."
maraki8 θα φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα:
Ένας αλβανός μαθητής μου έχει τους καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και η διευθύντρια του πρότεινε να γίνει σημαιοφόρος για την 28η Οκτωβρίου. Ο μαθητής αρνήθηκε και τον ρώτησα γιατί. Μου απάντησε ότι αφενός δε θα ήθελε να προκαλέσει, αλλά κυριότερα δεν νιώθει Έλληνας και δεν μπορεί να σηκώσει το σύμβολο μιας χώρας που δεν είναι η πατρίδα του. Ο μαθητής μου αυτός είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα (δεν ξέρω εάν έχει γεννηθεί επίσης εδώ) και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, πολύ καλύτερα από έλληνες συμμαθητές του! ![]()
Όπως σωστά επισημαίνει ο KERRY KING, υπάρχει διαφορά στο εάν κάποιος είναι Αλβανός ή Βορειοηπειρώτης. Συνήθως (εδώ κρίνω από τη δική μου εμπειρία, οπότε ας μου συγχωρεθεί η γενίκευση) οι Βορειοηπειρώτες δεν συναντούν ιδιαίτερες δυσκολίες στο να νιώσουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους. Για τους Αλβανούς δε θα έλεγα το ίδιο. Όπως κι εμείς έχουμε μία εθνική συνείδηση, έχουν κι εκείνοι αντίστοιχα.
Να σημειώσω εδώ, ότι τα παραπάνω συμπεράσματά μου προέρχονται από ένα δείγμα 100 περίπου ανθρώπων, Αλβανών και Βορειοηπειρωτών ηλικίας περίπου 18 χρονών, που έχω γνωρίσει μέσα από το σχολείο. Τα παιδιά αυτά στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι δεύτερης γενιάς μετανάστες.
quote:
maraki8:Και κάτι ακόμα.Ας μην παραπονιόμαστε ότι μας παίρνουν τις δουλειές οι αλλοδαποί.Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουμε Έλληνες εργάτες στην εταιρεία μου.Όσοι Έλληνες έρχονται,φεύγουν σε μια εβδομάδα.Ο Έλληνας είναι καλοπερασάκιας βλέπετε...
Δεν έχεις καθόλου άδικο!
Το ίδιο συμβαίνει και στο σχολείο. Είναι περισσότεροι οι Έλληνες που τεμπελιάζουν από τους Αλβανούς που πασχίζουν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οπότε θα είχαμε άδικο αν ισχυριζόμασταν ότι μας παίρνουν τις θέσεις στα πανεπιστήμια, αφού εμείς οι ίδιοι τις δίνουμε.
Επίσης, στον οικοδομικό τομέα οι Αλβανοί κοντεύουν (ή έχουν ήδη) το προβάδισμα. Εμείς οι ίδιοι φταίμε και πάλι γι' αυτό, γιατί θέλαμε φθηνά εργατικά χέρια. Μάθανε τις δουλειές εργαζόμενοι φθηνά και τώρα ζητάνε περισσότερα κι από τους Έλληνες. Και εάν ζητήσεις από έναν Αλβανό να σου συστήσει μάστορα, θα σου συστήσει Αλβανό. Σε καμία περίπτωση Έλληνα.
Πολύ εύστοχη λοιπόν η παρατήρηση του kostakis :
Τα δανεικά όμως δεν είναι παντοτινά, έρχεται και η ώρα που πληρώνονται... συνήθως με τόκο.

Ψυχή μου,
quote:
Επίσης, στον οικοδομικό τομέα οι Αλβανοί κοντεύουν (ή έχουν ήδη) το προβάδισμα. Εμείς οι ίδιοι φταίμε και πάλι γι' αυτό, γιατί θέλαμε φθηνά εργατικά χέρια. Μάθανε τις δουλειές εργαζόμενοι φθηνά και τώρα ζητάνε περισσότερα κι από τους Έλληνες. Και εάν ζητήσεις από έναν Αλβανό να σου συστήσει μάστορα, θα σου συστήσει Αλβανό. Σε καμία περίπτωση Έλληνα
Το ενενήντα τα εκατό είναι Αλβανοί οι Έλληνες είναι λίγοι και αυτοί από σαράντα
Ετών και πάνω ο λόγος είναι αυτός που έγραψα παραπάνω όταν έρχονταν
Με μισά λεφτά οι Αλβανοί όπως ήταν λογικό η τότε νέα γενιά Ελλήνων την έκανε.
Τώρα βεβαία που είναι μονοί τους τις χτυπάνε κανονικά τις τιμές αλλα για μένα
Φταίνε οι Έλληνες εργοδότες που κοιτάνε να βρούνε φτηνά χεριά .
δεν ξέρω πως θα με χαρακτηρίσετε αν θα με πείτε ρατσιστή, ξενόφοβο, πέστε ότι θέλετε δεν με νοιάζει. Εγω τους περισσότερους απο αυτούς που έχουν μαζευτεί εδω, τους βλέπω και μου γυρίζουν τα άντερα. Κατ' αρχήν αυτοί δεν αφομοιώνονται και αντί να εκπλοτίζονται σιγά σιγά προσπαθούν να επιβάλλουν την υποκουλτούρα τους. Μου αρέσει που έκαναν και έκθεση στο Θησείο για την διαφορετικότητα. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε την κατοχή. Γιατί υπο καθεστώς κατοχής βρισκόμαστε και όσοι δεν το καταλαβαίνουν θα το καταλάβουν μια και καλή.
Μου την δίνει όταν βλέπω τον κάθε βρωμίλο να φτύνει και να κατουράει όπου βρίσκει. Σας αναφέρω σκηνή απο την πλατεία Κουμουνδούρου όπου κάτι άπλυτοι κατουρούσαν στον τοίχο της εκκλησίας που υπάρχει εκεί.
Για πηγαίντε εσείς σε οποιοδήποτε μουσουλμανικό κράτος και κατουρήστε στον τοίχο ενός τζαμιού και αν δεν σας κόψουν τουλάχιστον το πουλί εμένα να με φτύσετε.
Επίσης δεν καταλαβαίνω το φαινόμενο της μαντίλας. Που είμαι γαμώτο μου στην Σαουδική Αραβία ή στο Σουδάν; Όταν πάνε εκεί γιατί υποχρεώνουν οι μουλάδες τις δυτικές να φοράνε μαντίλα; Έτσι κι εδω έπρεπε να τους λέμε ότι αν γουστάρετε να μείνετε να την βγάλετε και αν δεν σας αρέσει άει στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα.
Η διαφήμιση λοιπον μας πείραξε; Κάτσε σε λίγα χρόνια που θα μας κάτσουν στο σβέρκο να δείτε χαρά.. Μετά θα ψαχνόμαστε να βρούμε άκρη...
Να μπει ένα όριο στην μετανάστευση. Δεν μου αρέσει και με ενοχλεί αφάνταστα ότι αυτή την στιγμή σε έναν πληθυσμό δέκα εκαττομυρίων ανθρώπων υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δυο εκαττομύρια ξένοι, ανεξέλεγκτοι, άρρωστοι, βρώμικοι... μέχρι και ζητιάνους εισαγωγής φέραμε... ρε δεν πάνε απο εκεί που ήλθανε;
Ξέρω ότι κάποιοι θα μου επιτεθούν αλλά συνήθως αυτοί που έχουν καημό μην τυχόν και τους θίξουν τους αλβανούς, είναι κάτι που δεν έχουν ζήσει μαζί τους να δούνε την γλύκα γιατί μένουν στα βόρεια προάστεια (βλέπε Κουναλάκης, Δαμανάκη)) ή κάποιοι άλλοι που τους πηδάνε οι αλβανοί και φοβούνται μην χάσουν την χαρά... (βλέπε Ρούλα...)
Αυτά...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ... ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ...
Απέριττος:
Μου την δίνει όταν βλέπω τον κάθε βρωμίλο να φτύνει και να κατουράει όπου βρίσκει. Σας αναφέρω σκηνή απο την πλατεία Κουμουνδούρου όπου κάτι άπλυτοι κατουρούσαν στον τοίχο της εκκλησίας που υπάρχει εκεί.
ΑΠΕΡΙΤΤΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ. ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ,ΑΛΛΑ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΩΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΛΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΥΠΑΚΙ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ; ΙΣΩΣ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΔΑΜΙΝΑ.
ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΕΣ.
Απέριττος:
Επίσης δεν καταλαβαίνω το φαινόμενο της μαντίλας. Που είμαι γαμώτο μου στην Σαουδική Αραβία ή στο Σουδάν; Όταν πάνε εκεί γιατί υποχρεώνουν οι μουλάδες τις δυτικές να φοράνε μαντίλα; Έτσι κι εδω έπρεπε να τους λέμε ότι αν γουστάρετε να μείνετε να την βγάλετε και αν δεν σας αρέσει άει στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα.
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ. Η ΑΝΕΚΤΗΚΟΤΙΤΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΤΡΩΝΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ;ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ, ΜΕ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ.
quote:
Κωνστανς:ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ;ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ, ΜΕ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Το ζήτημα με τα ένσημα (που πολλοί Αλβανοί σήμερα πληρώνουν) είναι ένας από τους παράγοντες που μας έφερε στο σημείο να έχουμε συγκεντρώσει τόσους πολλούς μετανάστες και κυρίως Αλβανούς. Γιατί το κράτος μας (και ο κάθε Έλληνας ασφαλώς) θέλει και την πίτα γερή, αλλά και τον σκύλο χορτάτο. Για να πληρώνουν οι Αλβανοί τα ένσημα και να μεωθεί το έλλειμμα των ταμείων ήταν καλοί και τους δώσαμε το πράσινο φως να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά κατά τα άλλα δεν τους θέλουμε...
Το ζήτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις (και ο κάθε Έλληνας ασφαλώς) κάνει όλα τα πράγματα στο πόδι. Δεν λογαριάζει τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των πραγμάτων, δεν τον απασχολούν οι συνέπειες - ίσως μόνο για να παραπονιέται τον απασχολούν οι τελευταίες.
Γράφεις Απέρριτε:
quote:
Κατ' αρχήν αυτοί δεν αφομοιώνονται και αντί να εκπλοτίζονται σιγά σιγά προσπαθούν να επιβάλλουν την υποκουλτούρα τους
Οι Αλβανοί δεν επιβάλλουν την υποκουλτούρα τους, εμείς τους αφήνουμε να το κάνουν με δεκάδες τρόπους (όπως έγραψα και πιο πάνω στην Κωνστάνς). Δεν κάνουμε προβλέψεις για τίποτα - όλα άρπα κόλλα: για παράδειγμα, οι Έλληνες και οι Αλβανοί συμμετέχουν στα σχολεία και στις διαδικασίες εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με ίσους όρους με τους Έλληνες. Κανονικά αυτό θα επέβαλλε την ύπαρξη ενός ρυθμιστικού συστήματος για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Αλβανούς, μιας και ο αριθμός των μαθητών είναι πολύ μεγάλος. Ας πούμε, κάποια επιπλέον μαθήματα στο σχολείο, ή ακόμα κάποια επιδοτούμενα "φροντιστήρια", ώστε να έρθουν πιο κοντά στο δικό μας επίπεδο της γλώσσας. Κάτι τέτοιο όμως δε γίνεται. Αντίθετα, αυτό που πέφτει είναι το επίπεδο των Ελλήνων μαθητών στην ορθογραφία, στη σύνταξη, στη γραμματική και στον προφορικό λόγο ακόμα.
Προσαρμογή και αφομοίωση των μεταναστών σε μία ξένη χώρα, δε σημαίνει να αλλάξει η ταυτότητα της χώρας και να γίνει μία ανεξέλεγκτη σαλάτα επιδράσεων από τους λαούς που φιλοξενεί. Θα πρέπει η χώρα να θεσπίσει συστήματα τέτοια, ώστε να υπάρχει και πολιτισμικό όφελος από έναν ξένο λαό, αλλά και να μη χάσει την ταυτότητά της γινόμενη έρμαιο αυτών των επιδράσεων.

Ψυχή μου,
Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ούτε πιστεύω ότι μπορεί να αποκτήσει την οργάνωση της Αγγλίας, της Γαλλίας ή της Γερμανίας.
Όχι ότι ο αριθμός των μεταναστών δεν αύξησε κι εκεί την εγκληματικότητα, αλλά το ότι θα έφθανα στο σημείο να φοβάμαι να κυκλοφορήσω στην Μενάνδρου και στα γύρω στενά μέρα μεσημέρι δεν το περίμενα.
Και μην ξεχνάμε ότι κάθε λαός έχει σαν σύνολο αναπτύξει κάποια ελαττώματα, π.χ. εμείς σαν έλληνες είμαστε μισαλλόδοξοι, και όλα τα σύνδρομα του μοντέρνου Ελληναρά.
Το ίδιο και οι μετανάστες στη χώρα μας. Στα 3 χρόνια που είμαι καθηγήτρια έκανα μάθημα σε 2000 παιδιά περίπου τόσο εδώ όσο και στην ξάνθη που τα μισά σχεδόν ήταν αλλοδαπά.
Παρατήρησα λοιπόν ότι τόσο η συμπεριφορά γενικά, όσο και η παραβατική συμπεριφορά στην εφηβεία εκδηλώνεται τελείως διαφορετικά ανάλογα με την καταγωγή, π.χ. τα ελληνάκια είναι πιο κακομαθημένα και πιο ΘΟΡΥΒΩΔΗ. Συνήθως πλακώνονται στο ξύλο και είναι η λογική της Μαγκιάς.
Τα μουσουλμανάκια λόγω πατριαρχικής οικογένειας είναι πολύ πιο ήσυχα, αλλά είναι αδιάφορα εντελώς γιατί όντας από πολύ φτωχές οικογένειες σταματάνε συνήθως το σχολείο, η παραβατικότητά τους περιορίζεται στην απροσεξία και την φλυαρία.
Εχω παρατηρήσει ότι τα άτομα από Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν, Ινδία καθώς και τα μαυράκια προσαρμόζονται πολύ άνετα στην ελληνική πραγματικότητα και συνήθως -μια και φέτος εδώ στην Αθήνα είμαι σε σχολείο που έχει πολλά από τις χώρες αυτές, πιστεύω ότι αν ισχύσει αυτό που λέει η Αμαλία, δηλ. ενισχυτική διδασκαλία, θα πάνε καλά, γιατί μέχρι στιγμής δεν απομονόνωνται και είναι κοινωνικά.
Πάμε τώρα στην διακεκαυμένη ζώνη δηλ. Αλβανάκια, Ρουμανάκια και Ρωσάκια που δυστυχώς παρουσιάζουν την πιο υψηλή παραβατικότητα γιατί κατά τη γνώμη μου -γιατί φτωχοί είναι όλοι δεν συζητάμε μεγαλύτερη φτώχια από τους μουσουλμάνους της Ξάνθης- έχουν την τάση να σχηματίζουν ομάδες. Σχηματίζουν δηλ. κάτι σαν παιδική μαφία στο σχολείο.
Δηλ. τα πιο σοβαρά περιστατικά στην μικρή εκπαιδευτική μου εμπειρία ήταν παιδιά από 12-14 που σχημάτισαν συμμορίες και κλέβανε συμμαθητές τους και άλλα μικρότερα παιδιά μέχρι και από τα δημοτικά.
Όπως οι έγχρωμοι της αμερικής που σχημάτιζαν τρομερές συμμορίες από μικρά παιδιά.
Την ίδια τάση έχουν και τα τσιγγανάκια αλλά εκείνα νίωθουν περισσότερο σπίτι τους οπότε δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Το ζήτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις (και ο κάθε Έλληνας ασφαλώς) κάνει όλα τα πράγματα στο πόδι. Δεν λογαριάζει τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των πραγμάτων, δεν τον απασχολούν οι συνέπειες - ίσως μόνο για να παραπονιέται τον απασχολούν οι τελευταίες.
Δυστυχως στην Ελλάδα όλα γίνονται άρπα κόλα συνήθως οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές ίσα ίσα δηλαδή μέχρι να γίνουν οι εκλογές να ρίξουμε στάχτη στα
Ματιά του κόσμου και να πούμε ότι κάτι κάναμε τώρα για τις μακροπρόθεσμες λύσεις κυριαρχεί η λογική του μέχρι τότε έχει ο θεός το πρόβλημα είναι όμως
Ότι έρχεται η ώρα κάποια στιγμή και τότε ναι μεν έχει ο θεός αλλα δεν δίνει.
quote:
Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι για να δεχτεί ένα κράτος τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, πρέπει να είναι απίστευτα οργανωμένο.Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ούτε πιστεύω ότι μπορεί να αποκτήσει την οργάνωση της Αγγλίας, της Γαλλίας ή της Γερμανίας
Σαφώς για να υποδεχτεί ένα κράτος μετανάστες πρέπει να έχει και τις κατάλληλες υποδομές εμείς όχι μονο μετανάστες δεν μπορούμε να συντηρήσουμε αλλα ουτε
Τους δικούς μας.
quote:
ΆΘΕΟΙ όμως, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν, γιατί ο άνθρωπος έχει στη
γνώση του ότι έρχεται από κάπου, ότι δεν ..φύτρωσε...
Ξέρει ότι αυτο είναι ο Θεός, αλλά αφου δεν του είναι ένας
σκληρός και άδικος Θεό, γι' αυτό "παίζει" τον άνετο...
quote:
Μπορούμε να είμαστε άνθρωποι και με τον Θεό, αντί ζώα και να μην
ξέρουμε ποιοί είμαστε που βρισκόμαστε και πως φερόμαστε...
Το τελευταίο πολύ βασικό:Πως φερόμαστε...
Δεν είναι θέμα ανταμοιβής, είναι θέμα του τι πιστεύεις και πως υπάρχεις σε αυτή τη γή......
Οσον αφορά το πρώτο,θέλω να κάνω μια απλή ερώτηση.Λες πως ο υποτιθέμενος άθεος,στην ουσία πλανάται και ουσιαστικά πιστεύει σ'έναν Θεό,ο οποίος όμως δεν είναι σκληρός και άδικος και για αυτό το παίζει άνετος.Ετσι δεν είναι?Αυτό κατάλαβα εγω.
Θέλω λοιπόν να μου πεις:Σε ποια θρησκεία ο Θεός είναι σκληρός και άδικος και δεν αφήνει τους πιστούς να νιώσουν και αυτοί άνετοι με την θρησκεία τους.Μήπως ο Χριστιανισμός?Μηπως ο Μωαμεθανισμός?Μηπως όλες οι ευρέως διαδεδομένες θρησκείες που στηρίζονται σ'ένα ανώτερο ον?
Με την λογική μιλώντας,μήπως θα ήταν καλύτερο αγαπητέ να γίνουμε όλοι "υποτιθέμενοι άθεοι" έτσι ώστε να νιώσουμε και εμείς άνετα με το τι πιστεύουμε?
Στο δεύτερο σκέλος,θα ήθελα και πάλι να διατυπώσω μια ερώτηση.Οσοι έχουν συμβιβαστεί,αν θες,με τον Θεό σημαίνει πως είναι αυτόματα και καλύτεροι άνθρωποι και ξέρουν να φέρονται?
Και κάτι ακόμα:
Γιατί οι αφοσοιωμένοι στον Θεό πιστεύουν πως αυτή τους η αφοσοίωση θα τους φέρει άφεση αμαρτιών?Γιατί δημιουργείται αυτή η ηλίθια,συγγνώμη για την έκφραση,αντίληψη πως ο Θεός θα συγχωρέσει αν του δώσεις περισσότερα και προσφέρεις περισσότερα από τον άλλο?Γιατί η γειτόνισσα μου έχει την εντύπωση ότι θα πάει στον παράδεισο επειδή βρίσκεται νυχθημερόν στην εκκλησία και δίνει δέκα ευρώ κάθε Κυριακή στον δίσκο ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό βρέχει με τον κουβά εν μέσω κοσμητικών επιθέτων όλα τα παιδάκια που της μαδάνε τα με την μπάλα τα λουλούδια της?
Αν ο Θεος κρίνει όντως έτσι αγαπητέ trexagireve λυπάμαι πολύ που δεν είμαι Αθεος...
Impious Varmint
'είναι έτσι σχετικά με σκληρό Θεό, κλπ.
θα σου πω ότι ο Θεός είναι θεός αγάπης κιόχι
μίσους και δικαστής, γιατί άν ήταν θα μας είχε
τιμωρήσει κιόλας, φυσικά εφόσον πιστεύεις ότι υπάρχει
Θεός...Τώρα πόσο άνετος μπορεί να νοιώσει κανείς
όταν κάνει το κακό και δεν είναι η φύση του αυτή, είναι
προσωπικό θέμα.. βίτσια υπάρχουν πολλά...
Για την αφοσίωση, που λες εσύ κι όχι εγώ, μπορώ
να πώ την παροιμία που λέει,:" όπως στρώνεις, κοιμάσαι"
δλδ, "τα πάντα ρει και ουδέν μένει", οπότε κάπου θα
ανήκεις, ουδέτεροι δεν υπάρχουν...
Για μένα, πιστέυω και για τον Θεό, χαίρομαι
που δεν είσαι άθεος ( αστείο;)
quote:
trexagireve
Αγαπητέ άθεε, μην προσβάλλεσαι.. Εγώ λέω μέσα απο την
όποια εμπειρία ζωής έχω, στα 43 μου χρόνια, αρκετές πίστεψε
με, αλλά και σύμφωνα με τις γνώσεις ου έχω.
να μην προσβάλλομαι την στιγμή που με λες ψευτη και δειλό;;
τώρα αν στα 43 χρόνια σου έχεις βρει μόνο ψεύτες και δειλούς γύρω από το θέμα της θρησκευτικής τους δήλωσης τότε να σου πω ότι δεν έχεις και πολλές εμπειρίες
βέβαια αυτό έχει να κάνει και με το με πόσα άτομα συζητάς
quote:
trexagireve
Τώρα γιατί να προσβάλλεσαι, όταν όντως λές ότι
υπάρχει δυσκολία διαχωρισμού του άθεος- άθρησκος, δεν καταλαβαίνω.
Άθρησκος είναι κάποιος που δεν τον εκφράζει κάποια θρησκεία,
αλλά πιστεύει στον Θεό. Άθεος είναι αυτός που δεν πιστεύει
στο Θεό. Σχετικά παλό δεν είναι;
ωραία από την στιγμή που και εσύ καταλαβαίνεις την διάφορα άθεου με άθρησκου τότε γιατί δεν δέχεσαι ότι εγώ που πρότεινα στην συζήτηση αυτόν τον διαχωρισμό δεν είμαι ικανός να γνωρίζω το τι είμαι;
η δηλωση σου αυτη
quote:
trexagireve
ΆΘΕΟΙ όμως, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν, γιατί ο άνθρωπος έχει στη
γνώση του ότι έρχεται από κάπου, ότι δεν ..φύτρωσε...
Ξέρει ότι αυτο είναι ο Θεός, αλλά αφου δεν του είναι ένας
σκληρός και άδικος Θεό, γι' αυτό "παίζει" τον άνετο...
αυτομάτως με κατατάσσει στους ψεύτες και τους δειλούς
θα ήθελα λοιπόν να ανακαλέσεις τουλάχιστον για το άτομό μου
quote:
trexagireve
Φίλε Elo μόδα ξέρεις οτι υπάρχει, ακόμη και στις
πεποιθήσεις.Τώρα το ποσοι και ποιοί κρατούν Θερμοπύλες,
αυτό ειναι μια άλλη ιστορία... Για μένα το βασικό
είναι ότι όλοι μας ειμαστε τουλάχιστον ..χλιαροί,
για να μην πω κρύοι...
βλέπω με λύπη μου ότι για μια ακόμη φορά κάποιος χριστιανός προσπαθεί να καπηλευτή ιστορικές στιγμές που ουδεμιά σχέση έχει η θρησκευτική του παράδοση και να κατατάξει την διαφορετική άποψη σε τάση της εποχής και όχι στην διαφορετική επαφή με τον εσωτερικό κόσμο του καθενός
quote:
trexagireveΜέσα από την υλιστική παράδοση του πολιτισμού
μας, έχουμε ξεφύγει από πνευματικές εκφράσεις
και προόδους και αγόμεθα μεταξύ κήπων, ώς άλογα ζώα...
Κι όμως, πολλοί άνθρωποι δεν εννοούν ότι το εξωτερικό μας
δεν καταδεικνύει και το εσωτερικό μας... Προχτές ο άλλος
έκοψε(!!!) το κεφάλι της γυναίκας του και το έκανε βόλτες
στο νησί... Πότε έγιναν τέτοια πράγματα τα τελευταία 200
χρόνια στην Ελλάδα; Ποτέ.. Πόσο πίσω πάμε, κοιτάξτε στην ιστορία
πότε παίρνανε κεφάλια και γιατί... Μεσαίωνας!!!
πριν 3-4 χρόνια ένας καλός χριστιανός στην ελληνική ύπαιθρο σκότωσε το μερικών μηνών παιδάκι του γιατί όπως δήλωσε σε αυτή την κατάσταση που ήταν το παιδί
(μόλις είχε βαφτιστεί) ήταν αναμάρτητο και έτσι θα πήγαινε στον παράδεισο
πριν δυο χρόνια μια κοπέλα 20κατι ετών άφησε την ασθένεια (πολιομυελίτιδα) να φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο γιατί μαζί με την μάνα της πίστευαν ότι θα την κάνει καλά ο θεός
βέβαια δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο παράφρων που έκοψε το κεφάλι της γυναικάς του ήταν χριστιανός η όχι άλλα σύμφωνα με αυτά που λες κάθε τρεις και λίγο(93%χριστιανοί ορθόδοξοι) το βλέπω απίθανο να ήταν από τους άλλους
με λίγα λόγια δεν φταίει η εποχή ούτε αν κάποιος είναι χριστιανός πάντα θα υπάρχουν ανόητοι
προσωπικά, ζητώ συγνώμμη, αλλά αυτο που είπα περί
άθεου και άθρησκου, είναι αλήθεια...
Όσο για εμπειρίες, με έκανες και γέλασα... Μακάρι να ζήσεις
τις μισές... Για μένα ήταν για πολλές ζωές άλλων, όπς τους βλέπω
τους άλλους... Όσον αφορά τις επαφές με κόσμο, λόγω
της δουλειάς σαν δημοσιογράφος, αλλά και με ταξίδια στο
εξωτερικό, για μήνες, θέλω να πιστεύω΄οτι κάτι έχω γνωρίσει κι εγώ από κόσμο...
Για την καπηλεία που λές τι να σου πω... δεν θυμάμαι να έχω
αποχαρακτηριστεί με κάποιο τροπο από Έλληνας...Εσύ πάλι που
το έμαθες;
Φίλε άθεε, μπορώ να σου το πω κι εγώ (με αφορμή τα περιστατικά
βίας απο χριστιανούς) όλι οι χριστιανοί δεν είναι καλοί...
Αλλά αυτό δεν είναι νέο...
Μου άρεσε πολύ η ....εξίσωση του χριστιανού με τον ανόητο...
Φαντάζομαι αυτό εννοούμε όταν λέμε δημοκρατικές αντιλήψεις...
quote:
Όσο για εμπειρίες, με έκανες και γέλασα... Μακάρι να ζήσεις
τις μισές... Για μένα ήταν για πολλές ζωές άλλων, όπς τους βλέπω
τους άλλους...
Αγαπητέ trexagireve αναλώνεσαι συνεχώς στο θέμα ηλικίας και εμπειριών.Η ηλικία δεν αποτέλεσε ούτε αποτελεί κριτήριο ωριμότητας ή σοφίας.Σαφώς και οι εμπειρίες που μπορεί να αποκόμισες από τα ταξίδια σου μπορεί να σου φάνηκαν χρήσιμες σε στιγμές της ζωής σου αλλά δεν αποτελούν πανάκεια.Δεν μπορείς να πείσεις τον συνομιλητή σου με επιχειρημα του στυλ:"Εχω πολλες ταξιδιωτικές εμπειρίες επομένως έχω έναν λόγο παραπάνω".
Στο θέμα μας τώρα
quote:
Τώρα πόσο άνετος μπορεί να νοιώσει κανείς
όταν κάνει το κακό και δεν είναι η φύση του αυτή, είναι
προσωπικό θέμα.. βίτσια υπάρχουν πολλά...
Για την αφοσίωση, που λες εσύ κι όχι εγώ, μπορώ
να πώ την παροιμία που λέει,:" όπως στρώνεις, κοιμάσαι"
δλδ, "τα πάντα ρει και ουδέν μένει", οπότε κάπου θα
ανήκεις, ουδέτεροι δεν υπάρχουν..
Δηλαδή όταν κάποιος νομίζει πως θα ανταμοιφθεί από τον Θεό του επειδή τυπικά είναι σύμφωνος με το δόγμα του αλλά ουσιαστικά το παραβαίνει καθημερινώς,είναι βίτσιο?Δηλαδή όποιος νομίζει πως εξασφάλισε τον παράδεισο μόνο με την παρουσία του σε θρησκευτικές εκδηλώσης,είναι βίτσιο?Οποιος επιδεικτικά προβαίνει σε φιλανθρωπίες και θεωρεί πως ο Θεός του θα ειναι ικανοποιημένος με τις πράξεις του,είναι βιτσιόζος?
Λυπάμαι...Αλλά εγω τον θεωρώ ηλίθιο...
Οταν μίλησα για αφοσίωση δεν εννοούσα να ανήκει σε κάποια κατηγορία και ομάδα ατόμων,μην επιμένεις σε αυτή σου την αντίληψη.Εννοούσα αυτό ακριβώς που έγραψα:
quote:
Γιατί οι αφοσιωμένοι στον Θεό πιστεύουν πως αυτή τους η αφοσίωση θα τους φέρει άφεση αμαρτιών?Γιατί δημιουργείται αυτή η ηλίθια,συγγνώμη για την έκφραση,αντίληψη πως ο Θεός θα συγχωρέσει αν του δώσεις περισσότερα και προσφέρεις περισσότερα από τον άλλο?
quote:
Για μένα,πιστέυω και για τον Θεό,χαίρομαι
που δεν είσαι άθεος ( αστείο;)
...
...
...
...
Impious Varmint
καλό θα ήταν άλλη φορά πριν γενικεύσεις να βουτάς την γλώσσα σου στο μυαλό σου
τώρα για τις Θερμοπύλες
δεν μπορείς με την ιδιότητα του χριστιανού να καπυλευτείς μια ηρωική στιγμή γιατί κακά τα ψέματα σε θρησκευτική πάντα μορφή ο χριστιανισμός δεν έχει να δείξει τίποτε το ηρωικό
στο βυζάντιο πχ ο κωσταντίνος παρακαλούσε τους δυτικούς μπας και του στείλουν κανέναν μισθοφόρο γιατί τα ρεμάλια που ήταν στην πόλη την είχαν δει όλοι μοναχοί και κάθονταν όλη μέρα και ρεμβαζάν
θα μπορούσαμε να πούμε ότι φύλαξαν θερμοπύλες το 21 στο χάνι της Γραβιάς το 40 ενάντια στους γερμανούς
αλλά εκεί δεν ήταν με την ιδιότητα του χριστιανού αλλά του έλληνα
δεν ξέρω αν έχεις κάνει πολλά ταξίδια και αν μέσα από την εργασία σου έχεις γνωρίσει πολλούς ανθρώπους αλλά από αυτά που γράφεις βλέπω ότι οι οποίες γνωριμίες σου ήταν καθαρά επιφανειακές
καλό θα ήταν να διαβάζεις δυο φορές κάτι πριν βγάλεις κάποιο συμπέρασμα πότε εγώ εξίσωσα τους χριστιανούς με τους ανόητους;;;;
τα παραδείγματα μου με τους χριστιανούς απαντούσαν σε αυτό που προσπάθησες να αποδείξεις ότι και καλά λόγο της χαλάρωσης και της μη εντατικής ενασχόλησης με τα της χριστιανικής πίστης έχουμε φαινόμενα σαν το προχθεσινό
και ολοκλήρωσα λέγοντας
<<με λίγα λόγια δεν φταίει η εποχή (εδώ καταρρίπτω τον ισχυρισμό σου ότι ότι γίνετε γίνετε τώρα και ότι τα προηγούμενα 200 χρονιά που ήταν ποιο κοντά στον θεό δεν γινόταν κάτι κακό)
ούτε αν κάποιος είναι χριστιανός (και εδώ προσπαθώ να σε προλάβω από το να παρουσιαστείς σαν θύμα λόγο πίστης<<ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια γιατί έχεις μάθει να παρουσιάζεσαι σαν θύμα μια ζωή λόγο της ιδιότητας σου ως χριστιανός>>
πάντα θα υπάρχουν ανόητοι
(αυτή είναι η διαπίστωση μου ότι άσχετα με το που πιστεύει κάποιος αν είναι βλάκας θα την κάνει την χαζομάρα του)
τώρα βεβαία μπορείς πάλι να παίξεις το θύμα
κάποιον δεν είναι κακο... λέω να το ασκώ, κι ας
μην αξίζει για όλους.. Βλέπεις εγώ πιστεύω ότι
όλοι μας είμαστε ίσοι και ίδιοι..
Φίλε Impious Varmint, πάντα πίστευα ότ η ηλικία
και οι εμπειρίες έχουν σημασία για τον άνθρωπο,
αλλά δέχομαι και την άποψη των..φωτισμένων που
ξέρουν χωρίς να βιώνουν καταστάσεις και θέσεις...
Βιτσιόζο χαρακτήρισα άλλον τύπο ανθρώπου, αλλά κι αυτος
που λες, για έναν Θεό αγάπης,σώζεται, βρίσκει
τροπους να μας σώσει όλους...
Εσύ αναφέρθηκες στο προηγούμενο σου μήνυμα σε αφοσιωμένους
όχι εγώ...Ναι βρε, κι εγώ και ο Θεός θέλουμε να σωθείς...
Φίλε άθεε, αν σε πρόσβαλα είπα με κάτι που είπα συγνώμμη,
αλλά η αλήθεια είναι αλήθει: Δεν υπάρχει σύγχιση μεταξύ
άθρησκου και άθεου, πόσο μάλλον από κάποιον που δηλώνει
ας πούμε άθεος...
Φίλε μου δεν θυμάμαι να αναφέρεται πουθενά ότι εσύ έχεις
το δικαίωμα της αποκλειστικότητας της λέξης Θερμοπύλες
κι επειδή, το παραχοντραίνεις το θέμα,σύνελθε, είσαι
πολύ φανατισμένος για να συζητήσεις...
Θερμοπυλες και '40 και όλα τα ελληνικά έπη, όπως
την Βυζαντινή αυτοκρατορία, δεν έχεις κανένα λόγο να τα
κάνεις περιουσιακά σου στοιχεία... Είναι δικά μου όσο και
δικά σου... Έχεις ακούσει κάτι που το λένε δημοκρατία και
ελληνική ιθαγένεια;
Μην μαζικοποιείς σαν τους φιλάθλους τους αντιπάλους σου..
υπάρχουν εκατομμύρια προσωπικότητες, κρίμα είναι να τους
αφαιρείς την προσωπικότητα...
quote:
Το να προσπαθείς να μιλάς πολιτισμένα σε
κάποιον δεν είναι κακο... λέω να το ασκώ, κι ας
μην αξίζει για όλους.. Βλέπεις εγώ πιστεύω ότι
όλοι μας είμαστε ίσοι και ίδιοι..
Αγαπητέ trexagireve νομίζω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις.Στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και σε άλλα θέματα διατυμπανίζει την άποψη σου ότι όλοι κάπου ανήκουμε,ότι είμαστε μέλη κάποιας κατηγορίας,ενώ παραπάνω λες πως είμαστε όλοι ίδιοι.Τελοσπάντων...
quote:
πάντα πίστευα ότ η ηλικία
και οι εμπειρίες έχουν σημασία για τον άνθρωπο,
αλλά δέχομαι και την άποψη των..φωτισμένων που
ξέρουν χωρίς να βιώνουν καταστάσεις και θέσεις...
Με λίγα λόγια μου λες ότι "φωτισμένος" είναι μόνο αυτός που έχει βιώσει κάποιες καταστάσεις ή κατέχει κάποια θέση?Συγνώμη...Κάποιος δηλαδή σε μικρότερη ηλικία από την δική σου,δεν μπορεί να είναι σοφότερος και να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις καταστάσεις γύρω του?Δηλαδή πρέπει κάποιος να φτάσει σε βαθειά γεράματα και να έχει βιώσει άπειρες καταστάσεις για να θεωρηθεί σοφός?Νομίζω πως κάνεις λάθος αγαπητέ.Σε πληροφορώ πως υπάρχουν αξιόλογα και προικισμένα νέα παιδιά σε πολλούς τομείς που χάνονται από το προσκήνιο λόγω του "βολέματος" των "μεγάλων" μυαλών της κοινωνίας μας.Των "μεγάλων" μυαλών που με δολοπλοκίες καταλαμβάνουν θέσεις υψηλών ιστάμενων και κάνουν το "γενικό κουμάντο".Αυτούς θεωρείς λοιπόν φωτισμένους?
quote:
Εσύ αναφέρθηκες στο προηγούμενο σου μήνυμα σε αφοσιωμένους
όχι εγώ...Ναι βρε, κι εγώ και ο Θεός θέλουμε να σωθείς...
Δυστυχώς (και θα ακολουθήσω την δική σου τακτική και λεγόμενα),είσαι πολύ μικρός για να συννενοηθούμε...
Impious Varmint
δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν
μόνο τα υλικά φαινόμενα,άλλοι τα πνευματικά, άλλοι τα δυνατά
κι άλλοι τα υπερφυσικά; Υπάρχουν τοσοι τρόποι κατηγοροποίησης
των ανθρώπων που όπου και να κοιτάξεις θα το δεις, είτε
λέγεται αστρολογία είτεόπως αλλοιώς, οι άνθρωποι δεν είναι
ίδιοι, αλλά είναι ίσοι...
Από την άλλη, είμαστε ολοι ίσοι γιατί ο καθένας κάνει μια
άλλη δουλειά και συμπληρώνουμε το όλο,που, λοιπόν, μπερδεύεσαι;
Ο Θεός εκανε έτσι τον κόσμο, ώστε να εκτιμάμε ο ένας τον άλλο,
αλλά χωρίς να υπάρχει θέμα διάκρισης και σύγκρισης μεταξύ μας...