ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜύΘου Ιστορίες ή Ιστορίες για ...αγρίους ή και αχρείους - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

- ΜύΘου Ιστορίες ή Ιστορίες για ...αγρίους ή και αχρείους - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...

Oannes61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
16thThiefΜέλος
23/11/2005, 13:33:46
quote:
και απορεί γιατί συνεχίζω να γράφω εδώ μέσα. Ελα ντε?

Αυτή απορεί. Εσύ, απορείς ? Κι αν απορείς, γιατί δεν παύεις να γράφεις ανόητε ?

Ampere Deva Parinito

Στα είπα όλα. Φίλα με τώρα.
16thThiefΜέλος
23/11/2005, 13:39:38
quote:
Μήν ανησυχείς (-είτε) δεν θα αρχίσω να μυθιστοριογραφώ εδώ μέσα, αλλά θα παρακολουθώ...(γράφοντας??? μπορώ?)

Γεια σου ρε Pagwna. Αν ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ποστάριζε στο esoterica, κάπως έτσι φαντάζομαι θα ήταν το πόστ του.

Αλλά μισό, γιατί να ανησυχεί ο έρ'μος ο Oannes Κοτζάμ εκδότης...

Deva Parinito

Edited by - 16thThief on 23/11/2005 13:42:04

23/11/2005, 13:39:45
Εγώ πάλι βρε παιδιά δεν είμαι συγγραφέας (αν και ματαίως προσπάθησαν να με πείσουν για το αντίθετο εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων under construction)....

απλά "είμαι εγώ τραγουδιστής του έρωτα και της ζωής"!

γι'αυτό και όταν θα έχω καθαρίσει τη φωνή μου (τώρα έχω καπνίσει πολύ), "έναν μύθο θα σας πωωωωω"....

Galadriel

bitch and bites

16thThiefΜέλος
23/11/2005, 13:50:23

Όπως βλέπεις λοιπόν παλικαρά μου, το θέμα σου θα αποκτήσει μεγάλη αναγνωσιμότητα αν φυσικά δεν επέμβουν οι ταμπουρωμένοι. Οι άγριοι και οι αχρείοι, να 'σαι σίγουρος, πως δεν θα σ' αφήσουν να μπουρδολογήσεις ερήμην τους αλλά θα σε κάνουν ξεφτύλα και θα απλώσουν τ' αντεράκια σου χιαστί στο ήλιο να ξεραθούν.

Γράψε όμως τέκνον μου και τέκτων μου, γράψε, αν το Τρία υπάρχει στο παντελόνι σου και δεν το έχεις χάσει σε καμιά στοά...

Deva Parinito

PagwnaΜέλος
23/11/2005, 14:24:03
E, άμαν ήτανε Χρυσό-στομος, τότε όντως εγώ είμαι βρε!!!! :) η Παγώνα Χρυσοστόμα...

Προβαίνω (προφταίνω?) στην συνέχεια της ιστορίας μου:

"Τελικά όμως το πιο ασφαλές για μένα και τους ήρωές μου είναι να μήν γράψω καθόλου! Καλύτερα να πάρω 'μάτι' τί θα κάνετε στους δικούς σας ήρωες... Προβείτε δήμιοι!"
END OF SHORT STORY

:)
Σας φιλώ
Με πάσα καλή διάθεση
καμμιά σχέση με την διάθεση του deva!!!) Γιατί πουλάκι μου τα έχεις πάρει? Αν σε ενοχλεί αυτός ο 'σταθμός' γιατί δεν αλλάζεις σταθμό; (που λέει κι ο Μιχαηλίδης στον ΔΙΕΣΗ και μου έχει σπάσει το νευρικό σύστημα!!!)

16thThiefΜέλος
23/11/2005, 15:55:14
quote:
Γιατί πουλάκι μου τα έχεις πάρει?

Pagwna,

Έχω φοβερά καλή διάθεση & διασκεδάζω. Θα σου εξηγήσω όμως το γιατί. Το ό,τι "τα έχω πάρει", είναι δικό σου συμπέρασμα, εσφαλμένο για μένα, δεν πειράζει, και δεν στέκομαι σ' αυτό.

Στέκομαι όμως στο "γιατί".

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό - προτού μπουν οι ταμπουρωμένοι - πως το θέμα του γιαλαντζί εκδότη Oannes, αφορά κατ' εξοχήν το esoterica. Είναι πρόβλημα του esoterica, όσο κι αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τους υπεύθυνους. Και είναι πρόβλημα που έχει επιτραπεί από αυτούς τους ίδιους να υπάρχει.

Γνώρισα τον Θράσσο, τον Oannes δεν τον ξέρω. Ο Oannes όμως γράφει στο esoterica, κι εσύ διαβάζεις αυτόν, όχι τον Θράσσο. O Θράσσος δεν είναι ο Oannes, όπως και ο Oannes δεν είναι ο Θράσσος. Τι θα συμβεί όμως αν κάποιος πιστέψει πως πρόκειτε για έναν ? Θα συμφωνήσει με τον Oannes αλλά θα ξεγελαστεί από τον γιαλαντζί Θράσσο, όταν το esoterica, θα μπει στο κατακάθι του καφέ που θα πίνει μαζί του.

Η βασική διαφωνία μου με τους ταμπουρωμένους, είναι αυτή. Ο morent11, ποτέ δεν θα παραδεχτεί την συνάντησή μας. Ο Λάμπρος όμως, θα την παραδεχτεί. Το "πρόσωπο" δεν υπάρχει στο esoterica. Γιατί να συμβαίνει αυτό ? Γιατί ένα φόρουμ όπως το esoterica, που είναι όντως αξιόλογο (το λέω από την πρώτη στιγμή αυτό και εξακολουθώ να το λέω) να αφήνει τα μέλη του να δημιουργούν τεχνηέντως πρότζεκτ - Κυριακή, δικό σου είναι αυτό - φαντασιόπληκτων θεμάτων και να μην έχουν τουλάχιστον την ειλικρίνεια να το παραδεχτούν ?

Όταν έγραψα τα "Τραγούδια του Εντός", βγήκα και το είπα. Όταν γράφω τον Τανούκι, βγαίνω και το λέω. Ο Τανούκι είναι δικός σας, όχι δικός μου. Εσείς τον φτιάξατε. Εγώ τον παρακολουθώ. Δεν τον αρνούμαι όμως, δεν λέω "οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική", δεν λέω "η συνάντησή μας είναι υποθετική". Λέω ναι ρε, βρεθήκαμε και ήπιαμε έναν καφέ.

Όταν διαπίστωσα την ταυτότητα του Moz, η Moz θύμωσε και έτρεμε η δόλια μήπως εγώ βγω και πω ποια είναι. Τώρα λέω πως είμαι εγώ. Σας μπερδεύει αυτό, ναι, αλλά ουσιαστικά σας βοηθάει να αναγνωρίσετε το ίδιο σας τον εαυτό και την λεγεώνα των "εγώ" σας. Η Moz έτρεμε, γιατί έλεγε πως πάνω στο esoterica, έφτιαχνε μια εργασία, ένα πρότζεκτ που αμφιβάλλω αν πάρει κάποτε σάρκα και όστα ή παραμείνει φαντασιόπληκτη προσδοκία. Εγώ ότι φτιάχνω, σας το λέω. Βρείτε τώρα αν εγώ είμαι η Moz, ή αν πρόκειτε για άλλο nickname προσωπικότητας.

Είναι λίγο περίεργα όλα αυτά. Η Amalia έκανε μια ανακοίνωση περί προσωπικών διαφωνιών. Είναι βιτρίνα. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί ουσιαστικά σε ένα φόρουμ δεν υπάρχουν διαφωνίες προσώπων. Όταν όμως κάποιος - ο κανένας - εκμεταλλέυεται την ανικανότητα των υπευθύνων του φόρουμ να διαχωρίσουν το πρόσωπο από το Ον και εμπαίζει το Ον, όπως κάνει ο Oannes-Θράσσος, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Καλώς ή κακώς, τα nicknames προσωπικοτήτων επιρρεάζονται. Πρακτικά, αυτό εμφανίζεται ως εξής, κρίνοντας την δική μου συμπεριφορά έναντι κάποιου ανθρώπου, που, - ω! του θαύματος – εγώ τώρα έχω τελείως διαφορετική γνώμη γι' αυτόν. Ομολογώ πως ξεγελάστηκα από τους ΑΤΜΑ, Ryche, Moz και Oannes, σχετικά με την Galadriel. Τι συνέβει λοιπόν τότε ? Βγήκα στο φόρουμ και της έκανα την ζωή δύσκολη. Είπα, είπα, είπα και στο τέλος, η galadriel αγανακτισμένη, μείωσε τις επισκέψεις της στο esoterica, μείωσε το να γράφει όλα όσα γνωρίζει – εγώ δεν ξέρω ούτε το ένα τρίτο από αυτά – και συνάμα και την πιθανότητα να διαβάσει κάποιος όσα λέει. Στην ουσία, τίποτε δεν μειώθηκε πάνω της. Αυτό όμως φάνηκε προς τα έξω. Και το "εξω" είναι το esoterica. Καλώς ή κακώς, η galadriel, επιλέγει να γράψει στο esoterica. Εγώ επιλέγω να γράφω στο esoterica. Κι αυτό είναι τιμή, πρώτα για το esoterica. Σας τιμούμε με την γραφή μας. Κι εγώ και η galadriel.

Η ανικανότητα και η ανοησία των υπευθύνων όμως, συντηρεί σκοπίμως την φαγωμάρα. Δεν είμαστε άμοιροι των ευθυνών μας, αλλά διαπιστώνουμε πως ακόμη και ο admin, διακατέχεται από το matrix πρότζεκτ τροφοδοσίας των εντυπώσεων. Ναι, το esoterica είναι ένα Matrix Πρότζεκτ Τροφοδοσίας Εντυπώσεων που τα ιδρυτικά μέλη, ο Thoth για παράδειγμα, το έχει ήδη διαπιστώσει. Γι΄αυτό και απέχει.

Όταν πρωτομπήκα στο esoterica, νόμιζα πως ο admin του, ήταν ο Θεός. Έλεγα μέσα μου "Πω, πω, το άτομο, τι έχει φτιάξει. Άντε να σου μιλήσει αυτός !", τόσο δέος είχα. Όταν γνώρισα όμως τον Μιχάλη, είπα "Kαλά, αυτός είναι ο admin του esoterica ? Αυτός δεν ξέρει που παν τα τέσσερα!".

Ξέρω τώρα, πως από το μήνυμα αυτό θα διαγραφούν τα ονόματα. Ερωτώ : Ποια ονόματα Ποιες ονομασίες προσώπων . Το ό,τι με λένε Άγγελο, Μιχάλη, Αμαλία, Αφροδίτη, Κυριακή, Κωνσταντία, σημαίνει τίποτε . Για σένα ασυνείδητε αναγνώστη σημαίνει. Για μένα δεν σημαίνει τίποτε. Απλές ονομασίες, απλά ονόματα. Τι κάνω εγώ ? Γράφω. Και πριν έγραφα. Αλλά τώρα, γράφω θεό, βλέπω θεό, πίνω θεό, αγγίζω θεό. Εσύ γράφεις "ΜΟΖ", γράφεις "ΑΤΜΑ", γράφεις "Οannes", και ξεγελάς τον κοσμάκη που χαραμίζει τον χρόνο του διαβάζοντας τις μπούρδες σου. Είναι τελείως διαφορετικό.

Γι' αυτό αναρρωτιέσαι Pagwna, γι' αυτό αναρρωτιέσαι...

Deva Parinito.

Edited by - 16thThief on 23/11/2005 15:57:55

23/11/2005, 16:32:55
καταρχήν διαφωνώ με το πως αντιμετωπίζεις τη σχέση nickname-όντος
αλλά αυτό δεν έχει κ τόσο σημασία.

quote:
Ομολογώ πως ξεγελάστηκα από τους ΑΤΜΑ, Ryche, Moz και Oannes, σχετικά με την Galadriel. Τι συνέβει λοιπόν τότε ? Βγήκα στο φόρουμ και της έκανα την ζωή δύσκολη.

αυτό δεν το καταλαβαίνω/τι φάση είναι αυτή?
Κάποιοι πίνουνε καφέδες κ θάβουν τους υπόλοιπους?
Κ συ πάλι τι είσαι? Πέντε χρονών? Δεν έχεις δική σου γνώμη?
Σου λένε κάτι (έστω, σε ξεγελάνε) κ συ βγαίνεις κ κάνεις τη ζωή του άλλου δύσκολη?
Δεν πάτε καλά μου φαίνεται...
Για άλλο λόγο δημιουργήθηκε ο χώρος/όχι για το κόλλημα του καθενός.

"Beautiful thing, the destruction of words. "
Valnta + 1984

Edited by - Valnta on 23/11/2005 16:34:45

16thThiefΜέλος
23/11/2005, 16:35:38
quote:
Κ συ πάλι τι είσαι? Πέντε χρονών? Δεν έχεις δική σου γνώμη?

Δικαίως απορείς. Κι εσύ το κάνεις όμως. Απλά, δεν το συνειδητοποιείς. Ή ακόμη κι αν το συνειδητοποιήσεις, το "εγώ" σου, δεν σου επιτρέπει να το ανακοινώσεις, ακριβώς για να μην δώσεις το δικαίωμα στους άλλους, να κάνουν αυτές τις ερωτήσεις που κάνεις τώρα εσύ σε εμένα...

Έχεις πρόσωπο, έχεις "εγώ", έχεις όνομα. Εγώ δεν έχω τίποτε από όλα αυτά. Στο ψάξιμο είμαι...

Deva Parinito

Edited by - 16thThief on 23/11/2005 16:41:26

23/11/2005, 16:42:35
Δικαίωμά σου να νομίζεις ότι έτσι είναι.
Εγώ λέω ότι δεν είναι/δεν κάθησα ποτέ μου με κανένα μέλος
να πίνω καφεδάκια κ να θάβω κάποιο άλλο.

Δεν επηρεάστηκα ποτέ από κανένα μέλος σχετικά με ποιόν θα γουστάρω
κ με ποιόν θα ξερνάω. Πολλές φορές ξεγελάστηκα απ'τη μαλακία που με δέρνει
κ όχι από κάποιον "καλοθελητή".

Αν έχω πρόβλημα με κάποιον του τα χώνω
αν έχω ΕΓΩ πρόβλημα/αν έχει άλλος ας το κάνει μόνος του.

Κ επιτέλους τι ξεκατίνιασμα είναι αυτό?
Δουλειές δεν έχετε να κάνετε κ βρίσκεστε μεταξύ σας για
να κουτσομπολεύετε τους άλλους?

"Beautiful thing, the destruction of words. "
Valnta + 1984

16thThiefΜέλος
23/11/2005, 16:44:53
quote:
Κάποιοι πίνουνε καφέδες κ θάβουν τους υπόλοιπους?

Τι ερώτηση είναι αυτή ? Δεν το ξέρεις ? Δεν το έχεις δει αυτό ? Απορώ. Έτσι γίνεται. Νομίζω το ξέρεις, το έχεις καταλάβει, γιατί ρωτάς λοιπόν ?

Deva Parinito

16thThiefΜέλος
23/11/2005, 16:48:44
quote:
Πολλές φορές ξεγελάστηκα απ'τη μαλακία που με δέρνει

Ωραία. Μην συνεχίζεις λοιπόν να το κάνεις και τώρα...

Deva Parinito

SagaviperΜέλος
17/02/2007, 08:49:00

Πηγαίνοντας τώρα πίσω στα STS βίντεο θα ήθελα Φίλη Ostria να πάμε να δούμε ένα βίντεο στο πως έχουν τα πράγματα γύρω από τη γη. Παρακολούθησε αυτό το βίντεο του stardust που μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης για να δείς τι εννοώ με το κάτι καίγεται και φωτίζεται.(κ.α attributes που μπορούμε να αναφέρουμε παρακάτω)

Αυτό το βίντεο είναι σημαντικό καθώς βοηθά στην καλύτερη εκπαιδεύση των ματιών στο να ξεχωρίζουμε διάφορα φαινόμενα εκεί έξω που δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή.

«Speed record

The velocity of Stardust's sample return capsule as it slices through the Earth's atmosphere is a hasty 28,860 mph (12.9 kilometers per second). At that speed, the capsule surpasses the record set in May 1969 during the return of the Apollo 10 command module, the highest speed ever attained by human beings: 24,861 mph (11.11 kilometers per second).

Even at that rate, it still doesn't beat the heat seen by the Galileo probe as it plunged into Jupiter's atmosphere on Dec. 7, 1995. The small craft reached a blistering 106,000 mph (47.4 kilometers per second). »

(κλίκ)

«Από ανοιχτά θέματα άλλο τίποτα sagaviper μου. (Δεν κλείνουμε και κανένα εκτός κι αν κλειδωθεί από την αμαλία! )»

Χεχεχε πολύ αστείο και έχεις και δίκιο. Πάντως αν και σπάνια κλέινουμε θέματα το Νερό στον Αρη επιβεβαιώθηκε αν και λίγο αργά. Έχουμε ακόμα καιρό να κλείσουμε και άλλα θέματα. Φυσικά με έτσι φόρτωμα σελίδων γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
17/02/2007, 09:24:10
Ostria,
Μου έφαγες ένα από τα λινκ που θα έβαζα στο επόμενη λίστα...
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ όμως...
Χαίρομαι που και κάποιος άλλος έχει παρόμοια στοιχεία...

Krios,
Όσο και να χτυπιέσαι, η φωτογραφία αυτή είναι ΑΛΗΘΙΝΗ και από το 1947...
Από την εποχή δηλαδή που δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα οι μπαρουφολόγοι και οι άσχετοι οπαδοί τους...
Κάτι καλύτερο έχεις;;;

Sagaviper,
Καλό, αλλά εάν το πήρες από το σχετικό site, ξέρεις πως λειτουργεί.
Ξέρεις επίσης πως δεν λειτουργεί σε μεγάλους όγκους γιατί θέλει πολύ μεγαλύτερη τάση και το σχετικά αναλογο ρεύμα. Με λίγα λόγια εάν το κατασκεύαζες τρεις φορές μεγαλύτερο δεν θα λειτουργούσε...
Όμως έχω δώσει πιο πάνω ένα λίνκ από το rexresearch για ένα σκάφος. Αυτό έχει δοκιμαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 80, με διάμετρο 2 μέτρων και έχει δουλέψει. Αλλά μετά το όλο θέμα ξεχάστηκε όπως ξεχάστηκε πρόσφατα και η προώθηση με λέιζερ.

17/02/2007, 12:35:48
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ .
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η OSTRIA ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΔΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΔΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΑΤΙΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.
Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΙΑ
Η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .
17/02/2007, 13:22:08
Μίλησα για τυχαία έμπνευση επειδή λόγω της ημερομηνίας δεν είχε ακόμα αρχίσει ο πανικός των θεάσεων ufo (αρχίζει αμέσως μετά την αναφορά του Αρνολντ). Αλλά πόσο τυχαία μπορεί να είναι; Δεν γνωρίζω. Ισως να έχει περιγραφεί κάποιο τέτοιο σκάφος σε κάποιο από τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας ή τα κόμικ που ήταν της μόδας εκείνη την εποχή. Το θέμα είναι ότι όντως μοιάζουν με αυτά που βλέπουμε στα βίντεο της ΝΑΣΑ. Γεγονός που με προβληματίζει παρόλο που δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.

quote:
Πηγαίνοντας τώρα πίσω στα STS βίντεο θα ήθελα Φίλη Ostria να πάμε να δούμε ένα βίντεο στο πως έχουν τα πράγματα γύρω από τη γη. Παρακολούθησε αυτό το βίντεο του stardust που μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης για να δείς τι εννοώ με το κάτι καίγεται και φωτίζεται.(κ.α attributes που μπορούμε να αναφέρουμε παρακάτω)

Βρήκα ότι το Stardust μπήκε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα πάνω από 12.000 μέτρα το δευτερόλεπτο.
Η συνηθισμένη ταχύτητα εισόδου των σκαφών που βρίσκονται σε τροχιά είναι στα 8,000 μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ των διαστημοπλοίων που επιστρέφουν από την σελήνη, λίγο πάνω από τα 11,000 μέτρα το δευτερόλεπτο.
Θεωρητικά θα μπορούσαν να κόψουν ταχύτητα λίγο έξω από την ατμόσφαιρα και να μπουν πιό σιγά, οπότε δεν θα είχαμε την ανάφλεξη τους (και δεν θα χρειαζόντουσαν τόσο δυνατή ασπίδα προστασίας για την θερμοκρασία που αναπτύσσεται στα εξωτερικά τοιχώματα) αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα χρειάζονταν μεγάλη ποσότητα καυσίμων για να κόψουν ταχύτητα, και αυτή η δεξαμενή με τα καύσιμα που θα χρησιμοποιήσουν μετά για να μπουν στην ατμόσφαιρα, να υπάρχει ήδη σε τροχία για να την πάρουν.

Τώρα, όλα αυτά ισχύουν για την δική μας τεχνολογία και ενέργεια.

Το ενδιαφέρον όμως εδώ δεν είναι τόσο η ταχύτητα εισόδου στην ατμόσφαιρα όσο η γωνία εισόδου.
Για να μπει ένα διαστημόπλοιο στην γήινη ατμόσφαιρα χωρίς να καεί, πρέπει η γωνία εισόδου να είναι 2 μοίρες (με όριο τις 6 μοίρες αν δεν κάνω λάθος). Αν μπει πιο "ρηχά" θα ξαναφύγει από την ατμόσφαιρα, αν μπει πιο "απότομα" θα καεί.
Αυτό υποθέτω ότι θα ισχύει για όλα τα σώματα που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα μας.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

17/02/2007, 18:59:24
Ostria,
""""Τώρα, όλα αυτά ισχύουν για την δική μας τεχνολογία και ενέργεια."""
A μπράβο, αυτό είναι το θέμα...

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να μπεις στην γήινη ατμόσφαιρα.
Η βαλιστική τροχιά, η ημιβαλιστική και η αντωτική.
Η πρώτη είναι η χειρότερη από άποψη θερμοκρασιών και ακρίβειας στην προσγείωση λόγω μεγάλης ταχύτητας.
Η αντωτική (διαστημικό λεωφορείο), είναι η πιο αργή αλλά με ακρίβεια προσγείωσης και χαμηλές σχετικά ταχύτητες.

Το διαστημικό λεωφορείο λοιπόν κάθε φορά που επανέρχεται στην γη πρέπει να το κάνει με μία συγκεκριμένη γωνία αλλιώς η θα καεί στην ατμόσφαιρα ή θα χαθεί στο διάστημα μια και ουσιαστικά θα χτυπήσει σαν επίπεδη πέτρα πάνω στο νερό και θα εξοστρακιστεί... Το πρόβλημα είναι στα φτερά του διαστημικού λεωφορείου και γενικά στις επιφάνειες που εξέχουν πολύ και φυσικά στην μη ύπαρξη κινητήρα για να αναστείλει και να ξαναπροσπαθήση μία επάνοδο. Ψάξτε να δείτε τις προτάσεις των άλλων εταιρειών που μετείχαν στο διαγωνισμό και θα εκπλαγείτε από το πόσο συντηρική ήταν η απόφαση του διαγωνισμού.
Από την άλλη, ένα δισκοειδές υπεραντωτικό όχημα έχει την ικανότητα να αντέξει σε μεγαλύτερη γωνία εισόδου (μεγαλύτερες θερμοκρασίες) ή ημιβαλιστική τροχιά μια και είναι πιο "μαζεμένο", και εάν είχε μία δική του μηχανή θα μπορούσε να μπει με εκπληκτικά μεγάλη ακρίβεια να βρει τον στόχο του. Η απάντηση είναι ότι τα θερμικά πλακίδια αναπτύχθηκαν ειδικά για το διαστημικό λεωφορείο. Ναι, μόνο που το παραπάνω όχημα θα μπορούσε άνετα εάν είχε μηχανή, να μπει σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ γωνία εισόδου και να κατέλθει στην γη (μετά από πολύ χρόνο βέβαια) με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπερνούσαν τους 150C στην επιφάνεια του!!! Και αυτή είναι μία θερμοκρασία που μπορεί να την αντέξει ένας ανώτερος χάλυβας άνετα...

Βέβαια εάν ήταν ένα εξωγήινο σκάφος το μόνο που είχε να κάνει θα ήταν να δημιουργήσει μία ενεργειακή ασπίδα (ίσως τέσλα) και ουσιαστικά να μπει με ότι ταχύτητα ήθελε στην ατμόσφαιρα μας κάνοντας την ατμόσφαιρα να καίγεται γύρω από την ασπίδα. Απλά πράγματα...

SagaviperΜέλος
17/02/2007, 19:34:15

«So far 200 people have signed up and paid their deposits for the two-hour flight.
The company hopes to fly up to 500 people in the first year of operation with up to 50,000 flying within a decade.
»

Virgin Galactic spokeswoman Susan Newsam said: «You will have a fantastic view, we are maximising the opportunity because we have windows in the floor and also in the ceiling.»

Δεν ξέρω αν η ΝΑΣΑ δώσει στη δημοσιότητα κι άλλα αφιλτράριστα STS βίντεο στο μέλλον αλλά δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε νομίζω. Επόμενη μας πηγή θα είναι οι 'Τουρίστες' του διαστήματος. Κάποιοι θα αρχίσουν να παίρνουν διάφορες κάμερες για να αποθανατήσουν το γεγονός μιας και θα πληρώνουν αρκετα λεφτά ποιός θα τους αρνηθεί μια κάμερα(πετάει ο Γαϊδαρος; Πετάει..).

Εκεί θα δούμε πολλά βίντεο όλων των ειδών, από σκουλίκια του διαστήματος σε τεράστια σκάφη. Εκεί θα αρχίσουν να επιβεβαιώνονται τα περιέργα. Τέρμα το μονοπώλειο των κυβερνήσεων. Αχ αυτό το χρήμα...πετυχαίνει τα πάντα.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
17/02/2007, 20:07:33
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΤΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΙΤΕ
ΟΧΙ .
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ .
ΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΤΙΑ.
18/02/2007, 00:32:31
quote:
Βέβαια εάν ήταν ένα εξωγήινο σκάφος το μόνο που είχε να κάνει θα ήταν να δημιουργήσει μία ενεργειακή ασπίδα (ίσως τέσλα) και ουσιαστικά να μπει με ότι ταχύτητα ήθελε στην ατμόσφαιρα μας κάνοντας την ατμόσφαιρα να καίγεται γύρω από την ασπίδα. Απλά πράγματα...

Και το ιδανικό θα είναι να υπάρχει και μια καταιγίδα και να μην παίρνει είδηση κανείς την είσοδο…

OANNHSEA

Κάτι που να πετάει και να κολυμπά με μακροβούτια και όχι μόνο στην επιφάνεια υπάρχει?

Είχα ακούσει στο παρελθόν ότι είχαν καταγράφει εξωπραγματικές ταχύτητες* κάτω από το νερό από τα λεγόμενα USO.
Eχεις να κανείς κάποιο σχόλιο εσύ ή κάποιος άλλος από τους συμμετέχοντες?
(όστρια πχ να μας φέρει καμία 10αρια αναφορές)

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

*κάτι είχα ακούσει για ταχύτητα 150 κόμβους που πάει να μας πει 280 χιλ!
και το βάθος που κινούνταν ήταν πάνω από τα 8200 μέτρα!

Edited by - τυχερουλης on 18/02/2007 00:37:49

lamogioΜέλος
18/02/2007, 16:01:12
quote:
τυχερουλης
κάτι είχα ακούσει για ταχύτητα 150 κόμβους που πάει να μας πει 280 χιλ!
και το βάθος που κινούνταν ήταν πάνω από τα 8200 μέτρα!

Λίγα λες, βάλε κάτι ακόμη:
http://www.fas.org/man/dod-101/sys/missile/row/shkval.htm
το ρώσικο (με τη "φουσκάλα" μπροστά)
.
http://www.morgenwelt.de/609.html
το αντι-skhval των γερμανών.

περισσότερα εδώ:
http://www.defensetech.org/archives/002291.html