ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- www.voteforolympic.gr - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- www.voteforolympic.gr - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Avallon34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/10/2005, 23:06:09

Για όσους απασχολεί το θέμα και το μέλλον της Ολυμπιακής τώρα δίνεται η ευκαιρία να ψηφίσουν!

www.voteforolympic.gr

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
νιντζαΜέλος
21/10/2005, 00:29:01
αυτο που μου τη δινει τα νευρα με τους υπαλληλους της ολυμπιακης ειναι οτι οταν διοριζαν τους παραπανισιους υπαλληλους στην εταιρεια οι πολιτικοι,οι υπαλληλοι ελεγαν <ευκαιρια να ειμαστε πολλοι για να λουφαρουμε>.κανενας δεν σκεφτηκε το πως θα ανταπεξελθει η ολυμπιακη αεροπορια.
21/10/2005, 07:23:23
Δε μπορώ να ψηφίσω γιατί δε μου ανοίγει το link, αγαπητή Avallon!

In anticipation of my resurrection...

21/10/2005, 12:11:57
Περίεργο!
Δοκίμασε να κάνεις κλικ στον τίτλο του θέματος...
Αν έχεις και ηχεία άνοιξέ τα γιατί έχει και ήχο.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
10/08/2005, 22:14:24
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί τόσες θεωρίες για αυτό το θέμα που δε μου ακούγεται καινούρια η άποψη αυτή του φίλου σου.
Προσωπικά πιστεύω όμως πως είναι πιό πιθανό να προερχόμαστε από τον άνθρωπο των σπηλαίων...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Lilith N.Μέλος
20/08/2005, 10:52:54
quote:

καλησπερα σε ολους σας!
Εχεται αναροτηθη ποτε τι ειναι η ζωη? η αυτο που ζουμε καθημερινα?
καπια στιγμι αναροτηθηκα εγω αλλα δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα.
Σκεφτηκα γιατι ζω τι ειναι ο ανθρωπος τι ειναι αυτο που ζουμε καθημερινα απο που προηρθαμε(απο το θεο η απο τους πιθηκους)¨?

ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
ΝΙΚΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ 'ΘΕΜΑ' ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ,'ΚΑΤΑΛΑΒΑ' ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.
Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ (ΠΙΣΤΕΥΩ) ΜΙΑ ΑΥΛΗ ΜΑΖΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΟΡΙΑ,(ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΟΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΡΘΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΕΤΣΙ ΖΩΝΤΑΣ ΤΗ 'ΖΩΗ' ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΟΠΟΥ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ Κ.Λ.Π.
ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΜΑΣ 'ΑΝΥΨΩΝΟΥΜΕ'(ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ) ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΖΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΩΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ.
ΔΕ ΛΕΩ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ, ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ 'ΕΚΕΙΝΗ' ΤΗ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ 1 ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΑΝ 'ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ' ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ.

Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΩΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ,
ΔΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΕΟΝ,
ΚΑΘΩΣ ΠΡΩΤΑΓΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΣ....

21/08/2005, 01:36:58
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΡΘΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

Φοβαμαι οτι οι Ινδοι δεν εξαγουν σωστα την φιλοσοφια τους.
Το αποτελεσμα ειναι αυτο που συζητουσαμε σε καποιο αλλο τοπικ.
Οι ανθρωποι θεωρουν οτι Ερχονται πανω στην γη απο καπου Αλλου.
Οτι δεν ειναι οι ιδιοι η Φυση αλλα ειναι ξεχωριστες οντοτητες απο αυτην και την χρησιμοποιουν για να μαζεψουν εμπειριες για την ψυχη τους.Λες και καποιος Θεος αποφασισε να φτιαξει ενα θεατρο και να στειλει τον Γιωργη και την Αννα να ντυθουνε ρολους για να παρουν εμπειριες.Οχι τιποτε αλλο αλλα για οταν επιστρεψουν στην αρχικη τους "τοποθεσια" και "κατασταση" να μπορουν να τις μοιραστουν με τον Θεο τους.

quote:
ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

Ο νους μας σχεδον δεν γνωριζει καθολου το σωμα μας.
Υποκειται και αυτο στην ιδια κακομεταχειρηση οπως η φυση.Λεμε συχνα:
Ειναι απλα ενα "οχημα" που κουβαλαει την ψυχη μου(το εγω εννοουμε αλλα τελοσπαντων) και με βοηθαει να επιβιωσω και να μαθω.

Απ οτι μπορω να καταλαβω εισαι μικρη Lilith N. και υπαρχει ελπιδα ακομη για σενα..
Θα σου προτεινα λοιπον να τις ξεφορτωθεις ολες αυτες τις θεωριες,δεν εχουν να σου προσφερουν τιποτα στην καθημερινη σου ζωη.Μοναχα ελπιδα για αυτο που ερχεται μετα την υπαρξη σου στην γη.Ομως τωρα εισαι Εδω
και το μελλον δεν θα το ορισεις επειδη απλα το σκεφτηκες.Η ελπιδα αυτη ειναι για τους Μαλθακους,για τους ακαμπτους σε σωμα και ψυχισμο ανθρωπους και εσυ εισαι πολυ νεα ακομη.Μπορεις να δουλεψεις λοιπον πολυ σκληρα για να δημιουργησεις Πραγματικη Ελπιδα για ολη την Δημιουργια.

Απλα ακου το σωμα σου.
Η επιδερμιδα σου δεν ειναι μοναχα ενας Τοιχος που σε διαφυλασει απο τον κοσμο γυρω σου,αλλα και μια Γεφυρα για να ερχεσαι σε επαφη με τις αλλες Επαφες(τον κοσμο).

Η φυση Δεν αποτελει κατι ξεχωριστο απο σενα.Ακου τις αισθησεις σου και ασε την Αναλυση.Η αναλυση ειναι Τεμαχισμος.Εσυ πρεπει να ενωθεις με τον κοσμο και οχι να τον αναλυσεις σε μικρα κομματακια.
Απλα δωσε προσοχη στις αισθησεις σου.Αυτες δεν σε ξεγελουν ποτε.
Μοναχα αν τις φιλτραρεις μεσα απο ολες αυτες τις Θεωριες σε γελουν.

Σου δινει το ιδιο σου το κορμι την ευκαιρια να γνωρισεις μονη σου απο πρωτο χερι τι Εισαι και Αν εχεις καποια Αποστολη.Ακομα και να υπαρχουν ολες αυτες οι θεωριες δεν νομιζεις οτι ειναι προτιμοτερο να τις Ανακαλυψεις απο μονη σου ωστε να δωσεις Ζωη στο φιλοσοφικο δικιμιο που αναγνωσες;
Θα σου προτεινα να επισκεφτεις το παρακατω τοπικ για να μαθεις το πως και να βοηθηθεις(ειμαστε ολοι εκει και προσπαθουμε):

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6492&whichpage=1&ARCHIVE=

Ryche..
Please do not disturb..

Lilith N.Μέλος
21/08/2005, 10:51:25
quote:

quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΡΘΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

Φοβαμαι οτι οι Ινδοι δεν εξαγουν σωστα την φιλοσοφια τους.
Το αποτελεσμα ειναι αυτο που συζητουσαμε σε καποιο αλλο τοπικ.
Οι ανθρωποι θεωρουν οτι Ερχονται πανω στην γη απο καπου Αλλου.
Οτι δεν ειναι οι ιδιοι η Φυση αλλα ειναι ξεχωριστες οντοτητες απο αυτην και την χρησιμοποιουν για να μαζεψουν εμπειριες για την ψυχη τους.Λες και καποιος Θεος αποφασισε να φτιαξει ενα θεατρο και να στειλει τον Γιωργη και την Αννα να ντυθουνε ρολους για να παρουν εμπειριες.Οχι τιποτε αλλο αλλα για οταν επιστρεψουν στην αρχικη τους "τοποθεσια" και "κατασταση" να μπορουν να τις μοιραστουν με τον Θεο τους.

quote:
ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

Ο νους μας σχεδον δεν γνωριζει καθολου το σωμα μας.
Υποκειται και αυτο στην ιδια κακομεταχειρηση οπως η φυση.Λεμε συχνα:
Ειναι απλα ενα "οχημα" που κουβαλαει την ψυχη μου(το εγω εννοουμε αλλα τελοσπαντων) και με βοηθαει να επιβιωσω και να μαθω.

Απ οτι μπορω να καταλαβω εισαι μικρη Lilith N. και υπαρχει ελπιδα ακομη για σενα..
Θα σου προτεινα λοιπον να τις ξεφορτωθεις ολες αυτες τις θεωριες,δεν εχουν να σου προσφερουν τιποτα στην καθημερινη σου ζωη.Μοναχα ελπιδα για αυτο που ερχεται μετα την υπαρξη σου στην γη.Ομως τωρα εισαι Εδω
και το μελλον δεν θα το ορισεις επειδη απλα το σκεφτηκες.Η ελπιδα αυτη ειναι για τους Μαλθακους,για τους ακαμπτους σε σωμα και ψυχισμο ανθρωπους και εσυ εισαι πολυ νεα ακομη.Μπορεις να δουλεψεις λοιπον πολυ σκληρα για να δημιουργησεις Πραγματικη Ελπιδα για ολη την Δημιουργια.

Απλα ακου το σωμα σου.
Η επιδερμιδα σου δεν ειναι μοναχα ενας Τοιχος που σε διαφυλασει απο τον κοσμο γυρω σου,αλλα και μια Γεφυρα για να ερχεσαι σε επαφη με τις αλλες Επαφες(τον κοσμο).

Η φυση Δεν αποτελει κατι ξεχωριστο απο σενα.Ακου τις αισθησεις σου και ασε την Αναλυση.Η αναλυση ειναι Τεμαχισμος.Εσυ πρεπει να ενωθεις με τον κοσμο και οχι να τον αναλυσεις σε μικρα κομματακια.
Απλα δωσε προσοχη στις αισθησεις σου.Αυτες δεν σε ξεγελουν ποτε.
Μοναχα αν τις φιλτραρεις μεσα απο ολες αυτες τις Θεωριες σε γελουν.

Σου δινει το ιδιο σου το κορμι την ευκαιρια να γνωρισεις μονη σου απο πρωτο χερι τι Εισαι και Αν εχεις καποια Αποστολη.Ακομα και να υπαρχουν ολες αυτες οι θεωριες δεν νομιζεις οτι ειναι προτιμοτερο να τις Ανακαλυψεις απο μονη σου ωστε να δωσεις Ζωη στο φιλοσοφικο δικιμιο που αναγνωσες;
Θα σου προτεινα να επισκεφτεις το παρακατω τοπικ για να μαθεις το πως και να βοηθηθεις(ειμαστε ολοι εκει και προσπαθουμε):

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6492&whichpage=1&ARCHIVE=

Ryche..
Please do not disturb..

ΑΓΑΠΗΤΕ RYCHE
ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΝΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.....ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΤΟ ΕΘΕΣΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.
ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ. ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Κ.Λ.Π.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ.
ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.
ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.
ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΧΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΧΩ ΚΑΝΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, ΑΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.
ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΩ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΜΕΝΑ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

BastΝέο Μέλος
22/08/2005, 11:34:20
βασικα φιλε ryche δεν πιστευω πως λογου του νεαρου της ηλικιας καποιου σημαινει οτι δεν εχει το δικαιωμα να κατσει να σκεφτει κατι παραπανω απο τι ρουχα θα βαλει η με ποιους θα κανει παρεα κτλ.... ισα ισα που ειναι θαυμα στην εποχη μας εφηβοι να ψαχνουν τον εαυτο τους και να μην δεχονται με μιας αυτα που το κατεστημενο και η κοινωνια προσπαθει να τους περασει, να γινουν ενα με τη μαζα...καλο ειναι να γνωρισουν τον εαυτο τους να αναπτυξουν τις δικες τους ιδεες και θεωριες γυρω απο τη ζωη το περιβαλλον κτλ.ετσι αποκτουν καποια σοφια και οριζουν εκεινοι τη ζωη τους και το που και τι θα πιστευουν..δε λεω καλο ειναι να αφηνεις τον εαυτο σου ελευθερο να ακολουθησει τα διαφορα ερεθισματα αλλα καποια στιγμη πρεπει να παρεις εσυ τα ηνια της ζωης σου και κυριως σε επικυνδινες εποχες σαν τις σημερινες οπου μπορει ο νεος πολυ ευκολα να παρεκτραπει απο το στοχο του, απο τον προσωπικο σου μυθο(οπως λεει και ο αλχιμιστης)πιστευεις ακομα οτι οι νεοι δεν πρεπει να φορτωνουν το κεφαλακι τους με τετοιου ειδους "θεματα"????
vibrantΝέο Μέλος
24/08/2005, 02:27:05
Φίλη Lilith Μου άρεσε πολύ η τελευταία σου απάντηση. Θέλω να πώ, απλά σαν παρατήρηση και με κανένα ίχνος κακίας ή αντιπάθειας, ότι δέν μου άρεσε το τελευταίο Post σου ryche. Και το λέω απλά μήπως ωφελήσω κάποιον, με οποιονδήποτε τρόπο. Νομίζω πως ένα απ'τα χαρακτηριστικά που είναι κοινά γιά όλα τα ανθρώπινα όντα είναι η αδιάλλακτη πεποίθηση ότι έχουμε δίκιο. Και σίγουρα άν κανείς πιστέψει ότι δέν ξέρει τίποτα στην πραγματικότητα, τότε μάλλον θα τρελαθεί και όχι τίποτα άλλο, θα έχει και άδικο - δέ μπορεί, κάποια αλήθεια θα κατέχει ο καθένας απο'μάς!. Απλά όποτε βλέπω κάποιον να έχει τέτοια σιγουριά ότι κατέχει την Αλήθεια μου χτυπάει άσχημα. Αυτό γιατί νομίζω ότι έτσι σηκώνει ένα τείχος και γίνεται όντως άκαμπτος. Ιδίως όμως όταν με βίαιο τρόπο σχεδόν επιβάλλει την αδιαφιμσβήτητη αυτή αλήθεια σε κάποιον άλλο, εκεί κάνει κάτι ακόμα πιο άσχημο. Κατά την αντίληψή μου η Αλήθεια είναι βίωμα και εμπειρίες, και μόνο εάν ο καθένας απο μάς την βιώσει μπορεί να την ξέρει - δέν χωράει σε λόγια. Άρα ας μή λέμε ποτέ "έτσι είναι τα πράγματα, τελεία και παύλα" γιατί, ακόμα κι'άν όντως έτσι είναι, ο συνομιλητής - ή σιωπηλός και φοβισμένος απ'τον τρόπο μας νεαρότερος ακροατής - δέν μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την αλήθεια εκτός άν τη βιώσει. Πάντα με φιλική διάθεση.
vibrantΝέο Μέλος
24/08/2005, 03:05:33
Θα θέσω λοιπόν και'γώ τις απόψεις μου! Όσον αφορά την εξέλιξη του ανθρώπου σάν είδος, επειδή τελειώνω Βιολογικό, και έχω ασχοληθεί με Φυσική ανθρωπολογία μπορώ να πώ υπεύθυνα ότι είναι ένα ακόμα άλυτο μυστήριο ή προέλευσή μας! Στο περυσινό συνέδριο που έγινε πήρα την εντύπωση ότι υπάρχει μιά μικρή απόγνωση για το θέμα! Υπάρχει ο λεγόμενος χαμένος κρίκος ανάμεσα στους Αυστραλοπιθήκους και στους Homo. Νομίζω ότι αυτός ο κρίκος θα είναι πάντα χαμένος! Βέβαια αυτή δέν είναι η επιστημονική μου άποψη, βασίζεται στις πνευματικές μου "υποψίες". Όμως για το άν προερχόμαστε από τον άνθρωπο των σπηλαίων αυτό νομίζω είναι αλήθεια, τουλάχιστον γονιδιακά. Απλά δέν ξέρω πότε τοποθετήθηκε ανθρώπινη ψυχή και σε ποιό είδος από το γένος Homo (τον Erectus, Heilderbergensis, ή τον πιό πρόσφατο Sapiens, ή σε εμάς, δηλαδή τον Sapiens sapiens).
Όσον αφορά το θέμα της ψυχής και από πού ερχόμαστε και γιατί και άν τοποθετηθήκαμε εδώ, οι απόψεις μου διαφέρουν απο των Ινδών, άν και τις έχω μελετήσει. Οι απόψεις αυτές δέν προέρχονται από τρίτους, αλλά από δική μου αντίληψη μέσα από κάποιες εμπειρίες που είχα. Νομίζω ότι προερχόμαστε από μιά πηγή η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από τη γή, απ'το Δημιουργό μας. Ήρθαμε στη γή, ίσως και δεύτερη και τρίτη φορά μπήκαμε σε σώμα και γενηθήκαμε με την ανθρώπινη μορφή. Αυτό γιά να βιώσουμε τον υλικό κόσμο, και να καταφέρουμε να θέσουμε στη ζωή μας υπό έλεγχο όλες τις χαμηλότερες δυνάμεις που μας συνοδεύουν, παράλληλα καλλιεργώντας τη ψυχή μας μέσα στο σώμα μας ώστε να το γεμίσει, να το καθοδηγεί και να βιώσει τη ζωή μας στη γή μαζί μ'αυτό. Έτσι όταν έρθει ο αναπόφευκτος θάνατος και το έχουμε καταφέρει αυτό (είναι μόνο στο χέρι μας να προσπαθήσουμε), μπορεί η ψυχή να συνεχίσει να βλέπει, να ακούει, να κινείται. Και έτσι μπορεί να επιστρέψει στο Θεό, όπου όλα είναι Αληθινά, σε αντίθεση μ'αυτόν τον κόσμο. Αυτά τα έχω βιώσει, η σκέψη που είχα μετά (μάλλον απλή φαντασία) είναι ότι ίσως πρέπει να περάσουμε και από άλλους κόσμους μετά απ'αυτόν, με άλλες μορφές και υπόσταση. Ίσως μάθω πρίν πεθάνω. ίσως όχι! Αλλά το σίγουρο είναι ότι για όλους ισχύει η ίδια Αλήθεια και σε όλους τους ανθρώπους "ανατεθεί" να καταφέρουν σ'αυτή τη ζωή συνειδητότητα και να αισθανθούν το Θεό ξανά. Δέ ξέρω άν τα εξέφρασα πολύ κατανοητά - λόγω της περασμένης ώρας! - αλλά ξαναθυμίζω ότι δέν θέλω να πείσω κανέναν και να πιστεύω ότι πρέπει να βιώσουμε γιά να αντιληφθούμε. Η Εμπειρία είναι πιό δυνατή από όλες τις θεωρίες του κόσμου! - Θέλω να αναφέρω ότι έχει δοθεί στην ανθρωπότητα μιά άμεση επαφή με τη Δύναμη της ζωής εδώ και κάποιο καιρό. Δέν υπάρχει διδασκαλία ή θεωρία, και ο άνθρωπος που έλαβε αυτή την επαφή, την πέρασε σε άλλους ανθρώπους απλά όντας στο ίδιο δωμάτιο μ'αυτούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο μ'αυτήν την επαφή, χωρίς να το γνωρίζουν δυστυχώς όμως πολλοί.. Μέσα απ'τις αυθόρμητες αυτές εμπειρίες που έρχονται μ'αυτήν την επαφή, μπορεί ο κάθε άνθρωπος να βιώσει μόνος του γιατί και πώς υπάρχει και να έρθει σιγά-σιγά κοντά στην Αλήθεια.
Ελπίζω να μην είπα κάτι ανάρμοστο, φιλικά Vibrant.
IsidoraΜέλος
24/08/2005, 07:17:36
Γειά σας και από μένα, σε όλους...

Και αν, είναι έτσι..., μας έχουν δηλαδή φέρει, από κάποιον άλλο γαλαξία... και μας άφησαν να εξελιχθούμε εδώ μόνοι μας..., τότε τίθεται και ένα άλλο ζήτημα...

"Ο άνθρωπος των σπηλαίων..., τι έγινε...???

Μην ξεχνάμε, πως όλα τα είδη της γης, εξελίσσονται... και από προηγούμενες χιλιετίες, έχουμε παρακολουθήσει,
τεράστιες εξελίξεις, σε όλα τα ήδη, τα οποία κατάφεραν να επιβιώσουν...

Lilith N.Μέλος
24/08/2005, 16:01:43
quote:

Ήρθαμε στη γή, ίσως και δεύτερη και τρίτη φορά μπήκαμε σε σώμα και γενηθήκαμε με την ανθρώπινη μορφή. Αυτό γιά να βιώσουμε τον υλικό κόσμο, και να καταφέρουμε να θέσουμε στη ζωή μας υπό έλεγχο όλες τις χαμηλότερες δυνάμεις που μας συνοδεύουν, παράλληλα καλλιεργώντας τη ψυχή μας μέσα στο σώμα μας ώστε να το γεμίσει, να το καθοδηγεί και να βιώσει τη ζωή μας στη γή μαζί μ'αυτό. Έτσι όταν έρθει ο αναπόφευκτος θάνατος και το έχουμε καταφέρει αυτό (είναι μόνο στο χέρι μας να προσπαθήσουμε), μπορεί η ψυχή να συνεχίσει να βλέπει, να ακούει, να κινείται. Και έτσι μπορεί να επιστρέψει στο Θεό, όπου όλα είναι Αληθινά, σε αντίθεση μ'αυτόν τον κόσμο.

ΑΓΑΠΗΤΕ vibrant ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΝΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΚΡΑΔΑΝΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ
ΕΠΕΙΤΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ vibrant ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ (ΠΕΣ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΣ) ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ!!

vibrantΝέο Μέλος
25/08/2005, 06:04:15
Αγαπητή Lilith, εννοείται ότι δέν έχω ακράδαντα στοιχεία γιά την μετεμψύχωση. Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ότι μιά απ'τις αυθόρμητες εμπειρίες που είχα ήταν η εκτέλεση του χορού του Ήλιου (οι κινήσεις έρχονται από μόνες τους) όπου εξελίχθηκε και σε εικόνα γύρω μου όπου είδα ξεκάθαρα ότι ήμουν σε ένα δάσος και στο τέλος του "τελετουργικού" είδα τον ήλιο κατάματα (μέσα σε δωμάτιο έγινε αυτό, δέν έβλεπα κυριολεκτικά τον ήλιο). Επίσης όλος ο χορός συνοδευόταν από τραγούδι σε μιά περίεργη γλώσσα και ρυθμικά φωνητικά. Όταν τελείωσε αυτή η εμπειρία και βγήκα έξω, θυμάμαι ότι κάθε χόρτο και λουλούδι φαινόταν ότι έρχεται κοντά μου, και οι αισθήσεις μου ήταν όλες οξυνμένες. Επίσης μετά από κάποιες μέρες περπατώντας με κάποιους φίλους μου ήρθε η εικόνα και παράλληλα η τρομερή ανάγκη να κάνω αυτό που έβλεπα, να είμαι σε ένα δάσος μέσα στη βροχή και να κάνω το χορό της βροχής. Πολύ όμορφα όλα αυτά, και παράλληλα κατάλαβα ότι αυτά που έβλεπα ήταν το παρελθόν μου στη γή, η προηγούμενη ζωή μου.
Πάντως γενικότερα δέν πιστεύω ότι μετενσαρκωνόμαστε αιωνίως. Κατά την αντίληψή μου, εάν κάποιος δέν καταφέρει να "προχωρήσει" μετά το θάνατό του, υπάρχει πιθανότητα να ξαναγεννηθεί ώστε να ολοκληρώσει το έργο του, ίσως και μετά από χίλια χρόνια. Δέν νομίζω όμως ότι οι φορές που επιστρέφει κάποιος είναι πάνω απο δύο.
Όσον αφορά αυτό που είπα για το Θεό, δέν εννοώ αυτό που κατάλαβες. Εννοείται ότι ο Θεός δέν είναι μακριά απο'δώ. Ούτε κάν είναι η Φύση. Ο θεός είναι τα πάντα. Δέν μπορείς να τον ορίσεις, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάπου σταματάει, αλλά δέν έχει όρια ώστε να διαγράψουμε τη μορφή του. Είναι βαθύτερα από τα πιό βαθιά, ψηλότερα από τα πιό ψηλά, μέσα μας, έξω, στα "άσχημα" και στα "όμορφα", στο "καλό" και στο "κακό". Απλά γιά κάποιο λόγο που δέν κατανοώ, και δέν προσπαθώ κιόλας, ξέρω ότι υπάρχει ένα μέρος, πέραν φαντασίας, όπου είναι η Πηγή. Άν ταξιδέψει εκεί η Ψυχή σου, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να λατρέψει το Θεό και να επαναλαμβάνει το όνομά του. Δέν είμαστε το κέντρο κανενός, γιατί δέν υπάρχει κέντρο. Αποκαλώ το Θεό "Δύναμη της Ζωής" γιατί στις εμπειρίες που έχω έτσι τον αισθάνομαι, και επίσης είναι η μόνη Δύναμη που δημιουργεί Ζωή, όντα. Εννοείται ότι αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ένα τρισεκατομμυριοστό της πραγματικής έκτασης του Θεού(και λίγα λέω), γιατί διαφορετικά θα πέθαινα απ'την ένταση της εμπειρίας! Η έκταση του Θεού δέν μπορεί να κατανοηθεί με το μυαλό, οπότε κάθε τέτοια προσπάθεια είναι μάταια. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αντιληφθεί κάποιος κάτι για τον Θεό είναι άν εκείνος το θελήσει και του προσφέρει μέσα από κάποια εμπειρία τη Φώτιση αυτή. Ελπίζω να μή ακούγομαι απόλυτος, αυτή είναι απλά η δική μου αντίληψη. Φιλικά Vibrant.
Lilith N.Μέλος
25/08/2005, 17:37:11
ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΟΥ!!
vibrantΝέο Μέλος
27/08/2005, 16:09:01
Lilith, μπορείς να έχεις μιά απ'΄τις εμπειρίες μου, και πολύ περισσότερες, ίσως και πιό βαθιές απ'τις δικές μου! Και εννοείται ότι δέν είσαι υποχρεωμένη να πιστέψεις. Αυτό είναι το εκπληκτικό με την εμπειρία, δέν χρειάζεται να πιστέψεις τίποτα, γιατί όλα αποδεικνύονται στον εαυτό σου μέσα απ'τη δική σου προσωπική εμπειρία! Άν πάς στη σελίδα 18 του forum "έχω ψυχικές ικανότητες και ψάχνω άτομα" θα δείς ένα μύνημά μου όπου λέω ότι αυτή η επαφή είναι διαθέσιμη σε όλους. Άρα μπορείς να την έχεις κ'σύ! Και για λόγους που δέν μπορεί να ξέρει κανείς, παρα μόνο ο Θεός, έχει δοθεί στην ανθρωπότητα απλόχερα αυτή η επαφή. Η δική μου εκδοχή είναι ότι τόσα χιλιάδες χρόνια δοθήκαν διδασκαλίες, και θεωρίες και κανόνες και συμβουλές στον άνθρωπο. Τώρα που αναπτύχθηκε τόσο το μυαλό του και έχει "υπερκαλύψει" με την ασταμάτητη δύναμή του τη φωνή της ψυχής μας, δόθηκε στον άνθρωπο κάτι που δέν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε το ίδιο το μυαλό : πραγματική εμπειρία που τη βιώνει ο καθένας για τον εαυτό του.
Έτσι καταλήγω και στο θέμα αυτού του forum (έχουμε ξεφύγει λίγο, αλλά νομίζω όλα είναι σχετικά!). Νομίζω ότι ο λόγος ύπαρξής μας και το πώς πρέπει να ζήσουμε και το απο πού προήλθαμε, όλα αυτά τα ερωτήματα είναι απαντημένα μέσα στην ψυχή μας. Πολλά χρόνια πρίν οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη επαφή με τη διαίσθησή τους, την ψυχή τους, που τους έδινε αυθόρμητα την απάντηση σ'όλα αυτά. Με τον καιρό ο άνθρωπος ξέχασε και μπλέχτηκε στο μυαλό του, μπλέκοντας έτσι και παραμορφώνοντας ακόμα και τις διδασκαλίες των προφητών (πιστεύω ότι έχουν γίνει μεγάλες παρερμηνείες σε πολλά θέματα). Έτσι τελικά, τον περασμένο αιώνα δόθηκε απ'το Θεό μιά λύση, βοήθεια (ίσως και η τελευταία), που φέρνει τον άνθρωπο σε άμεση επαφή με τη Ψυχή του και το Θεό. Είναι η απόλυτη απάντηση για όλα αυτά τα ερωτήματα. Δυστυχώς σε μιά εποχή δυσπιστίας και υλισμού, δέν έχει απλωθεί σε πολλούς ανθρώπους αυτή η επαφή. Εμένα είναι ευχή μου να αποκτήσουν όλοι αυτή την επαφή και να γίνει έτσι ο κόσμος μας πολύ καλύτερος, καθώς όλοι θα ξέρουν ποιά είναι η Αλήθεια, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Αυτά προς το παρόν. Φιλικά, χαιρετώ όλους! Vibrant
PagwnaΜέλος
27/08/2005, 18:39:13
Φίλε μου vibrant, σου έχω στείλει προσωπικό mail, στο οποίο όμως μπορείς να απαντήσεις και δημόσια εάν το θεωρείς σκόπιμο. Αλλωστε οι ερωτήσεις που σου κάνω είναι για όλους, απλά δεν ήξερα μέχρι που ήθελες να μιλήσεις για όλα αυτά. Μετά απο αυτό το μήνυμά σου όμως, αντιλαμβάνομαι οτι πιθανά να θές να μιλήσεις ανοιχτά για την ομάδα σου, που 'δίνει' την επαφή με την δύναμη... και σ'αυτή την περίπτωση νομίζω θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσεις κάποια 'σκοτεινά' σημεία (με την έννοια του 'όχι ξεκάθαρα' κι όχι του 'κακού' βέβαια!!). Θα ήθελα -μιά και δεν έκρυψα ούτε στιγμή τις προθέσεις μου απέναντί σου- να σου ξεκαθαρίσω οτι έβγαλα κάποια άκρη για την ομάδα αυτή απο τότε που σου έστειλα το mail, και απλά έχω και η ίδια πιά κάποιες απορίες σε πολύ ΒΑΣΙΚΑ ζητήματα.
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σου...

sara11Νέο Μέλος
28/08/2005, 14:49:42
Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που γράφει ο ryche ο οποίος νομίζω ότι εκφράζει και μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτά τα Forums
--------------------------------------------------------------------
Ομως τωρα εισαι Εδω
---------------------------------------------------------------------

Οι αρχαίοι Έλληνες πολύ σωστά έλεγαν ότι αυτό που υπάρχει υπάρχει κι αυτό που δεν υπάρχει δεν υπάρχει. Με άλλα λόγια αν αυτά που έχει θυμηθεί ο φίλος vibrand και άλλοι μεταξύ των οποίων κι εγώ για τις προηγούμενες ζωές μας, ισχύουν, δεν θα έπρεπε να έρχονται σε αντίφαση με αυτά που γράφει ο ryche.
Αυτό που εννοώ είναι ότι η επιλογή μας να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια Θεότητα υπεύθυνη για την δημιουργία μας, που τυγχάνει να είναι καλών προθέσεων, και ότι ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά σε αυτό τον μικρό πλανήτη που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, δεν θα έπρεπε να μας κάνει να αρνούμαστε μερικά οφθαλμοφανή γεγονότα, όπως π.χ. ότι εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας, ή ότι το κακό αμείβεται πλουσιοπάροχα σε αυτό τον κόσμο.
Όποιος αμφιβάλει ας ανοίξει την τηλεόραση ή ας διαβάσει μια εφημερίδα.
Αυτή η πίστη μας στις προθέσεις του Θεού και στην δική μας διαδρομή δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί ακόμα επιστημονικά να αποδειχθεί και ίσως να αργήσει πολύ ακόμα να γίνει κάτι τέτοιο.
Όμως η πεποίθηση περί άλλων διαστάσεων ανήκει πλέον στον χώρο της Φυσικής, ο χρόνος έχει γίνει χωρόχρονος και θεωρητικά μπορούμε να ταξιδέψουμε μέσα σε αυτόν, υπάρχουν κι άλλες πιο προχωρημένες θεωρίες, που μου λείπουν οι γνώσεις για να σας τις παρουσιάσω ικανοποιητικά, όπως αυτή των χορδών και των ολογραμμάτων, θεωρίες που κάνουν τα θεμέλια της πραγματικότητας μας, αν όχι της λογικής μας να τρίζουν.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που πραγματικά έβαλαν τα θεμέλια για να ζήσουμε στον κόσμο που σήμερα ζούμε που κακός – στραβός μας προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και άνεση στην καθημερινότητά μας ήταν άνθρωποι με την λογική του ryche και όχι του vibrand.

Για μένα ο λόγος που γεννηθήκαμε είναι να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, εξασκώντας την ελεύθερη μας βούληση, κατανοώντας και αγαπώντας. Για μένα το κάρμα είναι η μόνη εξήγηση που κάνει κατανοητά τα όσα γίνονται εδώ, αλλά το κάρμα έχει σαν σκοπό να μας αφυπνίσει. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τα όντα συνεχίζουν να κάνουν λάθος επιλογές από κάποια στιγμή και μετά οι επιλογές τους μειώνονται π.χ. σκεφτείτε ένα παιδάκι σε ένα γκέτο της Αμερικής. Οι γονείς του παίρνουν κρακ κι αυτό μεγαλώνει ανάμεσα σε συμμορίες, στις οποίες πρέπει να μετέχει για να επιζήσει. Ποιες είναι οι επιλογές του; Κι όχι μόνο πρακτικά αλλά όταν όσα εισπράττει είναι αρνητικά τι προσωπικότητα θα διαμορφώσει?

Όμως το ότι αυτό είναι το κάρμα του δεν αναιρεί την ευθύνη αυτών που είναι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση, ούτε την ευθύνη των υπολοίπων που μένουν αδιάφοροι.
Θα επανέλθω με τη συνέχεια, για σας

PagwnaΜέλος
28/08/2005, 22:02:23
Καλή μου sara, αν θές εξήγησε ποιοί είναι αυτοί που έκαναν τον κόσμο καλύτερο, και μας πρόσφεραν όλες αυτές τις ανέσεις και οι οποίοι έχουν την λογική του ryche... Ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω την αντιστοιχία με κάποια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων,
Σ'ευχαριστώ
Πέγκυ
sara11Νέο Μέλος
29/08/2005, 02:56:52
Ευχαρίστως, θα σου γράψω ότι μου έρχεται τώρα στο μυαλό, θυμάσαι τις σουφραζέτες, αυτές που πριν πολλά χρόνια έκαναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίες, για να αποκτήσουν οι γυναίκες δικαίωμα ψήφου, αυτές που τις εξευτέλιζαν και τις τράβαγαν στα αστυνομικά τμήματα και τους έλεγαν να πανε να πλύνουν κανένα πιάτο?
Ακόμα θυμάσαι πόσες ώρες δούλευαν οι εργάτες ας πούμε πριν 100 χρόνια, πόσες αργίες είχαν, αν υπήρχαν συντάξεις ή μήπως κάποια κοινωνική πρόνοια? Πως νομίζεις ότι άλλαξαν όλα αυτά, με αγώνες που τους έκαναν γενναίοι άνθρωποι που πίστευαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο.΄
Η τωρινή και μοναδική στην ιστορία μας σεξουαλική μας ελευθερία πως νομίζεις ότι αποκτήθηκε?
Το δικαίωμα της γυναίκας να μην γεννά σαν κουνέλα, να μην παντρευεται όποιον της δώσει ο πατέρας της και να επιλέγει μόνη της πως θα ζήσει, το δικαίωμα της στην εκπαίδευση και η ισοτιμία της πως νομίζεις ότι κατακτήθηκε?
Δυστυχώς όλα αυτά έγιναν με αγώνες, με ανθρώπους που μπήκαν μπροστά και πάλεψαν για τον εαυτό τους και για όλους τους άλλους και όχι γιατί ξαφνικά φωτίστηκαν αυτοί που βρίσκονταν στην εξουσία.
Αν είσαι μικρή μπορείς να δεις μερικές από τις παλιές ελληνικές ταινίες, τις ασπρόμαυρες, και να δεις ότι τότε ήταν ένας άλλος κόσμος η υπηρέτρια έτρωγε χαστούκια, η μητέρα έτρεμε τον πατέρα, η κόρη δεν είχε δικαίωμα να αποφασίσει για την ζωή της.
Πως άλλαξαν αυτά όχι δια μαγείας, αλλά γιατί πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που μάχονται κι αυτοί από μια εποχή και μετά ήταν κυρίως οι υλιστές, μιας και η θρησκεία πάντα υπεράσπιζε και θα υπερασπίζει τον πουριτανισμό και τα συμφέροντα των κρατούντων.