- Login - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
quote:
Φίλε άθεε, αν σε πρόσβαλα είπα με κάτι που είπα συγνώμμη,
αλλά η αλήθεια είναι αλήθει: Δεν υπάρχει σύγχιση μεταξύ
άθρησκου και άθεου, πόσο μάλλον από κάποιον που δηλώνει
ας πούμε άθεος...
ξεκαθάρισα στο προηγούμενο μου μήνυμα το τι είπες και με πείραξε τελικά ακόμη να καταλάβεις η κάνεις επίτηδες την πάπια;;
quote:
Φίλε μου δεν θυμάμαι να αναφέρεται πουθενά ότι εσύ έχεις
το δικαίωμα της αποκλειστικότητας της λέξης Θερμοπύλες
είπα εγώ κάτι τέτοιο;;
αυτό που είπα ήταν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση του όρου φυλάω θερμοπύλες για κάποιο γεγονός που δεν έχει καμία σχέση με μάχη λίγων εναντίων πολλών
quote:
κι επειδή, το παραχοντραίνεις το θέμα,σύνελθε, είσαι
πολύ φανατισμένος για να συζητήσεις...
κοίτα ποιος μιλάει
quote:
Θερμοπυλες και '40 και όλα τα ελληνικά έπη, όπως
την Βυζαντινή αυτοκρατορία, δεν έχεις κανένα λόγο να τα
κάνεις περιουσιακά σου στοιχεία... Είναι δικά μου όσο και
δικά σου... Έχεις ακούσει κάτι που το λένε δημοκρατία και
ελληνική ιθαγένεια;
για άλλη μια φορά βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει και προσπάθησε να καταλάβεις τι είπα
ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά κανε μια προσπάθεια
όσο για την δημοκρατία και την ελληνική ιθαγένεια εσύ δεν αποκαλείς του μη χριστιανούς ως μη έλληνες;;;;;;;
εσύ δεν προβάλεις το 97% των και καλά χριστιανών για να βγάλουν οι άλλοι τον σκασμό;;;;
quote:
Μην μαζικοποιείς σαν τους φιλάθλους τους αντιπάλους σου..
υπάρχουν εκατομμύρια προσωπικότητες, κρίμα είναι να τους
αφαιρείς την προσωπικότητα...
εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι
βρε εσύ δεν έχεις χωρίσει τα μέλη σε χριστιανούς και χριστιανομάχους;;;;
εγώ ξέρω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως επίσης ξέρω ότι αν ρωτήσεις 100 άτομα που δηλώνουν χρ.ορθ. 5 πράγματα για την θρησκεία τους θα σου δώσουν 500 διαφορετικές απαντήσεις
οπότε είναι δύσκολο και να θες να τους βάλεις σε κάποια κατηγορία
παριστάνουν ότι τα ξέρουν όλα και να νομοθετούν,
επί θέσεων, είναι πλέον βαρετό, άθεε...
Μπορέις να πεις κάτι επί του θέματος, ή θα αποτελέσεις
κι εσύ ακόμη ένα σκυλί του φόρουμ που θ γαβγίζει";
Επι της ουσίας...
quote:
Το να βλέπω κάτι άτομα σαν εσένα στα 43 μου να
Επι της ουσίας...
φιλακια
quote:
Επι της ουσίας...
είπα να το περάσω στο έτσι γι αυτό έστειλα και το προηγούμενο μήνυμα
αλλά τελικά δεν γίνετε να μην σχολιάσω το μήνυμα σου
1)το ότι είσαι 43 δεν σε κάνει ποιο έξυπνο από εμένα γιατί μπορεί εγώ να είμαι ποιο μεγάλος από εσένα οπότε σύμφωνα με την παράλογη λογική σου είμαι ποιο έξυπνος εγώ
μπορεί πάλι λόγο του ότι είμαι άθεος να ξέρω και 5 πράγματα παραπάνω για το τι είναι η αθεΐα από εσένα που είσαι απλά ένας φανατικός χριστιανός
2)αν εσύ νιώθεις βαρετά όταν βλέπεις τις τοποθετήσεις ενός άθεου γύρο από την αθεΐα φαντάσου πως νιώθει ένας άθεος όταν βλέπει τις γελοιότητες ενός φανατικού θρησκόληπτου
3) επί του θέματος τοποθετήθηκα με το πρώτο μου μήνυμα
δεν είναι δύσκολο ακόμη και για σένα να το βρεις και να το διαβάσεις
4) αν και εγώ δηλώνω ελεύθερος άνθρωπος ξέρω ότι σε κάποιες θρησκείες οι πιστοί αποκαλούνται πρόβατα και δούλοι και μάλιστα χαίρονται γι αυτό
όποτε καταλαβαίνω ότι
το να με αποκαλεί σκύλο ένα πρόβατο είναι κομπλιμέντο
quote:
elo:
Αυτό είναι ένα κομμάτι που πάντα διαφωνούσα .
Πίστη είναι το να μην περιμένεις να δώσεις για να πάρεις, δηλαδή η καλύτερη ζωή είναι αυτό που θα «χτίσεις» εδώ κάτω στο τώρα και για εσένα αλλά και για όλους και όχι το επουράνιο η ανταμοιβή που προσφέρει η κάθε Χ θρησκεία
Διαφωνώ αγαπητέ μου, βάζεις στο ίδιο καλάθι το γήινο κτίσιμο με το επουράνιο! Στο γήινο σαφώς και δεν περιμένεις κάτι! στο επουράνιο περιμένεις αλλιώς δε θα είχε νόημα η προσπάθεια για αυτό!
Να σου φέρω ένα παράδειγμα!
Έχουμε λοιπόν τον αγαπητό elo! ο οποίος είναι παντρεμένος! Είσαστε μια χαρά με την πολύ όμορφη σύζυγό σου με τα παιδάκια σου κ.λ.π.....
Έρχεται λοιπόν μια εξίσου πανέμορφη παντρεμένη ίσως και περισσότερο όμορφη από τη συζηγό σου και σου την πέφτει. Τι θα κάνεις αγαπητέ elo?
Eφόσον δεν περιμένεις την επουράνια επιβράβευση γιατί να μην της τα φορέσεις της κυράς? Παντρεμένοι κι οι δυό! μεγάλα παιδιά! για ποιο λόγο να κάτσετε να το μαρτυρήσετε δεξιά κι αριστερά? Άρα εξασφαλίσατε την εχεμύθεια. Από κει και έπειτα μετά από κάποια χρόνια έχεις βαρεθεί σεξουαλικά τη σύζυγο........είτε πιάνεις το δικό σου τον ποπό είτε αυτής.......το ίδιο πράγμα είναι.
Πρόσεξε τώρα....της φοράς το κέρατο. Αποτέλεσμα!!! γίνεσαι ποιο ευδιάθετος αφού έτσι είναι!!!! αισθάνεσαι πολύ ποιο όμορφα πολύ ποιο ευτυχισμένα!!!! η γυναίκα σου κερδίζει και αυτή από την ευδαιμονία σου αυτή.......αφού είναι παρατηρημένο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και δωράκια θα λάβει που δε θ λάβαινε και λιγότερη "πίεση" θα έχει..... άρα γιατί να μην το κάνεις? Αφού είναι κάτι που ευχαριστεί! η γυναίκα σου δε θα το μάθει και εκ των πραγμάτων περνάει και αυτή καλύτερα!!!!! άρα.........σίγουρα και θα το επιλέξεις εφόσον δεν πιστεύεις στην ουράνια βασιλεία!!! αν πεις το αντίθετο ή θα είσαι περίπτωσης της περίπτωσης ή ψεύτης!!!!
Όμως δεν της φοράς το κέρατο γιατί πιστεύεις στην επουράνια βασιλεία και προσπαθείς να μαζέψεις πόντους...........
Για απάντα μου τώρα? τι είναι πίστη και τι όχι? και στο συγκεκριμένο το παράδειγμα που έφερα αυτός που δε ρίχνει το κέρατο γιατί είναι η περίπτωση της περίπτωσης........τι είναι αυτό που περιμένει να λάβει? για ποιο λόγο το κάνει? Για σεβασμό στη γυναίκα του? Γιατί η γυναίκα του δε θα το μάθει!!! εκτός εάν τρέξει να της πει.......-αγάπη μου, αγάπη μου πόσο μα πόσο σ' αγαπώ.......να μου την έπεσε μια ....έτσι και έτσι και αλλιώς....αλλά εγώ βράχος!!!!!
Και ξέρεις αγαπητέ elo! ήδη έχω απάντηση........ανάλογα με τη θέση σου βέβαια...... 
quote:
αθεος :
πριν 3-4 χρόνια ένας καλός χριστιανός στην ελληνική ύπαιθρο σκότωσε το μερικών μηνών παιδάκι του γιατί όπως δήλωσε σε αυτή την κατάσταση που ήταν το παιδί
(μόλις είχε βαφτιστεί) ήταν αναμάρτητο και έτσι θα πήγαινε στον παράδεισο
πριν δυο χρόνια μια κοπέλα 20κατι ετών άφησε την ασθένεια (πολιομυελίτιδα) να φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο γιατί μαζί με την μάνα της πίστευαν ότι θα την κάνει καλά ο θεός
Πρώτη φορά τ' ακούω!!!!!!!!!!!
quote:
αθεος:
τώρα για τις Θερμοπύλες
δεν μπορείς με την ιδιότητα του χριστιανού να καπυλευτείς μια ηρωική στιγμή γιατί κακά τα ψέματα σε θρησκευτική πάντα μορφή ο χριστιανισμός δεν έχει να δείξει τίποτε το ηρωικό
στο βυζάντιο πχ ο κωσταντίνος παρακαλούσε τους δυτικούς μπας και του στείλουν κανέναν μισθοφόρο γιατί τα ρεμάλια που ήταν στην πόλη την είχαν δει όλοι μοναχοί και κάθονταν όλη μέρα και ρεμβαζάνθα μπορούσαμε να πούμε ότι φύλαξαν θερμοπύλες το 21 στο χάνι της Γραβιάς το 40 ενάντια στους γερμανούς
αλλά εκεί δεν ήταν με την ιδιότητα του χριστιανού αλλά του έλληνα
Mιλάς για θρησκευτική μορφή και ξαφνικά αναφέρεσαι στο Βυζάντιο και στον Κων/νο, αφού σου επισημάνω ότι στη θρησκευτική του μορφή, ο αληθινός Χριστιανός, πεθαίνει για τη θρησκεία του όπως συνέβηκε στους διωγμούς που υπέστησαν οι Χριστιανοί, όταν πέθαιναν για την πίστη τους!!!!...... ενώ στην εθνική του σύσταση ο Έλληνας Χριστιανός πεθαίνει για την πατρίδα του, όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε' κλπ.............να σου υπενθυμίσω ότι τα ρεμάλια οι μοναχοί που αναφέρεις απλώς ήσαν δειλοί και την ίδια ώρα που αυτοί την κοπάναγαν την ίδια ακριβώς στιγμή ..........
-Ο Ελβιά Τσελεμπή, Τούρκος χρονογράφος, χρησιμοποιώντας ως πηγή τα Τουρκικά αρχεία και τις Τουρκικές παραδόσεις γράφει "ότι 300 καλόγεροι το έσκασαν από το Βυζάντιο αλλαξοπίστησαν και πολεμούσαν στο πλευρό των Τούρκων!" πηγή (Γ.Κορδάτος ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ σελ.353).
Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα και το λόγο που είχαν γίνει καλόγεροι
και που δεν ήταν άλλος παρά η δειλία!!!!!
γράφει...."πως ύστερα από τις πολλές επιθέσεις η άμυνα παρέλυσε γιατί οι υπερασπιστές διασπάστηκαν σε 2 φατρίες σε αυτούς που θέλαν την παράδοση και στους άλλους που θέλαν αντίσταση μέχρι τελικής πτώσης."
Η κόντρα αυτή και το μίσος ανάμεσα στους ενωτικούς και τους ανθενωτικούς είχε πάρει τρελή πορεία δυστυχώς . Πολλά ακόμη χρήσιμα και ωραία ιστορικά στοιχεία γράφονται αλλά δεν μπορώ να τα γράψω! Έτσι γράφω μερικά που νομίζω ότι είναι κλειδιά! Για τη Βυζαντινή ιστορία. Το θέμα είναι ότι τόσο οι Ενωτικοί όσο και οι ανθενωτικοί ήσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Αλλού γράφει σελίδα 367........"αλλά οι ιερωμένοι της εκκλησίας αυτής και οι γύρω σε αυτήν κατοικούντες κλείστηκαν μέσα στην Αγία Σοφία και άρχισαν να πολεμούν. Έπεφταν βροχή οι σαΐτες και οι μπόμπες ενάντια στους Τούρκους στρατιώτες και η αντίσταση των άπιστων ήταν γερή. Τρεις μέρες και τρεις νύκτες εξακολουθούσε ο πόλεμος κατά του Πορθητή την πεντηκοστή τρίτη όμως μέρα πάρθηκε και η Αγία Σοφία"
σελιδα 368 γράφει "Πρώτος πάτησε το δάπεδο τη Αγίας Σοφίας ο Σουλτάνος Μεχμέτ, που αφού σκώτωσε όσους άπιστους βρήκε μπροστά του, έστησε τη σημαία του πάνω στο Μεχράπ και διαλάλησε πρώτα αυτός μέσα στην Αγία Σοφία το μωαθεμανικό πρόσταγμα για προσευχή. Οι στρατιώτες του πάλι πέρασαν από το ξίφος τους όλους τους παπάδες και το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έγινε κατακκόκινο από το αίμα των απίστων που λάτρευαν τις εικόνες"
Και φυσικά αγνοείς ότι ο Διγενής Ακρίτας δεν ήταν παρά Χριστιανός! Γιατί? Για δημιουργία εντυπώσεων.........
Αγαπητέ μου φίλε άθεε η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα!
όπως ακριβώς η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας!!!!! 
"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 07/08/2008 18:09:07
Τώρα όσο για αυτό εδώ που γράφεις …. «Όμως δεν της φοράς το κέρατο γιατί πιστεύεις στην επουράνια βασιλεία και προσπαθείς να μαζέψεις πόντους...........» , αυτήν την πίστη και τους πόντους, σου τους χαρίζω, απλά γιατί έχω μάθει να ανταμείβομαι από την συνείδηση μου εδώ, στην γήινη κτίση (όπως γράφεις και εσύ) και όχι στην επουράνια, ακόμα και αν κάνω κάποιο λάθος ο μεγαλύτερος κριτής μου θα είναι η ίδια η συνείδηση μου… ![]()

quote:
Να σου φέρω ένα παράδειγμα!
Έχουμε λοιπόν τον αγαπητό elo! ο οποίος είναι παντρεμένος! Είσαστε μια χαρά με την πολύ όμορφη σύζυγό σου με τα παιδάκια σου κ.λ.π.....
Έρχεται λοιπόν μια εξίσου πανέμορφη παντρεμένη ίσως και περισσότερο όμορφη από τη συζηγό σου και σου την πέφτει. Τι θα κάνεις αγαπητέ elo?
Eφόσον δεν περιμένεις την επουράνια επιβράβευση γιατί να μην της τα φορέσεις της κυράς? Παντρεμένοι κι οι δυό! μεγάλα παιδιά! για ποιο λόγο να κάτσετε να το μαρτυρήσετε δεξιά κι αριστερά? Άρα εξασφαλίσατε την εχεμύθεια. Από κει και έπειτα μετά από κάποια χρόνια έχεις βαρεθεί σεξουαλικά τη σύζυγο........είτε πιάνεις το δικό σου τον ποπό είτε αυτής.......το ίδιο πράγμα είναι.
Πρόσεξε τώρα....της φοράς το κέρατο. Αποτέλεσμα!!! γίνεσαι ποιο ευδιάθετος αφού έτσι είναι!!!! αισθάνεσαι πολύ ποιο όμορφα πολύ ποιο ευτυχισμένα!!!! η γυναίκα σου κερδίζει και αυτή από την ευδαιμονία σου αυτή.......αφού είναι παρατηρημένο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις και δωράκια θα λάβει που δε θ λάβαινε και λιγότερη "πίεση" θα έχει..... άρα γιατί να μην το κάνεις? Αφού είναι κάτι που ευχαριστεί! η γυναίκα σου δε θα το μάθει και εκ των πραγμάτων περνάει και αυτή καλύτερα!!!!! άρα.........σίγουρα και θα το επιλέξεις εφόσον δεν πιστεύεις στην ουράνια βασιλεία!!! αν πεις το αντίθετο ή θα είσαι περίπτωσης της περίπτωσης ή ψεύτης!!!!........
ΕΛΕΟΣ...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Εσύ δεν ξέρεις τη διαφορά άθεου και άθρησκου
και πιστεύεις ότι μπορείς να μας πεις για τον αθεισμό;
φίλε μου σοβαρέψου λίγο... Καλός ο ενθουσιασμός, αλλά
δεν φτάνει.. Τι ξέρει περί αθείας; Ποιοί μεγάλοι άθεοι
και τι πιστεύανε, αφού λες ότι ξέρεις...
quote:
Φίλε άθεε, θα μας κουφάνεις εντελώς;
Εσύ δεν ξέρεις τη διαφορά άθεου και άθρησκου
και πιστεύεις ότι μπορείς να μας πεις για τον αθεισμό;
φίλε μου σοβαρέψου λίγο... Καλός ο ενθουσιασμός, αλλά
δεν φτάνει.. Τι ξέρει περί αθείας; Ποιοί μεγάλοι άθεοι
πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν έχεις σοβαρό πρόβλημα να κατανοήσεις το τι διαβάζεις ή αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τίποτε από ότι διαβάζεις
πότε είπα βρε τρεχαγυρευε ότι δεν ξέρω την διαφορά του άθεου με του άθρησκου;;;
quote:
κάποιος δηλώνει άθεος ενώ δεν είναι είτε γιατί δεν γνωρίζει την έννοια γνωστικιστής
είτε γιατί του είναι ευκολότερο να δηλώσει άθεος από το να πει ότι πιστεύει σε κάτι αόριστο μη προσδιορισμόβεβαία αυτή η μερίδα δεν θα θιχτεί όταν τον αποκαλέσουν άθεο
θα θιχτεί αυτός που πιστεύει σε κάποια θρησκεία/ενοια άλλα ο άλλος τον θεωρεί άθεο
που στην ευχή βλέπεις στην απάντηση μου δυσκολία διαχωρισμού από μέρους μου ανάμεσα στον άθρησκο και στον άθεο;
έχεις ξεφύγει εντελώς
η όποια προσπάθεια οποιασδήποτε μορφής ανταλλαγής πληροφοριών μαζί σου το μόνο που θα επιφέρει είναι χάσιμο χρόνου
quote:
europaios2Mιλάς για θρησκευτική μορφή και ξαφνικά αναφέρεσαι στο Βυζάντιο και στον Κων/νο, αφού σου επισημάνω ότι στη θρησκευτική του μορφή, ο αληθινός Χριστιανός, πεθαίνει για τη θρησκεία του όπως συνέβηκε στους διωγμούς που υπέστησαν οι Χριστιανοί, όταν πέθαιναν για την πίστη τους!!!!...... ενώ στην εθνική του σύσταση ο Έλληνας Χριστιανός πεθαίνει για την πατρίδα του, όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε' κλπ.............να σου υπενθυμίσω ότι τα ρεμάλια οι μοναχοί που αναφέρεις απλώς ήσαν δειλοί και την ίδια ώρα που αυτοί την κοπάναγαν την ίδια ακριβώς στιγμή ..........
-Ο Ελβιά Τσελεμπή, Τούρκος χρονογράφος, χρησιμοποιώντας ως πηγή τα Τουρκικά αρχεία και τις Τουρκικές παραδόσεις γράφει "ότι 300 καλόγεροι το έσκασαν από το Βυζάντιο αλλαξοπίστησαν και πολεμούσαν στο πλευρό των Τούρκων!" πηγή (Γ.Κορδάτος ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ σελ.353).Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα και το λόγο που είχαν γίνει καλόγεροι
και που δεν ήταν άλλος παρά η δειλία!!!!!γράφει...."πως ύστερα από τις πολλές επιθέσεις η άμυνα παρέλυσε γιατί οι υπερασπιστές διασπάστηκαν σε 2 φατρίες σε αυτούς που θέλαν την παράδοση και στους άλλους που θέλαν αντίσταση μέχρι τελικής πτώσης."
Η κόντρα αυτή και το μίσος ανάμεσα στους ενωτικούς και τους ανθενωτικούς είχε πάρει τρελή πορεία δυστυχώς . Πολλά ακόμη χρήσιμα και ωραία ιστορικά στοιχεία γράφονται αλλά δεν μπορώ να τα γράψω! Έτσι γράφω μερικά που νομίζω ότι είναι κλειδιά! Για τη Βυζαντινή ιστορία. Το θέμα είναι ότι τόσο οι Ενωτικοί όσο και οι ανθενωτικοί ήσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Αλλού γράφει σελίδα 367........"αλλά οι ιερωμένοι της εκκλησίας αυτής και οι γύρω σε αυτήν κατοικούντες κλείστηκαν μέσα στην Αγία Σοφία και άρχισαν να πολεμούν. Έπεφταν βροχή οι σαΐτες και οι μπόμπες ενάντια στους Τούρκους στρατιώτες και η αντίσταση των άπιστων ήταν γερή. Τρεις μέρες και τρεις νύκτες εξακολουθούσε ο πόλεμος κατά του Πορθητή την πεντηκοστή τρίτη όμως μέρα πάρθηκε και η Αγία Σοφία"
σελιδα 368 γράφει "Πρώτος πάτησε το δάπεδο τη Αγίας Σοφίας ο Σουλτάνος Μεχμέτ, που αφού σκώτωσε όσους άπιστους βρήκε μπροστά του, έστησε τη σημαία του πάνω στο Μεχράπ και διαλάλησε πρώτα αυτός μέσα στην Αγία Σοφία το μωαθεμανικό πρόσταγμα για προσευχή. Οι στρατιώτες του πάλι πέρασαν από το ξίφος τους όλους τους παπάδες και το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έγινε κατακκόκινο από το αίμα των απίστων που λάτρευαν τις εικόνες"
Και φυσικά αγνοείς ότι ο Διγενής Ακρίτας δεν ήταν παρά Χριστιανός! Γιατί? Για δημιουργία εντυπώσεων.........Αγαπητέ μου φίλε άθεε η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα!
όπως ακριβώς η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας!!!!!
έχω δώσει σαφέστατη απάντηση για το πως και τι εννοούσα
δεν φέρω καμία ευθύνη αν και εσύ όπως και ο τρέχα..... έχετε δυσκολία κατανόησης
quote:
elo:
ΧΑ, ΧΑ, βλέπω ξέρεις πολύ καλά την διαδικασία του ΚΕΡΑΤΩΜΑΤΟΣ …… οπότε θα ήτανε καλύτερα να βάλεις το europaios2 στην θέση του ονόματος elo …Τώρα όσο για αυτό εδώ που γράφεις …. «Όμως δεν της φοράς το κέρατο γιατί πιστεύεις στην επουράνια βασιλεία και προσπαθείς να μαζέψεις πόντους...........» , αυτήν την πίστη και τους πόντους, σου τους χαρίζω, απλά γιατί έχω μάθει να ανταμείβομαι από την συνείδηση μου εδώ, στην γήινη κτίση (όπως γράφεις και εσύ) και όχι στην επουράνια, ακόμα και αν κάνω κάποιο λάθος ο μεγαλύτερος κριτής μου θα είναι η ίδια η συνείδηση μου…
Έβαλα εσένα στο παράδειγμα για να μου απαντήσεις........τι θα έκανες λοιπόν και για ποιο λόγο?

και όχι να το προσπεράσεις΄........

Λίγες μέρες έλειψα και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, οπότε δε θα ζοριστώ για πολλά
Φίλε europaios2
quote:
Έβαλα εσένα στο παράδειγμα για να μου απαντήσεις........τι θα έκανες λοιπόν και για ποιο λόγο?
Βρίσκεις λογικό το να ζητάς απάντηση από κάποιον σε τέτοια θέματα; Ιερά Εξέταση θα γίνουμε εδώ μέσα; τι σχέση έχει αυτό με την αθεϊα;
Φίλε trexagireve
quote:
Τι ξέρει περί αθείας; Ποιοί μεγάλοι άθεοι
Το να δηλώνει κάποιος άθεος και να είναι κιόλας, δε σημαίνει ότι πρέπει να έχει κάνει διατριβή στο θέμα. Αρκεί να έχει κάνει ενδοσκόπηση, διαδικασία που δεν υπόκειται σε καμία ακαδημαϊκή έρευνα. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ποιοι ήταν οι μεγάλοι άθεοι,ούτε το τι πρεσβεύανε, άθεος είναι κάποιος για τον εαυτό του, όχι για την παγκόσμια ιστορία.
Φίλε europaios2 και πάλι
quote:
Όμως δεν της φοράς το κέρατο γιατί πιστεύεις στην επουράνια βασιλεία και προσπαθείς να μαζέψεις πόντους...........
Για απάντα μου τώρα? τι είναι πίστη και τι όχι? και στο συγκεκριμένο το παράδειγμα που έφερα αυτός που δε ρίχνει το κέρατο γιατί είναι η περίπτωση της περίπτωσης........τι είναι αυτό που περιμένει να λάβει? για ποιο λόγο το κάνει? Για σεβασμό στη γυναίκα του?
Μερικές φορές απορώ για το πρίσμα των τοποθετήσεών σου. Το να είσαι μονογαμικός ή όχι ιδεολογικά και πρακτικά, ελάχιστα συναρτάται τόσο με το θρησκευτικό σου πιστεύω (ή "μη πιστεύω"), όσο και κυρίως με την επένδυση σε επουράνιες "τιμές" και αποδοχή.
Φίλε trexagireve
quote:
Το να προσπαθείς να μιλάς πολιτισμένα σε
κάποιον δεν είναι κακο... λέω να το ασκώ, κι ας
μην αξίζει για όλους.. Βλέπεις εγώ πιστεύω ότι
όλοι μας είμαστε ίσοι και ίδιοι..
quote:
Υπάρχουν τοσοι τρόποι κατηγοροποίησης
των ανθρώπων που όπου και να κοιτάξεις θα το δεις, είτε
λέγεται αστρολογία είτεόπως αλλοιώς, οι άνθρωποι δεν είναι
ίδιοι, αλλά είναι ίσοι...
Εδώ αυτοαναιρείσαι, μάλλον άλλο ήθελες να εννοήσεις.
Να σε ρωτήσω και κάτι, με αφορμή τα παρακάτω
quote:
Εγώ λέω μέσα απο την
όποια εμπειρία ζωής έχω, στα 43 μου χρόνια, αρκετές πίστεψε
με, αλλά και σύμφωνα με τις γνώσεις ου έχω.
quote:
Όσο για εμπειρίες, με έκανες και γέλασα... Μακάρι να ζήσεις
τις μισές... Για μένα ήταν για πολλές ζωές άλλων, όπς τους βλέπω
τους άλλους...
quote:
Φίλε Impious Varmint, πάντα πίστευα ότ η ηλικία
και οι εμπειρίες έχουν σημασία για τον άνθρωπο
quote:
Πόσων ετών είμαι και πόσες εμπειρίες έχω;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
σου φταίω εγώ. Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη,
σου παραθέτω το κείμενο σου και πες μου τι
συμπέρασμα βγάζεις εσύ: "
ωραία από την στιγμή που και εσύ καταλαβαίνεις την διάφορα άθεου με άθρησκου τότε γιατί δεν δέχεσαι ότι εγώ που πρότεινα στην συζήτηση αυτόν τον διαχωρισμό δεν είμαι ικανός να γνωρίζω το τι είμαι;
η δηλωση σου αυτη...."
Αυτά τα έγραψες εσύ, δεν μπορώ να απολογούμαι για δικές σου
αμετροέπιες...
Φίλε Κωστάκη, δεν ζήτησα ...διαπιστευτήρια αθέου, αλλά επειδή
ο φίλος άθεος, δήλωσε άθεος τον ρώτησα αν είναι συνειδητός ή
κατά λάθος.... Απλό ειναι, για να ξέρω τι θα πούμε...
Δεν υπάρχει αντίφαση φίλε μου...Είμαστε διαφορετικοί τύποι
και διαφορετική προσέγγιση του κόσμου, ο καθένας, αλλά πάντα
ίσοι... Τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια, αλλά το καθένα
κάνει την δουλειά του και χρησιμεύουν ανάλογα...Είμαστε ποικίλοι
για να μην υπάρχει βαρεμάρα, αν ήμασαν όλοι το ίδιο ακριβώς...
quote:
europaios2- Έβαλα εσένα στο παράδειγμα για να μου απαντήσεις........τι θα έκανες λοιπόν και για ποιο λόγο?
Το παράδειγμα που δίνεις δεν έχει καμία σχέση περί θρησκευτικών πιστεύω (πίστη), αλλά πάντως για να σου φύγει ο νταλκάς…
θα σου πω απλά πως ότι κάνω πλέον, κοιτάω το αποτέλεσμα που θα έχει να μου αφήνει κάτι (ουσία) που να αξίζει «ζει» μέσα στην ψυχή μου και όχι να το προσπερνάω…
Με αλλά λόγια είμαι σε μια ηλικία που σκέφτομαι πλέον με το πάνω κ…..ι και όχι με το κάτω…. «Συγνώμη προς όλους για αυτήν την έκφραση)
Ωρίμασε πια Ευρωπαίε….

quote:
trexagireve
Η πεμπτουσία του θρησκευτικού φανατισμού :
Πας ο μη μεθ’ εμού , κύων υλακτών
Δηλαδή φίλε trexagireve , όποιος έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη να ξεχωρίση το παραμύθι και την δεισιδαιμονία από την ιστορία είναι σκύλος που γαβγίζει συμφωνα με την χριστιανική λογική σου , και εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί καταδέχεσαι να παραμένης σε μια τέτοια ομήγυρη ;
*
quote:
kostakis:
Φίλε europaios2....
Βρίσκεις λογικό το να ζητάς απάντηση από κάποιον σε τέτοια θέματα; Ιερά Εξέταση θα γίνουμε εδώ μέσα; τι σχέση έχει αυτό με την αθεϊα;
Αγαπητέ kostakis ανώνυμοι είμαστε λες να τρέξω να τα πω στη γυναίκα του?
Ο αγαπητός elo, είχε γράψει....elo:
"Αυτό είναι ένα κομμάτι που πάντα διαφωνούσα .
Πίστη είναι το να μην περιμένεις να δώσεις για να πάρεις, δηλαδή η καλύτερη ζωή είναι αυτό που θα «χτίσεις» εδώ κάτω στο τώρα και για εσένα αλλά και για όλους και όχι το επουράνιο η ανταμοιβή που προσφέρει η κάθε Χ θρησκεία"
Μιλάει για το "δούναι και λαβείν", για αυτό και έκανα αυτή την υποθετική ερώτηση......... μην προτρέχεις λοιπόν, δεν ξύπνησα με το άγχος εάν ή όχι ο elo κερατώνει τη σύζηγο.........δεν ξέρω καν εάν ο άνθρωπος είναι παντρεμένος, η απάντησή του όμως θα με διευκόλυνε.....όχι για να μου φύγει το άγχος
αλλά για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου και την τοποθέτησή μου.....
quote:
kostakis:
Μερικές φορές απορώ για το πρίσμα των τοποθετήσεών σου. Το να είσαι μονογαμικός ή όχι ιδεολογικά και πρακτικά, ελάχιστα συναρτάται τόσο με το θρησκευτικό σου πιστεύω (ή "μη πιστεύω"), όσο και κυρίως με την επένδυση σε επουράνιες "τιμές" και αποδοχή.
Αυτό είναι δική σου άποψη αλλά ζήτησα απάντηση από τον elo.....κράτα λοιπόν την απορία σου για τυχόν μεταξύ μας διάλογο.....
quote:
elo:
Το παράδειγμα που δίνεις δεν έχει καμία σχέση περί θρησκευτικών πιστεύω (πίστη), αλλά πάντως για να σου φύγει ο νταλκάς… θα σου πω απλά πως ότι κάνω πλέον, κοιτάω το αποτέλεσμα που θα έχει να μου αφήνει κάτι (ουσία) που να αξίζει «ζει» μέσα στην ψυχή μου και όχι να το προσπερνάω…Με αλλά λόγια είμαι σε μια ηλικία που σκέφτομαι πλέον με το πάνω κ…..ι και όχι με το κάτω…. «Συγνώμη προς όλους για αυτήν την έκφραση)
Ωρίμασε πια Ευρωπαίε….
Tην ωρίμανση δε θέλω να τη σχολιάσω.......και την παίρνω απλά ως λάθος έκφρασή σου......
Το παράδειγμά μου φυσικά και έχει σχέση με θρησκευτικά πιστεύω (πίστη), νταλκά δεν έχω διάλογο κάνω........εξάλλου εσύ προκάλεσες το διάλογο αυτό!!!! με την τοποθέτηση που προανέφερα.........
Εάν κοιτάς το αποτέλεσμα σίγουρα θα πρέπει να της φορέσεις τελικά το κέρατο..........αυτό και θα σου αφήσει τελικά αναμνήσεις......αλλά και ουσία.......εσύ όμως μιλά για την ψυχή σου.......αλήθεια με μπέρδεψες, τη στιγμή που πιστεύεις ότι δεν υπάρχει μεταθάνατον ανταμοιβή ή τιμωρία για ποια ψυχή μιλάς? Η ψυχή υπάρχει για αυτόν που πιστεύει ότι και μετά θάνατον θα ζει. Υπάρχει για σένα μετά θάνατον ζωή?
Είσαι άνω των 70? γιατί να μη σκεφτείς με το κάτω κεφάλι? Το δέλεαρ είναι μεγάλο.....η ψηλή ξανθιά με γαλάζια μάτια, μπαλκονάτη κυρία, με τα καλλίγραμμα πόδια και τα αισθησιακά χείλη "πυρωμένη",.....η εχεμύθεια εξασφαλισμένη!!!!! η ευχαρίστηση δεδομένη, η ανυποψίαστη σύζυγος θα μείνει απλά μια ανυποψίαστη σύζυγος!!! θα εξακολουθείς να την αγαπάς το ίδιο!!!! τιμωρία δεν υπάρχει αφού για σένα μέχρι και το προηγούμενο σου μήνυμα δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή..........λοιπόν? ποιος ο λόγος να αρνηθείς?

quote:
europaios2 -Το δέλεαρ είναι μεγάλο.....η ψηλή ξανθιά με γαλάζια μάτια, μπαλκονάτη κυρία, με τα καλλίγραμμα πόδια και τα αισθησιακά χείλη "πυρωμένη",.....η εχεμύθεια εξασφαλισμένη!!!!! η ευχαρίστηση δεδομένη, η ανυποψίαστη σύζυγος θα μείνει απλά μια ανυποψίαστη σύζυγος!!! θα εξακολουθείς να την αγαπάς το ίδιο!!!!
…… 

εννοιών και καταστάσεων είναι κατά βούληση,
με το αντίστοιχο τυφλό πάθος...
Αυτός πάντως που λές ότι ξεχωρίζει το παραμύθι
από την ιστορία, σίγουρα δεν είσαι εσύ...
Αυτό το παραμύθι πολλοί το αγάπησαν ,ανάλογα
με τους σκοπούς που εξυπηρετούσε. Επιλογές που
κρίνουν τον καθέναν μας...
quote:
Αγαπητέ άθεε, αν δεν θυμάσαι τι γράφεις, δεν
σου φταίω εγώ. Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη,
σου παραθέτω το κείμενο σου και πες μου τι
συμπέρασμα βγάζεις εσύ: "
ωραία από την στιγμή που και εσύ καταλαβαίνεις την διάφορα άθεου με άθρησκου τότε γιατί δεν δέχεσαι ότι εγώ που πρότεινα στην συζήτηση αυτόν τον διαχωρισμό δεν είμαι ικανός να γνωρίζω το τι είμαι;η δηλωση σου αυτη...."
Αυτά τα έγραψες εσύ, δεν μπορώ να απολογούμαι για δικές σου
αμετροέπιες...
Φίλε Κωστάκη, δεν ζήτησα ...διαπιστευτήρια αθέου, αλλά επειδή
ο φίλος άθεος, δήλωσε άθεος τον ρώτησα αν είναι συνειδητός ή
κατά λάθος.... Απλό ειναι, για να ξέρω τι θα πούμε...
Δεν υπάρχει αντίφαση φίλε μου...Είμαστε διαφορετικοί τύποι
και διαφορετική προσέγγιση του κόσμου, ο καθένας, αλλά πάντα
ίσοι... Τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια, αλλά το καθένα
κάνει την δουλειά του και χρησιμεύουν ανάλογα...Είμαστε ποικίλοι
για να μην υπάρχει βαρεμάρα, αν ήμασαν όλοι το ίδιο ακριβώς...
διάβασε βρε αγόρι μου καλύτερα μην καταντάς τραγέλαφος