- www.voteforolympic.gr - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Το να λέμε κάποια πράγματα και να τα υποστηρίζουμε μόνο θεωρητικά κι όχι πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα για μένα πέρα από την επισήμανση ενός προβλήματος.
Σαν μεμονωμένα άτομα όλοι μας έχουμε κάποιες ιδέες και κάποιες αξίες.
Σαν σύνολο όμως είτε αδιαφορούμε να τις εκφράσουμε είτε δε μπορούμε να το καταφέρουμε...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Ομως, ποτέ μου δεν θεώρησα οτι επειδή πολεμούσα με ένα σύστημα υλιστικό θα έπρεπε να είμαι σώνει και ντέ άθεη! Ούτε μπέρδεψα ποτέ τί μπορούσε να μου προσφέρει ο εκάστοτε αγώνας μου (με ή χωρίς το κομμουνιστικό κόμμα). Δεν πιστεύω μάλιστ οτι ο σχεδόν απολυταρχικός υλισμός λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα στον πυρήνα του! Μήν ξεχνάς δε, πως οι ‘ανέσεις’ όπως αναφέρεις είναι μάλλον πλασματικές. Οταν τα 2/3 του πλανήτη μας είναι πεινασμένοι και άρρωστοι άνθρωποι, δεν μπορώ να θεωρήσω οτι πετύχαμε κάτι σαν κομμουνιστές! Και αυτό γιατί καμμία αμιγώς πολιτική ομάδα (γυμνή απο κάθε θρησκευτική έκφραση) δεν μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο, ούτε κάν στις φυσικές του ανάγκες. Δεν μπορείς να δείς τον άνθρωπο ως νούμερο. Και το μέγα λάθος που έκαναν στα πρώην κομμουνιστικά κράτη είναι οτι είδαν τον άνθρωπο ως νούμερο, ως κεφάλι, του οποίου θα έπρεπε να καλύψουν κάποιες βασικές ανάγκες, αλλά συγγνώμη, ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες. Με το ζόρι άθεος, με το ζόρι μία μπουκιά ψωμί να καλύπτει τις φυσικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων... ε, ούτε επιστημονικά δεν στέκει... (άλλες καύσεις κάνω εγώ, άλλες εσύ, άλλες ανάγκες τροφής έχει το δικό μου σώμα, άλλες το δικο σου).
Μήν μπερδεύουμε λοιπόν το θρησκευτικό αίσθημα, με τις φυσικές ανάγκες. Και προς θεού, μήν μπλέκουμε τις θρησκείες (που έχουν σχεδόν πολιτικο-οικονομική βάση εδώ και αιώνες) με την κατανόηση του Θείου. Τέλος μην θεωρούμε πως οπωσδήποτε όποιος νοιάζεται και παλεύει για τις ‘ανέσεις’ τις δικές του και των άλλων είναι άθεος!
Την αγάπη μου,
Πέγκυ
ΥΓ Πολλοί ΜΕΓΑΛΟΙ επιστήμονες ήταν βαθιά θρησκευόμενοι, και ουχί θρησκόληπτοι, και δεν έχαναν ευκαιρία να μιλούν για το πώς βλέπουν τον Θεό μέσα στην επιστήμη τους (και όσο προχωρούν στην κατανόηση του κόσμου). Το πιο απλό και γνωστό παράδειγμα ήταν ο Αινστάιν, αλλά αν το επιθυμείς ευχαρίστως να σου κατεβάσω μία λίστα.. Αν αυτοί δεν είχαν λογική και επιστημονική προσέγγιση στα πράγματα, ποιός είχε;
Προσωπκά πιστεύω ότι είναι η εποχή που ο καθένας πρέπει να αναπτύξει την συνειδητότητά του για να αλλάξει λίγο προς το καλύτερο το επίπεδο μας, και νομίζω ότι χρειάζεται να τεθεί η σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του και τον Θεό σε νέα βάση, το πως θα γίνουν όλα αυτά όμως δεν μπορώ να το φανταστώ.
Αυτό που βλέπω είναι ότι κανείς από αυτούς που προχωράνε στον πνευματικό δρόμο δεν φαίνεται να είναι ικανός να συνεργαστεί με κανέναν άλλο εκτός από τους μαθητές του που παπαγαλίζουν αυτό που αυτός έχει καταλάβει.
Το καλό είναι ότι η εσωτεριστική αντίληψη περί ψυχών κλπ αρχίζει να βρίσκει τη θέση της μέσα στην ψυχοθεραπεία. Ποιός ξέρει...
Αν έχετε εσείς κάποια ιδέα για όλα αυτά θα χαρώ να την διαβάσω
Δεν βαριέσαι. Θα έλεγα: ο σώσων εαυτώ σωθήτω, αλλά δεν θα πώ ούτε αυτό!
Την αγάπη μου
quote:
Εσυ προσωπικα θεωρεις οτι εισαι πιο εξελιγμενο ον απο τα μυρμυγκια και τις μελλισες; Εγω δεν ειμαι.
Εσυ;
όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι!γι'αυτό καλύτερα να λέμε "εμείς" και όχι"εγώ"!
η διαφορά με μας τους ανθρώπους είναι οτι εκτός απο τις βασικές ανάγκες(τροφή,ύπνος,sex,κ.α.)έχουμε και άλλες ανάγκες όπως(διασκέδαση,σπουδές,προσωπική ζωή,κ.α.)ανάγκες που τα ζώα δεν έχουν!απο την στιγμή που εγώ,εσύ όπως και όλοι οι άλλοι έχουμε άλλες ανάγκες πέρα απο τις βασικές,είμαστε πιο εξελιγμένοι απο τα μυρμήγκια!τα μυρμήγκια το μόνο που κάνουν είναι να δουλεύουν το καλοκαίρι,προμυθεύοντας τροφή για το χειμώνα!
quote:
τα μυρμήγκια το μόνο που κάνουν είναι να δουλεύουν το καλοκαίρι,προμυθεύοντας τροφή για το χειμώνα!
Το θεμα δεν ειναι Τι κανουν αλλα Πως το κανουν.
Αν και ειναι ξεχωριστα δουλευουν τοσο Ομαδικα λες και Αποτελουν Ενα μοναδικο Σωμα που πραττει Ενα συγκεκριμενο Εργο.
Το οτι εχεις περισσοτερες Αναγκες δεν σε κανει περισσοτερο εξελιγμενο
ισα ισα μπορει να σε κανει ακομα πιο ατελη.Για σκεψου το.
Kαι επετρεψε μου να σου ξανακαταθεσω την αποψη μου για το Πιο Εξελιγμενο Ον:
Θεωρουμε οτι ειμαστε τα πιο εξελιγμενα οντα γιατι εχουμε κατι που δεν εχουν τα υπολοιπα.Το ονομαζουμε Εγω.Γαλουχουμαστε ετσι απο μικρα παιδια Νικι.Μας μαθαινουν οτι ειμαστε ξεχωριστα οντα,αυτονομες παρουσιες μεσα στην δημιουργια που ξαφνικα ενας Θεος αποφασισε για αγνωστους λογους ακομα να μας "φερει" στην γη.
Απο την στιγμη λοιπον που μας φυτευουν το εγω αυτοματα γεννιεται το εσυ,ο αλλος και παει λεγοντας.
Ετσι η εικονα που εχουμε ειναι οτι ο κοσμος αποτελειται απο ξεχωριστα πραγματα που με καποιο μυστηριωδη τροπο αλληλεπιδρουν μεταξυ τους.
Εχοντας λοιπον ως δεδομενο αυτο και με την ικανοτητα που διαθετει ο ανθρωπος της συνειδητης προσοχης αρχισε να τεμαχιζει τα φαινομενα ψαχνωντας να βρει την αιτια που τα δημιουργησε.Μοναχα που η συνειδητη προσοχη δεν ειναι τιποτε αλλο παρα ενας φακος στο σκοταδι.Φωτιζει ενα συγκεκριμενο μερος του ΟΛΟΥ αφηνοντας στο σκοταδι ολα τα υπολοιπα.Και η επιστημη πασχιζει να ενωσει ολα αυτα τα κομματακια φωτος ωστε να φτασει στο ΟΛΟ.Βαρια δουλεια δεν νομιζεις;
Ομως ο ανθρωπος πρεπει να κατανοησουμε οτι εμφανιστηκε στην γη ως διεργασια ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του συμπαντος,δεν ξεφυτρωσε ετσι απο το πουθενα.Το ιδιο το περιβαλλον τον δημιουργησε.Αρα παιρνει μερος οχι μονο ως ενα κομματι της αλυσιδας που προανεφερε ο φιλος παραπανω αλλα αποτελει στην ουσια ο ιδιος ο ανθρωπος μια μικρογραφια του συμπαντος.Ειναι ΤΟ συμπαν απο μονος του!!!
Με το παραπανω σκεπτικο καταλαβαινεις οτι δεν μπορει τιποτα ΕΥΦΕΙΕΣ να ειναι αποτελεσμα ενος ΑΝΟΗΤΟΥ περιβαλλοντος.Αυτο σημαινει οτι τα ζωα και τα φυτα,ο αερας και το διαστημα ειναι ολα το ιδιο εξελιγμενα με μας.Στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος αποτελει ισως το λιγοτερο εξελιγμενο ειδος πανω στην γη κατα την προσωπικη μου αποψη.Και αυτο γιατι αν ειχε συναισθηση της Ολοτητας δεν θα στρεφοταν εναντια στο περιβαλλον του.Κανενα ζωο δεν καταστρεφει το περιβαλλον του.Αρα πιο ειναι πιο εξελιγμενο;
Aυτο το ανεξαρτητο και περιφημο Εγω ειναι που τα κανει ολα.Αυτο ειναι που δημιουργει ολες τις αντιφασεις και εμποδιζει την εξελιξη μας.Στην ουσια ο ανθρωπος για μενα αποτελειται απο ενα εξελιγμενο σωμα και το μυαλο του που εχει την αισθηση του Εγω ειναι μια απλη ΑΜΟΙΒΑΔΑ.
Ο "ανθρωπος" λοιπον κατα μια εννοια πρεπει να εξελιχθει σε Ζωο για να καταφερει να πραγματωθει ως Ανθρωπος αλλιως θα παραμεινει ενα "εξελιγμενο" "ζωο.
Τωρα Shara11 πραγματι πιστευεις οτι ανθρωποι σαν εμενα θα μπορουσαν να δημιουργησουν κοσμο σαν και αυτον που ζουμε;
Γιατι νομιζω οτι αυτος ο κοσμος ειναι δημιουργημα ανθρωπων που πιστευουν Βαθια στην Ανωτεροτητα του Ειδους τους,στην Ατομικοτητα τους,και στην πεποιθηση τους οτι εχουν αποστολη να Κυριαρχησουν πανω στους Εαυτους τους και στην Φυση.
Ryche...
TheChosenNone
Είμαστε όλοι σάν άνθρωποι ένα ενιαίο σύνολο ψυχικά και σίγουρα συνδεόμαστε με όλα, καθώς συνδεόμαστε με το Θεό. Αυτό όμως δέν σημαίνει ότι δέν υπαρχει "εγώ". Ευθύνη για τις πράξεις έχουμε μόνο για τον εαυτό μας άμεσα, έμμεσα για τα πάντα. Πάντως υπάρχει μιά αντίφαση στα λεγόμενά σου φίλε Ryche. Ο άνθρωπος δέν είναι ξεχωριστός και αυτόνομος, αλλά είναι μικρογραφία του σύμπαντος. Αυτό πώς γίνεται;
Συμφωνώ ότι ο κόσμος αυτός είναι εκπληκτικός, και δέν τον χωράει ο νούς. Όμως δέν καταλαβαίνω επίσης κάτι άλλο που λές, ότι όλα είναι το ίδιο εξελιγμένα με μάς. Δηλαδή όλα δημιουργήθηκαν την ίδια στιγμή. Γιατί πχ η αμοιβάδα είναι πολύ λιγότερο εξελιγμένη, αλλά και φορές αρχαιότερη απο το ανθρώπινο είδος, πράγμα αποδεδειγμένο.
Πάνω σ'αυτό που λές για την Ολότητα, επίσης αυτό είναι αντίθετο με αυτό που λές για την αντίληψη και την προσοχή. Συμφωνώ όμως και μετα δύο: το μυαλό έχει την ιδιότητα αυτή: να τεμαχίζει και να παίρνει κομματάκι-κομματάκι τα παρατηρούμενα προσπαθώντας να ολοκληρώσει το πάζλ του συνόλου. Δέν θα τα καταφέρει ποτέ, δέν υπάρχει αρκετός "σκληρός" γι'αυτό. Επίσης η αντίληψη της αντίληψης της αντίληψης είναι κάτι που δέν βγάζει πουθενά..Έτσι επιστρέφουμε στον αθάνατο εαυτό μας που μας δίνει βασικά ζωή: την Ψυχή μας. Μόνο εκείνη μπορεί να έχει αυτή την αίσθηση της ολότητας, τη γνώση της προέλευσής της και του Δημιουργού της. Εάν καταφέρουμε για καλή μάς τύχη να τη "συστήσουμε" στο μυαλό μας και να γνωριστούν κάπως, ίσως κάτι να μοιραστεί μαζί του, όσα αντέχει, όχι παραπάνω. Μόνο εάν εξασκηθεί αυτή η επαφή με την ψυχή μας, και αισθανθούμε αυτά που μας λέει μπορούμε να αντιληφθούμε αλήθειες. Πιστεύω πάντως ότι τα ζώα έχουν τα περισσότερα αντίληψη της προέλευσής τους και της Αλήθειας. Δέν απαιτείται ευφυία για να είναι κανείς φωτισμένος.
Χαιρετώ!
quote:
Ο άνθρωπος δέν είναι ξεχωριστός και αυτόνομος, αλλά είναι μικρογραφία του σύμπαντος. Αυτό πώς γίνεται;
Παραλληλα.
quote:
Ο άνθρωπος δέν είναι ξεχωριστός και αυτόνομος, αλλά είναι μικρογραφία του σύμπαντος. Αυτό πώς γίνεται;
Θα σου πω με πιο τροπο το εχω αντιληφθει εγω και θα καταλαβεις οτι δεν υπαρχει καμμια Αντιφαση στα λεγομενα μου.
Φαντασου οτι εχεις 2 σφαιρες που κινειται η μια προς την αλλη.Το σιγουρο ειναι οτι υπαρχει Κινηση.Αλλα πια κινειται προς πια;Xρειαζομαστε κατι που να παραμενει Ακινητο για μπορεσουμε να πουμε οτι κατι κινειται σε σχεση με κατι αλλο.Λοιπον οτι και να απαντησουμε ειναι ταυτοχρονα σωστο αλλα και λαθος.Μπορει να κινειται η μια προς την αλλη ή μπορει να κινουνται και οι δυο μαζι.
Παρε τωρα και μια τριρη σφαιρα.Οι δυο πρωτες σφαιρες πες οτι εξακολουθουν να εχουν την ιδια αποσταση μεταξυ τους.Τωρα ποια κινειται σε σχεση με ποια;Oι δυο πρωτες προς την τριτη ή η τριτη προς τις δυο πρωτες;Το ιδιο το συστημα δεν εχει Σημειο αναφορας.Αν εμεις επιλεξουμε ενα απο τα δυο θα δουμε μια πλευρα.Αν διαλεξουμε αλλο σημειο θα δουμε αλλη πλευρα του προβληματος.
Ας δουμε τωρα κατι.Τι δεν λαβαμε υποψη μας;
To διαστημα Αναμεσα στις σφαιρες το αφησαμε απ'εξω.
Να ενα προβλημα της προσοχης.
Ξεχασαμε το φοντο.Τιποτα δεν μπορει να παρατηρηθει αν δεν εχουμε Φοντο.Μημπως τελικα κινειται το διαστημα αναμεσα στις σφαιρες;
Ή μημπως κινουνται οι σφαιρες σε ενα ακινητο διαστημα;
Κανεις δεν μπορει να αποφασισει.Οι επιστημονες ακομα το ψαχνουν.
Και ψαχνουν και αυτη την πιθανοτητα:
Οτι το διαστημα και οι σφαιρες ισως κινουνται Ολα μαζι.
Παρε τωρα αυτην την εικονα που σου εδωσα και τοποθετησε την στην Φυση καθως και στον Εαυτο σου και θα δεις οτι τιποτα απολυτως δεν μπορει να Τεμαχιστει πραγματικα ουτε να θεωρηθει Ανωτερο ή Κατωτερο.
Οι λεξεις οπως "εξελιγμενο" ειναι συμβασεις που εχουμε υπογραψει μονο εμεις οι ανθρωποι μεταξυ μας και αποσκοπουν στο να μεταδωσουν Ιδεες για τον κοσμο μας στους υπολοιπους ανθρωπους.Δεν ειναι πραγματικοτητα οι λεξεις!
Αλλιως θα ηθελα καποιον να μου φερει τον Οριζοντα να κρεμασω την μπουγαδα μου.
Παρατηρησε το αλλιως.Αν προσπαθησεις να μελετησεις την καρδια σου θα καταλαβεις οτι ειναι αδυνατο να κατανοησεις την λειτουργια της αν δεν την δεις σε σχεση με τα υπολοιπα οργανα.Μπορεις να πεις οτι το συκωτι σου ειναι λιγοτερο Εξελιγμενο απο τα Πνευμονια σου;
Ετσι και με την Φυση.Δεν μπορεις να μελετησεις το μυρμυγκι μονο του.Θα αναγκαστεις να μελετησεις την Γεωλογια,την πυκνοτητα του αερα,τα υπολοιπα ειδη που υπαρχουν γυρω του,για να καταλαβεις τις Αντιδρασεις του.Ισως χρειαστει να μελετησεις και την Κυρα Μαργιω που μενει Κοντα του και αυτη την στιγμη χυνει νερα στο μπαλκονι της!!
Καταλαβαινεις που το παω;Συνεχως δημιουργουνται καινουργιες Ενδιαμεσες επιστημες οπως π.χ νευροψυχολογια κ.α γιατι οι επιστημονες καταλαβαινουν οτι δεν μπορουν να μελετησουν τιποτα αν δεν δουνε και τις αλλες επιστημες και ετσι καταληγουν να τις συνδιαζουν.Αυτο σε ολα τα επιπεδα.
Οσο τοποθετητε την Ψυχη και τον θεο καπου Αλλου,οτι προερχεται απο Αλλου,οτι ερχεται με την μορφη καποιας αλλης Δυναμης ξεχωριστης απο το ιδιο το Συμπαν μοιραια φτανετε στο συμπερασμα οτι Εσεις οι Ιδιοι προερχεστε απο Αλλου,Εδω σε αυτο το Μηχανιστικο Αψυχο Συμπαν για να περασετε δοκιμασιες και αλλα τετοια χαζα.
Μοναδικο αποτελεσμα αυτης της Αντιληψης ειναι να συμπεριφερεστε στην Φυση με τον Γνωστο Αθλιο τροπο γιατι εχετε χασει την Ταπεινοσυνη σας εφοσον Θεωρειτε οτι πρεπει να Ελεγξετε την Φυση και να την Υπερνικησετε.Δειτε το!!!Ειναι τοσο απλο.Ειναι το ιδιο οταν λες οτι η Ψυχη ειναι Ανωτερη του σωματος-Υπηρετη σου.
Απο την αλλη προσπαθεις να μας πεισεις οτι εχεις αντιληφθει την Ενοτητα και οτι ο θεος ειναι τα Παντα.Φυσικα αστειευεσαι.Γιατι αν το λες Σοβαρα θα πρεπει να μου εξηγησεις πως ειναι δυνατον να λες οτι η αμοιβαδα ειναι λιγοτερο εξελιγμενη δηλαδη οτι ο Θεος που ειναι "μεσα" στην αμοιβαδα ειναι λιγοτερο Εξελιγμενος απο τον Θεο που κατοικει μεσα σου!!!
Πως ειναι δυνατον Οταν ειναι Ολα Θεος Κατι να Υπερνικα Κατι Αλλο;
Ειναι σαν να λες Οτι ο Θεος νικαει Τον Θεο δηλαδη τον εαυτο του!
Για μενα Ολα αυτα που λετε Ειναι μια Εντελως Παραλογη και Μπερδεμενη κατασταση που φτανει κοντα στην Σχιζοφρενεια,απο Οντα που αναπαραγουν οτι να ναι Θεωρειες χωρις πραγματικα να τις εχουν βαλει σε Εφαρμογη στον πραγματικο κοσμο που Ζουνε.
Αλλα και παλι δεχομαι οτι μεσα απο σας ο Θεος παιζει το πιο παραξενο του παιχνιδι,οχι μονο εχει ξεχασει Ποιος και Τι Ειναι αλλα επισης φαινεται οτι Εχει τοποθετησει την αρχικη του Υπαρξη καπου εξω απο το Δημιουργημα Του και εχει στραφει και Εναντιον Του.
Παρ ολ αυτα το Οικολογικο προβλημα(ενας αδεξιος ορος για να ξεχωρισουμε παλι απο το περιβαλλον) ειναι προβλημα που δεν δημιουργηται απλα απο καποιες κακες εταιριες αλλα ειναι Συνολικο προβλημα της Υπαρξιακης μας Αντιληψης.
Ο θεος λεμε ειναι Παντου.
Αλλα Αυτο το Ξερουν και οι Πετρες(Κυριολεκτικω).
Μονο ο ανθρωπος ομως εχει την Ανωτερη Νοημοσυνη μεσα στο συμπαν να το λεει και να μην το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
Eμενα με κατηγορησατε οτι μιλαω λες και κατεχω καποια πληρη και απολυτη Αληθεια,επειδη προτεινα σε μια κοπελα να δει τα πραγματα αλλιως και να τα ανακαλυψει μονη της περα απο τις θεωρειες που Συνειδητα ή Ασυνειδητα τις εχουν περαστει.Kαι μαλιστα οτι ανθρωποι σαν εμενα εχουν δημιουργησει τον κοσμο αυτο,αλλα μαλλον Καθρεφτιζεστε ανεπανορθωτα.Ανθρωποι σαν εσας με μπερδεμενες ιδεες που θελουν να ελεγξουν και να Αλλαξουν τους Εαυτους τους και το Περιβαλλον τους εχουν Φτασει την Φυση στην κατασταση που ειναι τωρα.
Σας επιστρεφω λοιπον την στενομυαλια σας.
Παρ ολ αυτα εσεις συμπεριφερεστε σαν Πραγματι να εχετε ανακαλυψει εναν Ανωτερο τροπο Αφυπνισης,γνωριζετε την Αποστολη της Ψυχης σας,Περνετε οδηγιες απο τον Θεο για το πως θα Νικησετε το Σωμα σας και θα Εξουσιασετε την Φυση.Υποκρινεστε τον Θεο χωρις να αναγνωριζετε ωστοσο οτι ειστε ηδη Θεοι Δημιουργημενοι.Μοναχα λετε,λετε και απορω αν καταλαβαινετε τι στο καλο Εννοειται με ολα αυτα.Δανειζεστε Θεωριες που δεν τις γνωριζετε και μιλατε για ολα τα Αγνωστα και Αορατα σαν να ειναι η Δεξια σας παλαμη(αυτη ειμαι σιγουρος οτι δεν Την Γνωριζετε,πως γνωριζετε αναρρωτιεμαι Εκεινον;)Και μαλιστα συμφωνειτε και μεταξυ σας.Αυτο ειναι δικαιωμα σας.Και οτι αλλο θελετε να πιστευετε.
Αλλα κρινατε και τωρα κρινεστε.Μην το παρετε προσωπικα(ολοι χρειαζομαστε "εχθρους" και βεβαια εγω πολυ με την διαφορα ομως οτι δεν εχω σκοπο να τους Αφανισω αλλα να συνεχισω το παιχνιδι).Λετε Αρλουμπες και Αντιφασκετε.Μολις στριμωχνεστε αρχιζετε παλι την Αοριστια.Και αυτο γιατι το βιωμα σας ειναι μια Θεωρια που δεν την καταλαβαινετε καλα καλα.Και για να μην πεταχτει κανας Μorent11 παλι απο το πουθενα του λεω οτι ολα οσα λεω ειναι απο Αγαπη και οτι η ιδια η Φυση με βαζει να το κανω και οτι ειναι ετοιμη να δεχτει τις οποιες συνεπειες "μεσα" απο μενα συνεπαγονται![]()
Αν παλι με ολα αυτα που λετε εννοειτε αλλα πραγματα,και δεν καταφερατε να μου περασετε την πραγματικη σας αποψη,τοτε ζηταω και προκαταβολικα συγνωμη.
quote:
φίλε ryche είναι γνωστό σε όλους οτι ο άνθρωπος είναι το εξυπνότερο και πιο εξελιγμένο όν σε αυτό τον πλανήτη!
Αληθεια;
Σε λιγο καιρο που δεν θα εχει μεινει κανενα αλλο ζωντανο πλασμα πανω στην γη για να μπορει να συγκριθει ο ανθρωπακος να δουμε τι στο διαολο θα λεμε.
Ryche...
In Love
Φιλικά , Vibrant
Δεν μπορω να σου πω.
Έχεις βάλει λόγια στο στόμα μου τα οποία ποτέ δέν είπα. Δέν είπα ότι ερχόμαστε από αλλού ή ότι ο Θεός είναι αλλού. Δέν έχω δείξει με κανένα τρόπο ότι φέρομαι άθλια στη φύση. Δέν είπα ποτέ ότι ο Θεός είναι διαφορετικός μέσα στην αμοιβάδα απ'ότι σε μάς, πιστεύω μάλιστα ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Δέν είπα ότι κάτι υπερνικά κάτι άλλο, αλλά ότι πράγματα μπορεί να μήν είναι στη θέση τους, και πρέπει να μπούν. Δέν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι έχω αντιληφθεί οτιδήποτε, και δέν αναπαράγω τίποτα, και δή που να μήν εφαρμόζω στη ζωή μου. Αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός, και δέν υπάρχει λόγος να το μάθει κανείς άλλος. Όσο για το τελευταίο παραλλήρημα κρίσης νομίζω περνάει τα όρια πολιστισμένης συζήτησης. Ποτέ δέν έδωσα δείγματα ότι φάσκω και αντιφάσκω, ή ότι νομίζω ότι είμαι Θεός, και ακόμα πιό σημαντικό δέν είπα ποτέ ότι πρέπει να υποτάξουμε τη Φύση και το σώμα μας, αλλά το ακριβώς αντίθετο, ότι πρέπει δηλαδή να ανακαλύψουμε τη Φύση του πραγματικού μας εαυτού και να ζήσουμε βάσει αυτής.
Πάντως όλοι έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας και τελικά ο όποιος τρόπος λειτουργούμε είναι που θα μας οδηγήσει στον δρόμο που θα πάρουμε. Είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτά που μου λές είναι τα σωστά, ώστε εγώ να σε εμπιστευτώ, να χαράξω την πορεία μου βάσει των δικών σου αρχών; Νομίζω αυτό δέν γίνεται, τα βιώματά μου είναι δικά μου και δόθηκαν σε μένα, άρα αυτά θα ακολουθήσω.
Τέλος θέλω να θίξω ένα σημείο που είναι η μεγαλύτερη αντίφαση στα όσα λές. Μιλάς γιά μιά ολότητα και συνοχή της Φύσης. Οι άνθρωποι δέν είναι μέρος αυτής της φύσης; Εσύ είπες ότι δέν προέρχονται από αλλού. Και οι άνθρωποι είναι τεμαχισμένοι σε ομάδες που καταστρέφουν τη φύση και άλλες που σκέφτονται σωστά, όπως εσύ; Νόμιζα ότι δέν πρέπει να τεμαχίζουμε τίποτα. Βάσει των λεγόμενών σου δέν υπάρχει κάτι εκτός φύσης και άρα ο άνθρωπος καλώς κάνει ότι κάνει, εφ'όσον είναι μέρος της (φυσικά δέ συμφωνώ μ'αυτό, αλλά βάσει της λογικής σου αυτό προκύπτει). Ή μήπως κάποιοι φέρονται με κακό τρόπο; Αλλά είπες ότι ούτε κακό υπάρχει. Ή μήπως κάποιοι αντιλαμβάνονται πιό καλά πώς να φέρονται σωστά; Αλλά είπες ότι ούτε δοκιμασίες έχουμε να περάσουμε ούτε να νικήσουμε τίποτα. Κατάλαβες πού μπερδεύομαι. Πραγματικά θα ήθελα να μου απαντήσεις. Θέλω επίσης να καταλάβεις ότι δέν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο νομίζεις. Απλά γιά κάποιο λόγο με έβαλες στα πλαίσια των ανθρώπων που δέν συμπαθείς πολύ, παρουσιάζοντάς με με ένα προφίλ αρκετά ανακριβές, πράγμα που μου κακοφάνηκε. Τίποτα άλλο δέν με έθιξε, κουβέντα κάνουμε, οπότε σε καμία περίπτωση δέ σε θεωρώ αντίπαλο ή εχθρό.
Χαιρετώ, και αναμένω περαιτέρω ερεθίσματα!
Edited by - vibrant on 09/09/2005 02:17:45
Xαρηκα πολυ που απαντησες.Ειλικρινα το χαρηκα.
Υστερα απο το φαινομενικο "ξεσπασμα" μου,περιμενα να δω τις αντιδρασεις σου οι οποιες και θα μου φανερωνανε τον πραγματικο τροπο που αντιλαμβανεσαι τα πραγματα.Χαρηκα λοιπον που αντεδρασες με αυτον τον τροπο.
Καταρχας να σου πω οτι οσα γραφω δεν αφορουν Ολα Εσενα.
Παραλληλα μιλω και στο ελενακι και στην Sara11.
quote:
Μιλάς γιά μιά ολότητα και συνοχή της Φύσης. Οι άνθρωποι δέν είναι μέρος αυτής της φύσης; Εσύ είπες ότι δέν προέρχονται από αλλού. Και οι άνθρωποι είναι τεμαχισμένοι σε ομάδες που καταστρέφουν τη φύση και άλλες που σκέφτονται σωστά, όπως εσύ; Νόμιζα ότι δέν πρέπει να τεμαχίζουμε τίποτα. Βάσει των λεγόμενών σου δέν υπάρχει κάτι εκτός φύσης και άρα ο άνθρωπος καλώς κάνει ότι κάνει, εφ'όσον είναι μέρος της (φυσικά δέ συμφωνώ μ'αυτό, αλλά βάσει της λογικής σου αυτό προκύπτει).
Vibrant πολυ ομορφη η απορια σου.Με ξαναρωτησαν κατι τετοιο και στην προηγουμενη σελιδα.Και οριστε η απαντηση μου:
Dying_Incubus καλημερα.
Αυτο που ανεφερα παραπανω ειναι μια θεωρια.
Δεν ειναι σωνει και καλα η Αληθεια.
Ετσι λοιπον θα προσπαθησω να την καταρριψω.
Εφοσον ο ανθρωπος αποτελει προιον της Φυσεως
και εκεινος την καταστρεφει ειναι στην πραγματικοτα ο
τροπος που η ιδια η Φυση ακυρωνει την υπαρξη της.
Που σημαινει οτι ο ανθρωπος εκφραζει την επιθυμια της Φυσης για Αυτοκαταστροφη.Υποστηριζει και εκεινος το αεναο παιχνιδι της για υπαρξη-καταστροφη-επανεμφανιση.
Αρα πραγματι ο ανθρωπος μπορει να ειναι το πιο εξελιγμενο ειδος σε αυτην την πλανητικη αλυσιδα και εκεινη τον χρησιμοποιει για να καταστρεψει τον εαυτο της.
Βλεπεις η Φυση δεν κατεχεται απο ηθικη.Δεν εχει καλο-κακο,ασχημο-ωραιο και μοναχα εμεις ειμαστε αυτοι που κρινουν ετσι τα φαινομενα.
Η προσπαθεια κατακτησης της φυσης λοιπον ισως αποτελει την επιθυμια του ιδιου του περιβαλλοντος για μη-υπαρξη.Και ο ανθρωπος ειναι το κλειδι για την επιτευξη της.
καλημερα σε Ολους
Εκτος απο αυτην την απαντηση αφησα και καποια αλλη στο προηγουμενο ποστ μου που νομιζα οτι θα την παρεις υποψη σου.Στην ξαναποσταρω λοιπον:
Αλλα και παλι δεχομαι οτι μεσα απο σας ο Θεος παιζει το πιο παραξενο του παιχνιδι,οχι μονο εχει ξεχασει Ποιος και Τι Ειναι αλλα επισης φαινεται οτι Εχει τοποθετησει την αρχικη του Υπαρξη καπου εξω απο το Δημιουργημα Του και εχει στραφει και Εναντιον Του.
Να σαι καλα Vibrant.
Ryche..
Behind Enemy Lines[![]()
![]()
Edited by - ryche on 09/09/2005 02:59:23