- ΙΗΣΟΥΣ: ένα πρότυπο για κάθε άνθρωπο? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν συνηθίζω φίλτατε την τακτική που περιγράφεις, αλλά αντιθέτως εμμένω έως ότου να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ το λάθος ή το δίκαιο. Ειδικά δε στις συζητήσεις μας, πρώτος ΔΕΝ ΚΑΘΥΒΡΙΣΑ ουδέποτε,
Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά με είπες φασίστα επειδή διαφωνώ με τις εκτρώσεις, χωρίς να σε βρίσω εγώ πρώτα, οπότε άστα τα περί...πρώτου και δεύτερου γιατί υπάρχουν τα θέματα αυτούσια.
quote:
ομολογώ ωστόσο ότι «έπαιξα το παιχνίδι».
Απλώς κοίταξε να αλλάξεις τακτικές και όλα τα άλλα τα βλέπουμε ![]()
![]()
![]()
quote:
Η δημοκρατία μας έπασχε όταν είχαμε «ελέω Θεού βασιλείς», όταν επικρατούσε η λογική «ένας επάνω ένας κάτω», όταν αναγορεύτηκαν και ΑΥΤΟΧΡΙΣΤΗΚΑΝ…..εκπρόσωποι του «ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ» Θεού που….τους επιτρέπεται να αντιλαμβάνονται, να σκέφτονται και να φαντάζονται οι άνθρωποι. Έπασχε όταν ο ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟΣ της σκέψης και οι ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είχανε αναγορευτεί σε ανώτατη αρετή, και το δικαίωμα στην ΚΡΙΣΗ και την ΚΑΘΕΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ σε σατανισμό και «πολεμική κατά του καλού του κόσμου»…
Καλά βρήκες ώρα να τα σούρεις στην βασιλευομένη δημοκρατία;
Όχι τίποτα άλλο, θα με περάσουν και για βασιλικό χωρίς να είμαι...
quote:
WWalker:
«Ενσωμάτωση των πιθανοτήτων στο τελικό αποτέλεσμα.»Probabilistic approach vs Deterministic approach. Και ο κόσμος μας, είναι το χαρούμενο πρώτο, άσχετα εάν οι άνθρωποι υποφέρουνε από την εμμονή να θέλουνε να έχουνε σε πάρα πολλά θέματα μια deterministic θέση, η οποία, απλά ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ την ανασφάλεια μας, ΟΧΙ όμως την ουσία……
Να που συμφωνούμε και σε κάτι. ![]()
![]()
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 02/02/2006 22:46:27
Edited by - WWalker on 02/02/2006 22:48:24
Θεωρω επιεικως ατοπη την προσπαθεια Moderation στα ποστς αυτα του WWalker οταν δεν κοιτατε τα αλλα.Και αν θελετε να υπαρχει συγκεκριμενο moderation στο φορουμ τοτε θα πρεπει να προστατευετε τον καθε user απο διαφορων ειδων εξευτελισμους η επιθεσεις.Σε αλλα φορουμς που οι users γραφουν ενυπογραφα ,δηλαδη με το πραγματικο τους ονομα και τυγχανει να ναι και καθηγητες,ερευνητες κλπ υπαρχει αυστηρο moderation εναντι σε οτι μπορει να θιγει την τιμη του καθενος.Δεν υπαρχει φιμωση ,αλλα οταν ξεπεραστουν καποια ορια υπαρχει επεμβαση.Εδω βεβαια κανεις δεν γραφει με το πραγματικο του ονομα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο ιδιος κανονας δεν θα πρεπε να εφαρμοζεται και εδω.
Περιπτωση schwabe:
Ειναι κανεις ελευθερος να λεει οτι θελει αρκει να μην προσβαλλει τον αλλον και να σεβεται καποια πραγματα.Ο schwabe κινειται οριακα στην ασεβεια.Μπορει να διαφωνεις με μια θρησκεια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να εισαι ασεβης ,οταν αυτη η θρησκεια εχει και εκατομμυρια οπαδους.Διοτι απλα αποκαλεις ολους αυτους αρνια και προβατα.Εκει και σε πολλα αλλα σημεια ξεκιναει η ασεβεια.Με την προυποθεση οτι δεν εισαι αλανθαστος και οτι τα δεν τα γνωριζεις ολα δεν μπορεις να χρησιμοποιεις τετοιου ειδους ασεβεια απεναντι στους αλλους.Ας εισαι και απολυτος,αλλα να σεβεσαι.
Μεχρι τωρα ομως εχω δει ενα ανελεητο spamming των ιδιων αναμασημενων αποψεων (ναι το spam δεν ειναι μονο το να γραφουμε μια λεξη η μια προταση συνεχεια) σε ποστς τα οποια φτανουνε και τις 30 σελιδες ενω θα μπορουσαν να εχουνε κλεισει σε λιγοτερες.Και ειδικα τετοια ποστς οπου απτωνται στα θεματα της θρησκειας και κανεις αποδειξεις πραγματικες δεν μπορει να φερει.Και ουτε να πεισει η μια πλευρα την αλλη ,γι αυτο αλλωστε υπαρχει και η λεξη "πιστη".Σε αυτη την περιπτωση οταν πια δηλαδη εχει αναλωθει το θεμα πρεπει να υπαρχει το moderation.Και ειδικα οταν υπαρχει ασεβεια τυπου schwabe η οποιουδηποτε αλλου.
επομενως
quote:
Ο καθένας έχει τη γνώμη του, τα πιστεύω του. Είναι ελεύθερος να εκφράσει την αντίθεσή του σε μία άποψη
ναι αρκει να σεβεται τους αλλους.Και να μην επαναλαμβανεται συνεχεια ανουσια οταν του αντικρουονται τα επιχειρηματα (βλεπε Filkenstein)και να ξαναρχιζει το ιδιο τροπαρι γυριζωντας την συζητηση παλι πισω σε πιο σιγουρα γι αυτον επιχειρηματα-πολεμικες.
schwabe στον υπνο σου βλεπεις συνεχεια χριστιανους να σε κυνηγανε και εσυ να στεκεσαι μπροστα στους πατρωους αρχαιους ναους φωναζοντας "δεν θα παραδοθω σε σας ποτε" και μετα ξυπνας και ερχεσαι εδω να βγαλεις τα απωθημενα σου?Ε δεν εξηγειται αλλιως...
Επέτρεψε μου να σου πώ κάτι τελευταίο μόνο και να κλείσουμε εδώ το θέμα...
Επειδή αναφέρεις, αγαπητέ, για την συμπεριφορά του Schwabe θα ήθελα να σου πώ τη γνώμη μου.
Αν πιστεύεις οτι ο Schwabe έχει προκλητική συμπεριφορά με τα topics που ανοίγει θα μπορούσες να μην απαντήσεις.
Εάν λοιπόν ανοίγει ένα θέμα προσβλητικό κάνει ένα σφάλμα.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική, αυτός που απαντάει στον ίδιο τόνο σε αυτό το topic κάνει 2 λάθη.
Αρχικά που συμμετέχει στο προσβλητικό αυτό θέμα, δίνοντας του έτσι συνέχεια, κι εν δευτέροις που γίνεται κι αυτός προσβλητικός.
Αναφορικά με την μικρή σου γνώση περί του στοιχείου του Μύθου, πιστεύω οτι αν διαβάσεις μερικά topics μυθολογικού περιεχομένου, κι αρχίσεις να συμμετέχεις σε αυτά με την υποβολή ερωτημάτων, απόψεων σου κτλ θα αποκτήσεις κάποιες γνώσεις γύρω από αυτό το αντικείμενο.
Κανείς, φίλε μου, δεν γεννιέται όντας γνώστης κάποιων πραγμάτων.
Στην πορεία μαθαίνει...
Φίλε Αναστημένε, αναφέρεις κάτι για τον Schwabe και τα topics του...
Προτού προβείς σε μια διαμαρτυρία περί αδικίας, μεροληψίας κτλ, θα σε παρακαλούσα να είσαι σίγουρος για αυτήν.
Στην Κατηγορία "Μύθος & Θρησκεία" εάν επιλέξεις να δείς τα θέματα των τελευταίων 60 ημερών θα δείς οτι η Αμαλία κλείδωσε αρκετά topics ύστερα από Ανακοίνωση περί "ανανέωσης" της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Στα κλειδωμένα topics λοιπόν θα δείς οτι ανήκουν τουλάχιστον 4 topics του Schwabe...

In anticipation of my resurrection...
Εκτός από τον άκομψο και δασκαλίστικο χαρακτηρισμό για τη συμπεριφοράς μου, ο οποίος είναι μη αποδεκτός δεν απαντήσατε σε κανένα από τα σημεία που έθιξα.
Ασφαλώς και ο τρόπος που συμπεριφέρομαι είναι κόσμιος και μόνο κόσμιος και το ποσοστό της υποτιθέμενης (κατά τον καθένα) αγένειας είναι τόσο όσο στον κάθε ένα αρμόζει.
Επίσης είναι σαφές ότι δεν με ενδιέφερε να επαναφέρω το θέμα ( δεν ανέφερα πουθενά κάτι τέτοιο), γιατί αυτό ήταν υποχρέωση άλλου…….
Εκείνο που προσπάθησα ήταν να επαναφέρω τον θεματοδότη.........
Προσέχω πολύ καλά αυτά που γράφω, όπως γνωρίζω και πολύ καλά τα δικαιώματα μου, που αφορούν στην προστασία από εσκεμμένα κακόβουλη επίθεση κατά των πεποιθήσεων μου…….
***Αγαπητέ Dying_Incubus ποτέ δεν ζήτησα να κλειδωθεί το θέμα, ούτε δήλωσα ότι κλειδώθηκαν λίγα ή πολλά θέματα του Schwabe. Αυτό που ρώτησα είναι γραμμένο στα μηνύματα μου με κεφαλαία γράμματα και κατά «περίεργο λόγο» κανείς δεν αναφέρεται σε αυτό
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
quote:
Φίλε μου WWalker, χαίρομαι που επήλθε μια συννενόηση και μια ηρεμία!
Επέτρεψε μου να σου πώ κάτι τελευταίο μόνο και να κλείσουμε εδώ το θέμα...
Επειδή αναφέρεις, αγαπητέ, για την συμπεριφορά του Schwabe θα ήθελα να σου πώ τη γνώμη μου.
Αν πιστεύεις οτι ο Schwabe έχει προκλητική συμπεριφορά με τα topics που ανοίγει θα μπορούσες να μην απαντήσεις.
Εάν λοιπόν ανοίγει ένα θέμα προσβλητικό κάνει ένα σφάλμα.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική, αυτός που απαντάει στον ίδιο τόνο σε αυτό το topic κάνει 2 λάθη.
Αρχικά που συμμετέχει στο προσβλητικό αυτό θέμα, δίνοντας του έτσι συνέχεια, κι εν δευτέροις που γίνεται κι αυτός προσβλητικός.
Εδώ έχω ενστάσεις.
Τα θέματα που ανοίγει ο Schwabe, τα ανοίγει βασιζόμενος σε θεματολογία που με ενδιαφέρει. Άλλο αν στην πορεία τα φλομώσει στις υποκειμενικότητες και τα εκφυλίζει. Με ενδιαφέρει το αν ο Ιησούς ήταν ιστορικό πρόσωπο ή όχι, όπως και με ενδιαφέρει και το αν υπάρχει Θεός ή όχι, με ενδιαφέρει η συζήτηση πάνω στην Καινή Διαθήκη.
Αν απέχω από αυτά τα θέματα, το μόνο που θα καταφέρω είναι να βρίσκομαι στο απόλυτο 0 από πλευράς δημιουργικότητας στον χρόνο που αφιερώνω στα esoterica. Αν πάλι συμμετέχω, ακόμη και από την (ανούσια;;) αντιπαράθεση με τον Schwabe, όλο και κάτι θα αποκομίσω: είτε ψάχνοντας στοιχεία για να τον αποστομώσω, είτε διαβάζοντας από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Δεν είναι τόσο απλά και τόσο εύκολα καλουπώσιμα τα πράγματα.
quote:
Αναφορικά με την μικρή σου γνώση περί του στοιχείου του Μύθου, πιστεύω οτι αν διαβάσεις μερικά topics μυθολογικού περιεχομένου, κι αρχίσεις να συμμετέχεις σε αυτά με την υποβολή ερωτημάτων, απόψεων σου κτλ θα αποκτήσεις κάποιες γνώσεις γύρω από αυτό το αντικείμενο.
Κανείς, φίλε μου, δεν γεννιέται όντας γνώστης κάποιων πραγμάτων.
Στην πορεία μαθαίνει...
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ..Εκτός από τον άκομψο και δασκαλίστικο χαρακτηρισμό για τη συμπεριφοράς μου, ο οποίος είναι μη αποδεκτός δεν απαντήσατε σε κανένα από τα σημεία που έθιξα.
Ασφαλώς και ο τρόπος που συμπεριφέρομαι είναι κόσμιος και μόνο κόσμιος και το ποσοστό της υποτιθέμενης (κατά τον καθένα) αγένειας είναι τόσο όσο στον κάθε ένα αρμόζει.
Συμφωνώ και εγώ.
Η Διαχειρίστρια του forum να κάνει σε όλους μια μεγάλη χάρη και να αγνοήσει για τους σκοπούς αυτής της συζήτησης τις δυνατότητες που της παρέχει το πόστο της, ώστε να βγάλουμε επιτέλους ένα συμπέρασμα. Με κατακεραυνώσεις και απειλές για κλειστές πόρτες δεν καταφέρνει κανένας και τίποτα.
Εξάλλου αν οι διαχειριστές και οι συντονιστές δεν δώσουν τον καλό παράδειγμα στον διάλογο με επιχειρήματα, πως θα περιμένουν μετά από τα μέλη να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο στις συζητήσεις;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

«Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά με είπες φασίστα επειδή διαφωνώ με τις εκτρώσεις, χωρίς να σε βρίσω εγώ πρώτα..»
Να μου/μας δώσεις ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ, και όχι ένα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ κομμάτι. Μετά, θα δούμε ΤΙ και ΠΟΥ πραγματικά κολλάει. Έτσι, στοχεύεις απλά σε εντυπώσεις.
WWalker:
«Απλώς κοίταξε να αλλάξεις τακτικές και όλα τα άλλα τα βλέπουμε»
Ξέρεις, αναγνωρίζω το δικαίωμα στην κριτική των όσων γράφω, κάτι που εξάλλου ουδέποτε αρνήθηκα ή θέλησα να διακοπεί, επίσης σέβομαι και το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει.
Δεν δέχομαι όμως προτροπές από ανθρώπους που απλά υποδαυλίζουνε εντάσεις, κάτι που έχεις πολλάκις ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙ.
WWalker:
«Καλά βρήκες ώρα να τα σούρεις στην βασιλευομένη δημοκρατία;»
Δεν μπορείς να μέμφεσαι (δήθεν..) την δημοκρατία και να απαιτείς την ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! Δεν είναι δυνατόν να κατακρίνεις την δημοκρατία και να θεωρείς ότι Ο ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟΣ της σκέψης του επέκεινα είναι…..υπέρτατη αξία!!
Μάλλον κάποια σύγχυση επικρατεί..
WWalker:
«Να που συμφωνούμε και σε κάτι.»
Μα, είναι η δουλειά μου αγαπητέ.![]()
![]()
![]()
Θα σου πώ όμως κάτι το οποίο έχω επισημάνει αρκετές φορές...
Για την εκτροπή ενός θέματος δεν ευθύνεται μόνο ένα άτομο.
Και σε αυτό το σημείο δε λέω οτι ο Schwabe είναι άμοιρος ευθυνών για τυχόν αναταραχές σε κάποια topics.
Είναι διάφορα άτομα, αγαπητέ μου!
Στο συγκεκριμένο topic όμως δεν είδα κάτι το μεμπτό από την πλευρά του...
Φίλε WWalker, εφόσον σε ενδιαφέρουν τα θέματα θρησκευτικού περιεχομένου ορθώς πράττεις και συμμετέχεις σε αυτά.
Ειδικά εφόσον πιστεύεις οτι αυτό σου προσφέρει κάποιο βαθμό δημιουργικότητας κατά το χρονικό διάστημα που συμμετέχεις στο esoterica.
Αυτό το οποίο προσπαθώ να σε κάνω να σκεφτείς είναι μήπως παρεκτρέπεσαι ορισμένες φορές κατά την συμβολή σου σε κάποια topics.
Κι αν το αναλογιστείς αυτό, να σκεφτείς όχι τόσο τους λόγους που σε οδηγούν σε μια πιο "έντονη" συμπεριφορά αλλά στο πώς θα μπορούσες να το μετριάσεις αυτό.
Και προσωπικά πιστεύω οτι μπορείς να το πετύχεις αυτό...
Αυτό δεν στο λέω, φίλε μου, ούτε για να σε επικρίνω για κάτι ούτε για να υπερασπιστώ κάποιον.
Προσπαθώ να σου πώ απλά οτι πρέπει να αναρωτηθείς και για το δικό σου μερίδιο ευθύνης σε μια κατάσταση. ![]()
Όσον αφορά τώρα την Διαχειρίστρια, νομίζω οτι από την πλευρά της προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να σκεφτούμε πως μπορούμε όλοι μας να δίνουμε το καλό παράδειγμα σε μια συζήτηση.
Και νομίζω πως όλοι μπορούμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα σε μια συζήτηση...

In anticipation of my resurrection...
quote:Το οποίο κανονικά έπρεπε ήδη να σου λέει κάτι για τα θέματα που ανοίγει....
Στα κλειδωμένα topics λοιπόν θα δείς οτι ανήκουν τουλάχιστον 4 topics του Schwabe...
Ο συσχετισμός είναι απλός. Δεν νομίζεις??
O Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος
Ειρήνη υμίν.
Πάντως ένα πράγμα έχω να πω κι εγώ. Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε όλα αυτά που υποστηρίζει ο Σβάμπε(και αναφέρομαι σε ό,τι έχει μέχρι τώρα πει γι Αυτόν). Πολύ απλά γιατί ο Χριστός, ως ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ποτέ του δεν είχε την ανάγκη να είναι όλα αυτά(μισαλλόδοξος κτλ).
Επίσης η πίστη του καθενός είναι προσωπικό του θέμα και πιστεύει με τον τρόπο που αυτός νιώθει καλά. Εγώ προτείνω να αφήσουμε κατά μέρος αυτά που δε μας ενδιαφέρουν και να ανοίγουμε τόπικ με θέματα που δε θίγουν τους άλλους. Κι αυτό γιατί βλέπετε τι γίνεται.
Οπότε ο Σβάμπε(συμβουλή)να μην ανοίγει θέματα που σχετίζονται με τη λατρεία του Χριστού και ο οποιοσδήποτε Χριστιανός να μην ανοίγει τόπικ με δωδεκάθεα κτλ. Αν αμφότεροι το κάνουν με μορφή ερώτησης, καλώς. Αλλιώς αυτό που γράφουν βγαίνει σα μια μορφή έχθρας απέναντι σ’αυτό που δε γουστάρουν για τον άλφα ή βήτα λόγο.
Αυτές οι συμβουλές από μένα και ας προσέχουμε την άλλη φορά που ανοίγουμε τόπικ μόνο και μόνο για να εκχυδα’ί’σουμε(ο καθένας με τον τρόπο του)αυτό που δεν πιστεύουμε.
«Από τη μια ο Σβάμπε και οι ακόλουθοί του και από την άλλη οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο τόπικ.»
Δεν υπάρχουνε «ακόλουθοι» φίλτατε. Ας μην υποτιμούμε κατά αυτόν τον τρόπο την άποψη που εκφράζεται.
οlympios:
«Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε όλα αυτά που υποστηρίζει ο Σβάμπε... Πολύ απλά γιατί ο Χριστός, ως ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ποτέ του δεν είχε την ανάγκη να είναι όλα αυτά...»
Οι διάφοροι Θεάνθρωποι που πραγματεύονται οι θρησκείες, όπως πολύ παλαιότερα ο Μιθραϊσμός, είχανε ρόλο και έργο που αποσκοπούσε σε διδακτικό και συνεκτικό περιεχόμενο για τις κοινωνίες που απευθύνονταν. Και έως εδώ ουδέν το μεμπτό.
Εφόσον όμως δεχθούμε μια ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ανάγνωση των κειμένων, τότε εγείρονται και πάμπολλα ερωτηματικά τα οποία χρίζουν μιας ΕΞΙΣΟΥ σχολαστικής αντιμετώπισης. Αυτό και γίνεται.
Το εάν είχε την Α ή Β ανάγκη επομένως η όχι, είναι όντως ένα καίριο ερώτημα κατά την άποψη μου, και μέσα από τον διάλογο και την ανάδειξη μιας επιλεκτικής καπηλείας των Συμβολισμών μπορεί να αναδυθεί ο Χριστός που όλοι μέσα μας κρύβουμε.
Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλοϊκά όπως τα κατηγοριοποίησες.
οlympios:
«Οπότε ο Σβάμπε(συμβουλή)να μην ανοίγει θέματα που σχετίζονται με τη λατρεία του Χριστού και ο οποιοσδήποτε Χριστιανός να μην ανοίγει τόπικ με δωδεκάθεα κτλ.»
Θα περάσουνε μάλλον ακόμα χιλιάδες χρόνια, και το παραμύθι για τον Ιησού Χριστό θα συνεχίσει να φροντίζει ώστε κανείς τελικά να μην το έχει κατανοήσει.
(Johann Wolfgang von Goethe)
Τυχαίο?
Η έργο των εμπνευστών συγγραφέων του Θεανθρώπου ιδρυτή θρησκείας?
Ο Χριστιανισμός ως ιδέα είναι όντως μια καλή ιδέα. Το ίδιο και ο Χριστός. Αλλά και ο κουμμουνισμός υπήρξε μια καλή ιδέα…….