ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΠΛΩΤΙΝΟΣ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
19/03/2005, 23:21:22
Φίλε Jonnie, ένα πράγμα θα σου πω:

ο άνθρωπος που με έμαθε βιολί ήταν τυφλός.

(αλήθεια)

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

19/03/2005, 23:24:52
quote:

Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά αγαπητέ jonniebegood !!!!

πασο αρχηγε!

ας επανελθουμε στην πραγματικοτητα: σε περιμενω στο μυθος και θρησκεια στο γνωστο τοπικ.

εγω να συζηταω θελω μαζι σου, κι ας διαφωνουμε ισως, οχι να τσακωνομαι.

αντε στο γνωστο τοπικ να μου τα ριξεις (με επιχειρηματα, ε? )

ειπαμε, η σωστη αντιπαραθεση προαγει!!!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

MozΜέλος
19/03/2005, 23:31:16
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!

"Ως δια μαγείας" εξαφανίστηκαν
από τα ψυγεία φημισμένου σούσι-ρατ-μπαρ
μεγάλες ποσότητες μαριναρισμένων αρουραίων.
Ύποπτοι ως δράστες θεωρούνται
οι ιδιοκτήτες πολυσύχναστης σουβλακερί
επί του Πανσέπτου Όρους,
γνωστοί ως "Οι ληστοσυμμορίτες με τα τσαρούχια Τριλ".
Η καστ-υνομία έχει εξαπολύσει απ-ανθρωποκυνηγητό.
Αναμείνατε στους δέκτες σας.

(Αφιερωμένο εξαιρετικά, Απαίσιε Ορεσίβιε! χα!χα!χα!)

(Κύριε Ramoglou, welcome back! Ελπίζω όλα καλά.)

Shukran
Moz

19/03/2005, 23:54:49
quote:

Όσο βέβαια αφορά την μεταξύ μας λεκτική διαμάχη, αν τη διαβάσεις με ηρεμία, θα διαπιστώσεις, πως στα σχόλια τα οποία και σε ενόχλησαν δεν αναφέρω το nickname σου ή το όνομα σου, δεν σε απείλησα με μηνύσεις και με άσκηση σωματικής βίας, δεν σε βρίζω με ακατονόμαστες εκφράσεις και το μόνο το οποίο έκανα ήταν να ακολουθήσω το δρόμο της ειρωνείας, τον οποίο είχες ακολουθήσει εσύ μέχρι εκείνο το σημείο για τα μέλη Gothic και Galadriel.

μα γιατι δεν τοκανες αγαπητε μου Αποστολε?

γιατι δεν ανεφερες στα ισα το νικ μου?

για να μην με θιξεις αμεσα, γιατι δεν απευθυνοσουν σε μενα ή γιατι θα σου εριχνα μια μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση αν το εκανες?

μεγαλα παιδια ειμαστε, να μιλαμε στα ισα!

οσο για την καραμελα της σωματικης βιας, που την βρηκες και την πιπιλας αδερφε μου?

εγω απλα σε ρωτησα αν θα μου ελεγες τα ιδια και απο κοντα!

αληθεια θα μου τα ελεγες? (και μη μου πεις οτι σε απειλω παλι! μια ερωτηση κανω.)

κερναω καφε όπου και όποτε θελεις για να μου απαντησεις απο κοντα!!!

quote:

Να σου ζητήσω λοιπόν συγνώμη για ποιο λόγο ;

αυτο ειναι ασκηση αντιληψης και φιλοτιμου για σενα, οχι για μενα!

quote:

Για το ότι σου απάντησα όπως απαντούσες μέχρι εκείνη τη στιγμή εσύ ;

απαντουσα με χιουμορ (αν και ειρωνικο και κυνικο) και οχι με λασπη φιλε μου.

το θυμασαι?

ακομη γραμμενα ειναι, δεν σβυνουν!

δεν παρεξηγηθηκα με την δικη σας κυνικοτητα, μεχρι που αρχισατε τα κοτερα και τα καρτελ...

στα Ελληνικα που μιλαω εγω, την ΛΑΣΠΗ!!!

και ακομη περιμενω αυτην την gåMimæni συγνωμη!

οχι οτι δεν θα επιβιωσω χωρις αυτην, ε?

quote:

Νομίζω ότι και οι δύο είχαμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε συζήτηση ακόμα και χωρίς να έχουμε τα ίδια ακριβώς πιστεύω, αποδείξαμε πως έχουμε και κοινά σημεία σκέψης, αποδείξαμε και πολλά άλλα.

συμφωνω και νιωθω περηφανος και για τους δυο μας γι αυτο!!!

quote:

Όπως έχεις εσύ το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι και να είσαι κυνικός έτσι το έχουν και οι άλλοι, μη νευριάζεις λοιπόν όταν σου φέρονται με τον ίδιο τρόπο.

δεχομαι ευχαριστως καθε ειρωνια και κυνικοτητα ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ!

ΟΧΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΜΩΣ!!!

ειμαι λατρης του γελιου και της σατυρας, και γελαω ακομη και με αυτα που μου σουρνατε (πριν αρχισουν τα κοτερα).

ειμαι προθυμος να κανω και τον καραγκιοζη προκειμενου καποιος καπου να χαμογελασει!

παρακαλω ριχτε τα μου, αλλα χωρις λασπολογικα υπονοουμενα - ριχνουν και το επιπεδο του φορουμ νομιζω...

κι αν πιστευει καποιος κατι για μενα, (ξαναπαρακαλω) να μου το λεει στα ισα!

quote:

Ελπίζω να είμαι αρκετά σαφής στα γραφόμενα μου και να μη χρειαστεί να δίνω περαιτέρω διευκρινήσεις, διότι η προσεκτική ανάγνωση μας γλιτώνει από τα περιττά post και τις ανούσιες «κόντρες».

συμφωνω απολυτως!

εφαρμοσε το και σε ποσα ειπα εγω τωρα!

νασαι καλα

20/03/2005, 00:05:35
quote:

Galadriel, ώπα!!!!!

Υ.Γ. η ζωή είναι ωραία βρε παιδιά.... μην τσακώνεστε ... τραγουδάτε...

ω, εξοχοτατη ξωτικουλα, επιτελους βρεθηκαμε στο ιδιο μηκος κυματος!

μπορει και να με παραπλανα το πνευμα του οινου υπο την κατοχην του οποιου γραφω, αλλα ουτως ή αλλως κανω και γω μια αφιερωση σε ολους!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/johnniebegood/24013/323043/0/1+xaramata+h+ora+3.mp3

ή εδω: http://briefcase.pathfinder.gr/file/johnniebegood/24013/323043

ναστε καλα και να γλεντατε γιατι οπως τονισε η φιλοσοφος τζεσικα ραμπιτ, η ζωη ειναι μικρη για να ειναι θλιβερη!

Edited by - jonniebegood on 20/03/2005 01:35:08

20/03/2005, 00:08:15
quote:

Φίλε Jonnie, ένα πράγμα θα σου πω:

ο άνθρωπος που με έμαθε βιολί ήταν τυφλός.

(αλήθεια)

σε πιστευω πιστεψε με!

μονο στις συμπτωσεις δεν πιστευω!!!

20/03/2005, 00:12:03
quote:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!

"Ως δια μαγείας" εξαφανίστηκαν
από τα ψυγεία φημισμένου σούσι-ρατ-μπαρ
μεγάλες ποσότητες μαριναρισμένων αρουραίων.
Ύποπτοι ως δράστες θεωρούνται
οι ιδιοκτήτες πολυσύχναστης σουβλακερί
επί του Πανσέπτου Όρους,
γνωστοί ως "Οι ληστοσυμμορίτες με τα τσαρούχια Τριλ".
Η καστ-υνομία έχει εξαπολύσει απ-ανθρωποκυνηγητό.
Αναμείνατε στους δέκτες σας.

(Αφιερωμένο εξαιρετικά, Απαίσιε Ορεσίβιε! χα!χα!χα!)

παντα στη σωστη στιγμη, στον σωστο χωρο, ε?

ΧΑΧΑΧΑ

(ποιος φιλοσοφος το ειπε? ασκησις για το σπιτι)

με φτιαχνεις αλητηριε "αυτηνης της σχολης"!

νασαι καλα!

20/03/2005, 00:30:43
quote:
Αποστόλη, καλή συνέχεια! Τα καραβόπανα τα είχα... εντοπίσει και έλεγα να το αναφέρω, αλλά φοβόμουν μην κάνω καμμιά γκάφα και δεν είναι τελικά! Τι συμβολίζουν λοιπόν σχηματίζοντας την κορώνα;

Καλέ μου φίλε ananasss το σήμα το οποίο έφτιαξα έχει την εξής ιστορία.

Ως γνωστόν ο Thoth με βάφτισε πριν πολύ καιρό (εκείνα τα παλιά χρόνια) «κακό λύκο», έτσι έψαχνα να βρω ένα καινούργιο λύκο για ψηφιακή υπογραφή όταν ξαναμπήκα στο forum. Μέσα λοιπόν στην googlοπεριπλάνηση μου βρήκα το εν λόγο σχήμα με διαφορετική μορφή λύκου στο κέντρο και χωρίς το «Ramoglou».

Μου άρεσε διότι είχε το καραβόσκοινο, τα πανιά και το λύκο.
Έτσι το επεξεργάστηκα βάζοντας έναν άλλο λύκο στο κέντρο, τον οποίο και είχα στην συλλογή μου, άλλαξα σε μπορντό το background, πρόσθεσα το «Ramoglou» στην ταμπέλα το οποίο λόγο της γνωστής ταινίας έχει να κάνει με τα κότερα και τη θάλασσα και έτοιμο το «οικόσημο».

Η κορώνα υπήρχε μαζί με τα πανιά και έτσι την άφησα να συμβολίζει τον πλούτο της θάλασσας, αυτής της απέραντης και πολυαγαπημένης μου θάλασσας. Αυτής της τόσο γνωστής αλλά και τόσο άγνωστης.

Προσωπικά έχω μια μεγάλη αδυναμία στη θάλασσα και την έχω ταυτίσει τόσο με τη γνώση όσο και με το θηλυκό στοιχείο.

Αυτά λοιπόν επί του «οικοσήμου» μου.

Για του λόγου το αληθές παραθέτω και το κανονικό

TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

20/03/2005, 00:33:15

Και ένα δώρο στον αγαπητό μου jonniebegood

TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

ananasssΜέλος
20/03/2005, 01:05:33

Πάμε γι' άλλα λοιπόν και μ' αέρα στα πανιά μας (ή και με το κότερο, όχι δε λέμε!)...

Κάνα νέο από Thoth ? (νονός σου, το θυμάμαι!)

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
AINEIAN06Μέλος
14/08/2007, 19:51:40
..Βλεποντας στο δελτιο ειδησεων του Αλτερ ... γιαγιαδες να ανεβαινουν με τα γονατα τα σκαλια του ναου της Παναγιας στην Τηνο η αλλου ...προκειμενου να τους βοηθησει με θαυματουργο τροπο σε πρακτικα υλικα τους προβλημματα πχ ασθενειες .. μου δημιουργουνταιτα εξης θεολογικα ερωτηματα
1. Η Παναγια .. κολακευεται με υμνους και προσευχες ;;
2. Δωροδοκειται με δωρα ταματα ;;;
3. Κανει ειδικες χαρες στους πιστους της οι οποιοι την κολακευουν νυχθημερον;; Μεγαλοχαρη = μεγαλες χαρες = μεγαλα .. θεικα θαυματουργα ''ρουσφετια'';;
και το κυριοτερο

Η Παναγια .. αρεσκεται να βλεπει γιαγιαδες να ανεβαινουν με τα γονατα τα σκαλοπατια των ναων της .. προκειμενου να εκληπαρισουν την βοηθεια τους για τα αρρωστα παιδια τους .. [ δειχνοντας ετσι την ''πιστη'' τους ;;;]

el.elyonΜέλος
14/08/2007, 23:24:22
quote:

..Βλεποντας στο δελτιο ειδησεων του Αλτερ ... γιαγιαδες να ανεβαινουν με τα γονατα τα σκαλια του ναου της Παναγιας στην Τηνο η αλλου ...προκειμενου να τους βοηθησει με θαυματουργο τροπο σε πρακτικα υλικα τους προβλημματα πχ ασθενειες .. μου δημιουργουνταιτα εξης θεολογικα ερωτηματα
3. Κανει ειδικες χαρες στους πιστους της οι οποιοι την κολακευουν νυχθημερον;; Μεγαλοχαρη = μεγαλες χαρες = μεγαλα .. θεικα θαυματουργα ''ρουσφετια'';;
και το κυριοτερο

Η Παναγια .. αρεσκεται να βλεπει γιαγιαδες να ανεβαινουν με τα γονατα τα σκαλοπατια των ναων της .. προκειμενου να εκληπαρισουν την βοηθεια τους για τα αρρωστα παιδια τους .. [ δειχνοντας ετσι την ''πιστη'' τους ;;;]

Αγαπητέ αν οι γιαγιάδες αυτό θέλουν να κάνουν, τι προς σε???????

Και αύριο δεν είναι μόνο οι γιαγιάδες……

Αγαπητέ μου ο σεβασμός είναι η ουσία του διαλόγου. Και στο μήνυμα σου δεν βλέπω σεβασμό. Η στιγμή που θέτεις το θέμα δεν είναι η κατάλληλη και ούτε ο τρόπος είναι ο κατάλληλος!

Ελπίζω αύριο να είναι αλλιώς!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

AINEIAN06Μέλος
15/08/2007, 00:33:07
Εθεσα καποια ερωτηματα ....
Δεν προσβαλω [την ιδεα συμβολο κατ εμε ] Παναγια ... αλλα τους τροπους που την λατρευουν οι πιστοι της ...
Στις Φλιπινες .... σταυρωνονται κυριολεχτικα ... για να δοκιμασουν τον πονο του μαρτυριου του Κυριου
Και γιαυτο ισχυει το ''αν θελουν να το κανουν τι προς εμε;;;''
15/08/2007, 00:44:40
Επεκτείνοντας την ερώτηση του ΑΙΝΕΙΑΝ06 θα ήθελα επιπροσθέτως να ρωτήσω: Είναι τελικά η Παναγία που κάνει τα υποτιθέμενα θαύματα στην Τήνο ή η εικόνα της; Την Παναγία λατρεύουνε εκεί πέρα ή το σύνολο από ξύλα και μπογιές;

1. Αν είναι η Παναγία που κάνει τα θαύματα και όχι η εικόνα, γιατί αναφέρονται στην "θαυματουργή εικόνα της Παναγίας" και όχι στη "θαυματουργή Παναγία";

2. Αν είναι η εικόνα που κάνει θαύματα τότε γιατί η αντίστοιχη εικόνα της Παναγίας στον Ανω Δριμύγκλαβα δεν κάνει τέτοια θαύματα;

macedon

dimitris2Μέλος
15/08/2007, 01:35:41
Πολλές φορές το βάρος της ζωής είναι μεγαλύτερο από όσο αντέχει η πλάτη μας.
Κοινό πρόβλημα για όλους, για αυτοκράτορες , δούλους , γιαγιάδες και εφοπλιστές.

Δεν σέρνουν τα γόνατα της γιαγιάς το νου της γιαγιάς αλλά ο νους σέρνει τα γόνατα.

Εντέχνως χρησιμοποιήθηκε η λέξη "γιαγιά".
Ανεβαίνουν με τα γόνατα και νέοι και νέες και επιστήμονες και πλούσιοι.

Γιαγιά δεν σημαίνει κάτι που δεν διαθέτει εγκέφαλο.

Η γιαγιά είναι έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι και η νέα και έχει την ελευθερία να πιστεύει ότι πιστεύει. Το σώμα γερνάει, όχι το πνεύμα.
Διάβασε βιβλίο της Φιλιώς Χαιδεμένου που έχει περάσει τα 100 να διαπιστώσεις αν διαθέτεις εσύ εγκέφαλο ή η γιαγιά.

Τελικά.
Γεια σου βρε έλληνα μάγκα που αραγμένος στην πολυθρόνα σου διαχωρίζεις τα ανθωπάκια και τα πιστεύω τους και τα κατατάσεις σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία.

Σου εύχομαι ποτέ να μην ανέβεις τις σκάλες με τα γόνατα. Διότι ουδέν προ του τέλους μακαριζε.

15/08/2007, 02:02:29
Νομίζω άλλο πράγμα ρώτησε ο ΑΙΝΕΙΑΝ06 και συγκεκριμένα:

3. Κανει ειδικες χαρες στους πιστους της οι οποιοι την κολακευουν νυχθημερον;;
4. Η Παναγια .. αρεσκεται να βλεπει γιαγιαδες να ανεβαινουν με τα γονατα τα σκαλοπατια των ναων της .. προκειμενου να εκληπαρισουν την βοηθεια τους για τα αρρωστα παιδια τους .. [ δειχνοντας ετσι την ''πιστη'' τους ;;;]

Δεν μίλησε ο άνθρωπος ούτε για νόες ούτε για εγκεφάλους. Μην τον ρίξετε στην πυρά ... Απαντήστε του απλώς...

macedon

Impious VarmintΜέλος
15/08/2007, 11:10:53
quote:
3. Κανει ειδικες χαρες στους πιστους της οι οποιοι την κολακευουν νυχθημερον;;
4. Η Παναγια .. αρεσκεται να βλεπει γιαγιαδες να ανεβαινουν με τα γονατα τα σκαλοπατια των ναων της .. προκειμενου να εκληπαρισουν την βοηθεια τους για τα αρρωστα παιδια τους .. [ δειχνοντας ετσι την ''πιστη'' τους ;;;]

Όντως ο macedon έχει δίκιο.Ο AINEIAN06 ρώτησε αν η Παναγία κολακεύεται από αυτές,τις υπερβολικές κατά την γνώμη μου,ενέργιες στις οποίες προβαίνουν κατά συρροή τέτοια εποχή κάθε λογής πιστοί περιμένοντας καρτερικά ένα θαύμα.Αν πραγματικά η Παναγία θέλει να θεωρείται Παν-Αγία (πάνω από τους αγίους) δεν νομίζω να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε κόλακες (που σταυροκοπιούνται και κάνουν δεήσεις στην μεγάλη της χάρη) και σε ανθρώπους που δεν προσπαθούν να την καλοπιάσουν.

Και νομίζω είναι λιγάκι ανοήτο να περιμένουμε μια μέρα του χρόνου να μας σώσουν μια ή δυο εικόνες της παναγίας ανά την επικράτεια.Την προσευχή την δέχομαι,άλλωστε αποτελεί δικαίωμα καθενός,αλλά με τέτοιες υπερβολές εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος.

Impious Varmint

αγνοώνΜέλος
15/08/2007, 12:09:56
εσύ μπορεί να είσαι αντίθετος αλλά αυτοί που το κάνουν αυτό δεν είναι (προφανώς)

δεν νομίζεις ότι έτσι προσβάλλονται θέματα πίστης,που είναι διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο ?

άλλωστε οι περισσότεροι που το κάνουν αυτό κάποιο πρόβλημα έχουν (εννοώ πρόβλημα οικογενειακό,υγείας, κλπ κλπ)

ας σεβαστούμε τουλάχιστον το πρόβλημα

στην ερώτηση αν η παναγία κολακεύεται με όλα αυτά,η γνώμη μου είναι ότι όχι,δεν κολακεύεται,αλλά ο πιστός δεν έχει άλλο τρόπο για να εκφραστεί,τουλάχιστον όσον αφορά στην παναγία της τήνου

το τάμα είναι προσωπική υπόθεση κι έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε

δεν ωφελεί να κοροιδεύουμε ή να γινόμαστε ολίγον αγενείς

el.elyonΜέλος
15/08/2007, 12:49:05
Όταν δεν σέβεστε κανέναν και τίποτα ( ούτε και τον εαυτό σας) δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος!!!!!!!

Ούτε μια μέρα υπομονή δεν μπορείτε να κάνετε!!!!!!!

Συγνώμη κύριοι ερευνητές της αλήθειας, εκτος από το χριστιανισμό ερευνήσατε κάποια άλλη θρησκεία???????!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

AINEIAN06Μέλος
15/08/2007, 15:42:53
quote:

Όταν δεν σέβεστε κανέναν και τίποτα ( ούτε και τον εαυτό σας) δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος!!!!!!!
Ούτε μια μέρα υπομονή δεν μπορείτε να κάνετε!!!!!!!
Συγνώμη κύριοι ερευνητές της αλήθειας, εκτος από το χριστιανισμό ερευνήσατε κάποια άλλη θρησκεία???????!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Φιλε μου .. τα ιδια κριτικη που κανω για την Χριστιανικη Θρησκεια την κανω και για αλλες θρησκειες πχ .. για τους Μουσουλμανους οι οποιοι αυτομαστιγωνονται .. για να νιωσουν τον πονο του Αλη ...

Μιλας για σεβασμο [ σεβασμος σε μια θρησκεια σημαινει πιστη και υποταγη σε αυτην ;;;] και εγω σου μιλω για γιαγιαδες οι οποιες ανεβαινουν τα σκαλοπατια των ναων της Παναγιας ..

Αν μη τι αλλο .. καποιοι ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ... εαν σταματησουν ...