ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- θα ήθελα την βοήθεια σας για βιβλία - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- θα ήθελα την βοήθεια σας για βιβλία - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

geokal1231 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
geokal12Νέο Μέλος
09/10/2014, 23:30:52
Συγνώμη αν το θέμα το άνοιξα σε λάθος topic αλλά δεν ήξερα που να το ανοίξω. Θέλω να αγοράσω το νεκρονομικόν και την σολομωνική. Έχω βρει δυο βιβλία νεκρονομικόν και θα ήθελα να μου πείτε ποιο απ'τα δυο είναι και για την σολομωνική αν είναι αυτό το βιβλίο. Ευχαριστώ.

http://www.aiolos.com.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29939

http://www.books2u.gr/Product/114705/Instance/114705/Page/1769/

http://www.captainbook.gr/book/55922/to-kleidi-tou-vasilia-solomonta

09/10/2014, 23:55:55
Το νεκρονόμικον είναι βιβλίο φαντασίας.
Το Κλειδί του Σολομώντα του Mathers είναι καλό για εγκυκλοπαιδική, ίσως και κάποια πρακτική, γνώση, χωρίς να είναι κάτι απ' το οποίο επί της ουσίας θα "μάθεις μαγεία"
geokal12Νέο Μέλος
10/10/2014, 13:08:38
Έχετε να μου προτείνετε κάποια καλά βιβλία για μαγεία;

10/10/2014, 16:06:15
Γεια σου Geokal12.
Κατ'αρχάς να σου πώ ότι διαφωνώ με την μαγεία, γιατί θεωρώ ότι η μαγεία προέρχεται η έλλειψη κατανόησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Είναι μια άγνοια που οδηγεί σε αυτοματοποίηση, και μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση των αμφότερα συμβαλλόμενων της διαδικασίας. Και οι εξωγενείς παράγοντες είναι πολύ επικίνδυνοι μερικές φορές.

Αλλά να μην σε μπερδεύω. Επειδή προφανώς η δική μου οπτική περί μαγείας θέλει άπειρο χρόνο, που ομολογουμένως είναι πρακτικά αδύνατο να έχουμε, αν είσαι καινούργιος/καινούργια με το άθλημα, θα σου πρότεινα μερικά απλα πράγματα αρχικά.

Πρώτα δες με τι θες να ασχοληθείς από αυτό που λέμε μαγεία.
Ρίξε μια ματιά σε βασικά πράγματα όπως οι αύρες, το αστρικό πεδίο κ η αστρική προβολή, η αλχημεία και τα 4 (5 επί του προκειμένου) στοιχεία της φύσης, τα πνεύματα της γης που συνδέονται με αυτή. Ρίξε μια γενική ανάγνωση των κύριων θρησκειών , και μετά αναλογίσου τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύεις, η δεν πιστεύεις.

Στοιχειοθέτησε τη θέση σου όσον αφορά τη ζωή (δλδ τι είναι αυτό που πιστεύεις, και το να είσαι άθεος το ίδιο είναι), και σιγουρέψου ότι έχει γερές βάσεις και θεμέλια. Μην το πάρεις αψήφηστα αυτό.

Μετά, ανέτρεξε σε μάγους που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει στη μαγεία. Δες λίγα πράγματα για το βίο τους και την κατάληξη τους ή το μύθο τους αν προτιμάς.

Αν θες να γνωρίσεις τον κόσμο της "μαγείας" θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον "δάσκαλο" που δεν θέλει λεφτά ή ανταλλάγματα για να σε βοηθήσει, αλλιώς μην ασχοληθείς καν μαζί του.

Σου επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν πιστεύω σε μαγείες και ξόρκια, η άποψη μου για αυτό το θέμα είναι κάτι σαν τον Τομ Μπομπαντίλ του Τολκιν (μην γελάς αναλογίσου το, κι αν δε ντον γνωρίζεις τον κύριο, η λογοτεχνία είναι ΨΥΧαγώγική ρίξε μια ματιά) Οταν ξέρεις κάτι χάνεται η μαγεία του. Οταν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ κάτι πατάς στα πόδια σου και είσαι ελεύθερος/η από αυτό.

Τώρα αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι οι επικλήσεις... φίλε/η μου, εκτός του ότι πολύ ψέμα και παραμύθα το όλο σκηνικό, είναι και ανθυγιεινό, και δεν θα μπορούσα να σε βοηθήσω.

Αν θες να το πάρεις γενικά και εγκυκλοπαιδικά, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στην Αιγυπτιακή βίβλο των νεκρών, η όπως σωστά ονομάζεται "Ανάδυση στην ημέρα".

Διάβασε Ερμή Τρισμέγιστο, διάβασε Ορφικά, διάβασε για το Διόνυσο και τη λατρεία του. Διάβασε τον Τίμαιο του Πλάτωνα. Δώσε βάση στα τυπικά της λατρείας που διαβάζεις.

Οι γνωστικοί μας φίλοι εδώ μπορούν να σου προτείνουν και γνωστικούς δασκάλους, που δεν είναι του γούστου μου, αλλά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

Πριν σου μιλήσουν για ενωχιανά συστήματα, κοίτα να διαβάσεις το βιβλίο του Ενώχ και τι και ποιος ήταν αυτός ο Ενώχ.
Πριν ασχοληθείς με πεντάλφες, ασχολήσου με τα στοιχεία της φύσης και τι συμβολίζουν, καθώς και την ιστορία τους.

Πριν ασχοληθείς με οτιδήποτε, κοιτα να έχεις μια ΓΕΡΗ γενική βάση ηθικων αξιών στις οποίες πιστεύεις, νομίζω στο ξαναείπα, αλλιώς το να κολλήσεις με κάτι και να "χαθείς" στη μετάφραση θα είναι ένας κίνδυνος ορατός και λυπηρός.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
Κατά τα άλλα η έρευνα και ο δρόμος είναι δικά σου.

10/10/2014, 16:19:20
Και κάτι ακόμα. Ολοι αυτοί που θα διαβάσεις, αν το κάνεις, όλοι αυτοί οι μάγοι, όλα αυτά τα αξιώματα, τείνουν να "έχουν δίκιο".

Θες γιατί αυτοί που τα έγραφαν είχαν κοινό από κάτω, θες γιατί το χέρι του συγγραφέα είχε τη "θεία επιφοίτηση", όλοι και όλα σε αυτό το έργο έχουν μια σιγουριά για το ότι έχουν δίκιο και κατέχουν την αλήθεια. Ολοι όμως, ανεξάρτητα με το τι λένε.

Μην αφήσεις αυτή τη σιγουριά να σε παρασύρει και να νομίσεις ότι είναι η δική σου σιγουριά. Φίλτραρε κάθε πληροφορία και ότι δεν καταλαβαίνεις ψάχνε το ή πέτα το αν δεν ευσταθεί στην ψυχοσύνθεση σου. Είναι η τρίτη φορά που στο λέω με διαφορετικό τρόπο, και επειδή το 3 είναι σημαντικό νούμερο, σταματάω εδώ.

Η ατομική ελευθερία της δημιουργίας είναι πολύ δυνατή έννοια κατά τη δική μου ψυχοσύνθεση, αλλά ακόμα και αυτό αν δεν σου κάνει, ψάξε το ή πέτα το.

Gnostic StudentΜέλος
10/10/2014, 17:55:02
Καλησπέρα φίλοι

Όποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει τι είναι μαγεία είναι καλύτερο να μελετήσει βιβλία όπως του Eliphas Levi εκ των οποίων το πιο εκτεταμένο κατά τη γνώμη μου για το θέμα είναι το "Dogma Et Rituel De La Haute Magie" (Δόγμα και τυπικό της Υψηλής Μαγείας)

Αυτό μπορεί να το βρει κάποιος και σε ελληνικά βιβλιοπωλεία (νομίζω στα ελληνικά το λένε και "ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ"). Αν κάποιος δεν μπορεί να βρει αυτό (καλό θα ήταν να βρει το συγκεκριμένο) μπορεί να διαβάσει άλλα βιβλία του συγγραφέως που επίσης μπορεί να είναι διαφωτιστικά.

(Πρώτο μέρος του βιβλίου στα αγγλικά, σε ηλεκτρονική μοφή:
http://www.globalgrey.co.uk/Books/Esoteric/Dogma-Et-Rituel-De-La-Haute-Magie-Part-I.pdf )

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ:
Σημειώνω οτι κατα τη γνώμη μου, πιο πολύ έχει να ωφεληθεί κάποιος με την ενασχόλησή του με τον πρακτικό ανατολικό εσωτερισμό π.χ. με τέχνες όπως το Qi gong, Taoist Yoga κ.α. παρά με δυτική "τελετουργική μαγεία" (χωρίς αυτό να σημαίνει όμως οτι το ένα αναιρεί το άλλο).

Θυμίζουμε οτι ο σκοπός του εσωτερισμού είναι η αυτοβελτίωση και όχι η ικανοποίηση διαφορετικών παθών μας, όπως του πάθους για υλικά αγαθά/ηδονές και εξουσία.

10/10/2014, 19:33:06
Δεν είναι όλος ο δυτικός εσωτερισμός αριστερό μονοπάτι, αν και o E.L πέφτει τελικά σε αυτήν τη παγίδα. Υπάρχουν κι άλλοι συγγραφείς, πρέπει να ξέρεις όμως καλά Αγγλικά γιατί στην Ελληνική βιβλιογραφία δεν υπάρχουν και πολλά σοβαρά, ίσως εκτός της Dion Fortune.

Edited by - Heretic on 10/10/2014 19:35:25

10/10/2014, 19:47:41
Νομίζω οτι αυτό που θέλει πραγματικά να πει ο Gnostic, αλλά ίσως δεν του επιτρέπουν οι "γνωστικοί" του τρόποι, είναι οτι γενικά ο pop δυτικός εσωτερισμός (όσο και ο undergound σε σημαντικό βαθμό) , είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Είτε δεξί μονοπάτι είτε αριστερό ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ. Γιατί τα αποτελέσματα που έχει, δεν αξίζουν του κόπου και του χρόνου που χρειάζεται να αφιερώσεις σε αυτόν.
...ίσως και να κάνω λάθος, αλλά σπάνια είμαι ΠΟΛΥ λάθος

10/10/2014, 20:28:37
Νομιζω πως ναι θα συμφωνήσω, αν και η χρησιμότητα είναι υποκειμενικό θέμα. Νομίζω πως η εποχή της δυτικής τελετουργικής μαγείας εχει περάσει πια στη σφαίρα του γραφικού, εκεί που της αρμόζει (κατ' εμέ). Αν και οι περισότεροι σύγχρονοι δυτικοί αποκρυφιστές χρησιμοποιούν αρκετές απο τις ανατολικές πρακτικές.

12/10/2014, 23:56:09
Σχετικά με τον Τομ Μπομπαντίλ, δεν γνωρίζω να έχει εκφράσει ποτέ άποψη περί της τελετουργικής μαγείας. Το μόνο στοιχείο του χαρακτήρα του που μπορεί να έχει (ελάχιστη) σχέση με το συγκεκριμένο θέμα είναι το γεγονός ότι παραμένει άτρωτος απέναντι στη "μαγεία" του δαχτυλιδιού κι αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή -μεταξύ άλλων- ο Τομ προφανώς δεν είναι άνθρωπος. Πολύ αμφιβάλλω ότι μπορούμε να εξισώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων με το επίπεδο του Τομ, αλλά ακόμα και αν το κάναμε δεν θα είχε καμμία σημασία διότι ο geokal12 ρώτησε για βιβλία "σολομωνικής", πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι πρωτίστως ενδιαφέρεται να μάθει να εξασκεί αυτό που ονομάζεται "σολομωνική" και όχι να προφυλάσσεται από εκείνους που ίσως κάποτε τύχει να το εξασκήσουν εναντίον του.

Ιταλέ, βλέποντας πως έμπλεξες πολλά άσχετα πράγματα με το θέμα της μαγείας (και δη της "σολομωνικής"), από Ορφικούς, Διόνυσο και Τίμαιο του Πλάτωνα μέχρι και τον Τομ Μπομπαντίλ, βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν ξέρεις πολλά για το θέμα, πράγμα που από μόνο του είναι απολύτως φυσιολογικό και καθόλου μεμπτό. Αυτό που πειράζει όμως είναι το να δίνουμε απαντήσεις απλώς για να τις δώσουμε και κυρίως το να μπερδεύουμε γι αυτό το λόγο πολλά και διάφορα θέματα που κατά τ'άλλα είναι άσχετα μεταξύ τους ή που στην καλύτερη περίπτωση είναι απλώς χαλαρά συνδεδεμένα.

Gnostic Student, ο δυτικός εσωτερισμός και η τελετουργική μαγεία μπορεί να αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία όμως η γέφυρα μεταξύ τους είναι αυτό που αποκαλείται "υψηλή" μαγεία και σίγουρα όχι πρακτικές όπως η "σολομωνική" που είναι είδος "χαμηλής" μαγείας. Επομένως όταν κάποιος ζητάει να μάθει "σολομωνική" δεν νομίζω να ζητάει να μάθει για αυτοβελτίωση (τουλάχιστον όχι στο 99,9% των περιπτώσεων).

geokal12, από την εμπειρία μου γνωρίζω πως σε παρόμοιες καταστάσεις οι νουθεσίες δεν πιάνουν σχεδόν ποτέ, όποτε θα σου δώσω απλώς μια πληροφορία για να την έχεις υπόψιν: εκείνος που θέλει να ασχοληθεί με "χαμηλή" μαγεία πρέπει να έχει ισχυρό και ισορροπημένο χαρακτήρα ειδάλλως στην περίπτωσή του θα ισχύει η παροιμία "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες"...

ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Edited by - Τριπτόλεμος on 12/10/2014 23:58:47

Edited by - Τριπτόλεμος on 13/10/2014 00:00:34

13/10/2014, 00:06:26
quote:
Τριπτόλεμος
Ιταλέ, βλέποντας πως έμπλεξες πολλά άσχετα πράγματα με το θέμα της μαγείας (και δη της "σολομωνικής"), από Ορφικούς, Διόνυσο και Τίμαιο του Πλάτωνα μέχρι και τον Τομ Μπομπαντίλ, βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν ξέρεις πολλά για το θέμα, πράγμα που από μόνο του είναι απολύτως φυσιολογικό και καθόλου μεμπτό. Αυτό που πειράζει όμως είναι το να δίνουμε απαντήσεις απλώς για να τις δώσουμε και κυρίως το να μπερδεύουμε γι αυτό το λόγο πολλά και διάφορα θέματα που κατά τ'άλλα είναι άσχετα μεταξύ τους ή που στην καλύτερη περίπτωση είναι απλώς χαλαρά συνδεδεμένα.

Gnostic Student, ο δυτικός εσωτερισμός και η τελετουργική μαγεία μπορεί να αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία όμως η γέφυρα μεταξύ τους είναι αυτό που αποκαλείται "υψηλή" μαγεία και σίγουρα όχι πρακτικές όπως η "σολομωνική" που είναι είδος "χαμηλής" μαγείας. Επομένως όταν κάποιος ζητάει να μάθει "σολομωνική" δεν νομίζω να ζητάει να μάθει για αυτοβελτίωση (τουλάχιστον όχι στο 99,9% των περιπτώσεων).

Σωραίος.
Πού ήσουν εσύ τόσο καιρό;

13/10/2014, 12:46:56
Πύρινος
quote:
Σωραίος.
Πού ήσουν εσύ τόσο καιρό;

Α ρε Πύρινε... και εγώ και ο Gnostic kai o Heretic δώσαμε μια συμβουλή στον Geokal, δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο θέμα της Σολωμονικής, ο καθένας από την σκοπιά του, για τον λόγο που αναφέρετε. Γιατί δεν αξίζει να ασχολείσαι καν με Σολωμονικές και παραμύθια. Παρεπιπτόντως το παιδί ρώτησε παρακάτω τι τον προτρέπουμε να διαβάσει.

Τριπτόλαιμε είναι άσχετα αυτά που τον προέτρεψα να διαβάσει με την ουσία της μαγείας; Είναι άσχετα; Σωραίος. Θα σου απαντήσω στο επόμενο ποστ αναλυτικά, όπως κάνω πάντα... Αν και δεν βλέπω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε αν τα θεωρείς άσχετα. Και δεν βλέπω να αντιπρότεινες κάτι προς ανάγνωση εσύ, σε κάποιον που προφανώς έχει αρχίσει να ψάχνεται επί του θέματος όπως φαίνεται από το να θέλει να διαβάσει το .... Νεκρονόμικον...

13/10/2014, 16:26:53
Το όνομά μου είναι Τριπτόλεμος και όχι "Τριπτόλαιμος". Έχω λοιπόν να σου πω, φίλε μου Ιταμέ, ότι αυτά που τον προέτρεψες να διαβάσει είναι τελείως (μα τελείως) άσχετα με το θέμα της μαγείας και δη της σολομωνικής! Αν θέλεις να μου απαντήσεις αναλυτικά, "όπως κάνεις πάντα", τότε θα περιμένω με αγωνία (καταλαβαίνω ότι θέλεις χρόνο για να μου απαντήσεις αναλυτικά, αφού πρέπει να προβείς σε ακροβατικούς συλλογισμούς για να υποστηρίξεις μια θέση που απλώς δεν υποστηρίζεται) αλλά σε προειδοποιώ καλύτερα να μην επιμένεις πάνω σε θέματα στα οποία είσαι προφανώς άσχετος διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ενισχύσεις το συμπέρασμά μου και να ρεζιλέψεις τον εαυτό σου.

Έχεις δίκιο, δεν αντιπρότεινα κάτι προς ανάγνωση διότι ο μόνος λόγος που θέλησα να παρέμβω είναι όχι για να απαντήσω στον geokal12 αλλά για να απαντήσω κυρίως σε αυτά που έγραψες εσύ. Αν ο geokal12 θέλει πραγματικά να μάθει για το θέμα τότε θα τον βρει τον δρόμο του μόνος του όπως έκαναν τόσοι και τόσοι άλλοι πριν από αυτόν. Οι μόνες απαντήσεις πάντως που ήταν εντός θέματος ήταν αυτές του Πύρινου και του Heretic, σίγουρα όμως όχι η δική σου. Κι επίσης, ΑΝ θελήσω να αντιπροτείνω κάτι για ανάγνωση, για το συγκεκριμένο θέμα, τότε και πάλι σίγουρα αυτό δεν θα είναι... ο Τίμαιος του Πλάτωνα!

Υ.Γ. Ο μόνος λόγος που είμαι επιθετικός είναι επειδή βλέπω πως επιμένεις και μάλιστα με μια τάση ειρωνείας απέναντι σε μένα που τόλμησα να σε διορθώσω.

ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

13/10/2014, 17:10:15
quote:

....Ιταλέ, βλέποντας πως έμπλεξες πολλά άσχετα πράγματα με το θέμα της μαγείας (και δη της "σολομωνικής"), από Ορφικούς, Διόνυσο και Τίμαιο του Πλάτωνα μέχρι και τον Τομ Μπομπαντίλ, βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν ξέρεις πολλά για το θέμα, πράγμα που από μόνο του είναι απολύτως φυσιολογικό και καθόλου μεμπτό. Αυτό που πειράζει όμως είναι το να δίνουμε απαντήσεις απλώς για να τις δώσουμε και κυρίως το να μπερδεύουμε γι αυτό το λόγο πολλά και διάφορα θέματα που κατά τ'άλλα είναι άσχετα μεταξύ τους ή που στην καλύτερη περίπτωση είναι απλώς χαλαρά συνδεδεμένα....
Μαγεία είναι το να μπορείς να "δεις" το γιατί όλα αυτά τα "πολλά άσχετα πράγματα" τελικά συνδέονται με το θέμα. Απλά του έδωσε απάντηση που αν έχει όλίγη μαγεία μέσα του θα του χρησιμεύσουν.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

13/10/2014, 17:11:58
Μαγεία είναι πολλά πράγματα, αλλά εδώ μιλάμε για σολομωνική, και όσον αφορά αυτό τον συγκεκριμένο κλάδο, τότε όχι, δεν ειναι αυτό που λες φίλε μου.

ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

13/10/2014, 17:32:47
Βασικά εσύ υπήρξες ειρωνικός ΤριτόλΕμε, χωρίς να με ξέρεις, και συνεχίζεις να είσαι ειρωνικός. Την απάντηση στην γράφω, σιγά σιγά γιατί είμαι και στη δουλειά.

Καλά κάνεις και με διορθώνεις, επουδενί δεν είμαι ειδήμων σε κανένα θέμα, αλλά επειδή βλέπω ότι έχεις υφάκι σου επαναλαμβάνω ότι απάντησα στην παρακάτω ερώτηση του Geokal αν ξέρουμε κανένα καλό βιβλίο περί μαγείας να διαβάσει, και όχι στα περι σολομωνικής, την οποία και του πρότεινα να μη διαβάσει, και ναι δεν την έχω διαβάσει και γω και δεν έχω και καμία όρεξη, αφού δεν βλέπω το λόγο.
Τον Τίμαιο τον πρότεινα για να διαβάσει την κοσμογονία από άποψη εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, αφού ψάχνεται να διαβάσει κάτι. Οτι θεωρεί χρήσιμο ο καθένας.

Δεν είμαι ειρωνικός, δεν μπορώ να κάνω ΜΑΓΙΚΑ να φαίνεται το ύφος μου στο πληκτρολόγιο, εσύ έχεις ύφος και μάλιστα από το πουθενά, αφού φαίνεται ότι δεν διάβασες τι έγραψα, παρά πιάστηκες από κάτι για να χώσεις. Δεν έχω πρόβλημα συνέχισε, και δώσε μας τα φώτα σου αν το επιθυμείς, να αποκομίσουμε και κάτι εκτός της κριτικής σου.

Και για να μην το ξαναπούμε, δεν απάντησα όσον αφορά τη σολομωνική, αλλά τη δεύτερη ερώτηση:

quote:
Έχετε να μου προτείνετε κάποια καλά βιβλία για μαγεία;

για να έχει μια σφαιρική άποψη πριν αρχίσει να ασχολείται με αυτά που έχεις στο μυαλό σου εσύ.

Θα μπορούσες να μου υποδείξεις γιατί είναι λάθος αυτό;

13/10/2014, 17:36:53
Εσύ μιλάς για σολομωνική, το παιδί ρώτησε κάτι συγκεκριμένο ακριβώς πάνω από την ερώτηση μου. Το δε ΘΕΜΑ αναγράφει: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ. Οταν "ανάβεις" δεν βλέπεις καθαρά Τριπτόλεμε....

13/10/2014, 18:21:03
Ιταλέ, είναι λάθος για τον εξής πολύ απλό λόγο: εμφανίζεται ένας άνθρωπος ο οποίος ψάχνει να διαβάσει βιβλία για την "σολομωνική" και το "νεκρονομικόν", όπως λέει, ενώ στην δεύτερη ερώτησή του προσπαθεί να γενικεύσει και ρωτάει αν μπορεί να του προτείνει κανείς κάποιο βιβλίο περί μαγείας. Με λίγα λόγια, κάποιος έρχεται να ρωτήσει που μπορεί να βρει κάποιο σουβλατζίδικο, κι εσύ τον στέλνεις για ψάρεμα. Αν εσύ θεωρείς πως αυτή είναι μια κατατοπιστική απάντηση, τότε αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί σου, ούτε σημαίνει πως δεν μπορώ να κάνω κριτική στην απάντησή σου, η οποία φυσικά ήταν άσχετη με το θέμα. Όταν ένας άνθρωπος ψάχνει βιβλία για "σολομωνική" και αμέσως μετά γενικεύει και ρωτάει για βιβλία περί μαγείας είναι ηλίου φαεινότερον το τι ψάχνει. Σίγουρα δεν ψάχνει για τον Τίμαιο του Πλάτωνα, απλούστατα! Το κατά πόσο έχω δίκιο ή όχι νομίζω πως φαίνεται από το τελευταίο μήνυμα του geokal12 και από τα links που παραθέτει, ακόμα κι εσύ που προφανώς δεν γνωρίζεις πολλά για το θέμα πιστεύω πως μπορείς να διακρίνεις τι υπάρχει μέσα σε αυτά τα βιβλία.

Και για να μην παρεξηγηθώ επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να μην γνωρίζει κάποιος για το θέμα, υπάρχει όμως όταν δίνει απαντήσεις (και μάλιστα με τον αέρα του ειδικού) οι οποίες περιπλέκουν και μετατοπίζουν το θέμα σε υπερβολικό βαθμό (αυτός είναι ένας πιο ευγενικός τρόπος για να περιγράψω τις απαντήσεις που είναι άσχετες με το θέμα).

Επιθετικός ήμουν μόνο στην δεύτερη απάντηση και εξήγησα τον λόγο. Αν εσύ θεωρείς πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου και προσπαθεί να σε διορθώσει έχει υφάκι και είναι εξ ορισμού ειρωνικός τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.

Δεδομένου ότι θέλησα να παρέμβω για να απαντήσω κυρίως σε αυτά που έγραψες εσύ (με συχγωρείς για το θράσος μου) όπως ανέφερα και πιο πάνω, κρίνω ότι από τις δύο τελευταίες παραγράφους του πρώτου μου μηνύματος μπορείς να "αποκομίσεις" κάτι πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν θελήσω να πω περισσότερα αυτό είναι δικό μου θέμα και πάντως θα προσπαθήσω να βρισκομαι αυστηρά εντός του θέματος.

Και όχι, δεν μιλάω εγώ για σολομωνική, ο geokal12 μίλησε, απλώς εσύ δεν το είδες, δεν το κατάλαβες ή δεν θέλησες να το καταλάβεις, ελπίζω τώρα όμως να το καταλαβαίνεις.

ΕΝ ΒΥΘΩ ΓΑΡ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

13/10/2014, 18:43:55
Εντάξει Τριπτόλεμε, αφού ο σκοπός του θέματος είναι να προβάλλετε βιβλία τύπου Σολωμονικής και Γριμμορίων, και βλέπω ότι εσύ το ορίζεις αυτό και όχι ο Geokal12 που δεν το διευκρινίζει κάπου νομίζω θα πρέπει τότε να αλλάξετε και τoν τίτλο του θέματος σε : "Θα ήθελα την βοήθεια σας σε βιβλία τύπου Σολωμονικής", για να μην είναι και παραπλανητικός.

Και όταν κάποιος πάει για σουβλάκι καλό είναι να γνωρίζει ότι τρώει χοιρινό, μην του βγει γκοντζίλα..

Σε τέτοιο ενδεχόμενο να ζητήσω τη συγνώμη μου δεν είμαι του κλάδου και δεν θα γίνω, να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σας.

Για το Θεαθήναι θα παραθέσω και την απάντηση για τα παραπάνω που μου έγραψες, κυρίως για τον αγαπημένο Τομ Μπομπαντίλ.

Ναι σαι καλά και καλή συνέχεια στην εσωτερική σου αναζήτηση.