- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι εδώ στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμία σχέση η Πυθία
Φίλε Εαρινέ θα μου επιτρέψεις μια μόνο επέμβαση-διευκρίνηση στο θέμα του διαλογισμού και θα σταματήσω.
Πολλοί άνθρωποι ευρίσκονται μέσα στον εσωτερικό δρόμο της αναζήτησης του θεού και πράττουν καλώς στην ζωή τους και είναι άνθρωποι με ήθος και αξιοπρέπεια και βασικά ευρίσκονται προς την κατεύθυνση και πιο κοντά στον θεό.
Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μπει στον εσωτερικό δρόμο χωρίς να το ξέρουν, αλλά όχι τυχαία. Μπήκαν γιατί δούλεψαν και το άξιζαν.
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι δεν έχουν πλήρη επίγνωση και κυρίως τον έλεγχο ΟΛΟΥ του εσωτερικού δρόμου και πράττουν τα απλά και τα τυπικά ανεβαίνοντας σιγά-σιγά. Ο έλεγχος και η γνώση μέσω του διαλογισμού μπορεί να τους βοηθήσει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα πιο καλύτερα και με πλήρη επίγνωση της κάθε πράξης τους.
Η είσοδος στον εσωτερικό δρόμο δεν είναι προνόμιο μόνο του διαλογισμού, αλλά είναι προνόμιό του ο πλήρης έλεγχός του.
Αυτό μόνο.
Φιλικότατα.
quote:
allzzaro όταν λες να ψάξω πού εννοείς; Μη μου πεις σε παρακαλώ τα βιβλία του Σίτσιν...
Στις γραφές που στηρίχτηκε ο Σίτσιν.
Στα χειρόγραφα των Εσσαίων.
Στο έπος Μαχαμπαράτα.
Στα Αιγυπτιακά του Μανέθωνα.
Στις Σουμεριακές γραφές.
Στο βιβλίο του Ενώχ κλπ.
Είναι συναρπαστικά δεν λέω μπορεί να είναι και παραμύθια αλλά 1/100000 απο αυτά να είναι αλήθεια ..![]()
![]()
quote:
Βεβαίως και εξελίσσονται τα είδη ακόμα και σήμερα. Δε με διαβάζεις καθόλου.
Nαί αλλά για να εξελιχθεί ενα είδος θα πρέπει κάτι να το υποχρεώσει.
Αν το είδος εχει προσαροσθεί τέλεια στο περιβάλλον του τότε δεν υπάρχει λόγος να εξελιχθεί.
Αν θέλεις μπορείς να ψάξεις να βρείς ενα ψαράκι το οποίο εχει ενα πόδι στην κοιλιά. Αυτό το ποδαράκι εμποδίζει τα αλλα ψάρια να το φάνε αλλα μεγαλύτερα δεν μπορούν να το καταπιούν.
Οσα τέτοια ψαράκια ζούν σε περιβάλλον που δεν απειλείται το ποδαράκι αυτό δεν υπάρχει σε οσα ψαράκια ομως απειλούνται το ποδαράκια αυτό εξελίσσεται..
Σήμερα ολα τα είδη εχουν προσαρμοστεί πλέον στο περιβάλλον.
Edited by - allzzaro on 25/04/2010 13:08:34
quote:
Η ΑΓ, και κυρίως η ΠΔ γράφτηκαν τα περισσότερα κείμενά τους στην αρχαία Αραμαική γλώσσα.
Είναι περίπου σωστό αυτό που λες. Όμως δεν παύει να ισχύει το γεγονός ότι ακόμα και έτσι όπως έχει φτάσει σε μάς μπορείς να <<αποκωδικοποιήσεις>> μεγάλο ποσοστό γνώσεων και αλήθειας. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστό ξεψάχνισμα. Και αν μπορείς να βρίσκεις βοήθεια ΚΑΙ από αλλού, ακόμα καλύτερα.
Aναμφισβήτητα φίλε μου glinaaea.
Βέβαια υπάρχουν πολλές παγίδες που μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθος αντιλήψεις.
Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σχετικά με τη Βίβλο που οπως σου είπα την θεωρώ πολύτιμη οπως θεωρώ πολύτιμη κάθε είδους πληροφορίες που μας άφησαν αυτοί οι σπουδαίοι συγγραφείς Ελληνες και μη είναι οτι η Βίβλος και συγκεκριμένα το ``τορα`` σταματά μετά την Εξοδο των Εβραίων. Οι Εβραίοι και οι προτεστάντες δέχονται αυτό γιατί υποστηρίζουν οτι ο Θεός μετά την Εξοδο πέτυχε αυτό που ήθελε και δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω.
Διαπιστώνουμε οτι κύριος σκοπός του Γιαχβέ και της Πεντάτευχου είναι να βολευτεί ο περιούσιος λαός του στη γή της επαγγελίας. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Αυτό μας αφήνει να νοήσουμε.Αυτό δηλαδή ήταν και το θέλημα του Θεού.
Η Αγία Γραφή ομως συνεχίζει και μετά την έξοδο συμπεριλαμβάνοντας και τα ``δευτεροκανονικά``.
Και να συνεχίσω σε αυτό που λές ``Και αν μπορείς να βρίσκεις βοήθεια ΚΑΙ από αλλού, ακόμα καλύτερα.`` και φυσικά υπάρχουν και αλλα ευαγγέλια, γραφές κλπ που έρχονται σε αντίθεση με τα γραφόμενα της Βίβλου τα οποία χαρακτηρίζονται μη κανονικά , αιρετικά με το πρόσχημα οτι δεν είναι γνωστός ο συγγραφέας τους.
quote:
Ο έλεγχος και η γνώση μέσω του διαλογισμού μπορεί να τους βοηθήσει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα πιο καλύτερα και με πλήρη επίγνωση της κάθε πράξης τους.
Η είσοδος στον εσωτερικό δρόμο δεν είναι προνόμιο μόνο του διαλογισμού, αλλά είναι προνόμιό του ο πλήρης έλεγχός του.
Edited by - allzzaro on 25/04/2010 13:22:05
quote:
Ρε Γιάπετ-τρέχα, έχω φτιάξει το θέμα-βόθρο για το χαρακτήρα του Θεού,πήγαινετε εκεί να τα πείτε. Εδώ μιλάμε για την εξέλιξη...
Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετικό θέμα ανοικτό για την εξέλιξη, αν υπάρχει μπορείς να παραθέσεις εκεί, αν οχι μπορείς να ανοίξεις ενα αλλο και μάλιστα με κάποια παραλλαγή και να το ξεκινήσεις ωραία αρχίζοντας απο την αρχή του χρόνου το πώς ξεκίνησε η ζωή και πώς άρχισε να εξελίσσεται παραθέτοντας στοιχεία και σχόλια. Εχεις ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα και πιστεύω οτι είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον γιατί εκεί θα καταθέτουμε και εμείς σχόλια.. Γιαααα. ψάξε..![]()
Φίλε IndustrialAngel σου δίνω κάποια λινκ που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα για να διάλεξης..

Δεν τα είχα προσέξει αυτά τα θέματα, με την τροπή που πήρε η συζήτηση σκέφτηκα να παραθέσω εδώ στοιχεία... Είναι και λίγο αδύνατο να μιλήσεις για προέλευση του ανθρώπου χωρίς να μπεις στα χωράφια της εξελικτικής βιολογίας, ειδικά όταν ακούς τη ιδέες τύπου "μόνη σοβαρή εξήγηση είναι η θαυματουργή δημιουργία,η επιστήμη είναι ανεπαρκής δε δίνει απαντήσεις κτλ κτλ"
quote:
Το χοντρότερο του λάθος είναι ότι θεωρεί ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ πηγές των γεγονότων τις μυθολογίες των λαών...
Εδώ διαφωνώ φίλε μου.
Οι "μυθολογίες" των λαών είναι θησαυρός γνώσεων και περιέχουν ιστορικά στοιχεία ντυμένα με συμβολικό μανδύα.
Κάποτε η ιστορική γνώση καταγραφόταν μόνο για μυημένους, κωδικοποιημένη, με αποτέλεσμα να φαντάζει σαν παραμύθι για τους πολλούς και με την πάροδο των καιρών έμεινε σαν τέτοιο.
Ευτυχώς, βέβαια, διότι διαφορετικά δεν θα είχε γλυτώσει την πυρά των σκοταδιστών.
Αυτό όμως, είναι συζήτηση για άλλο θέμα....
Απλά, αναφέρω την άποψή μου, εκτός θέματος
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Κάποτε η ιστορική γνώση καταγραφόταν μόνο για μυημένους, κωδικοποιημένη, με αποτέλεσμα να φαντάζει σαν παραμύθι για τους πολλούς και με την πάροδο των καιρών έμεινε σαν τέτοιο.
Αι γειά σου βρε Γιάννη.
Ευτυχώς που έχω κι εσένα να με υποστηρίζεις σχετικά με την Αγία Γραφή που κάποιοι την θεωρούν παραμύθι![]()
υ.γ. δεν έχεις να πεις, μόλις δω την ευκαιρία την αρπάζω εν ριπή οφθαλμού![]()
![]()
![]()