ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/08/2007, 02:22:14
quote:
Dying_Incubus - Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά αγαθά στοιχεία που πίστευες ότι υπάρχουν μέσα σου στην πιο αγνή και καθάρια μορφή τους, εξυπηρετούν σε κάποιον βαθμό το Εγώ σου.

Φίλε μου με κάλυψες απόλυτα με όλα αυτά που ανάφερες, απλά αναρωτιέμαι μήπως όλες αυτές οι αμφισβητήσεις που νοιώθουμε, δεν είναι παρά ένας δρόμος που πρέπει απαραίτητα να διαβούμε ώστε να καταφέρουμε να κατανοήσουμε ποιο Εγώ εξυπηρετούμε .

Το Εγώ της ύλης ή Εγώ του πνεύματος ;

Βέβαια πρέπει να πω ότι προτιμώ να είμαι πλανεμένος και συνεχώς προβληματισμένος γύρω από όλα αυτά, παρά τυλιγμένος από μια αλήθεια που θα μου την έχουνε προσφέρει (απλόχερα ) χωρίς να μπορώ να την κατανοήσω σε όλο το μεγαλείο της……

31/08/2007, 03:05:09

quote:
Μην ανησυχείς δεν θα σε ρωτήσω για τα όσα έγραψες!!!!!!!

Ρώτα με...θα σου απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια!!

quote:
Αφού σου αρέσει το χάος, δεν θα σε ρωτήσω……..

Ρώτα με βρε.....γιατί εσένα δε σου αρέσει το Χάος?

Ή μήπως είναι ψέμα ότι ζούμε σε μία Χαοτική Τάξη??(ή ένα Ταξινομημένο Χάος αν προτιμάς...)

quote:
ποιο Εγώ εξυπηρετούμε .

Το Εγώ της ύλης ή Εγώ του πνεύματος ;

Γεια σου φίλε elo! Ο μεγάλος αυτός παίκτης,ο Iησούς,έλεγε πως "δε μπορείς να υπηρετείς δύο αφέντες"....αναφερόμενος στο Θεό και στο Μαμωνά αν θυμάμαι καλά(το Πνεύμα και την Ύλη).Καλύτερα λοιπόν για εμάς να επιλέξουμε τι προτιμούμε...τα Πάνω ή τα Κάτω????

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση και οι δύο αφέντες έχουν ένα κοινό:το Εγώ!! από εκεί δεν ξεκινάνε όλα???

Εξάλλου και ο άνθρωπος για αυτό δεν είναι το ισχυρότερο αλλά και το πιο επικίνδυνο ζώο??? διότι είναι το μόνο ζώο που έχει αναπτύξει Αυτοσυνείδηση.....εγωισμό,με άλλα λόγια....

quote:
Για να είμαι ειλικρινής, φίλε μου kost, σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλές φορές που ειδικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο - φαινομενικά τουλάχιστον - κυριαρχεί περισσότερο το Χάος...

Εξαρτάται πώς το εννοείς φίλε DI.Το Χάος του εγκεφάλου μας(αλλά και κάθε είδους Χάος) μπορεί να ερμηνευτεί ως σύγχυση αλλά και ως αρμονία(δημιουργικότητα αν προτιμάς)....μάλλον εννοούσες το πρώτο,ε?

31/08/2007, 10:26:21
quote:
el.elyon - Τι είναι το χάος?
Τι είναι Τάξη?

Φίλε el.elyon θα μπορούσα να σου περιγράψω τι είναι χάος = τάξη μέσα από τα μάτια της φιλοσοφίας, δηλαδή πως αντιλαμβάνονταν αυτούς τους όρους Κάποια σοφά μυαλά, αλλά επειδή πιστεύω ότι δεν θα σε καλύψουν γιατί είναι μακριά από τα πιστεύω του (κλειστού) χριστιανισμού, θα σου δώσω ένα λινκ με επιστημονικές έρευνες .

http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2411.html
http://www.physics4u.gr/chaos/austin6.html

Και όσο για ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ αν το είχες διαβάσει, θα καταλάβαινες ότι μεγαλύτερη πραγματικότητα από αυτά που αναφέρει μέσα δεν υπάρχει και κάθε φορά που θα το ξαναδιάβαζες θα ανακάλυπτες και κάτι καινούργιο που πριν δεν το είχες ανακαλύψει…

el.elyonΜέλος
31/08/2007, 11:24:51
quote:
elo: Φίλε el.elyon θα μπορούσα να σου περιγράψω τι είναι χάος = τάξη μέσα από τα μάτια της φιλοσοφίας, δηλαδή πως αντιλαμβάνονταν αυτούς τους όρους Κάποια σοφά μυαλά, αλλά επειδή πιστεύω ότι δεν θα σε καλύψουν γιατί είναι μακριά από τα πιστεύω του (κλειστού) χριστιανισμού, θα σου δώσω ένα λινκ με επιστημονικές έρευνες .

Φίλε elo δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος όταν υπάρχει προκατάληψη!

Η προκατάληψη τυφλώνει……

quote:
elo: Και όσο για ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ αν το είχες διαβάσει, θα καταλάβαινες ότι μεγαλύτερη πραγματικότητα από αυτά που αναφέρει μέσα δεν υπάρχει και κάθε φορά που θα το ξαναδιάβαζες θα ανακάλυπτες και κάτι καινούργιο που πριν δεν το είχες ανακαλύψει…

Μάλιστα, δεν το έχω διαβάζει……..

Φίλε elo τα παραμύθια του Πλάτωνα είναι όμορφα αλλά είναι παραμύθια!!!!!!!

Ο Πλάτωνας ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ πρώτα και μετά φιλόσοφος!

Αν είναι δυνατόν οι μύθοι του Πλάτωνα να είναι η πραγματικότητα……

Ο Πλάτωνας γνώριζε τη Πλάνη αλλά όχι την Αλήθεια!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

01/09/2007, 01:13:16
quote:
el.elyon - Φίλε elo δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος όταν υπάρχει προκατάληψη!
Η προκατάληψη τυφλώνει……

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου ότι η προκατάληψη τυφλώνει, ειδικά όταν εκφέρουμε γνώμη για έναν Πλάτωνα που δεν έχουμε μπει καν στην διαδικασία όχι απλά να το κατανοήσουμε, αλλά ούτε καν τον διαβάσουμε, έστω και σαν παραμύθι όπως λες .
Δυστυχώς άλλα λες και άλλα δείχνεις με αυτά που γράφεις

Βέβαια το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Πλάτωνας όπως και πολύ άλλοι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι χρησιμοποιήθηκαν σε αγιογραφίες σε πολλές χριστιανικές εκκλησίες .

Άραγε ποιος ήταν ο λόγος ;
Η πλάνη, η αλήθεια, ή το συμφέρων…..

el.elyonΜέλος
01/09/2007, 09:50:37
quote:

quote:
el.elyon - Φίλε elo δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος όταν υπάρχει προκατάληψη!
Η προκατάληψη τυφλώνει……

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου ότι η προκατάληψη τυφλώνει, ειδικά όταν εκφέρουμε γνώμη για έναν Πλάτωνα που δεν έχουμε μπει καν στην διαδικασία όχι απλά να το κατανοήσουμε, αλλά ούτε καν τον διαβάσουμε, έστω και σαν παραμύθι όπως λες .
Δυστυχώς άλλα λες και άλλα δείχνεις με αυτά που γράφεις

Βέβαια το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Πλάτωνας όπως και πολύ άλλοι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι χρησιμοποιήθηκαν σε αγιογραφίες σε πολλές χριστιανικές εκκλησίες .

Άραγε ποιος ήταν ο λόγος ;
Η πλάνη, η αλήθεια, ή το συμφέρων…..

Ότι πεις!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

01/09/2007, 11:25:55
quote:
el.elyon - Ότι πεις!

Καλημέρα el.elyon .

Φίλε μου μιλάς για διάλογο, αλλά δυστυχώς το «Ότι πεις!» που απαντάς δεν είναι διάλογος .
Το να μην συμφωνούμε στις αντιλήψεις μας και στις απόψεις μας είναι πολύ φυσιολογικό, όπως και φυσιολογικό είναι το να εκφράσουμε τις αντιθέσεις μας (με σεβασμό) στον συνομιλητή μας μέσω του διάλογου .

Βέβαια αυτό που λαμβάνω εγώ με την απάντηση σου είναι αυτό που αναφέρει ο Πλάτωνας στο μύθο του σπηλαίου……. ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ .

Πάντως για να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη σου δίνω το λίνκ από το σπήλαιο του Πλάτωνα που είχε ανοίξει ο Dying_Incubus και που έχει μέσα τον μύθο μεταφρασμένο για να μπορείς τουλάχιστον να θέσεις τις αντιθέσεις σου δικαιολογημένα….

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7071

el.elyonΜέλος
01/09/2007, 11:54:45
quote:

quote:
el.elyon - Ότι πεις!

Καλημέρα el.elyon .

Φίλε μου μιλάς για διάλογο, αλλά δυστυχώς το «Ότι πεις!» που απαντάς δεν είναι διάλογος .
Το να μην συμφωνούμε στις αντιλήψεις μας και στις απόψεις μας είναι πολύ φυσιολογικό, όπως και φυσιολογικό είναι το να εκφράσουμε τις αντιθέσεις μας (με σεβασμό) στον συνομιλητή μας μέσω του διάλογου .

Βέβαια αυτό που λαμβάνω εγώ με την απάντηση σου είναι αυτό που αναφέρει ο Πλάτωνας στο μύθο του σπηλαίου……. ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ .

Πάντως για να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη σου δίνω το λίνκ από το σπήλαιο του Πλάτωνα που είχε ανοίξει ο Dying_Incubus και που έχει μέσα τον μύθο μεταφρασμένο για να μπορείς τουλάχιστον να θέσεις τις αντιθέσεις σου δικαιολογημένα….

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7071

Ευχαριστώ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

03/09/2007, 11:57:26
Φίλε μου elo, προσωπικά πιστεύω πως όντως οι διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις που κάνουμε μας βοηθούν στο να έρθουμε πιο κοντά στην ανακάλυψη νέων αληθειών.
Νομίζω ότι ο πραγματικός αναζητητής θα μπορούσε να παρομοιαστεί κατά κάποιον τρόπο με έναν ακροβάτη.
Σα να ακροβατεί επάνω σ' ένα σχοινί και να προσπαθεί να βρει την ισορροπία του ενώ εκείνος κλυδωνίζεται άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο.
Από τη μία είναι ασφαλές το να έχεις ένα "καταφύγιο", κάποιες σταθερές ιδέες και πεποιθήσεις τις οποίες αποδέχεσαι προκειμένου να μπορέσεις να πορευτείς στην συνέχεια ενώ συνάμα θα πρέπει να είσαι έτοιμος να τις εγκαταλείψεις ανά πάσα στιγμή.
Λίγο περίεργος συνδυασμός, ε?

Νιώθω όμως ότι είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος για έναν άνθρωπο να ανακαλύψει το Εγώ του Πνεύματος ώστε να εναρμονίσει τις δράσεις του μ' αυτό.
Άλλο να το αφουγκράζεται κι άλλο να το ακούει καθαρά ώστε να κατανοεί τις επιταγές του...

quote:
Εξαρτάται πώς το εννοείς φίλε DI.Το Χάος του εγκεφάλου μας(αλλά και κάθε είδους Χάος) μπορεί να ερμηνευτεί ως σύγχυση αλλά και ως αρμονία(δημιουργικότητα αν προτιμάς)....μάλλον εννοούσες το πρώτο,ε?

Θεωρώ περιττή την απάντηση μου, φίλε kost!
Μάλλον με "πιάνεις"!

Προς το παρόν σας αφήνω αφού πηγαίνω να διαβάσω τα παραμύθια του Πλάτωνα, ο οποίος ήταν πρώτα πολιτικός κι ύστερα φιλόσοφος!

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
03/09/2007, 14:59:04
quote:
Dying Incubus: Προς το παρόν σας αφήνω αφού πηγαίνω να διαβάσω τα παραμύθια του Πλάτωνα, ο οποίος ήταν πρώτα πολιτικός κι ύστερα φιλόσοφος!

Μετά από τα βιβλία της Θεοσοφίας μπορείς να διαβάζεις και τα παραμυθία του Πλάτωνα. Για να δούμε θα τα προτείνεις και αυτά ή θα επιμένεις στην Θεοσοφία???????!!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!