ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VasiliscmΜέλος
10/10/2005, 01:20:08
Αγαπητέ Karnaugh,

Διαστρεβλώνει άλλη μια φορά την αλήθεια λέγοντας:

quote:
Με το να αποφεύγω λοιπόν τις βωμολοχίες ή τις ύβρεις:
α) Αποφεύγω την αλήθεια: ότι οι ιδρυτές της θρησκείας μου είναι οι Εβραίοι.
β) ο Αιματοβαμμένος Θεός μου σκότωσε (μέσω των Εβραίων) λαούς για να κυριαρχήσει στην Γη.
και γ) Αυτό αναιρεί όλη την ηθική της θρησκείας μου.

Τελικά αν αρχίσω να βρίζω θα λύσω τα α),β) και ειδικά το γ).
Φίλε Βασίλη, προσπαθώ να σε καταλάβω, αλλά δεν μπορώ.

Η ουσία των όσων λέω και εσύ "δήθεν" αδυνατεις να "πιάσεις" είναι ότι:

1. Δεν υπάρχει Θεός. Ούτε Εβραίος ούτε αλλοεθνής.
2. Ο Θεός (ο ανύπαρκτος) που εσύ υποστηρίζεις είναι ΕΒΡΑΙΟΣ στην καταγωγή.(είτε σου αρέσει είτε όχι)
3. Κατέσφαξε λαούς (όπως λέει η Βίβλος) και σκότωσε χιλιάδες για να επιβιώσει.
4. Η μεταφυσική που χρησιμοποιείς για να "αποδείξεις" 'οτι υπάρχει θεός είναι λάθος εξ ορισμού. Δεν στηρίζεται πουθενά.
Απαντάς:

quote:
quote:Εσένα λοιπόν θα σε μετατρέψω μέσω δυνάμεων της φυσικής που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί σε Ειδωλολάτρη Έλληνα.
(Επιχείρημα παρμένο από το οπλοστάσια της θρησκείας σας. Είναι του τύπου : λέω κάτι επειδή το πιστεύω χωρίς αποδείξεις!)

Η Φυσική δεν έχει δυνάμεις. Η φύση τις έχει.

Ότι λέω το λέω επειδή είμαι βέβαιος. Αποδείξεις δεν μου χρειάζονται. Πίστεψέ με ή όχι, θα γίνει, και θα το δεις να γίνεται.

Κι όμως η Φυσική εδώ έχει δυνάμεις. Όπως ακριβώς τις έχει και η Μεταφυσική σου. Μ'αυτές λοιπόν θα σε μετατρέψω σε Ειδωλολάτρη Έλληνα.
Αποδείξεις δεν μου χρειάζονται. Πίστεψέ με ή όχι, θα γίνει, και θα το δεις να γίνεται.

Επίσης μέσω της Μεταφυσικής θα μετατρέψω όλους τους παπάδες σε ιερείς του 12θεου.

Να κουβεντιάσω για φυσική με κάποιον που πιστεύει στην παλαιά διαθήκη είναι μαζωχιστικό!

Φιλικά Βασίλης

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 01:20:18
Tελικα σβαμπε εχεις πλακα οταν το παιζεις αντιαπολογητης.Δυστυχως για σενα δεν τα καταφερνεις.
10/10/2005, 01:28:39
«Tελικα σβαμπε εχεις πλακα οταν το παιζεις αντιαπολογητης.Δυστυχως για σενα δεν τα καταφερνεις.»

Μα, φτάνει που….τα καταφέρνεις εσύ βρε!!!!!

KarnaughΝέο Μέλος
10/10/2005, 01:40:51
quote:
1. Δεν υπάρχει Θεός. Ούτε Εβραίος ούτε αλλοεθνής.
2. Ο Θεός (ο ανύπαρκτος) που εσύ υποστηρίζεις είναι ΕΒΡΑΙΟΣ στην καταγωγή.(είτε σου αρέσει είτε όχι)
3. Κατέσφαξε λαούς (όπως λέει η Βίβλος) και σκότωσε χιλιάδες για να επιβιώσει.
4. Η μεταφυσική που χρησιμοποιείς για να "αποδείξεις" 'οτι υπάρχει θεός είναι λάθος εξ ορισμού. Δεν στηρίζεται πουθενά.

1. Απέδειξέ το. Η μαρτυρία σου και μόνο δεν φτάνει.
2. Ο Θεός του Spinoza ήταν Ιταλός;
3. Δηλαδή αν δεν τους κατέσφαζε ο Θεός θα πέθαινε; Μπράβο συλλογιστική!
4. Δεν χρησιμοποιώ μεταφυσική για να αποδείξω ότι Θεός υπάρχει. Για την ακρίβεια, δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι ο Θεός υπάρχει.

quote:
Κι όμως η Φυσική εδώ έχει δυνάμεις.

Είσαι σίγουρος πως είσαι λάτρης των φυσικών επιστημών;

quote:
Όπως ακριβώς τις έχει και η Μεταφυσική σου.

Ο κλάδος της φιλοσοφίας δηλαδή που ονομάζεται Μεταφυσική έχει δυνάμεις;

quote:

Να κουβεντιάσω για φυσική με κάποιον που πιστεύει στην παλαιά διαθήκη είναι μαζωχιστικό!

Ας αρχίσουμε με το βιβλίο του Isaac Newton λοιπόν, σχετικά με τις προφητείες του Δανιήλ:
http://www.historicist.com/newton/title.htm

Πιστεύω πως με τον κ. Newton θα μαζωχιζόσουνα αγαπητέ για να μιλήσετε για Φυσική. Τι κρίμα, αυτός ήταν μεγαλύτερος Φυσικός από εσένα!

1. Όταν σου ζητάω να κουβεντιάσουμε για Φυσική αναφέρεις κάτι για Εβραίους και για σφαγές.

2. Αν ήσουν Φυσικός θα γνώριζες πως οι μεγαλύτεροι Επιστήμονες των Φυσικών Επιστημών όλων των εποχών πίστευαν στην Παλαιά Διαθήκη. Μάλλον δεν το γνωρίζεις.

Έτσι λοιπόν αγαπητέ φίλε μου Βασίλη, μιας και είσαι λάτρης των φυσικών επιστημών, θα μαζωχιζόσουνα αν μιλούσες για φυσική με τον Johann Kepler ή με τον Robert Boyle ή με τον Michael Faraday;
Ή μήπως ο James Joule σου πέφτει λίγος; Ο Sir William Thompson; ο Joseph Maxwell;

Ή δεν είσαι Φυσικός ή όταν όπως ο καθηγητής μας στο Πανεπιστήμιο μας έλεγε για εσάς: "Εκεί μέσα ψάχνουν να βρουν ποιος είναι λιγότερο μέτριος από τους άλλους".

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Edited by - Karnaugh on 10/10/2005 01:55:44

10/10/2005, 01:55:01
«2. Αν ήσουν Φυσικός θα γνώριζες πως οι μεγαλύτεροι Επιστήμονες των Φυσικών Επιστημών όλων των εποχών πίστευαν στην Παλαιά Διαθήκη. Μάλλον δεν το γνωρίζεις.»

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει αυτή η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ περί δήθεν «πλειοψηφίας χριστιανών», κάτι μου θυμίζει…

«1. Απέδειξέ το. Η μαρτυρία σου και μόνο δεν φτάνει.»

Αποδείξεις, ΟΦΕΙΛΕΙ να φέρει όποιος κόπτεται περί της «εξ αποκαλύψεως» καταστάσεως που (δήθεν) γνωρίζει ως αλήθεια, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

«Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.»

Πράγματι……

KarnaughΝέο Μέλος
10/10/2005, 02:00:31
quote:

Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει αυτή η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ περί δήθεν «πλειοψηφίας χριστιανών», κάτι μου θυμίζει…

Δεν μίλησα για πλειοψηφία Χριστιανών. Μίλησα για συγκεκριμένους μεγάλους επιστήμονες.

Τι σου θυμίζει; Θέλεις να πεις ότι το επιχείρημα που χρησιμοποιώ είναι τετριμμένο; Δεν το θεωρώ απίθανο, εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αρκετές ομιλίες σχετικά με την Δαρβίνεια θεωρία.

quote:

Αποδείξεις, ΟΦΕΙΛΕΙ να φέρει όποιος κόπτεται περί της «εξ αποκαλύψεως» καταστάσεως που (δήθεν) γνωρίζει ως αλήθεια, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Αποδείξεις οφείλει να φέρει οποιοσδήποτε θέλει να αποδείξει κάτι.
Εγώ δήλωσα πως δεν θέλω να αποδείξω ότι ο Θεός υπάρχει.
Ο φίλος Βασίλης αντιθέτως θέλει να μας δείξει πως Θεός δεν υπάρχει. Ή τουλάχιστον έτσι βροντοφωνάζει συνέχεια.

Τι χαρακτηρίζεις ως αυτονόητο;

10/10/2005, 02:07:25
«Αποδείξεις οφείλει να φέρει οποιοσδήποτε θέλει να αποδείξει κάτι.»

Αποδείξεις, οφείλει να φέρει όποιος φωνασκεί ότι ΚΑΤΕΧΕΙ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ σε ετούτο τον κόσμο αγαπητέ!

Όποιος γεμίζει το στόμα του τόσο πολύ, όποιος νέμεται υπουργεία και βιβλία, όποιος έχει θέση και δημόσιο βήμα, οφείλει να απαντάει δίνοντας ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.

Ειδάλλως, απλά ψεύδεται.

«Εγώ δήλωσα πως δεν θέλω να αποδείξω ότι ο Θεός υπάρχει.»

Και το αντίθετο να δήλωνες, πάλι το ίδιο θα έκανε, καθώς τίποτα δεν θα κατάφερνες να τεκμηριώσεις. Μιλάμε για πίστη, και εκ των πραγμάτων μιλάμε ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

KarnaughΝέο Μέλος
10/10/2005, 02:14:17
quote:
«Αποδείξεις οφείλει να φέρει οποιοσδήποτε θέλει να αποδείξει κάτι.»

Αποδείξεις, οφείλει να φέρει όποιος φωνασκεί ότι ΚΑΤΕΧΕΙ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ σε ετούτο τον κόσμο αγαπητέ!

Όποιος γεμίζει το στόμα του τόσο πολύ, όποιος νέμεται υπουργεία και βιβλία, όποιος έχει θέση και δημόσιο βήμα, οφείλει να απαντάει δίνοντας ΟΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.

Ειδάλλως, απλά ψεύδεται.

Να επιμείνω πως αποδείξεις οφείλει να φέρει όποιος θέλει να αποδείξει κάτι;
Όσο για τα άλλα, δεν νομίζω να έχω θέση και δημόσιο βήμα, έτσι δεν είναι φίλε μου;

quote:
«Εγώ δήλωσα πως δεν θέλω να αποδείξω ότι ο Θεός υπάρχει.»

Και το αντίθετο να δήλωνες, πάλι το ίδιο θα έκανε, καθώς τίποτα δεν θα κατάφερνες να τεκμηριώσεις. Μιλάμε για πίστη, και εκ των πραγμάτων μιλάμε ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Ίσως για αυτό τον λόγο το δηλωσα;

VasiliscmΜέλος
10/10/2005, 13:59:29
Αγαπητέ Karnaugh,

εάν ξαναδιαβάσεις τα κείμενά μου θα βρείς αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Εβραίος Θεός είναι δημιούργημα των ανθρώπων. Πράγμα που φαίνεται μέσα στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης.

Για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει ο Εβραίος Θεός δεν απαιτείται η βοήθεια της επιστήμης. Το ίδιο ισχύει για την χειρομαντία και τις καφετζούδες, άλλες δυό δεισιδαιμονίες της εποχής.
Χρειάζεται μόνον η Βίβλος.
Είναι από μόνη της τόσο ανατρεπτική για τον Εβραίο Θεό που δεν χρειάζεται άλλο στοιχείο.

Είσαι ένα ακόμη θύμα του Χριστιανο-Εβραικού ιερατείου.
Βλέπεις γύρω σου όλο και πιο πολλούς ανθρώπους να απορρίπτουν την δεισιδαιμονία σου και δεν σου αρέσει καθόλου.

Για να ηρεμίσεις λίγο διάβασε τον Ιησού του Ναυή από την Βίβλο.
Έχει αρκετές σφαγές της Εβραιο Θρησκείας σου.

Φιλικά Βασίλης

10/10/2005, 14:16:25
Πω πω αδελφάκι μου! Τίγκα στους Εβραίους είναι το μήνυμά σου! Τι μανία είναι αυτή με τους Εβραίους;

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά τα επιχειρήματά σου είναι τα εξής:
1) ο Χριστιανισμός είναι δεισιδαιμονία.
2) ο Θεός είναι Εβραίος (ασχολίαστο - πρώτη φορά ακούω τέτοιο μαργαριτάρι)
3) Οι σφαγές από τον Ιησού του Ναυή.

Αν εξαιρέσουμε το 2), το οποίο ευτυχώς δεν παρουσιάστηκε άνθρωπος εδώ μέσα να μας το πει ως τώρα και τα κρατάμε τα μαλλιά μας στην θέση τους, τα υπόλοιπα επιχειρήματά σου μου θυμίζουν... για να δούμε... εχμ, το μισό forum εδώ μέσα που αντιστρατεύεται τον Χριστιανισμό.

Εσύ σε τι πιστεύεις ρε φίλε, για να έχουμε το καλό ερώτημα;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.